Loader

Περιγραφή

Εστιατόριο-ταβέρνα αφιερωμένο στο κρέας. Κυριακή μόνο μεσημέρι.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

20 Απρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Κυριακή του Πάσχα, στις δύο το μεσημέρι, πηγαίνουμε τρία άτομα στην Κάτω Κηφισιά, στον ΤΗΛΕΜΑΧΟ, φυσικά μετά από κράτηση που έγινε τηλεφωνικά τέσσερες μέρες πριν, για να δοκιμάσουμε και πάλι, ύστερα από χρόνια, τον φημισμένο οβελία τους!!

Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ είναι ένα ιστορικό εστιατόριο της περιοχής, αφού, πριν από 95 ολόκληρα χρόνια, δηλ. το 1922, ο παππούς Τσιλιγκίρης, άνοιξε εκεί ακριβώς τη χασαποταβέρνα του, ενώ αργότερα, ο πατέρας Τσιλιγκίρης άνοιξε, με τη σειρά του, το γνωστό χασάπικο. Τα ηνία, εδώ και καιρό, έχει αναλάβει η τρίτη γενιά…

Ο χώρος, δύο εσωτερικές αίθουσες, καθώς και αρκετά τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο επί της οδού Φραγκοπούλου, εξυπηρετεί περί τα 150 άτομα. Εμείς καθίσαμε μέσα, στην αίθουσα των μη καπνιζόντων. Πίσω μας ακριβώς, στον χώρο ενός παλιού τζακιού, είχαν διαμορφωθεί ράφια με τα κρασιά της κάβας τους, ενώ διάφορες χρωματιστές μπάλες διακοσμούσαν τον χώρο. Απ’ το σημείο που καθόμασταν, είχαμε την ολική εποπτεία του χώρου, με τις δύο αίθουσες και το αεικίνητο προσωπικό σερβιρίσματος, καθώς και τον εξωτερικό τους χώρο, που ήταν ήδη γεμάτοι από πελατεία.

Οι δυο αίθουσες ήταν φωτεινές με ανοιχτά χρώματα κίτρινα-βεραμάν στους τοίχους, ενώ η διάταξη των τραπεζιών ήταν κανονική και οι θαμώνες μπορούσαν να απολαύσουν το φαγητό τους, χωρίς την ενοχλητική κοσμοσυρροή και βαβούρα της ημέρας!! Το όλο περιβάλλον συμπλήρωνε η σωστή μουσική, με ελληνικά τραγούδια από Ζαμπέτα, Πουλόπουλο, Σακελαρίου, κ. λπ.

Δεν είδαμε κατάλογο φαγητών, γιατί λόγω ημέρας είχαν μόνο Πασχαλινό αρνάκι σούβλας, κοκορέτσι και κοντοσούβλι, καθώς και σαλάτες που έρχονταν σε ένα μεγάλο δίσκο για να διαλέξεις. Μας έδωσαν, ωστόσο, μια εντυπωσιακή δισέλιδη λίστα κρασιών, που περιείχε περί τις 100 ετικέτες από Ελλάδα, Ν. Αφρική και Γαλλία, σε τιμές από 20-90 € τη φιάλη!

Εμείς τους ζητήσαμε το house-wine, που ήταν το δικό τους, ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ EXCLUSIVE κόκκινο, μεγάλο μπουκάλι, εμφιαλωμένο ειδικά γι’ αυτούς, στη Νότιο Αφρική, στην ειδική τιμή των 13 € η φιάλη!! Ήταν ό, τι έπρεπε για την περίσταση, ένα γευστικό κρασί 14 βαθμών οινοπνεύματος, που σας το συνιστώ (καθότι δεν σερβίρουν μικρά μπουκάλια ή ποτήρια). Έρχεται και σε λευκό, στην ίδια τιμή, και, όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στην ετικέτα τους, προσφέρεται ως: ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!!

Στην αρχή, λοιπόν, μας έφεραν ένα πανέρι με λευκές φέτες ψωμιού και ένα καλαθάκι με τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά για τσούγκρισμα! Μας κέρασαν επίσης, σε ένα λευκό δίσκο, ραπανάκια και αγγουράκια, ενώ το νερό ήρθε σε μπουκάλι με την επωνυμία ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ και φυσικά δεν χρεώθηκε.
Απ’ τον δίσκο με τις σαλάτες και τα πρώτα, πήραμε:

• Μια τυροκαυτερή, που ήταν ό, τι έπρεπε και είχε 4 €.
• Μια χωριάτικη σαλάτα, δροσερή και χορταστική, στα 10 €.

Τους ζητήσαμε μισό κιλό αρνάκι σούβλας, και τους παρακαλέσαμε για ένα ωραίο κομμάτι, δηλ. ένα συνδυασμό ψαχνού με λαχταριστή πετσούλα!!
Δυστυχώς, ό, τι ακολούθησε, ήταν σκέτη απογοήτευση, αφού ήρθε μια πιατέλα με καμιά 10αριά μικρά κομματάκια, που μάλιστα ήτανε παραψημένα, ενώ δεν έλειπαν και τα σχετικά κόκαλα!! Ίσως, οι πελάτες που πήγαν πιο νωρίς, να στάθηκαν πιο τυχεροί από μας, τρώγοντας αξιοπρεπέστερα κομμάτια αρνιού… Δεν είναι δυνατόν, μια τέτοια μέρα, στον ξακουστό ΤΗΛΕΜΑΧΟ, που κοντεύει να τα εκατοστίσει, να σου προσφέρουν μια τέτοια απαράδεκτη ποιότητα αρνιού…

Λοιπόν, αγαπητέ μου, κύριε Τηλέμαχε, σφάξε 2-3 αρνιά ακόμη και μη σερβίρεις, σε κανέναν απολύτως πελάτη σου, τέτοιους κατιμάδες από συνδυασμό μισοτελειωμένων αρνιών… Όπως δεν φείδεσαι προσωπικού (5-6 σερβιτόροι, ξένοι και Έλληνες, όλοι τους αεικίνητοι, ευγενικοί και απόλυτα ενημερωμένοι και πρόθυμοι – γι’ αυτό και η εξυπηρέτηση παίρνει 3 στα 4), όπως δεν φείδεσαι άρτιων πρώτων υλών, κρασιών κ. λπ. ποτών, έτσι, μέρα που είναι, γιατί μας τα χαλάς στο αρνάκι του Θεού, την πεμπτουσία του Πάσχα;;
Άλλωστε, το χρεώνεις 39 € το κιλό, οπότε, για μισό κιλό, με 19.50 €, ο καθένας έχει τις στοιχειώδεις απαιτήσεις του!!

Για να μην σε αδικήσω, θα προσθέσω ότι τα υπόλοιπα ήταν εντάξει, δηλ.:

• Μια μερίδα κοκορέτσι, ικανοποιητική ποσοτικά & ποιοτικά, σε τιμή 9 €.
• 2 γλυκά, ένα cheesecake βύσσινο και μια πάστα σοκολάτα με παγωτό, σε τιμή 2Χ5= 10 €.

Συνολικά, ο λογαριασμός ήρθε στα 65.50 €, δηλ. κατηγορία τιμής 17/25 € το άτομο.

Αν δεν βαθμολογώ τη γεύση με 1 στα 4, και τελικά της βάζω 2 στα 4, είναι επειδή όλα τα άλλα (σαλάτες, κρασί, κοκορέτσι και γλυκά) ήταν αρκετά νόστιμα.
Ευτυχώς, πάντως, που υπάρχει το ask4food και μπορώ έτσι να εκφράσω το δυσάρεστο αυτό πασχαλινό βίωμα και τη δυσαρέσκειά μας!!

Το συμπέρασμά μου: μείνετε πιστοί στα κλασικά σας στέκια, στη Φυλή, Πάρνηθα, Σταμάτα, Βάρη, Καλύβια, κ. ο. κ.

Ωστόσο, αν επιμείνετε για κάποιο Τηλέμαχο, προτιμήστε, απέναντι, τον ΤΗΛΕΜΑΧΟ BARBEQUE CLUB, που το Πάσχα ήταν κλειστός, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα πιο ακριβό στέκι, για το οποίο φροντίστε να διαβάσετε τις σχετικές κριτικές στο σάιτ μας!!

11 medium

21 Φεβ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το επισκεφτήκαμε 2 άτομα στις 11 Ιανουαρίου 2017 έπειτα από αναζήτησή για καλη κρεατοφαγία και δυστυχώς αποδείχτηκε κατώτερο προσδοκιών. Οι ευγενέστατοι σερβιτόροι παρουσιάζουν σε δίσκο τις σαλάτες και τα ορεκτικά, πρακτική που γενικα θεωρώ πως παραπέμπει σε πιο απλές ταβέρνες, δεν ταίριαζε πολύ στο εν λόγω εστιατόριο που τελοσπαντων σερβίρει και t bone των 25€ καθώς και αλλά πιάτα σε τέτοιες τιμές.

Η σαλάτα που διαλέξαμε ήταν πολιτική, αλλά μόνο με πολλή φαντασία... ζητήσαμε ξύδι μπας και Πάρει λίγη γεύση-ήταν εντελώς ξεθυμασμένη και όχι πικάντικη όπως θα επρεπε.

Ως ορεκτικό πήραμε κολοκυθοκεφτέδες που ήταν μια χαρά και ως κυρίως κοκορέτσι, κοντοσούβλι και μπιφτέκι μοσχαρίσιο (αυξημένη όρεξη γαρ)

Και τα τρία ήταν κάτω του μετρίου, με το κοκορέτσι να έχει αρπάξει από τη μια πλευρά, το κοντοσούβλι μετριότατο και το μπιφτέκι καθόλου ζουμερό και με όχι ωραία επίγευση στο στόμα
Μας κεράσανε κεμπάπ αρνίσιο που ήταν καλό.

Το ραβανί με παγωτό στο τέλος ήταν επισης μέτριο.
Λογαριασμος για 2 άτομα με εμφιαλωμένο κρασί δικό τους ("αντιδοτο στην κρίση"το ονομάζουν, αρκετά καλό κόκκινο) 70€
Δεν θα το σύστηνα σε καμία περίπτωση ειδικά για αυτά τα χρήματα