Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

5 medium

10 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Μετά από τα διάφορα στέκια μου κυρίως στα Νότια Προάστια με τους ψαρομεζέδες και τα θαλασσινά, λόγω της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό διατηρώ τουλάχιστον προς το παρόν τις επιφυλάξεις μου και έτσι αποφασίσαμε με τη φίλη μου την περασμένη Τετάρτη να επισκεφθούμε στο κέντρο της Αθήνας ένα κλασικό στέκι τριών δεκαετιών.

Πρόκειται για το ιστορικό πλέον Καφενείο, στο Κολωνάκι, επί της οδού Λουκιανού, κοντά στην Πατριάρχου Ιωακείμ, στο οποίο σύχναζαν από παλιά οι γονείς μου αλλά και μεγαλύτεροι φίλοι μας.

Όπως έγραψε ο χρήστης Τρώγων, το ισόγειο αυτό Κολωνακιώτικο μαγαζί διαθέτει κάτι από την παλιά αστική πατίνα της Πρωτεύουσας, κάτι δηλαδή σαν το IDEAL που έκλεισε, το ΑΘΗΝΑΪΚΟΝ της Μητροπόλεως, και άλλα εστιατόρια που είναι πλέον μετρημένα στα δάχτυλα και βρίσκονται διάσπαρτα στο Λεκανοπέδιο.

Ο χώρος είναι μάλλον περιορισμένος, αλλά μας εντυπωσίασε το ξύλο στις γύρω επιφάνειες των τοίχων, καθώς και τα τραπεζοκαθίσματα, ο παλιός καθρέφτης μιας άλλης εποχής, τα λευκά λινά τραπεζομάντιλα, οι όμορφες αφίσες και τα λοιπά διακοσμητικά στοιχεία τριγύρω, που όλα τους φανερώνουν σίγουρα μια αρχοντιά.

Όμως αυτό δεν φτάνει. Όπως μάθαμε, έχει πια αλλάξει η παλιά Διεύθυνση, έχουν φύγει τα αριστοκρατικά γκαρσόνια μιας κάποιας ηλικίας, με το άψογο και γρήγορο σέρβις τους, και στη θέση τους τα νέα παιδιά σαφώς υστερούν σε πείρα και σβελτάδα, ενώ μας φάνηκαν και κάπως απρόσωπα και αποστασιοποιημένα στην εξυπηρέτηση, που δεν έχει την παλιά ζεστασιά και μάλιστα χρειάζεται υπομονή όταν το κατάστημα είναι γεμάτο…

Τα φαγητά ήταν νόστιμα, αν και θεωρώ ότι κάτι έλειπε από την παλιά νοστιμιά του Καφενείου, αφού υποθέτω ότι και ο μάγειρας πρέπει να έχει τώρα αλλάξει…

Εμείς πήραμε για αρχή, πρασόπιτα με φέτα, καθώς και λαχανοντολμάδες, που ήταν συμπαθητικά. Για κυρίως, δοκιμάσαμε το κλασικό τους γουρουνόπουλο γάλακτος με τις πατάτες φούρνου, που ήταν πολύ καλό, και επίσης μια μερίδα γιουβαρλάκια σούπα με ελαφρύ αυγολέμονο, που ήταν επίσης εντάξει.

Ήπιαμε μισό λίτρο δικό τους κρασί χύμα λευκό μοσχοφίλερο, το οποίο ήταν καλό και ταίριαζε με αυτά που φάγαμε.

Πληρώσαμε 44 €, ποσό όχι παράλογο για την περιοχή και την ιστορία του συγκεκριμένου χώρου.

Αν τύχει και βρεθείτε στην περιοχή, νομίζω ότι μπορείτε να το δοκιμάσετε, κατά προτίμηση τα μεσημέρια, όπου υπάρχουν και τραπεζάκια έξω, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Για βραδινή έξοδο, ωστόσο, νομίζω ότι οι πιο νέοι τουλάχιστον ενδέχεται να προτιμήσουν κάτι πιο σύγχρονο…