Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

0 medium

31 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Κυριακή μεσημέρι μετά από παιδική παράσταση στο Σινεακ και θέλοντας να κινηθούμε με τα πόδια, θυμήθηκα το εστιατόριο που είχα διαβάσει την κριτικη του Βαγγέλη, της 3 μικρά γουρουνάκια, του Piperman και όλων των υπολοίπων χρηστών.

Χώρος (3/4):

Για την ακρίβεια θεωρώ ότι το 2.5/4 είναι πιο κοντά στην βαθμολογία αλλά είπα να του βάλω 3/4 καθώς ο χώρος είναι μικρός μεν αλλά είναι καθαρός και φωτεινός.

Γεύση (3/4):

Δοκίμασαμε αρκετά πιάτα οι 4 ενήλικες και 4 παιδιά που αποτελουσαμε την παρέα.

2 καλτσουνια με τυρί (7/10)

Ντακακια με φέτα και ντομάτα (7.5/10)

3 πατάτες τηγανιτές (3/4)

Κεφαλοτύρι σαγανάκι με μαρμελάδα ντομάτας (5.5/10)

Σαλάτα χωριάτικη (7/10)

Σαλάτα +ουσία (6/10)

2 μερίδες κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα (6.5/10)

1 μερίδα μπιφτέκι σχάρας (6.5/10)

1 γεμιστό μπιφτέκι με φέτα (7/10)

1 πατάτα οφτη με γιαούρτι (7.5/10)

1 καλογερικο (7/10)

Ίσως μου ξεφεύγει 1 το πολύ ακόμα πιάτο.

Εξυπηρέτηση (3/4):

Πολύ μικρές καθυστερήσεις από την ευγενική σερβιτόρα και την υπεύθυνη ίσως ιδιοκτήτρια την οποία είδαμε μόνο στο τέλος. Δεν υπάρχει όμως κάτι που να αξίζει 4/4.

Value for money 3/4):

Για όλα τα παραπάνω μαζί με 2 ποτήρια λευκό κρασί,4 κόκα κόλες και νερό βρύσης πληρώσαμε 103 ευρώ περίπου. θεωρώ καλά λεφτά για τα τόσα που πήραμε και για το γεγονός ότι οι μερίδες είναι καλές.

Συμπέρασμα:

Ένα τίμιο συνοικιακό μαγαζάκι για μια έξοδο απλά γιατί δεν μπορούσες να μαγειρέψεις σπίτι και όχι για γαστρονομική ανακάλυψη.

21 Δεκ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Αναμνήσεις.... Καλές ή κακές... Βασικά όταν αναφέρουμε τη λέξη αυτή αναφερόμαστε σε ευχάριστα γεγονότα. Λογικά αυτές συνδυάζονται με κάποιο πρόσωπο που μας ενδιέφερε. Και πότε γίνονται δυσάρεστες;Όταν αυτό το πρόσωπο με κάποιο τρόπο φύγει από τη ζωή μας, την καθημερινότητα μας. Μπορεί να έχω λάθος οπτική... Ποιός ξέρει...

Αναμνήσεις λοιπόν... Πολύ ευχάριστες... Από το 2002, τις καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ, την προσμονή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004. Εποχές που η Eurovision ήταν εθνική μας υπόθεση και γινόντουσαν εκπομπές επί εκπομπών για να αναλύσουν γιατί ο Μιχάλης Ρακιτζής είχε κλείσει το μάτι στον Eσθονό (Νορβηγό ή ότι ήταν τέλος πάντων) σκηνοθέτη. Λεφτά υπήρχαν.

Τότε λοιπόν οι γονείς μου είχαν κάνει στέκι τη +ουσία. Σχετικά κοντά από την περιοχή μας, έκαναν και τη βόλτα τους. Όλα καλά. Και όταν δεν με έπαιρναν, ήξεραν πως η παραγγελία μου ήταν στάνταρ. Καλτσούνια με τυρί και χόρτα! Η εποχή 2002-2003 ήταν χρυσή τότε. Θυμάμαι στις πανελλαδικές εξετάσεις διάβαζα από το πρωί μέχρι το βράδυ (μόνο εκείνη την περίοδο) και το μόνο που ήθελα ήταν μια ώρα βόλτα στη +ουσία. Μέχρι και τον τελικό του water polo στο Champions League που είχε νικήσει ο Θρύλος είχαμε παρακολουθήσει εκεί πέρα (2002).

Και πως οι ευχάριστες αναμνήσεις έγιναν δυσάρεστες;Ξέρετε πολύ καλά πως η εμπιστοσύνη χτίζεται πολύ δύσκολα, ενώ πολύ εύκολα χάνεται.

Αφού λοιπόν είχαμε γίνει πολύ καλοί πελάτες, φτάνουν στις 00.00 το βράδυ οι γονείς κατάκοποι από ταξίδι και πεινασμένοι σαν λύκοι. Απευθύνονται στον σερβιτόρο που γνωριζόντουσαν καλά...

"Πεινάμε σαν λύκοι, φέρε μας σε παρακαλώ κάτι να φάμε. Ότι και αν είναι"

Απάντηση σερβιτόρου... "Η κουζίνα έκλεισε. "

"Φέρε μας ότι έχεις, δεν υπάρχει θέμα. "

Απάντηση σερβιτόρου... "Η κουζίνα έκλεισε. "

Και κάπου εκεί κλείσαμε και εμείς την πόρτα μας. GAME OVER...

Mόνο μια ευκαιρία έδωσα πριν 3-4 χρόνια με κάτι κουπόνια. Κυμάνθηκε σε αξιοπρεπή επίπεδα. Και φτάνουμε στο τώρα. Σάββατο 10-12-2016 και μετά τη νίκη της Δράτσας επί του Πανιωνίου με 3-0 ψάχναμε με φιλικό ζευγάρι κάτι κοντινό γιατί δούλευα στις 00.00... Και πήρε την ευκαιρία του.

Σαν χώρος δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Μπιστροφέρνει λίγο, καθαρό μαγαζί με αρκετά καδράκια και πολιτισμένο περιβάλλον. Καθαρές τουαλέτες, με κάποιες οσμές από την κουζίνα, χωρίς όμως να σε δυσαρεστούν. Ένα κλικ καλύτερο στο εξαερισμό βέβαια θα ήταν ευπρόσδεκτο αλλά δεν είναι και το πρώτο μέλημα. Στην πλατεία απέναντι είναι ακόμα καλύτερα την άνοιξη αλλά αυτή την εποχή κάνουν και κάποια έργα στην περιοχή. Νομίζω πως για μεσημέρι ο χώρος προσφέρεται καλύτερα.

Εξυπηρέτηση σε πολύ καλά επιπέδα. Ευγενέστατος ο κύριος, με σωστές παρατηρήσεις στα προσφερόμενα πιάτα και με διακριτικότητα στις κινήσεις του. Σωστή σειρά στα πιάτα, κέρασμα στο τέλος. Μια χαρά.3+ είναι η σωστή βαθμολογία.

Κατάλογος με αρκετές κρητικές επιλογές, με καλή ποιότητα υλικών και με καλή τιμολόγηση όπως και στα ποτά. Εμείς πήραμε:

- Ψωμί και ντιπάκι στα 2.4 ευρώ. Καλής ποιότητας ψωμί που χρησιμοποιήθηκε αργότερα στη στάκα. Το ντιπάκι δροσερό με κόκκινη πιπεριά.

- Καλτσούνια στα 6.6 ευρώ.4 τεμάχια στον αριθμό, ζητήθηκαν 2 με χόρτα και 2 με τυρί. Ξεχώρισα αυτά με το τυρί. Η ποιότητα της ζύμης εξαιρετική και χωρίς λαδίλα, το τυρί τόσο όσο χρειάζεται και γευστικό χωρίς να είναι βαρύ και αλμυρό. Τα χόρτα πάλι ήταν λίγο υδαρά, όχι άσχημα όμως. Μια καλή επιλογή όπως και να έχει.

- Στάκα με αυγά στα 5.7 ευρώ. Σίγουρα όχι τόσο ποιοτική όπως στον Αντάρτη αλλά επίσης σίγουρα όχι τόσο απαράδεκτη όπως στην Ιεράπετρα. Μεγάλο πιάτο που όμως ήταν διαχωρισμένα τα αυγά από την κρέμα. Θα ήθελα λίγο λιγότερο σφιχτά τα αυγά για να βουτσαλίζουν πιο εύκολα με την κρέμα και το ψωμάκι. Αξιοπρεπής πάραυτα.

- Σαλάτα Ξαθέρι στα 6.6 ευρώ. Πρασινάδα με ρόκα, λίγες φέτες τομάτας, σουσάμι και σταφίδες στην κορυφή. Μπαλσάμικο, κομμάτια πράσινου μήλου και ίσως και δαμάσκηνου. Φρέσκια, γευστική αλλά κάτι της έλειπε για να την απογειώσει. Καλή ποσοτικά.

- Καλογερικό στα 7.2 ευρώ. Κρητικά ζυμαρικά, ένα κλικ πιο ψημένα από όσο μου αρέσουν με σάλτσα τομάτας, λουκάνικο και πράσινη πιπεριά. Γευστικό και χειμωνιάτικο πιάτο με μπόλικο τυράκι από πάνω. Χορταστικό. Η μόνη παρατήρηση έγκειται στο λουκάνικο που ήταν μια χαρά, ίσως κάποιοι το βρουν βαρύ όμως.

- Φιλέτο κοτόπουλο στα 7.6 ευρώ συνοδεία με πολύ ρύζακι για τη φίλη. Ζουμερό και καλοψημένο, αρκετό σε ποσότητα. Φάνηκε να της αρέσει αρκετά.

- Μπιφτέκι γεμιστό με φέτα στα 8.9 ευρώ συνοδεία πατάτας τηγανιτής χεράτης, καλής ποιότητας. Από τη φύση του βαρύ πιάτο, όμως καλής ποιότητας και φρεσκοφτιαγμένο με όσα μπαχαρικά χρειάζονται για να μην κάτσει στο στομάχι. Σωστότατο ψήσιμο.

- 500 μλ Μοσχάτο Τυρνάβου αν θυμάμαι καλά στα 3.9 ευρώ. Καλής ποιότητας και πινόταν ευχάριστα. Αργότερα βέβαια λόγω και κούρασης μου γύρισε τα μάτια αλλά όλα καλά!

- Σουρωτή στα 1.9 ευρώ.

- Μπύρα Βεργίνα στα 3.6 ευρώ. Weiss και πολύ καλή αλλά... σε λάθος ποτήρι!

Σύνολο στα 54.4 ευρώ και κέρασμα ευχάριστο κορμό σοκολάτας.

Συμπερασματικά θα πω πως:

Η +ουσία ήταν για τους γονείς μου ότι είναι τώρα η Αθηνά στη Δραπετσώνα. Μια καλή, ποιοτική λύση για τις μέρες που δεν υπάρχει κέφι να μαγειρέψουμε σπίτι μας. Και πάνω από όλα καθαρή. Θα πρότεινα μια επίσκεψη για κάτι χαλαρό, ίσως έχετε θεματάκι με το πάρκινγκ λόγω των μπαρ που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής στην Τρούμπα. Γιατί όμως δεν συνδυάζετε φαγητό και αργότερα ποτό στην περιοχή;Η περιοχή σφύζει από ζωή!

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Για τη +ουσία κρατούσα μέτριο καλάθι προετοιμασμένη από την κριτική του VAGELIS, και γιαυτό δεν ήταν στις πρώτες επιλογές, έλα όμως που βόλευε η περιοχή, η ώρα και την παρέα -όπου όλοι μαζί επιθυμούσαμε ένα χαλαρό χώρο, χωρίς φωνές και φασαρία, έτσι να τσιμπήσουμε κάτι και να πιούμε ένα κρασάκι.

Ο χώρος δεν εντυπωσιάζει, μικρό, μαζεμένο και επαρκώς νοικοκυρεμένο μαγαζί -με μικρή πινελιά-παραπομπή σε μπιστρό. Δυστυχώς είχε παγωνιά και ξεροβόρι -έξω αλλά και μέσα- και παρά την παράκλισή μας να ανεβάσει λίγο τη θερμοκρασία του air condition, απλώς μας άλλαξαν τραπέζι για να μην είμαστε στην ευθεία της πόρτας! Αυτός είναι ο λόγος για τις 2 ντομάτες, αντί των 3 που θα έβαζα εάν δεν ένιωθα το κρύο να με διαπερνά (άσχετο αλλά και σχετικό: η πασμίνες τελικά έχουν σώσει γυναικείο κόσμο το φετεινό χειμώνα, μέσα σε αυτούς και εμένα, αλλά το να τρως τυλιγμένη με πασμίνα την οποία ενίοτε κρατάς για να μη λερωθεί από τα φαγητά δεν είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί).

Στο service δεν έχω παράπονο, άμεσο αλλά διεκπεραιωτικό, να λάβουμε υπόψη μας επίσης ότι εκτός από το δικό μας τραπέζι (3 άτομα) υπήρχαν ακόμη 1-2 παρέες οπότε οι απαιτήσεις εξυπηρέτησης ήταν μικρές.

Ο κατάλογος με τόσες επιλογές όσες χρειάζονται για να μην πελαγοδρομείς, κατά βάση με κρητικές γεύσεις, ή τουλάχιστον ένα βασικό μέρος του, πήραμε γρήγορα την απόφαση να παίξουμε σε ασφαλές μονοπάτι, ήτοι μία σαλάτα, ένα ορεκτικό και μία ποικιλία κρεατικών.
Σημειώνω ότι -εκ των προτέρων- μας είπαν πως οι κοχλιοί και τα ντολμαδάκια δεν υπήρχαν και γιαυτό να μην.... κάνουμε όρεξη...
Κατόπιν ερώτησής μας, ενημερωθήκαμε ότι η μικρή ποικιλία είναι υπεραρκετή για 3 άτομα, οπότε μείναμε σε αυτή την επιλογή -αντί της μεγάλης ποικιλίας.
Κρασάκι αγιωργίτικο μια χαρά και χωρίς παρενέργειες.
Νεράκι βρύσης και καλαθάκι με ψωμάκι.
Σαλάτα ξαθέρι, σχετικά στεγνή και άνευρη δε μας ενθουσίασε και δεν καταναλώθηκε παρά ελάχιστα.
Καλιτσούνια με ανθότυρο και μυζήθρα, χωρίς την "τηγανήλα" αλλά χωρίς καμία γεύση- έχω φάει πολύ καλύτερα.
Η ποικιλία κρεατικών κατέφτασε στο τραπέζι και ξεχίλιζε από ψημένες τραγανές πιτούλες, πατάτες τηγανητές και διάφορα κρέατα όπως μπιφτέκι, λουκάνικο, μπριζολάκια χοιρινά κλπ., όπου πράγματι χόρταινε και τους υπερ-πεινασμένους.
Καλό ψήσιμο, ζουμερά τα κρέατα, μπορώ να πω ότι μας αποζημίωσε έως ένα βαθμό για την απογοήτευσή μας στα προηγούμενα πιάτα. Συνοδευόταν από μια σχετικά "ήσυχη" μουστάρδα.

Κέρασμα του μαγαζιού πιάτο με μηλόπιτα & καρυδόπιτα συνοδεία ροδέλων μήλου λουσμένων με μέλι.

Το δείπνο κεράστηκε και δεν έχω άποψη για το συνολικό κόστος, οι τιμές στον κατάλογο σε γενικές γραμμές μου φάνηκαν φυσιολογικές, παρόλα αυτά θα μπορούσαν να είναι ένα κλικ παρακάτω.

25 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Προχθές, την ηλιόλουστη Κυριακή 20/3, που η Αθήνα είχε μπλοκάρει με τον Μαραθώνιο, αποφάσισα να πάρω Μετρό και Ηλεκτρικό και να κατέβω στον Πειραιά, επισκεπτόμενος την +ΟΥΣΙΑ (Ο), για την οποία είχε διαβάσει στο site αλλά και ακούσει τα καλύτερα. Συνάντησα την Πειραιώτισσα φίλη μου νωρίς το μεσημέρι, η οποία ήξερε και εκτιμούσε ιδιαίτερα τον συγκεκριμένο αυτό χώρο στο κέντρο του λιμανιού μας, έχοντας γευματίσει εκεί αλλά και παραγγείλει κάποια φαγητά ημέρας από το δίκτυο delivery που διαθέτουν.

Το μαγαζί είναι εστιατόριο – μεζεδοπωλείο και διαθέτει εσωτερικό χώρο, με πρόσοψη στον πεζόδρομο της Κ. Παλαιολόγου, που μοιάζει με μπιστρό, καθώς και εξωτερικό χώρο, στην καταπράσινη κεντρική Πλατεία Τερψιθέας. Η +ΟΥΣΙΑ ειδικεύεται στην Κρητική κουζίνα, αλλά σερβίρει κι άλλα πιάτα από την ελληνική και μεσογειακή γαστρονομία. Ενώ κι η Αθήνα διαθέτει ανάλογα Κρητικά εστιατόρια, η Ο θεωρώ ότι υπερέχει, στην ποικιλία και την ποιότητα του σπιτικού φαγητού που προσφέρει, αλλά κυρίως στο value for money, όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια.

Το όνομα +ΟΥΣΙΑ, συνδυασμός του προσθετικού συμβόλου και της ουσίας, σημαίνει ότι τα εδέσματά της, εκτός όλων των άλλων προτερημάτων του χώρου κ. λπ., υπερέχουν αναφορικά και με την ουσία της γεύσης τους. Πιστεύω ότι ήταν ευφυής η ιδέα αυτή του ιδιοκτήτη να ονομάσει έτσι το κατάστημά του, έστω κι αν στο μυαλό ορισμένων έρχονται ίσως κάποιοι αναπόφευκτοι ερωτικοί συνειρμοί…

Ιδιοκτήτης, λοιπόν, ο κ. Μιχάλης Κοτσιφάκης, με καταγωγή απ’ τα Χανιά, και με πολυετή προϋπηρεσία στο Δημόσιο, εδώ και τρεις σχεδόν δεκαετίες επικεντρώθηκε σε χώρους εστίασης και αναψυχής, όπως το 1910 και το Ελιξήριο, που δεν λειτουργούν πλέον, το Μέλι, που έχει αλλάξει χέρια, και την +ΟΥΣΙΑ, η οποία κοσμεί τον Πειραιά για 17 χρόνια, αφού άνοιξε το 1999. Λειτουργούν από Τρίτη με Σάββατο, μεσημέρι και βράδυ, 12.00-00.00, ενώ Κυριακή και Δευτέρα, μόνο τα μεσημέρια,12.00-17.00.

Ο ιδιοκτήτης απουσίαζε, αλλά ήταν εκεί η ευγενέστατη αδελφή του, η οποία και μας μίλησε λεπτομερώς για το μαγαζί τους. Καθίσαμε μέσα, γιατί ήθελα να εξοικειωθώ περισσότερο με τον εσωτερικό χώρο, τη διαρρύθμιση και τη διακόσμησή του. Μπορούσα έτσι να παρατηρώ -απ’ τη μισάνοιχτη κουζίνα με το πάσο- τόσο τη μαγείρισσα, η οποία καθημερινά επιτελεί το έργο της υπό την επίβλεψη των ιδιοκτητών, όσο και την πρόθυμη και νεαρή σερβιτόρα, η οποία πηγαινοερχόταν ασταμάτητα, σερβίροντας τις παρέες που κατέφθαναν στην όμορφη Πλατεία μπρος στα μάτια μας.

Ο εσωτερικός χώρος, όχι ιδιαίτερα μεγάλος, έχει γύρω στα 10 τραπέζια (περί τα 35 άτομα), ενώ στην Πλατεία μπορούν να φάνε πολύ περισσότεροι - υπολογίζω συνολική δυναμικότητα 100 τουλάχιστον ατόμων. Μέσα λοιπόν κυριαρχούν αποχρώσεις κόκκινου-καφέ σε τραπεζοκαθίσματα, καναπέδες και πλάκες δαπέδου, σε κοντράστ με τους ανοιχτόχρωμους τοίχους. Υπάρχουν ακόμα καθρέφτες, κάδρα με φωτογραφίες και εικόνες της Κρήτης, μικρές γωνιές και ράφια στους τοίχους με διάφορα μπιμπελό αλλά και αντίγραφα αρχαίων κεφαλών από κάποιο Μουσείο, ενώ άπλετο φως έλουζε την αίθουσα από την πόρτα, τις τζαμαρίες και τα παράθυρα. Ταυτόχρονα, μας συνόδευαν Κρητικά κυρίως μουσικά ακούσματα και τραγούδια (με τον αείμνηστο Ν. Ξυλούρη, όπως και γνωστές συνθέσεις του Μαρκόπουλου κι άλλων συνθετών).

Όλα αυτά τα χρόνια, η Ο ταΐζει τα μεσημέρια τους εργαζόμενους στον Πειραιά και όχι μόνο, χάρη στο εκτεταμένο της delivery, το οποίο -Δευτέρα με Παρασκευή, από 12.00-16.30- καλύπτει όλη την κεντρική ζώνη του Πειραιά, και πιο συγκεκριμένα το τρίγωνο που ορίζεται απ’ το Χατζηκυριάκειο, τον Άγιο Διονύσιο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία!! Όπως μου είπαν, ετοιμάζουν καθημερινά τουλάχιστον 10 πιάτα ημέρας, όπως ψάρι ή συκώτι στη σχάρα, πολίτικους κ. λπ. κεφτέδες, σουτζουκάκια, μπουρέκια, παστίτσιο, μουσακά, κ. α.

Το μενού τους για τους θαμώνες του εστιατορίου, απ’ το οποίο και παραγγείλαμε, είναι φυσικά εκτεταμένο και, ο πολυσέλιδος κατάλογός τους, ξεκινώντας απ’ τη Χανιώτικη κουζίνα, επεκτείνεται και σε άλλες ελληνικές γωνιές. Πιο αναλυτικά, περιλαμβάνει 12 μεζεκλίκια, όπως φάβα, τυροκαυτερή, χοιρινή τηγανιά,... (3-7 €), 6 θαλασσινούς μεζέδες, όπως γαρίδες σαγανάκι, καλαμαράκια και μπακαλιάρο τηγανιτό, χταπόδι ξιδάτο, …(5-9 €), καμιά δεκαριά πιάτα Κρήτης, όπως στάκα με αυγά, καλιτσούνια, κουνέλι τηγανιτό, χοχλιούς μπουμπουριστούς, …(3-10 €).
Επίσης σερβίρουν περί τις 10 σαλάτες (4-7 €), και πολλά μαγειρευτά πιάτα, όπως στραπατσάδα, γαλοπούλα ή κοτόπουλο παϊδάκια, πανσέτα, φέτα-πετιμέζι, συκωτάκια μοσχαρίσια γάλακτος, σπαλομπριζόλα, …(7-14 €), και 5-6 γλυκά, στα 4-7 €.

Εξάλλου, η λίστα με τα ποτά είναι πιο συνεκτική και εστιάζεται σε λίγο αλλά καλό και φθηνό κρασί χύμα, από σταθερούς προμηθευτές, όπως μας είπαν. Έχουν λοιπόν λευκό Κρητικό κρασί ποικιλία ΒΗΛΑΝΑ, 12 βαθμών οινοπνεύματος, από την περιοχή του Ηρακλείου, στα 5 € τα 750 ml, τρία είδη κόκκινα: ΛΙΑΤΙΚΟ, ΜΑΡΟΥΒΑ (υψηλόβαθμο, οξειδωμένο, απ’ την Κίσσαμο Χανίων), καθώς και ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ Νεμέας, στα 5-5.60 €, αντίστοιχα. Υπάρχουν ακόμη ελληνικές μπύρες στα 2-4 €, ούζο 200 ml. στα 6.60 € και σε αντίστοιχες φιλικές τιμές, τσικουδιά και ρακόμελο. Επίσης, όλα τα γνωστά αναψυκτικά, καφέδες και χυμοί, στα 2-3 €. Εξ ού και το τέλειο vfm, για το οποίο σας μίλησα στην αρχή!

Εμείς, μετά από ώριμη σκέψη και πολύ ψάξιμο, καταλήξαμε στα ακόλουθα τοπικά εδέσματα, αφού μας έφεραν νερό κρύο σε κανάτα:

1. Μια καλιτσούνια με μυζήθρα και ανθότυρο, στα 5 €
2. Μια καλιτσούνια με χόρτα και μάραθο, επίσης στα 5 €. Τα καλιτσούνια ήταν ολόφρεσκα, ζεστά και έλιωναν στο στόμα!
3. Μια Χανιώτικους νηστίσιμους λαχανοντολμάδες, με πρόβειο γιαούρτι. Ήταν μπουκιά και συχώριο! Τιμή 6.80 €.
4. Μια σαλάτα με ποικιλία από βραστά λαχανικά και sauce γιαουρτιού. Ήταν ένα πιάτο πολύ χορταστικό. Τιμή 6.00 €.
5. Μια μερίδα κουνέλι τηγανιτό με δικές τους τηγανιτές πατάτες, που ήταν το κάτι άλλο, και ήρθε κατ’ ευθείαν με το τηγάνι του. Τιμή στα 7.20 €.
6. Μοιραστήκαμε για γλυκό, μια Σφακιανή μυζηθρόπιτα με μέλι, η οποία ήταν ομολογουμένως μια εξαίσια γεύση. Τιμή 4.90 €.
7. Ήπιαμε 750 ml. απ’ το καταπληκτικό χύμα κόκκινο κρασί του Μαρουβά, που σας περιέγραψα ήδη. Τιμή 5.60 €.

Ακολούθησε κέρασμα από σπιτικό γλυκό κουταλιού με γιαούρτι, που ήταν κι αυτό μια ευγενική τους χειρονομία.

Ο λογαριασμός, συνολικά στα 41 €, άξιζε σαφέστατα για την αξιοπρεπή και πεντανόστιμη Κρητική γαστρονομική αυτή εμπειρία που αποκομίσαμε. Κοντολογίς, η σπιτική τους μαγειρική τέχνη, η φιλόξενη εξυπηρέτηση και η σχέση ποιότητας και τιμής ήταν όντως ασυναγώνιστα!

Συμπερασματικά, συστήνεται σαν ένα απ’ τα καλύτερα και τιμιότερα Πειραιώτικα στέκια, ειδικά για τη συγκεκριμένη κουζίνα που μας προσφέρει.

Προσωπικά σκοπεύω να το ξανατιμήσω το καλοκαίρι, τρώγοντας στην όμορφη Πλατεία που βρίσκεται ακριβώς μπροστά του.

10 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Επισκέπτομαι συχνά τον Πειραιά επειδή δεν ξεχνώ τα μέρη που μεγάλωσα. Οπότε ψάχνοντας για ένα καλό μαγαζάκι να τσιμπήσουμε εμπιστεύτηκα για άλλη μια φορά τους φίλους καλοφαγάδες από εδώ μέσα και δεν διαψεύστηκα.

Καθίσαμε στον εξωτερικό χώρο δίπλα στην πλατεία Τερψιθέας που ήταν ήρεμα και ήσυχα διότι Σάββατο βραδάκι δεν έχει και ιδιαίτερη κίνηση.
Στο μαγαζί υπήρχαν άλλες δύο παρέες.

Στο δια ταύτα παραγγείλαμε σαλάτα ξαθέρι ικανοποιητική, κοτόπουλο φιλέτο πολύ καλοψημένο και ζουμερό μέσα, γαμοπίλαφο, όπως είπε και ένας προλαλλήσας έχουμε φαει και καλύτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν πολύ καλό, καλιτσούνια με ανθότυρο και μυζήθρα αρκετά καλά και πάμε στα υπέροχα καλιτσούνια με χόρτα τέλεια, πατάτες κομμένες ροδέλα με την φλούδα φοβερό τηγάνισμα απίστευτες και τέλος μυζηθρόπιτα με μέλι σφακιανή δίνει ρέστα. Με ένα τεταρτάκι λευκό κρασί σύνολο 39,50€.

Κέρασμα τσικουδία.
Το μόνο που χαλάει την όλη εικόνα η αποφυγή νόμιμης απόδειξής με την προσκόμιση δελτίου παραγγελίας που μοιάζει με αποδειξη. Πονηριές!!!!!!!!