IL TINELLO

Ιταλία

  Κνωσού 54, 'Αλιμος [Χάρτης]
  210 9828462

Ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη με Σάββατο μόνο βράδυ


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Άλιμος, Αθήνα
Φεβ
08
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Στο συγκεκριμένο εστιατοριο είμαστε θαμώνες πολλά χρόνια. Ειναι ενα ιδιόμορφο εστιατοριο που κανεις πρέπει να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει προτού αποφασίσει να το επισκεφθεί. Οι ιδιοκτήτες ειναι ο Στεφανος και η Daniella. Ο Στεφανος μαζί με ενα άλλο παιδί σερβίρουν στη τραπεζαρία και η Ιταλίδα Daniella μαγειρεύει στην κουζίνα. Ειναι ενα μαγαζί το οποίο δουλεύει τόσα χρόνια χωρις ούτε καν ταμπέλα στην είσοδο, με μόνιμους πελάτες.

Πολλές φορές φίλοι μας που έχουν έρθει για πρώτη φορά δυσκολεύονται να το εντοπίσουν χωρις ταμπέλα κ χωρις ιδιαίτερο φωτισμό σε μια ήσυχη γειτονιά του Αλιμου. Ο Στεφανος ειναι ένας sui generis τύπος, ο οποίος καμία φορά μπορεί να φανεί αγενής με την πρώτη επαφή αλλά σίγουρα δεν ειναι έτσι. Αν μιλήσεις μαζί του σου εξηγει ότι αυτή τη δουλειά την κάνει όχι σαν εστιατοριο αλλά σαν να καλεί φίλους στο σπίτι του για φαγητο. Θέλει λοιπόν άτομα που να τα γουστάρει, να σηκώνουν την πλάκα αφού προς το τέλος μπορεί να γίνει όλο το μαγαζί μια παρέα, να σηκωθούν πελάτες και να αρχίσουν να σερβίρουν, να προσκαλέσει μια ωραία κυρία για χορό και αλλά τέτοια παλαβά!!!

Ο χώρος στο εσωτερικό του ειναι απλός με φωτογραφίες απο διάφορες πόλεις και αξιοθέατα τηςΙταλιας στους τοίχους. Μια γωνία κοσμειται απο αποκριάτικες βενετσιάνικες μάσκες ενώ μια άλλη απο διαφορά πολύχρωμα αντικε πιάτα. Ενα τζάκι καίει το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι ανοίγουν οι τζαμαρίες. Μπροστά βλέπει κανεις την ανοιχτή κουζίνα με το πάσο. Μην περιμένετε ακριβά και φαντεζί μαχαιροπήρουνα ποτήρια και πιατικα.

Το μαγαζι εχει ενα συγκεκριμένο, σε γενικές γραμμές, μενού, με μικρές αλλαγές ανάλογα με την εποχικότητα των προϊόντων και το κέφι της μαγείρισσας. Το μόνο που καλείσαι να επιλέξεις ειναι λευκό ή κόκκινο χύμα κρασί το οποίο ειναι αξιοπρεπές, Όσον αφορά το φαγητο καταφθάνουν περί τα 15 πιάτα. Αν κάποιο πιάτο αρέσει ιδιαίτερα κ ο πελάτης επιθυμεί μια επανάληψη, αρκεί να το ζητήσει. Με το που κάθεσαι έρχεται μια ζέστη κρεατοσουπα με τορτελίνια για το καλωσόρισμα.

Στη συνέχεια φοκατσια με αλλαντικά (προσούτο, σαλάμι ανάλογα με την ημέρα). Την τελευταία φορά που το επισκεφθηκαμε, μετα είχε σειρά μια νοστιμότατη πολεντα με μανιτάρια και λουκάνικα και ενα ριζότο με σαφράν. Ύστερα κατέφθασαν ταλιατέλες με φουντούκια και κοτόπουλο πραγματικά απλό πιάτο αλλά νοστιμότατο και μυρωδάτο. Μικρό ζυμαρικό με κιμά ραγού και καρμπονάρα με φρέσκο ζυμαρικό που το φτιάχνουν οι ίδιοι γιατί θέλουν το αυθεντικό χοντρό σπαγγέτι που όμως δεν βρίσκεται στην Ελλαδα. Έτσι είτε το φέρνουν απο την Ιταλία είτε το φτιάχνουν οι ίδιοι.

Η καρμπονάρα ειναι θεϊκή. Χωρις κρέμα βέβαια, αλλά τόσο χυλωμένη!!! Ακολουθεί μια ωραία αστακομακαρονάδα ή μαρινάρα ανάλογα. Αλιο όλιο πεπεροντσινο καυτερό και νόστιμο και λιγκουινι αλ πεστο να ευωδιάζει ο βασιλικός.

Τελος, μια ταλιατα με πουρέ, μαλακό και τρυφερό μοσχαράκι να κρατάει το αίμα του και να λιώνει στο στόμα. Το γεύμα κλείνει με πανακότα, κρεμ μπρουλε και ενα γλυκό με μαρεγκακια, σαντιγί, κομμάτια σοκολάτας και φυσικά με ενα μυρωδάτο εσπρέσο.

Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όποιον εκτιμά το καλό κλασικό ιταλικό φαγητο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Άλιμος, Αθήνα
Δεκ
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Πρόκειται για μια Ιταλική τρατορία για την οποία είχαμε ακούσει τα μύρια καλά. Πρωτότυπη, ιδιαίτερη, οκ λίγο ακριβή σε σχέση με τη σημερινή οικονομική συγκυρία αλλά αξίζει, δοκιμάζεις πολλές διαφορετικές γεύσεις.. και άλλα τέτοια
Ως λάτρεις των ζυμαρικών. σε κάθε μορφή και τρόπο παρασκευής, μπήκε κατευθείαν στη λίστα προς επίσκεψη το συντομότερο δυνατόν.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια διώροφη μονοκατοικία με μικρό κήπο όπου το ισόγειο έχει διαμορφωθεί ως εστιατόριο. Το να την εντοπίσεις βράδυ, είναι από μόνο του μια περιπέτεια μια και βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά του Αλίμου με χαμηλά φώτα και καθόλου σήμανση. Ας είναι καλά ο άνθρωπος με το σκύλο …εκεί.. στον κόκκινο τοίχο είναι …αλλιώς μάλλον ακόμα γύρω γύρω θα γυρνούσαμε ψάχνοντας
Μπαίνοντας η πρώτη εντύπωση θετική, τίποτα υπερβολικό, ζεστά χρώματα στους τοίχους με κεραμικά πιάτα και πίνακες, λευκά τραπεζομάντιλα, τζάκι αναμμένο και μια μεγάλη μπαρα που επικοινωνούσε με την ανοιχτή κουζίνα
Ιδιοκτήτες είναι ένα ζευγάρι, η γυναίκα είναι Ιταλίδα και μαγειρεύει και ο άνδρας σερβίρει και κάνει δημόσιες σχέσεις προσπαθώντας να δημιουργήσει μια φιλική και … «συμμετοχική» ατμόσφαιρα. …είμαστε όλοι μια παρέα ένα στυλ…όχι πάντα επιτυχημένα οφείλω να πω. Το αποτέλεσμα το μεγαλύτερο διάστημα που μείναμε εκεί, ήταν μια απίστευτη φασαρία, βαβούρα είναι η κατάλληλη λέξη, που απλώς μας δημιούργησε έναν τεράστιο πονοκέφαλο και σε συνδυασμό με τον τεράστιο όγκο παρεμφερών γεύσεων ζυμαρικών.. εκεί.. γύρω στην ώρα.. απλά μας αποτέλειωσε…
Σε σχέση με το φαγητό τωρα
Τηλεφωνικώς μας είχαν ενημερώσει ότι υπάρχει μενού κρεατικών και μενού θαλασσινών με διαφορετική τιμή το καθένα. Όμως ουδέποτε ερωτηθήκαμε ποιο από τα δύο μενού προτιμούσαμε η δε τελική τιμή ήταν κάτι ενδιάμεσο των δύο μενού.

Μόλις καθίσαμε μας σέρβιραν ένα μικρό μπόλ με τορτελίνι μέσα σε ζωμό κρέατος, σαν σούπα, πέντε έξη τορτελινι, ένα μπολ στον καθένα. Το διευκρινίζω γιατί για όλες τις υπόλοιπες επιλογές πιάτων που ακολουθήσαν, ήρθε από ένα κοινό για όλους πιάτο, σε πιατάκι του γλυκού, τρεις μπουκιές από το καθένα ανά άτομο. Οφείλω να είμαι δίκαιη ωστόσο και να πω ότι η συνολική ποσότητα φαγητού ήταν παραπάνω από αρκετή.
Μετά τη σούπα ακολούθησε ένα αλλαντικό, μας εξήγησαν ότι είναι λαιμός, που έμοιαζε με σαλάμι αέρος αλλά πολύ λιπαρό και λιγότερο εύγευστο, πάνω σε φοκατσια μέτριο έως αδιάφορο θα έλεγα
Νιοκι με σάλτσα ντομάτας, προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου
Ρυζότο με ιταλικό ραδίκι, προσωπικά μου άρεσε πολύ. Κάποιοι όμως θα το έβρισκαν άβραστο και πικρό
Μακαρόνια με αμύγδαλα και τρεις μπουκιές κοτόπουλο, Νόστιμα
Καρμπονάρα, με αυγό και πλήρη απουσία κρέμας γάλακτος. Πραγματικά πολύ καλή ακόμη και κρύα
Παπαρδέλες με μανιτάρια. Νόστιμες
Το μενού έκλεισε με ένα κρέας (μοσχάρι ) με πουρέ πάνω σε μια φέτα μαύρο ψωμί, πολύ μαλακό.. για όσους όμως προτιμούν το κρέας τους καλοψημένο, μάλλον θα φάνε ήττα … το αίμα έρρεε άφθονο και πότιζε τον πουρέ.
Τέλος μας σέρβιραν μια πανακότα και μια κρέμ μπρουλέ, εξαιρετικά καλά και τα δύο γλυκά
Το δείπνο συνοδεύτηκε από λευκό κρασί το οποίο ανανεώθηκε όταν τελείωσε το ένα μπουκάλι, καθώς και καράφα με νερό.
Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε 29 ευρώ το άτομο.
Ενώ οι επι μέρους ποσότητες ήταν πολύ μικρές τελικά ήταν αδύνατον να καταναλωθούν. ενώ τόσα πολλά ζυμαρικά με παρεμφερείς γεύσεις στο τέλος μάλλον μας χάλασαν. Επιπλέον πραγματικά θεωρώ ότι το ποσόν που πληρώσαμε σε σχέση με την ποιότητα και ποσότητα των υλικών ήταν υπερβολικό
Εν κατακλειδι.. δεν θα το σύστηνα και ούτε νομίζω ότι θα το επισκεπτόμουν ξανά. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι με τα χρήματα αυτά υπάρχουν πολύ πιο τίμιες επιλογές ακόμη και σε Ιταλικές γεύσεις

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Άλιμος, Αθήνα
Απρ
07
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Είχα ακούσει πολλά καλά λόγια γιά το εστιατόριο εδώ και χρόνια. Δεν είχε τύχει να πάμε. Σήμερα πρότειναν οι φίλοι να το επισκεφθούμε και χάρηκα γιατί θα μας δινόταν η ευκαιρία. Απογοητεύθηκα πλήρως.
Ο χώρος, ισόγειο ενός σπιτιού αδιάφορος αλλά με πολύ φασαρία.

Η εξυπηρέτηση καλή άν και, λίγο "πάρτε στα γρήγορα". Δεν είχαμε προλάβει να καθισουμε κάν στο τραπέζι όταν ήρθαν τα πρώτα πιάτα. Οπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει κατάλογος σερβίρονται τα πιάτα που έχουν μαγειρευτεί τη συγκεκριμένη μέρα. Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε κάν μία ένδειξη γιά τα πιάτα που θα σερβιρισθούν, με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς τι, καί κυρίως, την ποσότητα του φαγητού που θα σερβιρισθεί.

Σήμερα υπήρχαν διάφορα πιάτα με ζυμαρικά και ένα κρέας.

- Τορτελίνια (σαν σούπα) αδιάφορο

- Vitello tonnato - συμπαθητικό

- Ριζότο με μανιτάρια - το ρύζι λίγο παραβρασμένο αλλά νόστιμο

- Ζυμαρικά με κοτόπουλο - καλούτσικα, τίποτα το εξαιρετικό

- Καρμπονάρα - Μέτρια (αν και όχι βαριά με κρέμα)

- Αστακομακαρονάδα - τίποτα το ιδιαίτερο, έχω φάει πολύ καλίτερες

- Ζυμαρικά (σαν τορτελίνια ) με κιμά (ανούσιο)

- Πένες (ή κάτι σαν πένες) με κόκκινη σάλτσα (άνοστο)

- Το κρέας (άσχημο κομμάτι, με ίνες, πολλά κομμάτια δεν τρώγονταν), συνοδευόταν από πουρέ που οι φίλοι είπαν ότι ήταν καλός

- Σπαγγέτι αλ'όλιο ε πεπεροντσίνο- μέτριο προς το καλό.

- Γλυκά 2 πανακότες, μία creme brulee, και ένα άλλο γλυκό με σαντιγύ. - μέτρια

- Κρασί χύμα τίποτα το ιδιαίτερο

Γενικά, η ποσότητα τού φαγητού είναι μεγάλη, αλλά επικεντρώνεται κυρίως σε ζυμαρικά (μετρήστε τα πιάτα) και τελικά δεν μπορείς να φάς τόσες γεύσεις ζυμαρικών το ένα πιάτο μετά το άλλο. Η δε ποιότητα φαγητού είναι μέτρια.

Οι τιμές είναι γιά την ποσότητα σχετικά καλές (περίπου Ευρώ 35/άτομο με ό, τι περιέγραψα) αλλά κανείς ποτέ δεν θα ήθελε να παραγγείλει όλα τα παραπάνω άν είχε επιλογή.

Ισως δεν μου αρέσει το συγκεκριμένο στύλ εστιατορίου όπου τρώς αυτά που σου φέρνουν χωρίς δυνατότητα επιλογής.

Ενα σημείο που πρέπει κανείς να προσέξει ιδιαίτερα είναι η παρεμβολή και παρουσία του ιδιοκτήτητη στην σάλλα συνεχώς. Ισως είναι ο τρόπος του να κρατά η να τραβά πελατεία και σε άλλους ν'αρέσει. Γιά μένα υπήρχε μία υπερβολή. Δεν υπήρχε τρόπος να συζητήσεις με την παρέα σου. Επενέβαινε παντού, έκανε φασαρία, έλεγε αστεία (όχι πάντα καλόγουστα) και γενικά έκανε ένα είδος show που στην παρέα μας φάνηκε υπερβολικό, αν όχι ενοχλητικό. Ανακουφίστηκα όταν πληρώσαμε και φύγαμε.
Προσωπικά δεν το συστήνω αλλά βέβαια είναι θέμα γούστου.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Άλιμος, Αθήνα
Νοε
28
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για το συγκεκριμμένο εστιατόριο εδώ και πολύ καιρό... έφτασε η μέρα να το επισκεφτούμε και ομολογώ ότι ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών μου.

Ο χώρος είναι συμπαθητικός αλλά τίποτα ιδιαίτερο.
Ο ιδιοκτήτης φασαριόζος και ψιλο-υπερβολικός, έχει αυτό το στυλάκι ότι είμαστε όλοι φίλοι και πειράζει τον κόσμο, σε κάποιους μπορεί να αρέσει αυτό το στυλ, προσωπικά μου φάνηκε λίγο ενοχλητικό. Το σέρβις πολύ γρήγορο, ξεκινήσαμε να τρώμε σχεδόν με το που κάτσαμε.

Πάμε τώρα στο πρόβλημα, το μενού πάνω κάτω, όπως το περιέγραψαν οι προηγούμενοι, οι γεύσεις δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο αλλά τρωγόντουσταν.
Αυτό που δε συγχωρώ με τίποτα, είναι όταν ήρθε η μακαρονάδα με όστρακα... κατεψυγμένα... από εκεί και πέρα μου χάλασε η διάθεση. Ο ιδιοκτήτης κατά καιρούς πέρναγε από το τραπέζι μας και μας έλεγε ιστορίες για τον κιμά που τον παίρνει από Ιταλία και είναι κομμένος πάνω σε ειδικούς πάγκους κτλ κτλ.... αδυνατώ να πιστεψώ βέβαια, ότι μάγειρας που χρησιμοποιεί κατεψυγμένα όστρακα, θα έχει φροντίσει να έχει κιμά από την ιταλία κτλ. Φυσικά δεν σχολίασα γιατί ήμασταν με παρέα και δεν ήθελα να χαλάσω τη διάθεση ούτε να φανώ υπερβολικός και ξερόλας.

Δε με χάλασε που δεν ήξερα ποιό θα είναι το επόμενο πιάτο ή ποιό θα ήταν το τελευταίο, έχει πλάκα.
Η τιμή για την ποσότητα του φαγητού ήταν συμπαθητική.

Με λίγα λόγια, μέτριο φαγητό, υπερβολικος ιδιοκτήτης, μέτριο κρασί, συμπαθητική τιμή... ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΟΣΤΡΑΚΑ

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Άλιμος, Αθήνα
Φεβ
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
26-36

Επίσκεψη 14/02/2015.

Χώρος συμπαθητικός, κλασικής ιταλικής τρατορίας όμως με κακό εξαερισμό και για χειμώνα σχετικά χαμηλή θερμοκρασία στη σάλα.

Μενού συγκεκριμένο με 10 πιάτα.

- Focaccia με σαλάμι >> ωραία και αλμυρή
- Ριζότο με ραντίτσιο >> μέτριο και πολύ αλμυρό
- Καρμπονάρα >> Απαράδεκτη και πάααρα πολύ αλμυρή. Ναι μεν αυθεντική με αυγό χωρίς κρέμες κλπ αλλά πολύ κακά εκτελεσμένη, χείριστα κομμάτια πανσέτας και ζυμαρικά άβραστα (οχι al dente)
- Παπαρδέλες με κιμά >> άγευστο και κακό
- Άλλα ζυμαρικά με κοτόπουλο και αμύγδαλο >> Καλούτσικο
- Πένες με κόκκινη σάλτσα >> Αδιάφορο και επίσης άβραστα ζυμαρικά (όχι al dente)
- μοσχαράκι φιλέτο medium rare ψημένο με πουρέ >> πολύ καλό, τo καλύτερο πιάτο με μεγάλη διαφορά
- Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino >> Πολύ καλό
- Πανακότα >> καλή με πολύ ωραία υφή αλλά γευστικά δεν με ενθουσίασε
- Creme Brulee >> καλή

Σπιτική κουζίνα δεν τη λες γιατί θα ήταν πιο γευστική. Φεύγεις σκασμένος αν αυτό σας λέει κάτι. Εμένα όχι.

Κρασί μετριότατο προς κακό. Εξυπηρέτηση καλή και γρήγορη, γραφικός και με χιούμορ ο ιδιοκτήτης.

Απόδειξη κανονικά = 55€ τα δύο άτομα

ΔΕΝ το συνιστώ.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Άλιμος, Αθήνα
Νοε
10
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Εχω "κατηγορήσει" στο παρελθόν εστιατόρια ότι δεν έχουν "ψυχή".
Αυτό το κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου.

Ε λοιπόν το tinello το έχει αυτό το κάτι και σε κάνει να θέλεις να μείνεις έστω και αν δεν σου αρέσουν όλα τα πιάτα.
Η κουζίνα του είναι κουζίνα ιταλίδας μάνας.

Γίνεται πλάκα όταν ο ιδιοκτήτης βγαίνει απο την κουζίνα με ένα φρεσκομαγειρεμένο πιάτο και φωνάζει: αυτό το πέστο ποιός θα το πάρει?

Δεν θα σας κουράσω με τα δεκάδες ζυμαρικά που φάγαμε απλά να πω οτι αξιομνημόνευτα ήταν το ριζότο με μανιτάρια (σωστά χυλωμένο), η αστακομακαρονάδα (χωρίς περιττές σάλτσες ) και τέλος η εξαιρετική ταλιάτα με τον πουρέ.
Όλα τα ζυμαρικά ήταν σωστά βρασμένα και η ταλιάτα ψημένη όπως πρέπει (λίγο).

Τα γλυκά ήταν καλά (εκτός ίσως της κρέμ μπρυλέ). Ζητήσαμε και δεύτερη πανακότα η οποία ήρθε και καταναλώθηκε εν ριπή οφθαλμού.
Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο η μαρέγκα με τα κομματάκια σοκολάτας.

Το κρασί καλό και χωρίς παρενέργειες για την επόμενη μέρα.

Αν κάτι σας αρέσει μπορείτε να ζητήσετε να σας το επαναλάβουν, όμως δεν το συνιστώ γιατί θα χάσετε κάποια απο τις επόμενες γεύσεις που έρχονται και είναι πολλές.

Καλύτερη μέρα να πάτε θα είναι φαντάζομαι η Πέμπτη ή Παρασκευή γιατί το Σάββατο έχει πολύ κόσμο.

Τιμή 30€ το άτομο που την θεωρώ λογική.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Άλιμος, Αθήνα
Νοε
19
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
37-49

Δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκεφθήκαμε το εστιατόριο αυτό αλλά ήταν σίγουρα η τελευταία. Οι λόγοι είναι οι εξής:

1. Φαγητό-Γεύση: Ένα φαστφουντάδικο (ο τρόπος που σερβίρονται τα πιάτα του), με γεύσεις και ποιότητα χαμηλού ενδιαφέροντος. Μερίδες, όλο τα ίδια και τα ίδια, οι οποίες μάλλον λόγω της κρίσης, έχασαν την όποια κουλιναρική τους αξιοπρέπεια στην πορεία... Πάρτε κι΄αυτό-φάτε και τούτο, όλα σε στυλ καταβροχθίστε χαρούμενοι και τίποτα περισσότερο. Σούπα=νερό, μακαρόνια=άβραστα (όχι αλ-ντέντε, ΑΒΡΑΣΤΑ! μάλλον λόγω επιβεβλημένης ταχύτητας για να φάει το πολύβουο κοινό), τα υπόλοιπα=γευστικά αδιάφορα, μέχρι και απαράδεκτα.

2. Εξυπηρέτηση: Ένα νέο παιδί που προσπαθεί να "προλάβει", τρέχει μόνο του, όσο ο ιδιοκτήτης σκορπίζει το ίδιο και το ίδιο δήθεν γέλιο, με κακόγουστα αστεία, τύπου "δείτε τον τάδε που κάνει αυτό, το άλλο" κλπ.

3. Χώρος: Κακόγουστος (υποκειμενικά), ο ένας πάνω στον άλλο, οι παληοί-γνωστοί- οι καλοπληρωτές στα μεγάλα τραπέζια, οι υπόλοιποι... στον διάδρομο (σε ένα αξιοπρεπές εστιατόριο ποτέ δεν θα σε έβαζαν να φας σε τραπέζι τέτοιο), τζάκι αναμένο με 27 βαθμούς θερμοκρασία (μάλλον το επέβαλε το ντεκόρ! ), εμείς 6 σε τραπέζι 4... και με μπόλικη δόση χαβαλέ, έτσι για να μας το χρυσώσει το χάπι... Δεν χρυσονόταν με τίποτα! Και παρότι ζητήσαμε τραπέζι άλλο, ήταν όλα κρατημένα αλλά ως εκ θαύματος δεν γέμισαν ποτέ! Ίσως το πιο πολύβουο μαγαζί που έχω επισκεφθεί (και ως εργένης τρώω 5/10 φορές σε εστιατόρια).

4. VfM: 35 Ευρώ/άτομο (στο διπλανό τραπέζι ειπώθηκε 40! ) ούτε κατά προσέγγιση δεν θα έπρεπε να δίνεται η τιμή αυτή, για τέτοιου είδους φαγητό με κρασί που ούτε για γαργάρες θα χρησιμοποιούσα. Είμαι της άποψης ότι αν ζητάς ακόμα και ένα Ευρώ, θα πρέπει να προσφέρεις και όχι να κοροϊδεύεις. Έτσι απλά! Η απόδειξη είναι το μόνο που προσφέρεται κατόπιν παραγγελίας... Κατά τα άλλα τα σχόλια για την οικονομική μας κατάσταση, έδιναν και έπαιρναν...

Συμπέρασμα: Έπαψα να αναρωτιέμαι οτιδήποτε σχετικό με τη συμπεριφορά των συνανθρώπων μου. Τα περισσότερα στην εποχή μας βασίζονται σε έναν τρόπο ευκαιριακά πρόχειρο, εγωιστικό, χωρίς συναίσθημα και ουσία, με μπόλικη δόση από δήθεν και κάπως...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Άλιμος, Αθήνα
Απρ
01
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
50-64

H επίσκεψη έγινε στις 29/03/2015.

Το μενού ήταν παρόμοιο με αυτό που έγραψε ο φίλος loukoulos στο προηγούμενο post. To εστιατόριο μας το πρότεινε φίλη, το είχα ακούσει παλιότερα, ήξερα ότι έχει σετ μενού που δεν έχεις μπορείς να επιλέξεις τι θα φας οπότε σε αυτό δεν μπορώ να πω ότι θα ήθελα να έχω δικαίωμα επιλογής πιάτων. Όμως στα δέκα πιάτα που σερβίρουν θα μπορούσαν να έχουν 1 σαλάτα.

Μπαίνοντας στον χώρο δεν μπορώ να πω ότι ήταν όπως το περίμενα από την περιγραφή της φίλης, δηλαδή σαν σάλα σπιτιού που μαγειρεύει κάποιος ιταλικό σπιτικό φαγητό, περισσότερο μου θύμισε μια συμπαθητική ταβέρνα. Το εστιατόριο ήταν σχεδόν γεμάτο την ώρα που φτάσαμε.

Με το που μπήκαμε, πριν προλάβουμε να καθίσουμε καλά καλά, ο μοναδικός σερβιτόρος (και προφανώς ιδιοκτήτης) μας καλοσώρισε και μας έφερε μια σούπα tortellini με κρέας (αδιάφορο), το ριζότο με σαφράν (δεν έμοιαζε με ριζότο αφού δεν ήταν χυλωμένο) και την focaccia με σαλάμι (καλή). Αυτά τα πιάτα ήρθαν πριν προλάβουν να μας φέρουν νερό ή κρασί που ήρθαν μετά τα πιάτα.

Δεν είχαμε προλάβει να δοκιμάσουμε καλά καλά τα πρώτα αυτά πιάτα, και μας φέρνουν την καρμπονάρα (πολύ βαριά και παραβρασμένη - αντίθετα με το άβραστο που περιέγραψε ο loukoulos), orecchiette με κιμά (παραβρασμένο και γευστικά κακό), tagliatelle με αμύγδαλο (καλούτσικο πιάτο) και rigatoni με κόκκινη σάλτσα (παραβρασμένες και τίποτα το ιδιαίτερο).

Ουσιαστικά χωρίς να έχουμε προλάβει να δοκιμάσουμε τα πρώτα είχαμε μπροστά μας 7 πιάτα τα οποία είτε είχαν έρθει σχεδόν κρύα είτε κρύωναν στο τραπέζι μας καθώς δεν μπορούσαμε να προλάβουμε να τα δοκιμάσουμε όλα μαζί. Αρχίσαμε και αγχωνόμασταν.

Καμία γεύση μέχρι εκείνη την στιγμή δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, μάλλον προς τις κακές θα έλεγα, και τα πιάτα μας ήταν ήδη κρύα. Καθώς κοιταζόμασταν με τη σύζυγο, έρχεται και το spaghetti all'olio e peperoncino το οποίο ήταν ok αλλά ήμασταν ήδη εκνευρισμένοι και αμέσως και η tagliata (κακά κομμένη) σερβιρισμένη σε μια φέτα ψωμί με πουρέ. Ήταν νόστιμη αλλά το πιάτο ήρθε κρύο.

Όλα τα παραπάνω πιάτα ήρθαν σε διάστημα 30'!!!!!! Πως είναι δυνατόν κάποιος άνθρωπος να ευχαριστηθεί το φαγητό του, έστω κι αν ήταν σωστά εκτελεσμένα τα πιάτα (που δεν ήταν) είναι απορίας άξιο. Φιάσκο...

Μέσα σε όλα αυτά ο ιδιοκτήτης έκανε διάφορα θεατρικά (όπως δυνατά αστεία, έβαζε πελάτες να σερβίρουν τα πιάτα σε άλλους πελάτες και άλλα τέτοια) και καυχιόνταν για την ποιότητα των πιάτων του (ερχόταν και έλεγε για την tagliata, ότι δεν είναι τυχαίο ότι τον φωνάζουν τέλειο κλπ).

Ζητήσαμε τον λογαριασμό πριν έρθουν τα γλυκά, τα οποία μας τα φέρανε με τον λογαριασμό - μια άνοστη panacotta και μια νόστιμη creme brulee (αλλά λίγο νερουλή).

Ουσιαστικά το μαγαζί πουλάει αυτό το μενού 10 πιάτων δήθεν σπιτικών, με 2 άτομα μόνο να μαγειρεύουν και μια λαντζιέρα, οι οποίοι άφηναν το πόστο τους και μαζεύαν τα άδεια πιάτα και ο ιδιοκτήτης να κάνει χαβαλέ. Ο κόσμος στη σάλα να ψαρώνει και να λέει έφαγα σε ένα ιταλικό αυθεντικό (όσο αυθεντικές είναι και οι ελληνικές ταβέρνες τύπου 'Akropolis' ή "Zorbas the Greek' στο εξωτερικό).

Να σας πω απλά ότι φάγαμε σε 45 λεπτά, ούτε σε fast food να είχαμε πάει...

55€ τα δύο άτομα με 1lt αδιάφορο κρασί, δεν το προτείνω σε καμία περίπτωση

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Άλιμος, Αθήνα
Νοε
24
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Πεμπτη 20/11/2014 φαγαμε για πρωτη φορα με τη φιλη μου στο il tinello, και η εμπειρια μου συνοψιζεται στα εξης:

Πρωτα απ ολα ο χωρος... εχει περιγραφει επαρκως στις περισσοτερες κριτικες. Εμενα δε με ενοχλησε η απουσια μοντερνας διακοσμησης, ισα ισα που
σε προιδεαζει για τη φιλοσοφια του μαγαζιου, καλο φαι δηλαδη χωρις φρου φρου και αρωματα. Με ξενισε βεβαια λιγο η ντανα με τα τραπεζομαντιλα, στιβαγμενα στην πλατη ακριβως ενος ζευγαριου που ετρωγε στο βαθος αριστερα, ενω θα αλλαζα σιγουρα και τις αβολες καρεκλες με την ψαθα. Με ενα 2,5 στα 4 θα ημουν πιστευω δικαιος.

Η αιθουσα γεματη, μονο το διπλανο τραπεζι παρεμεινε αδειο καθ ολη τη διαρκεια της βραδιας, ενω οι υπολοιποι πελατες μονο σφαλιαρες δεν επαιζαν με τον ιδιοκτητη. Εχει σταθερους και φανατικους πελατες το μαγαζι, ειναι φανερο. Επισης θα διαφωνησω με το φιλο που εγραψε κατι περι βαβουρας, ο θορυβος κυμανθηκε ολο το βραδυ σε φυσιολογικα πλαισια. Α και ο κοσμος, τι να πω... κυνηγοι του value for money ολοι τους... η παρεα στο διπλανο τραπεζι με τα dsquared-moncler και τα harry winston/ iwc και δε συμμαζευεται, απεπνεε φτωχεια.. O μεγαλοδικηγορος-πρωην βουλευτης διπλα, μια απ τα ιδια.

για την εξυπηρετηση δεν εχω κατι ασχημο. Ο καλαμπουρτζης ιδιοκτητης(στεφανος απ ο, τι καταλαβα) εχει την εξυπναδα να μην ειναι υπερβολικα διαχυτικος με νεους πελατες, η με πελατες που δεν εχουν τη διαθεση για πολλα αστεια. Κατα τα αλλα, το κονσεπτ του σερβιρισματος 8-9 διαφορετικων πιατων δε με βρισκει αντιθετο, προσδιδει στο μαγαζι μια καλως εννοουμενη γραφικοτητα, εξαλλου προτιμω να δοκιμαζω πολλες γευσεις απο το να παραγγελνω 3-4 πιατα το πολυ.

Ο ιδιοκτητης προβαλλει βεβαια τη διαχειριση του χρονου ως κυριοτερο λογο γι αυτην του την επιλογη, καθως εξασφαλιζει ετσι οτι οσοι καθονται στο ιδιο τραπεζι θα τρωνε ταυτοχρονα, αντι να περιμενει ο ενας τον αλλον με το πιρουνι στο χερι μεχρι να σερβιριστουν πιατα με διαφορετικο χρονο μαγειρεματος. Οκ, κανενα προβλημα. Μια-δυο ενστασεις μονο.

Η ποσοτητα του φαγητου που μας σερβιριστηκε, ηταν συνολικα υπερβολικη για 2 ατομα. Απο ενα σημειο και μετα ο, τι ερχοταν στο τραπεζι δεν το ακουμπουσαμε γιατι ειχαμε σκασει. Ειναι και κριμα να πετιεται τοσο φαγητο, πειναει ο κοσμος... Δευτερον, ο συνεχης βομβαρδισμος με ζυμαρικα καταληγει καπου γευστικα μονοτονος..

Στο δια ταυτα, οι περισσοτερες γευσεις αφηνουν την αισθηση οτι δοκιμασες κατι που φτιαχτηκε με σπιτικα υλικα, και με σεβασμο στην ιταλικη κουζινα, ισως βεβαια ενα κλικ πιο βαριες οι γευσεις απ ο, τι θα προτιμουσα, αλλα αυτο ειναι ενα προβλημα που εχω με ολα σχεδον τα εστιατορια, δεδομενου οτι για να κανουν πιο νοστιμα τα πιατα τους υπερβαλλουν στη χρηση λιπαρων υλων (λαδι-βουτυρο).

Τα ζυμαρικα πιο al dente πεθαινεις, αλλα κατα τη γνωμη μου ετσι πρεπει. Ο ζωμος καλωσορισματος με τa tortelini πολυ σπιρτοζος. Focaccia με σαλαμι, αλμυρη η ζυμη αλλα γευστικο το συνολο. Οι παπαρδελες με το κοτοπουλο επισης καλες, τα κατι σαν νιοκι με τον κιμα γευστικοτατα, ενω η καρμποναρα υποδειγματικη. Ο φιλος που εγραψε αρνητικο σχολιο για το αψογο αυτο πιατο, μαλλον μας δουλευει κανονικα.

Αστακομακαροναδα δε δοκιμασαμε, ουτε σαλατα. Μας ηρθε ομως ενα πολυ πικαντικο σπαγγετι πολυ καλα εκτελεσμενο, και τελος τρια πιατα για τα οποια θα εκφρασω αντιρρησεις. Πρωτον το σπαγγετι με την ντοματα. Δεν καταλαβα τι νοημα ειχε, αφου περαν του αψογα βρασμενου ζυμαρικου, η σαλτσα ηταν παντελως αδιαφορη. Αν ηταν καλοκαιρι, θα ελεγα οτι η μαγειρισσα θελησε να μας δειξει ποσο γευστικη μπορει να ειναι μια απλη σως απο ζουμερες, φρεσκες ντοματες. Τωρα ομως? Το δευτερο προβλημα μου ηταν το πεστο. Ενω μοσχοβολουσε βασιλικο, ενιωθα στο στομα μια δυσαρεστη λιπαροτητα.. Επεσε παραπανω λαδι?Αρκετα βαρυ τελικα το πιατο... Τελος η ταλιατα. Δε θα συμφωνησω με τους υπολοιπους. Ενω το ψησιμο ηταν οπως πρεπει, Το κρεας δεν ηταν αρκετα τρυφερο, ενω καποια στιγμη ανακαλυψα οτι μασουσα ενα σκληρο κομματι λιπους.. Σορρυ, εχω φαει πολυ καλυτερο κρεας σε ιταλικα εστιατορια.

κλεισαμε με πανακοτα και παβλοβα, αφου σκασμενοι οπως ημαστε δωσαμε στον ιδιοκτητη να καταλαβει οτι αν μας εφερνε κατι παραπανω δε θα το αγγιζαμε. Η πανακοτα απο τις καλυτερες που εχω δοκιμασει, παναλαφρη. Η παβλοβα με τα κομματακια σοκολατας επισης, με σοβαρη παραφωνια την εντονη μυρωδια αυγου που εβγαζε η μαρεγκα. Δεν απορω παντως που δεν αναφερθηκε απο αλλους, εχοντας σκασει στο φαι, αντιμετωπισαμε το τεραστιο αυτο κομματι γλυκου περισσοτερο σαν εξτρα δωρο, παρα σαν μερος του μενου.. και οταν σου χαριζουν γαιδαρο, δεν τον κοιτας στα δοντια.

Το λευκο χυμα κρασι που πηραμε αξιοπρεπες, αλλα τι να λεμε τωρα, δυο τρεις ετικετες επρεπε να τις εχει το μαγαζι. Προφανως καποια εξηγηση θα υπαρχει....

Λογαριασμος φιξ,25 ευρω εκαστος. Ουδεν σχολιο περι vfm...
θα ξαναπαω στανταρ και με μεγαλη παρεα, υπο την προυποθεση να εχω μεινει νηστικος για μια μερα τουλαχιστον. Και για να παω κοντρα σε οσους το προτεινουν μονο για παρεες, το συστηνω ανεπιφυλακτα και σε οποιον φιλο θελει να εντυπωσιασει καποιο ψαγμενο γκομενακι. Η δικιά μου πάντως δεν εντυπωσιαστηκε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Άλιμος, Αθήνα
Νοε
10
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Επισκεφτήκαμε το συγκεκριμένο εστιατόριο Σάββατο βράδυ, 8 Νοεμβρίου 2014.
Ένα φιλικό ζευγάρι με το οποίο βγαίνουμε τακτικά για φαγητό μας είπε ότι είχε ακούσει γι'αυτό το ιταλικό και είχε κλείσει τραπέζι από την προηγούμενη κιόλας ημέρα.

Φτάνοντας στο μαγαζί (όπως τα έχουν περιγράψει οι υπόλοιποι, δύσκολο να καταλάβεις πού είναι, μοιάζει απλά με σπίτι φωτισμένο που κάποιοι κάνουν πάρτυ μέσα) οδηγηθήκαμε στο βάθος στο τραπέζι 4ων ατόμων που είχαμε κλείσει.

Τα φαγητά άρχισαν να φτάνουν κατά ριπάς.
Δεν προλαβαίναμε να αδειάσουμε το ένα ερχόταν το επόμενο!!!
Αυτό στην αρχή μου δημιούργησε ένα άγχος γιατί έχω κακές εμπειρίες από άλλα εστιατόριο με φιξ μενού που φτάνεις στο επιδόρπιο μέσα σε μισή ώρα κι έρχεται ο λογαριασμός χωρίς καν να τον ζητήσεις προκειμένου να αδειάσεις το τραπέζι για τους επόμενους.
Αλλά τελικά δεν είχε καμία σχέση με αυτό...
Μετά το τρίτο πιάτο ηρέμησε το πράγμα.

Μετρήσαμε συνολικά 11 πιάτα και 3 γλυκά.

1. Σούπα τορτελίνι: νόστιμη, έκανε και κρύο έξω ταίριαζε για αρχή.

2. Ριζότο με πορτσίνι: πολύ νόστιμο, ωραία και "φυσικά δεμένο" όχι με τυριά και κρέμες

3. Vitello Tonnato: υπέροχο! λεπτά κομμάτια μοσχαριού σκεπασμένα με σάλτσα με βάση τον τόνο. Απίστευτη γέυση. Θα πήγαινα ξανά ακόμα και μόνο γι'αυτό.

4. Focaccia Salami: οκ focaccia ήταν. Προσωπικά έβγαλα το σαλάμι κι αυτοσχεδίασα με το vitello tonnato. Σας το προτείνω....

5. Αστακομακαρονάδα: νόστιμη, ωραία σάλτσα, νόστιμος ο αστακός.
(κάπου εδώ μπορεί να αρχίσω να μπερδεύω τη σειρά)

6. Φιλέτο Μοσχάρι με πουρέ: πολύ νόστιμο, πολύ σωστά ψημένο (κόκκινο στο κέντρο), ο πουρές χειροποίητος.

7. Χειροποίητα ζυμαρικά με κιμά: πολύ νόστιμα, κάτι το διαφορετικό.

8. Παπαρδέλες με κοτόπουλο κι αμύγδαλο (ή καρύδι): υπέροχο!! χειροποίητο ζυμαρικό, άψογη υφή, γεύση απερίγραπτη.

9. Carbonara: υπέροχη! παραδοσιακή με αυγό κι όχι κρέμα, και το σπουδαιότερο γευόσουν το αυγό χωρίς να σου μένει η άσχημη γνωστή γεύση. Το μακαρόνι σαν νούμερο ήταν τέλειο.

10. Pesto Linguini: υπέροχο! το ωραιότερο που έχω φάει. Ελαφρύ, με το βασιλικό να τον αισθάνεσαι λες και μόλις κόπηκε από τη γλάστρα (που πιθανότατα έτσι είχε γίνει).

11. Σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας: αδιάφορο. Δεν ήταν κακό. Ήταν ένα καλό πιάτο γι'αυτό που ήταν, αλλά με όλα αυτά που είχαμε φάει πριν, δεν μπορούσε παρά να μας αφήσει αδιάφορους.

Γλυκά

1. Πανακότα με καραμέλα: πολύ νόστιμη, καμιά σχέση με όσες έχω φάει στο παρελθόν.

2. Κρεμ μπρουλέ: πολύ νόστιμη, ο φίλος μου που σιχαίνεται τα γλυκά την έφαγε σχεδόν μόνος του.

3. Γλυκό με μαρέγκα και κομματάκια σοκολάτας (δεν ξέρω όνομα ή πώς αλλιώς να το περιγράψω): δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα. Το περίεργο όμως είναι ότι βρέθηκα να το τσιμπολογάω και πάνω στην κουβέντα χωρίς να το καταλάβω το είχα φάει σχεδόν όλο. Οπότε μάλλον μου άρεσε ή είχα πραγματικά ανάγκη κάτι γλυκό.

Στο τέλος εσπρεσάκι και μάλιστα ωραίο.

Φάγαμε και σκάσαμε.
Εκτός από τη σούπα τορτελίνι που είχαμε από ένα πιάτο ο καθένας, όλα τα υπόλοιπα ήταν από ένα πιάτο στο κέντρο.

Για τέσσερα άτομα ήταν αρκετά για δυο γερές πηρουνιές έκαστος όλα τα ζυμαρικά, το κρέας ήταν υπεραρκετό, τα ορεκτικά επίσης.
Ήπιαμε 1,5 κιλό λευκό κρασί χύμα, αξιοπρεπέστατο.

Πληρώσαμε 30 ευρώ το άτομο κι απ'όσο καταλάβαμε η τιμή είναι στάνταρ.

Εκεί και μας δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες...
Αν αντί για 4 άτομα πάνε 2 τί γίνεται? Θα δοκιμάσουν λιγότερα πιάτα ή πιο μικρές μερίδες?

Αν πάνε 6? Θα πάνε τα ίδια πιάτα και θα φάνε πιο λίγο ή θα πάνε από 2 μερίδες στο κάθε πιάτο και θα πληρώσουν κάτι παραπάνω?
Δε ρωτήσαμε γιατί γινόταν ακόμα ένας ψιλοχαμός όταν φύγαμε και όλοι τρέχανε.

Ο ιδιοκτήτης όντως φιλικός, με το χιούμορ του, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να κουράζει ή να γίνεται ενοχλητικός (και προσωπικά είμαι πολύ αυστηρός σε αυτό το θέμα, οπότε αν δεν κατάφερε να ενοχλήσει εμένα δύσκολα θα ενοχλήσει άλλους πιστεύω).

Συμπέρασμα: Θα ξαναπάω σίγουρα. Δεν έχω ξαναφάει αλλού τόσο νόστιμο και τόσο πολύ και διαφορετικό φαγητό με 30 ευρώ (ούτε με 50 ούτε με 100).
Με προβληματίζει λίγο μόνο το γεγονός ότι βλέπω σε παλιές κριτικές μέσες άκρες τα ίδια πιάτα που έφαγα κι εγώ. Ίσως καλό θα ήταν να ανανεώσουν το μενού τους κάποια στιγμή, έστω μερικώς.

Το 3 στο χώρο/ατμόσφαιρα το έβαλα γιατί δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.
Γνωρίζω τη νομοθεσία, γνωρίζω ότι ΟΡΘΩΣ δεν επιτρέπεται, αλλά την εμπειρία μου γράφω και το πώς πέρασα, κι αυτό ήταν κάτι που μου έλειψε και θα ήθελα να μπορώ να καπνίσω.

Όποιος δε θέλει δεν το λαμβάνει υπόψη ή μπορεί να το συμπεριλάβει στα + του μαγαζιού αν είναι μη καπνιστής, αντικαπνιστής κλπ.