ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Ελληνική κουζίνα

  Φαλήρου 10, Κουκάκι [Χάρτης]
  210 9218180

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Κυριακή: 14.00 με 23.00
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Φιλικό προς χορτοφάγους Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΝΗΣ

Tο ΜΑΝΗΜΑΝΗ σας υποδέχεται σε ένα διώροφο νεοκλασικό, αναλαμβάνοντας εδώ και 10 χρόνια, να σας μυεί στις Μανιάτικες –και όχι μόνο– γεύσεις του.

Στο μενού η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα εναρμονίζεται απόλυτα με τη σύγχρονη και οι συνεχείς γαστρονομικοί πειρασμοί του ΜΑΝΗΜΑΝΗ έρχονται να συμπληρώσουν το puzzle μιας γευστικής αλυσίδας που υπόσχεται κρυμμένους άσους στην…ποδιά της.

https: //www. facebook. com/MANHMANH. gr



Ταξινόμηση:

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ακρόπολη, Αθήνα
Απρ
15
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Γενικά αγαπάμε τη Μανη και το εστιατόριο αυτό θέλαμε καιρό να το δοκιμάσουμε.

Ειχαμε κλείσει τραπέζι (αν και ήταν μισοάδειο).

Πήραμε
- μια εξαιρετική φάβα με σύγκλινο - η ποιότητα της φάβας ήταν εξαιρετική
- μια απο ελληνικη σαλάτα - όμορφη ιδέα με το κανταΐφι και τη φέτα
- μια σαλάτα με μαυροματικα και γαύρο - πολυ καλη
- φακές σαλάτα - πολυ ωραίες
- το σπέσιαλ γιουβέτσι με θαλασσινά - απογοητευτικό και σας ποσότητα και σα γεύση

Για ολα αυτά και δυο μπουκάλια ωραίο κρασι πληρώσαμε γύρω στα 84 ευρώ για 2 άτομα. Δεν ειναι φτηνό αλλά ειναι ιδιαίτερο.

Στα μείον η εξυπηρέτηση ήταν πολυ καλη αλλά ερασιτεχνική και ο χώρος - του έλειπε η Μανιάτικη ψυχή.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Kyrikos.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ακρόπολη, Αθήνα
Μάρ
15
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Ναι είναι καλό, επιβεβαιώνοντας τις κριτικές που είχα διαβάσει.
Το επισκέφτηκα για επαγγελματικό δείπνο, Τρίτη βράδυ.
Είμασταν 4 συνάδελφοι, 2 Έλληνες 1 Ιρλανδός 1 Εγγλέζος. Ραντεβού στη Συγγρου 8:30. Στρίβοντας τη Συγγρου αριστερά αμέσως δεξιά στη Φάληρου και το βλέμμα το τραβάει το υπέροχο νεοκλασικό κτήριο με μια όμως άσχετη προς το εστιατόριο πινακίδα κάπου μπροστά.

Η είσοδος φωτισμένη, τα χρώματα παστέλ, η σκάλα παλιά γυριστή ξύλινη τριζατη. Στον πρώτο όροφο ένα παλιό υπέροχο νεοκλασικό σπίτι - αλά - έχει μετατραπεί σε ένα ζεστό εστιατόριο.

Για καλοσωρισμα ψωμάκι φρέσκο με λάδι και ελιές. Απλά και ωραία.
Αρχίζοντας επιλέξαμε φασόλια μαύροματικα με κριταμο και γαυρο μαριναρισμένο, ωραίο πιάτο εμπνευσμένα σερβιρισμένο με τα φασόλια ζωντανά και νόστιμα. Ο Καγιανάς δεν είχε δύναμη, όμως τα πουγκάκια ήταν εξαιρετικά με πολύ τραγανό φύλλο και εξαιρετική γέμιση. Αυτό όμως που ήταν πράγματι απογειωτικο ήταν το συκώτι με παντζάρια όπου η σάλτσα, τα πατζαρια και το συκώτι έκαναν ένα πάρτυ γεύσης. Μια πολύ καλή ανάμεικτη σαλάτα συνόδεψε τα πρώτα και έγινε ανάρπαστη.
Για κυρίως πήρα μπιφτέκακια τα οποία ήταν το κάτι άλλο. Σωστά ψημένα ζουμερά, με πολύ ωραία πίτουρα και πολύ ωραία σάλτσα γιαουρτιού. Όλοι ενθουσιάστηκαν από τις επιλογές τους, αρνάκι, φιλέτο ψαριού και κριθαροτο. Αν υπήρχαν δεκαδικά ο βαθμός της γεύσης θα ήταν μεγαλύτερος.

Τα παραπάνω συνοδευτικαν από την αγαπημένη μου Μαλαγουζιά Άλφα.
Το σέρβις ακριβές και γρήγορο αλλά έχω δει και ποιο ευχάριστο. Ψυχρα επαγγελματικό τα έλεγα.
Στο τέλος ήρθαν σφηνάκια μαστίχας που έδεναν άριστα με την καλή εικόνα του δείπνου. Ο λογαριασμός 190€ για τέσσερα άτομα με 3 μπουκάλια κρασί νομίζω τσιμπημένος γι αυτό και δεν θα παίξει ψηλά στο vfm.

Μπράβο τους.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ακρόπολη, Αθήνα
Φεβ
05
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Ο χώρος είναι πολυ ευχάριστος με μουσική σε πολύ λογική ένταση.
Το προσωπικό ευγενικό και προσεγμένο.

Η σαλάτα μάνημανη ήταν καλή, αλλά οχι κάτι ιδιαίτερο (9€).

Η μπρουσκέτες ήταν πολύ ωραίες με ισοροπημένη γεύση (3.5€ / τεμάχιο).

Τα κυρίως, σικώτι, ψαρονέφρι και πανσέτα, ήταν πολύ ωραία και με ιδιέτερες πινελιές που τα έκαναν ξεχωριστά (~14€).

Η τάρτα σοκολάτας καλή, αλλά τίποτα εντυποσιακό (δεν θυμάμαι τιμή).

Το κόκκινο κρασί μάνημανη ήταν αξιοπρεπέστατο (14€).

Η ποσότητα όλων των πιάτων ήταν ελαφρώς μικρή.

Θα ξαναπήγαινα, αλλά όχι και πολύ συχνά...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ακρόπολη, Αθήνα
Ιαν
13
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
17-25

Θέλαμε καιρό να το δοκιμάσουμε και πήγαμε κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Νεοκλασικό με ωραία διακόσμηση και κόσμο όλων των ηλικιών, καθώς και τουρίστες.
Η εξυπηρέτηση λίγο διαχειριστική αλλά οκ.

Το κρασί άριστο και σε καλή τιμή περίπου 15 ευρώ εμφιαλωμένο με την επωνυμία του μαγαζιού.

Το νερό ήρθε βρύσης και δεν πήραμε ψωμί για αρχή αφού ερωτηθήκαμε.

Καταπληκτική η σαλάτα με φακές, σύγκλινο, λιαστή ντομάτα και σως πορτοκαλιού στα 8 ευρώ, ότι καλύτερο δοκιμάσαμε.

Απόλυτη μετριότητα τα μπιφτεκάκια, γιαύρτι, με ντιπ καπνιστής μελιτζάνας και πιτούλες. Μεγάλη μερίδα αλλά δεν είχαν καμία πρωτοτυπία ή ένταση. Το γιαούρτι δε είχε καμία σπιρτάδα και δεν προσέφερε τίποτα στο πιάτο (12 ευρώ).

Οι μανιάτικες τσουχτές με σύγκλινο, μανιτάρια, μυζήθρα και αυγό, παραλλαγή της καρμπονάρας, ήταν ένα πολύ βαρύ πιάτο, που δεν μπορούσες να φας πολύ. (11 ευρώ).

Δοκιμάσαμε τη μους σοκολάτα η οποία ήταν αρκετά καλή αλλά τίποτα ιδιαίτερο.

Μας κέρασαν στο τέλος μαστίχα.

Γενικά δεν ικανοποιηθήκαμε, περιμέναμε περισσότερα από ένα βραβευμένο εστιατόριο.

Πληρώσαμε ακριβώς 50 ευρώ. Δεν είμαστε σίγουροι ότι θα του δώσουμε 2η ευκαιρία δεδομένων και των τιμών. Ίσως να έφταιγαν τα πιάτα που επιλέξαμε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ακρόπολη, Αθήνα
Δεκ
20
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Άλλος ένας χώρος ο οποίος δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση για να δείξει την αξία του. Και αυτό το καταλαβαίνεις ανεβαίνοντας την επιβλητική ξύλινη σκάλα του παλιού νεοκλασικού της Φαλήρου, πολύ κοντά στο μουσείο της Ακρόπολης, που σε οδηγεί στην εξίσου επιβλητική λευκή πόρτα εισόδου του μαγαζιού. Πριν μπεις, θαύμασε τον vintage καθρέφτη, την εταζέρα και τις βαριές ξύλινες καρέκλες που αποτελούν τον χώρο καπνίσματος, διότι δύσκολα θα το συναντήσεις σε πολλά μαγαζιά, να καπνίζουν εκτός.
Ο χώρος αποτελείται από 2 μεγάλα δωμάτια που ενώνονται με έναν στενόμακρο διάδρομο. Ο δεξιά χώρος που καθίσαμε, ψηλοτάβανος, βαμμένος σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, ψηλά παράθυρα με βαριές κουρτίνες, minimal διακόσμηση και τίποτα περιττό στους τοίχους. Το μαύρο ξύλο των τραπεζιών έτσι όπως έρχεται σε αντίθεση με το λευκό και εκρού των τοίχων, το ξύλινο πάτωμα, την φωτεινότητα του χώρου αλλά και το ευγενές καλωσόρισμα από την ξανθούλα υπεύθυνη της σάλας, σε προδιαθέτουν ότι σίγουρα θα περάσεις υπέροχα.
Η εξυπηρέτηση άψογη όπως αρμόζει στο μαγαζί, σε ότι αφορά το σερβίρισμα, την γνώση των πρώτων υλών, τις γευστικές προτάσεις και την διευθέτηση της όποιας ιδιοτροπίας του μικρού –έχω άποψη- γιου μου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος για το μόνο που θα γκρινιάξω είναι το γεγονός ότι στη σάλα που καθόμασταν από την πλευρά του δρόμου, τα τραπέζια ήταν αρκετά κοντά μεταξύ τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθόμαστε δίπλα σε τραπέζι πολλών ατόμων και φασαριόζικο. Και την φασαρία εννοείται την αντέχω, διότι ενίοτε κάνω και εγώ Το επαναλαμβανόμενο σκούντημα όμως όχι. 2 φορές στο cheers των ποτηριών μας, παρ’ ολίγο να γίνουμε μούσκεμα και άλλες 2 το πιρούνι με το περιεχόμενο κατευθύνθηκε προς τον οφθαλμό μου. 5η δεν υπήρξε, διότι υπήρξε παρέμβαση του σερβιτόρου.
Το φαγητό είναι σύνθεση, άριστων πρώτων υλών της μάνας γης της Πελοποννήσου και κυρίως της Μάνης, σε συνδυασμό με την δημιουργικότητα και την φαντασία του chef, ο οποίος στην κυριολεξία κάνει ‘’κόλπα’’ με απλά υλικά. Εδώ καταρρίπτεται ο μύθος ότι για να δημιουργήσεις ένα πιάτο, η ποσότητα θα πρέπει να είναι δείγμα φαγητού.
Ερωτηθήκαμε αν θα χρειαστούμε ψωμί και φυσικά ξεκινήσαμε με ένα ωραίο πανέρι με 2 είδη ζεστών φετών, συνοδεία μπουκαλιού από αγνό παρθένο ελαιόλαδο και ελιών.
Ορεκτικά για συνέχεια και δεν θα μπορούσε να λείψει από το τραπέζι ο καγιανάς, κοκκινωπός – κοκκινωπός, ζεστός και αρωματικός. Μιλάμε για ένα τελείως απλό πιάτο με 2 κοινά συστατικά, που κάποτε με κυνηγούσε η μάνα μου για να το φάω. Το έφαγα ελάχιστες φορές.
Φεύγοντας από το σπίτι, σε όλες τις φάσεις της ζωής μου, όπου το έβρισκα, με όποια ονομασία, από την πιο απλή ‘’αυγά με ντομάτα’’, τις ενδιάμεσες ‘’καγιανάς’’ και ‘’στραπατσάδα’’, έως τις πιο φευγάτες ‘’κατοχικός μεζές’’ και ‘’πιάτο των φτωχών’’, το προτιμούσα με κλειστά μάτια. Ανοίγει την όρεξη και σε βοηθάει, να εισέλθεις ομαλά στα υπόλοιπα πιάτα. Εδώ περιείχε επίσης σύγκλινο, λουκάνικο και μυζήθρα τριμμένη. Γεύση απίθανη, λαδάκι όσο έπρεπε για να μη λιγώνει, λίγο πιπεράκι έτσι για το spicy της ημέρας και εξαφανίστηκε άμεσα.
Συνεχίσαμε με ραβιόλες χειροποίητες με φέτα και ροζ σάλτσα από μπριάμ λαχανικών. Πολύ καλό το ζυμαρικό, στο σωστό βράσιμο και με σάλτσα που ευωδίαζε όλο τον λαχανόκηπο.
Φακοσαλάτα φορμαρισμένη σε σχήμα κονσέρβας που φοβήθηκα ότι δεν θα μας φθάσει. Όταν όμως αρχίσαμε και χαλούσαμε το σχήμα, γέμισε το πιάτο και αποδείχθηκε αρκετή. Περιείχε μαζί με το όσπριο που ήταν σωστά βρασμένο και δεν ‘’κρατούσε’’, λιαστή ντομάτα, σύγκλινο, κάππαρη, κρεμμύδι και ρίγανη. Εδώ δηλώνω, ότι η sauce πορτοκαλιού που είχε ραντιστεί η σαλάτα, την απογείωσε.
Στα κυρίως δοκιμάσαμε μπιφτεκάκια μοσχαρίσια (Χ 2), 6 μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους, με πίτα κομμένη και 2 sauce η μια πικάντικου γιαουρτιού που πέρασε απαρατήρητη διότι ήταν τελείως flat και μια καπνιστής μελιτζάνας που έδινε την απαραίτητη ένταση στο πιάτο.
Επίσης πήραμε και ψαρονέφρι με μανούρι, σύκα, αμύγδαλα και κριθαράκι με ξινομυζήθρα, λουσμένα σε σάλτσα από μέλι. Ήρθαν 4 κομματάκια ζουμερό κρέας με κομμάτι μανούρι από πάνω και ωραία χυλωμένο κριθαράκι. Παρ’ όλο που το πιάτο είχε γλυκιά σάλτσα και συστατικά, δεν γλύκιζε υπερβολικά ίσα - ίσα που του έδινε, μια πολύ ωραία αίσθηση.
Από γλυκά τέλος, δοκιμάσαμε καρυδόπιτα με παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας και πορτοκαλόπιτα με παγωτό γιαούρτι, ωραία κλασικά παραδοσιακά σπιτικά γλυκά και τέλος, αλλά δεν θα πας στο Μανημάνη για τα γλυκά.
Μαζί με 4 μπύρες μικρής Ελληνικής ζυθοποιίας, 2 σόδες από τη Θεσσαλία, νερό εμφιαλωμένο που το ζητήσαμε συν tip, 4 άτομα, δώσαμε 100 ευρώ ποσό θεωρώ λογικό για το όλο concept του μαγαζιού. Σίγουρα δεν θα πας κάθε βδομάδα, αν και σου δίνει τη δυνατότητα κάποιες μέρες και ώρες να παραγγείλεις μισές μερίδες, αλλά σε ένα ευχάριστο γεγονός σίγουρα θα σε αποζημιώσει.
Μέχρι τώρα την ευρύτερη περιοχή της Μάνης την είχα στην καρδιά μου, για τα ωραία μέρη, τα κάστρα, τις παραλίες, τα γραφικά λιμανάκια, τη Μονεμβασιά, τους μεζέδες της Ματούλας μέσα στο κάστρο και το φρεσκότατο ψάρι του Τάκη στο Λιμένι. Τώρα θα προστεθεί και το Μανημάνη.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ακρόπολη, Αθήνα
Απρ
02
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Eπισκευτηκαμε το συγκεκριμενο μαγαζι απογευμα 19.30 μερας Τεταρτης.

Το μαγαζι ηταν παραπανω απο το μισο γεματο πραγμα που με εντυπωσιασε

καταρχας γιατι δεν το περιμενα.

Ειμασταν παρεα 8 ατομων με κρατηση. Δεν πηραμε πολλα πιατα δεδομενου οτι ημασταν 8 ατομα και δεν φυγαμε πεινασμενοι αλλα οχι και υπερχορτατοι

Η παραγγελια μας ειχε τα εξης

Φάβα «αλλιώτικη» με σύγκλινο Μάνης & καραμελωμένα κρεμμύδια γευστικη οχι μεγαλη ποσοτητα

‘’Τραβηχτές’’ τηγανητές πιτούλες με κεφαλοτύρι. Δεν ελεγε τιποτα.

Χειροποίητες ραβιόλες με φέτα σε σάλτσα από μπριάμ λαχανικών. Αριστο.

Πουγκί με μανούρι, παστουρμά, κατσικίσιο τυρί, πιπεριά Φλωρίνης. Παρα πολυ ωραιο

Μανιάτικο hot-dog με λουκάνικο & καραμελωμένα κρεμμύδια σε σάλτσα κόκκινης πιπεριάς. Απλα καλο

ΜάνηΜάνη με μαρούλι, ρόκα, vinaigrette λιαστής ντομάτας & μανούρι Αριστη.

Κυριως πηραμε 7 πιατα καθως ειχαμε και 2 παιδια αλλα ισως επρεπε να παρουμε 8 γιατι ηταν μετριες σε μεγεθος και τα πρωτα δεν ηταν πολλα για 8 ατομα.

Δοκιμασα νομιζω μια πηρουνια απ ολα αρα εχω αποψη για ολα.

Το δικο μου νομιζω οτι ηταν αποθεωση (μακαρι να ειχα αλλο τοσο)

Μακαρούνες (λεπτές) με φιλετίνια χοιρινά & λαχανικά, σε σάλτσα μανιταριών

Κριθαρότο με τρία είδη μανιταριών & λάδι τρούφας. Εξισου τελειο

Χυλοπίτες με κοτόπουλο, σπαράγγια, λιαστή ντομάτα, κολοκύθια & φρέσκο βασιλικό. Πολυ καλο

Μανιάτικες Τσουχτές με σύγκλινο, μανιτάρια, καβουρδισμένη μυζήθρα,
σκεπασμένες με χωριάτικο τηγανητό αβγό. Δεν μου αρεσε πολυ ηταν στεγνο δεν ειχε σαλτσα

Μπιφτεκάκια μοσχαρίσια με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, πίτα
& σάλτσα πικάντικου γιαουρτιού. Δεν μου αρεσε η κρεμα μελιτζανας

Χοιρινό ‘’φρικασέ’’ με σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλήθρες
& κρέμα σελινόριζας σε σάλτσα από αυγολέμονο. Πολυ καλο αλλα το πηραν 2 αντρες και νομιζω οτι ηταν μικρη η μεριδα

Καλυτερο απο τα γλυκα ηταν η ταρτα

Μιλφέιγ με βύσσινο & κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου
Τάρτα Σοκολάτας με καραμέλα, καραμελωμένα φουντούκια & παγωτό βανίλια
Πορτοκαλόπιτα με παγωτό γιαούρτι

νερο και 1 μπουκαλι κρασι.

Ολα τα παραπανω 186.00ευρω. Το περιβαλλον δεν εγραψα ηταν καλο και τα τραπεζια ανετα. Επισης η εξυπηρετηση οπως πρεπει και χωρις οχλαγωγια και πολυ σκοτεινο.
Ολα αυτα στα Plus. Εμεις ειχαμε στην παρεα και ενα καροτσι που ειχαμε ζητησει χωρο εκ των προτερων και οντως ειχαμε αλλα εχει το μειονεκτημα οτι το σηκωνεις στις σκαλες.

Συμπερασματικα καποια κυριως ηταν εξαιρετικα. Αν και οι ποσοτητες ηταν λιγο περισσοτερες το value for money Θα ηταν 4.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ακρόπολη, Αθήνα
Μάρ
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Το Μάνη Μάνη βρίσκεται πολύ κοντά στο μετρό Ακρόπολις. Ο χώρος είναι αρκετά καλός και λιτά διακοσμημένος, και χωρισμένος σε διάφορα δωμάτια. Ενδιαφέρουσα η πόρτα που οδηγεί στην τουαλέτα (που είναι καθαρή)

Στο φαγητό τώρα, πήραμε hotdog μανιάτικο (μέτριο), μπρουσκέτες (οκ), κόκκορα με χιλοπίτες (μέτριο από γεύση), κριθαρότο (πολύ καλό) και 2 σαλάτες (η μια με τα ρεβύθια και η άλλη η μάνη μάνη, και αυτές απλώς καλές).

Διαβάζοντας τις κριτικές των φίλων καλοφαγάδων που γράφουν διθυράμβους για τα φαγητά. 3 πράγματα μπορεί να ισχύουν. Η ότι είμαι πολύ πεζός ή ότι εκείνη τη μέρα δεν το είχαν, ή φυσικά ότι δεν διαλέξαμε τα σωστά πιάτα.

Το ενδιαφέρον (και ίσως όχι τόσο καλό) είναι ότι σχεδόν τα 2/3 των πιάτων βασίζονται στο σύγκλινο ή σε κάποιο αλλαντικό. Δεν είναι υπερβολή, πάνω από τα μισά πιάτα είναι με βάση αυτά. Α πήραμε και αυτό το πιάτο με τα μακαρόνια που τα φέρουν σερβιρισμένα σε ένα λόφο. Πάνω είναι ένα αυγό τηγανητό και μέσα στα μακαρόνια αρκετό αλλαντικό (σύγκλινο μάλλον πάλι) Γενικώς το φαγητό δεν ήταν άσχημο αλλά όχι και κάτι που θα θυμάμαι για πολύ καιρό.

Η εξυπηρέτηση επίσης ήταν απλά οκ, υπήρχαν μεγάλα κενά χωρίς το μαγαζί να είναι γεμάτο, και το τελευταίο πιάτο το έφεραν αρκετή ώρα αφού είχαμε τελειώσει.

Συμπέρασμα; γράφω τη γνώμη μου που ίσως έρχεται σε αντίθεση με τα διάφορα που υπάρχουν ήδη. Ίσως το ξαναδοκιμάσω μετά από καιρό γιατί βολεύει μετά από μια βόλτα στο κέντρο. Δεν το λες και φτηνό. 25 περίπου ευρώ το άτομο χρειάζονται.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ακρόπολη, Αθήνα
Φεβ
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Χρόνια είχα να επισκεφθώ το ΜΑΝΗΜΑΝΗ και να σου μια Κυριακή μεσημέρι μετά από βόλτα στην περιοχή στο διαμαντάκι αυτό των γεύσεων. Η ποιότητα του φαγητού εξαιρετική όπως πάντα, ενώ κι ο χώρος ανεπιτήδευτα αρχοντικός όπως τον είχα αφήσει πριν καιρό. Σίγουρα αποτελεί ανάσα γαλήνης, ανάμεσα στην τόση βαβούρα αυτής της περιοχής!

Η σκούρα, επιβλητική, ξύλινη σκάλα που ανεβαίνει κάποιος προκειμένου να φθάσει στον κυρίως χώρο με την βαριά λευκή πόρτα, δημιουργεί μια ζεστασιά που συνεχίζεται και στον κυρίως χώρο του εστιατορίου, ο οποίος, πραγματικά, εκπέμπει μια ηρεμία και είναι ιδιαίτερα φιλόξενος!

Με δυσαρέστησε το γεγονός ότι δεν υπάρχει δυστυχώς πρόσβαση για ΑμεΑ σε μια, κατ' εξοχήν τουριστική περιοχή, τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι ξένοι στην πατρίδα τους είναι συνηθισμένοι αφειδώςσε τέτοιου είδους παροχές!!!! Υπάρχουν, για παράδειγμα, τα ηλεκτρικά ανερχόμενα καθίσματα, με οδηγό συρόμενο στην κουπαστή της σκάλας!! Φαντάζομαι ότι η κατασκευή αυτού του παλιού αρχοντικού δεν βοηθάει σε κάτι τέτοιο... Το έχουν όμως ψάξει αρκετά ??

Η αίθουσα του εστιατορίου χωρίζεται σε δύο μέρη. Ο ένας χώρος, δίπλα στην είσοδο, είναι πιο βαρύς εξαιτίας -κυρίως- των μεγάλων παραθύρων που στολίζονται με όμορφες κλασικές κουρτίνες, τα περισσότερα περίτεχνα φωτιστικά και τους σκαλιστούς τοίχους σαν να προτάσσει το κλασικό πνεύμα της περιοχής της Ακρόπολης ενώ ο μέσα χώρος είναι καθαρά αφιερωμένος στην πατρίδα των ιδιοκτητών, τη Μάνη, με μια φωταγωγημένη γιγαντοαφίσα της γραφικής και πετρόχτιστης Βάθειας!

Στο ενδιάμεσο των δύο χώρων υπάρχει ένας μακρύς ξύλινος διάδρομος απ΄όπου φαίνεται μέρος της κουζίνας, μια ρουστίκ εταζέρα και μια όμορφη αφίσα με τις περγαμηνές του εστιατορίου, καθώς έχει συμπεριληφθεί σε πρόσφατο ειδικό αφιέρωμα των New York Times. Επιπλέον, στο μικρό χολ, πριν από την είσοδο, ξεχωρίζει και η βράβευση από το Trip Advisor!

Στο ίδιο μέρος υπάρχει και ένα μικρό πόστο για τους καπνιστές, καθώς στον κυρίως χώρο, ευτυχώς, απαγορεύεται το κάπνισμα αυστηρώς! Η είσοδος των όμορφων WC, με τις όμορφα σχεδιασμένες γούρνες και τους επίχρυσους καθρέφτες, βρίσκεται, επίσης, στον ενδιάμεσο αυτό χώρο.

Καθίσαμε στον πρώτο χώρο με τα φωτεινά μεγάλα παράθυρα, τα όμορφα κάδρα, τα "αχλαδωτά" φωτιστικά, τα γκρι φαναράκια, τα κάδρα με τα όμορφα μικρά και χρωματιστά πλακίδια, τα μπουκάλια κρασιού Μάνης, τα ράφια με τα βιβλία που έχουν αναφορές στην περιοχή, αλλά και τα διάφορα παραδοσιακά μικροαντικείμενα. Τα τραπέζια είναι άνετα και υπάρχει επίσης ένα ειδικό ξύλινο τραπεζάκι, έτσι ώστε να αποσυμφορείται το τραπέζι!

Ο κατάλογος με το μενού έρχεται σε ένα κομψό φύλλο από χαρτί, το ίδιο και η λίστα με τα κρασιά. Το μενού, πέρα από πολλά παραδοσιακά πιάτα της περιοχής, περιλαμβάνει και κλασικά ελληνικά πιάτα ευρέως γνωστά.

Δοκιμάσαμε,

Στην αρχή ερωτηθήκαμε για το ψωμί και απαντήσαμε αρνητικά. Πάντως, κοιτώντας στα διπλανά τραπέζια, έρχεται ένα όμορφο πανεράκι με ψωμί με παραδοσιακό λάδι σε μπουκαλάκι. ΕΥΡΩ 1,50

Πήραμε, οικειοθελώς, ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό (2,00 )

Καγιανά με σύγκλινο Μάνης, λουκάνικο και μυζήθρα, που ήταν λίγο καυτερός, με ανεπανάληπτη γεύση. ΕΥΡΩ 8,00

Μανιάτικο hot-dog (! ) για δύο άτομα, τρία κομμάτια μεγάλου πιροσκί, που μέσα είχε, φυσικά, λουκάνικο αλλά και καραμελωμένα κρεμμύδια συν κόκκινη πιπεριά. Το πιάτο είχε ως γαρνιτούρα μικρή ποσότητα δροσερής και ολόφρεσκης σάλτσας ντομάτας! Πολύ νόστιμες μερίδες, ΕΥΡΩ 3,00 το τεμάχιο.

Σαλάτα Απλά Ελληνική με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, κρεμμύδι, πλιγούρι, λίγα κρουτόν και φέτα, νόστιμο πιάτο αρωματισμένο με δυόσμο! ΕΥΡΩ 8,00

Κόκορα με χυλοπίτες με σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με κανέλλα, μπαχάρι και θυμάρι. Άψογα παρουσιασμένο πιάτο με ένα τροφαντό πόδι κόκορα και τριμμένη μυζήθρα πάνω στις χυλοπίτες. Λίγο που δοκίμασα, μου άρεσε πολύ! ΕΥΡΩ 17,00

Μακαρούνες με χοιρινό, λουκάνικα και σάλτσα μανιταριών. Πλούσια ποσότητα από λεπτά μακαρόνια με ζουμερά κομμάτια χοιρινού, λίγα πράσινα λαχανικά, αρκετή σος και δύο πορτοκαλοκίτρινα κρακεράκια για ντεκόρ. Επίσης νόστιμο πιάτο. ΕΥΡΩ 12,00

Κριθαρότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας, ένα άψογα παρουσιασμένο πιάτο με την ευωδιά των μανιταριών να μας συνεπαίρνει! ΕΥΡΩ 11,00

Η διακόσμηση των τραπεζιών είναι μοναδική και όλα τα γεύματα σερβίρονται σε όμορφα λευκά πιάτα.

Οι μερίδες των κυρίως είναι αρκετά μεγάλες και θα πρότεινα να παραγγείλετε λιγότερα κυρίως και περισσότερα από τα πρώτα, τα οποία είναι και τα πιο ενδιαφέροντα. Εμείς, τέσσερα άτομα, παραγγείλαμε τα παραπάνω και... σκάσαμε!!

Από γλυκά προτιμήσαμε Τάρτα Σοκολάτα με μπάλα παγωτού βανίλιας. Πρόκειται για στρογγυλό κομμάτι γλυκού με χοντρά τρίμματα σοκολάτας στο πάνω μέρος, σος καραμέλας με φουντούκια ως γαρνιτούρα συν το παγωτό. Καταπληκτικό! Μας το κέρασαν! ΕΥΡΩ 6,00
Άλλα γλυκά: Mιλφέιγ, Καρυδόπιτα και πορτοκαλόπιτα (5,50 -6,50 )

Φέρνοντας στο μυαλό μας την πετρόxτιστη Μάνη, συνοδεύσαμε το γεύμα μας με ένα λευκό αρωματικό, πελοποννησιακό κρασί Νεμέας, το "Πέτρινες Πλαγιές ", του κτήματος Παλυβού, ΕΥΡΩ 22,00.
Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία από κρασιά, μερικά από τα οποία σερβίρονται και σε ποτήρι (3,50 -6,50 ). Οι τιμές στις μπύρες κυμαίνονται στα 3-3,50 ενώ το ούζο και το τσίπουρο, τα 200ml, χρεώνονται 8,00.

Ήπιαμε δύο εσπρεσάκια (2,00) και ένα τσάι..... Lipton (3,00)....!
Σε ένα μέρος σαν κι αυτό σίγουρα θα περίμενα να υπάρχει αυθεντικό τσάι βουνού καθώς και ποικιλία από διάφορα πόσιμα βότανα, πράγμα που σίγουρα θα ενθουσίαζε και τους τουρίστες, από την γύρω περιοχή, που επισκέπτονται καθημερινά το εστιατόριο.!!

Τις καθημερινές σερβίρονται και μισές μερίδες, στην μισή τιμή.

Μου άρεσε που ο ιδιοκτήτης ήταν πανταχού παρών!!
Η κοπέλα που είχε αναλάβει το τραπέζι μας ήταν πρόθυμη με ευγενικούς τρόπους και εγκράτεια που ταιριάζει στη μανιάτικη κουζίνα του εστιατορίου...

Τα τέσσερα άτομα, χωρίς τα ποτά, πληρώσαμε γύρω στα ΕΥΡΩ 55,00
Αρκετά τίμιο ποσό αν υπολογίσουμε όλα τα άλλα.... και κυρίως την ικανοποίηση της.... λίαν επιεικώς "απαιτητικής" Mανιάτισσας μητέρας μου!! Aυτό τα λέει όλα, τα υπόλοιπα από κοντά...!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ακρόπολη, Αθήνα
Φεβ
07
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Μιας και στην Αθηνα υποδεχτηκαμε για πρωτη φορα το dine athens αποφασισα να μη χασω την ευκαιρια και να επισκεφτω καποιο απο τα 100 εστιατορια που συμμετειχαν στην εν λογω ενεργεια. για να ειμαι λοιπον σιγουρα εκανα εγκαιρως την κρατηση μου διαδικτιακα καθοτι οπως ειδα τα μενου στα περισσοτερα εστιατορια εξαντληθηκαν σχετικα γρηγορα.

το εκλεκτο λοιπον εστιατοριο που αποφασισα να επισκεφτω ηταν το ΜΑΝΗΜΑΝΗ που μεσα απο το ask εχω διαβασει υπεροχες κριτικες και σαν φιλη των ωραιων και ευφανταστων γευσεων αποφασισα να το επισκεφτω.
μεσημερι λοιπον πεμπτης, με παρκαρισμα δυστυχως περιπου 1 χιλιομετρο μακρια καθοτι η περιοχη Μακρυγιαννη-Κουκακι δεν φημιζεται για την ευκολια της στο παρκαρισμα, και δυστυχως σε μια κρυα μερα, οποτε περπατημα αρκετο.

ευτυχως με αποζημειωσε πληρως η ταλαιπωρια του περπατηματος μεσα στο κρυο οταν επιτελους εφτασα στο μαγαζι. ενα απιστευτο νεοκλασικο κτηριο, με ξυλινη σκαλα που σε ανεβαζε στον επανω οροφο οπου φιλοξενειται το εστιατοριο. δεσποζε το λευκο χρωμα και οι μοντερνες πινελιες στη διακοσμηση κυριως στους πινακες και κατι που εμενα μου αρεσε πολυ ηταν οτι ηταν υπεροχα φωτεινο με αρκετες λαμπες σε ολο τον χωρο. στα πολυ συν γιατι ειναι λεπτομερεια που δεν την περιμενεις με τιποτα ειναι η τοποθετηση αφρολεξ/μαξιλαριων κατω απο τα τραπεζια ωστε να μην χτυπανε τα ποδια σου οταν καθεσαι και αναλογα το υψος του καθενος.

ας παμε τωρα στην εξυπηρετηση, τα 4 παιδια που εξυπηρετουν το χωρο του εστιατοριου ειναι ευγενεστατα και χαμογελαστα. καποιοι απο αυτους απλα διεκπαιρεωτικα αλλα και καποιοι αυθεντικα ευγενεστατοι.
σαν πρωτη εντυπωση χωρου λοιπον εξαιρετικη. η κρατηση μας ηταν και σε τραπεζι διπλα στην μπαλκονοπορτα οποτε ακομα περισσοτερο φως σε μια μουντη μερα.
και παμε τωρα στο μενου το οποιο ηταν ala carte μεν αλλα εδινε 2 επιλογες κατ'ατομο. συνεπως καθοτι ειμασταν 2ατομα δοκιμασαμε απο ολες τις δυνατες επιλογες. το καθε μενου με ψωμι και νερο εμφιαλωμενο ανερχοταν στα 20ευρω κατ΄ατομο το οποιο ηταν εκπληκτικο value for money.

αναλυτικα το μενου λοιπον: για ορεκτικα πηραμε σουπα βελουτε μανιταριων, ενα απιστευτο πιατο. οτι πιο ωραιο εχω δοκιμασει (10/10) και ραβιολι με φετα και σάλτσα λαχανικων. ωραιο πιατο και ευγεστο (8/10). απο σαλατες πηραμε Φακές
με φρέσκια ρίγανη, λιαστή ντομάτα, κρεμμυδάκι, κάπαρη & σύγκλινο σε σάλτσα πορτοκαλιού.

εξαιρετικης δημιουργιας πιατο (9/10) και σαλατα ΜάνηΜάνη με μαρούλι, ρόκα, vinaigrette λιαστής ντομάτας & μανούρι. οχι κατι ιδιατερο αλλα οχι οτι δε μας αρεσε (7/10) και για κυριως πηραμε φιλετο τσιπουρας με πουρε φασολιου σε σαλτσα πορτοκαλιου, ενα πιατο που δε δοκιμασα εγω αλλα η παρεα μου το εγλυψε το πιατο της οποτε (8/10) και εγω πηρα Ψαρονέφρι με μανούρι &cσύκα σε σάλτσα από μέλι, αμύγδαλα & κριθαράκι με ξινομυζήθρα. ενα εξαιρετικο πιατο, με φαντασια και γευση, με ενθουσιασε (9/10) και τελος για γλυκο πηραμε καρυδοπιτα με παγωτο βανιλια που περιειχε 2 μεγαλα κομματια καρυδοπιτας και μια μπαλα παγωτο (9/10) και ενα Μιλφέιγ με βύσσινο & κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου.

πολυ διαφορετικο γλυκο απο τα συνηθισμενα. πολυ ωραιο και οχι ιδιατερα γλυκο. δεν καταλαβα μεν τη γευση της μαστιχας αλλα δε με ενοχλησε καθολου αυτο (9/10). πηραμε και μια μπυρα που κοστισε 3.50€ και μας κερασαν και μαστιχα μετα το κυριως και πριν το γλυκο.
εκπληκτικη γευστικη εμπειρια και το προτεινω ανεπιφυλακτα

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ακρόπολη, Αθήνα
Φεβ
01
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο απόγευμα Παρασκευής χωρίς κράτηση, υπήρχαν αρκετά τραπέζια ελευθέρα.

Ο χώρος είναι καθαρός, η μουσική απαλή αλλά το περιβάλλον είναι λίγο έως 'αποστειρωμένο'. Δηλαδή άχρωμο, χωρίς κάτι ιδιαίτερο ή αναφορές στην Μάνη. Η εξυπηρέτηση από το 1ο λεπτό ήταν διακριτική και επαγγελματική.
Φάγαμε 2 ατομα σαλάτα Μανη, ένα ψαρονέφρι κι ένα φρικασέ μαζί με ένα μπουκάλι αγιωργίτικο.

Η σαλάτα ήταν ικανοποιητική (πράσινη με ψητό τυρί), το φρικασέ που έφαγα εγώ ήταν πολύ νόστιμο και το ψαρονέφρι πολύ ωραίο επίσης.
Στο εστιατόριο δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.

Ο λογαριασμός έφθασε στα 54 ευρώ. Χρεώθηκε στο λογαριασμό 1,5 κουβερ το άτομο και 2 ευρώ το νερό (μας ρώτησαν).
Συνολικά ήταν ευχάριστα, συστήνεται για να απολαυσεις ένα ωραίο πιάτο, αλλά δεν είναι ένα κατάστημα που με την παρέα σου θα διασκεδάσεις.