Loader

Περιγραφή

Μοντέρνο μενού και κλασικές γεύσεις στην κορυφή του λόφου. Και μεσημέρι.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

27 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Θα έπρεπε να το βαθμολογήσω ίσως πιο κάτω (ιδίως σε φαγητό και vfm), αφού το φαγητό αν και καλό έχει αστοχίες, αλλά με τέτοια θέση και ΘΕΑ δεν μπορώ να κατεβάσω βαθμολογία! Έχουμε πάει πολλές φορές και θα ξαναπάμε, μόνοι ή με φιλοξενούμενούς μας (που πάντα εντυπωσιάζονται).

Την τελευταία φορά πήγαμε 2 άτομα μέσω e-table Σάββατο βράδυ που δεν ισχύει έκπτωση. Στους όρους αναγράφεται ότι η έκπτωση δε συνδυάζεται με άλλες προσφορές (π. χ. τα σετ μενού), αφού όμως δεν είχαμε καμία έκπτωση ζήτησα το σετ μενού Α (31€/άτομο χωρίς κρασί/νερό) και ο σερβιτόρος είπε ότι δεν τα δίνουν για κρατήσεις e-table. Επισήμανα ότι δεν είχαμε έκπτωση και ότι πουθενά δεν αναφέρεται ότι και μόνο η κράτηση από εκεί δεν επιτρέπει τα σετ μενού και τελικά μάς το έδωσε (απλά να γνωρίζετε ότι για να πάρετε τα σετ μενού ή το οικονομικότερο "μενού παρέας" που περιλαμβάνει και το κρασί πρέπει να κάνετε απευθείας κράτηση). Μόλις ενημέρωσα το e-table το διόρθωσαν και στους όρους. Κατά τα άλλα η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή όπως πάντα.

Τα ψωμάκια ήρθαν με ελιές και χωρίς κριτσίνια αυτή τη φορά και το amοuche bοuche ήταν κρύα ντοματόσουπα (καλούτσικη). Η σαλάτα "αρμονία γεύσεων" ήταν πλούσια (πράσινη με μπέικον, φουντούκια, φράουλες, φρ. δυόσμο, παρμεζάνα), το καλύτερο πιάτο της βραδιάς ήταν το ριζότο καραβίδας (πολύ νόστιμο από την μπισκ) και το κύριο πιάτο "μυλοκόπι papillote" με λαχανικά ζυλιέν, λίγο μέτριο σε γεύση. Πολύ κακό ήταν το επιδόρπιο: τάρτα λεμόνι με πολύ ξινή κρέμα που μύριζε αυγουλίλα, καθόλου τραγανή ζύμη και πανιασμένη μαρέγκα, αδιάφορο παγωτό. Ο σύζυγος δεν έφαγε καθόλου, εγώ έφαγα αρκετό αλλά δεν το ευχαριστήθηκα. Ευχαριστήθηκα το καλό κρασί (ρομπόλα Gentillini 26€, η λίστα κρασιών δεν είναι απλησίαστη ευτυχώς και έχει πολλές καλές επιλογές) και την πάντα υπέροχη θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και σ'όλη την Αθήνα από ψηλά!

Πληρώσαμε με το tip 95€ και σίγουρα θα ξαναπάμε!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ekatn.

12 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
50-64

Καθημερινη βραδακι και αφου ειχα εκμεταλευτει μια προσφορα που ειχε βγει στο ιντερνετ ανηφορισαμε προς το λοφο του Λυκαβητου για να δειπνησουμε στο εστιατοριο ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ του ομιλου Καστελοριζο.

Ο λόφος του Λυκαβηττού, ο υψηλότερος της Αθήνας, που ατενίζει την πρωτεύουσα από τα 277 του μέτρα, δίκαια θεωρείται ένα από τα ρομαντικότερά της μέρη και ξεχωρίζει αναμφισβήτητα για την πανοραμική θέα του, την ωραιότερη της πόλης. Οι ομορφότερες εικόνες που γεμίζουν τη ματιά κάθε επισκέπτη, είναι προς τη μεριά της Ακρόπολης και προς τον Πειραιά, όπου όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, διακρίνεται και ο Σαρωνικός κόλπος. Σε αυτό ακριβώς το σημείο υπάρχει ένα μέρος που θα σας κάνει να απομακρυνθείτε από το θόρυβο της πόλης και να απολαύσετε την ελληνική γαστρονομία σε όλο της το μεγαλείο!

Φτανοντας στο παρκινγκ ( κατι το οποιο φοβομουνα γιατι εκει η θεση αυτοκινητου ειναι σαν τσουβαλι με λιρες ) ενας ευγενεστατος νεαρος μας ρωτησε αν ειμαστε για το εστιατοριο και μας πηρε το αυτοκινητο το παρκαρε και μας εδωσε τα κλειδια.
Καμια επιβαρυνση απλα εξυπηρετηση. Μονο και μονο γι αυτο σηκωνει ενα τεραστειο μπραβο και θα μπορουσα καλιστα να παρει το 4/4 στο θεμα εξυπηρετηση του μαγαζιου.

Αφου περνεις το τελεφερικ για να ανεβεις επανω κατι που εκ πρωιμιου βελτιωνει την εικονα του να μπεις σε ενα μαγαζι απο τον δρομο φτανεις ψηλα επανω στον Λυκαβητο και κατευθειαν μπαινεις στην εισοδο του μαγαζιου.

Ενα μαγαζι που οτι και να γραψει κανεις για το θεμα χωρου σαφως θα ειναι υποτιμητικο. Μια αψογα δομημενη αιθουσα με τραπεζια στρωμενα αψογα μαχαιροπηρουνα στην ορθη θεση ολα να λαμπουν απο καθαριοτητα και γενικα μια εικονα ανταξια αυτου που περιμενεις να δεις απο ενα τετοιο μαγαζι.

Το δε εκπληκτικοτερο ειναι οταν σε βγαζουν στο στεγασμενο μπαλκονι ( εκει ηταν το τραπεζι μας ) και σε αφηνουν να ατενισεις την υπεροχη θεα απο το ψηλοτερο μερος της Αθηνας. Ολη η πολη φωτισμενη στα ποδια σου νομιζω οτι ειναι μια εικονα που αφηνει σε δευτερη μοιρα οτι και να θεωρησεις για την εξυπηρετηση την γευση η τα χρηματα που εχεις διαθεσει για την βραδια.

Αν περασουμε τωρα στο θεμα εξυπηρετησεις θα βρουμε μπροστα μας τον ακρατο επαγγελματισμο των ανθρωπων που εργαζοντε στο εστιατοριο κατι που σαφως το περιμενεις αλλα σιγουρα δεν περιμενεις να ειναι τοσο ανεπιτιδευτο και φυσικο χωρις να ειναι εκεινο το στημενο των ανθρωπων που εργαζοντε σε αναλογα εστιατορια και περνουν τις θεσεις της στηλης αλατος σε καποιες γωνιες σε σταση αναμονης. Τα παιδια αυτα ειχαν μια πολυ καλυτερη συμπειφορα και αν αναλογιστουμε και τον παρκαδορο θα βαλουμε αριστα στην εξυπηρετηση και συμπεριφορα ολου του προσωπικου.

Ας παμε τωρα στο θεμα γευσης που σου προσφερει το περιοπτο εστιατοριο του ομιλου Καστελοριζο.

Μολις καθεσαι σαφως καταφθανουν τα ψωμακια ( ζεστα και απιστευτα νοστιμα ) με ενα κουπακι με ελιες που συνοδευουν τον αφρωδη οινο που σου σερβιρει το μαγαζι ως καλωσορισμα.

Σαν πρωτα πιατα πηραμε ενα παντρεμα τυριων που ειναι καποιες κροκετες με διαφορα τυρια οι οποιες σαφως και δεν ειναι αδιαφορες μεν αλλα δεν μπορεις να πεις οτι δεν μπορεις να τις φας και καπου αλλου. Ωραιο ψησιμο και ωραια λιωμενο το τυρι σε ολες τις περιπτωσεις των τυριων μπορεις να το αξιολογησεις με ενα 3/4. ( σε καποιο μεζεδοπωλειο μπορει να ημουν πιο γαλαντομος και να εβαζα 4/4 )

Δευτερο ορεκτικο ειναι μια μανιταρια που ηταν ποικιλία μανιταριών ελληνικής γης σοταρισμένα με απάκι Κρήτης, φρέσκο θυμάρι και σκόρδο, μαγειρεμένα με μαυροδάφνη και ανθόγαλο. Ενα απιθανο πιατο που ειναι απο αυτα που δεν θα τα βρεις ευκολα σε αλλα μαγαζια και που καθε πηρουνια αφηνει μια εκρηκτικη γευση στο στομα και τον ουρανισκο. Η σαλτσα μαγειρεμενη για πολλα μπραβο και τα μανιταρια τοσο καλομαγειρεμενα και δεμενα μεσα στο συνολο που χρηζουν μαγειρικα συγχαρητηρια.4/4 εδω

Απο σαλατες πηραμε μια Μοντέρνος Ντάκος: Σπασμένο κρίθινο παξιμάδι ποτισμένο με λάδι τρούφας, ταρτάρ ντομάτας και αβοκάντο με τυρί κρέμα, ελιές, άγρια ρόκα που γευστικα ηταν υπεροχη αν και σε θεμα οσμης αφηνε μια περιεργη μυρωδια που μπορει και να σε απωθουσε. Καμια σχεση με τον συνηθισμενο ντακο και σαφως κι εδω αριστευσε το μαγαζι.

Επομενη σαλατα μια Χειμωνιάτικη: Χειμωνιάτικα φύλλα πράσινης σαλάτας με τραγανό προσούτο, καραμελωμένα καρύδια, καρέ από πράσινο μήλο και αχλάδι, σπόρους από ρόδι, τυρί γκοργκοντζόλα και βινεγκρέτ μουστάρδας με θυμαρίσιο μέλι που μετα απο ολη την περιοπτη περιγραφη καταλαβαινει κανεις οτι ειναι περιπου η κλασσικη σαλατα με την ομονυμη ονομασια καθε μαγαζιου. Πολυ φρεσκια πολυ δροσερη και παρα πολυ νοστιμη με το dressing να τιμαει καθε φυλλο πρασινο που υπηρχε μεσα. Αριστη συνθεση αριστη γευση.4/4

Απο κυριως πιατα τιμησαμε ενα Ταξίδι στο Παρίσι: Ριζότο a la Parisienne με ραγού μανιταριών, φρέσκια χειμωνιάτικη μαύρη τρούφα, τοματίνια κονφί, φλοίδες γραβιέρας και σιρόπι ντομάτας που προτεινεται ανεπιφυλακτα διοτι σαν πιατο ηταν φανταστικο και ειχαν δεσει τοσο καλα το ριζοτο τα μανιταρια και τα flakes τυριου που ολα μαζι εδιναν μια απιστευτα καλη γευση στο συνολο. ευκολο 4/4 κι εδω

Επομενο κυριως μια Ταλιάτα: Ταλιάτα μόσχου σιτεμένη 10 μέρες, ψημένη στην σχάρα, πάνω σε άγρια ρόκα και ψητά λαχανικά με σάλτσα παρμεζάνας που παρα το υπεροχο ψησιμο ( κλασσικο γαλλικο senian ) υπηρχαν καποια κομματια κρεατος που δεν ηταν τοσο καλοκομμενα η μαλλον τοσο καλα ποιοτικα Μειωψηφια μεν αλλα πρεπει και κατι να βρει κανεις να μετριασει την τελειοτητα του μενου. Για τα λαχανικα ουτε λογος. Ηταν αριστα.

Αφου τελειωσαμε το υπεροχο ομολογουμενως δειπνο με ενα μπουκαλι πολυ καλο κρασι το απαυγασμα ηταν τα δυο γλυκα που πηραμε για τα οποια εχω να πω οτι αν ο σεφ ηταν καλος τοτε ο chef patissier ηταν απλα Θεος. Ενα κατα τα αλλα για πολλους σουφλε σοκολατας που απογειωνε την οποια γευση με την ζεστη σοκολατα να ρεει και να αφηνει μια υπεροχη επιγευση και ενα Χίλια Φύλλα Απόλαυση: Σπασμένο μιλφέιγ με κρέμα diplomat, βανίλια Μαδαγασκάρης, φρούτα του δάσους και καραμέλα βουτύρου) που αντι για κρεμα απλη ειχε ενα μαλλον παγωτο καιμακι και δεν νομιζω οτι υπαρχουν λογια να περιγραφει χωρις να αδικηθει ο δημιουργος.

Σαν γενικη εικονα μιλαμε για ενα πολυ ομορφο βραδυ και το οτι η αξιολογηση στην γευση ειναι στο 3 και οχι στο τεσσερα οφειλεται στο οτι μαλλον ολοι περιμενουν το κατι παραπανω σε ενα τετοιο μαγαζι. Σαφως ολες οι γευσεις αγγιζουν το υπεροχο και το θεσπεσιο αλλα σιγουρα λειπει στα πιατα που πηραμε η γευση που θα μεινει αξεχαστη και θα την μνημονευεις για καιρο.

Ολο αυτο το γευμα ( εκτος του κρασιου τιμαται απο το μαγαζι στα 100 € που νομιζω οτι ειναι μια πολυ καλη τιμη για την εμπειρια ποιυ σου προφερει σε ολα τα επιπεδα ( θεα γαστρονομικο εξυπηρετηση )

Σαφως ειναι ενα μαγαζι που προτεινεται για χιλιους λογους σε οποιου το βαλαντιο μπορει να αντεξει μια παρομοια εξοδο.

6 medium

02 Απρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

ειχα επισκεφτει το συγκεκριμενο μαγαζι πριν 3-4 χρονια και επειδη οι τοτε γευσεις μου ειχαν φανει λιγο κοινοτυπες σε σχεση ειδικα με την τιμη δεν ειχα ξανακανει τον κοπο να ανεβω στον υπεροχο αυτο λοφο, που ετσι και αλλιως πυκνα συχνα επισκεπτομαστε για τη θεα. εναυσμα υπηρξε αυτη τη φορα μια ιντερνετικη προσφορα που παρειχε γευμα 2 ατομων με 50 ευρω. βεβαια απο οτι ειδα και το ιδιο το μαγαζι με τα ιδια σχεδον χρηματα παρεχει σχεδον το ιδιο μενου με ελαχιστες παραλλαγες, οποτε εχει καποιος και αυτη την επιλογη.

φτασαμε στο λυκαβηττο απο το θεατρο και προτιμησαμε να ανεβουμε καποια σκαλια ωστε να απολαυσουμε και τη θεα. για το χωρο δε χρειαζονται και πολλα λογια καθως οι περισσοτεροι γνωριζουμε οτι εχει ισως την καλυτερη θεα της πολης και συνεπως το μαγαζι και ειδικα οταν αρχιζει να σουρουπωνει ειναι μαγευτικο. αυτα βεβαια συνδυαζονται και με το αψογο στησιμο του μαγαζιου. και φυσικα και η εξυπηρετηση απο ολα τα ατομα του μαγαζιου ηταν ανεπιτηδευτα επαγγελματικη.

φτανοντας στο θεμα του φαγητου διαπιστωσα οτι δεδομενα ή αλλαξαν σεφ απο την τελευταια φορα που πηγα ή εκανε ενταντικα σεμιναρια. ολα μα ολα τα πιατα ηταν το ενα καλυτερο απο το αλλο.

αρχικα μας εφεραν ψωμακια που ηταν ζεστα και επισης περιειχαν και μαυρο και λευκο ψωμι με ελιες και αφρωδη οινο ενα ποτηρι για τον καθενα. απο πρωτο πιατο επιλεξαμε ποικιλία μανιταριών ελληνικής γης σοταρισμένα με απάκι Κρήτης, φρέσκο θυμάρι και σκόρδο, μαγειρεμένα με μαυροδάφνη και ανθόγαλο. ειναι σιγουρο οτι δεν εχω φαει καλυτερο πιατο στη ζωη μου οπουδηποτε και αν εχω παει. ενθουσιαστηκαμε τοσο που παραλιγο να φαμε και το πιατο. πραγματικα αν το ειχαν και ως κυριως πιατο θα το ειχαμε παραγγειλει αμφοτεροι. απιστευτης νοστιμιας και συνθεσης. μονο και μονο για αυτο θα ξαναπηγαινα!! επισης απο ορεκτικα παραγγειλαμε τραγανές κροκέτες γραβιέρας Κρήτης και φέτας Ηπείρου, πάνω σε υγρό παστέλι αμυγδάλου με μέλι και σουσάμι. σερβιρισμενα σε μαντεμι και με ωραιο food styling τοποθετημενες οι κροκετες επανω σε μελι και μυγδαλα. δεν ηταν ασχημο αλλα σιγουρα μπορεις να το φας και αλλου. βεβαια για να ειμαστε δικαιοι σε κροκετες τυριου ποσες δυνατοτητες προτωτυπιας να εχεις απο θεμα γευσης??

απο σαλατες επιλεξαμε ντακο με κρίθινο παξιμάδι ποτισμένο με λάδι τρούφας, ταρτάρ ντομάτας και αβοκάντο με τυρί κρέμα, ελιές, άγρια ρόκα. η αληθεια ειναι οτι η μυρωδια και η γευση του λαδιου τρουφας ηταν πολυ εντονη αλλα εμενα προσωπικα μου αρεσει οποτε δε με ενοχλησε καθολου. και χειμωνιατικη σαλατα με φύλλα πράσινης σαλάτας με προσούτο, καραμελωμένα καρύδια, πράσινο μήλο και αχλάδι, σπόρους από ρόδι, τυρί γκοργκοντζόλα και βινεγκρέτ μουστάρδας με θυμαρίσιο μέλι. τις σαλατες αυτες μας τις σερβιραν οι σερβιτοροι στα πιατα μας και ηταν πολυ νοστιμες και ευφανταστες.

απο κυριως πιατα παραγγειλαμε Φιλέτο μυλοκόπι με ζουλιέν καραμελωμένων λαχανικών, πράσινα φασολάκια, πατατούλες Νάξου και σάλτσα μενιέρ από βούτυρο, λεμόνι, κάπαρη και λουίζα. οι ποσοτητες εχω να πω οτι ειναι κανονικοτατες παροτι στα gourmet μαγαζια σου φερνουν μυρωδια φαγητου. τελεια μαγειρεμνεο και σερβιρισμενο και σε οσους αρεσει το ψαρι ειναι εξαιρετικη επιλογη και τελος Ταλιάτα μοσχαριου σιτεμένη 10 μέρες, ψημένη στην σχάρα, πάνω σε άγρια ρόκα και ψητά λαχανικά με σάλτσα παρμεζάνας. μαζι φερνουν λοιπον τη σαλτσουλα που περιχυνεις το κρεας και πραγματικα γευεσαι κατι εξαιρετικο. οντως καλοψημενο και γευστικο και με πολυ διαφορετικη γευση.

και εκει πλεον που ειχαμε σκασει απο το φαγητο θα ερχοντουσαν τα πολυποθητα γλυκα. γιατι παροτι το γευμα ηταν υπεροχο, το γλυκο ειναι αυτο που αφηνει τη τελικη πινελια και εντυπωση. παραγγειλαμε το Σοκολατένιο Ηφαίστειο που ηταν Σουφλέ σοκολάτας Callebaut με σαμπαγιόν πορτοκαλιού και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης. τωρα καταλαβα γιατι το ονομασαν ετσι. γιατι δοκιμαζεις και εκρυγνυσε!!

εξαιρετικο σουφλε. επιτελους ενα σουφλε που οντως εχει μεσα ρευστη σοκολατα και απεξω ειναι τραγανο οπως πρεπει. η δε συνοδεια του παγωτου το απογειωνε. και τελος Σπασμένο μιλφέιγ με κρέμα diplomat, βανίλια Μαδαγασκάρης, φρούτα του δάσους και καραμέλα βουτύρου. επισης προλαβα να δοκιμασω μολις 1 κουταλια καθοτι εξαφανιστηκε με το που εφτασε στο τραπεζι.
εν κατακλειδι εχω να πω οτι εχω καιρο να φαω ενα γευμα τοσο ολοκληρωμενο, εννοώντας οτι δεν υπολειποταν σε γευση κανενα πιατο.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη louki.