Loader

Περιγραφή

Διάφοροι μεζέδες, ελληνικής κυρίως έμπνευσης. Ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Δευτέρα βράδυ & Κυριακή μεσημέρι. Κλειστά Κυριακή βράδυ.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

25 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Στον Αστερισμό των Ιχθύων 20/2-20/3.

Σ αυτό το χρονικό διάστημα κατανοώ ότι έχουμε μαζευτεί τόσα ψάρια που, κάλλιστα, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε τη λειτουργία ενυδρείου αντάξιου του Georgia Aquarium. Διότι από όλα έχει ο underworld. Χρυσόψαρα, Μουρμούρες, Ζαργάνες, Λαβράκια, Σολομούς, Μονομάχους, Γατόψαρα, ΜΞΚ (σε όποιον καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει το ακρωνύμιο, το οποίο αναφέρεται σε μένα για να σας βοηθήσω, υπόσχομαι κέρασμα σε μαγαζί της επιλογής του).

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα βγαίνουν τα ημερολόγια κι αρχίζουν οι επιτελικές ασκήσεις επί χάρτου για την εύρεση κατάλληλων ημερομηνιών για τα parties. Τούρτες παραγγέλνονται. Εκπλήξεις σχεδιάζονται. Μενού αποφασίζονται.

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα προσπαθώ κι εγώ, η πτωχή, να κανονίσω τον δικό μου γενέθλιο εορτασμό. Φέτος έχω αργήσει χαρακτηριστικά για τα δικά μου δεδομένα με αποτέλεσμα να έχω φτάσει στο παρά πέντε έχοντας ως μόνο σίγουρο την ημερομηνία.

Εκεί λοιπόν που επιδίδομαι στην ηρωική έξοδο για το τελικό κανόνισμα χτυπά το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της ασύρματης γραμμής είναι η κουμπάρα (δηλαδή μία εξ αυτών διότι έχω πολλές, ζωή να’ χουν). Ο καλός της μπαίνει στην δεκαετία των 50ήντα, τον έχει πιάσει κατάθλιψη και δε θέλει να γιορτάσει αλλά υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο διότι σιγά μην τον αφήναμε να το ξεχάσει. Μου ανακοινώνει ότι ετοιμάζει surprise party και σκέφτεται το μαγαζί στο οποίο παίζουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές (sic) ως τόπο διεξαγωγής του. Οι ποιοι? Πάμε καλά? Όχι κοπελιά … θα ξεχάσω εγώ τι τράβηξα πέρσι που με έτρεχες στο Half Note να ακούσω τον καλλιτέχνη που φέρει το όνομα του Βασιλέα Ήλιου αλλά είναι από τα Ανώγεια της Κρήτης? Τότε που έβγαινα για τσιγάρο, έβλεπα απέναντι το Πρώτο και σκεφτόμουν… δε μπορεί, κάποιος λάκκος θα υπάρχει ανοιχτός να πάω να πέσω, διότι πόσον ανεκπλήρωτο έρωτα να αντέξει μια γυναίκα? Γοητευτικοί οι ανεκπλήρωτοι δε λέω, ένας, άντε, δύο οφείλουν να υπάρχουν, αλλά ας πληροφορήσει κάποιος τον αοιδό ότι οι εκπληρωμένοι έχουν άλλη χάρη.

Της το ξεκόβω με συνοπτικές διαδικασίες, λέω ότι θα βρω εγώ μαγαζί, ευτυχώς που η φύση με έχει προικίσει με τερατώδη μνήμη οπότε μου έρχεται στο μυαλό το 25αράκι, στο οποίο η μία κολλητή είχε πάει και της είχε αρέσει πολύ, με ζωντανή μουσική, ρεμπέτικα βέβαια, που δεν είναι το στυλ μου, αλλά στο συγκεκριμένο team αρέσουν, εγώ μπορώ να τα αντέξω (μη σας πω ότι μετά από κατανάλωση ικανής ποσότητας αλκοόλ χορεύω κιόλας. Τώρα τι ακριβώς χορεύω είναι άλλου παππά Ευαγγέλιο) και συμπαθητικό τσιμπολόγημα.

Όντως σ’ αυτό το μαγαζί θα πας πρωτίστως για τη μουσική και δευτερευόντως για το φαγητό. Ο κατάλογος είναι μαζεμένος, στη λογική των μεζέδων για να συνοδεύσω το ποτό μου, οι μερίδες μέτριες προς μικρές, ενώ θα κληθείτε να πληρώσετε τιμές αντάξιες ενός ευπρεπούς εστιατορίου.

Σκεφτόμουν πραγματικά αν δικαιούμαι να γράψω κριτική αφού νήστευα με αποτέλεσμα να δοκιμάσω λίγα πιάτα αλλά, εδώ, έχω δει σεντόνια για ένα πιάτο όχι εγώ που δοκίμασα πολλά παραπάνω, αφήστε που οι υπόλοιποι του έδωσαν και κατάλαβε οπότε έχω το απαραίτητο foodback (όχι δεν κάνω λάθος … ξέρω εγώ τι λέω).

• Στην αρχή ήρθαν ποτηράκια ρακής μαζί με παξιμαδάκια κι ελίτσες, ωραία όλα.
• Ντάκοι. Ο δικός μου χωρίς τυρί. Το παξιμάδι ξεχώριζε, τα υπόλοιπα συστατικά ήταν αναμενόμενα, τους έλειπε, σίγουρα, το κάτι παραπάνω. (6.00 e).
• Ταμπουλέ. Οι πρασινάδες ήταν λίγο μαραμένες ενώ χρειαζόταν, σαφώς, περισσότερο λεμόνι. (6.00e).
• Φάβα. Κρύα και άνευρη. Αν υπήρχε στο τραπέζι λάδι και λεμόνι ίσως να ανέβαινε κανένα γευστικό σκαλοπάτι. (6.00 e).
• Πατάτα οφτή. Η πρώτη που ήρθε είχε λιωμένο τυρί επάνω οπότε ζητήθηκε εκ νέου σκέτη. Δεν ξέρω αν το τυρί έδινε το κάτι επιπλέον πάντως η σκέτη δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. (6.00e).
• Μελιτζάνα φούρνου. Κι αυτή με τυρί αλλά βρήκα μία άνευ στον πάτο του πήλινου σκεύους στο οποίο σερβίρεται και δοκίμασα. Μελωμένη και γλυκιά, μου άρεσε.
• Χταπόδι ξιδάτο. Μου έκανε λίγο ετοιματζίδικο για να πω την αλήθεια αλλά ήταν συμπαθητικό. Δεν υπάρχει στο standard menu οπότε δε μπορώ να σας διαφωτίσω για την τιμή του.
• Τα υπόλοιπα που έπαιξαν εκείνο το βράδυ ήταν ομελέτα με σουτζούκι που ήταν κι αυτό που άρεσε περισσότερο (7.00e), κότσι χοιρινό (10.00e), λουκάνικο (6.00e), μπεκρή μεζέ (10,00e), μπριζολάκια λαιμού (9.00e) κι ίσως κάτι ακόμα που δε θυμάμαι. Η συνολική αποτίμηση της παρέας για τα πιάτα αυτά ήταν ότι ήταν καλά και μέχρις εκεί. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Κακό πιάτο δεν υπήρξε να τα λέμε κι αυτά όμως δεν υπήρξε κι αυτό που θα μας έκανε εντύπωση, θα το θυμόμασταν και θα αποτελούσε λόγο να ξαναγυρίσουμε.

Στα του περιβάλλοντα χώρου τώρα. Μικρό το μαγαζί και ομοίως στενά τραπέζια, όχι πολύ βολικές καρέκλες, ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους τόσο που μπορώ να σας πληροφορήσω λεπτομερώς για τη ζωή και τους έρωτες της διπλανής παρέας. Μέχρι οδηγίες για τη σύνταξη μηνύματος έδωσα. Χαμηλός φωτισμός έως και καθόλου φωτισμός στην πορεία. Οκ είπαμε ατμοσφαιρικό το μαγαζί, καλοί οι μουσικοί, χωρίς μικρόφωνα, καθάριες φωνές, μια χαρά ακούσματα μέχρι κι εγώ αναγνώρισα τραγούδια, αλλά τέτοια μυσταγωγία πια? Ακούστηκαν και κάποια “σςς” όταν κάποιες παρέες μεταξύ αυτών και η δική μας μίλησαν ή γέλασαν πιο δυνατά. Τέλος πάντων δεν είμαι και η πλέον κατάλληλη να κρίνω γιατί δεν το έχω με τη συγκεκριμένη κουλτούρα οπότε θα ακολουθήσω την υπόδειξη του άσματος “όταν καπνίζει ο λουλάς εσύ δεν πρέπει να μιλάς” Α ναι! Το κάπνισμα έχετε υπόψη σας ότι επιτρέπεται και στο τέλος της βραδιάς το ντουμάνι έπεσε βαρύ ακόμα και σε μένα. Δείγματα του εμπορεύματος που μετέφερε το “βαπόρι απ την Περσία” δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μου.

Η εξυπηρέτηση ήταν one woman show αφού έγινε αποκλειστικά από μία κοπέλα η οποία σβέλτα, με χαμόγελο και ζωντάνια έφερνε βόλτα το μαγαζί. Φυσικά καθυστερήσεις υπήρξαν, για κάποια πράγματα χρειάστηκε υπενθύμιση αλλά μικρό το κακό. Τη θαυμάζω γιατί παρόλο τον κόσμο δεν έχασε ούτε στιγμή την καλή της διάθεση.

Ξαναδιαβάζοντας την κριτική βλέπω ότι είναι πιο αυστηρή από όσο θα ήθελα. Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε ωραία εκείνο το βράδυ. Σίγουρα δεν είναι το μέρος που θα μου έρθει πρώτο στο μυαλό αλλά αν κάποιος το προτείνει δε θα προβάλω και μεγάλες αντιρρήσεις. Το σημαντικότερο είναι ότι ο εορτάζων το καταδιασκέδασε, γέλασε με την τούρτα που είχα παραγγείλει, του τραγουδήσαμε τον “πενηντάρη” και βγήκε απ τη γενέθλιο κατάθλιψη.

Πραγματικά απορώ με τους ανθρώπους που είτε κρύβουν την ηλικία τους, είτε λένε ψέματα για αυτή, είτε δε θέλουν να γιορτάζουν τα γενέθλιά τους. Εγώ δεν το βλέπω σαν ένα ακόμη χρόνο που πέρασε αλλά σαν έναν νέο που έρχεται φέρνοντας μαζί καινούργιες εμπειρίες, ανακαλύψεις, ανατροπές και πάνω από όλα εκπλήξεις σαν κι αυτές που μου έκαναν στα δικά μου γενέθλια αφήνοντάς με άφωνη και συγκινημένη. Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπέροχη βραδιά που έζησα μερικές μέρες μετά θα ακολουθήσουν στην επόμενη κριτική.