Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΝΗΣ

Tο ΜΑΝΗΜΑΝΗ σας υποδέχεται σε ένα διώροφο νεοκλασικό, αναλαμβάνοντας εδώ και 10 χρόνια, να σας μυεί στις Μανιάτικες –και όχι μόνο– γεύσεις του.

Στο μενού η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα εναρμονίζεται απόλυτα με τη σύγχρονη και οι συνεχείς γαστρονομικοί πειρασμοί του ΜΑΝΗΜΑΝΗ έρχονται να συμπληρώσουν το puzzle μιας γευστικής αλυσίδας που υπόσχεται κρυμμένους άσους στην…ποδιά της.

https: //www. facebook. com/MANHMANH. gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Κυριακή: 14.00 με 23.00

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Φιλικό προς χορτοφάγους
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Ταξινόμηση:

Έξυπνη Με ημερομηνία Με επίπεδο χρήστη

23 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Όταν την τελευταία Δευτέρα του Σεπτέμβρη περιπλανηθήκαμε με ένα φίλο μου στου Μακρυγιάννη, με κάποια εστιατόρια κλειστά ή γεμάτα, δεν το βάλαμε κάτω. Έτσι, την Τετάρτη 3/10 επισκεφθήκαμε το ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ (ΜΜ), αυτή τη φορά μετά από τηλεφωνική κράτηση: Δύο άτομα, στις 8 το βράδυ, με το εστιατόριο ως συνήθως και δικαίως γεμάτο, κυρίως από τουρίστες, εξασφαλίζοντας ωραίο γωνιακό τραπέζι στην μπροστινή αίθουσα, όπως άλλωστε τους το είχα ζητήσει.

Το κλασικό εστιατόριο με βάση τη Μανιάτικη κουζίνα και τα ολόφρεσκα εποχικά υλικά της -που η πλούσια φαντασία του σεφ Αλέξανδρου Φουρούλη, με Μανιάτικες ρίζες επίσης, αναδεικνύει πάντοτε σε γαστρονομικά αριστουργήματα- είναι όντως ένα τουριστικό διαμαντάκι.
Ο Αλέξανδρος βέβαια διαθέτει άριστες περγαμηνές απ’ το Vardis στο Πεντελικόν, το Beau Brummel, που δεν υπάρχουν πια, τη Σπονδή, κ. λπ. ναούς της εστίασής μας! Τίποτα δεν είναι τυχαίο!!

Το ΜΜ συνιστά έτσι τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας για όσους επιθυμούν να υπερβούν το δίλημμα ενός καλοφαγά σχετικά με τους τουριστικούς χώρους εστίασης της Πλάκας - και με τις δύο έννοιες εδώ, τόσο της συγκεκριμένης περιοχής, όσο και της ποιοτικής απαξίας!
Άλλωστε, οι τουριστικοί οδηγοί δικαιολογημένα το έχουν ξεχωρίσει, κατευθύνοντας τον ψαγμένο τουρίστα σε μια σωστή επιλογή.
Στο σάιτ μας, μάλιστα, διαπιστώνω ότι γράφω τώρα την 98η κριτική, και εύχομαι σύντομα να τις εκατοστίσει με την αξία του!!

Για τον χώρο δεν θα ήθελα να επαναληφθώ, αφού ήδη τον έχουν επισκεφθεί καλοφαγάδες μας, αξιολογώντας το ΜΜ με 80 % και μάλιστα με βεβαιότητα 65 % περίπου! Το διώροφο της οδού Φαλήρου, με την αριστοκρατική σκάλα που οδηγεί στον Α’ όροφο, τον χάρτη της Μάνης ανεβαίνοντας και τις δύο αίθουσες επάνω, αριστερά τη μικρή και δεξιά την πιο ευρύχωρη, στην πρόσοψη, τις ανοιχτές λευκές αποχρώσεις σε τοίχους, τραπεζοκαθίσματα, τραπεζομάντιλα και σερβίτσια, έχει μια χωρητικότητα τουλάχιστον 60 ατόμων. Ακούγεται απαλή μουσική jazz & lounge, μέσα σε μια μινιμαλιστική ατμόσφαιρα αριστοκρατικής ευγένειας που σε προδιαθέτει να απολαύσεις το φαγητό σου. Στη μικρή αίθουσα, με περιβάλλον περισσότερο Μανιάτικο, δεσπόζει ο τεράστιος, φωταγωγημένος πίνακας-αφίσα της Βάθειας, με τους επιβλητικούς Μανιάτικους πύργους της!!

Υπάρχουν δύο πεντακάθαρες τουαλέτες, ανδρών και γυναικών, μεταξύ των δύο αιθουσών εστίασης, με μοντέρνα είδη υγιεινής και εντυπωσιακούς οβάλ καθρέφτες.

Οι πάντα ευγενέστατοι σερβιτόροι (3-4 νεαρά και άψογα εκπαιδευμένα άτομα) με τους σωστούς χρόνους σερβιρίσματος, είναι φυσικά ένα ακόμη προσόν του συγκεκριμένου αυτού χώρου εστίασης, σε ένα αστικό περιβάλλον που ξυπνά συνειρμούς από αρχοντικές τραπεζαρίες και πλουσιοπάροχα γεύματα περασμένων δεκαετιών!!

Το μαγαζί, που άνοιξε το 2004, τη χρονιά της Ολυμπιάδας μας μαζί με το Μουσείο Ακρόπολης, είναι ανοιχτό καθημερινά, μεσημέρι/βράδυ, από 14.00 μέχρι 23.00, η κουζίνα του.

Το μενού, που ανανεώνεται κατά καιρούς, περιλαμβάνει 5 σαλάτες, από 9-10 € (Μάνη Μάνη, Ελληνική, φακές.. ), 6 ορεκτικά, από 7-14.50 € (φάβα, τοπικό καγιανά, χταπόδι.. ), 4 ζυμαρικά, στα 12-13 €, (τοπικές τσουχτές, μακαρούνες, χυλοπίτες, κριθαράκι), 6 κύρια πιάτα, από 13-19 €, (ψαρονέφρι, μπιφτέκι, αρνάκι, ψάρι ημέρας.. ) και 4 γλυκά, στα 5.5-6.00 € (πορτοκαλόπιτα, δίπλες, μιλφέιγ σοκολάτας.. ).
Το μενού υπάρχει και ηλεκτρονικά, ώστε να μπορείτε να οργανώσετε εκ των προτέρων την επίσκεψή σας, ρωτώντας φυσικά για τυχόν πιάτα ημέρας.

Όσον αφορά τη λίστα των ποτών, αυτή περιλαμβάνει περί τις 30 ετικέτες λευκών και κόκκινων κρασιών του ελληνικού αμπελώνα, σε τιμές από 14-34 €, όχι υπερβολικές για το συγκεκριμένο μέρος, αποστάγματα 200 ml στα 8 €, και τα συνήθη αναψυκτικά και μπύρες.

Εμείς πήραμε τα εξής πιάτα:

• Ο φίλος μου δοκίμασε το ψαρονέφρι, που ήταν γευστικότατο, 4-5 κομμάτια από ψαρονέφρι με μανούρι και μέλι από πάνω, ενώ στο κέντρο του πιάτου υπήρχε μικρή συνοδευτική σαλάτα με βάση αποξηραμένο σύκο, καθώς και τις σχετικές σος. Δοκίμασα και εγώ και συμφώνησα απόλυτα με τον φίλο μου. Τιμή 15 €.

• Εγώ πήρα τον κόκορα κρασάτο, που ήταν καμιά 12αριά λεπτά κομμάτια φιλέτου από κόκορα, απίθανης νοστιμιάς, με σος ντομάτας και διάφορα μπαχαρικά, και με γαρνιτούρα εξαιρετικές τοπικές χυλοπίτες. Τιμή στα 14.50 €.

• Για επιδόρπιο μοιραστήκαμε το περίφημο μιλφέιγ σοκολάτας (τα γλυκά είναι επίσης έργα του σεφ, τα οποία παντρεύουν τη γαλλική του γαστρονομική παιδεία με τις μανιάτικες ρίζες! ). Είχε δύο στρώσεις λεπτής ζύμης, όπου ενδιάμεσα αλλά και από πάνω υπήρχε άφθονη και ποιοτική μους σοκολάτα! Τιμή στα 6 €.

• Στην αρχή ζητήσαμε ψωμιά, που ήρθαν σε κομψό δίσκο και ήταν συνδυασμός λευκού και μαύρου σίκαλης. Τιμή στα 3 €.

• Ζητήσαμε επίσης εμφιαλωμένο νερό, στα 2.50 €, ο φίλος ήπιε coca cola (2.50 €), ενώ εγώ πήρα την αγαπημένη μου μπύρα FIX DARK στα 3.50 €.

Ο λογαριασμός ήρθε στο αναμενόμενο ποσό των 47.00 €, εύλογο για την υπόψη περιοχή και τη συγκεκριμένη γαστρονομική εμπειρία!

Μας κέρασαν λικέρ μαστίχα εκλεκτή και τα παρατηρητικά γκαρσόνια βλέποντας άμεσα τον άσπρο πάτο, μας ξαναγέμισαν τα ποτήρια, χωρίς δεύτερη σκέψη! Εύγε!!

Συμπερασματικά, το ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ του κ. Μπουτσικάρη απ’ το Γύθειο, διατηρεί σταθερά την ίδια άψογη ποιότητα της κουζίνας του, που το κάνει να ξεχωρίζει στην ευρύτερη τουριστική περιοχή Μακρυγιάννη - Ακρόπολη - Κουκάκι και να μαγνητίζει δικαιολογημένα τόσο τους απαιτητικούς τουρίστες όσο και την αντίστοιχη εγχώρια πελατεία του, η οποία το τιμά περισσότερο τους χειμερινούς μήνες!!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.

20 Δεκ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Άλλος ένας χώρος ο οποίος δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση για να δείξει την αξία του. Και αυτό το καταλαβαίνεις ανεβαίνοντας την επιβλητική ξύλινη σκάλα του παλιού νεοκλασικού της Φαλήρου, πολύ κοντά στο μουσείο της Ακρόπολης, που σε οδηγεί στην εξίσου επιβλητική λευκή πόρτα εισόδου του μαγαζιού. Πριν μπεις, θαύμασε τον vintage καθρέφτη, την εταζέρα και τις βαριές ξύλινες καρέκλες που αποτελούν τον χώρο καπνίσματος, διότι δύσκολα θα το συναντήσεις σε πολλά μαγαζιά, να καπνίζουν εκτός.
Ο χώρος αποτελείται από 2 μεγάλα δωμάτια που ενώνονται με έναν στενόμακρο διάδρομο. Ο δεξιά χώρος που καθίσαμε, ψηλοτάβανος, βαμμένος σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, ψηλά παράθυρα με βαριές κουρτίνες, minimal διακόσμηση και τίποτα περιττό στους τοίχους. Το μαύρο ξύλο των τραπεζιών έτσι όπως έρχεται σε αντίθεση με το λευκό και εκρού των τοίχων, το ξύλινο πάτωμα, την φωτεινότητα του χώρου αλλά και το ευγενές καλωσόρισμα από την ξανθούλα υπεύθυνη της σάλας, σε προδιαθέτουν ότι σίγουρα θα περάσεις υπέροχα.
Η εξυπηρέτηση άψογη όπως αρμόζει στο μαγαζί, σε ότι αφορά το σερβίρισμα, την γνώση των πρώτων υλών, τις γευστικές προτάσεις και την διευθέτηση της όποιας ιδιοτροπίας του μικρού –έχω άποψη- γιου μου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος για το μόνο που θα γκρινιάξω είναι το γεγονός ότι στη σάλα που καθόμασταν από την πλευρά του δρόμου, τα τραπέζια ήταν αρκετά κοντά μεταξύ τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθόμαστε δίπλα σε τραπέζι πολλών ατόμων και φασαριόζικο. Και την φασαρία εννοείται την αντέχω, διότι ενίοτε κάνω και εγώ Το επαναλαμβανόμενο σκούντημα όμως όχι. 2 φορές στο cheers των ποτηριών μας, παρ’ ολίγο να γίνουμε μούσκεμα και άλλες 2 το πιρούνι με το περιεχόμενο κατευθύνθηκε προς τον οφθαλμό μου. 5η δεν υπήρξε, διότι υπήρξε παρέμβαση του σερβιτόρου.
Το φαγητό είναι σύνθεση, άριστων πρώτων υλών της μάνας γης της Πελοποννήσου και κυρίως της Μάνης, σε συνδυασμό με την δημιουργικότητα και την φαντασία του chef, ο οποίος στην κυριολεξία κάνει ‘’κόλπα’’ με απλά υλικά. Εδώ καταρρίπτεται ο μύθος ότι για να δημιουργήσεις ένα πιάτο, η ποσότητα θα πρέπει να είναι δείγμα φαγητού.
Ερωτηθήκαμε αν θα χρειαστούμε ψωμί και φυσικά ξεκινήσαμε με ένα ωραίο πανέρι με 2 είδη ζεστών φετών, συνοδεία μπουκαλιού από αγνό παρθένο ελαιόλαδο και ελιών.
Ορεκτικά για συνέχεια και δεν θα μπορούσε να λείψει από το τραπέζι ο καγιανάς, κοκκινωπός – κοκκινωπός, ζεστός και αρωματικός. Μιλάμε για ένα τελείως απλό πιάτο με 2 κοινά συστατικά, που κάποτε με κυνηγούσε η μάνα μου για να το φάω. Το έφαγα ελάχιστες φορές.
Φεύγοντας από το σπίτι, σε όλες τις φάσεις της ζωής μου, όπου το έβρισκα, με όποια ονομασία, από την πιο απλή ‘’αυγά με ντομάτα’’, τις ενδιάμεσες ‘’καγιανάς’’ και ‘’στραπατσάδα’’, έως τις πιο φευγάτες ‘’κατοχικός μεζές’’ και ‘’πιάτο των φτωχών’’, το προτιμούσα με κλειστά μάτια. Ανοίγει την όρεξη και σε βοηθάει, να εισέλθεις ομαλά στα υπόλοιπα πιάτα. Εδώ περιείχε επίσης σύγκλινο, λουκάνικο και μυζήθρα τριμμένη. Γεύση απίθανη, λαδάκι όσο έπρεπε για να μη λιγώνει, λίγο πιπεράκι έτσι για το spicy της ημέρας και εξαφανίστηκε άμεσα.
Συνεχίσαμε με ραβιόλες χειροποίητες με φέτα και ροζ σάλτσα από μπριάμ λαχανικών. Πολύ καλό το ζυμαρικό, στο σωστό βράσιμο και με σάλτσα που ευωδίαζε όλο τον λαχανόκηπο.
Φακοσαλάτα φορμαρισμένη σε σχήμα κονσέρβας που φοβήθηκα ότι δεν θα μας φθάσει. Όταν όμως αρχίσαμε και χαλούσαμε το σχήμα, γέμισε το πιάτο και αποδείχθηκε αρκετή. Περιείχε μαζί με το όσπριο που ήταν σωστά βρασμένο και δεν ‘’κρατούσε’’, λιαστή ντομάτα, σύγκλινο, κάππαρη, κρεμμύδι και ρίγανη. Εδώ δηλώνω, ότι η sauce πορτοκαλιού που είχε ραντιστεί η σαλάτα, την απογείωσε.
Στα κυρίως δοκιμάσαμε μπιφτεκάκια μοσχαρίσια (Χ 2), 6 μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους, με πίτα κομμένη και 2 sauce η μια πικάντικου γιαουρτιού που πέρασε απαρατήρητη διότι ήταν τελείως flat και μια καπνιστής μελιτζάνας που έδινε την απαραίτητη ένταση στο πιάτο.
Επίσης πήραμε και ψαρονέφρι με μανούρι, σύκα, αμύγδαλα και κριθαράκι με ξινομυζήθρα, λουσμένα σε σάλτσα από μέλι. Ήρθαν 4 κομματάκια ζουμερό κρέας με κομμάτι μανούρι από πάνω και ωραία χυλωμένο κριθαράκι. Παρ’ όλο που το πιάτο είχε γλυκιά σάλτσα και συστατικά, δεν γλύκιζε υπερβολικά ίσα - ίσα που του έδινε, μια πολύ ωραία αίσθηση.
Από γλυκά τέλος, δοκιμάσαμε καρυδόπιτα με παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας και πορτοκαλόπιτα με παγωτό γιαούρτι, ωραία κλασικά παραδοσιακά σπιτικά γλυκά και τέλος, αλλά δεν θα πας στο Μανημάνη για τα γλυκά.
Μαζί με 4 μπύρες μικρής Ελληνικής ζυθοποιίας, 2 σόδες από τη Θεσσαλία, νερό εμφιαλωμένο που το ζητήσαμε συν tip, 4 άτομα, δώσαμε 100 ευρώ ποσό θεωρώ λογικό για το όλο concept του μαγαζιού. Σίγουρα δεν θα πας κάθε βδομάδα, αν και σου δίνει τη δυνατότητα κάποιες μέρες και ώρες να παραγγείλεις μισές μερίδες, αλλά σε ένα ευχάριστο γεγονός σίγουρα θα σε αποζημιώσει.
Μέχρι τώρα την ευρύτερη περιοχή της Μάνης την είχα στην καρδιά μου, για τα ωραία μέρη, τα κάστρα, τις παραλίες, τα γραφικά λιμανάκια, τη Μονεμβασιά, τους μεζέδες της Ματούλας μέσα στο κάστρο και το φρεσκότατο ψάρι του Τάκη στο Λιμένι. Τώρα θα προστεθεί και το Μανημάνη.

10 medium

13 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Στη Μάνη δεν έχω πάει. Αλλά θέλω πολύ. Στο ΜάνηΜάνη επίσης δεν είχα καταφέρει να πάω, αλλά κι εκεί ήθελα πολύ να πάω, γιατί τα τελευταία χρονια είχα ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα. Ωστόσο, όσες φορές προσπάθησα χωρίς κράτηση, ήταν αδύνατο. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο τουρισμός στην περιοχή είναι αυξημένος, ίσως χρειάζεται κράτηση κάποιες μέρες νωρίτερα.

Την προηγούμενη Παρασκευή 23/2 κατάφερα να κλείσω ένα τραπέζι για τέσσερις, με τηλεφώνημα που προηγήθηκε μία μέρα πριν.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο Μετρό Ακρόπολη, στην οδό Φαλήρου. Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο, με γυριστή, ξύλινη σκάλα και δύο αίθουσες, δεξιά και αριστερά της κουζίνας. Εμείς καθίσαμε στην αίθουσα με τα όμορφα φωτιστικά και τα μεγάλα παράθυρα, σ' ένα όμορφο, γωνιακο τραπέζι. Ο χώρος είναι αριστοκρατικά κομψός, με μοντέρνα, μίνιμαλ αισθητική, που σέβεται το ύφος του κτιρίου. Mainstream μουσικη με γλυκιες μελωδιες, εφτιαχνε ατμοσφαιρα... Θετική εντύπωση μου έκανε ότι είχε αρκετό νεανικό κόσμο και επίσης αρκετους ξένους επισκέπτες.

Το τραπέζι ήταν όμορφα στρωμένο με σερβίτσια, πετσέτες και μεγάλα ποτήρια κρασιού, τα οποία μαζεύτηκαν μόλις δώσαμε την παραγγελία. Και τα σερβίτσια επίσης αλλάχτηκαν μετά τα πρώτα πιάτα.

Η εξυπηρέτηση ήταν ευγενική, πρόθυμη, διακριτική και χαμογελαστή. Εξυπηρετηθήκαμε από έναν νεαρό σερβιτόρο, ο οποίος μας καλωσόρισε στο τραπέζι, με προθυμία μας έλυσε απορίες, μας έκανε προτάσεις, μας σέρβιρε. Εντύπωση μου έκανε ότι μόλις άνοιξε το κρασί που είχαμε παραγγείλει, έβγαλε και μύρισε τον φελλό και μας προειδοποίησε ότι μάλλον το κρασί είχε ξινίσει. Πράγματι στην γευστική δοκιμή, το άρωμα και η γεύση του κρασιού έδειξαν ότι το συγκεκριμένο μπουκάλι δεν ήταν καλό, και μας το αντικατέστησε. Επειδή σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο στα εστιατόρια (τουλαχιστον εμένα δεν μου έχει ξανατύχει), εκτιμώ πολύ την κίνησή του και επιβραβεύω με 4/4 την εξυπηρέτηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραβλέπω κάτι άλλο αρνητικό. Στο σύνολο της εξυπηρέτησης δεν είχαμε κανένα παράπονο.

Ο κατάλογος είναι λιτός. Έχει κάποια δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας κι δυο-τρία παραδοσιακά της Μάνης, στην πιο γκουρμέ εκτέλεσή τους. Περίπου 10 ορεκτικά, 5 σαλάτες, 3-4 ζυμαρικά, κάποια βασικά πιάτα με κρέας/ ψάρι (μπιφτέκια, ψαρονέφρι, κόκορας, πανσέτα, ψάρι) και κάποια γλυκά. Κατά την γνώμη μου, αρκετά καλή αναλογία. Ίσως θα ήθελα κάτι ακόμα στα κυρίως... κοτόπουλο ίσως, φιλετάκια, μοσχάρι...

Η λίστα κρασιών προσφέρει ποιοτικές επιλογές: στα κόκκινα αμφιταλαντευτήκαμε μεταξύ Βίβλιας Χώρας, Syrah Αβαντις και Thema Παυλίδη (καταλήξαμε στο τελευταίο, στα 31 ευρώ, το πιο ακριβο, μαζι με τη Βιβλια Χωρα). Στα λευκα παρατηρησα κι ενα απο τα αγαπημενα μου κρασια, τον Οβηλο- βιβλια Χωρα στα 34).

- Στην αρχή παραγγείλαμε την σαλάτα Απλά Ελληνικά: μας άρεσε πολύ. Ήταν ευφάνταστη σε παρουσία και εκτέλεση. Τέσσερις φωλιές καταϊφιού γεμιστές με φέτα, παρατεταγμένες σε ημικύκλιο μέσα σε ένα πιάτο, μαζί με μείγμα από πλιγούρι, αγγούρι, δυόσμο, τομάτα, πιπεριά. Με ενθουσίασε στην όψη. Η φέτα όμως ήταν λίγο πικάντικη για τα γούστα μου.

- Από τα ορεκτικά πήραμε τις "τραβηχτές" τηγανιτές πιτούλες με κεφαλοτύρι, ένα παραδοσιακό μανιάτικο ορεκτικό, λιτό και ενδιαφέρον στην απλότητά του: Ευτυχώς ήταν αρκετά στεγνές, δεν είχαν τραβήξει λάδι. Δίπλα μπαστουνάκια κεφαλοτύρι. Θα ταίριαζε πολύ το μέλι ή λίγη γέμιση γραβιέρας, αλλά κι έτσι μια χαρά ήταν. Το δοκιμάσαμε για μια φορά, για να πούμε ότι φάγαμε και κάτι μανιάτικο. (7 ευρώ)

- Πήραμε και δύο από τα πουγκάκια (4ευρώ/ τεμάχιο) για την μέση. Μου άρεσαν και αυτά. Η κρούστα έσπαγε τραγανή και η γέμιση από πιπεριά Φλωρίνης, παστουρμά, κατσικίσιο τυρί, μανούρι, δεντρολίβανο, έφτιαχναν έναν πολύ νόστιμο συνδυασμό. Βέβαια, για κάποιον που θέλει να γευτεί τον παστουρμά, πρέπει να πω ότι δεν ήταν καθόλου έντονη η γεύση του.

Στα κυρίως επιλέξαμε:

- 2 μερίδες ψαρονέφρι
- μία μερίδα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια
- μία μερίδα κόκορα.

Επειδή δοκίμασα και από τα τρία πιάτα, μπορώ να πω ότι όποιο κι αν είχα επιλέξει θα μου άρεσε εξίσου. Ιδιαίτερα με εντυπωσίασε η παρουσίασή τους. Προσφέρονταν όλα σε μεγάλα σερβίτσια, οι μπουκιές, τα χρώματα και οι γεύσεις ήταν ωραία τοποθετημένες, πρώτα χόρταινε το μάτι και μετά η όρεξη. Σε ποσότητα, είναι μάλλον μέτριες μερίδες, σίγουρα δεν χορταίνουν αυτόν που σε κανονικές συνθήκες θέλει τρεις πίτες με γύρο για να χορτάσει, αλλά πιστεύω ότι σε συνδυασμό με τα ορεκτικά συναποτελούν ένα σωστό γεύμα.

Το ψαρονέφρι που προτίμησα εγώ, ήταν τέσσερα μικρά κομμάτια, με μανούρι ψημένο από πάνω. Συνοδεύονταν από μια σάλτσα με μέλι, και κριθαράκι με ξινομυζήθρα. Πολύ νόστιμο, αν και λίγο πιο γλυκό, απ' όσο θα ήθελα. Αλλά γούστα είναι αυτά...

Τα μπιφτεκάκια ήταν πέντε, τοποθετημένα εναλλάξ ανάμεσα σε κομμάτια πίτας. Συνοδεύονταν από σάλτσα γιαουρτιού και λίγη μελιτζανοσαλάτα. Ήταν μυρωδάτα, σωστά ψημένα και λαχταριστά.

Ο κόκορας ήταν το καλύτερο πιάτο, κατ' εμέ. Ένα κομμάτι, μάλλον μπούτι, γεμιστό με μανιτάρια και πεκορίνο Αμφιλοχίας. Συνοδευόταν από σπασμένη πατάτα, καπνιστό χοιρινό και πράσο.

Επιλέξαμε κι ένα επιδόρπιο, αυτό που μας προτάθηκε ως γλυκό ημέρας, ένα υπέροχο μιλφέιγ με νουτέλα ή σοκολάτα πραλίνας, δεν το θυμάμαι ακριβώς. Ήταν γευστικός πειρασμός. Από τα "λαχταριστότερα" μιλφέιγ που έχω δοκιμάσει, σε υφή, σε τραγανότητα, σε κρέμα. Μου άρεσε πάρα πολύ!

Μας κέρασαν λικέρ μαστίχας.

Ο λογαριασμός για όλα αυτά τα πιάτα ανήλθε στα 130 ευρώ περίπου. Δηλαδή, χωρίς το κρασί, γύρω στα 100, πάνω-κάτω 25 ευρώ το άτομο. Σίγουρα δεν είναι ένα φτηνό εστιατόριο, αλλά η κουζίνα του είναι πρωτότυπη, με ελληνική πρώτη ύλη, ανεβάζει την παράδοση ένα σκαλί πιο πάνω. Σίγουρα μια στο τόσο αξίζει την επίσκεψη. Και φυσικά είναι μια πολύ καλή πρόταση όταν έχεις ξένους επισκέπτες.

13 Ιαν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Θέλαμε καιρό να το δοκιμάσουμε και πήγαμε κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Νεοκλασικό με ωραία διακόσμηση και κόσμο όλων των ηλικιών, καθώς και τουρίστες.
Η εξυπηρέτηση λίγο διαχειριστική αλλά οκ.

Το κρασί άριστο και σε καλή τιμή περίπου 15 ευρώ εμφιαλωμένο με την επωνυμία του μαγαζιού.

Το νερό ήρθε βρύσης και δεν πήραμε ψωμί για αρχή αφού ερωτηθήκαμε.

Καταπληκτική η σαλάτα με φακές, σύγκλινο, λιαστή ντομάτα και σως πορτοκαλιού στα 8 ευρώ, ότι καλύτερο δοκιμάσαμε.

Απόλυτη μετριότητα τα μπιφτεκάκια, γιαύρτι, με ντιπ καπνιστής μελιτζάνας και πιτούλες. Μεγάλη μερίδα αλλά δεν είχαν καμία πρωτοτυπία ή ένταση. Το γιαούρτι δε είχε καμία σπιρτάδα και δεν προσέφερε τίποτα στο πιάτο (12 ευρώ).

Οι μανιάτικες τσουχτές με σύγκλινο, μανιτάρια, μυζήθρα και αυγό, παραλλαγή της καρμπονάρας, ήταν ένα πολύ βαρύ πιάτο, που δεν μπορούσες να φας πολύ. (11 ευρώ).

Δοκιμάσαμε τη μους σοκολάτα η οποία ήταν αρκετά καλή αλλά τίποτα ιδιαίτερο.

Μας κέρασαν στο τέλος μαστίχα.

Γενικά δεν ικανοποιηθήκαμε, περιμέναμε περισσότερα από ένα βραβευμένο εστιατόριο.

Πληρώσαμε ακριβώς 50 ευρώ. Δεν είμαστε σίγουροι ότι θα του δώσουμε 2η ευκαιρία δεδομένων και των τιμών. Ίσως να έφταιγαν τα πιάτα που επιλέξαμε.

02 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Έχω επισκεφθεί μέχρι στιγμής δύο φορές το ΜάνηΜανη εκ των οποίων τη δεύτερη φορά είχαμε την τύχη να είμαστε μεγάλη παρέα και να δοκιμάσουμε πολλά πιάτα.

Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται το εστιατόριο είναι ένα πανέμορφο νεοκλασικό στο τέρμα του Κουκακίου, αρχές Μακρυγιάννη, κοντά στο μετρό Ακρόπολη. Το δε προσωπικό ευγενέστατο και άμεσο. Πολλοί από τους θαμώνες είναι ξένοι λόγω της εγγύτητας του μαγαζιού με την Ακρόπολη. Ωστόσο εκτιμώ το γεγονός ότι έχει κρατήσει μία ποιότητα στα υλικά και μια αυθεντικότητα στις συνταγές παρά το πειρασμό του τουρισμού.

Πάμε με τη σειρά τα πιάτα που έχω δοκιμάσει:

- Λευκή ταραμοσαλάτα με ελαιόλαδο. Πεντανόστιμο και ικανοποιητική ποσότητα. Έχω ένα θέμα με την ταραμοσαλάτα: όταν είναι κακής ποιότητας δεν μπορώ ούτε να τη μυρίσω ενώ όταν είναι πετυχημένη δεν μπορώ να σταματήσω να την τρώω με μπόλικο ζυμωτό ψωμάκι. Εν προκειμένω, σχεδόν χόρτασα από την ταραμοσαλάτα αφού δεν μπορούσα να σταματήσω να την τρώω.

-Τραβηχτές, τηγανιτές πιτούλες με τυράκι. Θύμιζαν τηγανίτες γιαγιάς. Πολύ ωραία ζύμη και ψήσιμο. Και αυτό ένα πιάτο που μπορείς να το φας και να νιώσεις πλήρης και ευτυχισμένος.

- Πουγκί με παστουρμά, πιπεριά φλωρίνης, κατσικίσιο τυρί και μανούρι. Είναι must ορεκτικό αν επισκεφθείς το μαγαζί (εκτός αν σ ενοχλεί ο παστουρμάς)!!

-Σαλάτα ΜανηΜανη με μαρούλι, ρόκα, vinaigrette λιαστής ντομάτας και μανούρι. Πολύ έντονη γεύση λόγω της βινεγκρετ, όχι με την έννοια της δυσάρεστης, αλλά ένιωθες μία οξύτητα που θες από τη σαλάτα για να μην φαίνεται άτονη σε σχέση με τα υπόλοιπα πιάτα.

- Φακές με φρέσκια ρίγανη, λιαστή ντομάτα, κάπαρη, σύγκλινο και σάλτσα πορτοκαλιού. Πολύ διαφορετική, ελαφριά και γευστική εκδοχή της φακής.

-Κόκορας γεμιστός με μανούρι και πεκορίνο, πατάτες και πράσο. Άλλο ένα must πιάτο, ο κόκορας είναι ρολό και όλο το food styling θυμίζει έργο τέχνης χωρίς να υστερεί σε γεύση.

-Μανιάτικες τσιουχτές με ψιλοκομμένο απάκι ή συγκλινο, μανιτάρια, μυζήθρα και τηγανητό αβγό. Άλλο ένα must πιάτο για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Πρόκεται για πολύ γνωστή μανιάτικη συνταγή για μακαρόνια. Βέβαια η χωριάτικη βερσιόν της έχει μόνο καψαλισμένη ξερή μυζήθρα και από πάνω ένα τηγανητό αβγό. Ωστόσο η προσθήκη των μανιταριών και του ντόπιου κρέατος δεν αλλοιώνει το χαρακτήρα της, αντίθετα το αναδεικνύει κι άλλο.

- Φιλέτο ψαριού σε ταμπουλέ φρέσκων λαχανικών με σάλτσα από αγριομάραθο. Καλοψημένο το ψαράκι και ταιριαστά όλα τα γύρω γύρω.
΄
Όλα τα πιάτα είναι στην ουσία παραδοσιακές συνταγές άρτια εκτελεσμένες ή με μια πιο μοντέρνα απόδοση, κάτι που επικροτώ και λατρεύω να δοκιμάζω.

Οι τιμές κυμαίνονται ανά πιάτο από 8€- 16,50€, δηλαδή δεν είναι καθόλου παράλογες δεδομένης της ποιότητας αυτού που τρως.
Έχω αγαπήσει το ΜάνηΜανη το ομολογώ. Είναι ένα εστιατόριο που προτείνω τόσο σε δικούς μας όσο και σε ξένους που θέλουν κάτι παραπάνω από μία ταβέρνα ή εστιατόριο με διεθνή κουζίνα (που βρίσκουν και καλύτερο στον τόπο τους).

1 medium

19 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Τετάρτη βράδυ μέσα Απριλίου παρέα 12 ατόμων. Ελληνες και ξένοι. Το μαγαζί το διάλεξα εγώ λόγω καλών κριτικών και συστάσεων. Το μετάνιωσα πολύ. Πρώτον η εξυπηρέτηση πολύ κακή. Μετά από 15 λεπτά ήρθαν να μας ρωτήσουν για ποτά. Γενικά το προσωπικό χωρίς συνεννόηση και πολύ αργό. Η ποιότητα του φαγητού κακή.

Το πιο παραδοσιακό πιάτο ο Καγιανάς ήταν κακός και άνοστος. Σε οποιοδήποτε μαγαζί της Μάνης ακόμα και καφενείο είναι πιο νόστιμο. Κόκορας γεμιστός κακός. Φιλεταρισμένος ωραία σερβιρισμένος αλλά άνοστος.

Τσουφ(χ)τή. Μικρή μερίδα και το καλύτερο ήταν το αυγό στην κορυφή. Μακαρούνες μανιάτικες μέτριες.. Οι μερίδες μικρές πολύ μικρές (έλεος ρε παιδιά). Το κρασί ευτυχώς εμφιαλωμένο και το τσίπουρο το πίνεις και ξυπνάς με πονοκέφαλο.

Δυστυχώς απογοητεύτηκα πάρα πολύ απο το μαγαζί και στεναχωρήθηκα γιατί πίστευα πως θα πρέσβευε καλύτερα τις γεύσεις της περιοχής μου. Μάλλον έτσι εξηγείτε οτι οι πελάτες του ήταν μόνο ξένοι και οι μοναδικοί Έλληνες είμαστε εμείς.
Σίγουρα δεν το προτείνω και σίγουρα δεν θα ξαναπάω

6 medium

15 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Ναι είναι καλό, επιβεβαιώνοντας τις κριτικές που είχα διαβάσει.
Το επισκέφτηκα για επαγγελματικό δείπνο, Τρίτη βράδυ.
Είμασταν 4 συνάδελφοι, 2 Έλληνες 1 Ιρλανδός 1 Εγγλέζος. Ραντεβού στη Συγγρου 8:30. Στρίβοντας τη Συγγρου αριστερά αμέσως δεξιά στη Φάληρου και το βλέμμα το τραβάει το υπέροχο νεοκλασικό κτήριο με μια όμως άσχετη προς το εστιατόριο πινακίδα κάπου μπροστά.

Η είσοδος φωτισμένη, τα χρώματα παστέλ, η σκάλα παλιά γυριστή ξύλινη τριζατη. Στον πρώτο όροφο ένα παλιό υπέροχο νεοκλασικό σπίτι - αλά - έχει μετατραπεί σε ένα ζεστό εστιατόριο.

Για καλοσωρισμα ψωμάκι φρέσκο με λάδι και ελιές. Απλά και ωραία.
Αρχίζοντας επιλέξαμε φασόλια μαύροματικα με κριταμο και γαυρο μαριναρισμένο, ωραίο πιάτο εμπνευσμένα σερβιρισμένο με τα φασόλια ζωντανά και νόστιμα. Ο Καγιανάς δεν είχε δύναμη, όμως τα πουγκάκια ήταν εξαιρετικά με πολύ τραγανό φύλλο και εξαιρετική γέμιση. Αυτό όμως που ήταν πράγματι απογειωτικο ήταν το συκώτι με παντζάρια όπου η σάλτσα, τα πατζαρια και το συκώτι έκαναν ένα πάρτυ γεύσης. Μια πολύ καλή ανάμεικτη σαλάτα συνόδεψε τα πρώτα και έγινε ανάρπαστη.
Για κυρίως πήρα μπιφτέκακια τα οποία ήταν το κάτι άλλο. Σωστά ψημένα ζουμερά, με πολύ ωραία πίτουρα και πολύ ωραία σάλτσα γιαουρτιού. Όλοι ενθουσιάστηκαν από τις επιλογές τους, αρνάκι, φιλέτο ψαριού και κριθαροτο. Αν υπήρχαν δεκαδικά ο βαθμός της γεύσης θα ήταν μεγαλύτερος.

Τα παραπάνω συνοδευτικαν από την αγαπημένη μου Μαλαγουζιά Άλφα.
Το σέρβις ακριβές και γρήγορο αλλά έχω δει και ποιο ευχάριστο. Ψυχρα επαγγελματικό τα έλεγα.
Στο τέλος ήρθαν σφηνάκια μαστίχας που έδεναν άριστα με την καλή εικόνα του δείπνου. Ο λογαριασμός 190€ για τέσσερα άτομα με 3 μπουκάλια κρασί νομίζω τσιμπημένος γι αυτό και δεν θα παίξει ψηλά στο vfm.

Μπράβο τους.

5 medium

30 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Οι γεύσεις ικανοποιητικές:
Στα πρώτα - γευστική η σαλάτα με φακές, οκ τα παστουρμαδοπιτάκια.
Στα κυρίως η πανσέτα ζουμερή και νόστιμη, τα μπιφτέκια αρκετά καλά, το κοκοράκι ίσως το καλύτερο.

Εξυπηρέτηση φιλική, με εξαίρεση μία σερβιτόρα, η οποία σχεδόν ζήτησε εξηγήσεις (!! ) από το ζευγάρι που ήθελε να μοιραστεί το κυρίως πιάτο.
Ένα μικρό "φάουλ" ότι δεν μας προειδοποίησαν ότι το κρασί που παραγγείλαμε υπήρχε σε περιορισμένη ποσότητα κι έτσι αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στο επόμενο μπουκάλι. Νομίζω ότι σε εστιατόρια τέτοιου επιπέδου και κόστους αυτό είναι αυτονόητο.

Καταλήγοντας στο σημαντικότερο: value for money μέτριο έως κακό. Πάνω από 25€ το άτομο χωρίς τα ποτά είναι μια τιμή πολύ ακριβή νομίζω για την ποιότητα, έστω κι αν οι γεύσεις ήταν από καλές έως πολύ καλές..

11 medium

15 Απρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Γενικά αγαπάμε τη Μανη και το εστιατόριο αυτό θέλαμε καιρό να το δοκιμάσουμε.

Ειχαμε κλείσει τραπέζι (αν και ήταν μισοάδειο).

Πήραμε
- μια εξαιρετική φάβα με σύγκλινο - η ποιότητα της φάβας ήταν εξαιρετική
- μια απο ελληνικη σαλάτα - όμορφη ιδέα με το κανταΐφι και τη φέτα
- μια σαλάτα με μαυροματικα και γαύρο - πολυ καλη
- φακές σαλάτα - πολυ ωραίες
- το σπέσιαλ γιουβέτσι με θαλασσινά - απογοητευτικό και σας ποσότητα και σα γεύση

Για ολα αυτά και δυο μπουκάλια ωραίο κρασι πληρώσαμε γύρω στα 84 ευρώ για 2 άτομα. Δεν ειναι φτηνό αλλά ειναι ιδιαίτερο.

Στα μείον η εξυπηρέτηση ήταν πολυ καλη αλλά ερασιτεχνική και ο χώρος - του έλειπε η Μανιάτικη ψυχή.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Kyrikos.

05 Φεβ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Ο χώρος είναι πολυ ευχάριστος με μουσική σε πολύ λογική ένταση.
Το προσωπικό ευγενικό και προσεγμένο.

Η σαλάτα μάνημανη ήταν καλή, αλλά οχι κάτι ιδιαίτερο (9€).

Η μπρουσκέτες ήταν πολύ ωραίες με ισοροπημένη γεύση (3.5€ / τεμάχιο).

Τα κυρίως, σικώτι, ψαρονέφρι και πανσέτα, ήταν πολύ ωραία και με ιδιέτερες πινελιές που τα έκαναν ξεχωριστά (~14€).

Η τάρτα σοκολάτας καλή, αλλά τίποτα εντυποσιακό (δεν θυμάμαι τιμή).

Το κόκκινο κρασί μάνημανη ήταν αξιοπρεπέστατο (14€).

Η ποσότητα όλων των πιάτων ήταν ελαφρώς μικρή.

Θα ξαναπήγαινα, αλλά όχι και πολύ συχνά...