ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ

Γαλλία

  Λάχητος 5, Κολωνάκι [Χάρτης]
  210 7237575, 210 7231005
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Περιγραφή
Γαλλική κουζίνα, πρωταγωνιστούν τα φιλέτα. Κυριακή κλειστά.
Ώρες λειτουργίας:
Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Νοε
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Στον «Σπύρο και Βασίλη» πηγαίνουμε αδιαλείπτως με τη γυναίκα της ζωής μου από το 2008, και τουλάχιστον 1 ή 2 φορές ετησίως. Έχουμε πλήρη γνώση του καταλόγου, ενώ ο αριθμός των επισκέψεων κατά τη διάρκεια των ετών μαρτυρά ότι είμαστε ικανοποιημένοι από τις γεύσεις, την ατμόσφαιρα και τη σχέση ποιότητας-τιμής. Για την ακρίβεια, το εστιατόριο είναι συνδεδεμένο με σημαντικές στιγμές στη ζωή μας, και το θεωρούμε εκ των κορυφαίων σε VFM για fine dining στην Αθήνα.

Στο παρόν site, η αρχική κριτική μου για το εν λόγω εστιατόριο ήταν από τις πρώτες που έγραψα. Τότε ήμουν νεοσσός και με λιγότερες «παραστάσεις» στο παλμαρέ μου, και υπήρξα επιγραμματικός και διθυραμβικός (όλα 4άρια).

Η παρούσα κριτική αφορά την τελευταία επίσκεψη μου, για πρώτη φορά όχι ως ζεύγος, αλλά 8 άτομα συνολικά. Εόρταζα σημαντική ακαδημαϊκή-επαγγελματική επιτυχία και ήθελα να παραθέσω ένα δείπνο εκλεκτό σε αγαπημένα πρόσωπα.

Τετάρτη 23/11 λοιπόν, ώρα 21:40, περάσαμε την πόρτα και μας υποδέχθηκε ο ευγενέστατος ιδιοκτήτης. Αφήσαμε τα παλτά μας στην υποδοχή και τακτοποιηθήκαμε σε μια κλασική ροτόντα, δίπλα στην ανακαινισμένη «βόρεια» πλευρά του μαγαζιού, όπου φέτος τοποθετήθηκε μια πολύ όμορφη προθήκη πληθώρας κρασιών. Ο χώρος, φωτογραφίες του οποίου μπορείτε να δείτε στο site του εστιατορίου, είναι διακριτικά πολυτελής, σωστά φωτισμένος, με στυλ σοβαρό και καθόλου «δήθεν». Λευκά τραπεζομάντιλα, κεριά, κατάλληλα σερβίτσια κλπ, γενικά η art de la table που αρμόζει σ’ ένα μαγαζί που έχει ιστορία 42 ετών, εδρεύει στις παρυφές Κολωνακίου-Λυκαβηττού και σερβίρει κλασική γαλλική κουζίνα. Βαθμολογία σαφώς 4/4.

Το σέρβις είναι φυσικά υποδειγματικό, αν και λόγω μέσων εβδομάδος το μαγαζί ήταν γεμάτο κατά 25%. Οι σερβιτόροι είναι γνώστες του καταλόγου, μπορούν να συμβουλεύσουν εάν έχετε απορίες, ενώ οι χρόνοι εξυπηρέτησης είναι άμεμπτοι. Εξυπακούεται ότι η απαγόρευση καπνίσματος τηρείται, υπάρχει δυνατότητα πληρωμής με κάρτα (POS), ενώ χωρίς περαιτέρω νύξεις αφαιρέθηκε από το λογαριασμό η έκπτωση 10% από το e-table. Και εδώ λοιπόν άριστα 4/4.

Και πάμε στο φαγητό: Δεν θέλω να γκρινιάξω, αλλά συγκριτικά με προηγούμενες επισκέψεις μου, θαρρώ ότι μπορούσαν ένα «κλικ» καλύτερα. Αναλυτικά, οι φέτες μπαγκέτας με τυρί και σκόρδο-μυρωδικά (2,5 €/άτομο) ήταν κάπως «αρπαγμένες». Το καμαμπέρ με κρούστα αμυγδάλου και πικάντική μαρμελάδα (12 €) ήταν καλό, αλλά όχι πολύ ζεστό, όπως όφειλε. Τα μανιτάρια προβενσάλ (11 €) σαφώς καλομαγειρεμένα και με διακριτική επίγευση σκόρδου. Οι κροκέτες τρούφας (13 €) χλιαρές, μάλλον το πιο αδύναμο πιάτο της βραδιάς. Οι σαλάτες – Σεζάρ (11 €) και Φλορεντίν (10 €) – πλούσιες και σωστά αρτυμένες. Οι αντρεκότ (18 €) με πληθώρα επιλογών σως (εμείς πήραμε πιπεράτη, μπεαρνέζ, μαδέρα και ροκφόρ) και το φιλέτο καφέ ντε Παρί (26 €) πολύ σωστά ψημένα, όπως ακριβώς ζητήθηκαν (σημειωτέον, μια που μιλάμε για καλό κομμάτι μόσχου και γαλλική κουζίνα, επιβάλλεται το medium). Επίσης εξαιρετικός ο κρασάτος κόκορας (16 €) και τα μπιφτέκια (16 €). Όλα τα κυρίως φυσικά σερβίρονται με βουνά από φρεσκοτηγανισμένες pommes frites, λεπτές, τραγανές και χρυσαφένιες. Τα γλυκά (7-8 € κατά μέσο όρο) ήταν κάπως υποδεέστερα ως σύνολο (να την, η γκρίνια! ). Οι μερίδες είναι πλούσιες και χορταστικές και σε καμία περίπτωση δεν θα φύγετε απογοητευμένοι. Επίσης, η λίστα κρασιών είναι ενημερωμένη, με αρκετές επιλογές ελληνικού αλλά και γαλλικού αμπελώνα. Εμείς συνοδεύσαμε το δείπνο μας με 2 φιάλες μαλαγουζιά Γεροβασιλείου (26 €) και 1 φιάλη ξινόμαυρο Χρυσοχόου (24 €), άπαντα σε σωστή θερμοκρασία και ασφαλώς σερβιρισμένα στο κατάλληλο – διαφορετικό – ποτήρι. Η τιμολόγηση των κρασιών είναι λογική και ικανοποιητική για όλα τα βαλάντια, καθώς το κατάστημα διαθέτει και καλής ποιότητας χύμα κρασί (10 €). Επίσης, στο φινάλε του δείπνου έρχεται ως compliment ένας δίσκος με 4 λικέρ (μαστίχα, λιμοντσέλο, αμαρέτο, eau de vie) και κόκκους καφέ, για τη χώνεψη. Συνολικά, επιμένω ως επί σειρά ετών θαμώνας, ότι η συγκεκριμένη τελευταία επίσκεψη «έχανε στα σημεία» συγκριτικά με προηγούμενες. Βάζω λοιπόν βαθμό 3/4, γιατί ξέρω ότι τα καταφέρνουν καλύτερα και το 4άρι το έχουν!

Και πάμε στη σχέση ποιότητας-τιμής: Πλήρωσα 333 ευρώ (από 370 αρχικά, προ έκπτωσης) για ένα πληρέστατο δείπνο 8 ατόμων (2 σαλάτες, 5 ορεκτικά, 8 κυρίως, 6 γλυκά, 3 φιάλες οίνου, κουβέρ και εμφιαλωμένο νερό), ήτοι άνευ έκπτωσης 46,25 € κατ’ άτομο. Να πω 4/4, το θέλω πολύ, γιατί είναι πολύ αγαπημένο εστιατόριο, που το τιμώ και το προτιμώ. Αλλά η τελευταία επίσκεψη με κάνει να θεωρώ ότι το 3/4 θα ήταν πιο δίκαιο. Γι' αυτό, βάζω 3/4 για να εξισορροπήσω τη συνολική βαθμολογία.

Σαν γενικό σχόλιο, επισημαίνω ότι οι προσκεκλημένοι μου κατενθουσιάστηκαν. Το εστιατόριο είναι μια ασφαλής επιλογή για πολύ γευστικό μενού κλασικής γαλλικής κουζίνας, χωρίς να δαπανήσετε μια περιουσία. Ένα ζευγάρι με 1 ορεκτικό, 1 σαλάτα, 2 κυρίως και 2 γλυκά, αλλά και 1 φιάλη επώνυμου οίνου θα πληρώσει χοντρικά 100-110 € (άρα περίπου 40-45 € το άτομο χωρίς κρασί). Για τις υπηρεσίες, την ατμόσφαιρα, τις γεύσεις και την εν όλω περιποίηση, τα θεωρώ τίμια και well spent.

Συμπέρασμα: Συνιστάται! Ιδίως για ρομαντικές στιγμές ή "καλές περιστάσεις", είναι must.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Halford.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Φεβ
12
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
50-64

Η αθηναϊκή εβδομάδα εστιατορίων βρισκόταν εν εξελίξει κι εγώ για κάποιον ανεξήγητο λόγο ούτε που είχα ασχοληθεί, ούτε που το είχα πάρει είδηση καλά καλά! Κι εκεί που όπως όλα έδειχναν θα πέρναγε και δεν θα μ’ ακούμπαγε, σαν από μηχανής θεός κάνει την εμφάνισή του φίλος μου καλός παιδιόθεν και μου λέει «Rose_Tyler (λέμε τώρα), να σου πω κάτι; Πάμε να φάμε τρελή γκουρμεδιά το βράδυ σε γαλλικό στο Κολωνάκι; Είναι μενού σε καταπληκτική τιμή, 40 ευρώ, θα τρελαθείς σου λέω». Οι αρχικές μου αντιστάσεις κάμφθηκαν άμεσα και κάπως έτσι βρέθηκα στις 8 το βράδυ της Πέμπτης να διασχίζω το κατώφλι του Σπύρου και του Βασίλη, ιστορικού γαλλικού εστιατορίου που ήδη μετρά 40 χρόνια ζωής. Και τι καλά που έκανα!

Το περιβάλλον καταπληκτικό. Θα έλεγα ότι χαρακτηρίζεται από διακριτική πολυτέλεια, καθώς είναι όλα προσεγμένα και όμορφα, χωρίς την παραμικρή τάση υπερβολής. Όπως μπαίνεις, σε υποδέχεται μία ξύλινη μπάρα, πίσω από την οποία βρίσκεται ένα μικρό, αλλά πλούσιο μπαρ και στη συνέχεια ο χώρος επιμερίζεται στην κάτω αίθουσα και το πατάρι. Εμείς κατεβήκαμε τα σκαλάκια που οδηγούν στον κάτω χώρο και οδηγηθήκαμε σ’ ένα άνετο και φροντισμένο τραπέζι για δύο. Τα ξύλινα πατώματα έκαναν το χώρο ζεστό και οικείο και συμπλήρωναν ιδανικά τους κυρίαρχους κατά τα λοιπά τόνους του λευκού, του μπεζ και του καφέ.

Η εξυπηρέτηση προφανώς και είναι αυτή που αρμόζει σ’ ένα εστιατόριο αυτής της κατηγορίας, διαρκώς παρούσα, αλλά με διακριτικότητα, ευγενική και πρόσχαρη. Οι ρυθμοί εξαιρετικοί καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου και οι σερβιτόροι φροντιστικοί κι επαγγελματίες.

Δε θα μακρηγορήσω όμως άλλο και ευθύς αμέσως θα περάσω στα του φαγητού, καθώς ήταν όλα τόσο λαχταριστά και πεντανόστιμα, που αδημονώ ν’ αρχίσω τις περιγραφές. Όλα ξεκίνησαν λοιπόν με ένα πανέρι γεμάτο με φέτες φρεσκοκομμένης μπαγκέτας και παραδίπλα μπολάκι με αυθεντικό βούτυρο προς άλειμμα. Ταυτόχρονα ανοίχτηκε και σερβιρίστηκε εμφιαλωμένο νερό. Το καλωσόρισμα δεν έμεινε όμως εκεί, καθώς μαζί με τη σκέτη μπαγκέτα κατέφθασαν από δύο μπαγκετοφέτες με τυρί λιωμένο και δύο ακόμα με σκόρδο και μυρωδικά. Υπέροχο ξεκίνημα, σε έβαζε στο κατάλληλο μουντ για τη συνέχεια.

Η απαρχή της συνέχειας και ουσιαστικά του μενού με το οποίο ο «Σπύρος & Βασίλης» συμμετείχε στην Εβδομάδα Εστιατορίων σηματοδοτήθηκε από την καταπληκτική κρεμμυδόσουπα γκρατινέ που αμφότεροι επιλέξαμε. Ήρθε μπροστά στον καθένα μας σε υπέροχο σερβίτσιο και ήταν όσο λαχταριστή και μοσχοβολιστή όσο μπορεί να φαντάζεστε, ίσως και λίγο περισσότερο. Πλούσια υφή, βαθύ καφετί χρώμα, μελωμένα κρεμμύδια και μια μπαλίτσα από λιωμένο τυρί, ένα πιάτο απογειωτικό, μας έστρωσε το στομάχι και προήλασε το έδαφος για τις επόμενες γεύσεις.

Μετά τη σούπα, η σαλάτα. Πλούσια, πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και νόστιμη και ισορροπημένη βινεγκρέτ, ήρθε σε βαθύ και μεγάλο μπολ και μας σερβιρίστηκε εντέχνως στα πιάτα μας. Μοσχομύριζε φρεσκάδα, η βινεγκρέτ ήταν άψογη σε υφή και ποσότητα, καθώς έδενε την πρασινάδα ιδανικά και το αβοκάντο για εμάς τους λάτρεις ήρθε κι έκανε όλη τη διαφορά, αφού έκανε ένα νόστιμο πιάτο, πεντανόστιμο.

Μαζί με τη σαλάτα κατέφθασε το δεύτερο στη σειρά πιάτο του μενού, τα μανιτάρια. Μπορούσες να επιλέξεις ανάμεσα σε μανιτάρια προβενσάλ με σκόρδο και σε μανιτάρια αλά κρεμ. Πήραμε και τα δύο, ώστε να δοκιμάσουμε περισσότερες γεύσεις, παρόλο που αρχικά θέλαμε και οι δύο να κινηθούμε στην προβενσάλ εκδοχή των μανιταριών. Τελικά θα πω ότι πράγματι, τα σκορδάτα μανιτάρια ήταν αυτά που αγάπησα περισσότερο, ήταν τόσο αρωματικά, ζουμερά και νόστιμα, αλλά και τα αλά κρεμ αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη. Η κρέμα τους έμοιαζε περισσότερο με ελαφριά μπεσαμέλ και η γεύση τους ήταν φίνα.

Αμέσως μετά έφθασε η πολυαναμενόμενη ώρα του κυρίως. Επιλέξαμε και οι δύο την εντρεκότ café de paris, με τη διαφορά ότι ο φίλος μου τη ζήτησε medium προς rare, ενώ εγώ κινήθηκα πιο συντηρητικά και την πήρα medium. Με το που προσγειώθηκαν τα πιάτα μας στο τραπέζι, κύματα ευωδιών μας κατέκλυσαν, τα οποία ανακαλώ τώρα δα στη μνήμη μου και με δυσκολία συγκρατώ τα σάλια μου- ναι, τόσο περιγραφικά τ’ ομολογώ. Το φιλέτο μου ήταν έτσι ακριβώς όπως το ήθελα ψημένο, με τους υπέροχους χυμούς του και με τα όλα του και η σάλτσα café de paris που το αγκάλιαζε μια νοστιμιά μοναδική. Συνοδευόταν από βουτυράτα χόρτα, πάρα πολύ ταιριαστά και από μια πιατελάρα με λεπτοκομμένες πατάτες τηγανιτές. Εδώ θα το πω, οι πατάτες δεν μου πήραν το μυαλό, δεν ξέρω γιατί ακριβώς. Ίσως δεν ήταν όσο κριτσανιστές θα τις ήθελα, ίσως μου έλειψε το αλάτι. Όπως και νά ‘χει βέβαια, τις τίμησα δεόντως.

Και μετά από αυτήν τη γευστική πανδαισία, απτόητοι προχωρήσαμε στην ολοκλήρωση του δείπνου μας, μοιραζόμενοι μια κρεμ μπρουλέ και μια μους σοκολάτας. Ανάμεσα στα δύο, η κρεμ μπρουλέ μας άρεσε περισσότερο, η μους εμένα προσωπικά δεν μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, συνδυαστικά πάντως έκλεισαν με πολύ ωραίο τρόπο ένα δείπνο πολλών αστέρων.

Όχι, όμως ότι η βραδιά έληξε έτσι, με δύο επιδόρπια και τέλος. Όχι, καθόλου έτσι δεν ήρθαν τα πράγματα! Μόλις ολοκληρώσαμε και με τα γλυκά, κατέφθασε στο τραπέζι μας δισκάκι με μπουκάλια από χειροποίητο λιμοντσέλο, σαμπούκα (με σφηνακοπότηρο με κόκκους καφέ), μαστίχα με lemon drops και disaronno, να κεραστούμε ανάλογα με τις ορέξεις μας. Με το home-made λιμοντσέλο ενθουσιαστήκαμε και σχεδόν το κατεβάσαμε το μπουκάλι (υπερβολές, καταλαβαίνετε, όμως).

Σημειωτέον, το συγκεκριμένο μενού περιελάμβανε κι από ένα ποτήρι κρασί, επειδή όμως δεν μας έφτασε, ανοίξαμε κι ένα υπέροχο μπουκάλι Πέτρινες Πλαγιές του Κτήματος Παλυβού, μαλαγουζιά και σαρντονέ, το οποίο μας κέρασαν στην υγειά της παλιάς γνωριμίας που είχε ο φίλος μου με τον ιδιοκτήτη (να κι ένα τυχερό που είχα, λοιπόν! ) Να σημειώσω ότι η λίστα με τα κρασιά ήταν πάντως ψαγμένη και επαρκής, χωρίς να είναι αχανής, την εκτίμησα.

Τώρα για την τιμή, τι να σας πω. Πράγματι, στο τέλος κληθήκαμε να πληρώσουμε 40 ευρώ το άτομο, το οποίο θεωρώ απίστευτο Value for Money για την όλη εμπειρία που απολαύσαμε, έπιασε υπέρτατο τόπο μέχρι και το τελευταίο σεντ. Οι κανονικές τιμές όμως του εστιατορίου (βάσει των οποίων βάζω και το εύρος τιμής), δυστυχώς δεν είναι για το δικό μου βαλάντιο, οπότε δεν με βλέπω να το ξαναεπισκέπτομαι στο άμεσο μέλλον. Θα καραδοκώ όμως ώστε την επόμενη φορά που θα παίξει ένα αντίστοιχο μενού να σπεύσω! Και κλείνω με ειδική μνεία και στέλνοντας τους αγωνιστικούς, καλοφαγαδίστικους χαιρετισμούς μου στην εξαφανισμένη masabukowsky, της οποίας η κριτική για το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι η all-time αγαπημένη μου στο σάιτ. Στο όνομα της κριτικής αυτής, την επόμενη φορά που με την ευκαιρία κάποιου μενού θα ξανααπολαύσω Σπύρο και Βασίλη, μια πιατέλα βατραχοπόδαρα θα την τιμήσω!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Νοε
28
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Από τα αγαπημένα μου εστιατόρια το Σπύρος & Βασίλης.

Δεν έχω μεγάλη γνώση της Γαλλικής κουζίνας αλλά από την πρώτη φορά που πήγα με κέρδισε αμέσως.
Αρχικά να πω ότι αν και βρίσκεται σε κεντρικό μέρος πάντα βρίσκω μέρος για στάθμευση σχετικά κοντά.

Μόλις μπαίνεις στο μαγαζί ο χώρος και η ατμόσφαιρα σε εντυπωσιάζει. Απλό σε όμορφα χρώματα και όλα τα έπιπλα, φωτιστικά κτλ διαλεγμένα προσεχτικά χωρίς να είναι υπερβολικά.

Το φαγητό είναι απλά τέλειο και δεν υπερβάλω. Ότι έχω δοκιμάσει είναι καταπληκτικό. Το φιλέτο τέλεια ψημένο και όλες οι σάλτσες φοβερές. Προτείνω cafe de Paris και Μπεαρνέζ!! Έχει νοστιμότατα σαλιγκάρια και οι συνοδευτικές τηγανιτές πατάτες αναντικατάστατες.

Επίσης για να μην ανέβει ο λογαριασμός έχει πολύ καλό δικό του κρασί σε λογική τιμή. Για όσους βέβαια έχουν γεμάτο πορτοφόλι έχει πολύ ενημερωμένη κάβα.

Τέλος το καλοκαίρι έχει λίγα τραπέζια στην πλατεία απέναντι η οποία είναι πολύ ήσυχη τα βράδια.
Το προτείνω ανεπιφύλαχτα για μια ειδική περίπτωση (επέτειο, πρόταση γάμου κτλ) αλλά και για κάθε μέρα.

Όχι δεν κάνω διαφήμιση απλώς είναι από τα αγαπημένα μου εστιατόρια. Και ναι είναι λίγο ακριβό αλλά η σχέση τιμής-ποιότητας είναι πολύ καλή και πραγματικά αξίζει!!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Νοε
29
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

ένα πολύ καλό γαλλικό εστιατόριο! ίσως το πιο όμορφο στην Αθήνα από άποψη περιβάλλοντος. το σέρβις είναι εξαιρετικό, οι σερβιτόροι ήταν πολύ φιλικοί και όλα προσεγμένα στο σερβίρισμα.

πήραμε τα βατραχοπόδαρα [πρώτη φορά δοκιμάσαμε και ήταν πολύ ενδιαφέροντα], το φουά γκρα, το οποίο λατρεύουμε γενικά οπότε έχουμε μέτρο σύγκρισης και στο Σπυρος και Βασιλης είναι πολύ πολύ καλό, το σουφλέ τυριών, το οποίο θέλει ώρα για να ετοιμαστεί και το προσωπικό υπολογισε πολυ καλά τους χρόνους και μας σέρβιρε τα πάντα σωστά ώστε να έρθει και το σουφλέ στην ώρα του,

και για κυρίως φιλέτο καφέ ντε παρί [νοστιμότατο] και την αγαπημένη μου πάπια πορτοκάλι: ) τα γλυκά... μας τα κεράσανε! γενικώς ήταν μια πάρα πολύ ωραία βραδιά και σίγουρα θα ξαναπάμε!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Οκτ
10
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
50-64

Επισκέφτηκα το εν λόγω εστιατόριο λόγω της επικείμενης επίσκεψης μου στο Παρίσι. Διαβάζοντας λοιπόν ότι είναι από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο γαλλικό εστιατόριο στην Αθήνα σκέφτηκα να πάω για να έχω μέτρο σύγκρισης.

Το περιβάλλον είναι όμορφο αν και κατά την γνώμη μου θέλει μια μικρή ανακαίνιση μιας και σου δίνει την αίσθηση του λίγο "αφημένου" στον χρόνο.

Το σέρβις εξαιρετικό. Την ημέρα της επίσκεψης μας υπήρχαν δύο σερβιτόροι και οι δύο εξυπηρετικότατοι, ευγενικοί και χαμογελαστοί.

Ας προχωρήσουμε τώρα στο φαγητό.

Ξεκινήσαμε με μια εξαιρετική κρεμμυδόσουπα. Νομίζω και το πιο αξιομνημόνευτο πιάτο όλης της βραδιάς. Αν πάτε αξίζει οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε.

Συνεχίσαμε με τα μπουτάκια βατράχων προβενσαλ. Κατά την γνώμη μου ήταν και το πιο άνοστο πιάτο της βραδιάς. Η έλλειψη αλατιού ήταν εμφανής.

Έπειτα πήραμε το φουά γκρα με σως φραμπουάζ, και σαν μεγάλη φαν του φουά γκρα το απόλαυσα ιδιαιτέρως. Πολύ ικανοποιητική ποσότητα, το ψήσιμο πολύ σωστό και η σως ισορροπούσε υπέροχα την λιπαρότητα του εν λόγω πιάτου.

Τέλος από ορεκτικά δοκιμάσαμε το καμαμπέρ σε κρούστα αμυγδάλου συνοδευόμενο με μια μαρμελάδα ντομάτας το οποίο μπορώ να πω ότι ήταν καλό χωρίς όμως κατ εμέ να αξίζει τα τόσα διθυραμβικά σχόλια που διάβασα στο site.

Ας προχωρήσουμε τώρα στα κυρίως. Πήραμε ένα φιλέτο με σως καφέ ντε παρί μέτρια ψημένο. Το φιλέτο πολύ σωστά ψημένο, η σως πολύ νόστιμη ( αν και δεν είμαι φαν του να είναι τόσο εμφανές το λάδι στο πιάτο μου ) και οι τηγανιτές πατατούλες που ήρθαν για να το συνοδέψουν ήταν εξαίσιες.

Λεπτοκομμένες τραγανές και ποσότητα για τουλάχιστον δύο πολύ πεινασμένα άτομα. Δεν γινόταν να μην δοκιμάσουμε το stake tartar, το οποίο ετοίμασε πολύ επιδέξια ο σερβιτόρος του καταστήματος αφού μας ρώτησε πρώτα πόσο καυτερό το επιθυμούμε.

Σε μια κρίση λαιμαργίας παραγγείλαμε και τον κόκκορα κρασάτο (κοινώς coq au vin ) ένα πιάτο πολύ νόστιμο, λίγο βαρύ για τα γούστα μου, αλλά με μια εξαιρετικά δεμένη σαλτσούλα.

Τέλος κλείσαμε με ένα θαυμάσιο σουφλέ σοκολάτας, το οποίο το είχαμε παραγγείλει εξ αρχής λόγω του χρόνου που χρειάζεται για την παρασκευή του. Ένα πολύ ωραίο τέλος σε μια γενικά όμορφη βραδιά.

Το εστιατόριο είναι ακριβό οπότε πρέπει να πας προετοιμασμένος. Ωστόσο αξίζει τα λεφτά του έστω για μια φορά. Έτσι δεν λένε άλλωστε για όλες τις "αμαρτίες" ?

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια