TUDOR HALL

Γαλλία

  Βασιλέως Γεωργίου 3, Ξεν. King George [Χάρτης]
  210 3222210

Περιγραφή
Γαλλικές γεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο King George. Κλειστά Κυριακή.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Φεβ
27
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
50-64

Το TUDOR HALL, το γαστρονομικό διαμάντι του ξενοδοχείου KING GEORGE στο Σύνταγμα, είχα την ευκαιρία να το επισκεφθώ και πάλι ύστερα από χρόνια, προχθές Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Δείπνησα εκεί με εκλεκτή φίλη και γνωστή γευσιγνώστρια, στις 9.30 το βράδυ, ύστερα από σχετική κράτηση και αφού προηγουμένως παρακολουθήσαμε ρεσιτάλ ηθοποιίας στο αριστουργηματικό θεατρικό έργο Αύγουστος, του Τρέισι Λετς στο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ. Στον χώρο αυτό μπορεί να δειπνήσει κάποιος καθημερινά από τις 6 μ. μ. μέχρι τα μεσάνυχτα.

Στον 7ο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου απολαύσαμε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας, με πινελιές παραδοσιακών μας γεύσεων και αρωμάτων, την οποία επιμελείται ο ταλαντούχος Κερκυραίος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς, υπό την καθοδήγηση του κ. Σωτήρη Ευαγγέλου, που ως γνωστόν έχει την ευθύνη των χώρων εστίασης τόσο του KING GEORGE όσο και της ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ. Αμφότερα, εδώ και κάποια χρόνια ανήκουν στην Αμερικανική κολοσσιαία αλυσίδα των STARWOOD, με τα 6.000 ξενοδοχειακά συγκροτήματα ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων στη χώρα μας, τα ASTIR PALACE της Βουλιαγμένης, τo SEMIRAMIS της Κηφισιάς κ. λπ.

Τα εξαιρετικά φαγητά, τα οποία και θα σας περιγράψω στη συνέχεια, ολοκληρώθηκαν με μια συγκλονιστική εμπειρία γλυκών, που επιμελείται ο κορυφαίος Γάλλος ζαχαροπλάστης Arnaud Larher, ο οποίος έχει προϋπηρεσία στο Fauchon και διαθέτει ήδη ονομαστά ζαχαροπλαστεία στη Μονμάρτρη και το Σεν Ζερμέν. Ο κ. Arnaud Larher, μάλιστα, από το 2007 κατέχει με το σπαθί του το λίαν τιμητικό μετάλλιο της Σορβόννης, του meilleur ouvrier de France! Η γλυκιά πανδαισία θα περιγραφεί κι αυτή με τη σειρά της, γι’ αυτό ας είστε υπομονετικοί, έστω κι αν τρέχουν τα σάλια σας!

Δυο λόγια για τον χώρο: Εσωτερικά ένα πολυτελέστατο σαλόνι, με μεγάλους καθρέφτες, και στο βάθος τη θαλπωρή ενός καταπληκτικού μαρμάρινου οικολογικού τζακιού φυσικού αερίου, καθώς και διαφόρων μεγεθών τραπέζια (ροτόντες, κ. λπ. ) σε αραιή μάλλον διάταξη, ώστε να απολαμβάνει κάποιος το φαγητό του, χωρίς να ενοχλείται απ’ τους διπλανούς του. Τι τεράστια, στ’ αλήθεια, διαφορά από άλλα κλασικά στέκια, όπως π. χ. το VEZENE, όπου ανεξαρτήτως τυχόν άλλων γευστικών προσόντων, στριμώχνεται κάποιος αφάνταστα!
Εξωτερικά, στο στεγασμένο και θερμαινόμενο μπαλκόνι τους, όπου και καθίσαμε, υπάρχουν λιγότερα τραπέζια, αλλά -από πλευράς θέας- νιώθεις πως βρίσκεσαι πάνω σε κατάστρωμα καραβιού στο Πέλαγος του Συντάγματος, οπότε μπαίνει το δίλημμα τι, άραγε, να πρωτοθαυμάσεις, τα εδέσματα και τα γλυκά περιωπής, ή, μήπως, τον φωταγωγημένο Παρθενώνα, την κεντρική μας Πλατεία με το Κοινοβούλιο και όλα τα πέριξ...
Συνολικά στους δύο αυτούς χώρους εξυπηρετούνται άνετα περί τα 150 άτομα (υπολογίζω: 90 μέσα και 60 έξω). Ο μαιτρ κ. Μηλιώνης, αλλά και οι 4-5 σερβιτόροι, ήταν όλοι τους άψογοι, ευγενέστατοι, και μάλιστα τελείως κατηρτισμένοι στο αντικείμενό τους, στον βαθμό που το γόητρο του ξενοδοχείου αυτού απαιτεί!! Πληροφορηθήκαμε ότι τις Παρασκευές και τα Σάββατα, στον εσωτερικό χώρο παίζει πιάνο ο βιρτουόζος πιανίστας κ. Πέτρος Καρπαθάκης, οπότε η ατμόσφαιρα προοιωνίζεται μια ιδιαίτερα ρομαντική έξοδο!

Στα του φαγητού τώρα, αρχίζοντας από τους καταλόγους φαγητών και ποτών. Υπήρχαν δύο σούπες ημέρας (κοτόσουπα και καροτόσουπα) στα 16 €. Για κάτι ξεχωριστό, υπάρχει η παραδοσιακή μας κακαβιά, με την ψαριά της ημέρας, στα 27 € βέβαια! Από σαλάτες υπάρχουν 4 συνδυασμοί γεύσεων, από 15-27 €, ενώ σερβίρουν ακόμη 6 ζεστά ορεκτικά, από 16-29 €, καθώς και 4 ζυμαρικά, 22-28 €. Όσον αφορά τα ψάρια, υπάρχει πάντα ψάρι ημέρας, 220 γραμμαρίων στα 43 €!!, το ξακουστό Κερκυραϊκό Μπουρδέτο (με σκορπίνα), στα 41 €, και σφυρίδα με σέλινο, στα 41 € επίσης. Από κρεατικά, στον κατάλογο υπάρχουν 6 διαφορετικές σπεσιαλιτέ, από 27.50-48 €, και βέβαια στον ξεχωριστό κατάλογο των γλυκών του Arnaud Larher, εμφανίζονται 6 δελεαστικές προτάσεις στα 12 €. Το μενού των φαγητών μπορείτε να το δείτε ηλεκτρονικά στο site του ξενοδοχείου, και γι’ αυτό δεν προχωρώ σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Όσον αφορά τον κατάλογο των ποτών, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν απ’ τους πληρέστερους και πιο ενημερωμένους στη χώρα μας (ανάλογο του Abreuvoir, της Σπονδής, κ. λπ. ), αφού περιλαμβάνει 200 και πλέον ετικέτες κρασιών απ’ την Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Αργεντινή, Χιλή…, καθώς και όλα τα γνωστά ποτά, κοκτέιλ, σαμπάνιες, αφρώδεις οίνους, ηδύποτα και όλα τα συναφή, σε τιμές βέβαια ανάλογες με το στάτους του χώρου! Έτσι, το ποτήρι κρασί, από μια τεράστια γκάμα κυμαίνεται συνήθως από 10-35 €, οι φιάλες των περισσότερων γνωστών ελληνικών κρασιών, από 40-75 € (που αφορά π. χ. το Κτήμα Τσέλεπου), ενώ τα Γαλλικά λευκά Βουργουνδίας ή Μπορντό κυμαίνονται από 65-130 € τα πιο πολλά!

Παρουσιάζοντας τώρα τη δική μας γαστρονομική εμπειρία, θα σας αναφέρω ότι στην αρχή κατέφθασε ένα καλαθάκι με ποικιλία ψωμιών (λευκό, πολύσπορο, μικρό προζύμι, μαύρο προζύμι, πολύσπορο και ελαιόψωμο), καθώς και κριτσινιών. Συνοδεύονταν από λάδι μοναστηριακό Σητείας, ελιές Καλαμών, βούτυρο και Σητειακό κατίκι: όλα τους εξαιρετικά, και χωρίς καμιά χρέωση!
Πήραμε ανθρακούχο νερό Pellegrino, 750 ml. στα 6 €, ενώ εγώ ζήτησα ένα ποτήρι κρασί ροζέ, Κτήμα Άλφα, απ’ το Αμύνταιο Φλώρινας, στα 9 €.

Δοκιμάσαμε λοιπόν τα εξής φαγητά:
• Αυγό με μανιτάρια, στάκα και λουκάνικο, στα 17 €, που ο σερβιτόρος μας τα ανακάτεψε και τα μοίρασε. Ήταν το μόνο πιάτο του δείπνου μας που δεν μας απογείωσε, καθώς η γεύση θεωρώ πως ήταν κάπως ουδέτερη, και τα μανιτάρια υπερίσχυαν, αδικώντας τα υπόλοιπα υλικά. Το ορεκτικό αυτό ήταν ίσως η εξαίρεση του κανόνα, χωρίς ωστόσο να επηρεάσει τις κατά τα άλλα άριστες εντυπώσεις μας.
• Η φίλη μου έφαγε το Κερκυραϊκό σοφρίτο από μοσχαρίσια μάγουλα, πουρέ ψητής πατάτας, αφρό σκόρδου, καλλιτεχνικά διακοσμημένα τσιπς πατάτας και σος μαϊντανού και ελαιόλαδου. Πιάτο στην κυριολεξία θεσπέσιο, που εκπροσωπεί άλλωστε την πατρίδα του σεφ. Τιμή 38 €.
• Εγώ πήρα το κλασικό τους ντουέτο από αρνάκι, δηλ. ένα συνδυασμό από αρνίσιο φιλέτο και παϊδάκι ψητό, με σπανάκι, σκόρδο κονφί, μια εξαίσια κρέμα από αμπελόφυλλα και ένα καλλιτεχνικά αποξηραμένο κληματόφυλλο για διακοσμητική επίστρωση. Πιάτο τέλειο! Τιμή 35 €.
• Από τα γλυκά του Arnaud Larher δοκίμασα μία τάρτα tentation (πειρασμός, όνομα και πράμα) που ήταν συνδυασμός στρογγυλής πικρής σοκολάτας με φρούτα πάθους και αποξηραμένο βερίκοκο, ενώ στο μεγάλο πιάτο υπήρχαν όμορφες πινελιές σοκολάτας. Τιμή 12 €.
• Η φίλη μου, σαν θηλυκιά ύπαρξη που είναι, πήρε την τάρτα Χαβάης, μια μακρόστενη τάρτα βανίλιας, με μαρμελάδα βατόμουρο, φρέσκα κινέζικα litchis (λευκά γλυκά φρούτα), και σαντιγί τριαντάφυλλο. Τιμή επίσης στα 12 €. Και τα δυο γλυκά συνιστούσαν ένα μοναδικό βίωμα και μια υπέροχη τελική επίγευση!!

Η τελική μου βαθμολογία στη γεύση είναι 4 στα 4, αφού υπερισχύει η άριστη εντύπωση των κύριων πιάτων αλλά και των γαλλικών γλυκών που εύφραναν τον ουρανίσκο μας, βαθμολογία που επεκτείνεται τόσο στον χώρο όσο και στην εξυπηρέτηση, ενώ το vfm περιορίζεται σε ένα 3 στα 4, πολλώ μάλλον σε καιρούς κρίσης!

Μας κέρασαν λικέρ μαστίχας, και από γλυκά κουταλιού που μας πρότειναν διαλέξαμε σύκο και κυδώνι: μια εξίσου υπέροχη εντύπωση ολοκλήρωσης!

Πληρώσαμε συνολικά 130 € ( σημειωτέον ότι ποσό 1 € από κάθε λογαριασμό στηρίζει το πρόγραμμα υποτροφιών ‘Μικροί Μουσικοί’ του Ωδείου Αθηνών). Το ποσό αυτό δεν είναι φυσικά διόλου ευκαταφρόνητο, αφού μια τέτοια έξοδος γίνεται όλο και πιο σπάνια πλέον, παραμένοντας έτσι ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μας, και ως τέτοια, αν είναι εφικτή, σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα, ειδικά για μια Παρασκευή ή ένα Σάββατο, που υπάρχει ζωντανή μουσική απ’ τον δεξιοτέχνη πιανίστα τους!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Δεκ
19
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Tudor Hall! Αν βρείτε κάποιο "promotion" μην το χάσετε! Ο χώρος γνωστός, πανέμορφος, αριστοκρατικός (και τώρα με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και το αναμμένο τεράστιο τζάκι ΜΑΓΙΚΟΣ! ), με θέα Ακρόπολη κ. λ. π. κ. λ. π., με την άψογη εξυπηρέτηση και τις γεύσεις 5 αστέρων...
Καλά καταλάβατε, ενθουσιαστήκαμε και πάλι. Πήγαμε (μετά από άλλο ένα promotion με negronis+fingerfood στο εμβληματικό Alexander's του sister hotel Grande Bretagne) Σαββατόβραδο 10/12, μόλις προλαβαίνοντας στη λήξη του το μενού "L'entrecote d'Athenes" (κρίμα, δεν μπορούσα να γράψω πριν πάω και να προλάβουν κι άλλοι, είναι σαφείς οι κανόνες του ask4food ότι αν γράψεις χωρίς να πας ενημερώνοντας ακόμα και για εκπληκτικές προσφορες θα θεωρηθεί διαφήμιση και είναι BIG NO)... Το σετ μενού: πράσινη δροσερή σαλάτα με καρύδια, άφθονα χειροποίητα ψωμάκια-κριτσινάκια με ελιές-ξύγαλο-βούτυρο και εξαιρετικό ελαιόλαδο, απεριόριστο εμφιαλωμένο νερό, ένα ποτήρι κρασί (επιλογή από πολύ καλά λευκά και ερυθρά), ένα γλυκό (γαλακτομπούρεκο με παγωτό καϊμάκι ή προφιτερόλ που ήταν σε παραλλαγή που άξιζε πολύ) και φυσικά το κυρίως πιάτο που έδωσε το όνομά του στο μενού. Entrecote, δηλ. ένα μεγάλο φιλέτο sirloin (μεγάλο όχι μόνο για γκουρμέ εστιατόριο αλλά για οποιοδήποτε) άριστης ποιότητας και τέλεια ψημένο και μαλακό (αφού ακόμα κι εγώ που ΔΕΝ τρώω μοσχάρι, έφαγα λίγο πριν δώσω το υπόλοιπο στον άντρα μου) που ήρθε σε τρόλει μαζί με τα συνοδευτικά του και με μορφή ιεροτελεστίας κόπηκε μπροστά μας από το σερβιτόρο και σερβιρίστηκε στα πιάτα μας μαζί με τις πάμπολλες ψιλές τραγανοτηγανισμένες πατάτες (παριζιάνικο στυλ) και τις δύο σάλτσες (μπεαρνέζ και αγιωργήτικου κρασιού)... Ένα μενού μεγάλο από όλες τις απόψεις (και για την τελειότητά του και για την ποσότητά του, αφού σκάσαμε!!! ) που κόστισε μόλις 38 ευρώ το άτομο. Και λέω μόλις γιατί ήταν το Tudor Hall (δίπλα μας δειπνούσε/διασκέδαζε παρέα γνωστής και πλουσιοτάτης μεγαλοκυρίας).
Και θα το ξαναπώ, αν βρείτε promotion για το Tudor μην το χάσετε! Και με τον κανονικό κατάλογο αξίζει σε μια ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά προετοιμαστείτε για διπλό (++) κόστος!
Η λίστα κρασιών παραμένει στα επίπεδα της προηγ. κριτικής μου (ένα έξτρα ποτήρι κρασί που ζητήσαμε κόστισε 10 ευρώ), αλλά είναι άριστη σε επιλογές και το σερβίρισμα είναι τέλειο (έρχεται το μπουκάλι για να σερβιριστεί το ποτήρι στο τραπέζι, δοκιμάζεις για να επιβεβαιώσεις την άριστη κατάσταση και η ποσότητα είναι με γαλαντομία).
Η entrecote είχε επιτυχία και θα συνεχιστεί στο κανονικό μενού (υποθέτω με τιμή πιάτου όσο έκανε όλο το σετ που πήραμε εμείς, π. χ. το σοφρίτο από sirloin που έχουν τώρα στον κατάλογο τιμάται 38 ευρώ).
Μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα τους τον κανονικό κατάλογο (με τιμές) και να ενημερώνεστε για τα promotions/events που πραγματικά αξίζουν!

Υ. Γ. συμφωνώ με fratello και άλλους για περιορισμό όγκου γραφομένων, συγγνώμη αν ξέφυγα

Υ. Γ. 2 ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ να'χουμε!!!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ekatn.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Μαι
31
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
50-64

Μετατρεποντας τις "Ημερες Βραβευμενης Γαστρονομιας" σε... μαραθωνιο, προσπαθησαμε να καλυψουμε αρκετα κενα. Ενα απο αυτα ηταν το συνωνυμο της πολυτελειας και βραβευμενο με 2ο Χρυσο Σκουφο, Tudor Hall, στον 7ο οροφο του επιβλητικου «King George».

Μοντερνα ελληνικη κουζινα με γαλλικη φινετσα, αριστοκρατικη σαλα, εντυπωσιακη νεοκλασικη διακοσμηση, διαρκεις εναλλαγες στον καταλογο και εκμοντερνισμοι παραδοσιακων γευσεων απο ενα δυνατο διδυμο (Σωτηρης Ευαγγελου-Αλεξανδρος Κοσκινας), αψογο σερβις και η Ακροπολη καδρο συνθετουν ειναι η αληθεια ενα ιδανικο πακετο.

Φθανοντας λιγο μετα τις 22:00, καθισαμε στην βεραντα με την καταπληκτικη θεα στη φωτισμενη Ακροπολη απο τη μια και στα παλαια Ανακτορα και την ευρυτερη περιοχη απο την αλλη. Αμεσως μας καλωσορισαν θυμιζοντας μας το μενου και ρωτωντας για το νερο (μεταλλικο ή με ανθρακικο) και ποτηρι κρασιου (λευκο ή κοκκινο, καλων ποικιλιων αμφοτερα).

Ακολουθει το μενου, 45€/ατομο, αναλυτικα:
- Κρεμα αβγου και μυκονιατικη τυροβολια: ωραιοτατο ξεκινημα, φινετσατο καλωσορισμα.
- Ψητες σαρδελες με γρανιτα απο χωριατικη σαλατα και πεστο ριγανης: Φιλος των "μικρων" ψαριων δεν ημουν ποτε. Απλα ψημενα, εννοω. Με το πιο απλο μαριναρισμα ομως μου αρεσουν πολυ και εν προκειμενω τις απολαυσα με την ωραια ιδεα της γρανιτας.
- Σπιτικα ταλιολινι με αβγοταραχο και λαβρακι ταρταρ: το καλυτερο πιατο! Εξαιρετικα μαγειρεμενα και πεντανοστιμα τα ζυμαρικα, εξαισιο το λαβρακι, εδινε το αλμυρο touch το αυγοταραχο!

- Γυρος με αρωμα Ελλαδας: Σιγοψημενο τρυφερο γουρουνοπουλο με αρωματικα βοτανα σε τραγανη πιτα και αφρο τζατζικι: αν δεν ηταν τα ταλιολινι η συνολικη εμπειρια θα επεφτε κατα πολυ εξαιτιας αυτου του πιατου. Δεν ηταν κακο, καθολου, ωστοσο θεωρω οτι ακυρωνει μια τετοια γαστρονομικη εμπειρια το να φας γυρο (οσο καλης ποιοτητας ή καλα ψημενος να ειναι) στο Tudor Hall! Παντως ο αφρος τζατζικι ξεχωρισε ενω ηρθαν και μπολακια με τηγανητες πατατες...
- Παντζαρι κονφι με λεβαντα, καραμελωμενη σοκολατα γαλακτος και σορμπε γιαουρτι: Υπεροχο γλυκο! Το παντζαρι δεν το τρωω, ωστοσο σε αυτην τη μορφη ηταν απολαυστικο. Μαζι με τη σοκολατα γαλακτος και το σορμπε, τελειο!
Στο μενου δεν αναγραφοταν αλλα μας εφεραν στο τελος mignardise, δηλαδη καποιο γλυκακι (μακαρον εν προκειμενω) σε μπουκιτσα, που συνηθιζεται στη Γαλλια τουλαχιστον, για το κλεισιμο ενος δειπνου, προσφορα απο το εστιατοριο. Μαζι με εξαιρετικης ποιοτητας τσαϊ.

Ολα ηταν πεντανοστιμα. Μονη ενσταση, και για το λογο που αναφερθηκε, ο γυρος. Αν τωρα αναρωτιεστε γιατι εβαλα μονο 2/4 στη γευση, εχει να κανει (περα απο τον "παραταιρο" γυρο) με τις ποσοτητες των πιατων. Ολες μα ολες οι μεριδες (ισως μικρη εξαιρεση το γλυκο) ηταν υπερβολικα μικρες. Ειπαμε, αλλα οχι κι ετσι...
Κατα τα αλλα, ευγενεια και υποδειγματικο σερβις, ατελειωτο χαζι στην Ακροπολη αλλα και την επιβλητικη εσωτερικη αιθουσα, ασημενια σερβιτσια και γενικα ενας χωρος και ενα δειπνο που συνολικα αποπνεαν πολυτελεια.
Αν al a carte, που χρειαζεσαι περι τα 60€ χωρις ποτα, οι μεριδες ειναι εξισου μικρες, το vfm ειναι χαμηλο, επισης 2/4. Αν οχι, τοτε αυξανει αλλα ειναι κριμα να αντιμετωπιζονται ετσι οι προσφορες.