Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Σε ένα ξεχωριστό πανέμορφο περιβάλλον με θέα τον Σαρωνικό, ο Διάσημος με την μαγευτική θέα και το ηδονικά όμορφο ηλιοβασίλεμα, σε παρασύρει σε άγνωστα μονοπάτια γευσιγνωσίας, παρέα με ένα καλό κρασί ή ένα δροσερό ουζάκι.Το ελληνικό παραδοσιακό πειραιώτικο στοιχείο είναι χαρακτηριστικό της ψαροταβέρνας δίνοντας μια ξεχωριστή αίσθηση που χρωματίζεται από το αληθινό μεράκι.Κοντά μας θα απολαύσετε ολόφρεσκα θαλασσινά, ατενίζοντας τα καράβια που πλέουν από την μεγάλη βεράντα του εστιατορίου. Οι δροσερές σαλάτες μας και η αχινοσαλάτα που μυρίζει θάλασσα θα σας καταπλήξουν.
Για απαιτητικούς ουρανίσκους, ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, κατανυκτικές οινοποσίες και ξέφρενα «ουζάκια» …ο Διάσημος είναι εδώ στην όμορφη Πειραϊκή και σας περιμένει.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Απο τις 11:00 το πρωί εως άργα το βράδυ

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Έχει δίκτυο Wifi
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

27 Απρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Λοιπόν υπάρχουν και παρεξηγημένα μέρη.

Ξεκινώ με αυτήν την διαπίστωση, έχοντας την πρόσφατη εμπειρία από ψαροφαγίες που δεν με "πήγαν" για διαφόρους λόγους και ενώ δεν είχα ιδιαίτερη συμπάθεια σε μαγαζια σαν τον Διασημο, τείνω να ακολουθώ περισσότερο τον κανόνα "Επιβεβαίωνε (ή αναθεώρησε) τακτικά τις απόψεις σου", ο οποίος είναι, μεν, χρυσός, αλλά τηρείται απο λίγο έως καθόλου, με αποτέλεσμα στερεότυπα του τύπου: "Α!, αυτή είναι καλή κυβέρνηση και δεν θα βάλει νέους φόρους και μνημόνια και δεν θα κόψει συντάξεις".

Και δεν αναφέρομαι (μόνο) στην παρούσα! Τέλος πάντων!

Στον Διάσημο πηγαίνω συχνά πυκνά, λόγω προτίμησης εμπορικών συνεργατών, που επιλέγουν και παρακείμενο ξενοδοχείο, λόγω θέας. Καταλύουν, λοιπόν στον Διάσημο, λόγω εγγύτητας αλλά και λόγω των γαστρονομικών τους επιλογών.

Καλούμαι, ενίοτε λοιπόν να τους συνοδεύσω στην συνήθως απογευματινή ουζορακοποσία, συνοδεία θαλασσινών, από τα οποία είχα μείνει αρκετά ευχαριστημένος τις περισσότερες φορές, χωρίς όμως και πολλές επιλογές, μιάς και οι φίλοι μας μένουν σταθεροί στην παραγγελία τους.

Τώρα όμως ήταν η σειρά μου! Με την ευκαιρία εκτάκτου αφίξεως κουστωδίας τριών εξ αυτών, και μετά απο επαγγελματική επίσκεψη σε πελάτη, πέντε άτομα αρριβάρουμε μεσημεριάτικο κατά τις τρισήμιση.

Ως παλιοί γνωστοί των περιποιητων καταλαμβάνουμε τραπέζι εν είδει εξώστου που κείται αφ υψηλού υπεράνω των τραπεζών του από κάτω πεζοδρομίου, το οποίο δεν υφίσταται πλέον ως οντότης, μεταλλαχθέν σε προέκταση του καταστήματος και περικλειόμενο από την όχι και τόσο καλαίσθητη διάφανη τέντα, εν τούτοις εν πλείστοις χρησίμου, ιδία, δε, φθινόπωρο και χειμώνα.

Ως αισθητική, κυριαρχει η πολυμορφία, για να το θέσω κομψά! Φωτάκια, καταρράκτες, συντριβάνια, πλαστικά λουλούδια, πολυχρωμία και ανομοιομορφία. Περιέργως πώς, η αισθητικη του καταστήματος κλείνει τον κύκλο από την άλλη πλευρά και είναι στα όρια του cult. Τουαλέτα άψογη.

Μας προσφέρεται κατάλογος άμεσα, χωρίς να χρειαστεί να τον ζητήσουμε. Ως έχων την πρωτοβουλία, αυτήν την φορά, παραγγέλνω, λοιπόν, πατάτες τηγανιτές, κολοκυθοκεφτέδες, τζατζίκι, σαλάτα ανάμικτη, τυρί σαγανάκι, ραδίκια, καλαμαρακια τηγανητά, χταπόδι ψητό, σαρδέλα ψητή, μπαρμπούνια τηγανητά.

Ας ξεκινήσουμε από τα μείον. Δυστυχώς, αν και η πατατούλα είχε όλη την προδιάθεση να είναι άριστη, θες νάταν κρύο το λάδι στο τηγανισμα, θές η ποικιλία που μπορεί να μην ήταν για τηγανητή (έχει σχέση με το είδος και το ποσοστό αμύλου) είχε λαδώσει και όσο καθόταν στο πιάτο, τόσο έβγαζε κι άλλο λάδι.

Το ψητό χταπόδι, πλοκάμι, κομμένο ροδέλλες σε ωραίο λαδοξυδο (ή ήταν λαδολέμονο) διψούσε για υγρασία, διότι αν και δεν είχε καεί, ήταν εξαιρετικά στεγνό και δύσκολο στην μάσηση. Κι αυτό απο την αρχή, όταν σερβιρίστηκε ζεστό, δεν τολμώ να σκεφτώ πόσο σκλήρυνε κι άλλο όταν κρύωσε.

Το σαγανάκι είχε ωραία κρούστα αλλά ήταν αλμυρούτσικο, αφενός, αφετέρου με την πάροδο του χρόνου σκλήρυνε πολύ με αποτέλεσμα να μείνει σχεδόν όλο.

Ας δούμε, τώρα, και τα συν!

Το ψητό ψωμάκι λαδορίγανη ήταν πολύ καλό, τραγανό απ' έξω και μαλακό από μέσα, όσο πρέπει λαδωμένο. Οι κολοκυθοκεφτεδες τραγανοι, όχι λαδωμένοι, με ωραία αρωματικά χόρτα, ταιριάξαν τέλεια με το ελαφρά πικάντικο και σωστό στο αλάτι τζατζίκι.

Η σαλάτα κλασική, με καλό ελαιόλαδο, δροσερη και φρεσκοκομμένη.

Η αδυναμία μου στα σωστά βρασμένα και σερβιρισμένα χόρτα έχει αποτυπωθεί πολλάκις στις κριτικές μου. Έτσι κι εδώ θα εξυμνήσω το ταπεινό, πλήν μεστό της γεύσης. Γλυκόπικρο ραδίκι, ελάχιστα πιό πολύ βρασμένο του υποκειμενικού αρίστου κατ' εμέ σημείου, κατέφθασε ζεστό, περιχυμένο με καλό ελαιόλαδο και συμπληρώθηκε ώς άλλος νεόνυμφος με το έτερον του ήμισυ, το μυρωδάτο χυμό λεμονιού και το αλάτι. Με το ζεστό ψωμάκι λαδορίγανη ήταν μία έκρηξη γεύσεων, ιδιαίτερα μετά από κάθε μπουκιά θαλασσινού.

Καλαμαράκια νόστιμα, όχι τέλεια, αλλά με ωραία κρούστα, μαστιχωτά εντός, με καλή αναλογία σωμάτων με πλοκάμια, σωστά τηγανισμένα και στο αλάτι, χωρίς να παπαριάζουν με το λεμονάκι. Κάτι τις τους έλειπε γευστικά για να είναι τέλεια.

Σαρδέλλα ψητή με λαδολέμονο, συνεκτική, χωρίς λέπια (πόσες φορές πιά στην ψητή σαρδέλλα θα το ζήσω αυτό, να φτύνω λέπια), ζέστη κι όχι παγωμένη, ίσως χρειαζόταν αφαίρεση του κεντρικού κόκκαλου και λίγη ένταση παραπάνω μιάς και έλειπε η γεύση του καπνισμένου απο τα κάρβουνα.

ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ! Το μπαρμπούνι και η κουτσομούρα έχουν την ιδιαιτερότητα να είναι εκ των ολίγων φρέσκων ψαριών που προτιμούν το μαρτύριο της εμβάπτισης στο καυτό λάδι σε αντίθεση με την πλειοψηφία των άλλων ψαριών που απογειώνονται στην σχάρα. Παλιά, οι νοικοκυρές, στο τέλος του τηγανίσματος, έστιβαν μέσα στο κοκκινισμένο απο το μπαρμπούνι ελαιόλαδο (τότε) του τηγανιού και ενα λεμόνι και αντε τώρα να μην κάνεις παπάρες!

Οτι και να πούμε, η μαστοριά είναι στο τηγάνισμα στα ψάρια αυτά. Εδώ πήρε άριστα ο Διάσημος! Τραγανό το εξωτερικό, χρυσοκόκκινο, με ελαφριά κρούστα, καλά κολλημένη στο δέρμα. Καυτό, μολις αφαιρούσες το κεφάλι (δια χειρός φυσικά! ), αχνοφαινόταν μέσα από τους ατμούς του τηγανίσματος η πάλλευκη σάρκα του ψαριού.

Ανοιγμα στην μέση, αφαίρεση του κεντρικου κόκαλου, λεμονάκι, κλεισιμο και κατανάλωση με ύψωση της κεφαλής, ανοιγμα του καταπιώνα και κατάδυση του ψαριού στο έρεβος. Αντίθεση των υφών και των γεύσεων! Τραγανό δέρμα, πιό αλμυρό, αφου παγιδεύει το αλάτι, μαλακή σάρκα και κρουστή συνάμα, πιό γλυκιά Αλλά και ξινή, αφου κρατάει παραπάνω λεμονάκι. Μαγεία!

Έκπλυση των γευστικών καλύκων πριν την επανάληψη με το εξαίρετο Ούζο ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ. Πρόκειται για ιδιαίτερο ούζο, με γλυκάνισο που καλλιεργεί βιολογικά η οικογένεια στο Λισβόρι της Λέσβου. Η ιστορία λέει ότι τα σακιά με τον γλυκάνισο αφήνονται στην θάλασσα και μετά ο γλυκάνισος μπαίνει στον αποστακτήρα. Λοιπόν, νιώθεις την θαλασσινή αύρα και μία ιδιαίτερη γλύκα στην γεύση που δεν έχω ξαναγευτεί σε ούζο, ενα πολύ ιδιαίτερο ποτό, με προσωπικότητα.

Κατόπιν αυτών ακολούθησε κέρασμα (Βυζαντινό, λέγεται, καθώς πληροφορήθηκα από άλλη κριτική) δροσερό κι ευγευστο απλά. Επίσης καλός καφές (Ελληνικό, Τούρκικο, Αραβικό, πείτε τον όπως θέλετε), για όλους, ο οποιος δεν χρεώθηκε

Οι περιποιηταί απίκο, χωρίς να είναι ενοχλητικοί, πάντα έτοιμοι και παρόντες.

Γενικά, πολυ καλές γεύσεις, δεν μπορείς να δώσεις άριστα, αλλά το μπαρμπούνι και μόνο απογείωσε το γεύμα..

Ο λογαριασμός για τα παραπάνω σύν τρία καραφάκια ούζο, 2 νερά εμφιαλωμένα και 1 ανθρακούχο μεγάλο στα €120, με απόδειξη. Τα μπαρμπουνάκια μόνα τους ευθύνονται για τα 45€ (1 κιλό), ενώ το ούζο Ματαρέλλη ήταν σε τιμή ίδια με τις άλλες μάρκες, 7,90€ έκαστον.

Θα ξαναπάω και οικογενειακώς και με φίλους, μέχρι η εμπειρία να αρχίσει να υπολείπεται της παρούσης. Πρόκειται για τίμια πρόταση, από ένα κατάστημα που βρίσκεται σε περιοχή που σε προδιαθέτει για χαμηλές προσδοκίες, όπως έχει αποδειχθεί από άλλες εξορμήσεις στο παρελθόν.

Όπως φαίνεται, όμως, ρετσέτες δεν υπάρχουν και ο καθένας είναι αυθύπαρκτος και υπεύθυνος της τύχης του.

6 medium

21 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ο "Διάσημος" είναι ένα από τα πιο γνωστά ουζερί της Πειραϊκής. Είχε τύχει να πάω παλιότερα μερικές φορές, πάντα μετά από πρόταση γνωστών που έμεναν στον Πειραιά και είχαν άποψη για τα ουζερί της περιοχής. Τις περισσότερες φορές δεν είχα μείνει ενθουσιασμένος και σιγά-σιγά, έχοντας διαβάσει και αρκετές όχι ευνοϊκές κριτικές στο ask4food άρχισα να αποφεύγω να πηγαίνω.

Πριν από λίγο καιρό διάβασα την κριτική που έγραψε η αγαπητή tzia και σκέφτηκα ότι ενδεχομένως τα πράγματα να είχαν βελτιωθεί. Λίγες μέρες μετά, Κυριακή μεσημέρι, καλός φίλος, βέρος Πειραιώτης, σήμανε προσκλητήριο για μεσημεριανό φαγητό συνοδεία τσίπουρου στην Πειραϊκή. Μάλιστα πρότεινε να βρεθούμε όλη η παρέα, τέσσερα άτομα, σπίτι του και από 'κει να κατεβούμε με ένα αυτοκίνητο στην Πειραϊκή, ιδέα που μας φάνηκε πολύ βολική, δεδομένων των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Πειραιά. Πράγματι, όταν συναντηθήκαμε, μας είπε να μπούμε στο αυτοκίνητό του, γιατί έχει επιλέξει πού θα πάμε και δεν δέχεται συζήτηση. Για να είμαι ειλικρινής, αρχικά θεώρησα βέβαιο ότι θα πηγαίναμε στον "Γιάννη" στο Χατζηκυριάκειο, εστιατόριο "σιγουράκι" για ψαρομεζέδες και αδυναμία του φίλου που μας προσκάλεσε. Με έκπληξη όμως, διαπίστωσα ότι προσπέρασε τον "Γιάννη" και κατηφόρισε προς τη θάλασσα. Στις επίμονες ερωτήσεις μας, δεν έδωσε απάντηση, απλώς χαμογελούσε και δυο-τρία λεπτά μετά σταμάτησε μπροστά στον "Διάσημο" και άφησε το αυτοκίνητο στον παρκαδόρο. "Ήρθα πρόσφατα και το φαγητό ήταν καλό", μας είπε και έτσι αρχίσαμε την αναζήτηση τραπεζιού. Ο καιρός ήταν καλός και προτιμήσαμε τον εξωτερικό χώρο, παρότι τα τραπεζοκαθίσματα είναι μάλλον στριμωγμένα.

Γενικά, ο χώρος σίγουρα δεν εμπνέει τον πελάτη. Διακόσμηση μάλλον παρωχημένη, τραπέζια τοποθετημένα το ένα κοντά στο άλλο, για να αξιοποιηθεί και η τελευταία σπιθαμή χώρου. Ο εσωτερικός χώρος λίγο πιο άνετος, το πατάρι μάλλον περισσότερο αποπνικτικό.

Σχεδόν αμέσως με το που καθίσαμε ο σερβιτόρος έφερε καταλόγους και το κλασικό μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό (χωρίς εννοείται να ερωτηθούμε, αλλά η δίψα μας οδήγησε να το ανοίξουμε χωρίς συζήτηση). Λίγο μετά και πριν την παραγγελία έφτασε ένας δίσκος με φρυγανισμένο ψωμί με λάδι, αρκετά νόστιμο, ίσα για να μας ανοίξει την όρεξη.

Μετά από σύντομη σύσκεψη αποφασίσαμε να παραγγείλουμε και δοκιμάσαμε τα εξής:

- Σαλάτα ρόκα παρμεζάνα: Πολύ εύγευστη, φρέσκια, σε επαρκή ποσότητα είχε και μια σως μπαλσάμικου που την έκανε ακόμα πιο ελκυστική. Μας άρεσε πολύ και καταναλώθηκε αμέσως.

- Κολοκυθάκια τηγανιτά: Σωστά τηγανισμένα, κρατούσαν τη γεύση τους, δεν ήταν πνιγμένα στο λάδι, μας άρεσαν κι αυτά!

- Πατάτες τηγανιτές: Δεν μας ενθουσίασαν, άφηναν αίσθηση λαδίλας στο στόμα...

- Γαύρος τηγανιτός: Πραγματικά άψογα τηγανισμένος, εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού!

- Καλαμαράκια τηγανιτά: Αρκετά νόστιμα, μας άρεσαν και καταναλώθηκαν μέχρις ενός...

- Γαρίδες σαγανάκι: Δεν με ενθουσίασαν προσωπικά. Τις βρήκα "πνιγμένες" στην ντομάτα και χωρίς πολύ τυρί. Σε έναν-δυο από την παρέα άρεσαν πάντως...

- Γαριδομακαρονάδα (πήραμε μερίδα για δύο και την μοιράσαμε σε τέσσερις μερίδες, μετά από όσα είχαμε παραγγείλει): Αρκετά καλή, νόστιμες οι γαρίδες, εύγευστη η σάλτσα, τα μακαρόνια όμως, ήταν παραβρασμένα.

Όπως προανέφερα, το φαγητό το καταναλώσαμε συνοδεία τσίπουρου, που σίγουρα ταίριαζε με τις γεύσεις όσων παραγγείλαμε! Όταν έφτασε η ώρα να ζητήσουμε λογαριασμό, μας έφεραν για κέρασμα από ένα ευμέγεθες κομμάτι "Βυζαντινού" για τον καθένα μας. Είναι το γλυκό που έχει στη βάση ραβανί και από πάνω κρέμα ζαχαροπλαστικής και μια λεπτή στρώση σαντιγί με κανέλα. Πραγματικά ήταν πολύ νόστιμο!

Γενικά, η εξυπηρέτηση ήταν αρκετά γρήγορη από τους ευγενικούς και πρόθυμους να ακούσουν τους πελάτες σερβιτόρους. Να σημειώσω ότι μαζί με τον λογαριασμό μας έφεραν και αρωματικά μαντηλάκια, απαραίτητα μετά την κατανάλωση τόσων θαλασσινών...

Το κόστος ανήλθε στα 17 ευρώ το άτομο, τιμή μάλλον λογική σε σχέση με την παραγγελία μας.

Φεύγοντας, καθώς περιμέναμε να φέρει ο παρκαδόρος το αυτοκίνητο, ο φίλος που μας είχε πάει στον "Διάσημο" ρώτησε: "Λοιπόν, πώς σας φάνηκε;"
Την απάντηση που του έδωσα, θα την παραθέσω ως συνολική αποτίμηση της επίσκεψής μας στη συγκεκριμένη ψαροταβέρνα:
"Κοίταξε, αρκετά καλά ήταν! Δεν ξετρελάθηκα κιόλας, να πεις ότι θα ξεκινούσα από την άλλη άκρη της Αθήνας να κατεβώ για θαλασσινά στον "Διάσημο"...
Όμως, η εξυπηρέτηση ήταν ευγενική, το φαγητό συμπαθητικό, οι τιμές λογικές...
Ο χώρος δεν με πολυενθουσίασε, αλλά τελικά, άμα έχεις καλή παρέα, περνάς καλά! "

Φίλες και φίλοι χρήστες του ask4food αν βρεθείτε στην περιοχή και πάτε στον "Διάσημο", θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα...

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Πήγαμε στον "Διάσημο" στην τύχη χθες βράδυ Σαββάτου. Η εικόνα του μαγαζιού δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Παρέπεμπε σε παλιομοδίτικη ψαροταβέρνα, λίγο κιτς στην εμφάνιση. Όταν όμως ήρθε η παραγγελία μας, δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε ποιό ήταν νοστιμοτερο από τα άλλα!

Τα κυδώνια ολοζώντανα, τα μύδια φρεσκότατα, το σαγανάκι γαρίδας πεντανόστιμο, η αχινοσαλάτα όπως έπρεπε.

Το τελειότερο όμως από όλα, η σαλάτα του σεφ με θαλασσινά!!! Δεν έχω φάει πιο νόστιμη σαλάτα, τόσο που παραγγείλαμε και δεύτερη! Με μύδια, καθαρισμένες γαριδούλες και ψίχα καβουριου, η δε σως άπαιχτη!!

Η τιμή της 9€, τη θεωρώ πολύ λογική για το περιεχόμενο και την ποσότητά της. Φάγαμε καλά και ποιοτικά με 24€ το άτομο. Η εξυπηρέτηση καλή και γρήγορη.

Εκείνο που θα ήθελα είναι λίγο πιο προσοχή στα τραπέζια και στις καρέκλες.

Λίγο περισσότερο προσεγμένα θα έπρεπε να είναι τα τραπεζομάντηλα και όσο για τις καρέκλες, μήπως θα έπρεπε να αλλάξετε το ύφασμα; Από το λέρωμα δεν φαινόταν το σχέδιό του!!

26 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Και ηρθε η ωρα να γραψουμε και για τον περιοπτο "Διασημο" ενα απο τα παλιοτερα μαγαζια της Πειραικης.

Σε παλαιοτερες εποχες που η κατασταση ηταν σαφως καλυτερη και οικονομικα επιτρεποταν οι επισκεψεις στην Πειραικη ηταν πολυ συχνοτερες και οι κατανυξεις ουζου και τσιπουρου πολυ πιο τακτικες.
Ιδιατερη συμπαθεια ολη η παρεα ειχε στον " παλιο διασημο " η διασημο 1 που ηταν ακριβως στην αντιπερα μερια του δρομου απο τον υπαρχοντα διασημο το οποιο ομως απο την πολυ κακη διαχειριση ( ετσι ακουστηκε τουλαχιστον ) εβαλε λουκετο και αφησε μονο εναν διασημο στην περιοχη. ( Αλλωστε σε ενα δρομο δεν χωρανε δυο διασημοι )

Το μαγαζι παλιο ( εως αρχαιο ) με τα κλασσικα τραπεζια στο στενο πεζοδρομιο δεν επιτρεπει και μεγαλη επεκταση ουτε στον χωρο ουτε στην κριτικη λογω της τοποθεσιας. Γιατι πως να κρινεις αυστηρα ενα μαγαζι που εχει την τυχη να βρισκεται απεναντιο απο την θαλασσα και να αφηνει το βλεμα σου να ταξιδευει χωρις οριο.

Τα τραπεζομαντηλα κλασσικα, γραφικα η διαταξη των τραπεζιων αλλης εποχης και οι σερβιτοροι βγαλμενοι απο τα μαγαζια του '70 και του '80.
Ο μεσα χωρος του μαγαζιου τεραστειος οπως αλλωστε και στα περισσοτερα αντιστοιχα μαγαζια της Πειραικης, με τον κλασσικο διακοσμο διχτυων παραγαδιων τιμονιων και οποιου αλλου ειδους αλιευτικου δρωμενου μπορει καποιος να επινοησει.

Με το που εμφανιζεσαι στο μαγαζι η εξυπηρετηση ειναι αυτο που ειπαμε δεκαετιας παλιας. Αμεσα θα ερθει ο ενας σερβιτορος να σε βαλει να κατσεις ( μετα απο τον παρκαδορο που εχει παρει το αυτοκινητο σου για να μην ταλαιπωρεισαι να βρεις παρκινκ ) αλλος σερβιτορος θα ερθει να στρωσει και αμεσα ο τριτος θα φερει το νερο το ψωμι και τα κουβερ. Κατα την διαρκεια της παραμονης στο μαγαζι το να σηκωσεις το χερι για να παραγγειελεις κατι ειναι περιτο. Αρκει ενα νευμα. Τοσο εμπειροι πια που σε ξεπερναει. Και ενα στοιχειο που δινει ακομα ενα συν σε ολο το κονσεπτ εξυπηρετηση ειναι το χιουμορ που σχετικα διαθετουν ολοι οι σερβιτοροι του μαγαζιου και απεχουν απο κατι αλλους συναδερφους τους που απλα διεκπεραιωνουν παραγγελειες.

Ας παμε λοιπον στο θεμα γευσης δεδομενου οτι η περιοχη τα τελευταια χρονια εχει φοβερες απαιτησεις ενεκα του πολυ σκληρου ανταγωνισμου και τα φαουλ δεν επιτρεποντε.

Η παραγγελεια κλασσικη
Ενα τζατζικι μια τυροκαυτερη μια χωριατικη ενα σαγανακι γαριδας μια μαριδα ( δεν ειχε αθερινα ) μια καλαμαρακια ενα χταποδι ψητο και μια πατατες τηγανητες.

Το τζατζικι πολυ καλο σαν να ηταν σπιτικο ( μπορει και να ηταν ) συνοδευε τελεια το απιστευτο ψητο ψωμι με το λαδι που φερνουν μαζι με το κουβερ. ( και σε ποσοτητα επαρκεστατη οχι δυο τρεις φετες ) 4/4 για το απλο αυτο ντιπ

Η τυροκαυτερη, προφανως αγορασμενη δεν ειχε σε καμια περιπτωση την ενταση που θα περιμενε καποιος αλλα αυτο το δικαιολογεις οτι σε ενα μαγαζι με ψαρικα δεν χρειαζεται και τοση ενταση στην γευση.3/4 εδω

Η χωριατικη βγαλμενη απο τα παλια της Αθηνας. Μπολικη με αφθονο λαδι ενα τεραστειο κομματι φετας επανω για να χορτασουν τεσσερα ατομα κομενη σε χοντρα κομματια με την ριγανη της με τα ολα της. Οπως ειπα μια χωριατικη απο τα παλια.4/4

Πατατες τηγανητες...... παραδοξως φρεσκες ( για μαγαζι με τοση δουλεια ) και παραδοξως χωρις τραγικη λαδιλα. Φαγωθηκαν ευχαριοστα μεχρι μιας.4/4

Η μαριδα καλοτηγανισμενη μεν αλλα σιγουρα εχω φαει και καλυτερες. Δεν ξερω αν ειναι μειον το οτι εγω ηθελα αθερινα οποτε συνειρμικα να κανω αθεμιτη συγκριση παντως σιγουρα δεν με ενθουσιασε. Ισως να ηθελε λιγο παραπανω τηγανισμα μ. Παντως ομολογουμενως τα πιατα ερχονταν αστραπη.2/4 στην μαριδα

Το επομενο πιατο η γαριδα σαγανακι ηταν η πληρης απογοητευση. Σκετη ντοματα η σαλτσα πολυ ρευστη χωρις ιχνος τυριου να μην σου κανει καρδια να βουτηξεις καν το ψωμι σου μεσα. Φαγωθηκαν μονο οι γαριδες ( αυτες καλα ψημενες ) και εμεινε ολη η υποτιθεμενη σαλτσα.2/4 λογω καλης γευσης των γαριδων αλλα σαν σαγανακι μηδεν

Φτανουμε στα καλαμαρακια που εδω νομιζω οτι ειναι το δυνατο σημειο του μαγαζιου. Αλλωστε ο διασημος ειναι και ηταν για μενα το παλιο στεκι του μεζε. Τι σαγανακια και αηδιες..... μια καλαμαρακια πατατουλες ενα χταποδακι μια χωριατικη κμαι φερε τσιπουρο να περναμε καλα. Απιθανο τηγανισμα με αρκετο πλοκαμι μεσα χωρις καμια λαδιλα τραγανα οσο χρειαζεται. Απλα τελεια 5/4

Τελος το επομενο εδεσμα το χταποδι ψητο στα καρβουνα που οπως και τα καλαμαρια επιβεβαιωση την υπαροχη του μαγαζιου στο παλιο καλο μεζε. Κλασσικα πραγματα. Πολυ μαλακο χταποδι τελεια ψηγμενο με το ξυδακι του ενα αρκετα ευμεγεθες πλοκαμι. Αψογος μεζες.5/4 κι εδω

Ισως το τελικο 2/4 στην γευση να φαινεται λιγο αυστηροι αλλα πιστευω οτι οι προσδοκιες απο ενα τετοιο μαγαζι ειναι λιγο μεγαλυτερες.

Ολα αυτα τα εδεσματα συν τα τσιπουρα συν το γλυκο που κερνανε στο τελος μας κοστισαν κατι παραπανω απο 50 ευρω τιμη οχι απαγορευτικη για την περιοχη το ειδος του φαγητου και το περιβαλλον

Γενικα ο Διασημος ειναι ενα μαγαζι που ασχετα αν προτεινεται η οχι απο εμενα η οποιον αλλον ειναι σιγουρο οτι θα εχει παντα τον κοσμο του και θα συνεχισει να ειναι αυτο το παλιο το κλασσικο και το ομορφο.