Loader

Περιγραφή

Επιλεγμένο μενού σε πολυτελή χώρο. Και μεσημέρι ανοιχτά. Κυριακή μόνο βράδυ.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

08 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Στο PASAJI ξαναπήγα με μια φίλη ύστερα από καιρό, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και προτιμήσαμε τον καλαίσθητο εσωτερικό χώρο τους, επειδή το κρύο ήταν τσουχτερό και θεωρήσαμε ότι η θέρμανση απ’ τις εξωτερικές σόμπες δεν θα ήταν ό, τι καλύτερο για ένα γεύμα δύο ωρών…

Το PASAJI που σημαίνει ‘πέρασμα’ βρίσκεται στο Σύνταγμα, στο City Link της Στοάς Σπυρομήλιου, και ήδη έκλεισε μια δεκαετία λειτουργίας, αφότου τον Δεκέμβρη του 2006 το έστησε γαστρονομικά η γνωστή σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, με καταγωγή από Σμύρνη, Πόλη και Καππαδοκία, η οποία άλλωστε την τελευταία 20ετία μάς απέδειξε τη μαγειρική της τέχνη, τόσο στην ΚΑΛΛΙΣΤΗ της οδού Ασκληπιού, όσο και στις ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ της Κηφισιάς, που ατυχώς έκλεισε προ 2ετίας!

Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά για γεύμα και δείπνο από τη 1.00 το μεσημέρι μέχρι την 1.30 νυχτερινή, ενώ τις Κυριακές κλείνει στις 9.00 μ. μ. Είναι all time classic, δηλαδή ένα ιδανικό στέκι για business lunch αλλά και after theater dinner και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, Ελλήνων καθώς και τουριστών, αφού βρίσκεται στο κεντρικό τετράγωνο του εμπορικού κέντρου ATTICA. Φυσικά, χώρος και φαγητό είναι ιδιαίτερα προσεγμένα και δικαιολογούν έτσι τη φήμη και τη σταθερή πελατεία του χώρου. Όσον αφορά τη γεύση, τον συγκεκριμένο χώρο έχουν τιμήσει οι άξιοι σεφ Γιάννης Βιδάλης, Γιάννης Χρυσοχοϊδης, καθώς και ο Άρης Τσανακλίδης, προσφέροντας γεύσεις fusion, κυρίως Μεσογειακής προέλευσης, αλλά και πιάτα sushi!

Εξωτερικά, ο χώρος εστίασης έχει στηθεί πάνω σε εντυπωσιακό ξύλινο deck, πάνω στο οποίο υπάρχουν τραπέζια και γωνιές με φίνους καναπέδες και πολυθρόνες, όπου οι θαμώνες, τρώγοντας, χαζεύουν την πολύβουη κίνηση στα πέριξ.
Εσωτερικά, ξεχωρίζουν τα μοναδικά ψηφιδωτά στους τοίχους, τα ζεστά, κυρίως κόκκινα, χρώματα, τα σεπαρέ για απομόνωση και ατμόσφαιρα, τα ξύλινα πατώματα, η κανονική διάταξη των ξύλινων τραπεζιών που δεν σε πνίγουν, και οι industrial τουαλέτες στο βάθος αριστερά του χώρου. Ξεχωρίζουν ακόμη διάφορες λεπτομέρειες, όπως π. χ. τα ποτήρια vintage, τα δερμάτινα σουπλά, η εντυπωσιακή μεγάλη μπάρα για τα cocktails, καθώς και το αισιόδοξο motto στον τοίχο: ‘Life goes on’!!
Η μουσική απ’ τα μεγάφωνα (easy listening) ακούγεται στη σωστή ένταση, που επιτρέπει την γαστρονομική απόλαυση αλλά και τη συζήτηση με την παρέα σας.

Αναφορικά με το φαγητό, πρέπει να επισημανθούν ευθύς εξαρχής δύο πράγματα: Yπάρχουν δύο μενού σε τιμές 18.00 και 26.00 € (πλην Σαββάτου) που είναι πολύ καλής σχέσης ποιότητας και τιμής (το γνωστό μας vfm), σε αντίθεση με τον κατάλογο a la carte που είναι απαράδεκτα τσιμπημένος. Επίσης, είναι απαράδεκτο το εμφιαλωμένο νερό που καταφθάνει πριν προλάβεις να καθίσεις και προπαντός το γεγονός ότι χρεώνεται 4.50 €!!

Εμείς πήραμε ένα σετ μενού των 18 € και δύο μενού black sushi των 17 € (σχετικά πρόσφατα), στα οποία θα αναφερθώ αργότερα.
Απ’ το συγκεκριμένο μενού δοκιμάσαμε τα εξής πιάτα:
• Σαλάτα με ρόκα, μαρούλι, σπανάκι, φακές Καστοριάς, δυόσμο, τελεμέ Θράκης και vinaigrette από χαρουπόμελο.
• Λινγκουίνι (ή φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά) με σάλτσα, με τρυφερά φιλετάκια από στήθος κοτόπουλου, μαγειρεμένα με ελαφριά sauce κρασιού, και άφθονα μανιτάρια (εναλλακτικά προσφέρουν μπιφτεκάκια με πιτούλες και γιαούρτι).
• Για επιδόρπιο πήραμε σπιτικό κορμό μωσαϊκού με πλούσια γεύση σοκολάτας και καραμελωμένα φουντούκια (ήρθαν 2 κομμάτια κορμού σε εμφανίσιμο μαύρο πιάτο και ήτανε πασπαλισμένα με τα φουντούκια και τη ζάχαρη), ενώ εναλλακτικά υπάρχει millefeuille με κρέμα patisserie, παγωτό βανίλια και σοκολάτα, καθώς και κροκάν αμυγδάλου.

Το μενού αυτό ήταν γευστικότατο και χορταστικό, γι’ αυτό και το συνιστώ. Εμείς όμως θελήσαμε να δοκιμάσουμε και τα σούσι, σε μενού των 8 τεμαχίων, που επιμελούνται 2 εκλεκτοί σεφ απ’ τις Φιλιππίνες. Έχουν ως βάση black or forbidden rice. Αυτό το απαγορευμένο ρύζι αφορά την πιο υγιεινή ποικιλία ρυζιού, συνιστά φυσική πηγή αντιοξειδωτικών, παράγεται δε κυρίως σε ειδικές οικογενειακές φάρμες περιοχών της ΒΑ Κίνας.

Στο μενού προτείνουν τώρα τις ακόλουθες παραλλαγές:
• Spicy shrimp – crab sushi, 17 €
• California – maki sushi, 18 €
• Spicy tuna – maki sushi, 17 € &
• Philadelphia maki sushi, 17 €.

Τα 8 αυτά τεμάχια σερβίρονται σε λευκή πιατέλα, με ροζ sauce στην κορυφή και καυτερό wassabi. Εμείς λοιπόν δοκιμάσαμε τα Spicy shrimp – crab sushi, που ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ, καθώς και τα Philadelphia maki sushi, που ήταν κι αυτά πολύ νόστιμα. Στο τραπέζι βέβαια καταφθάνουν τα chop sticks, πάνω σε όμορφα μικρά μεταλλικά σκεύη σχήματος κοχυλιού, καθώς και μια μικρή κανάτα με τη γνωστή soy sauce. Το μενού αυτό το συνιστώ ανεπιφύλακτα, αλλά επειδή δεν είναι για χόρταση, εμείς τουλάχιστον το συνδυάσαμε με το ελληνικό μενού που σας ανέφερα πριν.

Όσον αφορά τώρα το άλλο ελληνικό μενού των 26 €, αυτό περιλαμβάνει επιλογή από 2 σαλάτες, ψητό σολομό ή κοτόπουλο σχάρας, και για dessert σπασμένο millefeuille ή tiramisu.

Ενημερωτικά να προσθέσω ότι ο κατάλογος a la carte περιλαμβάνει μια ποικιλία ορεκτικών από 9.50-19.00 € (που αφορά γαρίδες σε κουρκούτι τεμπούρας), σαλάτες από 14.00-21.00 € (για σαλάτα με καβούρι), διάφορα κύρια πιάτα – signature courses, από 19.00 € (κοτόπουλο με αχιστό ρύζι) μέχρι 82.00 € για chateaubriand γάλακτος!!. Υπάρχουν ακόμα ζυμαρικά και ριζότο από 13.00-22.00 € (για ριζότο Milanese), ενώ τα γλυκά, όλα στα 12.00 € (!! ) περιλαμβάνουν επιλογή από τα εξής: εκμέκ με πολίτικο παγωτό, πλούσια σοκολάτα Casa Lucer Ecuador 70% με καραμέλα, ή σοκολατένιο πύργο από 2 στρώσεις ‘μωσαϊκού’.

Δυο λόγια τώρα για την πλούσια λίστα των ποτών:
Λευκά κρασιά ποτήρι: 6.50-7.50 €. Φιάλες από 29.00-47.00 €.
Κόκκινα κρασιά φιάλες: 27.00-55.00 €.
Τα διάφορα cocktails έχουν 13.00 €, ενώ τα alcohol free, 10 €.
Σαμπάνιες και αφρώδεις οίνοι, οι φιάλες: 32.00-160.00 €, ενώ το ποτήρι π. χ. της Moet & Chandon είναι στα 21.00 €.
Οι μπύρες, τέλος, κυμαίνονται από 5.50-8.00 €, τιμές αντίστοιχα για ένα ποτήρι της Fischer, ή για μια φιάλη 330 ml. της Edinger.

Ο λογαριασμός μας, με το ελληνικό μενού των 18 € και τα 2 μενού sushi των 17 € το καθένα, καθώς και το εμφιαλωμένο νερό τους που το χρυσοπληρώσαμε στα 4.50 €, έφθασε τα 56.50 €. Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι το vfm δεν μπορεί να ξεπεράσει κατά μέσο όρο το 2 στα 4 (δηλ. 3 στα 4 για τα μενού, και 1 στα 4 για το a la carte), γεγονός εμφανέστατο από όσα αναλυτικά ήδη περιέγραψα.

Άλλωστε, στο εστιατόριο KUZINA του κ. Άρη Τσανακλίδη -του οποίου η σφραγίδα του και στο PASAJI είναι ολοφάνερη- είχα σημειώσει, κλείνοντας προγενέστερη κριτική μου στο site, ότι όσο κι αν τον τιμούμε και τον στηρίζουμε, δεν παύουμε ωστόσο να κρίνουμε και να συγκρίνουμε εδέσματα, ποιότητες, ποσότητες και φυσικά τιμές!!

Συμπερασματικά, λοιπόν, πρόκειται για ένα ευχάριστο στέκι για μεσημβρινές, απογευματινές ή βραδινές εξόδους, σε συνδυασμό με γειτονικά θέατρα, σινεμά, κ. λπ., αλλά – το επαναλαμβάνω – μόνο για τα συγκεκριμένα μενού τους, ή εναλλακτικά για κάποιο ποτό ή cocktail!

29 Δεκ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Σαββατιάτικη βόλτα στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα! Αυτή ήταν η ιδέα το προηγούμενο Σάββατο, η οποία ευτυχώς υλοποιήθηκε και μετά από καιρό κατεβήκαμε προς το κέντρο της Αθήνας. Δε θα σας πω ψέματα, δεν τα βρήκα όλα όσο γιορτινά και στολισμένα θα ήθελα (είμαι μάξιμαλ χριστουγεννιάτικος τύπος), όμως και πάλι η μουντίλα και το γκρι της Αθήνας περιορίστηκαν! Στη δε στοά Σπυρομηλιου, όπου βρίσκεται και το Pasaji, η διακόσμηση είναι ιδανική: εορταστική, χαρούμενη, χριστουγεννιάτικη, με χαρούμενη βοή και κόσμο που απολαμβάνει το ποτό/φαγητό του!

Επηρεασμένοι από αυτή την ατμόσφαιρα λοιπόν αποφασίσαμε 3 άτομα μετά από (window κυρίως) shopping, να γευματίσουμε στο Pasaji. Με δυσκολία κατορθώσαμε μετά από αναμονή 15 λεπτών να βρούμε ένα τραπέζι στον εξωτερικό χώρο, πάνω στη στοά δηλαδή, όπου επιτρέπεται και το κάπνισμα. Να πω εδώ, ότι έξω από το μαγαζί, υπάρχουν αναρτημένα και 2 μενού των 18€ και 26€, τα οποία μας είχαν ήδη δελεάσει! Βέβαια, όπως τελικά μάθαμε αργότερα δεν ισχύουν το Σάββατο (δεν γνωρίζω, αν το αναγράφουν και έξω από το μαγαζί και δεν το προσέξαμε εμείς, είναι πολύ πιθανό, οπότε δεν το θεωρώ φάουλ-πιθανότερο βρίσκω, να είμαστε εμείς στην κοσμάρα μας! )

Καταλήξαμε λοιπόν να παραγγείλουμε από το κανονικό μενού, το οποίο κατά τη γνώμη μου ήταν… πάρα πολύ ακριβό! Προσέφερε μεν πολλές επιλογές (μάλιστα υπήρχε και ξεχωριστό σούσι μενού), αλλά οι τιμές ήταν αρκετά τσιμπημένες. Οι σαλάτες κυμαίνονταν κατά μέσο όρο στα 15€, τα επιδόρπια στα 12€, ενώ οι τιμές στα κυρίως πιάτα ποικίλλουν, όπως είναι αναμενόμενο (είναι διαφορετικό να τρως φιλέτο ψαριού και διαφορετικό να τρως σπαγγέτι, πώς να το κάνουμε;) Με αυτά τα νέα δεδομένα εμείς περιοριστήκαμε σε δύο μπέργκερ που συνοδεύονται από τηγανητές πατάτες και λινγκουίνι με βασιλικό. Νόστιμα πιάτα, αρκετά χορταστικές μερίδες, τα μίνι μπέργκερ ήταν δύο σε κάθε πιάτο, σε ικανοποιητικό μέγεθος. Συνοδέψαμε το φαγητό μας με 3 ποτήρια κρασί και ως επιδόρπιο διαλέξαμε 2 γλυκά, ένα τιραμισού κι ένα μιλφέιγ, τα οποία ήταν αρκετά νόστιμα, όχι όμως κάτι ιδιαίτερο. ο λογαριασμός ανήλθε στα 90€ περίπου, αρκετά τσιμπημένος, αν λάβουμε υπόψη, ότι δεν είχαμε πάρει κανένα ορεκτικό/σαλάτα.

Κι ένα tip για την επιχείρηση: δεν χρειάζεται τόσο ύφος στο service, μιλάμε για ένα απλό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο οι περισσότεροι επισκέπτονται ως ενδιάμεση στάση ανάμεσα στα ψώνια. Είμαι σίγουρη, πως ο τροχός δεν ανακαλύφθηκε εκεί, και σίγουρα όχι από τους σερβιτόρους!

Συνολικά: χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, καλό φαγητό, επιτηδευμένο service, καθόλου vfm.

City Link, Στοά Σπυρου Μώλιου

210 3220714