Loader

Περιγραφή

Μενού με πιάτα ψαρικών αλλά όχι μόνο. Ειδικά μενού.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

19 Φεβ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Με την ευκαιρία οικογενειακής επετειακής μάζωξης, επισκεφθήκαμε το διεθνούς φήμης εστιατόριο Milos που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Hilton, την Πέμπτη 31/1, στις 3 μ. μ. Επιλέξαμε το μεσημβρινό μενού επιλογής, στη λογική τιμή των ΕΥΡΩ 34,00 το άτομο.
Ιδιοκτήτης της αλυσίδας των εστιατορίων Milos είναι ο Κώστας Σπηλιάδης, ιδιοκτήτης και τρόπον τινά σεφ πατρόν, που εδώ και χρόνια λειτουργεί τα γνωστά ελληνικά εστιατόριά του στον Καναδά, ΗΠΑ, Αγγλία, και το συγκεκριμένο της Αθήνας (ανεξάρτητο του ξενοδοχείου, όπου απλώς στεγάζεται) από το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο όμορφα διακοσμημένο περιβάλλον, βλέπεις μπαίνοντας τη βιτρίνα με τα ολόφρεσκα ψάρια (από 49,00 τα Χριστόψαρα, μέχρι 89,00 τα φαγκριά, τα πάσης φύσεως όστρακα, μέσα σε πάγο), καθώς και την ποικιλία με τα οπωροκηπευτικά. Ο χώρος είναι πολύ φωτεινός, χάρη στις μεγάλες τζαμαρίες ολόγυρα, έχει δε καλλιτεχνικό δάπεδο λευκού και γκρι χρώματος, αναπαυτικούς καναπέδες, στρογγυλό μπαρ και πολύ άνετα τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα. Δίπλα στο ασανσέρ, βρίσκονται οι αστραφτερές τουαλέτες, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο δεσπόζουν ψηλά δένδρα εσωτερικού χώρου.

Μας εξυπηρέτησε ο Στέφανος, ένας άψογος σερβιτόρος με πολλές γνώσεις σχετικά με την εστίαση, τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν, τις λεπτομέρειες των εδεσμάτων του μενού και την προϊστορία του συγκεκριμένου χώρου.

Το μενού περιλαμβάνει για αρχή πέντε πιάτα επιλογής: ποικιλία ωμών, ελληνικό ceviche, χταπόδι, ελληνικές αλοιφές και ελληνική σαλάτα. Επίσης, έξι κυρίως πιάτα (σολομό ταρτάρ, λαβράκι σχάρας, σολομό σχάρας, παϊδάκια αρνίσια, κριθαράκι και αστακομακαρονάδα για δύο). Υπάρχουν ακόμη τρία επιδόρπια: σπιτικό παγωτό τεσσάρων γεύσεων, φρούτα εποχής και γιαούρτι με καρύδι και μέλι.
Εμείς συνολικά δοκιμάσαμε τα εξής:
Από τα πρώτα: ποικιλία ωμών, σε ορθογώνιο λευκό πιάτο. Ήταν σολομός ταρτάρ στο κέντρο του πιάτου με κομμάτι ανανά, δύο παξιμαδάκια με αυγοτάραχο Μεσολογγίου και γαύρο, ένα κυδώνι,
και λίγο λαβράκι ceviche με λαδορίγανη.
Μία ελληνική σαλάτα με ρόκα, ντομάτα, φέτα, ελιές, κρεμμύδι και κάππαρη.
Ελληνικό ceviche λαβράκι με τσίλι, κρεμμύδια, κομμάτια φέτας, φασόλια πιάζ και θυμάρι. Ήταν πεντανόστιμο πιάτο με δύο τραγανά παξιμαδάκια.
Για κυρίως πήραμε λαβράκι ψητό σχάρας με χόρτα εποχής και μαϊντανό, σερβιρισμένο ολόκληρο και ανοιχτό, με μια φέτα λεμόνι.
Ταρτάρ σολομού με φρέσκες τηγανιτές πατάτες Νάξου, τυρί χαλούμι σχάρας και λευκό μπολάκι με μαγιονέζα μέσα στο πιάτο. Ήταν θελκτικό πιάτο, παρά την περίεργη συνοδεία από τηγανιτές πατάτες...
Σολομό σχάρας με φασόλια πιάζ, μαϊντανό και κάππαρη. Ολόφρεσκο και σωστά ψημμένο φιλέτο ψαριού, πολύ νόστιμο και χορταστικό.
Εκτός καταλόγου παραγγείλαμε στην αρχή μια ποικιλία μανιταριών (πλευρώτους, σιτάκε και βασιλομανίταρα) με θυμάρι, που συνοδεύονταν από δύο φέτες ψητό χαλούμι σχάρας, και ήταν εξαιρετικά (25,00).
Για επιδόρπια, πήραμε μπάλες παγωτού γεύσης μπακλαβά (εκλεκτές! ), γιαούρτι με μέλι θυμαρίσιο και καρύδια (υπέροχο! ) και ένα επίσης δροσερό σορμπέ λεμόνι.

Ήπιαμε, αφού ερωτηθήκαμε, μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό ( 4,35 έκαστο), καθώς και ποτήρι κρασί ροζέ Δρυώπης Αγιωργίτικο Τσέλεπου (8,00), και λευκό Μοσχοφίλερο Τσέλεπου (9,50).
Στην αρχή, στο τραπέζι υπήρχε μπουκαλάκι εκλεκτό λάδι ελιάς (2,00), περιοχής Μονεμβάσιας, που ο σερβιτόρος μας το άδειασε μέσα σε ένα λευκό πιατάκι, μπολάκι με χοντρό λευκό αλάτι, καθώς και πανέρι με φέτες ζεστού λευκού ψωμιού (2,00 το άτομο! ).
Στο τραπέζι μας υπήρχε μικρή γλάστρα ελιάς, καθώς και ένα κίτρινο μπουκέτο με το φυτό των Κυθήρων (σεμπρεβίβα). Η μουσική ήταν απαλή instrumental lounge.

Πρόκειται για ενδιαφέρουσα και διαχρονική γαστρονομική πρόταση στο κέντρο της πόλης μας, όπου το Milos, από το ομώνυμο κυκλαδίτικο νησί μας, εκπροσωπεί επάξια εδώ και χρόνια, τη φιλόξενη ελληνική κουζίνα, και σαν τέτοιο προτείνεται. Θεωρώ, ωστόσο, ότι σε ένα τέτοιο set menu, κακώς χρεώνονται το ψωμί και το λάδι, η ψυχή της κουζίνας μας τουλάχιστον, όχι τόσο λόγω τιμής, όσο λόγω της Τιμής που δεν τιμάται!!
Ο άξιος ιδιοκτήτης και σεφ, ευελπιστώ να το λάβει προσεχώς σοβαρά υπόψη του!!