Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

0 medium

31 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Κυριακή μεσημέρι μετά από παιδική παράσταση στο Σινεακ και θέλοντας να κινηθούμε με τα πόδια, θυμήθηκα το εστιατόριο που είχα διαβάσει την κριτικη του Βαγγέλη, της 3 μικρά γουρουνάκια, του Piperman και όλων των υπολοίπων χρηστών.

Χώρος (3/4):

Για την ακρίβεια θεωρώ ότι το 2.5/4 είναι πιο κοντά στην βαθμολογία αλλά είπα να του βάλω 3/4 καθώς ο χώρος είναι μικρός μεν αλλά είναι καθαρός και φωτεινός.

Γεύση (3/4):

Δοκίμασαμε αρκετά πιάτα οι 4 ενήλικες και 4 παιδιά που αποτελουσαμε την παρέα.

2 καλτσουνια με τυρί (7/10)

Ντακακια με φέτα και ντομάτα (7.5/10)

3 πατάτες τηγανιτές (3/4)

Κεφαλοτύρι σαγανάκι με μαρμελάδα ντομάτας (5.5/10)

Σαλάτα χωριάτικη (7/10)

Σαλάτα +ουσία (6/10)

2 μερίδες κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα (6.5/10)

1 μερίδα μπιφτέκι σχάρας (6.5/10)

1 γεμιστό μπιφτέκι με φέτα (7/10)

1 πατάτα οφτη με γιαούρτι (7.5/10)

1 καλογερικο (7/10)

Ίσως μου ξεφεύγει 1 το πολύ ακόμα πιάτο.

Εξυπηρέτηση (3/4):

Πολύ μικρές καθυστερήσεις από την ευγενική σερβιτόρα και την υπεύθυνη ίσως ιδιοκτήτρια την οποία είδαμε μόνο στο τέλος. Δεν υπάρχει όμως κάτι που να αξίζει 4/4.

Value for money 3/4):

Για όλα τα παραπάνω μαζί με 2 ποτήρια λευκό κρασί,4 κόκα κόλες και νερό βρύσης πληρώσαμε 103 ευρώ περίπου. θεωρώ καλά λεφτά για τα τόσα που πήραμε και για το γεγονός ότι οι μερίδες είναι καλές.

Συμπέρασμα:

Ένα τίμιο συνοικιακό μαγαζάκι για μια έξοδο απλά γιατί δεν μπορούσες να μαγειρέψεις σπίτι και όχι για γαστρονομική ανακάλυψη.

21 Δεκ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Αναμνήσεις.... Καλές ή κακές... Βασικά όταν αναφέρουμε τη λέξη αυτή αναφερόμαστε σε ευχάριστα γεγονότα. Λογικά αυτές συνδυάζονται με κάποιο πρόσωπο που μας ενδιέφερε. Και πότε γίνονται δυσάρεστες;Όταν αυτό το πρόσωπο με κάποιο τρόπο φύγει από τη ζωή μας, την καθημερινότητα μας. Μπορεί να έχω λάθος οπτική... Ποιός ξέρει...

Αναμνήσεις λοιπόν... Πολύ ευχάριστες... Από το 2002, τις καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ, την προσμονή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004. Εποχές που η Eurovision ήταν εθνική μας υπόθεση και γινόντουσαν εκπομπές επί εκπομπών για να αναλύσουν γιατί ο Μιχάλης Ρακιτζής είχε κλείσει το μάτι στον Eσθονό (Νορβηγό ή ότι ήταν τέλος πάντων) σκηνοθέτη. Λεφτά υπήρχαν.

Τότε λοιπόν οι γονείς μου είχαν κάνει στέκι τη +ουσία. Σχετικά κοντά από την περιοχή μας, έκαναν και τη βόλτα τους. Όλα καλά. Και όταν δεν με έπαιρναν, ήξεραν πως η παραγγελία μου ήταν στάνταρ. Καλτσούνια με τυρί και χόρτα! Η εποχή 2002-2003 ήταν χρυσή τότε. Θυμάμαι στις πανελλαδικές εξετάσεις διάβαζα από το πρωί μέχρι το βράδυ (μόνο εκείνη την περίοδο) και το μόνο που ήθελα ήταν μια ώρα βόλτα στη +ουσία. Μέχρι και τον τελικό του water polo στο Champions League που είχε νικήσει ο Θρύλος είχαμε παρακολουθήσει εκεί πέρα (2002).

Και πως οι ευχάριστες αναμνήσεις έγιναν δυσάρεστες;Ξέρετε πολύ καλά πως η εμπιστοσύνη χτίζεται πολύ δύσκολα, ενώ πολύ εύκολα χάνεται.

Αφού λοιπόν είχαμε γίνει πολύ καλοί πελάτες, φτάνουν στις 00.00 το βράδυ οι γονείς κατάκοποι από ταξίδι και πεινασμένοι σαν λύκοι. Απευθύνονται στον σερβιτόρο που γνωριζόντουσαν καλά...

"Πεινάμε σαν λύκοι, φέρε μας σε παρακαλώ κάτι να φάμε. Ότι και αν είναι"

Απάντηση σερβιτόρου... "Η κουζίνα έκλεισε. "

"Φέρε μας ότι έχεις, δεν υπάρχει θέμα. "

Απάντηση σερβιτόρου... "Η κουζίνα έκλεισε. "

Και κάπου εκεί κλείσαμε και εμείς την πόρτα μας. GAME OVER...

Mόνο μια ευκαιρία έδωσα πριν 3-4 χρόνια με κάτι κουπόνια. Κυμάνθηκε σε αξιοπρεπή επίπεδα. Και φτάνουμε στο τώρα. Σάββατο 10-12-2016 και μετά τη νίκη της Δράτσας επί του Πανιωνίου με 3-0 ψάχναμε με φιλικό ζευγάρι κάτι κοντινό γιατί δούλευα στις 00.00... Και πήρε την ευκαιρία του.

Σαν χώρος δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Μπιστροφέρνει λίγο, καθαρό μαγαζί με αρκετά καδράκια και πολιτισμένο περιβάλλον. Καθαρές τουαλέτες, με κάποιες οσμές από την κουζίνα, χωρίς όμως να σε δυσαρεστούν. Ένα κλικ καλύτερο στο εξαερισμό βέβαια θα ήταν ευπρόσδεκτο αλλά δεν είναι και το πρώτο μέλημα. Στην πλατεία απέναντι είναι ακόμα καλύτερα την άνοιξη αλλά αυτή την εποχή κάνουν και κάποια έργα στην περιοχή. Νομίζω πως για μεσημέρι ο χώρος προσφέρεται καλύτερα.

Εξυπηρέτηση σε πολύ καλά επιπέδα. Ευγενέστατος ο κύριος, με σωστές παρατηρήσεις στα προσφερόμενα πιάτα και με διακριτικότητα στις κινήσεις του. Σωστή σειρά στα πιάτα, κέρασμα στο τέλος. Μια χαρά.3+ είναι η σωστή βαθμολογία.

Κατάλογος με αρκετές κρητικές επιλογές, με καλή ποιότητα υλικών και με καλή τιμολόγηση όπως και στα ποτά. Εμείς πήραμε:

- Ψωμί και ντιπάκι στα 2.4 ευρώ. Καλής ποιότητας ψωμί που χρησιμοποιήθηκε αργότερα στη στάκα. Το ντιπάκι δροσερό με κόκκινη πιπεριά.

- Καλτσούνια στα 6.6 ευρώ.4 τεμάχια στον αριθμό, ζητήθηκαν 2 με χόρτα και 2 με τυρί. Ξεχώρισα αυτά με το τυρί. Η ποιότητα της ζύμης εξαιρετική και χωρίς λαδίλα, το τυρί τόσο όσο χρειάζεται και γευστικό χωρίς να είναι βαρύ και αλμυρό. Τα χόρτα πάλι ήταν λίγο υδαρά, όχι άσχημα όμως. Μια καλή επιλογή όπως και να έχει.

- Στάκα με αυγά στα 5.7 ευρώ. Σίγουρα όχι τόσο ποιοτική όπως στον Αντάρτη αλλά επίσης σίγουρα όχι τόσο απαράδεκτη όπως στην Ιεράπετρα. Μεγάλο πιάτο που όμως ήταν διαχωρισμένα τα αυγά από την κρέμα. Θα ήθελα λίγο λιγότερο σφιχτά τα αυγά για να βουτσαλίζουν πιο εύκολα με την κρέμα και το ψωμάκι. Αξιοπρεπής πάραυτα.

- Σαλάτα Ξαθέρι στα 6.6 ευρώ. Πρασινάδα με ρόκα, λίγες φέτες τομάτας, σουσάμι και σταφίδες στην κορυφή. Μπαλσάμικο, κομμάτια πράσινου μήλου και ίσως και δαμάσκηνου. Φρέσκια, γευστική αλλά κάτι της έλειπε για να την απογειώσει. Καλή ποσοτικά.

- Καλογερικό στα 7.2 ευρώ. Κρητικά ζυμαρικά, ένα κλικ πιο ψημένα από όσο μου αρέσουν με σάλτσα τομάτας, λουκάνικο και πράσινη πιπεριά. Γευστικό και χειμωνιάτικο πιάτο με μπόλικο τυράκι από πάνω. Χορταστικό. Η μόνη παρατήρηση έγκειται στο λουκάνικο που ήταν μια χαρά, ίσως κάποιοι το βρουν βαρύ όμως.

- Φιλέτο κοτόπουλο στα 7.6 ευρώ συνοδεία με πολύ ρύζακι για τη φίλη. Ζουμερό και καλοψημένο, αρκετό σε ποσότητα. Φάνηκε να της αρέσει αρκετά.

- Μπιφτέκι γεμιστό με φέτα στα 8.9 ευρώ συνοδεία πατάτας τηγανιτής χεράτης, καλής ποιότητας. Από τη φύση του βαρύ πιάτο, όμως καλής ποιότητας και φρεσκοφτιαγμένο με όσα μπαχαρικά χρειάζονται για να μην κάτσει στο στομάχι. Σωστότατο ψήσιμο.

- 500 μλ Μοσχάτο Τυρνάβου αν θυμάμαι καλά στα 3.9 ευρώ. Καλής ποιότητας και πινόταν ευχάριστα. Αργότερα βέβαια λόγω και κούρασης μου γύρισε τα μάτια αλλά όλα καλά!

- Σουρωτή στα 1.9 ευρώ.

- Μπύρα Βεργίνα στα 3.6 ευρώ. Weiss και πολύ καλή αλλά... σε λάθος ποτήρι!

Σύνολο στα 54.4 ευρώ και κέρασμα ευχάριστο κορμό σοκολάτας.

Συμπερασματικά θα πω πως:

Η +ουσία ήταν για τους γονείς μου ότι είναι τώρα η Αθηνά στη Δραπετσώνα. Μια καλή, ποιοτική λύση για τις μέρες που δεν υπάρχει κέφι να μαγειρέψουμε σπίτι μας. Και πάνω από όλα καθαρή. Θα πρότεινα μια επίσκεψη για κάτι χαλαρό, ίσως έχετε θεματάκι με το πάρκινγκ λόγω των μπαρ που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής στην Τρούμπα. Γιατί όμως δεν συνδυάζετε φαγητό και αργότερα ποτό στην περιοχή;Η περιοχή σφύζει από ζωή!

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Για τη +ουσία κρατούσα μέτριο καλάθι προετοιμασμένη από την κριτική του VAGELIS, και γιαυτό δεν ήταν στις πρώτες επιλογές, έλα όμως που βόλευε η περιοχή, η ώρα και την παρέα -όπου όλοι μαζί επιθυμούσαμε ένα χαλαρό χώρο, χωρίς φωνές και φασαρία, έτσι να τσιμπήσουμε κάτι και να πιούμε ένα κρασάκι.

Ο χώρος δεν εντυπωσιάζει, μικρό, μαζεμένο και επαρκώς νοικοκυρεμένο μαγαζί -με μικρή πινελιά-παραπομπή σε μπιστρό. Δυστυχώς είχε παγωνιά και ξεροβόρι -έξω αλλά και μέσα- και παρά την παράκλισή μας να ανεβάσει λίγο τη θερμοκρασία του air condition, απλώς μας άλλαξαν τραπέζι για να μην είμαστε στην ευθεία της πόρτας! Αυτός είναι ο λόγος για τις 2 ντομάτες, αντί των 3 που θα έβαζα εάν δεν ένιωθα το κρύο να με διαπερνά (άσχετο αλλά και σχετικό: η πασμίνες τελικά έχουν σώσει γυναικείο κόσμο το φετεινό χειμώνα, μέσα σε αυτούς και εμένα, αλλά το να τρως τυλιγμένη με πασμίνα την οποία ενίοτε κρατάς για να μη λερωθεί από τα φαγητά δεν είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί).

Στο service δεν έχω παράπονο, άμεσο αλλά διεκπεραιωτικό, να λάβουμε υπόψη μας επίσης ότι εκτός από το δικό μας τραπέζι (3 άτομα) υπήρχαν ακόμη 1-2 παρέες οπότε οι απαιτήσεις εξυπηρέτησης ήταν μικρές.

Ο κατάλογος με τόσες επιλογές όσες χρειάζονται για να μην πελαγοδρομείς, κατά βάση με κρητικές γεύσεις, ή τουλάχιστον ένα βασικό μέρος του, πήραμε γρήγορα την απόφαση να παίξουμε σε ασφαλές μονοπάτι, ήτοι μία σαλάτα, ένα ορεκτικό και μία ποικιλία κρεατικών.
Σημειώνω ότι -εκ των προτέρων- μας είπαν πως οι κοχλιοί και τα ντολμαδάκια δεν υπήρχαν και γιαυτό να μην.... κάνουμε όρεξη...
Κατόπιν ερώτησής μας, ενημερωθήκαμε ότι η μικρή ποικιλία είναι υπεραρκετή για 3 άτομα, οπότε μείναμε σε αυτή την επιλογή -αντί της μεγάλης ποικιλίας.
Κρασάκι αγιωργίτικο μια χαρά και χωρίς παρενέργειες.
Νεράκι βρύσης και καλαθάκι με ψωμάκι.
Σαλάτα ξαθέρι, σχετικά στεγνή και άνευρη δε μας ενθουσίασε και δεν καταναλώθηκε παρά ελάχιστα.
Καλιτσούνια με ανθότυρο και μυζήθρα, χωρίς την "τηγανήλα" αλλά χωρίς καμία γεύση- έχω φάει πολύ καλύτερα.
Η ποικιλία κρεατικών κατέφτασε στο τραπέζι και ξεχίλιζε από ψημένες τραγανές πιτούλες, πατάτες τηγανητές και διάφορα κρέατα όπως μπιφτέκι, λουκάνικο, μπριζολάκια χοιρινά κλπ., όπου πράγματι χόρταινε και τους υπερ-πεινασμένους.
Καλό ψήσιμο, ζουμερά τα κρέατα, μπορώ να πω ότι μας αποζημίωσε έως ένα βαθμό για την απογοήτευσή μας στα προηγούμενα πιάτα. Συνοδευόταν από μια σχετικά "ήσυχη" μουστάρδα.

Κέρασμα του μαγαζιού πιάτο με μηλόπιτα & καρυδόπιτα συνοδεία ροδέλων μήλου λουσμένων με μέλι.

Το δείπνο κεράστηκε και δεν έχω άποψη για το συνολικό κόστος, οι τιμές στον κατάλογο σε γενικές γραμμές μου φάνηκαν φυσιολογικές, παρόλα αυτά θα μπορούσαν να είναι ένα κλικ παρακάτω.