Loader

Περιγραφή

Ζυμαρικά και αυθεντικές ρώσικες συνταγές από την Βαλεντίνα.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

04 Ιουν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Η μοναδική μου εμπειρία από τη ρώσικη κουζίνα περιορίζεται σε μία επίσκεψή μου στην γνωστή σε όλους μας Πρεμιέρα, από την οποία είχα φύγει με άριστες εντυπώσεις. Καθώς θα βρισκόμουνα στην Καλλιθέα με τη γυναίκα μου Σάββατο απογευματάκι για καφέ με φίλους, σκεφτήκαμε μετά τον καφέ να ξαναεπισκεπτούμε την Πρεμιέρα.

Καθώς όμως κατευθυνόμασταν προς τα εκεί, μου ήρθε η ιδέα για την ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ, η όποια έχει επίσης πολύ καλές κριτικές στο ask4food και βρίσκεται στην περιοχή της Καλλιθέας. Μετά από σύντομη διαπραγμάτευση, η απόφαση για να δοκιμάσουμε ένα καινούριο μέρος πάρθηκε, οπότε αλλαγή πορείας με κατεύθυνση προς τη ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ. Βραδάκι Σαββάτου λοιπόν δύο άτομα φθάσαμε στην ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ, χωρίς κράτηση, με αρκετή περιέργεια για να δοκιμάσουμε τις γεύσεις της. Τραπεζάκι βρήκαμε σχετικά εύκολα, μιας και φθάσαμε σχετικά νωρίς, λάβετε ωστόσο υπόψη σας ότι μέχρι τις 10 με 10.30 το μαγαζί είχε γεμίσει. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

ΧΩΡΟΣ: (2)
Ο χώρος σίγουρα δεν είναι το δυνατό σημείο της ΒΑΛΕΝΤΙΝΑΣ. Εξωτερικά υπάρχουν πολλά τραπεζάκια, κοντά το ένα στο άλλο, σε έναν χώρο που καλύπτεται από νάιλον. Ο εσωτερικός χώρος κάπως πιο άνετος, κλασικού τύπου ταβέρνας, χωρίς ίχνους κάποιας διακόσμησης και με την κουζίνα να χωρίζεται από ένα ψηλό πάσο. Στα θετικά η καθαριότητα του χώρου και η απαγόρευση του καπνίσματος, ωστόσο η βαθμολογία δεν μπορεί να είναι πάνω από «2».

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ: (2)
Το service είχαν αναλάβει δύο νεαρά άτομα, μία κοπέλα και ένας νεαρός. Η κοπέλα που μας υποδέχθηκε στην αρχή και πήρε την παραγγελία ήταν σχετικά πρόσχαρη και χαμογελαστή. Ο νεαρός που μας σέρβιρε αντιθέτως ήταν αγέλαστος και αμίλητος. Κατά τα λοιπά, ιδιαίτερα προβλήματα με το service δεν υπήρχαν, εάν εξαιρέσεις την σχετική καθυστέρηση για να δώσουμε την παραγγελία μας, νεράκι σε κανάτα, αποδειξούλα κανονικά. Πολύ άσχημη εντύπωση μου έκανε ωστόσο το γεγονός ότι στο τραπέζι μας δεν ήρθε για κέρασμα ο σοκολατένιος κορμός στο τέλος που είδα να προσφέρουν στα περισσότερα από τα διπλανά τραπέζια. Ελπίζω να οφείλεται σε αμέλεια της στιγμής, σε κάθε περίπτωση ωστόσο ήταν μια κίνηση που στο τέλος με ψιλοχάλασε.

ΓΕΥΣΗ: (3)
Τέλος πάντων, στη ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ μάλλον δεν θα πάει κάποιος για το service και την ατμόσφαιρα, αλλά για τις γνήσιες και νόστιμες γεύσεις της, όπου τα πράγματα πήγαν σαφώς καλύτερα. Λοιπόν από τον κατάλογο παραγγείλαμε:
- 2 ψωμάκια λιπιόσκα (1,60 €), χορταστικότατα και πολύ νόστιμα, συνόδευσαν πολύ ωραία τη σαλάτα που ακολούθησε.
- 1 ποικιλία από σαλάτες (8,50 €). Στο τραπέζι μας ήρθαν τέσσερα μεγαλούτσικα μπολάκια τα οποία περιείχαν 4 σαλάτες, την κλασική ρώσικη, μία με καρότο, μία με μανιτάρια και άλλη μία πατάτες, φασόλια και κόκκινη σάλτσα. Η ρώσικη πάρα πολύ νόστιμη, με έναν τρόπο παρασκευής που δεν θυμίζει καθόλου αυτήν που σερβίρεται στους ελληνικούς χώρους εστίασης. Από τις υπόλοιπες ξεχώρισα αυτήν με το καρότο και την τελευταία με τις πατάτες και τα κόκκινα φασόλια. Η σαλάτα με τα μανιτάρια ήταν κάπως πιο αδιάφορη στη γεύση, συν του ότι είχε μια κάπως πιο ρευστή μορφή. Συνολικά, ωστόσο, το πιάτο ήταν πολύ νόστιμο και χορταστικό, ήδη είχαμε μόνο από αυτό σχεδόν χορτάσει. Προτιμήστε το ανεπιφύλακτα, ειδικά εάν είστε περισσότερα άτομα.

- 1 γεμιστή πίτα με τυρί (5,00 €), με τον περίεργο τίτλο «χαπατσούρι», εάν δεν με απατά η μνήμη μου. Αρκετά νόστιμη, χορταστική, καθώς ήταν αρκετά μεγάλη σε μέγεθος, και χωρίς να έχει τραβήξει λάδι. Ίσως θα την προτιμούσα με περισσότερη γέμιση, καθώς υπερίσχυε η ζύμη.
- μάντι με κιμά (6,50 €), κλασικό πιάτο που είχαμε τιμήσει και στην Πρεμιέρα. Στο τραπέζι μας προσγειώθηκε ένα πιάτο με 5 μεγαλούτσικα μάντι και ένα μπολάκι με κόκκινη σάλτσα. Περιποιημένο πιάτο, σε κάθε περίπτωση, πολύ ωραίο το ζυμαρικό, πλούσια και η γέμιση, μετά όμως και από αυτήν τη δεύτερη δοκιμή μου, κατέληξα οριστικά στο συμπέρασμα ότι δεν θα το ξανατιμήσω, καθώς η εσωτερική γέμιση του κιμά, που στην ουσία έχει βράσει μες το ζυμαρικό, είναι αρκετά βαριά για τα γούστα μου. Δεν έχει κάτι αρνητικό, κατά τα λοιπά το πιάτο, ήθελα απλώς να το ξαναδοκιμάσω, καθώς και η εμπειρία μου από αυτό στην Πρεμιέρα μου είχε αφήσει ανάλογες εντυπώσεις.
- 1 σασλίκ αρνί (9,00 €), το must της ΒΑΛΕΝΤΙΝΑΣ, όπως θα έχετε λογικά ήδη διαπιστώσει, από το σύνολο των κριτικών του site. Οπότε και η δική μου γνώμη δεν θα ήταν δυνατόν να διαφοροποιηθεί. Κομμάτια αρνιού περασμένα σε σουβλάκι, πολύ ωραία ψημένα και μαριναρισμένα, χωρίς ίχνος μυρωδιάς που να σου χαλάει τη γεύση, με λίγα λόγια άψογο αποτέλεσμα. Ακόμη και η σύζυγος που δεν είναι και ο μεγαλύτερος οπαδός του κρέατος, ενθουσιάστηκε με το συγκεκριμένο πιάτο. Οι συνοδευτικές τηγανιτές πατάτες, φρέσκιες ασφαλώς, νοστιμότατες επίσης και πολύ ωραία τηγανισμένες.
- 500 ml κόκκινο κρασί καμπερνέ (2,50 €), σε πολύ χαμηλή τιμή μεν, αμφιβόλου ποιότητας δε. Την επόμενη φορά πάντως με βλέπω να προτιμάω καμιά μπυρίτσα ή γιατί όχι και βότκα που σερβίρεται σε καραφάκια.

ΣΧΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ – ΤΙΜΗΣ (4):
Για τα παραπάνω, πληρώσαμε 33,10 €, οπότε πιστεύω ότι ως προς τη σχέση ποιότητας – τιμής, η ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ αξίζει την καλύτερη δυνατή βαθμολογία. Δοκιμάσαμε νόστιμα πιάτα (κάποια εξ αυτών μάλιστα μας ενθουσίασαν, όπως η σαλάτες και το σασλίκ), φύγαμε σκασμένοι και χορτασμένοι, χωρίς να ξεπαραδιαστούμε.
Αγνοήστε, λοιπόν, τις όποιες αστοχίες στο service και το χώρο/ατμόσφαιρα, και βάλτε την ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ στο πλάνο σας για επίσκεψη. Εγώ θα ξαναπώ πάντως...

20 Δεκ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
1-9

Αν είναι να πας για το χώρο και το μέρος, εντάξει δεν είναι και τα καλύτερα.
Θυμίζει παλιό καφενείο, είναι ένας χώρος απλός, που χωράει ωστόσο 10 τραπέζια κι έξω 5-6 ζορισμένα.
Οι άνθρωποι είναι ευγενέστατοι κι όλη μέρα μπορείς να βρείς να φας.
Όλα χειροποίητα και παραδοσιακά, έλληνορώσοι, ουκρανοί κ. ο. κ. παλλινοστούντες που προσφέρουν αυτή την υπέροχα γευστική πινελιά από εδέσματα του βορρά!

Από τα σουβλάκια, τα κεμπάπ, τα χειροποίητα μακαρόνια, γεμιστά ή μη, τις κρέπες, τις σαλάτες -ειδικά αυτή με τις 4 διαφορετικές σαλάτες - τι να πρωτοξεχωρίσω!
Όλα υπέροχα και πεντανόστιμα, χωρίς υπερβολές σε καυτερά ή αλάτια...

Αξίζει πραγματικά να το επισκεφθείτε και θα το κάνετε στέκι, γιατί οι τιμές του είναι παραπάνω από προσιτές!