Loader

Περιγραφή

Ζυμαρικά και αυθεντικές ρώσικες συνταγές από την Βαλεντίνα.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

04 Ιουν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Η μοναδική μου εμπειρία από τη ρώσικη κουζίνα περιορίζεται σε μία επίσκεψή μου στην γνωστή σε όλους μας Πρεμιέρα, από την οποία είχα φύγει με άριστες εντυπώσεις. Καθώς θα βρισκόμουνα στην Καλλιθέα με τη γυναίκα μου Σάββατο απογευματάκι για καφέ με φίλους, σκεφτήκαμε μετά τον καφέ να ξαναεπισκεπτούμε την Πρεμιέρα.

Καθώς όμως κατευθυνόμασταν προς τα εκεί, μου ήρθε η ιδέα για την ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ, η όποια έχει επίσης πολύ καλές κριτικές στο ask4food και βρίσκεται στην περιοχή της Καλλιθέας. Μετά από σύντομη διαπραγμάτευση, η απόφαση για να δοκιμάσουμε ένα καινούριο μέρος πάρθηκε, οπότε αλλαγή πορείας με κατεύθυνση προς τη ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ. Βραδάκι Σαββάτου λοιπόν δύο άτομα φθάσαμε στην ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ, χωρίς κράτηση, με αρκετή περιέργεια για να δοκιμάσουμε τις γεύσεις της. Τραπεζάκι βρήκαμε σχετικά εύκολα, μιας και φθάσαμε σχετικά νωρίς, λάβετε ωστόσο υπόψη σας ότι μέχρι τις 10 με 10.30 το μαγαζί είχε γεμίσει. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

ΧΩΡΟΣ: (2)
Ο χώρος σίγουρα δεν είναι το δυνατό σημείο της ΒΑΛΕΝΤΙΝΑΣ. Εξωτερικά υπάρχουν πολλά τραπεζάκια, κοντά το ένα στο άλλο, σε έναν χώρο που καλύπτεται από νάιλον. Ο εσωτερικός χώρος κάπως πιο άνετος, κλασικού τύπου ταβέρνας, χωρίς ίχνους κάποιας διακόσμησης και με την κουζίνα να χωρίζεται από ένα ψηλό πάσο. Στα θετικά η καθαριότητα του χώρου και η απαγόρευση του καπνίσματος, ωστόσο η βαθμολογία δεν μπορεί να είναι πάνω από «2».

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ: (2)
Το service είχαν αναλάβει δύο νεαρά άτομα, μία κοπέλα και ένας νεαρός. Η κοπέλα που μας υποδέχθηκε στην αρχή και πήρε την παραγγελία ήταν σχετικά πρόσχαρη και χαμογελαστή. Ο νεαρός που μας σέρβιρε αντιθέτως ήταν αγέλαστος και αμίλητος. Κατά τα λοιπά, ιδιαίτερα προβλήματα με το service δεν υπήρχαν, εάν εξαιρέσεις την σχετική καθυστέρηση για να δώσουμε την παραγγελία μας, νεράκι σε κανάτα, αποδειξούλα κανονικά. Πολύ άσχημη εντύπωση μου έκανε ωστόσο το γεγονός ότι στο τραπέζι μας δεν ήρθε για κέρασμα ο σοκολατένιος κορμός στο τέλος που είδα να προσφέρουν στα περισσότερα από τα διπλανά τραπέζια. Ελπίζω να οφείλεται σε αμέλεια της στιγμής, σε κάθε περίπτωση ωστόσο ήταν μια κίνηση που στο τέλος με ψιλοχάλασε.

ΓΕΥΣΗ: (3)
Τέλος πάντων, στη ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ μάλλον δεν θα πάει κάποιος για το service και την ατμόσφαιρα, αλλά για τις γνήσιες και νόστιμες γεύσεις της, όπου τα πράγματα πήγαν σαφώς καλύτερα. Λοιπόν από τον κατάλογο παραγγείλαμε:
- 2 ψωμάκια λιπιόσκα (1,60 €), χορταστικότατα και πολύ νόστιμα, συνόδευσαν πολύ ωραία τη σαλάτα που ακολούθησε.
- 1 ποικιλία από σαλάτες (8,50 €). Στο τραπέζι μας ήρθαν τέσσερα μεγαλούτσικα μπολάκια τα οποία περιείχαν 4 σαλάτες, την κλασική ρώσικη, μία με καρότο, μία με μανιτάρια και άλλη μία πατάτες, φασόλια και κόκκινη σάλτσα. Η ρώσικη πάρα πολύ νόστιμη, με έναν τρόπο παρασκευής που δεν θυμίζει καθόλου αυτήν που σερβίρεται στους ελληνικούς χώρους εστίασης. Από τις υπόλοιπες ξεχώρισα αυτήν με το καρότο και την τελευταία με τις πατάτες και τα κόκκινα φασόλια. Η σαλάτα με τα μανιτάρια ήταν κάπως πιο αδιάφορη στη γεύση, συν του ότι είχε μια κάπως πιο ρευστή μορφή. Συνολικά, ωστόσο, το πιάτο ήταν πολύ νόστιμο και χορταστικό, ήδη είχαμε μόνο από αυτό σχεδόν χορτάσει. Προτιμήστε το ανεπιφύλακτα, ειδικά εάν είστε περισσότερα άτομα.

- 1 γεμιστή πίτα με τυρί (5,00 €), με τον περίεργο τίτλο «χαπατσούρι», εάν δεν με απατά η μνήμη μου. Αρκετά νόστιμη, χορταστική, καθώς ήταν αρκετά μεγάλη σε μέγεθος, και χωρίς να έχει τραβήξει λάδι. Ίσως θα την προτιμούσα με περισσότερη γέμιση, καθώς υπερίσχυε η ζύμη.
- μάντι με κιμά (6,50 €), κλασικό πιάτο που είχαμε τιμήσει και στην Πρεμιέρα. Στο τραπέζι μας προσγειώθηκε ένα πιάτο με 5 μεγαλούτσικα μάντι και ένα μπολάκι με κόκκινη σάλτσα. Περιποιημένο πιάτο, σε κάθε περίπτωση, πολύ ωραίο το ζυμαρικό, πλούσια και η γέμιση, μετά όμως και από αυτήν τη δεύτερη δοκιμή μου, κατέληξα οριστικά στο συμπέρασμα ότι δεν θα το ξανατιμήσω, καθώς η εσωτερική γέμιση του κιμά, που στην ουσία έχει βράσει μες το ζυμαρικό, είναι αρκετά βαριά για τα γούστα μου. Δεν έχει κάτι αρνητικό, κατά τα λοιπά το πιάτο, ήθελα απλώς να το ξαναδοκιμάσω, καθώς και η εμπειρία μου από αυτό στην Πρεμιέρα μου είχε αφήσει ανάλογες εντυπώσεις.
- 1 σασλίκ αρνί (9,00 €), το must της ΒΑΛΕΝΤΙΝΑΣ, όπως θα έχετε λογικά ήδη διαπιστώσει, από το σύνολο των κριτικών του site. Οπότε και η δική μου γνώμη δεν θα ήταν δυνατόν να διαφοροποιηθεί. Κομμάτια αρνιού περασμένα σε σουβλάκι, πολύ ωραία ψημένα και μαριναρισμένα, χωρίς ίχνος μυρωδιάς που να σου χαλάει τη γεύση, με λίγα λόγια άψογο αποτέλεσμα. Ακόμη και η σύζυγος που δεν είναι και ο μεγαλύτερος οπαδός του κρέατος, ενθουσιάστηκε με το συγκεκριμένο πιάτο. Οι συνοδευτικές τηγανιτές πατάτες, φρέσκιες ασφαλώς, νοστιμότατες επίσης και πολύ ωραία τηγανισμένες.
- 500 ml κόκκινο κρασί καμπερνέ (2,50 €), σε πολύ χαμηλή τιμή μεν, αμφιβόλου ποιότητας δε. Την επόμενη φορά πάντως με βλέπω να προτιμάω καμιά μπυρίτσα ή γιατί όχι και βότκα που σερβίρεται σε καραφάκια.

ΣΧΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ – ΤΙΜΗΣ (4):
Για τα παραπάνω, πληρώσαμε 33,10 €, οπότε πιστεύω ότι ως προς τη σχέση ποιότητας – τιμής, η ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ αξίζει την καλύτερη δυνατή βαθμολογία. Δοκιμάσαμε νόστιμα πιάτα (κάποια εξ αυτών μάλιστα μας ενθουσίασαν, όπως η σαλάτες και το σασλίκ), φύγαμε σκασμένοι και χορτασμένοι, χωρίς να ξεπαραδιαστούμε.
Αγνοήστε, λοιπόν, τις όποιες αστοχίες στο service και το χώρο/ατμόσφαιρα, και βάλτε την ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ στο πλάνο σας για επίσκεψη. Εγώ θα ξαναπώ πάντως...

17 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

From Russia with love.

Αλήθεια το θυμάστε; Είναι η δεύτερη ταινία του θρυλικού πράκτορα James Bond, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '60, με τον Sean Connery στον ρόλο του 007. Τα dvd υπήρχαν από τον καιρό που οι κυριακάτικες εφημερίδες μοίραζαν τα πάντα (τσάντες παραλίας, πετσέτες, αντηλιακά, βιβλία, ταινίες σε dvd, οδηγούς χρήσης υπολογιστών κ. λ. π) και είπα μια που δεν είχαμε και τίποτε καλύτερο να κάνουμε, να οργανώσουμε ένα James Bond weekend, ναι όπως κάνουν τα Αμερικανάκια. Δώσαμε βαρύτητα στις ταινίες του Connery και του Moore, τότε που ο ήρωας ήταν πιο αυθεντικός και classic. Αντέξαμε γύρω στις 8 ταινίες, φτάνοντας στα όρια της αποχαύνωσης, ίσως και της αποβλάκωσης. Η τελευταία που είδαμε, ήταν το From Russia with love, το οποίο αποτέλεσε και την έμπνευση Ρώσικης γαστρονομικής εξόδου.

Η ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ πάντα μέσα στην short list μου, περίμενε αργά αλλά σταθερά την αφορμή για επίσκεψη, η οποία τελικά συνδυάστηκε με μια οικογενειακή υποχρέωση που είχαμε στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 19:00, άτομα 2, φυσικά χωρίς κράτηση.

Κρυμμένη σε μία γειτονιά της Καλλιθέας κοντά στη Λεωφόρο Θησέως, η ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ είναι μια Ρώσικη ταβέρνα που λειτουργεί αρκετά χρόνια. Η ιδιοκτήτρια, από την οποία το εστιατόριο πήρε και το όνομα του, έχει καταγωγή από την (πρώην) ΕΣΣΔ και πιθανόν είναι και αυτή ένας από τους παλιννοστούντες Ποντίους που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του '90. Πλέον, η ίδια έχει πάρει σύνταξη και το μαγαζί λειτουργούν τα παιδιά και οι συγγενείς της.

Φτάνοντας, μπαίνεις σε έναν χώρο πολύ λιτό, απέριττο, φτωχό, ίσως και λίγο καταθλιπτικό, λόγω του ελλιπούς και ''ψυχρού'' φωτισμού. Σε ένα κατά βάση λευκό σκηνικό, μερικά ρωσικά διακοσμητικά, όπως κάποιες μπαμπούσκες, μια μπαλαλάικα και κάποιες ερασιτεχνικές τοιχογραφίες με αγροτικά τοπία (ίσως της Ρώσικης στέπας;), προσπαθούν να δώσουν στον χώρο λίγο ''χρώμα''. Ανεπιτυχώς και ημιτελώς κατά την ταπεινή μου γνώμη. Η τελική εικόνα που αποκομίζει ο πελάτης, είναι ενός παλιομοδίτικου, καφενείου-ψησταριάς, από αυτά που έχουν απομείνει σε κάποια επαρχιακή πόλη. Για να είμαι όμως δίκαιος και ακριβής, υπάρχουν και κάποια θετικά σημεία, τα οποία οφείλω να αναγνωρίσω και καταγράψω. Ο χώρος είναι καθαρός και αξιοπρεπής, οι τουαλέτες μάλλον πρόσφατα ανακαινισμένες και οι καπνιστές κάθονται έξω στο πεζοδρόμιο στον περίκλειστο χώρο από χοντρό νάιλον και θερμαινόμενο από σόμπα μανιτάρι. Θα βαθμολογήσω τον χώρο με 2 ντοματούλες, όπως και οι περισσότεροι χρήστες που προηγήθηκαν της δικής μου επίσκεψης.

Η εξυπηρέτηση είναι μια υπόθεση ''Ρώσικης τεχνοτροπίας'', κατά βάση αμίλητη και αγέλαστη, ειδικά με αγνώστους όπως εμείς, που μας έβλεπαν για πρώτη φορά. Μας υποδέχτηκε μια κοπελίτσα, η οποία αφού πήρε την παραγγελία μας, την έδωσε στην κουζίνα, φόρεσε το παλτό της και έφυγε. Έτσι κάποια σημεία που τονίσαμε σχετικά με την ροή των πιάτων, μάλλον δεν μεταφέρθηκαν επακριβώς, στον κύριο που μας εξυπηρέτησε στην συνέχεια. Ο ''διάδοχος'' σερβιτόρος ήταν ευγενικός, φιλότιμος, αλλά μάλλον ερασιτέχνης. Έφερε τα πρώτα πιάτα, τα μαχαιροπήρουνα και τα ποτήρια υπό μορφή ''ντάνας'', τα άφησε και έφυγε, αφήνοντας την διευθέτηση τους σε εμάς.

Η ροή των πιάτων από την κουζίνα σε καλούς ρυθμούς, αλλά ότι ναναι, όπως ναναι και χωρίς απολύτως κανένα σχεδιασμό και λογική. Η σούπα Μπόρς έφθασε σε ένα πιάτο και προτελευταία, ενώ ζητήθηκε να έρθει πρώτη και μοιρασμένη σε δύο μισές μερίδες. Τα μαντί που ζητήσαμε να έρθουν τρίτα κατέφθασαν τελευταία. Το γενικό service χωρίς να είναι ανεπαρκές, είναι εμφανές ότι περιέχει πολλές πινελιές ''οικογενειακής-ερασιτεχνικής υπόθεσης''. Πάντως, θα καταλήξω ότι είναι γενικά αποδεκτό και κυρίως φιλότιμο, χαρακτηριστικό όλων των Ποντίων.

Όμως για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, εδώ δεν έρχεται κάποιος για την ατμόσφαιρα ή για το service. Αν από τη Ρωσική κουζίνα το μόνο που γνωρίζετε είναι τα πιροσκί και η ρώσικη σαλάτα κι αν λέξεις όπως τα σασλίκ, μαντί, βερενίκι και πελμενί, σας είναι παντελώς άγνωστες, μην τρομάξετε διότι στον κατάλογο κάτω από κάθε πιάτο, υπάρχει και η ακριβής περιγραφή του. Το μενού λοιπόν προσφέρει ικανοποιητική ποικιλία, σωστά δομημένο στις τυπικές κατηγορίες, τις οποίες θα συναντήσετε και στα άλλα ''ανταγωνιστικά'' Ρώσικα εστιατόρια. Κατά σειρά αφίξεως στο τραπέζι μας, δοκιμάσαμε τα παρακάτω:

-Για ξεκίνημα δύο παραδοσιακά ψωμάκια λιπιόσκα, τα οποία μπορεί να κοστολογούνται 0,80€ έκαστο, αλλά τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Θα φτάσουν στο τραπέζι σας καυτά, καλοψημένα, πολύ νόστιμα, με μια τραγανή κρούστα και οπτικά θυμίζουν πολύ τον παλιομοδίτικο λουκουμά. Εάν τα επιλέξετε, θα τα αξιοποιήσετε σίγουρα για το dipping της σαλάτας ή σε ρόλο παπάρας για την σούπα σας.

-Σαλάτα Ρώσικη (εδώ δεν αποκαλείται Ολιβιέ). Φυσικά δεν είχε καμία σχέση με τους Ελληνικούς ''κλώνους'', όπου δεν υπάρχουν διακριτές γεύσεις από τα επιμέρους συστατικά. Ήταν πολύ καλή, γευστικά λίγο πιο ''βαριά'' από το αναμενόμενο, κάτι που ίσως οφείλεται στην λίγο μεγαλύτερη δοσολογία αυγού και μαγιονέζας. Ποσότητα επαρκής για 3 έως 4 άτομα, θα αποτελέσει ένα τέλειο ντιπάκι πάνω στα ψωμάκια λιπιόσκα.

-Μοσχάρι Στρογγανόφ συνοδεία πουρέ πατάτας. Ένα πολύ αξιόλογο πιάτο, καλοεκτελεσμένο, νόστιμο, γεμάτο σε γεύση, με μια πολύ καλά δουλεμένη και δεμένη καφέ σάλτσα. Κρίνω σκόπιμο να τονίσω την εξαιρετική ποιότητα του μοσχαρίσιου κρέατος, πεντακάθαρο, τρυφερό, σωστά κομμένο και χωρίς χόνδρους ή λίπη.

-Ένα πιροσκί με κιμά, το οποίο είναι το πιο διάσημο ορεκτικό της ΒΑΛΕΝΤΙΝΑΣ και τελειώνει πολύ γρήγορα. Ήρθε καλοτηγανισμένο, χωρίς υποψία λαδίλας, περιποιημένο, μερακλίδικο, με καλής ποιότητας κιμά. Θα το ήθελα λίγο πιο μεγάλο σε μέγεθος.

-Σασλίκ από αρνί, το οποίο μάλλον είναι το benchmark του εστιατορίου. Μην διανοηθείτε και δεν το παραγγείλετε και ας κάνει 9€. Εξαιρετικής ποιότητας τρυφερό κρέας, ζουμερό, σωστά αρτυμένο-μαριναρισμένο και τέλεια ψημένο, συνοδευόμενο από τηγανητές πατατούλες και ροδέλες κρεμμυδιού, μια πραγματική γευστική βόμβα για τον ουρανίσκο σας. Θα το απολαύσετε, οι δε πιο τολμηροί μπορεί να κάνετε και repeat!! Αν βεβαίως αντέχετε!!

-Μια μερίδα σούπα Μπόρς, με τις ''περιπέτειες'' που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ήρθε στην σωστή θερμοκρασία, κατακόκκινη, με αφθονία υλικών, στα οποία κυριαρχούσαν διάφορα λαχανικά, μεταξύ αυτών και το παντζάρι με το οποίο προσωπικά είμαι ''τσακωμένος''. Ήταν πολύ ευχάριστη και γευστική, αν δε ήταν λίγο πιο spicy και πιο γενναιόδωρη στο κρέας (περιείχε μόνο ένα μικρό κομμάτι μοσχαριού), τότε θα αρίστευε.

-Μια μερίδα μαντί με κιμά, συνοδευόμενα από κόκκινη πικάντικη σάλτσα τζάζιμπελ. Οπτικά αλλά και γευστικά ήταν ένα αριστούργημα, τέλεια εκτελεσμένο. Σε αυτό το σημείο, λόγω της xl παραγγελίας είχαμε τερματίσει και ζητήσαμε από τον σερβιτόρο να μας πακετάρει τα υπόλοιπα.

-Μια μπύρα Baltica No7.

Κέρασμα στο τέλος μερακλίδικο κορμό-μωσαικό σοκολάτας.

Check please
Στα 40€ με απόδειξη, για μια παραγγελία (υπερ)κιμπάρικη, μάλλον κατάλληλη για 3 άτομα. Υπό κανονικές συνθήκες δύσκολα θα ξεπεράσετε τα 15€ το άτομο.

Κατέληξα ότι:
Ας ξεκινήσω από τα προφανή. Αυτή η κριτική γράφεται την ημέρα των ερωτευμένων. Αν λοιπόν την 14η Φεβρουαρίου επιλέξετε να τραπεζώσετε εκεί την δική σας Βαλεντίνα, τότε μάλλον θα συμβούν τα εξής. Σενάριο πρώτο και light, θα κάνει να σας μιλήσει μια εβδομάδα και πιθανόν θα σας πει καβουροχέρη. Σενάριο δεύτερο και hard core, θα σας στείλει στον αγύριστο. Δεν θέλετε ούτε το ένα, αλλά ούτε και το άλλο, οπότε καταλαβαίνετε ότι η ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ δεν προσφέρεται για ρομαντικά ραντεβουδάκια.

Για όλες τις υπόλοιπες φυσιολογικές περιστάσεις, θα φάτε σαν βασιλιάς ή μάλλον σαν τσάρος και θα πληρώσετε σαν εργάτης του πάλαι ποτέ Σοβιέτ. Άσχημα ακούγεται;

20 Δεκ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
1-9

Αν είναι να πας για το χώρο και το μέρος, εντάξει δεν είναι και τα καλύτερα.
Θυμίζει παλιό καφενείο, είναι ένας χώρος απλός, που χωράει ωστόσο 10 τραπέζια κι έξω 5-6 ζορισμένα.
Οι άνθρωποι είναι ευγενέστατοι κι όλη μέρα μπορείς να βρείς να φας.
Όλα χειροποίητα και παραδοσιακά, έλληνορώσοι, ουκρανοί κ. ο. κ. παλλινοστούντες που προσφέρουν αυτή την υπέροχα γευστική πινελιά από εδέσματα του βορρά!

Από τα σουβλάκια, τα κεμπάπ, τα χειροποίητα μακαρόνια, γεμιστά ή μη, τις κρέπες, τις σαλάτες -ειδικά αυτή με τις 4 διαφορετικές σαλάτες - τι να πρωτοξεχωρίσω!
Όλα υπέροχα και πεντανόστιμα, χωρίς υπερβολές σε καυτερά ή αλάτια...

Αξίζει πραγματικά να το επισκεφθείτε και θα το κάνετε στέκι, γιατί οι τιμές του είναι παραπάνω από προσιτές!

08 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Σάββατο απογευματάκι, με όρεξη για ρώσικη κουζίνα. Μετά το δίλημμα "Τραπεζούντας"(που έχω πάει αρκετές φορές και ας μην έχω γράψει κριτική) και Βαλεντίνας, επιλέξαμε Βαλεντίνα απλά για την δοκιμή, γιατί σε γενικές γραμμές ήμασταν ικανοποιημένοι απο την "Τραπεζούντα". Η "Πρεμιέρα" δεν έπαιζε καν σαν πιθανότητα, λόγω του ότι την μία και μοναδική φορά που είχα πάει πριν απο 1 χρόνο, ναι μεν η εξυπηρέτηση και το ντεκόρ ήταν σχεδόν άριστη, αλλά κάποια πιάτα ήταν κάπως ελληνοποιημένα και οι τιμές πιο υψηλές απο τα δύο προηγούμενα μαγαζιά.

Επανέρχομαι λοιπόν στην Βαλεντίνα.

Ο χώρος ήταν τύπου ταβέρνας, χωρισμένος στα 2, καλυμμένος με ναύλον ο εξωτερικός, ως προσπάθεια επέκτασης του εσωτερικού. Τραπέζια με χάρτινα τραπεζομάντηλα, μια ελάχιστη προσπάθεια διακόσμησης στο εσωτερικό, με μία μπάμπουσκα να μου τραβάει την προσοχή, αλλά κατά τα άλλα ο χώρος ήταν καθαρός και για αυτό 2/4.

Η κοπέλα και το αγόρι που ήταν στο σέρβις, εξυπηρετικότατοι, με το χαμόγελο και οι δυό, και σβέλτοι. Παρ ότι φαίνονταν μη επαγγελματίες, το 4/4 το αξίζουν γιατί σε ένα τέτοιο ειδικά χώρο, ο όποιος τυπικός επαγγελματισμός δεν ήταν απαραίτητος. Σημασία είχε για μένα οτι τα πιάτα ήρθαν γρήγορα, οτι μας είχαν στο νου τους ως υπάρξεις στον χώρο χωρίς όμως να γίνονταν ενοχλητικοί και οτι υπήρχε διάθεση.

Παραγγείλαμε:

- 2 ψωμάκια λιπιόσκα σε στρογγυλό σχήμα, ζεστά, φρέσκα και νόστιμα

- Ένα πιροσκί με κιμά, επίσης ζεστό, νόστιμο για μένα, πολύ νόστιμο για τον φίλο μου, σε μερίδα ικανή ώστε να θεωρείται ορεκτικό, αλλά τα μόνο 2 ευρώ που είναι το κόστος του, δεν σε αφήνουν σίγουρα να απογοητευτείς.

- Ρώσικη σαλάτα. Πήραμε 2 μερίδες. χωρίς τελικά να χρειάζεται. Σπιτική, πλούσια σαν ποσότητα και πολύ νόστιμη, αν και η αρκετά παραπάνω σως με τον κρόκο του αυγού, και το ξερό κρεμμύδι που (παραδόξως νομίζω) είχε, την έκανε λίγο βαριά. Επίσης περιείχε ελάχιστο παριζάκι. Αλλά νόστιμη.

- Λαχανοντολμάδες. 3 τεμάχια. Στην ρωσοποντιακή κουζίνα τους έχω συνηθίσει με κόκκινη σάλτσα στον κιμά και μαύρο λάχανο, και εδω ήρθαν με το κλασσικό άσπρο λάχανο, αλλά δεν με χάλασε καθόλου καθώς ήταν πολύ καλοί.

- Σούπα Μπορς. Ήρθε καυτή, σε ένα μεγάλο πιάτο, με πατάτα βραστή, λάχανο, παντζάρι, άνηθο, μαϊντανο, ντομάτα αλλά και πράσινη πιπεριά και ελαιόλαδο, που ναί, ξέρω οτι η σούπα μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά η πιπεριά με την πολύ ντομάτα και το ελαιόλαδο σε συνδιασμό με τον μαϊντανο, με έκαναν να νιώθω οτι τρώω γεμιστά, όχι μπόρς.
Όπως έχει ήδη επισημανθεί και απο τον χρήστη mavtaso, το κομμάτι κρέατος θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερο, αν και καλής ποιότητας.

Για τα παραπάνω πληρώσαμε 23 ευρώ.
Έξτρα μπόνους στο νερό βρύσης που κατέφθασε άμεσα και στον κορμό σοκολάτας που κεράστηκε στο τέλος(πρέπει να τον έφτιαχναν με πτι μπερ ολικής άλεσης με σοκολάτα μαύρη, πρωτότυπος).

Εν ολίγοις, όταν ξαναπάω και δοκιμάσω το αρνίσιο σασλίκ, αν αυτό με καλύψει γευστικά (που με βάση τις προηγούμενες κριτικές θα με καλύψει), νομίζω οτι το αρχικό μου δίλλημα θα εξαφανιστεί και στην θέση του θα μπεί μια ακόμη σίγουρη επιλογή για ρώσικο, με το όνομα "Βαλεντίνα".

Λυκούργου 235, Καλλιθέα

210 9431871

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ