ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ

Ελληνική κουζίνα

  Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία [Χάρτης]
  210 6200005

Περιγραφή
Κουζίνα με βάση ελληνικές παραδοσιακές συνταγές. Κυριακή ανοιχτά μόνο το μεσημέρι.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Νοε
04
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

…. Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν, παντρεύτηκε, έκανε παιδιά, βολεύτηκε σε μια πολύ καλή δουλειά όχι αυτό που ήθελε, αλλά δεν είχε παράπονο. Παράπονο είχε, γιατί η μεγάλη του αγάπη ήταν τα τελευταία χρόνια αραγμένη στο υπόγειο του σπιτιού του. Η Lana άραζε νωχελικά στο ευρύχωρο γκαράζ, πάντα γυαλισμένη και έτοιμη να τον ακολουθήσει όποτε τη χρειαστεί. Μια φορά τον μήνα την έπαιρνε και ταξίδευε στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης, πάντα την ίδια διαδρομή, μόνος ή με την οικογένεια.
Αυτό το Σάββατο η διαδρομή ήξερε ότι θα άλλαζε. Είχαν επέτειο και είχε αφήσει τα πάντα στη γυναίκα του. Ήξερε ότι προτιμούσε τα Βόρεια.
- Είσαι έτοιμος;
- Έτοιμος. Είχε ήδη φορέσει το αγαπημένο του ξεβαμμένο jean, το πουκάμισο το καρό και τα φοβερά τα παπούτσια τα δίχρωμα σαν και αυτά που φορούσε ο Fred Astaire όταν χόρευε με τη Cyd Charisse.
- Θα μας πάει η Lana;
- Ποτέ δεν μας έχει προδώσει καλή μου, της είπε καθώς παρατηρούσε το αέρινο ασπρόμαυρο φόρεμα της.
Έστριψε το κλειδί στην Chevy, άκουσε τον κινητήρα να ανεβάζει γλυκά στροφές, έβαλε στο κασετόφωνο το ‘’Love Potion No 9’’ στην πρώτη εκτέλεση των Clovers, γιατί του άρεσε να ακούει τον Harold Winley να λέει με την χαρακτηριστική μπάσα φωνή του την ατάκα‘’I took a drink’’ και ξεκίνησαν για Πολιτεία.
Ακολούθησε την κλασσική διαδρομή από την Κηφισίας, που ήταν πιο άνετη παρά τα παραπάνω χλμ, σε σχέση με την διαδρομή των Μελισσίων.
- Θα πάμε σε κάτι πολύ καλό αντάξιο της ημέρας, του είπε χαμογελαστά, αν και ήξερε ότι είχε καταλάβει τον προορισμό. Είχαν άλλωστε πάει 3-4 φορές από την εποχή που λεγόταν ‘’Κιούπια’’. Αν και δεν του άρεσε όλο αυτό το αλισβερίσι των σερβιτόρων και η περισσή πολυτέλεια, λάτρευε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.
Το είδε από μακριά, σκαρφαλωμένο στο πάνω μέρος της πλατείας. Διέσχισε με προσοχή το μικρό δρομάκι αριστερά του κολυμβητηρίου και έφτασε στο ευρύχωρο parking. Πάρκαρε σε σημείο που δεν ενοχλούσε, έσβησε ευλαβικά τον V8 κινητήρα, χαμογέλασε στον παρκαδόρο και κλείνοντας του το μάτι, πήρε μαζί του τα κλειδιά της Lana’s. Είχε τις παραξενιές του, δεν υπήρχε περίπτωση να του τα αφήσει.
Μπαίνοντας στον χώρο, περπάτησε σιγά –σιγά για να απολαύσει τον υπέροχο πέτρινο λαβύρινθο - κελάρι, τα όμορφα επιδαπέδια φαναράκια με τα αναμμένα κεριά εκατέρωθεν, τις φιάλες των κρασιών που παλαίωναν στην υγρασία του χώρου, τις ψηλές ξύλινες ανθοστήλες. Στο τέλος του διαδρόμου τους περίμενε ο δίσκος με το καλωσόρισμα στον χώρο. Αποστάγματα τσίπουρου και μαστίχας και ένα μπολ ελίτσες. Μύρισε τα αρώματα που έβγαζε το τσίπουρο, κατέβασε 2 μιας και η γυναίκα του δεν έπινε και μπήκε στο εσωτερικό του μαγαζιού.
- Σε παρακαλώ, μην κάνεις σχόλια για τους σερβιτόρους του μαγαζιού.
Και ήταν αλήθεια. Τον εκνεύριζε το πλήθος του προσωπικού που διέθετε ο χώρος. Άλλος να σε υποδεχθεί, άλλος να σε οδηγήσει στο τραπέζι σου, άλλος να σερβίρει τα ποτά, άλλος να πάρει παραγγελία και να φέρει τα φαγητά.
- Ο μπαμπάς είναι cool, δεν πρόκειται να κάνει σχόλιο, μου μοιάζει, απάντησε ο μικρός του γιός.
Στο αριστερό του εσωτερικού χώρου, ήταν με στρατιωτική πειθαρχία τοποθετημένα, φρέσκα λαχανικά, φρούτα, βαζάκια με γλυκά του κουταλιού, λάδια και μυρωδικά, αποστάγματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Τα τραπέζια στρωμένα όλα στα λευκά με τα σερβίτσια όμορφα τοποθετημένα, όλα αψεγάδιαστα.
Τους οδήγησαν σε ένα όμορφο τραπέζι στην μέση της αυλής- βεράντας με θέα πιάτο όλο το λεκανοπέδιο. Έτρωγες, έβλεπες, και ηρεμούσες.
Η βεράντα θύμιζε πλατεία χωριού με τους 2 γερο – πλάτανους να αφήνουν την σκιά τους σε όλο τον χώρο. Πέτρινες καμάρες, ξύλινη πέργκολα στην μια πλευρά, μεγάλες πέτρινες γλάστρες με πολύχρωμα άνθη, αναρριχητικά φυτά και μπόλικη πρασινάδα.
Ο χώρος αποπνέει έντονα ρομαντισμό. Γήινα χρώματα, κλασική ελληνική ομορφιά, υπέροχο περιβάλλον που θυμίζει πλατεία ορεινού ή ακόμα και νησιωτικού χωριού αν παρατηρήσεις τις μπλε πόρτες και παράθυρα στο πάνω μέρος του χώρου. Μοναδική παραφωνία το σιντριβάνι με τον μικρό οβελίσκο στη μέση, το οποίο ήταν κατ’ εικόνα των σιντριβανιών που είχε συναντήσει στον εξωτερικό χώρο από τζαμιά.
Την άφησε να διαλέξει το μενού. Άλλωστε ήξερε ότι οι επιλογές για να γευτείς τα πλούσια αρώματα της Ελληνικής γης ήταν το concept μενού των 14 ή 24 πιάτων.
Προς τιμή του, ο σερβιτόρος δεν τους άφησε να πάρουν έξτρα πιάτο για τον μικρό τους γιό, θα χόρταινε άνετα με ότι ερχόταν στο τραπέζι.
Αυτός διάλεξε το κρασί. Μια παγωμένη ‘’Βίβλια Χώρα’’ με πλούσια δροσιστική γεύση και έντονα φρουτώδη αρώματα, που αφού κύλισε στα ποτήρια τους από έναν από τους σερβιτόρους, στη συνέχεια δροσιζόταν μέσα στην σαμπανιέρα, της οποίας ο πάγος άλλαζε όταν έλιωνε.
Στην αρχή ήρθε σε πήλινο κλειστό σκεύος η μανιταρόσουπα. Σερβιρίστηκε ευλαβικά από άλλον σερβιτόρο. Ζεστή, σωστά χυλωμένη, με 2-3 είδη ψιλοκομμένα μανιτάρια και αρκετά μυρωδικά, έβγαζε ένα μεθυστικό άρωμα.
Τα ψωμάκια ήρθαν και αυτά ζεστά αλλά λίγα. Μια πίτα κομμένη, ένα ελιόψωμο και ένα ψωμί με βάση το καλαμπόκι. Άνετα χρειάστηκαν και άλλο, το οποίο ζήτησαν και δεν χρεώθηκε.
Σειρά πήραν οι σαλάτες και οι αλοιφές.
Σαλάτα ‘’Ελαίας Γη’’ με ζουμερά ντοματίνια, χειροποίητα κριτσίνια, μικρά ντακάκια, ρόκα, σπανάκι και από πάνω δροσιστικό και ελαφρά όξινο και αλμυρό κατίκι Δομοκού.
Πύργος φτιαγμένος με όλα τα όσπρια της Ελλάδας, πιάτο γευστικό, δροσερό, και με πολύ καλή σύνθεση υλικών, μαζί με πολύ καλή κουκουναροσαλάτα, εξαφανίστηκαν άμεσα.
Η χειρουργική επέμβαση της μελιτζάνας έδωσε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Νέος σερβιτόρος, έφερε την καπνισμένη μελιτζάνα, την έσκισε με προσοχή, έβγαλε όλη την ψίχα και την ανακάτεψε με ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, τριμμένη φέτα και μια μυστική παχύρευστη sauce. Μουγκρητά απόλαυσης ακούστηκαν και από τους 3 του τραπεζιού.
- Σ’ αρέσει μέχρι στιγμής;
- Ξέρεις ότι σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, οπότε δεν χρειαζόταν να ρωτήσεις.
- Η μαμά θέλει επιβεβαίωση, πετάχτηκε ο μικρός και της την έδωσε, χαϊδεύοντας τρυφερά το χέρι της.
- Τώρα θα έρθει η αγαπημένη σου πίτα. Δεν πρόλαβε να τελειώσει την πρόταση και κατέφθασε στο τραπέζι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι κολοκυθόπιτα, εμπλουτισμένο με μικρή δόση φέτας και πράσου. Έκοψε ένα κομμάτι και το απόλαυσε αργά και βασανιστικά. Χαρακτηριστική ισορροπία γλυκού και αλμυρού.
Ο χαμογελαστός σερβιτόρος ξαναήρθε, μόλις ολοκλήρωσε και την τελευταία μπουκιά, λες και παρακολουθούσε από μακριά τα τεκταινόμενα του τραπεζιού.
- Άλλα 2 πιάτα για σας πριν πάμε στα κυρίως. Με μιας έπεσαν στο τραπέζι τα ζουμερά μοσχαρίσια μάγουλα θρονιασμένα πάνω σε πουρέ μελιτζάνας, ζουμερά κρεατένια, με μια αέρινη κόκκινη σάλτσα ίσα - ίσα για την γεύση.
Στο δεύτερο πιάτο ένα κομμάτι κρούστας αλατιού με γλυκοπατάτα. Νέα χειρουργική επέμβαση για να αποκαλυφθεί το σιγομαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο γουρουνόπουλο το οποίο είχε ποτιστεί με μοσχάτο Λήμνου. Νέα μουγκρητά ικανοποίησης ξανά και ξανά.
- Μέχρι εδώ είμαι πλήρης από φαγητό. Ευχαριστώ, ήταν υπέροχα.
- Μπαμπά, δεν βλέπεις ότι δεν έχουμε φάει ακόμα τα κυρίως και τα γλυκά; Έρχονται και άλλα πιάτα.
Στο διάλειμμα για διαφημίσεις και συζήτηση επί παντός επιστητού, κατέφθασε πάλι ο γνωστός πλέον σερβιτόρος με 3 κολονάτα σφηνάκια γεμάτα με σορμπέ λεμόνι για να καθαρίσει η γεύση για την συνέχεια. Το ήπιε και το ευχαριστήθηκε περιμένοντας τι θα επακολουθήσει.
Η πιατέλα που στρογγυλοκάθισε στη μέση του τραπεζιού δεν έκρυβε κανένα μυστικό.
Κρέατα στη σχάρα χωρισμένα ευλαβικά στη μέση από τα κρέατα στον φούρνο. Πέριξ του πιάτου υπήρχαν ψημένα όσο χρειαζόταν λαχανικά και στρογγυλά κομμένες πατάτες με τρύπα στη μέση που θύμιζαν ψημένο μήλο ή ανανά.
Έκανε την καρδιά του πέτρα γιατί ήδη είχε φουσκώσει και ξεκίνησε να τρώει.
Και τι δεν έφαγε!!!!!
Νόστιμη και ζουμερή σπαλομπριζόλα χωρίς ίχνος ίνας, κρεατένια τριγωνικά μπιφτέκια μόσχου γεμιστά με κασέρι και φιστίκι Αιγίνης, εκπληκτικά και λιγωτικά μπιφτέκια στάκας, χοιρινή μπριζόλα αρωματισμένη με λογής- λογής βότανα, χοιρινό με γλυκοπατάτα, γουρουνόπουλο αφρός με σέσκουλα και σάλτσα από σινάπι και κάπαρη και αριστουργηματική φωλιά από ζύμη η οποία περιείχε καπνιστό γύρο και είχε λουστεί με sauce τυρί μετσοβόνε.
Άλλο ένα διάλειμμα για να απολαύσει τα αρώματα της ‘’Βίβλιας Χώρας’’ και να ατενίσει τον μεμακρυσμένο ορίζοντα που έφτανε μέχρι την Πειραϊκή θάλασσα. Η αναμονή δεν κράτησε για πολύ, καθώς όλα τα happy end κλείνουν γλυκά.
- Θα σας αφήσω να διαλέξετε μιας και ξέρω τις αδυναμίες σας είπε η γυναίκα του χαμογελώντας, καθώς έβλεπε να γίνεται μάχη μεταξύ Βορρείων και Νοτίων πάνω στο τραπέζι.
Το παγωτό λουκούμι με γεύση τριαντάφυλλο, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή ενός χρωματιστού παγόβουνου που πήρε το σχήμα του από μια φόρμα για κέικ εξαφανίστηκε με μιας. Η πανακότα με το σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο ήταν ολοδικιά του. Η μαστιχωτή mousse bitter σοκολάτας φαγώθηκε μέσα από το βαθύ μπολ. Για το τέλος απόλαυσαν και οι τρεις την τάρτα σοκολάτας γάλακτος με επικάλυψη καραμέλα και μπανάνα.
- Το γεύμα ήταν υπέροχο, αντάξιο της επετείου και πιστεύω να συμφωνήσεις, αντάξιο της πρότασης γάμου που σου είχα κάνει στο 48 Urban Gar.
Χαμογέλασε και ένοιωσε ευτυχισμένη που τον είχε δίπλα του με όλα τα καλά του και τα στραβά του.
Πλήρωσε με πλαστικό χρήμα, που αν και δεν το γούσταρε, είχε μπει για τα καλά στη ζωή του, κατευθύνθηκαν στην άλλη του αγάπη που τον περίμενε υπομονετικά στο parking, τη χάιδεψε στοργικά λες και περίμενε να του απαντήσει, έβαλε μπρος, άνοιξε το κασετόφωνο και κατηφόρισαν νότια της Κηφισιάς για τα γνωστά μέρη του Χαλανδρίου….
To be continued.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Σεπ
06
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
37-49

Επισκέφθηκα το εστιατόριο προ μερικών ημερών με βασικό κριτήριο ότι ήθελα ένα εστιατόριο στα βόρεια προάστια με πρόσφατες θετικές κριτικές στο ask4food.

To μαγαζί είναι σε μία πολύ ωραία τοποθεσία αλλά παραμένει το ίδιο από τότε που πήγαινα με τους γονείς μου. Επίσης μάλλον ίδιοι πρέπει να έχουν μείνει και οι σερβιτόροι σε νοοτροπία.
Hταν τραγικό το γεγονός ότι μας έβαλαν 5-6 φορές νερό και σχεδόν σε όλες πιτσίλισαν τα πάντα γύρω από το ποτήρι - και δεν ήταν ο ίδιος σερβιτόρος. Στο τέλος σερβίραμε μόνοι μας για να γλυτώσουμε κινητά και φαγητό. Τελικά το youtube δεν το ξέρουν όσοι θα έπρεπε.
Επίσης ο αρχισερβιτόρος πρέπει να νόμιζε ότι είναι τροχονόμος. Αν είναι να κάθεσαι πάνω από το κεφάλι μου και να φωνάζεις δίνοντας οδηγίες ποιός να κάνει τι τότε: α. είστε ανοργάνωτοι β. είστε βλάχοι αφού αυτά γίνονται μόνο στη χασιά. Σε τέτοιου επιπέδου εστιατόρια οφείλουν όλα να γίνονται αυτόματα.
Οπότε το 2 εξυπηρέτηση θα το βάλω μόνο για τον παρκαδόρο που ήταν ευγενέστατος.

Στο φαγητό τώρα πήραμε το μενού αλα καρτ για να μην ψάχνουμε.
Διαβάζοντας ξανά τις κριτικές σοκάρομαι από το χαμηλό επίπεδο όσων γράφουν.
Πρόκειται για μετριότατο εστιατόριο με συνταγές μεζεδοπωλείου προηγούμενης δεκαετίας. Αν θέλετε να στείλετε κανένα ξένο φίλο σας να δεί τη θέα και να φάει τύπικο old fashion greek food είναι οκ, αλλά προς θεού αυτό δεν είναι αξιοπρεπές φαγητό.
Τα πρώτα ήταν όλα παντελώς αδιάφορα με εξαίρεση τα μάγουλα που όπως αναφέρθηκε ήταν εμφανές ότι είναι άλλο κομμάτι κρέας και τις πιτούλες απο σουβλάκια που ηταν πεντανόστιμες.
Στα κυρίως η γυναίκα μου πήρε παπαρδέλες με θαλασσινά που ήταν παραβρασμένες και τίγκα στου βούτυρο. Επισης το σημαντικότερο είναι ότι μέσα στα ζυμαρικά υπήρχαν 3 κομματάκια από το κέλυφος των μυδιων με τα οποία απλά μπορούσες να πάθεις γερή ζημιά.
Ο σερβιτόρος μας ζήτησε απλά συγνώμη με αδιαφορία και μας κέρασε ένα γλυκό που επιδεικτικά δεν φάγαμε.
Τα δικά μου μπιφτεκάκια είχαν κομματάκια από σκόρδο και ήταν αρκετά ξεροκαμμένα.

Σε γενικές γραμμές το θεωρώ ένα από τα χειρότερα εστιατόρια που έχω φάει σε σχέση με το όνομα και το κύρος που έχει στην αγορά.

Εκνευρίζομαι απίστευτα που την πάτησα ακόμα μία φορά διαβάζοντας κριτικές άλλων, ενώ πρέπει να τονίσω ότι το μαγαζί Τετάρτη βράδυ ήταν σχεδόν γεμάτο!

Το συμπέρασμα είναι ότι οι Έλληνες δεν ξέρουν να τρώνε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Ιαν
26
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Συνοπτικά, πολύ νόστιμο φαγητό και πολύ καλή τοποθεσία με το αντίστοιχο αντίτιμο.

Ο χώρος είναι πολύ όμορφος. Η είσοδος στη σάλα γίνεται... υπογείως, μέσω μίας ζιγκ-ζαγκ διαδρομής στο ατμοσφαιρικά διαμορφωμένο υπόγειο του κτηρίου (αν έχετε κινητικά προβλήματα, σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έξοδο ως είσοδο και να αποφύγετε τις σκάλες). Πριν ανεβείτε από το υπόγειο στην σάλα σας υποδέχονται με κερασματάκι (σε εμάς προσφέρθηκε τσίπουρο ή μαστίχα).

Τα τραπέζια είναι άνετα, με καλές αποστάσεις μεταξύ τους. Ο χώρος είναι προσεγμένος αλλά γενικότερα το εστιατόριο έχει μία casual αύρα (δεν είναι πολύ "στημένο"), κάτι που εμάς μας άρεσε. Λόγω εποχής, δεν είδαμε τον εξωτερικό χώρο, ο οποίος πρέπει να είναι εξαιρετικός καθώς η θέα είναι απεριόριστη μέχρι την θάλασσα. Την ίδια θέα απολαμβάνει κανείς βέβαια και από πολλά από τα εσωτερικά τραπέζια.

Επιλέξαμε τα μενού. Υπάρχουν δύο μενού, το "μικρό" και το "μεγάλο" (αν και δεν έχουν και τόση διαφορά μεταξύ τους). Δυσκολευτήκαμε λίγο γιατί, ενώ στο μικρό μενού μας άρεσαν πιο πολύ τα κυρίως επειδή ήταν ανεξάρτητα πιάτα (ενώ στο μεγάλο το κυρίως είναι μία ποικιλία από όλα), στο μεγάλο μενού υπήρχαν πιο πολλά ορεκτικά. Τελικά, πήραμε το μεγάλο για να δοκιμάσουμε.

Το φαγητό ήταν πραγματικά πολύ. Θεωρώ ότι με τις ποσότητες που προσγειώθηκαν στο τραπέζι, μπορούσαν να χορτάσουν άνετα τρία άτομα (μη πω και τέσσερα). Όλα ήταν καλομαγειρεμένα και νόστιμα. Τα κυρίως ατύχησαν λίγο γιατί είχαμε ήδη χορτάσει και δεν τα τιμήσαμε όσο έπρεπε. Σίγουρα πάντως μείναμε πολύ ευχαριστημένοι.

Στη λίστα κρασιών υπάρχουν πολλές επιλογές, από €20 μέχρι όσο θέλετε.

Το μόνο εξτρά στις χρεώσεις είναι το εμφιαλωμένο νερό (στα €2,5) αλλά έτσι κι αλλιώς ένα ζευγάρι θα χρειαστεί περίπου €100 για το γεύμα του, επομένως είναι από τις φορές που δεν έχει σημασία.

Σίγουρα δεν είναι για συχνά, αλλά αν έχετε σκοπό να δώσετε κάτι παραπάνω, είναι από τα εστιατόρια που το αξίζουν!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Ιουν
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Το χρυσό περιτύλιγμα στα δώρα των γεύσεων που προσφέρει το Ελαίας Γη είναι το όπλο που μετατρέπει μια συνάθροιση για φαγητό σε πολυτελή έξοδο. Σημασία στο μαγαζί έχουν πρώτα οι εντυπώσεις και μετά το φαγητό, προκειμένου η χρυσόσκονη να καλύψει ορισμένες αδυναμίες και η βραδιά να κυλήσει όμορφα, ακόμη και αν κάποια ορεκτικά ή πιάτα δεν δικαιολογούν τον ντόρο γύρω από το μαγαζί.

Εν αρχή η είσοδος. Μέσα από μια στριφογυριστή κατακόμβη-κελάρι που καταλήγει αναπάντεχα στην κοπέλα της υποδοχής που κερνάει τσίπουρο. Προσοχή τι θα λέτε στη διαδρομή πριν τη συναντήσετε γιατί στο μεταξύ νομίζετε ότι είστε μόνοι...

Ανεβαίνοντας στον κυρίως χώρο μας υποδέχτηκαν αμέσως ευγενέστατα ρωτώντας αν επιθυμούμε να κάτσουμε μέσα ή έξω. Και οι δύο χώροι είναι πανέμορφοι με τα τραπέζια στην κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους, η υπέροχη θέα στη φωτισμένη Αθήνα όμως είναι το μεγάλου ατού του εξωτερικού χώρου. Η ατμοσφαίρα αποπνέει ηρεμία και αρχοντιά, αμέσως χαλαρώνεις.

Το μενού περιλαμβάνει 2 επιλογές. Τον πλήρες κατάλογο που δε διαλέγεις τίποτα, σου έρχονται όλα τα πιάτα με τη σειρά που τα διαβάζεις και κοστίζει 45€ το άτομο. Και το μενού των 14 πιάτων όπου ο καθένας επιλέγει το κυρίως που προτιμά και κοστίζει 35€. Διαλέξαμε το δεύτερο.

Ένας αγχωμένος σερβιτόρος μας πήρε μονότερμα για το τι θα προτιμήσουμε αναφορικα με τα μενού, τα κυρίως, ένα ορεκτικό που έπρεπε να διαλέξουμε (χοιρινό η ντολμαδάκια), το κρασί και αν θέλουμε απόδειξη ή τιμολόγιο (ρώτησε δυο φορές και με τρόμαξε μήπως ρωτάει και σε κάθε πιάτο που θα σερβίρει πως ακριβώς θα το κοστολογήσει). Περισσοτερο ως αστείο μας φάνηκε παρά ως εκνευριστικό, ήταν φανερό ότι επρόκειτο για άγχος και όχι για αγένεια και για αυτό δεν ενοχληθήκαμε.

Σκουπίσαμε τα χέρια μας με πετσετάκια βρεγμένα με ροδόνερο (σικ! ) και τα πιάτα άρχισαν να καταφθάνουν με χρονική μαεστρία, με την έννοια ότι υπήρχε ο κατάλληλος χρόνος για να τα απολαύσουμε. Τι δοκιμάσαμε λοιπόν ? Θα σταθώ σε ορισμένα μόνο γιατί έχει γίνει εκτενής περιγραφή από πολλούς χρήστες εδώ.

Κοκκορόσουπα: Σερβιρισμένη στην κατάλληλη θερμοκρασία και πεντανόστιμη.

Κατίκι Δομοκού με πιπεριά Φλωρίνης: Πρόκειται για εξαίσιο συνοδευτικό ντιπ και το λέω εγώ που συνήθως αποφεύγω τις πιπεριές...

Σαλάτα Ελαίας Γη: Από τα λίγα ορεκτικά που δεν εξαφανίσαμε. Απλά αδιάφορη και σχεδόν συνηθισμένη.

Μελιτζανοσαλάτα: Μοναδική αίσθηση το γεγονός ότι την ετοιμάζουν μπροστά σου! Εγώ δεν τρώω αλλά η παρέα την απόλαυσε δεόντως.

Χοιρινό με γλυκοπατάτα: Το καλύτερο ορεκτικό, το κρέας έλιωνε και έδενε τέλεια με τη γλυκύτητα της πατάτας.

Ενδιάνεσο παγωμένο αφέψημα με μαστίχα: Λέγεται ενδιάμεσο γιατί σε βοηθάει να αλλάξεις γεύση και να πας από τα ορεκτικά στα κυρίως με στυλ, χαχαχαχα εξαιρετικό σαν σύλληψη.

Μοσχαρίσια μπιφτεκάκια με φυστίκι Αιγίνης και κασέρι Λέσβου: Ποιοτικό πιάτο, ίσως το καλύτερο κυρίως. Το καλο υλικό κάνει και τον καλό μάγειρα!

Φωλιά γύρου με σως γιαουρτιού: Ενυπωσιακό σαν στήσιμο πιάτο αλλά από γεύση μέτριο και όχι κάτι το ιδιαίτερο, σερβιρισμένο πάντως όσο ζεστό έπρεπε.

Μαστιχωτή μους σοκολάτα: Σερβίρεται από ένα τεράστιο μπολ που θες να βουτήξεις με τα μούτρα μέσα! Αν το συνδύαζες και με το παγωτό τριαντάφυλλο (εντυπωσιακό σαν εικόνα, πρόκειται για ένα πιατάκι με παγωτό που βρίσκεται στην κορυφή ενός παγόβουνου χρώματος ζελέ που σε ξεγελάει αρχικά ότι τρώγεται) είχες την απόλυτη γλυκιά εμπειρία.

Το πιο δυνατό χαρτί λοιπόν αποδείχθηκαν αναπάντεχα τα γλυκά! Πολύ καλό αυτό με την έννοια ότι το τέλος σε μια ταινία και ένα γεύμα πρέπει να είναι αυτό που σε κερδίζει ολοκληρωτικά.

Δύο ακόμη παρατηρήσεις, μια αρνητική και μια θετική. Τα φρεσκοφουρνιστά συνοδευτικά ψώμακια ήρθαν τρία στον αριθμό ενώ είμασταν τέσσερις και όσο να ναι ήταν λίγο άβολο αλλά ζητήσαμε και μας έφεραν και άλλα (πάλι τρία! ). Οι τουαλέτες πάλι είναι οι top που έχω δει ποτέ σε μαγαζί, πεντακάθαρες, με κρέμα για τα χέρια δίπλα στο υγρό σαπούνι και μικρά πετσετάκια μιας χρήσης αντί για χαρτί ή απορροφητήρα...

Σε γενικές λοιπόν γραμμές είναι ο χώρος και η εξυπηρέτηση αυτά που σε κερδίζουν, καθώς νιώθεις βασιλιάς όπως σου γεμίζουν συνέχεια τα ποτήρια με νερό και κρασί, όπως σε σερβίρουν άψογα και ευγενικά (παρά το αρχικό φάουλ της βιαστικής πρώτης παραγγελίας), όπως χαλαρώνεις σε μια απόλυτα φιλόξενη ατμόσφαιρα. Το κόστος μεγάλο βέβαια αλλά σε μεγάλο βαθμό αξίζει για μια φορά στο τόσο να απολαμβάνουμε το φαγητό μας με την άνεση που αρμόζει σε όμορφες περιστάσεις.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Μάρ
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Με λίγα λόγια... εξαιρετικός χώρος με υπέροχη θέα, προσωπικό αρκετά εξυπηρετικό και πρόθυμο να εξυπηρετήσει χωρίς υπερβολές, ευγενικοί, γρήγοροι και φιλικοί. Επίσης ο σεφ πρόθυμος να τροποποιήσει κάποια πιάτα ανάλογα με τις προτιμήσεις, στην παρέα είχαμε μια vegan, όποτε μπορείτε να φανταστείτε τι τροποποιήσεις έπρεπε να γίνουν.

Σε οτι αφορά τώρα το φαγητό, για να είμαι ειλικρινής περίμενα περισσότερα, όχι οτι δεν ήταν ωραίες οι γεύσεις αλλά δεν εντυπωσιάστηκα με κάτι ιδιαίτερα. Όλα τα φαγητά ήταν καλομαγειρεμένα με ωραία γεύση, σεβαστή ποσότητα και πολυ προσεγμένα, αλλά... δεν είχαν αυτό το κάτι που θα μπορούσε να τα απογειώσει, ο καλύτερος χαρακτηρισμός που θα μπορούσα να κάνω ειναι οτι ειναι μια πολυ καλή κυριλέ ταβέρνα υψηλού επιπέδου με μαγειρευτά φαγητά. Σίγουρα μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι θα την βρουν εξαιρετική.

Σε οτι αφορά τα πιάτα, ισχύει οτι έχουν πει οι προηγούμενοι, μερικά points που έχω να κάνω ειναι τα παρακάτω...

Τα 'μαγουλα' ήταν εξαιρετικά.... αλλά δεν ήταν μάγουλα αλλά άλλο κομμάτι κρέατος.

Το μοσχάρι γάστρας πολυ βαρύ σε μυρωδιά, σίγουρα το πιάτο μου άρεσε λιγότερο από όλα.

Οι ταλιατέλες ηταν υπερβολικά βρασμένες και τα θαλασσινά κατεψυγμένα, βέβαια ο σερβιτόρος μου πρότεινε κάτι άλλο όταν τα παρειγγειλα αλλά ήθελα να τα δοκιμάσω, πιστεύω οτι θα έπρεπε να μην έχουν θαλασσινά στο μενού αν δεν ειναι όπως πρέπει.

Οι Πιτουλες θα έπρεπε να ειναι χειροποίητες και όχι πίτες από σουβλάκι.
Τα ορεκτικά, αρκετά καλά.

Η τιμή τσιμπημένη αλλά ο χώρος ειναι τόσο ωραίος.. που λες χαλάλι.

Αυτά, αξίζει τον κόπο να το επισκεφτεί κάποιος αλλά σίγουρα δεν ειναι το καλύτερο εστιατόριο που έχω φάει.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Δεκ
15
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Καταπληκτική επιλογή για ελληνική κουζίνα στα υψηλά standards.
Το μεγαλύτερο ατού είναι ασφαλώς το περιβάλλον του εστιατορίου, το οποίο και μέσα από το concept του παλιού κελαριού, σου αποπνέει πολυτέλεια και κομψότητα.

Το service αντιστοίχως είναι ιδιαίτερο με πολλούς σερβιτόρους να προσπαθούν να είναι εκεί για να σε ικανοποιήσουν.

Ιδιαίτερα ευφυής η προσέγγιση με τα 2 μενού των 14 και 24 γεύσεων, που έχουν 35 και 45 ευρώ αντίστοιχα. Σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις αυτό, ώστε να μπορείς να έχεις μια άποψη για όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα που προσφέρει το μαγαζί.

Η αλήθεια είναι πως κανένα από αυτά δεν είναι τόσο αξιομνημόνευτο για να το ξεχωρίσω (π. χ η σαλάτα των οσπρίων είναι τρομερά γευστική) αλλά σε κάθε περίπτωση ο μέσος όρος είναι θετικός, πολύ θετικός και σου δίνει την εντύπωση ότι αξίζει τα λεφτά του.

Τραγούδι βραδιάς (και ως ιδιαίτερα βραδιά γενεθλίων και δώρου από τη σύντροφο μου):

https: //www. youtube. com/watch?v=2yHgImYkFoU

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Φεβ
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Θέλαμε με την γυναίκα μου να πάμε κάπου ωραία και με καλό φαγητό για την επέτειό μας. Στο Ελαίας Γη θέλαμε να πάμε από πέρσι και μετά και από τις κριτικές που διάβασα εδώ, αποφασίσαμε να το επισκεφθούμε. Έτσι έγινε η κράτηση για Σάββατο νωρίς (στις 20:00, λόγω μωρού) και ζητήσαμε τραπέζι με άνεση για να χωράει το καρότσι μας.

Φτάσαμε στις 19:45 και μας υποδέχθηκε ένα πολύ εξυπηρετικός υπάλληλος στον χώρο στάθμευσης, όπου μας βοήθησε με το καρότσι και ειδοποίησε να ανοίξουν την είσοδο στο ισόγειο, ώστε να μην ταλαιπωρηθούμε με το καρότσι. Μας υποδέχθηκε ευγενέστατος ο μετρ, ο οποίος μας βοήθησε με την μεταφορά του καροτσιού στα 3-4 σκαλιά. Πράγματα αυτονόητα θα πω εγώ, ειδικά για ένα τέτοιο εστιατόριο, αλλά που δυστυχώς δεν τα συναντάμε πάντα. Οπότε θετική η πρώτη εντύπωση.

Ο χώρος είναι πάρα πολύ όμορφος, σωστά φωτισμένος και με την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών. Ο χώρος αποπνέει φινέτσα και αρχοντιά και δημιουργεί πολύ θετική ατμόσφαιρα. Σίγουρα το καλοκαίρι, στον εξωτερικό χώρο θα είναι ακόμα πιο ωραία, οπότε επιφυλάσσομαι!

Με το που καθίσαμε μας έφεραν το μενού και μας ενημέρωσαν για τους 2 τρόπους παραγγελίας, δηλαδή A La Carte ή από τα 2 μενού. Μας εξήγησαν αναλυτικά τις διαφορές και τα πιάτα και μας άφησαν να αποφασίσουμε. Τελικά καταλήξαμε στο μενού των 14 γεύσεων και το συνοδεύσαμε με ένα μπουκάλι κρασί Ροζέ Μελιαστό του Σπυρόπουλου. Πριν πάμε στα του φαγητού, να προσθέσω ότι όλο το προσωπικό είναι ευγενέστατο, διακριτικό και ενώ φαίνεται ότι είναι επαγγελματίες του χώρου, φροντίζουν να είναι και φιλικοί και δεν κρατάνε την δήθεν παγωμένη απόσταση που συναντάς σε κάποια άλλα εστιατόρια. Πάμε λοιπόν στο φαγητό τώρα:

- Μανιταρόσουπα: Γευστική και αρκετά πλούσια, από τις ωραίες μανιταρόσουπες που έχω φάει. Στα συν το ότι στην σερβίρουν κατευθείαν από την σουπιέρα, άρα είναι και ζεστή και επίσης μπορείς να ζητήσει μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα.

- Ψωμάκι με ελιά: Απλά Εξαιρετικό, εφόσον σου αρέσουν οι ελιές (τις λατρεύω! ).

- Πίτες στα κάρβουνα: απλά ΟΚ…. θα περίμενα ότι δεν θα είχαν τις κλασσικές πίτες σουβλατζίδικου αλλά κάποιες δικές τους χειροποίητες ή έστω κάποιες με καλύτερη ποιότητα ή κάτι το διαφορετικό.

- Ελιοσαλάτα: Νόστιμη, αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

- Κατίκι Δομοκού με μους κόκκινης πιπεριάς: Πάρα πολύ νόστιμο, τέλειο συνοδευτικό για το ψωμάκι και τις πιτούλες

- Ελληνικά Όσπρια: Πολύ νόστιμα, αλλά θα τα ήθελα λίγο περισσότερο βρασμένα.

- Σαλάτα «Ελαίας Γη»: Μια πολύ καλή σαλάτα, χωρίς όμως να έχει κάτι που να την κάνει να ξεχωρίζει.

- Μελιτζανοσαλάτα: Απλά εκπληκτική, η ωραιότερη μελιτζανοσαλάτα που έχω φάει! Ακόμα και η γυναίκα μου που δεν της αρέσει, την συγκεκριμένη την έφαγε και μάλιστα μου είπε ότι ήταν πάρα πολύ νόστιμη και ότι εάν ήταν έτσι όλες οι μελιτζανοσαλάτες, τότε θα τις έτρωγε. Highlight της βραδιάς, το ότι την ετοιμάζουν μπροστά σου, με αρκετή μαεστρία.

- Μανιταρόπιτα με βότανα και μυρωδικά στο ξυλόφουρνο: Πολύ νόστιμη, πλούσια γέμιση αλλά θα ήθελα λίγο λιγότερο λαδωμένα τα φύλλα.

- Σαρμάδες αυγολέμονο: Εξαιρετικοί λαχανοντολμάδες, από τους καλύτερους που έχω φάει, συμπεριλαμβανομένων και των σπιτικών.

- Σορμπέ λεμόνι με βασιλικό: Ό, τι πρέπει για να κλείσει ο κύκλος των ορεκτικών. Σωστή οξύτητα, ο βασιλικός έχει (σωστά για εμένα) έντονη παρουσία, εν κατακλείδι πάρα πολύ γευστικό, με ενθουσίασε.

Από κυρίως πήραμε:

- Τρίγωνα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια με φιστίκι Αιγίνης και κασέρι Λέσβου: Εξαιρετικό πιάτο και μεγάλη μερίδα. Τα μπιφτέκια είναι πεντανόστιμα, σωστά ψημένα και ζουμερά. Ταιριάζουν πάρα πολύ με το κασέρι Λέσβου αλλά και το φιστίκι Αιγίνης. Τα συνοδευτικά με άφησαν αδιάφορο, όχι γιατί δεν ήταν καλά, αλλά γιατί τα μπιφτέκια ήταν τόσο καλά. Οι πατάτες φούρνου π. χ. που ήταν καραμελωμένες, ήταν γευστικές μεν αλλά δεν είχαν ψηθεί όσο θα έπρεπε.

- Μοσχαρίσια μάγουλα κοκκινιστά με σπιτικές μακαρούνες: Επίσης εξαιρετικό πιάτο! Το κρέας από τα πιο τρυφερά και γευστικά που έχω φάει, η σάλτσα πολύ νόστιμη και έδενε τέλεια με τις μακαρούνες στις οποίες είχε λιώσει το τυρί και έδινε μια κρεμώδη υφή.

Γλυκά μας έφεραν και τα 3 και έχω να πω:
- Μαστιχωτή Μους σοκολάτας: Δεν υπάρχει, από τις ωραίτερες μους που έχω φάει. Όσο πρέπει πικρή και το ότι την καταφέρνουν αν είναι μαστιχωτη είναι απίστευτο. Στα συν ότι την σερβίρουν ένα τεράστιο μπωλ, οπότε σου βάζουν όσο θές!

- Παγωτό καταίφι: Επίσης εξαιρετικό, με το Φύλλος καταϊφι να είναι τραγανό και το παγωτό πολύ νόστιμο.

- Τσιζκεικ με βύσσινο: Μέτριο. Η κρέμα τυριού δεν είναι αρκετά τυρένια και σφιχτή, έδινε πιο πολύ την εντύπωση μους παρά κρέμας. Η βάση γευστική, αλλά υπερβολικά παχιά, θα έπρεπε να έχει το μισό πάχος και όχι να είναι αναλογία 1:1 βάση και κρέμα.

Και τα 2 κυρίως πιάτα ήταν από τα καλύτερα του είδους που έχω φάει σε εστιατόριο και επάξια παίρνουν άριστη βαθμολογία. Ο λόγος που έβαλα 3 και όχι 4 στο φαγητό είναι γιατί θα περίμενα όλα τα πιάτα να είναι πολύ καλά και όχι να υπάρχουν και 2-3 μέτρια. Δεν με ενόχλησε, γιατί το φαγητό ήταν πάρα πολύ σε ποσότητα, οπότε και με μόνο τα εξαιρετικά πιάτα να έτρωγα, θα είχα σκάσει. Απλά, για θέμα σωστής κριτικής, δεν μπορώ να βάλω 4 (θα έβαζα όμως 3,5 ή 3,7 εάν υπήρχε) με όσα πιάτα δοκίμασα. Προφανώς, εάν είχα δοκιμάσει 4-5 συγκεκριμένα πιάτα, το 4άρι θα ήταν σίγουρο.

Συνολικά πληρώσαμε €98,5 (τα 2 μενού, το κρασί και ένα μπουκάλι νερό), τιμή που την βρίσκω πάρα πολύ λογική για την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού καθώς και για τον χώρο αλλά και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης. Επιπλέον, ενώ με το A La Carte μενού ίσως κάποιος να ξεφύγει οικονομικά, με τα σετ μενού γνωρίζεις εκ των προτέρων το κόστος. Τέλος να σημειώσω ότι η λίστα κρασιών είναι μικρή, αλλά έχει καλές ετικέτες και πολύ καλές τιμές.

Προσωπικά (χωρίς φυσικά να έχω πάει σε όλα τα εστιατόρια της Αθήνας) το κατατάσσω στα 3 κορυφαία και αγαπημένα μου εστιατόρια, μαζί με το 21 και το Botrini’s.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Ιαν
09
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Καλησπερα και παλι φιλοι μου!
Με το περας των γιορτων, τις ευχες και τις ανταλλαγες δωρων μεταξυ μας, ειπαμε και εμεις σαν παρεα να κανουμε ενα δωρο στον εαυτο μας κι ας κοστιζε κατι παραπανω. Ετσι λοιπον, μακρια απο τα τετριμμενα αποφασισαμε 4 ατομα να επισκεφτουμε το Ελαιας Γη για τοο οποιο και εχουμε ακουσει αλλα και εχουμε διαβασει τοσα και τοσα στο Ask For Food.

Οπως ηταν αναμενομενο οι χρηστες του site δεν πεσανε εξω στις κριτικες τους. Ηταν μια υπεροχη βραδια απο καθε αποψη και ευχαριστως μετα απο καποιο χρονικο διαστημα (μιας και το οικονομικο τιμημα ειναι βαρυ) θα ξανακανουμε την επισκεψη μας.

Η αληθεια ειναι οτι πολλες αναλυσεις δεν χρειαζονται μιας και αυτα που εχουν γραφτει απο τους περισσοτερους χρηστες αντικατροπτιζουν την πραγματικοτητα, απο την αλλη ομως χαιρεσαι να μιλας και να γραφεις για τετοιου ειδους εξοδους σου οποτε ας κανουμε μια μικρη περιγραφη των οσων ειδαμε.

XΩΡΟΣ

Οπως εχει προαναφερθει απο ολους με το που φτανεις στο εστιατοριο ενας κυριος παραλαμβανει το αμαξι σου ακριβως εξω απο την εισοδο. Στην συνεχεια μπαινοντας στον χωρο οδηγεισαι στο μαγαζι περνώντας απο τα φημισμενα πλεον, κελαρια τα οποια ειναι διακοσμημενα με διαφορα παλια μπουκαλια κρασιου ενω κυριαρχει παντου η πετρα. Λιγο πριν μπεις στο χωρο οπου βρισκονται τα τραπεζια, μια ευγενικη κυρια σου προσφερει να πιεις λιγο τσιπουρο η΄μαστιχα αναλογως τα γουστα του καθενος μαζι με λιγες ελιτσες... ετσι ωστε να δικαιολογηθει και η ονομασια του καταστηματος.

Μπαινοντας πλεον στον κυριως χωρο βλεπεις ενα πετρινο υπεροχο μαγαζι με πολλα ανετα τραπεζια, ροτοντες κατα κυριο λογο με κερια να τις ομορφαινουν, ενω εμεις φυσικα προτιμησαμε να καθισουμε σε αυτα κοντα στα παραθυρα για να επωφεληθουμε απο την θαυμασια θεα!!

Υποθετω πως το καλοκαιρι ο χωρος γινεται ακομα πιο ομορφος, μιας και υπαρχει εξωτερικος χωρος εξισου ομορφος και με ακομα πιο ορατη την θεα.
Ειναι απο τους χωρους που πρεπει καποιος να δει γιατι οσο περιγραφικος κι αν γινω δεν θα μπορεσω να μεταφερω την πραγματικη εικονα.

Το 4αρι το παιρνει με καθε αντικειμενικοτητα και σε βαζει σε σκεψεις για οσα 4αρια εχεις δωσει ως τωρα σε αλλα μαγαζια. Απλα θα πρεπει να διαχωρισουμε το ειδος του καθε μαγαζιου, δεν μπορουμε δηλαδη να συγκρινουμε τον χωρο ενος εστιατοριου με ενα κουτουκι για παραδειγμα. Παντως στην κατηγορια του νομιζω ειναι οτι πιο ομορφο εχω δει στην Αθηνα.

Απλα για το τελος θα αναφερω πως και οι τουαλετες ηταν αψογες και οπως αρμοζει σε ενα τετοιο εστιατοριο και οσον αφορα την αισθητικη του χωρου αλλα και την καθαριοτητα του φυσικα.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Στον τομεα της εξυπηρετησης αν και δεν ηταν ισως η καταλληλη μερα για να κριθει μιας και δεν υπηρχε πολυ κοσμος στο μαγαζι, ειναι ολοφανερο οτι ολα λειτουργουν ακρως επαγγελματικα.

Απο την υποδοχη στην εισοδο απο εναν ευγενικο κουστουμαρισμενο κυριο μεχρι τους σερβιτορους που ειναι παντα ενα βημα μπροστα απο εσενα χωρις να γινονται ενοχλητικοι. Αν θυμαμαι καλα δεν χρειαστηκε να κανουμε νοημα για κατι ουτε μια φορα και αυτο κατι δειχνει.

Δυο σερβιτοροι, ενας Αντρας και μια Γυναικα χαμογελαστοι παντα και οι δυο, σε τελειους ρυθμους και γνώστες του αντικειμενου τους 100%. Γεμισματα κρασιου και νερου και στους 4 οποτε χρειαζοταν, καθως και ερωτησεις για το κατα ποσο ημασταν ευχαριστημενοι.

ΓΕΥΣΗ

Στα του φαγητου τωρα, και οι 4 μας καταληξαμε στο ιδιο συμπερασμα. Πολυ καλες γευσεις σχεδον ολα οσα φαγαμε, απλα περιμεναμε κατι πιο ιδιαιτερο απο ενα εστιατοριο αυτης της κατηγοριας. Ισως να το ειχαμε ετσι εμεις στο μυαλο μας. Και φυσικα για να μην βγαλετε λαθος συμπερασματα, δεν περιμεναμε κατι gourmet, απλα επειδη τα ειχαμε στο μυαλο μας ολα στο top απλα θα περιμεναμε να εκπλαγουμε λιγο παραπανω.

Και η γευστικη εμπειρια παντως ηταν παρα πολυ καλη.
Επιλεξαμε το μενου των 14 γευσεων, το οποιο χωριζοταν σε 11 ορεκτικα(ανα δυο ατομα)
και ενα κυριως για τον καθενα μας.

Τα ορεκτικα περιλαμβαναν

-Μανιταροσουπα η οποια ηταν εξαιρετικη, αν και δεν ειμαι λατρης των μανιταριων την ευχαριστηθηκα παρα πολυ!

-Ελιοψωμο και ψωμι καλαμποκιου οπως και
-Αφρατες πιτουλες με ελαιολαδο και ριγανη. Ειναι 2 πιατα των ορεκτικων, στην ουσια ομως ειναι απλα ψωμακι και πιτουλες

-Ελιοσαλατα και
-Κατικι δομοκου με μους κοκκινης πιπεριας. Μιλαμε για δυο ντιπακια που επισης περιλαμβανονται στα ορεκτικα, απλες γευσεις μια χαρα και τα δυο

-Μελιτζανοσαλατα, την οποια την εφτιαξε η σερβιτορα εκεινη την στιγμη μπροστα μας δειχνοντας ολη την διαδικασια. Πολυ μας αρεσε ολο το σκηνικο ενω και γευστικα ηταν υπεροχη!

-Ελληνικα οσπρια, ηταν ενα μικρο κρυο πιατο το οποιο ειχε ενα πυργακι απο ολα σχεδον τα οσπρια, φακες, φασολια κτλ.

-Σαλατα Ελαιας γη, πραγματικα δροσερη, με υπεροχη σως, μας αρεσε παρα πολυ

-Μανιταροπιτα με βοτανα και μυρωδικα στον ξυλοφουρνο. Ειναι το μονο πιατο που δεν μας αρεσε. Στην αρχη ειπα πως δεν ειμαι αντικειμενικος κριτης λογω της απεχθειας μου στα μανιταρια αλλα τελικα και η υπολοιπη παρεα δεν εμεινε ευχαριστημενη.

-Και τελος πριν περασουμε στα κυριως μας φερανε σορμπε λεμονι με βασιλικο για να αλλαξει η γευση μας οπως μας καθοδηγησε ο ευγενικος σερβιτορος

Στα κυριως τωρα, απλες γευσεις ολα, καλα κρεατα επισης μαγειρεμενα καλα!

-Χοιρινο φιλετο μανιραρισμενο σε μελι και σινανοσπορο. Τελειο!

-(2)Τριγωνα μοσχαρισια μπιφτεκακια μπακλαβα με φυστικι Αιγινης και κασερι λιωμενο. Επισης πολυ καλο πιατο.

-Μοσχαρισια μαγουλα με πουρε καπνιστης μελιτζανας, πραγματικα αφρος, το προτεινω!!

Για το τελος τρια γλυκα:

-Παγωτο κανταιφι με φυστικι Αιγινης, το ειχα ξαναδοκιμασει και σε αλλα εστιατορια, πολυ καλο

-Μαστιχωτη μους πικρης σοκολατας, απο τα καλυτερα γλυκα που εχω δοκιμασει!!

-Τσιζκεικ με μαρμελαδα βυσσινο. Εχω φαει και καλυτερα!!

ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ?

Εννοειται!! Ειναι μια εμπειρια που αξιζει απο καθε αποψη και εστω για μια φορα πρεπει να βρεθειτε στον συγκεκριμενο χωρο.

Ξερω ο λογαριασμος ειναι βαρυς στο τελος, με δυο μπουκαλια κρασι και 2 αναψυκτικα τελικα μας βγηκε κοντα στα 100 ευρω το ζευγαρι, αλλα πεταμε καθημερινα σε διαφορα σκουπιδια τα λεφτα μας απο εδω και απο εκει. τουλαχιστον στο Ελαιας Γη θα βγειτε στο τελος με ενα χαμογελο στα χειλη σας απο την επισκεψη σας και δεν θα το εχετε μετανιωσει.

Το μενου των 14 πιατων εχω την εντυπωση οτι μπορει να προσφερθει και σε λιγο καλυτερη τιμη αλλα ετσι κι αλλιως οσον αφορα το οικονομικο, παντα θα ζηταμε κατι καλυτερο... ισως απο βιτσιο!

Δεν διαμαρτυρομαι, περασα υπεροχα!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Δεκ
28
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
37-49

Χριστούγεννα 25/12/2014

Κράτηση για της 16:00 το μεσημέρι αρκετές μέρες νωρίτερα, 2 άτομα.
Κατά την άφιξη οι παρκαδόροι αναλαμβάνουν το παρκάρισμα του αυτοκινήτου στο παρκινγκ του εστιατορίου.

1) Χώρος
Έχει περιγραφεί αρκετά τόσο από του άλλους χρήστες όσο και από την επίσημη ιστοσελίδα του εστιατορίου. Στην είσοδο περνάς το ατμοσφαιρικό και δαιδαλώδες κελάρι και στο τέλος σε περιμένει κέρασμα (ελιές και κάτι αλκοολούχο). Ανεβαίνοντας συναντάς τον χώρο υποδοχής και ταυτόχρονα καπνιστήριο διότι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στην κύρια σάλα.

Η κύρια σάλα είναι μακρόστενη με γήινες αποχρώσεις, κρυφό φωτισμό, μεγάλα τραπέζια και άνετες καρέκλες. Επίσης η θέα ειδικά την ώρα που νυχτώνει είναι φανταστική. Στον εξωτερικό χώρο δεσπόζει ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι το οποίο προσδίδει μία δροσερή νότα το καλοκαίρι.
Τουαλέτες πεντακάθαρες, όπως αλώστε αρμόζει σε τέτοιας κατηγορίας μαγαζί.

2) Φαγητό
Άφιξη λοιπόν στης 15:50. Ο Μετρ αμέσως μας ενημερώνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο και προσφέρθηκε να μας κεράσει κρασί, εμείς απλά ζητήσαμε λίγο νερό. Τελικά 4:20 κάτσαμε σε ένα τραπέζι και ζητώντας πολλές φορές συγνώμη ο μετρ μας κέρασε τα ποτά (σωστή κίνηση). Επιλέξαμε ένα Μελιαστό Σπυροπούλου (ροζέ μοσχοφίλερο, Τιμή καταλόγου 26 ευρώ). Το μενού ήταν προκαθορισμένο, στα 50 ευρώ ανήμερα και 70 παραμονή. Πειραγμένη (προς το καλύτερο) Ελληνική κουζίνα.

Κοκορόσοπα βελουτέ μαζί με αφράτες πιτούλες: Ζεστή με ωραία δεμένη σάλτσα, πεντανοστιμή (4/4)

Καρβελάκια με ψίχα ελιάς: Ζεστά, ξυλοφουρνιστά, αφράτα απλά τέλεια (4/4)

Τουρτάκι ελληνικών τυριών και μπισκότο κριθαροκουλούρας: Πρωτότυπο αν και δεν με ενθουσίασε (3/4)

Ποικιλία παραδοσιακών Ελληνικών αλλαντικών (4/4)

Μελιτζανοσαλάτα: Στην ετοιμάζουν μπροστά σου, περιέχει καρύδι, μελιτζάνα ψητή, τυρί κ. α. Αν και δεν είμαστε φίλοι της μελιτζανοσαλάτας με τη συγκεκριμένη πραγματικά ξετρελαθήκαμε (5/4). Ναι έβαλα 5/4.

Γιορτινή σαλάτα “ελαίας γη” (3/4)

Ριζότο αρωματισμένο με λάδι τρούφας, κουκουνάρι και αγριόρυζο: Πολύ ενδιαφέρον πιάτο (3/4)

Σαρμάδες: Θεϊκοί (4/4)

Μανιταρόπιτα (4/4)

Για κυρίως μία ποικιλία κρεατικών τα οποία ήταν όλα νόστιμα και σε σωστή ποσότητα, (4/4)

Παγωτό κανταΐφι με φιστίκι Αιγίνης: Σερβιρισμένο σε ένα μπολάκι πάνω σε ένα τεράστιο χρωματιστό παγάκι το οποίο είχε σχήμα αναποδογυρισμένης φόρμας κέικ. Αρκετά εντυπωσιακό τόσο εμφανισιακά όσο και γευστικά, (4/4)

Κυδώνι στον ξυλόφουρνο σε κόκκινο κρασί με μους γιαουρτιού (3/4)

Μαστιχωτή μους πικρής σοκολάτας (4/4)

Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανο (3/4)

Απόδειξη στα 100 ευρώ.

3) Βελτιώσεις – Τελικές σκέψεις
Είναι από τα μαγαζιά που θα πληρώσεις κάτι παραπάνω αλλά πραγματικά θα απολαύσεις το γεύμα σου και θα φύγεις σίγουρα χορτάτος. Τις τιμές τόσο στο φαγητό όσο και στα ποτά θα τις χαρακτήριζα φυσιολογικές προς οικονομικές για το επίπεδο της κουζίνας και της τοποθεσίας του μαγαζιού. Μία δοκιμή θα σας πείσει.

Ίσως σε κάποιους να μην αρέσει η ιδέα του να φάει ένα προκαθορισμένο μενού αλλά πιστεύω ότι αν ένα εστιατόριο επιλέγει τέτοια πολιτική τότε είναι πολύ σίγουρο για αυτό που σερβίρει.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Ιαν
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
65-80

Παραμονή πρωτοχρονιάς και μετά από κράτηση αποφασίσαμε να κάνουμε ρεβεγιόν στο Ελαίας Γη. Ο λόγοι της επιλογής μου ήταν 2: Έψαχνα κάτι πολύ ιδιαίτερο για τη συγκεκριμένη βραδιά, εμπιστευόμενος τις πολύ καλές κριτικές των αναγνωστών και ταυτόχρονα κάτι που να μην είναι εντελώς απαγορευτικό από άποψη τιμής.

Η βραδιά κρύα με χιονόνερο, αφήνουμε το αυτοκίνητο στους παρκαδόρους και ξεκινάμε την περιήγηση μας μέσα από το φημισμένο κελάρι. Ένας δαιδαλώδης διάδρομος με φωτισμένους πετρόχτιστους τοίχους και μπουκάλια κρασιών γύρω γύρω, σε προϊδεάζουν για κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Στο τέλος του διαδρόμου, στην είσοδο του εστιατορίου για καλωσόρισμα επιλέξαμε μαστίχα, αντί σαμπάνιας και τσίπουρου. Στη συνέχεια μας υποδέχτηκε ο μετρ και αφού αφήσαμε τα παλτά μας, μας οδήγησαν στο τραπέζι. Η κράτηση είχε γίνει 1 εβδομάδα πιο πριν και ο κάτω χώρος ήταν κλεισμένος, όπως με είχαν ενημερώσει, όποτε οδηγηθήκαμε στον επάνω χώρο με θέα τον κυρίως σε ενα όμορφο τραπέζι που έδινε και την ιδιοτiκότητα που θα θέλαμε, αφού δεν ήταν πολύ κοντά στα δίπλα τραπέζια. Όμορφος χώρος όπως έχει περιγραφεί και από άλλους, ωραία ατμόσφαιρα με μοναδικά μειονεκτήματα:

1) τη μουσική, ήταν του Χριστουγεννιάτικου - Πρωτοχρονιάτικου ύφους, όμως δεν είχε δοθεί η απαραίτητη προσοχή ώστε να αποφευχθούν οι επαναλήψεις τραγουδιών σε βάθος χρόνου και δεν υπήρχε μεγάλη συνοχή μεταξύ τους (π. χ. απαλή jazz και μετά παραδοσιακά κάλαντα. )

2) ξαφνικά μετά την αλλαγή του χρόνου δόθηκε "σύνθημα" και άναψαν τα τσιγάρα. Δεν είχα ενημερωθεί αν ο χώρος ήταν καπνιζόντων, πάντως μέχρι περίπου τη 01:00 δεν κάπνιζε κανείς. Γιαυτό και στο χώρο θα βάλω 3 αντί 2,5 που θα θεωρούσα δικαιότερο.

Στην εξυπηρέτηση θα βάλω 3 μόνο και μόνο για τη βιασύνη που φάνηκε να διακατέχει το service, να μας σερβίρουν πρώτο πιάτο πριν δοκιμάσουμε το κρασί (Αδολη Γης - Αντωνόπουλου), πιθανόν για να προλάβουν το κύμα μαζικής προσέλευσης.

Ξεκινάμε λοιπόν με μια εξαιρετική κοκορόσουπα βελουτέ, ότι έπρεπε για την κρύα νύχτα, μαζί με ζεστές πιτούλες 4/4. Ακολούθησαν κρύα ορεκτικά, δίαφορα ελληνικά αλλαντικά 3/4, κρέμα τυριού σε μπισκότο κριθαροκουλούρας 3/4, πράσινη σαλάτα 3/4, μελιτζανοσαλάτα που φτιάχτηκε μπροστά μας 4/4. Η μελιτζανοσαλάτα ομολογουμένως λόγω και της παρασκευής της μπροστά στα μάτια μας ήταν η ατραξιόν της βραδιάς.

Ακολούθησαν, ζεστά ορεκτικά:

Ριζότο με λάδι τρούφας 4/4,
σαρμάδες 4/4,
ζαρκάδι με πέρλες κρεμυδιών (στιφάδο) 4/4.

Για την αλλαγή της γεύσης πριν τα κυρίως μας προσέφεραν σορμπέ ενώ προσφέρθηκαν να μας αλλάξουν και τα πιάτα.

Σε λίγο ένα πλατό ποικιλίας κρεατικών κατέφτασε, με μπριζόλα λαιμού εξαιρετική 4/4, λουκάνικο μέτριο και λίγο βαρύ 2/4, αγριογούρουνο 4/4, γαλοπούλα γεμιστή 4/4. Πλούσια ποικιλία αρκετή για 2 άτομα μαζί με γαρνιτούρα πατάτας φούρνου και αν θυμάμαι καλά λαχανικών.

Ακολούθησαν τα γλύκα:

Μούς πικρής σοκολάτας 4/4, μια γενναία δόση για κάθε πιάτο,
κυδώνι στον ξυλόφουρνο με μους γιαουρτιού 4/4,
εξαιρετικό παγωτό κανταΐφι με φιστίκι Αιγίνης πάνω σε μια εντυπωσιακή παγωμένη φόρμα 4/4,
κορμός με κάστανο 4/4,
σπιτική βασιλόπιτα 4/4, σοκολατάκια - μελομακάρονα.

Τα γλυκά πραγματικά ήταν υπεραρκετά για 2 άτομα και πάρα πολύ νόστιμα. Απόδειξη με το κρασί στα 176 euro.

Για την ημέρα και το πλούσιο menu νομίζω ότι ήταν αρκετά καλά, ειδικά αν έκανε κάποιος ψακτική και έβλεπε τι τιμές "έπαιζαν" στα εστιατόρια για ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς.
Εν κατακλείδι πιστέυω ότι για μια ιδιαίτερη στιγμή το Ελαίας Γη, είναι μια πολύ αξιόπιστη επιλογή με μοναδικά ψέγματα αυτά που προανέφερα.