Loader

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ,ΤΕΤΑΡΤΗ,ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 20.00 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 14.00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Φιλικό προς χορτοφάγους
Δέχεται πιστωτική κάρτα
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

26 Φεβ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Τί κάνεις ένα παγωμένο Σαββατόβραδο που σχεδόν άπαντες χουχουλιάζουν μέσα στο σπίτι τους, ενώ έξω στους 0 βαθμούς στο χιονόνερο και στο αγιάζι δεν κυκλοφορεί ψυχή; Μια βόλτα στη Βόλτα. Με αυτές τις συνθήκες, ακόμη και το σαφάρι εύρεσης θέσης πάρκινγκ στα στενά των Πετραλώνων, γίνεται τελικά παιχνίδι.

Κάπως έτσι κινήσαμε, με συνοπτικές διαδικασίες, 5μελής αγαπημένη κοριτσοπαρέα για το ζεστό, οικείο, χαλαρό, multicolor μεζεδοπωλείο του Ξενοφώντα & της Ελισάβετ, που την κουβαλάει όμορφα την ιστορία του από το παρελθόν και έρχεται να την ακουμπήσει στο παρόν με σεβασμό, μεράκι και αγάπη, πρώτη επίσκεψη για εμένα και με τις καλύτερες εντυπώσεις, αρχής γενομένης από την ζεστή υποδοχή, την άριστη εξυπηρέτηση, την φιλοξενία και τις γεύσεις.

Για μένα περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία του χώρου όπως την άκουσα ως διήγηση και λιγότερο ο διακοσμητικός παράγοντας, που έτσι κι αλλιώς είναι οπτικά ευχάριστος, με πινελιές και πρωτοτυπίες, χωρίς βαρύ φόρτωμα, με άνεση ανάμεσα στα τραπέζια και ένα δικό του εντελώς στυλ.
Ο μόνος πραγματικά λόγος που κι εγώ με βαριά καρδιά θα αφαιρέσω έναν βαθμό είναι το κάπνισμα - αλλιώς νιώθω πως θα είμαι άδικη προς τα άκαπνα μαγαζιά που βάζω συχνά το 4άρι σε κριτικές μου. Στη Βόλτα υπάρχει τούρμπο εξαερισμός που λειτουργεί στην εντέλεια, υπό την προυπόθεση ότι οι θεριακλήδες/ θεριακλούδες δεν το μετατρέπουν σε τεκέ. Δυστυχώς προς το τέλος της βραδιάς ήταν πραγματικά αφόρητη η ατμόσφαιρα, βρώμισαν ρούχα, έκαιγε ο λαιμός, δάκρυσαν τα μάτια.

Το προσπερνάμε και πάμε στα καλά, δηλαδή στα πολύ καλά. Στις καθαρά ελληνικές συνταγές της μέσης αστικής μαγειρικής, εκτελεσμένες με σεβασμό και με υλικά τόσο προσεκτικά επιλεγμένα, σαν αυτά που αγοράζεις για το τραπέζι του σπιτιού σου. Στο ψάξιμο που κάνουν οι άνθρωποι για να τις εμπλουτίζουν και να τις διαφοροποιούν. Στα πιάτα που έχουν ένα υλικό παραπάνω και αλλάζουν την γεύση ξαφνιάζοντας. Στην περιποίηση που δεν είναι φορτική. Στις εκπλήξεις που έρχονται με τη μορφή κεράσματος - ενός γλυκού ή και παραπάνω ή ενός πιάτου για να το δοκιμάσεις.
Δεν θα χαλάσω τις εκπλήξεις που κάνει ο Ξενοφών σε κάθε πελάτη, για να σε πείσω να πας και να δεις από κοντά.

Ας πω μόνο ότι, μου ήρθε στο μυαλό η εναλλακτική κουζίνα του Ρακόρ και η φιλική εξυπηρέτηση των Φουρνό. Αλλά με έναν δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Μεγάλη εισαγωγή, πάλι πολυλογώ. Με δυσκολία επιλογών λοιπόν, συνθέσαμε το εξής λιτό μενού.
Αρχή με 2 σούπες ημέρας (5e x 2) που μοιράστηκαν σε 5 μπωλ. Ήταν κρεμμυδόσουπα, με ολόγλυκα μαγειρεμένα κρεμμύδια, νομίζω κάποιο μπαχαρικό (κορίανδρος;) και ολόκληρα πιπέρια, πολύ ενδιαφέρουσα και αρμονικά συνδυασμένη με το δικό τους υπέροχο ελιόψωμο & το ντιπ με βάση τη μέντα. Αργότερα ήρθε (και ξαναήρθε) καλάθι με άλλο είδος ψωμιού, που χρησίμεψε σε κάθε πιάτο που είχε σάλτσα για βούτες (φιξ χρέωση νομίζω 0,70e).

Στο χούμους κόκκινων φασολιών με γλυκά ανατολίτικα μπαχαρικά & ταχίνι (4,20e) βρήκα μια πολύ δυνατή εναλλακτική του κλασικά αγαπημένου μου ντιπ, με ένταση και ωραία οξύτητα, ενώ στους ξινοχοντροκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας & φέτα ταξίδεψα Α'θέση κατευθείαν στο αγαπημένο νησί - η γεύση του ξινόχοντρου τραχανά είναι πολύ ιδιαίτερη, δεν αρέσει σε όλους. Εδώ όμως άψογα εκτελεσμένη, την λάτρεψα. Στη μερίδα 5 τμχ για να δοκιμάσουμε όλοι (5,50e).

O διαφορετικός καγιανάς (αυγά ντομάτα απάκι φέτα ανακάτεψέ τα μόνος σου και ρίξε μέσα τις κυβάτες πατάτες όλο αυτό με μια ανάσα! ) τόσο απλός και όμορφος που μπορείς να φας όλο το τηγάνι μοναχός σου (6,50e). Παραγγείλαμε και δεύτερη δόση από αυτές τις κυβοπατατούλες με το φασκόμηλο (3,80e x 2) οπότε με αντιλαμβάνεσαι νομίζω.
Ο καβουρμάς πάλι, εδώ δεν έχει αυγά. Έχει όμως μια εναλλακτική που δεν θα δεις αλλού: μια ωραία ελληνική φασολάδα που έχει γίνει πουρές και κάνει ένα ωραιότατο & ασυνήθιστο γευστικό ντουέτο με τον καβουρμά από το Διδυμότειχο (6,80e).

Σειρά στα κυρίως, ξεκινάω κλιμακωτά και πάω προς την κορυφή. Το κριθαρώτο με φραγκοκεφτέδες (μικρά χοιρινά κεφτεδάκια) ήταν καλό αλλά όχι συγκλονιστικό, μου έλειψε λίγο αλάτι παραπάνω, κάποιο μπαχαρικό, κάτι. Είχε όμως έντονη γεύση μάραθου & ούζου που μου αρέσει (ίσως φινόκιο;). Νομίζω χρειάζεται μικρές διορθώσεις & λίγο μεγαλύτερη μερίδα για να συμβαδίσει και με την τιμή του (8,50e).
Xoυνκιάρ μπεγιεντί (νομίζω ήταν πιάτο ημέρας, δεν το βρήκα στον κατάλογο). Δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήναμε από το ραντάρ μας. Πολύ πολύ καλό, χρειαζόταν παραπάνω ποσότητα μελιτζανοπουρέ στο πιάτο (το επισημάναμε στον Ξενοφώντα) και το κρέας το βρήκα άψογο!

Ξεχωριστή παράγραφος για τον σταρ κύριο Συκώτι. Εξάλλου αυτός ήταν ο λόγος, η αιτία, η αφορμή, το στοίχημα, η σύγκριση, το βραβείο (έ, Όσκαρ. Λόγω συγκυρίας). Συκώτι στο Λυχνίον έλεγα πρόσφατα... Τρίζει η καρέκλα του. Θα κάτσουν και τα 2 στο θρόνο μόνο και μόνο επειδή μιλάμε για αλλιώτικο ψήσιμο (κάρβουνο το ένα, μαγειρευτό με ξινόμηλα & κρασάτη γλυκιά σάλτσα το άλλο). Δεν θέλω να έχω διλήμματα. Συμπάσχω με όλους όσοι πίνουν νερό στο όνομά του και το νοσταλγώ. Είναι ανεπανάληπτο.

Παράγραφος ποτά. Εξαιρετικό κόκκινο ημίγλυκο (κτήμα Φρούσιος Νεμέα 1/2 lt 4,20e), Κατσίκα pale ale εκ Φολεγάνδρου 330 μλ 5,20e, 1 coca zero 2e, νερό άφθονο ανανεωνόταν, μεγάλο μπουκαλάκι δροσερή μαστίχα κέρασμα.

Ξεχωριστό παράρτημα τα γλυκά. Δοκιμάσαμε 4. Είπαμε, ήταν λιτό το γεύμα. Κατά σειρά προσωπικής προτίμησης:
1. Μουχαλεμπί - φρέσκια δροσάτη κρέμα με ροδόνερο, αποξηραμένο τριαντάφυλλο & φιστίκι Αιγίνης (Μαλεμπί μας έκανες ζημιά, σε άλλο επεισόδιο).
2. Αλλιώτικη Lemon pie με κρέμα σαντιγύ και όχι την αυγομαρέγκα που στο συγκεκριμένο γλυκό μου μυρίζει αυγουλίλα και την μισώ ( Laduree θα ψάξω να σε βρω).
3. Παγωτό καιμάκι με φρέσκο πρόβειο - αγελαδινό γάλα, με μαστίχα, σαλέπι & κανέλα. Όλο αρώματα ήταν αυτό το παγωτό! Και βύσσινα.
4. Τσιζκέικ πραλίνας με τραγανή βάση χαρουποπαξίμαδου & πραλίνα σπιτική. Έ, συγνώμη αλλά άμα παίζει πολίτικο γλυκό στο τραπέζι, η σοκολάτα μου περνάει απαρατήρητη.
Εννοείται φαγώθηκαν όλα μέχρι κεραίας. Δεν θα κρύψω ότι κάποια από όσα αναφέρω παραπάνω ήταν κερασμένα, αλλά δεν θα πω ποιά. Είπαμε ο Ξενοφών κάνει εκπλήξεις.

Εκπλήξεις υπάρχουν και στο λογαριασμό. Οι τιμές είναι ο ορισμός του vfm (σε μεγάλες παρέες ακόμη πιο πολύ) αλλά μπορεί να δείτε και στρογγύλεμα προς τα κάτω. Γενικώς με 15 - 17e /άτομο είστε οκ. Έ, τί άλλο να θέλετε πια;

Είμαι λοιπόν στην ευχάριστη θέση να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι η βόλτα στη Βόλτα είναι μια βόλτα που επιβάλλεται δεν αναβάλλεται. Είχαμε μια πολύ όμορφη βραδιά και θα επιδιώξω να ξαναπάω αν και η απόσταση που με χωρίζει είναι μεγάλη. Αναμένουμε τις νέες επεκτάσεις του μετρό να προσεγγίσουμε προς τα κάτω. Βέβαια και το τρένο βολεύει.
Το σίγουρο είναι ότι μου άρεσε πολύ, την προτείνω θερμά και είναι από τα μαγαζιά που με κέρδισε με την πρώτη.

03 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Δε θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου δηλώνοντας ευθύς εξαρχής ότι η Βόλτα είναι ένα από τα μαγαζιά που, εύστοχα, είχε χαρακτηρίσει ο Vagelis “δικά” μας.

Ε ναι λοιπόν. Ξέρω τον Ξενοφώντα και την Ελισάβετ. Δηλαδή όχι απλά τους ξέρω αλλά είναι φίλοι αγαπημένοι. Ξέρω τι έκαναν (με μεγάλη επιτυχία) πριν ασχοληθούν με την εστίαση. Ξέρω τι τους οδήγησε στη συγκεκριμένη επιλογή. Ξέρω τη φιλοσοφία τους πίσω από κάθε πιάτο. Την επιμονή τους. Την κούραση. Το ψάξιμο. Τον αέρα ανανέωσης που κάθε εποχή φέρνει στο menu τους. Το ότι δεν κάνουν εκπτώσεις.

Αυτό που πιθανόν δεν ξέρετε και ίσως διατηρείτε αμφιβολίες είναι το κατά πόσον η συγκεκριμένη κριτική είναι αμερόληπτη δεδομένων των ανωτέρω. Θα σας απαντήσω, ότι είναι. Εξακολουθείτε να είστε σκεπτικοί? Δε σας αδικώ. Κι εγώ στη θέση σας το ίδιο θα έκανα. Οπότε θα σας πω ότι, ως άτομο, είμαι total bitch (by character) κάτι το οποίο μπορούν να επιβεβαιώσουν, ενόρκως, όσοι από εδώ μέσα με ξέρουν, έχουσα, ταυτόχρονα, την αίσθηση του μέτρου, του δικαίου και της αποστασιοποίησης (by character and studies).

Την είχα πρωτοεπισκεφθεί, αν όχι την πρώτη, πάντως, μία εκ των πρώτων εβδομάδων λειτουργίας της. Είχα δηλώσει τότε ότι αν δε μου άρεσε δε θα έγραφα. Μου είχε αρέσει από την αρχή. Ίσως αυτό που με είχε ξενίσει ήταν ο χώρος. Τότε μου φαινόταν άδειος και, ελαφρά, ψυχρός. Τώρα?

Οι χώροι όπως και οι σχέσεις χρειάζεται να “ζεσταθούν”. Να περάσει χρόνος κι άνθρωποι από αυτούς. Να αφήσουν το αποτύπωμά τους. Τις αναμνήσεις τους. Ο χώρος, όπως και η γεύση έχει μνήμη. De facto. Όπως έχει εικόνες που προβάλλονται. Ήχους μουσικής επίσης.

Τώρα λοιπόν ο χώρος μου φαίνεται, καθησυχαστικά, οικείος μέσα στο λιτό, used, industrial περιβάλλον. Αγαπώ τους καρό μουσαμάδες που σκεπάζουν τα τραπέζια. Τα ανθοδοχεία με τα φρέσκα λουλούδια που υπάρχουν πάνω τους. Το παλιακό επιπλάκι που πάντα έχει, μικρά, κεράσματα για όλους. Την καθαριότητα, την αίσθηση τάξης. Τις αναμνήσεις που πλέον φέρει … Από γενέθλια, τραπέζια με φίλους, καλοκαιρινά απογεύματα μετά από μπάνιο, το ρωμαϊκό προφίλ της μαύρης οχιάς που άκουγε σμυρναίικα, τη μαμά μου να μου γνέφει, επιδοκιμαστικά, στο τελευταίο τραπέζι που παραβρέθηκε. Το φαγητό τους.

• Η ταραμοσαλάτα τους έχει ανακηρυχθεί ως η καλύτερη που παίζει όχι μόνον από μένα αλλά και από όσους φίλους τη δοκίμασαν.

• Λατρεύω την οξύτητα και το ξεχωριστό της πολίτικης από κουνουπίδι. Τόσο τραγανή κι ορεκτική.

• Ο καγιανάς αποτελεί ένα κεφάλαιο από μόνος του. Με απάκι ή χωρίς… your choice..

• Οι τραγανοί χρυσαφένιοι κύβοι πατάτας. Ελαφρά αρωματισμένοι με σκόρδο και φασκόμηλο που τους ξεχωρίζουν από τις απλές τηγανιτές πατάτες.

• Οι σούπες τους τον χειμώνα … Αυτή η μανιταρόσουπα έχει μείνει αξέχαστη χωρίς να υστερεί η τελευταία που δοκίμασα από σελινόριζα.

• Το συκώτι με μήλο κι ας το παραψήνουν καμιά φορά (ξεχνάμε κι εμείς να τους πούμε).

• Το χοιρινό με κεδρόμηλα που είναι ένα από τα ελάχιστα πιάτα του αρχικού μενού που έχει παραμείνει.

• Οι φραγκοκεφτέδες για τους οποίους, πάντα, μου κάνουν πλάκα όταν τους φέρνουν ότι και καλά έχουν μάραθο. Βρε σε μένα?

• Οι πίτες τους. Μία αρωματικότατη λαχανόπιτα την τελευταία φορά για την οποία η Λαρισαία κολλητή (που ξέρει από πίτες) έδωσε την απόλυτη έγκρισή της.

• Τα φοβερά σουτζουκάκια από ρεβίθι που έφαγα στη νηστεία. Όχι μόνον εγώ αλλά και οι μη νηστεύοντες αντίχριστοι της παρέας. Να παραμείνουν παρακαλώ…

• Το λαγωτό τους. Κι ας μην είναι τόσο βαρύ όσο το κάνουν στην Αρκαδία. Αλλά αυτή είναι η φιλοσοφία τους.

• Το σπετζοφάι που είναι αρκούντως καφτερούτσικο κι απίστευτα ορεκτικό.

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες για τα πιάτα τους αλλά δε θα είχε νόημα μιας και όπως είπα αλλάζουν. Αν κάτι σας κάνει κλικ … απλά παραγγείλτε το. Ρωτήστε επίσης για την προέλευση των κρασιών τους ή δοκιμάστε μία από τις, ιδιαίτερες, μπύρες τους. Λατρεύω την Κατσίκα από τη Φολέγανδρο. Όχι μόνον λόγω γεύσης αλλά και γιατί κατσίκα με λέει εδώ και, άπειρα, χρόνια ο τα πάντα όλα της ζωής μου, όταν τον θυμώνω.

Δε θα πω τίποτα για τα γλυκά τους, την εξυπηρέτηση, τις τιμές. Δε χρειάζεται. Βλέπετε … μπορεί η Βόλτα να ξεκίνησε ως “δικό μου” μαγαζί αλλά μια ματιά στις υπόλοιπες κριτικές των μελών του site θα σας αποδείξει ότι έχει ξεφύγει πλέον από αυτό το στενό όριο.

Υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει γιατί έχει εξαιρετικό φαγητό, άψογη εξυπηρέτηση και πάνω από όλα γιατί δεν επαναπαύεται στις δάφνες και τις διακρίσεις που έχει κερδίσει με το σπαθί της, αλλά ψάχνεται ακόμα ακούγοντας προσεκτικά ότι κι αν πείτε. Θα συζητήσουν μαζί σας χωρίς διάθεση καυγά ή γκρίνιας και για μένα αυτό κάνει την οποιαδήποτε σχέση να εξακολουθεί να υφίσταται όσο και να αντέχει στον χρόνο.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη tzia.

14 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Επίσκεψη στη βόλτα μετά από καιρό και συνειδητοποίησα ότι όλα συνεχίζουν και βαίνουν καλώς.

Είναι Κυριακή πρωί βρισκόμαστε στο κέντρο 3 άτομα και οι δύο θέλουμε απεγνωσμένα brunch η τρίτη όμως έχει διαφορετική γνώμη και εμείς χατίρια δε χαλάμε, η ιδέα της "βόλτας" ήταν ούτως ή άλλως θελκτική και εκεί έθεσα το δικό μου βέτο, δημοκρατικά, θα πάμε εκεί!!
Στην πορεία γίναμε 6 άτομα, ο Ξενοφώντας μας έκανε την κράτηση και φτάσαμε γύρω στις 2.

Για το χώρο δεν έχω να πω πολλά, παραμένει άνετος καθαρός και παρότι κατ 'εξαίρεση επιτρέπεται το κάπνισμα, πρώτον ο εξαερισμός είναι άψογος και δεύτερον με καλή θέληση από όλους τους πελάτες λύνονται τα θέματα.

Η εξυπηρέτηση τόσο από τον Ξενοφώντα όσο και από την κοπέλα που λειτουργεί επικουρικά είναι εξαιρετική. Και καλωσόρισμα και κερασματάκι στο τέλος και χαμόγελο και διάθεση να προσαρμόσουν τα πιάτα στις γεύσεις και τις διαθέσεις των πελατών. Σημαντικότατο ότι τα πιάτα έρχονται με σωστή χρονική σειρά.

Εμείς δοκιμάσαμε:
-σούπα ημέρας με κολοκύθα πολύ καλή ζεστή και ελαφρώς spicy.
-σαλάτα με όσπρια και ρόκα ένα πρωτότυπο πιάτο, που μου άρεσε αρκετά.
-καγιανά με απάκι ένα πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε (η σάλτσα τους είναι άπαιχτη) και να το συνοδέψετε με:
-τα κυβάκια πατάτας με μυρωδικά (εμείς αρκεστήκαμε σε 3 μερίδες)
-χοιρινό με κεδρόμυλο και πουρέ πατάτας (ο πουρές να κρατάει όσο πρέπει το κρέας τρυφερό) MUST
-δαχτυλάκια=κεμπαπάκια με πιτούλα, 2 συνοδευτικές σως κρεμμύδι και ντομάτα απίστευτα ζουμερά με ισορροπία γεύσης MUST
-τηγανιά χοιρινή (προσαρμόστηκε στα μέτρα μας καθόλου πικάντικη) συνοδευόταν με ρυζάκι ένα ωραίο γευστικό σύνολο.
-μανιτάρια με διάφορα μπαχαρικά, ένα πιάτο που κυκλοφορεί παντού, εδώ στην καλύτερη εκτέλεση του, καλοψημένο το μανιτάρι και όλα τα μπαχαρικά στις σωστές αναλογίες.
Στην αρχή ήρθε ωραίο ψωμάκι με διάφορους καρπούς και μια σως. Και αργότερα κανονικό ψωμί.
Πιθανόν να ξεχνάω κάποιο πιάτο γιατί με παρέσυρε η παρέα και ούτε με τον κατάλογο ασχολήθηκα ενδελεχώς ούτε φρόντισα να κρατήσω υλικό από το γεύμα μας.
Ήπιαμε 1,5 λίτρο κρασί ημίγλυκο και μισό λευκό(που μου ταίριαξε καλύτερα )
Το γεύμα μας έκλεισε με δύο γλυκά το γνωστό σοκολατένιο cheesecake και ένα κρεμωδες, μουχαλεμπί και τα δύο αν και διαφορετικά φαγώθηκαν πολύ ευχάριστα.

Τα παραπάνω κόστισαν περίπου 15 ευρώ το άτομο, οπότε ναι το vfm είναι πολύ ψηλά. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να δυσαρεστηθεί με το οτιδήποτε, προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια.
Είναι πολύ ευχάριστο να επιστρέφεις μετά από καιρό σε μαγαζιά και να βλέπεις ότι όλα συνεχίζουν να λειτουργούν "ρολόι".

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε το μαγαζί για την άψογη και εγκάρδια εξυπηρέτηση και να σχεδιάζουμε την επόμενη επίσκεψη.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη TOMIE.

07 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ άφησα πριν τρία, τέσσερα χρόνια αυτό το συμπαθητικό εστιατόριο στα Κάτω Πετράλωνα, ΒΟΛΤΑ το βρήκα. Είχα παραξενευτεί και στεναχωρηθεί όταν έκλεισε, χάρηκα διαβάζοντας ότι ξανάνοιξε, έστω και με άλλο όνομα, και ομολογώ ότι κανόνισα την επίσκεψή μου στη ΒΟΛΤΑ επίτηδες με κατάλληλη παρέα, ώστε να σχηματίσω όσο γίνεται πιο σφαιρική άποψη. Χαίρομαι που μπορώ με τη σειρά μου, μετά από μια σειρά επαινετικών κριτικών φίλων του a4f (θα περιοριστώ να αναφέρω χρονολογικά από το Γενάρη του 2017 μέχρι σήμερα τους/τις ΤΟΜΙΕ, LITODIAITOS, jim, Vaggg και underwater) να επιβεβαιώσω ότι μια βόλτα στη ΒΟΛΤΑ αξίζει τον κόπο – 100%.

Ο χώρος περίπου όπως τον άφησα: ένα μεγάλο ψηλοτάβανο τετράγωνο με καμιά 12ριά τραπέζια, ευτυχώς όχι στριμωγμένα μεταξύ τους, ξύλινα ντυμένα με λεπτό πλαστικό, κλασσικές ξύλινες ψαθωτές καρέκλες, τοίχοι σε ενδιαφέρουσες αποχρώσεις, από κόκκινο-ροζ σε μπλε κάπως ελεκτρίκ και τέλος γκρι σουρί, μπόλικο ξύλο (στην οροφή και στο πίσω μέρος, για να κρύβει το χώρο της κουζίνας και των – πεντακάθαρων – τουαλετών, διακριτικός vintage φωτισμός. Η διακόσμηση στους τοίχους με ποικιλία όση χρειάζεται για να μην ενοχλεί.
Η εξυπηρέτηση επίσης όπως παλιά: Ο ιδιοκτήτης ευγενέστατος και όσο χρειάζεται ανοικτός προς τους πελάτες, η βοηθός του το ίδιο αποτελεσματική, ανταποκρινόταν ή και προλάβαινε κάθε επιθυμία μας, αυτό ακριβώς που περιμένω από ένα τέτοιου τύπου μαγαζί.

Οφείλω να επαινέσω τη φροντίδα και την πρόνοια, ώστε να μη γεμίσει το τραπέζι με φαγητά, που θα φαγωθούν βιαστικά και εν μέρει σε λάθος θερμοκρασία. Θα αφαιρέσω με πόνο καρδιάς μια ντομάτα λόγω της μη τήρησης του «Απαγορεύεται το καπνίζειν», μολονότι μας ρώτησαν αν θα είχαμε αντίρρηση και μας διαβεβαίωσαν ότι ο εξαερισμός είναι τούρμπο, και όντως ήταν. Είναι θέμα αρχής.

Κατανοώ την πίεση που νιώθει ο καταστηματάρχης έχοντας Σάββατο βράδυ το μαγαζί του γεμάτο μόνο κατά τα 2/3, όμως πιστεύω ότι οι νόμοι γίνονται για να τηρούνται. Δεν είναι άλλωστε δύσκολο να βγεις και να κάνεις έξω από τη τζαμαρία της πρόσοψης αυτό που δεν μπορείς να αφήσεις.

Δύο φυσικά μειονεκτήματα παραμένουν. Το πρώτο παίρνει διόρθωση: Η ΒΟΛΤΑ δεν είναι γωνιακή, είναι κάπως στριμωγμένη σε ένα στενό δρόμο, για να τη δεις πρέπει να βρεθείς κυριολεκτικά φάτσα μπροστά της. Μια σειρά από γλόμπους, σαν αυτούς που υπάρχουν στο εσωτερικό, και μια πιο φαντεζί ταμπέλα σίγουρα θα δρούσαν θετικά. Το δεύτερο πρόβλημα δεν παίρνει δυστυχώς γιατριά και αφορά το παρκάρισμα (7,5 στα 10). Η περιοχή είναι ελαφρά δαιδαλώδης και η ΒΟΛΤΑ απέχει αρκετά από τον πιο κοντινό σταθμό τόσο του μετρό όσο και του ηλεκτρικού. Καλά ξεμπερδέματα!

Ας περάσουμε πάλι στα θετικά. Η κουζίνα στη ΒΟΛΤΑ τα σπάει, όλα όσα δοκιμάσαμε ήταν άψογα. Στην αρχή ήρθαν φέτες (λίγες! ) από ένα ιδιότροπα γλυκό ελιόψωμο μαζί με ένα απλό ντιπ γιαουρτιού με μια υποψία κόκκινης σος και μαυροκούκι, ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα που μπορώ να θυμηθώ σε εστιατόριο. Στη συνέχεια το ψωμί ήταν απλά ζυμωτό, νοστιμότατο αλλά όχι το πιο κατάλληλο για βούτες. Ξεκινήσαμε με μια πολίτικη σαλάτα με τριμμένο κουνουπίδι (πρωτότυπη ιδέα, η σαλάτα όσο έπρεπε ξινούτσικη, αν σας αρέσει το κουνουπίδι να τη δοκιμάσετε), τυρομπαλάκια με βότανα και (λιγοστή! ) γλυκιά μαρμελάδα δε θυμάμαι ποιου φρούτου, η οποία ταίριαζε μια χαρά, και χορτόπιτα ημέρας, επιτέλους μια πίτα φρέσκια και τραγανή, με πλούσια γέμιση, κατευθείαν από το ταψί στο πιάτο δίχως την παρεμβολή φούρνου μικροκυμάτων, την εντάσσω στα must order.
Τα δύο απόλυτα highlight ήταν στο μέσο του δείπνου: Ένας καγιανάς με απάκι και τυρί κυριολεκτικά ονειρεμένος, με τέλεια σάλτσα ντομάτας, σωστά τηγανισμένα αυγά και εξαιρετικής ποιότητας λεπτοκομμένο απάκι. Το δεύτερο αστέρι ένα πιάτο που δεν το περιμένεις ίσως, θα το ονομάσω «ορφανό» (δηλαδή χωρίς κρέας) φρικασέ μανιταριών. Οι αμανίτες κομμένοι στο σωστό μέγεθος και μαγειρεμένοι με φρέσκο κρεμμυδάκι, πράσο και μπόλικο άνιθο (εδώ μέχρι και η Tzia θα παραδεχτεί τη διαβολική γεύση του, όταν είναι βέβαια φρέσκος) και ωραία λευκή, λεμονάτη σάλτσα, κυριολεκτικά μαμαδίστικη γκουρμεδιά.

Ο επίλογος κινήθηκε στον αστερισμό του κιμά. Από τα πιάτα ημέρας πήραμε τους κεφτέδες με ρύζι και (ευτυχώς μπόλικη) σκούρα κόκκινη και γλυκιά, λόγω της προσθήκης σύκου, σάλτσα, από το σταθερό κατάλογο, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είναι εξαιρετικά καλογραμμένος και με πολλές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις, τα σμυρνέϊκα δακτυλάκια, δηλαδή μικρά σουτζουκάκια, καλοψημένα, πάνω σε (όχι τόσο τραγανά όσο θα έπρεπε) τρίγωνα της γνωστής πίτας ψητοπωλείων. Το χύμα μοσχοφίλερο εξαιρετικό, ωραία σερβιρισμένο σε γυάλινο μπουκάλι όσο δροσερό χρειάζεται, τρία άτομα κατεβάσαμε τέσσερα μισόκιλα. Νερό δροσερό επίσης σε γυάλινο μπουκάλι, ανανεώθηκε πολλάκις πριν προλάβουμε να το ζητήσουμε.

Πολύ καλά και τα δύο γλυκά που δοκιμάσαμε, απλά και αποτελεσματικά: παγωτό καϊμάκι με μαστίχα (ομολογώ ότι δεν την άκουσα) και βύσσινο on the top, και «σαν» τσιζκέικ με πραλίνα, μια πεντανόστιμη ελαφρά συμπαγής γκανάς πάνω σε τρίμα μπισκότου, τέλειο κλείσιμο ενός δείπνου που μας ευχαρίστησε και δεν μας φούσκωσε. Ο λογαριασμός 60 ευρώ για τα φαγητά και 25 για τα ποτά (τέσσερα άτομα) οδηγεί το vfm δίκαια στις τέσσερις ντοματούλες. Θέλω ειλικρινά να σας προτρέψω να κάνετε μια επίσκεψη στη ΒΟΛΤΑ, είναι από τα διαμαντάκια που πρέπει να υποστηριχθούν και να υπάρχουν σε μια δύσκολη πιάτσα.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη fratello.

3 medium

06 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Επισκεφτήκαμε τη Βόλτα παρακινούμενοι από τις διθυραμβικές κριτικές. Δυστυχώς, η όλη εμπειρία μας δεν ανταποκρίνεται στις εν λόγω κριτικές και φύγαμε με ανάμικτες απόψεις και συναισθήματα από το μαγαζί. Ας τα πάρουμε με τη σειρά όμως. Καταρχήν ο χώρος δεν ενθουσιάζει, είναι κάπως "κρύος" και σε συνδυασμό με τις λίγες παρέες δεν δημιουργεί και την καλύτερη ατμόσφαιρα. Η εξυπηρέτηση είναι κάπως δήθεν, δηλαδή ο σερβιτόρος/μετρ παραείχε αυτοπεποίθηση και διαφήμιζε τα πιάτα του λες και είναι αστεράτο εστιατόριο, κάτι το οποίο δεν χρειάζεται. Εν τω μεταξύ το στυλ του και η όλη του στάση στην παρουσίαση των πιάτων θύμιζε game master σε escape room! Γενικά, είναι αρκετά ιδιαίτερο το σερβίρισμα του, δεν το έχουμε ξαναδεί κάπου, μπορεί σε κάποιους να αρέσει. Το 2 το βάζω στην εξυπηρέτηση κυρίως για το γεγονός ότι άργησαν τα πιάτα και όχι τόσο για το στυλ του σερβιτόρου. Πάμε στα του φαγητού τώρα που έχουμε αρκετές αποκλίσεις μεταξύ των πιάτων. Οι μερίδες ήταν σχετικά μικρές σε όλα τα πιάτα και στις σαλάτες η ποικιλία ήταν πολύ μικρή. Ήμασταν 6 και πήραμε τα εξής:
-1 σαλάτα σπανακόπιτα (2/4): Είναι ακριβώς τα υλικά της σπανακόπιτας απλά χωρίς να την ψήνουν. Δεκτή η πρωτοτυπία αλλά το γευστικό αποτέλεσμα δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. (6,5ε)
-1 Καγιανάς με απάκι (1.5/4): Εδώ είχα διαβάσει εξαιρετικές κριτικές. Δυστυχώς δεν ισχύουν. Είχε πάρα πολύ έντονη τη γεύση της ντομάτας που επικάλυπτε τη γεύση του αυγού και του τυριού. Επίσης, το απάκι το ψάχναμε με ψαροτούφεκο. Δεν έχω πολύ εμπειρία από Καγιανά αλλά ο πατέρας μου που έτρωγε από μικρός δεν του άρεσε καθόλου. Εγω θα του έβαζα 2, ο πατέρας μου 1 οπότε μ. ο 1.5. (6,5ε)
- 1 πατάτες κυβάτες (3/4): Τηγανιτές πατατούλες, σωστά ψημένες. (3,8ε)
- 1 ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά (1/4): Ήταν πιάτο ημέρας αλλά πολύ κακό. Η υφή της δεν ήταν καθόλου λεία, είχε κάπως "σπασμένη" όψη με κομματάκια. Η γεύση της επίσης χειρότερη και από τις έτοιμες του σούπερ μάρκετ. (6ε)
- 1 Κρητη, Δραμα (2/4): Πρόκειται ουσιαστικά για πλατό αλλαντικών που όμως δεν παρουσιάστηκε έτσι και μείναμε με την εσφαλμένη εντύπωση ότι είχαμε πάρει κυρίως. Είχε τσορίθο ελληνικής παραγωγής, απάκι και κριτσίνια. (6ε)
- 1 Ντολμαδάκια γιαλαντζί (1,5/4): Δεν έφαγα οπότε μεταφέρω τις απόψεις των 2 που δοκίμασαν. 1 και 2 η βαθμολογία οπότε μ. ο. 1,5. (6ε)
- 1 Κριθαρώτο με χοιρινα κεφτεδάκια (2/4): Πρώτοτυπος συνδυασμός καθώς είχε γλυκάνισο ή ουζο. Δεν ήταν η γεύση μου όμως. Επίσης το κριθάρι παραήταν al dente. (8,5ε)
- 1 ταλιατελα με κρεμα και αγγινάρα (3/4): Δεν δοκίμασα αλλά άκουσα καλούτσικες κριτικές. (8,5ε)
- 1 χοιρινό με κεδρόμυλο (3/4): Αρκετά καλό πιάτο. Το χοιρινό μαλακό και εύγευστο, συνοδευόμενο από πουρέ. (9,5ε)
- 1 κοτόπουλο φιλέτο (1/4): Πολύ κακό δυστυχώς. Το χειρότερο φιλέτο που έχω δοκιμάσει. Ήταν καμμένο, ένιωθες την πίκρα από το κάρβουνο! Δεν νοείται να σερβίρεται τέτοιο πιάτο. (8,8ε)
Από τα γλυκά στο κέρασμα το cheesecake πραλίνα ήταν καλούτσικο (3/4), Η κρεμ νορμάλ (2/4), το αλλό με το σιτάρι(?) δεν μου άρεσε αλλά δεν είναι και η γεύση μου.

Ήπιαμε 1 κιλό ημίγλυκο χύμα, καλούτσικο ήταν (8,4ε) και μια μπύρα "Κατσίκα" (5,2ε).
Συνολικά δώσαμε 85,80ε για 6 άτομα (15ευρώ/άτομο), πολύ κακό vfm για την ποιότητα και τη ποσότητα του φαγητού. Τα 15 ευρώ/'άτομο βγήκαν με 4 κυρίως στους 6. Με 6 κυρίως προσθέστε άλλα 18 ευρώ περίπου. Φαγητό θα έβαζα συνολικά 1,5/4 και χωρό/ατμόσφαιρα 1.5. Επειδή λοιπον μισα δεν βάζουμε θα βάλω 1 φαγητό και 2 χώρο.

Δυσκολία παρκαρίσματος: 7/10

17 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Πάμε μια βόλτα… πάμε εγώ κι εσύ! Μαρίζα Ρίζου… το κατάλληλο κομμάτι για να ξεκινήσεις μια βόλτα και να βρεθείς στο Βόλτα για φαγητό.

Update μετά από 2 χρόνια και το Βόλτα εξακολουθεί να είναι ένα εστιατόριο ποιοτικής, Ελληνικής κουζίνας.

Ο χώρος άνετος, απλός και λιτός παρά τις μικρές όμορφες διακοσμητικές προσθήκες της τελευταίας περιόδου. Μα πάνω απ’ όλα καθαρός.

Στην εξυπηρέτηση ο Ξενοφών (ιδιοκτήτης) μαζί με μια κοπέλα αθόρυβη και διακριτική, θα σας καλωσορίσει, θα σας καθοδηγήσει στην παραγγελία σας και θα σας λύσει κάθε απορία σχετικά με τις συνταγές και τις πρώτες ύλες.

Στην κουζίνα η Ελισσάβετ (σύζυγος του Ξενοφώντα), φτιάχνει λαχταριστές, αυθεντικές συνταγές με μεράκι και πολλή αγάπη. Και αυτό είναι κάτι που βγαίνει στα πιάτα.
Ο κατάλογος είναι σχετικά μικρός και δεν κουράζει. Έτσι όπως πρέπει.

Σάββατο βράδυ 14/4/2018 δύο άτομα, επιλέξαμε:

- Πατάτες με μυρωδικά χ 3,80€

Οι χαρακτηριστικές φρέσκιες, κυβάτες, χρυσαφένιες πατατούλες! Μοσχοβολάνε φασκόμηλο, που τόσο τους πηγαίνει και είναι ελαφρώς σκορδάτες… ευτυχώς για μένα αυτό είναι ανεπαίσθητο. Τόσο όσο.

- Κεφτεδάκια από ξινόχοντρο και φέτα χ 5,50€

Εκπληκτικά! Χωριάτικη γεύση εντελώς. Τέσσερεις κεφτέδες επάνω σε κόκκινη σαλτσούλα με φέτα. Η γεύση τους με πήγε πίσω σε καλοκαίρια στο χωριό που όλες οι ασβεστωμένες ταράτσες ήταν γεμάτες με σεντόνια και πάνω τους χούφτες ξινόχοντρου απλωμένα για να ξεραθούν στον ήλιο! Δεν υπήρχε περίπτωση να μην ροκανίσω ένα, έτσι στο χέρι σκέτο…

Αν σας αρέσει ο ξινόχοντρος μην τα αγνοήσετε. Είναι από τα πλέον πρωτότυπα ορεκτικά που έχω δοκιμάσει. Ήμουν ανάμεσα στα τυρομπαλάκια (που επίσης λατρεύω) και σε αυτά, που πρέπει να έχουν μπει πρόσφατα στον κατάλογο. Ευτυχώς που επιλέξαμε αυτά τελικά.

- Κριθαρώτο με φραγκοκεφτέδες χ 8,50€

Εξαιρετικό! Σωστά χυλωμένο σε σάλτσα ντομάτας και μικρά κρεατένια χοιρινά κεφτεδάκια με μάραθο… πεντανόστιμα!

- Συκώτι με ψητό πράσινο μήλο χ 9,80€

Μαεστρικό ψήσιμο, εξαιρετική γεύση, πολύ καλή μερίδα! Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι δεν μας ρώτησαν πως το θέλουμε ψημένο ως είθισται. Παρόλα αυτά, ήρθε όπως ακριβώς έπρεπε. Αφρός και μάλιστα χωρίς να είναι λουσμένο στο αίμα. Οι ροδέλες μήλου ταίριαζαν απόλυτα και ήταν επίσης άριστα ψημένες. Άλλη μια πρωτοτυπία που δεν έχω συναντήσει ξανά σε αντίστοιχο πιάτο ως συνοδευτικό.

Και για το τέλος παραγγείλαμε

- Cheesecake σοκολάτας χ 5,00€

Το λατρεμένο μου γλυκό στο Βόλτα, με βάση από χαρουποπαξίμαδο (από τη μαμά Κρήτη), πραλίνα σοκολάτας με κρέμα τυριού και βύσσινο από πάνω.

Μας κέρασαν επίσης λικέρ μαστίχας και άλλο ένα γλυκό:

- Μουχαλεμπί

Μια εκπληκτική πολίτικη κρέμα με ροδόνερο, τριαντάφυλλο και χοντροτριμμένο φυστίκι Αιγίνης από πάνω. Τέλεια υφή στην κρέμα, αρωματική και πεντανόστιμη!!! Δεν έχω λόγια. Μπαίνει κι αυτό στη λίστα με τα λατρεμένα, μαζί με μια μους χαλβά που θυμάμαι από παλαιότερο κατάλογο.

Τα παραπάνω μαζί με το χειροποίητο ψωμάκι (ελιόψωμο για την ακρίβεια) χ 0,70 που ήρθε στην αρχή με ένα συμπαθητικό ντιπάκι (θα ήθελα δυο φέτες παραπάνω), με νεράκι βρύσης και χωρίς αλκοόλ μας κόστισε 33.30€ ήτοι 16,65€/άτομο. Το value for money σκίζει.

Το Βόλτα είναι μια εξαιρετική πρόταση στην περιοχή των Πετραλώνων που μαζί με το Χρύσα Χρύσα κατά τη γνώμη μου αποτελούν τις πιο καλές και ασφαλείς επιλογές. Η χρήση άριστων πρώτων υλών από μικρούς παραγωγούς όλης της Ελλάδας διακρίνεται εύκολα στα πιάτα του Βόλτα (και στα ποτήρια του θα έλεγα… δοκιμάστε την ελαφρώς πικρή Katsika pale ale από μυκροζυθοποιία της Φολεγάνδρου) και το μεράκι της Ελισσάβετ, η οποία με την πάροδο του χρόνου έχει σημειώσει ακόμα μεγαλύτερα βήματα βελτίωσης, έχουν ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη.

Εγώ έχω να δώσω μόνο συγχαρητήρια στην προσπάθεια αυτή των παιδιών και να σας προτρέψω όπως κι ο αγαπημένος Fratello πρόσφατα να το επισκεφθείτε, αψηφώντας τη δυσκολία παρκαρίσματος στην περιοχή -που κατά τη γνώμη μου αποτελεί και το μοναδικό ίσως μειονέκτημα- γιατί τέτοιες αξιόλογες προτάσεις αξίζουν πραγματικά τον κόπο.

Προτείνεται!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη PONTIKI.

04 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

«Έχω και μηνιαίο ηλεκτρονικό εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς, πάμε στη Βόλτα?»

«Και έτσι βγήκαμε το πρώτο μας ραντεβού», μπορεί να διηγείσαι μετά από χρόνια. Ναι, θα τα έχεις καταφέρει αν την πας στη Βόλτα. Αν, φυσικά, δεν είναι καμιά “δήθεν” τύπισσα, που θέλει μόνο Χίλτον και Μερτσέντες για να πει το Ναι και να περάσει καλά.

Αν δεν είναι τέτοια, τότε στη Βόλτα θα περάσετε καλά. Εκεί να την πας.

Θα περάσετε καλά, διότι, καταρχάς, θα μπείτε σε έναν προσεγμένο χώρο. Με κόκκινες αποχρώσεις σε διάφορα σημεία, κάτι που, υποσυνείδητα, θα της λέει ότι υπάρχει πάθος εδώ πέρα. Το τραπέζι σας θα απέχει ικανοποιητικά από τα τραπέζια των υπολοίπων και, έτσι, θα έχετε την ιδιωτικότητα που αποζητάτε. Θα είναι ένα άνετο και ομορφούλικο τραπέζι, ντυμένο με... μουσαμάδες σε στυλ τραπεζομάντηλου. Θα της αρέσει, γενικά, η διακόσμηση. Είναι χαλαρή, αλλά συνάμα φτιαγμένη με μεράκι. Και είναι παρεΐστικη. Στο μέλλον δεν θα πηγαίνετε εκεί μόνοι σας, αλλά και με τους κοινούς σας φίλους. Η μουσική, παρόλο που δεν θα σας πάρει τα αυτιά, θα υπάρχει μόνιμα για να σας χαλαρώνει και θα είναι του στυλ «παλιά ελληνικά», το αγαπησιάρικο για ταβέρνες και μεζεδοπωλεία στυλ, όχι το κιτς.

Θα περάσετε καλά, επίσης, γιατί οι άνθρωποι που τρέχουν το μαγαζί θα πασχίσουν να συμβεί αυτό. Θα τα δώσουν όλα για σας. Θα σας προσέχουν και θα είναι εκεί για ότι ζητήσετε. Με ευγένεια και πολύ καλή διάθεση. Θα χαρείτε με το καλωσόρισμα που θα σας προσφέρουν, θα ευχαριστηθείτε να επικοινωνείτε με τον Ξενοφώντα, τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και, γενικά, θα απολαύσετε εξυπηρέτηση υψηλών προδιαγραφών.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι θα περάσετε καλά γιατί θα φάτε καλά. Εξάλλου ο έρωτας περνά απ το στομάχι, έτσι δε λένε? Στη Βόλτα θα βρείτε ένα πλήρες μενού με επιλογές για όλα τα γούστα. Τα περισσότερα πιάτα είναι πειραγμένα, ενώ τα προϊόντα που τα συνθέτουν είναι προσεκτικά επιλεγμένα.

Θα χαρείτε πολύ με το καλωσόρισμα που θα δειχτείτε. Μπορεί, για παράδειγμα, να σας φέρουν δικό τους ψωμί με κάποιο ντιπ για ξεκίνημα. Άνευ χρέωσης. Καλωσόρισμα, είπαμε. Το κανονικό ψωμί, θα σας το χρεώσουν με 0,7€ το καλαθάκι. Απόλυτα τίμιος τρόπος χρέωσης του ψωμιού. Το καλαθάκι θα περιέχει, πιθανότατα, 5-6 παχιές φέτες από ζυμωτό ψωμί, λευκό και ολικής άλεσης. Όχι το πιο νόστιμο ψωμί της αγοράς, μιας και δεν είναι τίγκα στο αλάτι και τη ζάχαρη, όμως από τα πολύ ποιοτικά. Η κανατούλα με το νερό θα έρθει σύντομα και θα ανανεώνεται χωρίς να πολυκουράζεστε.

Θα παίξετε με πιάτα στη μέση. Εννοείται αυτό. Για να της δώσεις να καταλάβει πως θα τα μοιράζεστε όλα. Τα “Joy doesn’t share food” δεν ταιριάζουν εδώ.

• Άσε τις σαλάτες και δώσε έμφαση στα ορεκτικά. Αν βέβαια θες πολύ μια σαλάτα, η Πολίτικη με κουνουπίδι, όσο ξενέρωτη κι αν ακούγεται, θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα.

• Αν σας αρέσουν τα κρύα τυριά θα δοκιμάσετε τα Τυρομπαλάκια. Μικρά σφαιρίδια τυριού με μυρωδικά, συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού και μαρμελάδας ντομάτας. Δεν θα είναι το καλύτερο τυρί της ζωής σας, όμως ο συνδυασμός του με το φρυγοψωμί και τη γευστικότατη μαρμελάδα θα απογειώσει την κάθε μπουκιά σας.

• Θα πάρετε σίγουρα τον Καγιανά τους. Δεν θυμίζει, ιδιαίτερα, καγιανά. Θα σας έρθει ένα τηγάνι γεμάτο με ωραία σάλτσα ντομάτας, και 2-3 αυγά μάτια από πάνω. Μπορείτε να ζητήσετε να περιέχει και απάκι. Είναι το πιάτο που, αν του προστεθεί λίγη φέτα, θα χτυπήσει ταβάνι γεύσης. Αν είστε και οι δύο της παπάρας, καλό θα είναι να μάθετε -από τώρα- να συγχρονίζεστε γιατί θα νιώσετε την ανάγκη να κάνετε αρκετές.

• Αν είστε φίλοι της πατάτας, να δοκιμάσετε τις τηγανητές τους. Κυβάτες και γευστικότατες.

• Αν το αμόρε σου veganίζει, το χορτοφαγικό μπιφτέκι, που φτιάχνεται από φακές, μανιτάρια και κινόα, θα είναι, σίγουρα, μια αξιοπρεπής επιλογή. Εντυπωσιακά σταθερό και συμπαγές, για τη σύστασή του.

• Αν θέλετε κρέας θα δοκιμάσετε το Λαγωτό. Μοσχάρι σιγομαγειρεμένο με ντομάτα, καρύδι και κόκκινο κρασί, με συνοδεία ρυζιού. Πολύ τυπικό και παλιομοδίτικο σαν γεύση, μα φοβερά πετυχημένο.

• Ενώ, αν είναι, μόνο, γκουρμεδιάρα και όχι του πολύ κλασσικού, τότε, ίσως να αποφύγετε, μαζί με το παραπάνω, το Χοιρινό κεδρόμηλο (με πουρέ πατάτας, λευκό κρασί και μέλι) και το πολύ νόστιμο Λαδοτύρι Μυτιλήνης σαγανάκι, καθώς θα της φανούν έντονα τετριμμένα. Στο πρώτο, παρά την ενδιαφέρουσα περιγραφή του και μολονότι το κρέας είναι ποιοτικότατο, η γεύση είναι μέτρια και τείνει, έντονα, στο παρελθόν, ενώ το δεύτερο, καίτοι γευστικότατο, θυμίζει πιάτο ταβέρνας, καθώς έρχεται ένα ολόσκετο κομμάτι τηγανητού τυριού.

• Πριν φύγετε και πάτε για το επιδόρπιο της βραδιάς, σίγουρα θα χρειαστεί να φάτε και ένα κανονικό επιδόρπιο. Για να τη γλυκάνεις, και, με τον συνδυασμό αλκοόλ και ζάχαρης, να τη μεθύσεις πιο γρήγορα. Το θες, δεν το θες? Εκεί θα πρέπει να παίξεις έξυπνα. Όσα γλυκά κι αν δεις στον κατάλογο (έχει 3-4), θα τη ρωτήσεις: “Με ή άνευ?”. Θα ψαρώσει και θα της εξηγήσεις ότι αναφέρεσαι στη σοκολάτα. Αν σου πει “με” θα πάρετε το Cheesecake πραλίνας. Έχει βάση από χαρουπάλευρο και ένα πολύ ενδιαφέρον μίγμα σοκολάτας από πάνω. Θα λιώσει. Αν σου πει “άνευ”, θα πάρετε τον Γαλακτομπακλαβά. Δεν τον έχω δοκιμάσει όμως φίλοι και φίλες ορκίζονται σε αυτόν οπότε, τόλμησέ το. Να της τον ταΐσεις εσύ. Θα πέσει.

• Όλα τα παραπάνω θα τα συνδυάσετε με κρασάκι, από εκείνα που δεν σου κάνουν το κεφάλι κουδούνι.

Αφού περάσετε όμορφα και φάτε, εξίσου, όμορφα, σαν τζέντλιμαν, θα βγάλεις το μασούρι να πλερώσεις. Θα δώσεις 35-40€ για ένα, πλήρες, γεύμα με ποτό και πιάτα στη μέση για τους δυο σας (αν πάρετε πολλά κυρίως πιάτα ή κάποια από τα θαλασσινά τους, ίσως δώσεις και 45€). Θα χαρείς γιατί δεν θα σου έχει πάει ο κούκος αηδόνι, ενώ θα έχει χαρεί και το αηδόνι που συνοδεύεις.

Μετά από ένα τέτοιο γεύμα, με ποιοτικές πρώτες ύλες, ενδιαφέροντες συνδυασμούς, εξυπηρετικό σέρβις και ευχάριστο κλίμα, θα είναι πλέον δικιά σου.

Αν θες το πακέτο αυτό, θα την πας βόλτα στη Βόλτα.

0 medium

08 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Μεγαλη παρέα 8 ατόμων Σάββατο βράδυ επισκεφθηκαμε το μαγαζί.

Χώρος (4/4):

Το μονο αδύναμο σημείο του αλλά έχει κάνει οτι μπορεί να τοκαλυτερεψει. Παλιό οίκημα σε περιοχή ωραία αλλά με τεράστιο πρόβλημα στο παρκάρισμα.

Γεύση (4/4):

Οτι πήραμε (που νομίζω τα πήραμε όλα) τα βάλαμε στην μεση και δοκιμάσαμε όλοι. Μου έμεινε το μοσχαράκι και το χοιρινό μαγειρευτά. Όλα όμως ηταν εξαιρετικά!!

Δοκιμάσαμε επίσης την τυρόπιτα, τα τυρομπαλάκια, πατάτες τηγανιτές, λουκάνικο απο κουνέλι και άλλα πολλά πίατα τα οπόία μας άρεσαν. Να προσθέσω την μπύρα με το όνομα Κατσίκα απο κάποιο νησί της Ελλάδας που δεν θυμάμαι.

Εξυπηρέτηση (3/4):

Πολύ ευγενικός ο ιδιοκτήτης, κατατοπιστικός και υπομονετικός. Το σέρβις καλό με μικρές καθυστερήσεις και μπέρδεμα στα πιάτα με το διπλανό τραπέζι.

Value for money (4/4):

Πολύ καλές τιμές για αυτά που φάγαμε με μεσο όρο τα 20 ευρώ το άτομο υπο φυσιολογικές συνθήκες.

Συμπέρασμα:

Πολύ αξιόλογο μαγαζί το οποίο αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε. Η αλήθεια ειναι οτι με καθυστέρηση βαζω αυτήν την κριτική για το τόσο αξιολογο εστιατόριο!

26 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Είχα πρωτοπάει στη Βόλτα πριν δύο χρόνια, λίγο αφότου είχε ανοίξει. Την θυμάμαι πολύ αμυδρά, μάλλον επειδή την είχα συνδέσει με μια όχι και τόσο ευχάριστη φάση ζωής (ξέρετε τώρα, τοξικοί έρωτες, νεύρα, άγχος-όλοι τα έχετε περάσει! ). Ακολούθησε ένα τρελό μεθύσι, στομαχικές διαταραχές (από το μεθύσι), ένα απίστευτο hangover και καθώς την είχα κάπως συνδέσει με "δραματικά" γεγονότα απέφευγα να ξαναπάω για καιρό, παρότι μου είχε αρέσει το φαγητό. Είχε δεν είχε όμως με έπεισε η κολλητή μου, έτσι βρεθήκαμε ένα Σάββατο μεσημέρι του Γενάρη να βολτάρουμε στα Κάτω Πετράλωνα.

Η υποδοχή στη Βόλτα ξεχειλίζει φιλοξενία. Ο ιδιοκτήτης είναι ένας ευγενικός και εξυπηρετικός άνθρωπος, που αμέσως σε καλοδέχεται και προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις άνετα. Ο χώρος όπως έχει αναφερθεί και πάλι είναι πολύ απλός, χωρίς ιδιαίτερες διακοσμητικές πινελιές, παρ' όλα αυτά πολύ άνετος, με μεγάλα τραπέζια και επαρκείς αποστάσεις μεταξύ τους. Δε νιώθεις ότι είσαι κολλητά με τον δίπλα και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Το ψωμάκι που μας έφεραν ήταν φρεσκότατο και νοστιμότατο, ενώ συμπαθές ήταν και το ντιπάκι "καλωσορίσματος" με το κρεμώδες τυρί και τα μυρωδικά. Πήραμε χύμα ροζέ κρασί, το οποίο δεν μας ενθουσίασε, δε μας χάλασε όμως κιόλας. Κι επειδή περνούσαμε πολύ καλά, μετά τον πρώτο γύρο ζητήσαμε επανάληψη (δεν ξέρω τι συμβαίνει και κάθε φορά πίνω τόσο σε αυτό το μαγαζί! ).

Από φαγητό προτιμήσαμε τα εξής: μία σούπα φακή-πορτοκάλι (πιάτο ημέρας) χωρισμένη στη μέση, μια σαλάτα με σέλινο, καγιανά και για κυρίως χορτοφαγικό μπιφτέκι για μένα και λαγωτό (κρέας μαγειρεμένο με σάλτσα και διάφορα μπαχαρικά συνοδεία ρυζιού) για τη φίλη μου. Επιπλέον, με τον καγιανά μας κέρασαν και μια μερίδα πατατούλες. Επίσης έχω μια αίσθηση ότι ίσως να πήραμε και κάποια από τις "αλοιφές" τους, αλλά έχει κολλήσει το μυαλό μου τώρα και τα φωτογραφικά μου ντοκουμέντα είναι ελλιπή!

Γενικές εντυπώσεις περί φαγητού πολύ θετικές, μου άρεσε αυτός ο συνδυασμός δημιουργικού και κλασσικού, μου έβγαλε μια απλότητα και τιμιότητα. Δεν τρως γκουρμέ, αλλά απλό καλομαγειρεμένο φαγητό κάπως "πειραγμένο", σε ένα φιλόξενο περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, καταρχάς μου άρεσε πολύ η σούπα! Από παιδί σιχαινόμουν τις φακές, αυτή η κλασική σούπα που φτιάχνουν στα ελληνικά σπίτια. Μεγαλώνοντας και βλέποντας με πόσους δημιουργικούς τρόπους μπορεί να τις χρησιμοποιήσει κανείς έχω αναθεωρήσει. Επιπλέον, εδώ και ενάμιση χρόνο που δεν καταναλώνω κρέας προσπαθώ να τρώω όσο περισσότερα όσπρια μπορώ και εκτιμώ ιδιαίτερα να βλέπω ενδιαφέρουσες εναλλακτικές όπως εκείνη της Βόλτας με το πορτοκάλι.

Αγάπησα τα χορτοφαγικά μπιφτέκια με κινόα (συν μανιτάρια και όσπρια νομίζω). Ήταν νοστιμότατα και ελαφριά! Ζήτησα και λίγο λεμονάκι που τους ταιριάζει και τα απογείωσε! Το μόνο που με χάλασε λίγο ήταν τα απλά λαχανικά που συνόδευαν το πιάτο. Θα το προτιμούσα με πατάτες σε όποια μορφή ή σαλάτα.

Εξαιρετικός και ο καγιανάς, τον πήραμε απλό, χωρίς απάκι εννοείται, αλλά και χωρίς φέτα επειδή δεν την τρώει η φίλη μου. Προσθέσαμε τις εξαιρετικές πατατούλες που μας έφεραν κομμένες σε κυβάκια και ο όλος συνδυασμός μου άρεσε πολύ.

Κατά τα άλλα το λαγωτό άρεσε αρκετά στη φίλη μου, το ίδιο και η σαλάτα, η οποία εμένα μου φάνηκε απλά συμπαθής.

Στο τέλος μας ρώτησαν αν θέλαμε γλυκό ή ποτό μαστίχας για κέρασμα και προτιμήσαμε την δεύτερη εναλλακτική. Όταν βέβαια είδαμε κάτι δελεαστικά γλυκά να προσγειώνονται στα δίπλα τραπέζια σα να αναθεωρήσαμε λίγο, αλλά δεν πειράζει, είχαμε ήδη φάει αρκετά!

Ο λογαριασμός ήρθε στα 50-51, περιλαμβάνοντας βέβαια και ένα κιλό κρασί. Νομίζω θα το ήθελα ένα κλικ πιο κάτω, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι, εκτός του λαγωτού, όλα τα πιάτα που πήραμε ήταν χορτοφαγικά και επομένως γενικά πιο οικονομικά. Παρ' όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ το φαγητό εκεί ακριβό.

Σίγουρα θα ξαναπάω: για τη φιλοξενία, τις γεύσεις και πάνω από όλα για τη μεγάλη ποικιλία σε χορτοφαγικές και vegan επιλογές. Όταν βλέπω επιχειρηματίες (και ανθρώπους γενικότερα) να στηρίζουν τις επιλογές μου, αυτόματα θέλω να τους στηρίξω κι εγώ!

Και φυσικά, η Βόλτα δεν συνδυάζεται τώρα στο μυαλό μου με εκείνη την περίοδο και εκείνη την έξοδο πριν δυο χρόνια, αλλά με νέες ευχάριστες αναμνήσεις!

31 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Το πρώτο μέρος της τριλογίας χώρων εστίασης που έφαγα θαλασσινό μενού, περιλαμβάνει τη Βόλτα. Μια κριτική λοιπόν, για ένα μαγαζί καθ’ όλα άξιο και με ένα διαφορετικό μενού από αυτό που έχει περιγραφεί από τους υπόλοιπους χρήστες.


Όχι βέβαια γιατί είμαστε περίεργοι στο φαγητό, αλλά γιατί ήταν νηστεία και η οικοδέσποινα και συνάμα ιδιαιτέρα του προέδρου, μαζί με το δίδυμο που τρέχει την ‘’Βόλτα’’, επιμελήθηκαν ένα αξιοθαύμαστο, νηστήσιμο και γευστικό μενού.
Κυριακή μεσημέρι κινήσαμε λοιπόν για Πετράλωνα, όχι στην γνωστή πιάτσα πέριξ της Τρώων, αλλά από την κάτω μεριά των γραμμών του ηλεκτρικού και κοντά στον ομώνυμο σταθμό.

Παρκάρισμα με σχετική ταλαιπωρία, μιας και κυριαρχούν τα στενά δρομάκια της παλιάς Αθήνας και ο Έλληνας συνεχίζει και παρκάρει όπου και όπως θέλει. Ο ηλεκτρικός σίγουρα βολεύει.

Ο χώρος δεν είναι από τα φόρτε του μαγαζιού. Μια ευρύχωρη σάλα με κλασσικά ξύλινα τραπέζια και καρέκλες, από πάνω καρό μουσαμάδες σε διάφορα χρώματα και μικρά ανθοδοχεία με μυρωδάτα λουλουδάκια. Ψηλοτάβανος, φωτεινός, τοίχοι ανοιχτόχρωμοι με χρώματα γεμάτα ζωντάνια, μικρά ραφάκια με λίγα vintage αντικείμενα επάνω τους και –αυτό που ξεχωρίζει- μια μεγάλη αφίσα-γάζα με γραμμένη στην καθαρεύουσα μια πολύ παλιά συνταγή.

Στα φόρτε είναι σίγουρα η εξυπηρέτηση από την κοπέλα που σέρβιρε αλλά και από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού. Δεν θα κλέψω από τις προηγούμενες κριτικές να σας πω ονόματα, θα αναφέρω μόνο ότι και οι 2 τους ήταν εξαιρετικοί. Με το μαγαζί πλήρες, τίποτα δεν καθυστέρησε, το χαμόγελο κανονικότατο και ζεστό, η ανάλυση των υλικών υποδειγματική και γενικά δεν τους ξέφυγε τίποτε.

Ήπιαμε και τι δεν ήπιαμε. Ανάλυση για τον Johnny. Ελληνικότατη Argos star weiss με σήμα τον μαύρο τον σκύλο τον αράπη που γαυγίζει και από πάνω red star σαν του Ερυθρού Αστέρα ή του Ρώσικου Στρατού. Έντονα αρωματική, με κυρίαρχα το γαρύφαλλο και την μπανάνα και ισορροπία σιταριού και κριθαριού δίνοντας μια νόστιμη ελαφριά και υπόγλυκη αίσθηση. Ελλάδα όταν θες, μπορείς.

Η μπύρα μας άνοιξε την όρεξη για να εισαχθούμε ομαλά στο φαγητό.
Πολίτικη σαλάτα δροσιστική και όξινη με λάχανο, καρότο, κρεμμυδάκι και κρίταμο ιδανικός μεζές για αρχή, μαζί με πλατό με λευκή αεράτη ταραμοσαλάτα με βελούδινη υφή και καυτερό χούμους από κόκκινα φασόλια. Το φρέσκο ψωμί σαν άλλο υποβρύχιο ‘’Παπανικολής’’, εξερεύνησε πολλάκις και τις 2 αλοιφές και τις βρήκε υπέροχες, ντελικάτες και τολμηρές!!!!

Μανιτάρια Johnny, κομμένα σε μικρά κομμάτια σοταρισμένα με θυμάρι και λευκό κρασί και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο στην κορυφή. Μέχρι και ο μικρός μου γιος δοκίμασε και ξαναδοκίμασε και άρχισε τα μμμμ.

Και επειδή έκλεψε μανιτάρια, του έκλεψα πατάτες τηγανιτές κομμένες σε κυβάκια, αρωματισμένες με σκόρδο και διάφορα μυρωδικά, για τις οποίες είχα ακούσει πάρα πολλά και δικαίωσαν τους γράφοντες αλλά και τις προσδοκίες μου.

Πίτα νηστίσιμη, πέταλο το σχήμα, με λαχανικά, μυρωδικά, μαύρο και λευκό σουσάμι. Γευστικά πολύ καλή αλλά κάπου με ξένισε το φύλλο που ήταν μαλακό, λεπτό και ένα. Θεωρώ ο λόγος ήταν ότι, λόγω καταβολών προτιμώ τις χορτόπιτες με πολλά crispy φύλλα, χωρίς πολλά – πολλά μυρωδικά και με συγκεκριμένα χόρτα εντός.
Σουπιές κρασάτες με ρύζι, ωραίο το ρυζάκι και οι σουπιές με ένταση και λουσμένες στην κόκκινη σάλτσα. Μαμαδίσιο πιάτο που καταναλώθηκε σε σύντομο χρόνο.

Για το τέλος άφησα το πιάτο έκπληξη του μεσημεριού. Ζυμαρικά με θαλασσινά. Το πιάτο με το που ακούμπησε στο τραπέζι, ‘’έδειξε’’ την αξία του. Στριφτάρια από το αγαπημένο μου νησί του Αν. Αιγαίου, σωστά βρασμένα, με πολλά μυρωδικά, λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά και ντομάτα και πολλά μα πάρα πολλά θαλασσινά. Χταποδάκι, μύδια, καλαμάρι, γαρίδα. Απόλαυση στο χτίσιμο, στην παρασκευή και στην παρουσίαση. Δώσαμε τα εύσημα στην κυρία παρά του προέδρου αλλά και στον ιδιοκτήτη.

Γλυκό του μαγαζιού δεν δοκιμάσαμε μιας και ήμασταν σε εορτή και υπήρχε όμορφη και γευστική τούρτα.
Κοιτάζοντας κλεφτά τον κατάλογο οι τιμές είναι και αυτές παλιάς Αθήνας, οπότε με νορμάλ φαγητό και ποτό, κεράσματα που είναι στα standards του μαγαζιού κ. λπ, ο λογαριασμός δεν θα ξεφύγει πάνω από 18-20 ευρώ και θα φύγετε χορτασμένοι και ικανοποιημένοι.

Παρεμβολή ή εξωτερική παρέμβαση ή διαφήμιση στο ράδιο:
Σίγουρα οι Χιώτες πάνε δυο- δυο,
στη μπανιέρα όπως είπε ο Βαγγέλης ο Γερμανός ισχύει το δυο-δυο,
τα κορίτσια στην εποχή που έγραψε ο Νιόνιος το τραγούδι πήγαιναν δύο- δύο,
στη λαϊκή οδό Ασκληπιού σίγουρα θα βρεις ζαρζαβατικά που πουλιούνται δύο -δύο ειδικά στο κλείσιμο,
αλλά

οι κριτικές δύο- δύο ή και τρεις-τρεις τη βδομάδα, από τα ίδια άτομα με κουράζουν. Μπαΐλντισα. Τόπο στο νέο αίμα, τροφή σε νέους χρήστες, οι παλιοί αργά αλλά σταθερά.
Κλείνοντας, θεωρώ ότι η ‘’Βόλτα’’ διατηρεί το feeling της παλιάς Αθήνας με κάποια στοιχεία μοντέρνου αλλά καθαρά μαμαδίσιου φαγητού που χωρίς να συγκλονίζει σε αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο.
Έχω αφήσει ενέχυρο, έτσι ώστε να μην παραλείψω να την επισκεφτώ ξανά, για να δοκιμάσω και το κανονικό μενού, μετά καλής παρέας, ζωντανής μουσικής ή απλά ραδιοφώνου.