LA PASTERIA

Ιταλία

  Τσακάλωφ 18, Κολωνάκι [Χάρτης]
  210 3632032

Περιγραφή
Επιλογές ιταλικής προέλευσης και νέες προτάσεις. Και το μεσημέρι ανοιχτά.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Απρ
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Επισκεφτήκαμε τη La Pasteria με αφορμή μια ειδική περίσταση, άλλωστε για τους φοιτητές δεν είναι εύκολο για συχνότερες επισκέψεις.

Το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει στη La Pasteria είναι το πόσο τακτικά είναι όλα. Πεντακάθαρος, απλωμένος χώρος, το τραπέζι σε περιμένει στρωμένο στην εντέλεια. Η άμεση επαφή με την κουζίνα δεν ενοχλεί ούτε στο ελάχιστο τους πελάτες, αντιθέτως σου δίνει τη χαρά να βλέπεις την προετοιμασία του φαγητού σου και την ακόμα μεγαλύτερη χαρά όταν το βλέπεις πια έτοιμο για σερβίρισμα.

Μεγάλη εντύπωση μας έκανε το πολύ ευγενικό, διακριτικό και εξυπηρετικό σέρβις. Να σημειωθεί εδώ πως μείναμε έκπληκτοι όταν ήρθαν και έτριψαν την παρμεζάνα μπροστά μας, ενώ πέρασαν αρκετές φορές για να μας ρωτήσουν αν είναι όλα καλά, ή αν θα θέλαμε κάτι άλλο.

Παραγγείλαμε σαν ορεκτικό τις ανάμεικτες μπρουσκέτες (2 με ντοματούλα και βασιλικό, 2 με ντοματούλα, βασιλικό και προσούτο και 2 με ντοματούλα και ζεστή μοτσαρέλλα), οι οποίες πέρα από το έξυπνο σερβίρισμα (σερβίρονται σε ένα κομμάτι ξύλου, το οποίο στηρίζεται επάνω σε άδειες κονσέρβες ντομάτας), ήταν εξαιρετικά απολαυστικές και τα υλικά φρεσκότατα.

Από σαλάτες επιλέξαμε την ατομική σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο, η οποία είναι από τα καλύτερα πιάτα που μπορεί κάποιος να επιλέξει στο συγκεκριμένο μαγαζί. Δροσερή και χορταστική.

Στο κυρίως πιάτο τώρα, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Η μία μακαρονάδα που παραγγείλαμε ήταν ταλιατέλες Bolognese. Τεράστια μερίδα, νοστιμότατη και λαχταριστή. Τα μακαρόνια ήταν υπέροχα (το τέλειο βράσιμο! ) και ο κιμάς γευστικός. Χορταστικά χωρίς να σε σκάνε. Ντελικάτα.

Η άλλη μακαρονάδα ήταν η Al Forno, η οποία δυστυχώς δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Στο μενού περιγράφεται ως «Ποικιλία ζυμαρικών με μπέικον, μοσχαρίσιο κιμά, τομάτα, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος». Το πιάτο ήταν υπερβολικά στεγνό, τα ζυμαρικά (πένες, φιογκάκια, βίδες και… τορτελίνια (?! ) ) σκληρά λόγω του ψησίματος με την κρέμα γάλακτος, ενώ απουσίαζε ο κιμάς και κυριαρχούσε το μπέικον. Χρειαζόταν αρκετό τριμμένο τυρί για να ισορροπήσει τις γεύσεις. Είμαστε βέβαιοι πως το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα.

Τέλος, για επιδόρπιο προτιμήσαμε το ζεστό κέικ σοκολάτας με παγωτό βανίλιας και σιρόπι σοκολάτας. Από τα καλύτερα στην κατηγορία του.

Με ένα από τα στάνταρ μενού, ένα ορεκτικό και μία μακαρονάδα, μας ήρθε στα 20-25 ευρώ το άτομο.

Φύγαμε από εκεί με γεμάτες κοιλιές, ευχαριστημένους ουρανίσκους και είμαστε σίγουροι πως θα επισκεφτούμε ξανά τη La Pasteria σε μια special στιγμή.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Ιαν
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Επισκεφτήκαμε το La Pasteria με τον άντρα μου, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων για μια μικρή αλλαγή στις συνήθειές μας. Έκλεισα λοιπόν τραπέζι μια ώρα περίπου πριν πάω, ευτυχώς γιατί αργότερα γέμισε και προλάβαμε το τραπεζάκι δίπλα στην τζαμωτή.

Κατ'αρχήν θα πρέπει να αναφέρω πως ο χριστουγεννιάτικος στολισμός χάριζε κατα πολύ στο συγκεκριμένο εστιατόριο, καθώς επιτυγχανόταν μια ιδιαίτερα ζεστή και κομψή ατμόσφαιρα. Ως γνωστόν δεν βγαίνει κανείς μόνο για να φάει, αλλά και για να τον συντροφεύσει για λίγο το κλίμα του χώρου που τον φιλοξένησε.
Η
κυρία που επόπτευε το χώρο, μας πήρε τις παραγγελίες και μας σέρβιρε, ήταν αρκετά ευχάριστη και ουδέτερη ταυτόχρονα ως παρουσία, όσο θα ήθελα, γιατι θέλει κανείς και λίγο την ησυχία του και όχι έναν σερβιτόρο που αποκτά ετσιθελικά οικειότητα.

Το καλοσώρισμα κακώς χρεώνεται κατ'εμέ, ενάμισι ευρώ τόσο μικρή ποσότητα ψωμιού με ελιές και ένα μίγμα γιαουρτιού. Γευστικό μεν, αλλα επειδή ο κατάλογος δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικός, μου κακοφάνηκε λίγο.

Παραγγείλαμε μιά σαλάτα Caezar's με κοτόπουλο, η οποία μου έκανε την καλύτερη εντύπωση απο τα υπόλοιπα πιάτα, και υποθέτω ότι είναι απο τα πιό δημοφιλή και πετυχημένα πιάτα του καταστήματος.

Ήταν ελαφριά, ιδιαίτερα γευστική και χωρίς πολλά πολλά λάδια και σώς, τραγκρανιστή και περιεκτική, αλλα θα μπορούσε να κοστίζει 8 ευρώ αντί για 12, χωρίς να μπούν μέσα.

Το κυρίως μου ήταν η καρμπονάρα. Κακώς την παρήγγειλα με προσούτο, γιατί το αλλαντικό αυτό και μόνο εκτόξευσε την τιμή της απο 8 ευρώ την κλασική σε 12 ευρώ, πιθανώς με την κανονική να γλίτωνα τον ύπνο που έχασα αργότερα απο τη βαρυστομαχιά. Δέν ήταν κακή, αν πλήρωνα 6 ευρώ δεν θα το έκανα θέμα, για τα 12 όμως ευρώ περίμενα κάτι καλύτερο, που έχω προαίσθημα ότι θα αποτελούσαν οι άλλες μακαρονάδες του καταλόγου.

Και εδώ θέλω να θέσω ένα ακόμα θέμα. Είμαι η μοναδική που την τεχνική των Ιταλών να αφήνουν άβραστα τα ζυμαρικά γνωστή ως altende, την βρίσκω απαράδεκτη? Εδώ θα κατανοήσω το la pasteria που δεν βράζει τα σπαγγέτι γιατι ακολουθεί το επικροτούμενο ιταλικό μοτίβο. Δεν ευθύνεται για την ξενομανία μας, να δεχόμαστε και τα αρνητικά μιας κατα τα άλλα πετυχημένης και ξακουστής κουζίνας, ως σωστό. Ο συνδυασμός προσούτο, altende, και μπόλικου αλατιού παραπάνω, με έστειλε κανονικά(θα μου πείτε γιατί την έφαγα, πεινούσα πολύ).

Η πίτσα του συζύγου, στην αρχή μόλις είδα τόσο λεπτό ζυμάρι σαν φύλλο, με νευρίασε και το θεώρησα αισχίστη τσιγγουνιά ζυμαριού. Μόλις δοκίμασα, κατάλαβα ότι με τόση περιεκτικότητα σε υλικά (δυστυχώς και εδώ είχαμε το βαρύτατο και ολέθριο για το υπογάστριο προσούτο), ήταν ιδανική. Μιά ωραία και καλοφτιαγμένη ιταλικού τύπου πίτσα, πιό χορταστική απο ότι έδειχνε.

Επειδή διψάσαμε και πήραμε κάμποσα εμφιαλωμένα, ο λογαριασμός ήρθε γύρω στα 50 ευρώ.

Μπορώ να πώ ότι ήταν μιά ωραία έξοδος, και την ύστερη βαρυστομαχιά απο το προσούτο την ευχαριστήθηκα περισσότερο απο το να μην χορτάσω, γιατι οι μερίδες ήταν πολύ ικανοποιητικές. περάσαμε ευχάριστα και έφαγα για πρώτη φορά καρμπονάρα, που μου έδωσε ιδέα να φτιάξω στο σπίτι για πρώτη φορά την δική μου καρμπονάρα, η οποία ήταν να είμαι ειλικρινής πολύ καλύτερη.

Εάν προσέξουν λίγο τις λεπτομέρειες, αφαιρέσουν λίγο προσούτο και βράζουν λίγο παραπάνω τα σπαγγέτι (και λίγο να ρίξουν τις τιμές) θα το ξαναπροτιμήσουμε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Δεκ
09
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Παρασκευή βράδυ, διαλέξαμε να πάμε στο La Pasteria στην Τσακάλωφ.
Πήραμε τα μενού που είχε, ένα classico (12€) κι ένα speciale (15€). Και τα δύο μενού είχαν πολλές επιλογές. Από το classico πήρα:

-Σαλάτα Caesar's ατομική (εξαιρετικά νόστιμη, αν και λίγο πιο έντονη η αίσθηση του σκόρδου)

-Φαρφάλες Ναπολιτάνα (εξαιρετικά, με πηχτή σάλτσα)

-Πανακότα με γιαούρτι και γλυκό του κουταλιού βύσσινο (ελαφρύ, ό, τι πρέπει για το τελείωμα)

Όσον αφορά το speciale, πήραμε:
-Insalata siciliana (πράσινη σαλάτα με ψητά λαχανικά, μους τυριών και dressing από κάπαρη και λιαστή ντομάτα, εξαιρετική και ιδανική αρμονία γεύσεων)

-Ταλιατέλες con pollo (με μανιτάρια, κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος, θεϊκές)

-Τιραμισού (δεν ήταν πάρα πολύ ωραίο, λίγο πικρό)

Από γεύση γενικά, ήταν πάρα πολύ ωραία όλα, με εξαίρεση τα γλυκάκια στο τέλος.

Από εξυπηρέτηση, βάζω 1/4 γιατί έκαναν πολύ ώρα να μας εξυπηρετήσουν, είχαν λίγο ψηλά τη μύτη τους, και γιατί ενώ είχα κλείσει τραπέζι από το μεσημέρι, μας είχαν βάλει σε ένα μικρό τραπεζάκι μπροστά στην πόρτα.

Ο χώρος εξαιρετικός (4/4) και value for money 3/4, γιατί όντως ήταν πολύ καλά τα χρήματα για όσα φάγαμε.

Θα ξαναπήγαινα ασυζητητί, αν και θα το σκεφτόμουνα λίγο ως προς την εξυπηρέτηση.