ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ

Ελληνική κουζίνα

  Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία [Χάρτης]
  210 6200005

Περιγραφή
Κουζίνα με βάση ελληνικές παραδοσιακές συνταγές. Κυριακή ανοιχτά μόνο το μεσημέρι.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Νοε
04
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

…. Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν, παντρεύτηκε, έκανε παιδιά, βολεύτηκε σε μια πολύ καλή δουλειά όχι αυτό που ήθελε, αλλά δεν είχε παράπονο. Παράπονο είχε, γιατί η μεγάλη του αγάπη ήταν τα τελευταία χρόνια αραγμένη στο υπόγειο του σπιτιού του. Η Lana άραζε νωχελικά στο ευρύχωρο γκαράζ, πάντα γυαλισμένη και έτοιμη να τον ακολουθήσει όποτε τη χρειαστεί. Μια φορά τον μήνα την έπαιρνε και ταξίδευε στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης, πάντα την ίδια διαδρομή, μόνος ή με την οικογένεια.
Αυτό το Σάββατο η διαδρομή ήξερε ότι θα άλλαζε. Είχαν επέτειο και είχε αφήσει τα πάντα στη γυναίκα του. Ήξερε ότι προτιμούσε τα Βόρεια.
- Είσαι έτοιμος;
- Έτοιμος. Είχε ήδη φορέσει το αγαπημένο του ξεβαμμένο jean, το πουκάμισο το καρό και τα φοβερά τα παπούτσια τα δίχρωμα σαν και αυτά που φορούσε ο Fred Astaire όταν χόρευε με τη Cyd Charisse.
- Θα μας πάει η Lana;
- Ποτέ δεν μας έχει προδώσει καλή μου, της είπε καθώς παρατηρούσε το αέρινο ασπρόμαυρο φόρεμα της.
Έστριψε το κλειδί στην Chevy, άκουσε τον κινητήρα να ανεβάζει γλυκά στροφές, έβαλε στο κασετόφωνο το ‘’Love Potion No 9’’ στην πρώτη εκτέλεση των Clovers, γιατί του άρεσε να ακούει τον Harold Winley να λέει με την χαρακτηριστική μπάσα φωνή του την ατάκα‘’I took a drink’’ και ξεκίνησαν για Πολιτεία.
Ακολούθησε την κλασσική διαδρομή από την Κηφισίας, που ήταν πιο άνετη παρά τα παραπάνω χλμ, σε σχέση με την διαδρομή των Μελισσίων.
- Θα πάμε σε κάτι πολύ καλό αντάξιο της ημέρας, του είπε χαμογελαστά, αν και ήξερε ότι είχε καταλάβει τον προορισμό. Είχαν άλλωστε πάει 3-4 φορές από την εποχή που λεγόταν ‘’Κιούπια’’. Αν και δεν του άρεσε όλο αυτό το αλισβερίσι των σερβιτόρων και η περισσή πολυτέλεια, λάτρευε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.
Το είδε από μακριά, σκαρφαλωμένο στο πάνω μέρος της πλατείας. Διέσχισε με προσοχή το μικρό δρομάκι αριστερά του κολυμβητηρίου και έφτασε στο ευρύχωρο parking. Πάρκαρε σε σημείο που δεν ενοχλούσε, έσβησε ευλαβικά τον V8 κινητήρα, χαμογέλασε στον παρκαδόρο και κλείνοντας του το μάτι, πήρε μαζί του τα κλειδιά της Lana’s. Είχε τις παραξενιές του, δεν υπήρχε περίπτωση να του τα αφήσει.
Μπαίνοντας στον χώρο, περπάτησε σιγά –σιγά για να απολαύσει τον υπέροχο πέτρινο λαβύρινθο - κελάρι, τα όμορφα επιδαπέδια φαναράκια με τα αναμμένα κεριά εκατέρωθεν, τις φιάλες των κρασιών που παλαίωναν στην υγρασία του χώρου, τις ψηλές ξύλινες ανθοστήλες. Στο τέλος του διαδρόμου τους περίμενε ο δίσκος με το καλωσόρισμα στον χώρο. Αποστάγματα τσίπουρου και μαστίχας και ένα μπολ ελίτσες. Μύρισε τα αρώματα που έβγαζε το τσίπουρο, κατέβασε 2 μιας και η γυναίκα του δεν έπινε και μπήκε στο εσωτερικό του μαγαζιού.
- Σε παρακαλώ, μην κάνεις σχόλια για τους σερβιτόρους του μαγαζιού.
Και ήταν αλήθεια. Τον εκνεύριζε το πλήθος του προσωπικού που διέθετε ο χώρος. Άλλος να σε υποδεχθεί, άλλος να σε οδηγήσει στο τραπέζι σου, άλλος να σερβίρει τα ποτά, άλλος να πάρει παραγγελία και να φέρει τα φαγητά.
- Ο μπαμπάς είναι cool, δεν πρόκειται να κάνει σχόλιο, μου μοιάζει, απάντησε ο μικρός του γιός.
Στο αριστερό του εσωτερικού χώρου, ήταν με στρατιωτική πειθαρχία τοποθετημένα, φρέσκα λαχανικά, φρούτα, βαζάκια με γλυκά του κουταλιού, λάδια και μυρωδικά, αποστάγματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Τα τραπέζια στρωμένα όλα στα λευκά με τα σερβίτσια όμορφα τοποθετημένα, όλα αψεγάδιαστα.
Τους οδήγησαν σε ένα όμορφο τραπέζι στην μέση της αυλής- βεράντας με θέα πιάτο όλο το λεκανοπέδιο. Έτρωγες, έβλεπες, και ηρεμούσες.
Η βεράντα θύμιζε πλατεία χωριού με τους 2 γερο – πλάτανους να αφήνουν την σκιά τους σε όλο τον χώρο. Πέτρινες καμάρες, ξύλινη πέργκολα στην μια πλευρά, μεγάλες πέτρινες γλάστρες με πολύχρωμα άνθη, αναρριχητικά φυτά και μπόλικη πρασινάδα.
Ο χώρος αποπνέει έντονα ρομαντισμό. Γήινα χρώματα, κλασική ελληνική ομορφιά, υπέροχο περιβάλλον που θυμίζει πλατεία ορεινού ή ακόμα και νησιωτικού χωριού αν παρατηρήσεις τις μπλε πόρτες και παράθυρα στο πάνω μέρος του χώρου. Μοναδική παραφωνία το σιντριβάνι με τον μικρό οβελίσκο στη μέση, το οποίο ήταν κατ’ εικόνα των σιντριβανιών που είχε συναντήσει στον εξωτερικό χώρο από τζαμιά.
Την άφησε να διαλέξει το μενού. Άλλωστε ήξερε ότι οι επιλογές για να γευτείς τα πλούσια αρώματα της Ελληνικής γης ήταν το concept μενού των 14 ή 24 πιάτων.
Προς τιμή του, ο σερβιτόρος δεν τους άφησε να πάρουν έξτρα πιάτο για τον μικρό τους γιό, θα χόρταινε άνετα με ότι ερχόταν στο τραπέζι.
Αυτός διάλεξε το κρασί. Μια παγωμένη ‘’Βίβλια Χώρα’’ με πλούσια δροσιστική γεύση και έντονα φρουτώδη αρώματα, που αφού κύλισε στα ποτήρια τους από έναν από τους σερβιτόρους, στη συνέχεια δροσιζόταν μέσα στην σαμπανιέρα, της οποίας ο πάγος άλλαζε όταν έλιωνε.
Στην αρχή ήρθε σε πήλινο κλειστό σκεύος η μανιταρόσουπα. Σερβιρίστηκε ευλαβικά από άλλον σερβιτόρο. Ζεστή, σωστά χυλωμένη, με 2-3 είδη ψιλοκομμένα μανιτάρια και αρκετά μυρωδικά, έβγαζε ένα μεθυστικό άρωμα.
Τα ψωμάκια ήρθαν και αυτά ζεστά αλλά λίγα. Μια πίτα κομμένη, ένα ελιόψωμο και ένα ψωμί με βάση το καλαμπόκι. Άνετα χρειάστηκαν και άλλο, το οποίο ζήτησαν και δεν χρεώθηκε.
Σειρά πήραν οι σαλάτες και οι αλοιφές.
Σαλάτα ‘’Ελαίας Γη’’ με ζουμερά ντοματίνια, χειροποίητα κριτσίνια, μικρά ντακάκια, ρόκα, σπανάκι και από πάνω δροσιστικό και ελαφρά όξινο και αλμυρό κατίκι Δομοκού.
Πύργος φτιαγμένος με όλα τα όσπρια της Ελλάδας, πιάτο γευστικό, δροσερό, και με πολύ καλή σύνθεση υλικών, μαζί με πολύ καλή κουκουναροσαλάτα, εξαφανίστηκαν άμεσα.
Η χειρουργική επέμβαση της μελιτζάνας έδωσε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Νέος σερβιτόρος, έφερε την καπνισμένη μελιτζάνα, την έσκισε με προσοχή, έβγαλε όλη την ψίχα και την ανακάτεψε με ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, τριμμένη φέτα και μια μυστική παχύρευστη sauce. Μουγκρητά απόλαυσης ακούστηκαν και από τους 3 του τραπεζιού.
- Σ’ αρέσει μέχρι στιγμής;
- Ξέρεις ότι σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, οπότε δεν χρειαζόταν να ρωτήσεις.
- Η μαμά θέλει επιβεβαίωση, πετάχτηκε ο μικρός και της την έδωσε, χαϊδεύοντας τρυφερά το χέρι της.
- Τώρα θα έρθει η αγαπημένη σου πίτα. Δεν πρόλαβε να τελειώσει την πρόταση και κατέφθασε στο τραπέζι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι κολοκυθόπιτα, εμπλουτισμένο με μικρή δόση φέτας και πράσου. Έκοψε ένα κομμάτι και το απόλαυσε αργά και βασανιστικά. Χαρακτηριστική ισορροπία γλυκού και αλμυρού.
Ο χαμογελαστός σερβιτόρος ξαναήρθε, μόλις ολοκλήρωσε και την τελευταία μπουκιά, λες και παρακολουθούσε από μακριά τα τεκταινόμενα του τραπεζιού.
- Άλλα 2 πιάτα για σας πριν πάμε στα κυρίως. Με μιας έπεσαν στο τραπέζι τα ζουμερά μοσχαρίσια μάγουλα θρονιασμένα πάνω σε πουρέ μελιτζάνας, ζουμερά κρεατένια, με μια αέρινη κόκκινη σάλτσα ίσα - ίσα για την γεύση.
Στο δεύτερο πιάτο ένα κομμάτι κρούστας αλατιού με γλυκοπατάτα. Νέα χειρουργική επέμβαση για να αποκαλυφθεί το σιγομαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο γουρουνόπουλο το οποίο είχε ποτιστεί με μοσχάτο Λήμνου. Νέα μουγκρητά ικανοποίησης ξανά και ξανά.
- Μέχρι εδώ είμαι πλήρης από φαγητό. Ευχαριστώ, ήταν υπέροχα.
- Μπαμπά, δεν βλέπεις ότι δεν έχουμε φάει ακόμα τα κυρίως και τα γλυκά; Έρχονται και άλλα πιάτα.
Στο διάλειμμα για διαφημίσεις και συζήτηση επί παντός επιστητού, κατέφθασε πάλι ο γνωστός πλέον σερβιτόρος με 3 κολονάτα σφηνάκια γεμάτα με σορμπέ λεμόνι για να καθαρίσει η γεύση για την συνέχεια. Το ήπιε και το ευχαριστήθηκε περιμένοντας τι θα επακολουθήσει.
Η πιατέλα που στρογγυλοκάθισε στη μέση του τραπεζιού δεν έκρυβε κανένα μυστικό.
Κρέατα στη σχάρα χωρισμένα ευλαβικά στη μέση από τα κρέατα στον φούρνο. Πέριξ του πιάτου υπήρχαν ψημένα όσο χρειαζόταν λαχανικά και στρογγυλά κομμένες πατάτες με τρύπα στη μέση που θύμιζαν ψημένο μήλο ή ανανά.
Έκανε την καρδιά του πέτρα γιατί ήδη είχε φουσκώσει και ξεκίνησε να τρώει.
Και τι δεν έφαγε!!!!!
Νόστιμη και ζουμερή σπαλομπριζόλα χωρίς ίχνος ίνας, κρεατένια τριγωνικά μπιφτέκια μόσχου γεμιστά με κασέρι και φιστίκι Αιγίνης, εκπληκτικά και λιγωτικά μπιφτέκια στάκας, χοιρινή μπριζόλα αρωματισμένη με λογής- λογής βότανα, χοιρινό με γλυκοπατάτα, γουρουνόπουλο αφρός με σέσκουλα και σάλτσα από σινάπι και κάπαρη και αριστουργηματική φωλιά από ζύμη η οποία περιείχε καπνιστό γύρο και είχε λουστεί με sauce τυρί μετσοβόνε.
Άλλο ένα διάλειμμα για να απολαύσει τα αρώματα της ‘’Βίβλιας Χώρας’’ και να ατενίσει τον μεμακρυσμένο ορίζοντα που έφτανε μέχρι την Πειραϊκή θάλασσα. Η αναμονή δεν κράτησε για πολύ, καθώς όλα τα happy end κλείνουν γλυκά.
- Θα σας αφήσω να διαλέξετε μιας και ξέρω τις αδυναμίες σας είπε η γυναίκα του χαμογελώντας, καθώς έβλεπε να γίνεται μάχη μεταξύ Βορρείων και Νοτίων πάνω στο τραπέζι.
Το παγωτό λουκούμι με γεύση τριαντάφυλλο, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή ενός χρωματιστού παγόβουνου που πήρε το σχήμα του από μια φόρμα για κέικ εξαφανίστηκε με μιας. Η πανακότα με το σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο ήταν ολοδικιά του. Η μαστιχωτή mousse bitter σοκολάτας φαγώθηκε μέσα από το βαθύ μπολ. Για το τέλος απόλαυσαν και οι τρεις την τάρτα σοκολάτας γάλακτος με επικάλυψη καραμέλα και μπανάνα.
- Το γεύμα ήταν υπέροχο, αντάξιο της επετείου και πιστεύω να συμφωνήσεις, αντάξιο της πρότασης γάμου που σου είχα κάνει στο 48 Urban Gar.
Χαμογέλασε και ένοιωσε ευτυχισμένη που τον είχε δίπλα του με όλα τα καλά του και τα στραβά του.
Πλήρωσε με πλαστικό χρήμα, που αν και δεν το γούσταρε, είχε μπει για τα καλά στη ζωή του, κατευθύνθηκαν στην άλλη του αγάπη που τον περίμενε υπομονετικά στο parking, τη χάιδεψε στοργικά λες και περίμενε να του απαντήσει, έβαλε μπρος, άνοιξε το κασετόφωνο και κατηφόρισαν νότια της Κηφισιάς για τα γνωστά μέρη του Χαλανδρίου….
To be continued.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Φεβ
06
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι είναι καρμικό να μην πάω ποτέ σε αυτό το εστιατόριο... Είχα φτάσει σε σημείο να λέω στον άντρα μου "Σε παρακαλώ μην κάνεις ξανά κράτηση στο Ελαίας Γη, γιατί κάτι κακό θα γίνει". Ο λόγος γι' αυτό; Τρεις φορές κράτηση για επέτειο ή γενέθλια και τις τρεις χρειάστηκε να ακυρωθεί είτε με δυσάρεστη αιτία είτε με πολύ δυσάρεστη αιτία.

Έρχεται λοιπόν η Παρασκευή και 13 (τυχαίο δε νομίζω) Ιανουαρίου του σωτήριου έτους 2017 για της οποίας το βράδυ είχαμε κάνει κράτηση στις 21:30. Το πρωί δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς με βρίσκει να πονάω και οι κράμπες συνεχίζονται ολημερίς. Το απόγευμα η μικρή αρχίζει να "τα μασάει" όσον αφορά το βραδινό της ύπνο στη γιαγιά και τον παππού, ενώ άλλες φορές κάνει party. Τελευταίο update "Βάλτε μου μαζί πιτζάμες και οδοντόβουρτσα και θα δούμε". Με αυτά τα όχι και τόσο ενθαρρυντικά δεδομένα λοιπόν ξεκινάμε (στις 20:45 από κέντρο) για την έξοδό μας. Φτάνουμε καθυστερημένα στις 21:50 λόγω της απίστευτης κίνησης και με το μάτια στο κινητό, μήπως καλέσει η μικρή.

Ο ευγενέστατος κύριος έξω από το εστιατόριο παραλαμβάνει το αυτοκίνητό μας και μπαίνουμε στην είσοδο. Από τα πρώτα κιόλας βήματα αισθάνεσαι τη μυστικιστική ατμόσφαιρα κατεβαίνοντας αργά τα ξύλινα σκαλοπάτια... Ακόμα και ο ήχος του τακουνιού πάνω στο ξύλο περνώντας την πέτρινη υπόγεια στοά ακούγεται ανατριχιαστικός. Η μυρωδιά της υγρασίας συνδυαστικά με τον ήχο του νερού από τη μικρή πέτρινη βρύση στη διαδρομή, μας έστειλε σε άλλη εποχή. Αισθάνθηκα ότι βρίσκομαι σε πέτρινο πύργο 200 χρόνια πίσω. Λίγο πριν το τέλος του λαβυρίνθου μας κέρασαν ένα σφηνάκι ρακή κι ελιές. Κάπου εκεί ξεχάστηκε και το κινητό και οι αναποδιές της μέρας και όλα.

Μας υποδέχθηκε ο υπεύθυνος και μας οδήγησε στο τραπέζι μας. Ωραίος και ο εσωτερικός χώρος με δύο δέντρα ελιάς να δεσπόζουν ανάμεσα στα άνετα τραπέζια, όχι όμως τόσο εντυπωσιακός όσο ο προηγούμενος. Θετική εντύπωση άφησε και ένα όμορφα διακοσμημένο σαλονάκι στην υποδοχή, που εκτελεί και χρέη καπνιστηρίου. Αν το ήξερα από την αρχή ή είχα ρωτήσει, θα το τιμούσα.

Ας περάσω λοιπόν στην περιγραφή του φαγητού, το οποίο είναι και το σημαντικότερο σε κάθε κριτική. Ο σερβιτόρος μας προέτρεψε να επιλέξουμε το μενού των 14 πιάτων, αλλά δε χρειαζόταν μιας και ήμαστε ήδη αποφασισμένοι πως αυτό θα παραγγέλναμε.

- Σούπα τραχανά με χαλούμι
Απίστευτα γευστική η σούπα, αν και ο τραχανάς δεν είναι και το καλύτερό μου. Το ψητό σχεδόν τραγανιστό χαλούμι σε κυβάκια προσέδιδε κάτι το διαφορετικό κυρίως στην υφή και όχι τόσο στη γεύση της βελουτέ σούπας. Το μεγαλύτερο ρόλο στην τελική γεύση θεωρώ πως έπαιξαν τα καρυκεύματα, που την έκαναν ελαφρώς πικάντικη και την κατέστησαν ως ένα από τα τρία δυνατότερα πιάτα του καταλόγου.

- Ελιόψωμο & Ψωμί καλαμποκιού
Πολύ καλά αμφότερα. Θα μπορούσαν να σερβίρουν από ένα σε κάθε άτομο και όχι 2 συνολικά, ώστε να μπορούμε να δοκιμάσουμε και από τα δύο. Ούτως ή άλλως το μέγεθος ισοδυναμούσε με μικρή ατομική μερίδα, όπως στο μενού των αεροπορικών εταιρειών.

- Χειροποίητες πιτούλες με ελαιόλαδο και ρίγανη
Αρκετά καλές, αντικατέστησαν τα ψωμάκια που τελείωσαν γρήγορα.

- Ελιοσαλάτα
Όχι κάτι ιδιαίτερο, τρωγόταν ευχάριστα. Επιτυχημένη η προσθήκη του μυρωδικού.

- Κατίκι Δομοκού με μους κόκκινης πιπεριάς
Αυτή η αλοιφή ήταν πιο πρωτότυπος συνδυασμός και καταναλώθηκε αμέσως.

- Μελιτζανοσαλάτα
Μεγάλος ο ντόρος γι' αυτό το πιάτο, διότι το τελευταίο στάδιο της παρασκευής γίνεται από τον σερβιτόρο μπροστά στον πελάτη. Εδώ θα διαφοροποιηθώ από τους άλλους χρήστες τολμώντας να πω ότι δε μου άρεσε καθόλου. Η έντονη γεύση του καρυδιού σε συνδυασμό με μια άλλη γεύση, την οποία δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν οι γευστικοί μου κάλυκες, έκλεβαν την δόξα από το κάπνισμα της μελιτζάνας, που θα έπρεπε να είναι ο πρωταγωνιστής.

- Ελληνικά όσπρια
Καλή. Τελεία.

- Σαλάτα “ελαίας γη”
Πέρασε αδιάφορη, προσωπικά με χάλασε το γλυκοφρουτένιο άρωμα της vinaigrette (ρόδι?).

- Μανιταρόπιτα “γυριστή” στο ξυλόφουρνο
Δε δοκίμασα, φυσικά λόγω μανιταριών. Στον άντρα μου άρεσε.

- Σαρμάδες με σάλτσα αυγολέμονο
Άλλο ένα από τα δυνατά πιάτα του καταλόγου. Μερακλίδικος ο κιμάς με έντονη την παρουσία κύμινου και κανελλογαρύφαλλου, ενώ η σάλτσα έδενε αρμονικά. Εξαίσιο το αποτέλεσμα.

Σε αυτό το σημείο μας προσφέρθηκε σορμπέ λεμόνι με βασιλικό, ώστε να "καθαρίσει" η γεύση μας πριν περάσουμε στα κυρίως.

- Μοσχαρίσια μάγουλα στο ξυλόφουρνο με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας
Το τρίτο και τελευταίο - πάντα κατά τη γνώμη μου- δυνατό πιάτο. Η αλήθεια είναι πως δε μου θύμισε μοσχαρίσια μάγουλα, διότι τα έχω συνηθίσει λίγο πιο λιπαρά, πιο πολύ θύμιζε ένα καλό κομμάτι μοσχάρι κοντά στο κόκκαλο. Άψογα μαγειρεμένο (κοκκινιστό) όπως και να έχει. Ο συνοδευτικός πουρές ήταν εξαιρετικός και δυσανάλογα μεγάλης ποσότητας σε σχέση με το μοσχάρι.

- Σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κότσι στο ξυλόφουρνο με λαχανικά, σφραγισμένο με ζυμάρι
Σερβίρεται σε πήλινο σκεύος που αποσφραγίζεται στο τραπέζι εκείνη την ώρα. Παρ' όλα αυτά δε με συγκίνησε ούτε οπτικά (κυρίως) ούτε γευστικά. Συνοδευόταν από καλοκάσι (καθόλου του γούστου μου), καροτάκια και δε θυμάμαι ποια άλλα λαχανικά. Δοκίμασα μια μπουκιά από την ομολογουμένως μεγάλη ποσότητα, αλλά δε λαχτάρησα δεύτερη.

Κλείσαμε με:
- Παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο
Το μπολάκι παγωτού σερβίρεται εντυπωσιακά τοποθετημένο σε ένα μεγάλο χρωματιστό κομμάτι πάγου που διατηρεί τη θερμοκρασία του και δεν το αφήνει εύκολα να λιώσει. Η γεύση του ήταν πραγματικά ίδια με λουκουμιού τριαντάφυλλο. Αν σας αρέσει το λουκούμι τριαντάφυλλο, θα σας αρέσει κι αυτό.

- Εκμέκ με άρωμα καφέ
Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική σε αυτό το γλυκό, διότι ενώ λατρεύω τον καφέ, δε μου αρέσει να τον γεύομαι σε γλυκό.

- Μαστιχωτή μους πικρής σοκολάτας
Η παρουσίαση ήταν τραγική και δε θα επεκταθώ. Καλή γενικά η μους, δε με τρέλανε, απόλαυσα όμως το συνδυασμό της με το παγωτό.

- 1 ποτήρι λευκό κρασί
Ήθελα να πιω κρασί, ο άντρας μου δεν πίνει, οπότε απορρίφθηκε όλη η πλούσια λίστα κρασιών. Σε μικρό εμφιαλωμένο μπουκάλι είχε 4 επιλογές κρητικής παραγωγής. Όπως έχω ξαναδηλώσει, λατρεύω την Κρήτη και τους ανθρώπους της, αλλά το κρασί τους κατά κανόνα δεν πίνεται, οπότε δεν τόλμησα τη δοκιμή. Τελευταία μου ευκαιρία το ποτήρι, όμως ρώτησα και δεν υπήρχε ροζέ κρασί, το οποίο προτιμώ. Σε αυτό το σημείο, ο σερβιτόρος το πήρε πάνω του και μου είπε ότι θα μου φέρει ένα ποτήρι "πολύ ωραίο λευκό κρασί". Δυστυχώς, δε μου άρεσε καθόλου, ήπια 2 γουλιές και κατά τη διάρκεια του γεύματος ζήτησα να αλλαχθεί με μια coca-cola.

- 2 coca-cola
- 1 εμφιαλωμένο νερό

Η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή. Η ροή των πιάτων ομαλή και φύγαμε ευχαριστημένοι.

Για το παραπάνω πλήρες γεύμα ο λογαριασμός ήταν 83€. Προς τιμήν τους, δε χρεώθηκε το κρασί.

Κάποιες μερίδες ήταν μικρές, άλλες πλούσιες. Συνολικά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ικανοποιηθεί πελάτης από την ποσότητα. Η ποιότητα των πρώτων υλών επίσης καλή. Από την άλλη, η αξιολόγηση της εκτέλεσης έγκειται στο προσωπικό γούστο του καθενός.

Αν υπήρχε το η κλίμακα του μισού στη βαθμολογία, αυτή θα διαμορφωνόταν ως εξής: Γεύση 2,5 - Εξυπηρέτηση 3,5 - Χώρος 4 - VFM 2,5, όμως αναγκαστικά θα γίνουν οι απαραίτητες στρογγυλοποιήσεις.

Πλέον ικανοποίησα την περιέργειά μου για το εστιατόριο και έχω προσωπική άποψη. Θα ξαναπάω; Πιθανότατα όχι. Θα το πρότεινα; Ναι για την εμπειρία, χωρίς να περιμένετε εξωπραγματικές γεύσεις.

Υ. Γ. Διάβασα σχεδόν όλες τις κριτικές για το εστιατόριο, πριν το επισκεφθώ. Με μεγάλη για τα δικά μου δεδομένα συγκράτηση, θα πω μόνο πως θα ήταν καλό όποιος διαφωνεί με την πλειοψηφία - σωστή και υγιής η ποικιλομορφία απόψεων- να εκφράζεται κόσμια για τους υπόλοιπους.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Σεπ
06
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
37-49

Επισκέφθηκα το εστιατόριο προ μερικών ημερών με βασικό κριτήριο ότι ήθελα ένα εστιατόριο στα βόρεια προάστια με πρόσφατες θετικές κριτικές στο ask4food.

To μαγαζί είναι σε μία πολύ ωραία τοποθεσία αλλά παραμένει το ίδιο από τότε που πήγαινα με τους γονείς μου. Επίσης μάλλον ίδιοι πρέπει να έχουν μείνει και οι σερβιτόροι σε νοοτροπία.
Hταν τραγικό το γεγονός ότι μας έβαλαν 5-6 φορές νερό και σχεδόν σε όλες πιτσίλισαν τα πάντα γύρω από το ποτήρι - και δεν ήταν ο ίδιος σερβιτόρος. Στο τέλος σερβίραμε μόνοι μας για να γλυτώσουμε κινητά και φαγητό. Τελικά το youtube δεν το ξέρουν όσοι θα έπρεπε.
Επίσης ο αρχισερβιτόρος πρέπει να νόμιζε ότι είναι τροχονόμος. Αν είναι να κάθεσαι πάνω από το κεφάλι μου και να φωνάζεις δίνοντας οδηγίες ποιός να κάνει τι τότε: α. είστε ανοργάνωτοι β. είστε βλάχοι αφού αυτά γίνονται μόνο στη χασιά. Σε τέτοιου επιπέδου εστιατόρια οφείλουν όλα να γίνονται αυτόματα.
Οπότε το 2 εξυπηρέτηση θα το βάλω μόνο για τον παρκαδόρο που ήταν ευγενέστατος.

Στο φαγητό τώρα πήραμε το μενού αλα καρτ για να μην ψάχνουμε.
Διαβάζοντας ξανά τις κριτικές σοκάρομαι από το χαμηλό επίπεδο όσων γράφουν.
Πρόκειται για μετριότατο εστιατόριο με συνταγές μεζεδοπωλείου προηγούμενης δεκαετίας. Αν θέλετε να στείλετε κανένα ξένο φίλο σας να δεί τη θέα και να φάει τύπικο old fashion greek food είναι οκ, αλλά προς θεού αυτό δεν είναι αξιοπρεπές φαγητό.
Τα πρώτα ήταν όλα παντελώς αδιάφορα με εξαίρεση τα μάγουλα που όπως αναφέρθηκε ήταν εμφανές ότι είναι άλλο κομμάτι κρέας και τις πιτούλες απο σουβλάκια που ηταν πεντανόστιμες.
Στα κυρίως η γυναίκα μου πήρε παπαρδέλες με θαλασσινά που ήταν παραβρασμένες και τίγκα στου βούτυρο. Επισης το σημαντικότερο είναι ότι μέσα στα ζυμαρικά υπήρχαν 3 κομματάκια από το κέλυφος των μυδιων με τα οποία απλά μπορούσες να πάθεις γερή ζημιά.
Ο σερβιτόρος μας ζήτησε απλά συγνώμη με αδιαφορία και μας κέρασε ένα γλυκό που επιδεικτικά δεν φάγαμε.
Τα δικά μου μπιφτεκάκια είχαν κομματάκια από σκόρδο και ήταν αρκετά ξεροκαμμένα.

Σε γενικές γραμμές το θεωρώ ένα από τα χειρότερα εστιατόρια που έχω φάει σε σχέση με το όνομα και το κύρος που έχει στην αγορά.

Εκνευρίζομαι απίστευτα που την πάτησα ακόμα μία φορά διαβάζοντας κριτικές άλλων, ενώ πρέπει να τονίσω ότι το μαγαζί Τετάρτη βράδυ ήταν σχεδόν γεμάτο!

Το συμπέρασμα είναι ότι οι Έλληνες δεν ξέρουν να τρώνε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Ιαν
26
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Συνοπτικά, πολύ νόστιμο φαγητό και πολύ καλή τοποθεσία με το αντίστοιχο αντίτιμο.

Ο χώρος είναι πολύ όμορφος. Η είσοδος στη σάλα γίνεται... υπογείως, μέσω μίας ζιγκ-ζαγκ διαδρομής στο ατμοσφαιρικά διαμορφωμένο υπόγειο του κτηρίου (αν έχετε κινητικά προβλήματα, σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έξοδο ως είσοδο και να αποφύγετε τις σκάλες). Πριν ανεβείτε από το υπόγειο στην σάλα σας υποδέχονται με κερασματάκι (σε εμάς προσφέρθηκε τσίπουρο ή μαστίχα).

Τα τραπέζια είναι άνετα, με καλές αποστάσεις μεταξύ τους. Ο χώρος είναι προσεγμένος αλλά γενικότερα το εστιατόριο έχει μία casual αύρα (δεν είναι πολύ "στημένο"), κάτι που εμάς μας άρεσε. Λόγω εποχής, δεν είδαμε τον εξωτερικό χώρο, ο οποίος πρέπει να είναι εξαιρετικός καθώς η θέα είναι απεριόριστη μέχρι την θάλασσα. Την ίδια θέα απολαμβάνει κανείς βέβαια και από πολλά από τα εσωτερικά τραπέζια.

Επιλέξαμε τα μενού. Υπάρχουν δύο μενού, το "μικρό" και το "μεγάλο" (αν και δεν έχουν και τόση διαφορά μεταξύ τους). Δυσκολευτήκαμε λίγο γιατί, ενώ στο μικρό μενού μας άρεσαν πιο πολύ τα κυρίως επειδή ήταν ανεξάρτητα πιάτα (ενώ στο μεγάλο το κυρίως είναι μία ποικιλία από όλα), στο μεγάλο μενού υπήρχαν πιο πολλά ορεκτικά. Τελικά, πήραμε το μεγάλο για να δοκιμάσουμε.

Το φαγητό ήταν πραγματικά πολύ. Θεωρώ ότι με τις ποσότητες που προσγειώθηκαν στο τραπέζι, μπορούσαν να χορτάσουν άνετα τρία άτομα (μη πω και τέσσερα). Όλα ήταν καλομαγειρεμένα και νόστιμα. Τα κυρίως ατύχησαν λίγο γιατί είχαμε ήδη χορτάσει και δεν τα τιμήσαμε όσο έπρεπε. Σίγουρα πάντως μείναμε πολύ ευχαριστημένοι.

Στη λίστα κρασιών υπάρχουν πολλές επιλογές, από €20 μέχρι όσο θέλετε.

Το μόνο εξτρά στις χρεώσεις είναι το εμφιαλωμένο νερό (στα €2,5) αλλά έτσι κι αλλιώς ένα ζευγάρι θα χρειαστεί περίπου €100 για το γεύμα του, επομένως είναι από τις φορές που δεν έχει σημασία.

Σίγουρα δεν είναι για συχνά, αλλά αν έχετε σκοπό να δώσετε κάτι παραπάνω, είναι από τα εστιατόρια που το αξίζουν!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Ιουν
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Το χρυσό περιτύλιγμα στα δώρα των γεύσεων που προσφέρει το Ελαίας Γη είναι το όπλο που μετατρέπει μια συνάθροιση για φαγητό σε πολυτελή έξοδο. Σημασία στο μαγαζί έχουν πρώτα οι εντυπώσεις και μετά το φαγητό, προκειμένου η χρυσόσκονη να καλύψει ορισμένες αδυναμίες και η βραδιά να κυλήσει όμορφα, ακόμη και αν κάποια ορεκτικά ή πιάτα δεν δικαιολογούν τον ντόρο γύρω από το μαγαζί.

Εν αρχή η είσοδος. Μέσα από μια στριφογυριστή κατακόμβη-κελάρι που καταλήγει αναπάντεχα στην κοπέλα της υποδοχής που κερνάει τσίπουρο. Προσοχή τι θα λέτε στη διαδρομή πριν τη συναντήσετε γιατί στο μεταξύ νομίζετε ότι είστε μόνοι...

Ανεβαίνοντας στον κυρίως χώρο μας υποδέχτηκαν αμέσως ευγενέστατα ρωτώντας αν επιθυμούμε να κάτσουμε μέσα ή έξω. Και οι δύο χώροι είναι πανέμορφοι με τα τραπέζια στην κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους, η υπέροχη θέα στη φωτισμένη Αθήνα όμως είναι το μεγάλου ατού του εξωτερικού χώρου. Η ατμοσφαίρα αποπνέει ηρεμία και αρχοντιά, αμέσως χαλαρώνεις.

Το μενού περιλαμβάνει 2 επιλογές. Τον πλήρες κατάλογο που δε διαλέγεις τίποτα, σου έρχονται όλα τα πιάτα με τη σειρά που τα διαβάζεις και κοστίζει 45€ το άτομο. Και το μενού των 14 πιάτων όπου ο καθένας επιλέγει το κυρίως που προτιμά και κοστίζει 35€. Διαλέξαμε το δεύτερο.

Ένας αγχωμένος σερβιτόρος μας πήρε μονότερμα για το τι θα προτιμήσουμε αναφορικα με τα μενού, τα κυρίως, ένα ορεκτικό που έπρεπε να διαλέξουμε (χοιρινό η ντολμαδάκια), το κρασί και αν θέλουμε απόδειξη ή τιμολόγιο (ρώτησε δυο φορές και με τρόμαξε μήπως ρωτάει και σε κάθε πιάτο που θα σερβίρει πως ακριβώς θα το κοστολογήσει). Περισσοτερο ως αστείο μας φάνηκε παρά ως εκνευριστικό, ήταν φανερό ότι επρόκειτο για άγχος και όχι για αγένεια και για αυτό δεν ενοχληθήκαμε.

Σκουπίσαμε τα χέρια μας με πετσετάκια βρεγμένα με ροδόνερο (σικ! ) και τα πιάτα άρχισαν να καταφθάνουν με χρονική μαεστρία, με την έννοια ότι υπήρχε ο κατάλληλος χρόνος για να τα απολαύσουμε. Τι δοκιμάσαμε λοιπόν ? Θα σταθώ σε ορισμένα μόνο γιατί έχει γίνει εκτενής περιγραφή από πολλούς χρήστες εδώ.

Κοκκορόσουπα: Σερβιρισμένη στην κατάλληλη θερμοκρασία και πεντανόστιμη.

Κατίκι Δομοκού με πιπεριά Φλωρίνης: Πρόκειται για εξαίσιο συνοδευτικό ντιπ και το λέω εγώ που συνήθως αποφεύγω τις πιπεριές...

Σαλάτα Ελαίας Γη: Από τα λίγα ορεκτικά που δεν εξαφανίσαμε. Απλά αδιάφορη και σχεδόν συνηθισμένη.

Μελιτζανοσαλάτα: Μοναδική αίσθηση το γεγονός ότι την ετοιμάζουν μπροστά σου! Εγώ δεν τρώω αλλά η παρέα την απόλαυσε δεόντως.

Χοιρινό με γλυκοπατάτα: Το καλύτερο ορεκτικό, το κρέας έλιωνε και έδενε τέλεια με τη γλυκύτητα της πατάτας.

Ενδιάνεσο παγωμένο αφέψημα με μαστίχα: Λέγεται ενδιάμεσο γιατί σε βοηθάει να αλλάξεις γεύση και να πας από τα ορεκτικά στα κυρίως με στυλ, χαχαχαχα εξαιρετικό σαν σύλληψη.

Μοσχαρίσια μπιφτεκάκια με φυστίκι Αιγίνης και κασέρι Λέσβου: Ποιοτικό πιάτο, ίσως το καλύτερο κυρίως. Το καλο υλικό κάνει και τον καλό μάγειρα!

Φωλιά γύρου με σως γιαουρτιού: Ενυπωσιακό σαν στήσιμο πιάτο αλλά από γεύση μέτριο και όχι κάτι το ιδιαίτερο, σερβιρισμένο πάντως όσο ζεστό έπρεπε.

Μαστιχωτή μους σοκολάτα: Σερβίρεται από ένα τεράστιο μπολ που θες να βουτήξεις με τα μούτρα μέσα! Αν το συνδύαζες και με το παγωτό τριαντάφυλλο (εντυπωσιακό σαν εικόνα, πρόκειται για ένα πιατάκι με παγωτό που βρίσκεται στην κορυφή ενός παγόβουνου χρώματος ζελέ που σε ξεγελάει αρχικά ότι τρώγεται) είχες την απόλυτη γλυκιά εμπειρία.

Το πιο δυνατό χαρτί λοιπόν αποδείχθηκαν αναπάντεχα τα γλυκά! Πολύ καλό αυτό με την έννοια ότι το τέλος σε μια ταινία και ένα γεύμα πρέπει να είναι αυτό που σε κερδίζει ολοκληρωτικά.

Δύο ακόμη παρατηρήσεις, μια αρνητική και μια θετική. Τα φρεσκοφουρνιστά συνοδευτικά ψώμακια ήρθαν τρία στον αριθμό ενώ είμασταν τέσσερις και όσο να ναι ήταν λίγο άβολο αλλά ζητήσαμε και μας έφεραν και άλλα (πάλι τρία! ). Οι τουαλέτες πάλι είναι οι top που έχω δει ποτέ σε μαγαζί, πεντακάθαρες, με κρέμα για τα χέρια δίπλα στο υγρό σαπούνι και μικρά πετσετάκια μιας χρήσης αντί για χαρτί ή απορροφητήρα...

Σε γενικές λοιπόν γραμμές είναι ο χώρος και η εξυπηρέτηση αυτά που σε κερδίζουν, καθώς νιώθεις βασιλιάς όπως σου γεμίζουν συνέχεια τα ποτήρια με νερό και κρασί, όπως σε σερβίρουν άψογα και ευγενικά (παρά το αρχικό φάουλ της βιαστικής πρώτης παραγγελίας), όπως χαλαρώνεις σε μια απόλυτα φιλόξενη ατμόσφαιρα. Το κόστος μεγάλο βέβαια αλλά σε μεγάλο βαθμό αξίζει για μια φορά στο τόσο να απολαμβάνουμε το φαγητό μας με την άνεση που αρμόζει σε όμορφες περιστάσεις.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Μάρ
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Με λίγα λόγια... εξαιρετικός χώρος με υπέροχη θέα, προσωπικό αρκετά εξυπηρετικό και πρόθυμο να εξυπηρετήσει χωρίς υπερβολές, ευγενικοί, γρήγοροι και φιλικοί. Επίσης ο σεφ πρόθυμος να τροποποιήσει κάποια πιάτα ανάλογα με τις προτιμήσεις, στην παρέα είχαμε μια vegan, όποτε μπορείτε να φανταστείτε τι τροποποιήσεις έπρεπε να γίνουν.

Σε οτι αφορά τώρα το φαγητό, για να είμαι ειλικρινής περίμενα περισσότερα, όχι οτι δεν ήταν ωραίες οι γεύσεις αλλά δεν εντυπωσιάστηκα με κάτι ιδιαίτερα. Όλα τα φαγητά ήταν καλομαγειρεμένα με ωραία γεύση, σεβαστή ποσότητα και πολυ προσεγμένα, αλλά... δεν είχαν αυτό το κάτι που θα μπορούσε να τα απογειώσει, ο καλύτερος χαρακτηρισμός που θα μπορούσα να κάνω ειναι οτι ειναι μια πολυ καλή κυριλέ ταβέρνα υψηλού επιπέδου με μαγειρευτά φαγητά. Σίγουρα μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι θα την βρουν εξαιρετική.

Σε οτι αφορά τα πιάτα, ισχύει οτι έχουν πει οι προηγούμενοι, μερικά points που έχω να κάνω ειναι τα παρακάτω...

Τα 'μαγουλα' ήταν εξαιρετικά.... αλλά δεν ήταν μάγουλα αλλά άλλο κομμάτι κρέατος.

Το μοσχάρι γάστρας πολυ βαρύ σε μυρωδιά, σίγουρα το πιάτο μου άρεσε λιγότερο από όλα.

Οι ταλιατέλες ηταν υπερβολικά βρασμένες και τα θαλασσινά κατεψυγμένα, βέβαια ο σερβιτόρος μου πρότεινε κάτι άλλο όταν τα παρειγγειλα αλλά ήθελα να τα δοκιμάσω, πιστεύω οτι θα έπρεπε να μην έχουν θαλασσινά στο μενού αν δεν ειναι όπως πρέπει.

Οι Πιτουλες θα έπρεπε να ειναι χειροποίητες και όχι πίτες από σουβλάκι.
Τα ορεκτικά, αρκετά καλά.

Η τιμή τσιμπημένη αλλά ο χώρος ειναι τόσο ωραίος.. που λες χαλάλι.

Αυτά, αξίζει τον κόπο να το επισκεφτεί κάποιος αλλά σίγουρα δεν ειναι το καλύτερο εστιατόριο που έχω φάει.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Φεβ
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Θέλαμε με την γυναίκα μου να πάμε κάπου ωραία και με καλό φαγητό για την επέτειό μας. Στο Ελαίας Γη θέλαμε να πάμε από πέρσι και μετά και από τις κριτικές που διάβασα εδώ, αποφασίσαμε να το επισκεφθούμε. Έτσι έγινε η κράτηση για Σάββατο νωρίς (στις 20:00, λόγω μωρού) και ζητήσαμε τραπέζι με άνεση για να χωράει το καρότσι μας.

Φτάσαμε στις 19:45 και μας υποδέχθηκε ένα πολύ εξυπηρετικός υπάλληλος στον χώρο στάθμευσης, όπου μας βοήθησε με το καρότσι και ειδοποίησε να ανοίξουν την είσοδο στο ισόγειο, ώστε να μην ταλαιπωρηθούμε με το καρότσι. Μας υποδέχθηκε ευγενέστατος ο μετρ, ο οποίος μας βοήθησε με την μεταφορά του καροτσιού στα 3-4 σκαλιά. Πράγματα αυτονόητα θα πω εγώ, ειδικά για ένα τέτοιο εστιατόριο, αλλά που δυστυχώς δεν τα συναντάμε πάντα. Οπότε θετική η πρώτη εντύπωση.

Ο χώρος είναι πάρα πολύ όμορφος, σωστά φωτισμένος και με την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών. Ο χώρος αποπνέει φινέτσα και αρχοντιά και δημιουργεί πολύ θετική ατμόσφαιρα. Σίγουρα το καλοκαίρι, στον εξωτερικό χώρο θα είναι ακόμα πιο ωραία, οπότε επιφυλάσσομαι!

Με το που καθίσαμε μας έφεραν το μενού και μας ενημέρωσαν για τους 2 τρόπους παραγγελίας, δηλαδή A La Carte ή από τα 2 μενού. Μας εξήγησαν αναλυτικά τις διαφορές και τα πιάτα και μας άφησαν να αποφασίσουμε. Τελικά καταλήξαμε στο μενού των 14 γεύσεων και το συνοδεύσαμε με ένα μπουκάλι κρασί Ροζέ Μελιαστό του Σπυρόπουλου. Πριν πάμε στα του φαγητού, να προσθέσω ότι όλο το προσωπικό είναι ευγενέστατο, διακριτικό και ενώ φαίνεται ότι είναι επαγγελματίες του χώρου, φροντίζουν να είναι και φιλικοί και δεν κρατάνε την δήθεν παγωμένη απόσταση που συναντάς σε κάποια άλλα εστιατόρια. Πάμε λοιπόν στο φαγητό τώρα:

- Μανιταρόσουπα: Γευστική και αρκετά πλούσια, από τις ωραίες μανιταρόσουπες που έχω φάει. Στα συν το ότι στην σερβίρουν κατευθείαν από την σουπιέρα, άρα είναι και ζεστή και επίσης μπορείς να ζητήσει μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα.

- Ψωμάκι με ελιά: Απλά Εξαιρετικό, εφόσον σου αρέσουν οι ελιές (τις λατρεύω! ).

- Πίτες στα κάρβουνα: απλά ΟΚ…. θα περίμενα ότι δεν θα είχαν τις κλασσικές πίτες σουβλατζίδικου αλλά κάποιες δικές τους χειροποίητες ή έστω κάποιες με καλύτερη ποιότητα ή κάτι το διαφορετικό.

- Ελιοσαλάτα: Νόστιμη, αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

- Κατίκι Δομοκού με μους κόκκινης πιπεριάς: Πάρα πολύ νόστιμο, τέλειο συνοδευτικό για το ψωμάκι και τις πιτούλες

- Ελληνικά Όσπρια: Πολύ νόστιμα, αλλά θα τα ήθελα λίγο περισσότερο βρασμένα.

- Σαλάτα «Ελαίας Γη»: Μια πολύ καλή σαλάτα, χωρίς όμως να έχει κάτι που να την κάνει να ξεχωρίζει.

- Μελιτζανοσαλάτα: Απλά εκπληκτική, η ωραιότερη μελιτζανοσαλάτα που έχω φάει! Ακόμα και η γυναίκα μου που δεν της αρέσει, την συγκεκριμένη την έφαγε και μάλιστα μου είπε ότι ήταν πάρα πολύ νόστιμη και ότι εάν ήταν έτσι όλες οι μελιτζανοσαλάτες, τότε θα τις έτρωγε. Highlight της βραδιάς, το ότι την ετοιμάζουν μπροστά σου, με αρκετή μαεστρία.

- Μανιταρόπιτα με βότανα και μυρωδικά στο ξυλόφουρνο: Πολύ νόστιμη, πλούσια γέμιση αλλά θα ήθελα λίγο λιγότερο λαδωμένα τα φύλλα.

- Σαρμάδες αυγολέμονο: Εξαιρετικοί λαχανοντολμάδες, από τους καλύτερους που έχω φάει, συμπεριλαμβανομένων και των σπιτικών.

- Σορμπέ λεμόνι με βασιλικό: Ό, τι πρέπει για να κλείσει ο κύκλος των ορεκτικών. Σωστή οξύτητα, ο βασιλικός έχει (σωστά για εμένα) έντονη παρουσία, εν κατακλείδι πάρα πολύ γευστικό, με ενθουσίασε.

Από κυρίως πήραμε:

- Τρίγωνα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια με φιστίκι Αιγίνης και κασέρι Λέσβου: Εξαιρετικό πιάτο και μεγάλη μερίδα. Τα μπιφτέκια είναι πεντανόστιμα, σωστά ψημένα και ζουμερά. Ταιριάζουν πάρα πολύ με το κασέρι Λέσβου αλλά και το φιστίκι Αιγίνης. Τα συνοδευτικά με άφησαν αδιάφορο, όχι γιατί δεν ήταν καλά, αλλά γιατί τα μπιφτέκια ήταν τόσο καλά. Οι πατάτες φούρνου π. χ. που ήταν καραμελωμένες, ήταν γευστικές μεν αλλά δεν είχαν ψηθεί όσο θα έπρεπε.

- Μοσχαρίσια μάγουλα κοκκινιστά με σπιτικές μακαρούνες: Επίσης εξαιρετικό πιάτο! Το κρέας από τα πιο τρυφερά και γευστικά που έχω φάει, η σάλτσα πολύ νόστιμη και έδενε τέλεια με τις μακαρούνες στις οποίες είχε λιώσει το τυρί και έδινε μια κρεμώδη υφή.

Γλυκά μας έφεραν και τα 3 και έχω να πω:
- Μαστιχωτή Μους σοκολάτας: Δεν υπάρχει, από τις ωραίτερες μους που έχω φάει. Όσο πρέπει πικρή και το ότι την καταφέρνουν αν είναι μαστιχωτη είναι απίστευτο. Στα συν ότι την σερβίρουν ένα τεράστιο μπωλ, οπότε σου βάζουν όσο θές!

- Παγωτό καταίφι: Επίσης εξαιρετικό, με το Φύλλος καταϊφι να είναι τραγανό και το παγωτό πολύ νόστιμο.

- Τσιζκεικ με βύσσινο: Μέτριο. Η κρέμα τυριού δεν είναι αρκετά τυρένια και σφιχτή, έδινε πιο πολύ την εντύπωση μους παρά κρέμας. Η βάση γευστική, αλλά υπερβολικά παχιά, θα έπρεπε να έχει το μισό πάχος και όχι να είναι αναλογία 1:1 βάση και κρέμα.

Και τα 2 κυρίως πιάτα ήταν από τα καλύτερα του είδους που έχω φάει σε εστιατόριο και επάξια παίρνουν άριστη βαθμολογία. Ο λόγος που έβαλα 3 και όχι 4 στο φαγητό είναι γιατί θα περίμενα όλα τα πιάτα να είναι πολύ καλά και όχι να υπάρχουν και 2-3 μέτρια. Δεν με ενόχλησε, γιατί το φαγητό ήταν πάρα πολύ σε ποσότητα, οπότε και με μόνο τα εξαιρετικά πιάτα να έτρωγα, θα είχα σκάσει. Απλά, για θέμα σωστής κριτικής, δεν μπορώ να βάλω 4 (θα έβαζα όμως 3,5 ή 3,7 εάν υπήρχε) με όσα πιάτα δοκίμασα. Προφανώς, εάν είχα δοκιμάσει 4-5 συγκεκριμένα πιάτα, το 4άρι θα ήταν σίγουρο.

Συνολικά πληρώσαμε €98,5 (τα 2 μενού, το κρασί και ένα μπουκάλι νερό), τιμή που την βρίσκω πάρα πολύ λογική για την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού καθώς και για τον χώρο αλλά και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης. Επιπλέον, ενώ με το A La Carte μενού ίσως κάποιος να ξεφύγει οικονομικά, με τα σετ μενού γνωρίζεις εκ των προτέρων το κόστος. Τέλος να σημειώσω ότι η λίστα κρασιών είναι μικρή, αλλά έχει καλές ετικέτες και πολύ καλές τιμές.

Προσωπικά (χωρίς φυσικά να έχω πάει σε όλα τα εστιατόρια της Αθήνας) το κατατάσσω στα 3 κορυφαία και αγαπημένα μου εστιατόρια, μαζί με το 21 και το Botrini’s.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Ιούλ
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Νομίζω μια ακόμα κριτική για το συγκεκριμένο μαγαζί δεν θα αλλάξει και πολλα στην πλέον παγιωμένη φήμη του. Η αποψή μου εξάλλου για το εν λόγω (βλέποντας και τη βαθμολόγηση) δε διαφέρει και πολύ απο των υπολοίπων..
Ένιωθα παρόλα αυτά ακατανίκητη την ανάγκη μόλις 1 μέρα μετά την επίσκεψή μου να γράψω τις εντυπώσεις γιατί ειλικρινά θεωρώ πως τέτοιες προσπάθειες πρέπει να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται.

Για να είμαι καθόλα ειλικρινής θα ξεκινήσω λέγοντας οτι εστιατόρια σαν το Ελαίας Γη δεν είναι για κάθε μερα... Οι τιμές του ανταποκρίνονται σε υψηλά βαλάντια, για μια όμως ιδιαίτερη περίσταση ίσως είναι και το πιο vfm εστιατόρια της Αθήνας

Η δική μας επίσκεψη έγινε Σάββατο βράδυ αφορμή επετείου.
Φτάνοντας στο μαγαζί το βελάκι της εισόδου σε οδηγεί σε ένα κελάρι στο οποίο οδηγείσαι μέσα απο πέτρινους φωτισμένους στενούς διαδρόμους, δημιουργώντας σου μια αίσθηση μυστηρίου και μια προσμονή για το που θα καταλήξει.. Τελικά φτάνεις σε έναν ευγενέστατο κύριο ο οποίος σου προσφέρει απεριτιφ (μαστίχα ή τσίπουρο) με ελίτσες λίγο πριν ανέβεις στον χώρο του εστιατορίου.

Ο χώρος είναι πραγματικά εντυπωσικός. Φωτεινός, φροντισμένος με μεγάλη ανοιχτή κουζίνα και μια υπέροχη αυλή (ίσως η καλύτερη που έχω συναντήσει σε Αθηναικο εστιατόριο) με θεα ολόκληρη την Αθήνα.

Μετά απο την εγκάρδια υποδοχή του κύριου Τασου, μετρ του εστιατορίου τον οποίο θαύμασα για το ήθος και τον επαγγελματισμό του (θα καταλάβετε στη συνέχεια), γιατί τελικά τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν είναι τυχαίο.. πόσο μάλλον η επιτυχία..

Επιλέξαμε το μενού των 14 γεύσεων με την παράκλιση το ένα απο τα πιάτα το οποίο θα ερχόταν με το μενού να αλλάξει με ένα άλλο σχεδόν αντίστοιχο, αφου θα το επιστρέφαμε άθικτο σε περίπτωση που μας το έφερναν. Δέχθηκαν με χαμόγελο (πολλά μπράβο για την ευέλικτη και υπερ της ικανοποίησης του πελάτη πολιτική του εστιατορίου και κατ επέκταση του μετρ).

Οι γεύσεις που δοκιμάσαμε ήταν όλες υπέροχες, η μια καλύτερη απο την άλλη. Αυτα που προσωπικά ξεχώρισα (εκτός απο τα ψημμένα στον ξυλόφουρνο ψωμάκια που δε μπορούσα να σταματήσω να τρωω), ήταν η πεντανόστιμη κοτόσουπα με αυγολέμονο που σέρβιραν στην αρχή και ένα χοιρινό σε κρούστα αλατιού με γλυκοπατάτες και σάλτσα κρασιού μαρσάλα. Το τελευταίο πιάτο απογείωση. Το χοιρινό κοβόταν με οδοντογλυφίδα και είχε μια τόσο βαθιά νοστιμιά που αναρωτιόσουν αν είναι το ίδιο χοιρινό που παίρνεις και συ στο σπίτι σου.. Οι γλυκοπατάτες δε μαζί με τη σαλτσα γλυκού κρασιού δημιουργούσαν μια αντίθεση αλμυρού-γλυκού που σε έκαναν να παρακαλάς να μην τελειώσει ποτε!

Η μόνη ένσταση μου ήταν στις ταλιατέλες που συνόδευαν τα μοσχαρίσια μάγουλα (που ήταν η επιλογή του κυρίως πιάτου μου). Ήταν κάπως παραβρασμένες και μαζί με τη σάλτσα του μοσχαριού έδειναν την αίσθηση του λασπωμένου. Όμολογώ βέβαια ότι έχω μια ευαισθησία με το σωστό βράσιμο των ζυμαρικών, γεγονός που σημαίνει οτι σε άλλη περίπτωση μπορεί κάποιος ούτε καν να ασχολείτο. Εξάλλου τα μάγουλα ήταν θαυμάσια. Επειδή όμως ακριβώς το εστιατόριο μου είχε δημιουργήσει τόσο υψηλές προσδοκίες, γι αυτό και θεώρησα σωστό να το αναφέρω όταν ερωτήθηκα απο τον κύριο Τάσο πως μου φάνηκε το πιάτο.

Και κάπου εδώ πρέπει να αναφέρω οτι πέρα απ΄όλα τα καλά του εστιατορίου, άψογο σερβις, φαγητο, εξαιρετικό περιβάλλον και απιστευτη θέα, ο κύριος Τάσος και όχι όλα τα υπόλοιπα θα είναι η αιτία που σίγουρα θα το ξαναεπισκεφθούμε. Και εξηγούμαι..

Όταν του ανέφερα το θέμα με τις ταλιατέλες μου ζήτησε να αλλάξει το πιάτο και να μου φέρει κάτι άλλο (παρότι είχα φάει πολυ πάνω απο το μισό), φυσικά αρνήθηκα. Στη συνέχεια μου είπε οτι θα μου φέρει το ίδιο πιάτο με συνοδεία πουρέ μελιτζάνας και παρότι και εγώ και ο σύζυγός μου επιμέναμε οτι δε χρειάζεται και οτι είμαστε ήδη υπερπλήρεις με όλα αυτά που έχουμε ήδη φάει, εκείνος εισηγήθηκε και σε 5 λεπτά προσγειώθηκε στο τραπέζι μας ένα επιπλέον πιάτο με μοσχαρίσια μάγουλα και πουρέ μελιτζάνας. Όπως υποστήριξε έπρεπε οπωσδήποτε να το δοκιμάσουμε σε αυτή την εκδοχή του. Και όντως έπρεπε...! Μαγέια..

Περιττό να αναφέρω το πόσο απολογήθηκε για το "λαθος" του μάγειρα να βράσει παραπάνω τα μακαρόνια.

Ειχαμε μείνει άφωνοι είναι η αλήθεια, γιατί ενώ έχουμε γυρίσει αρκετά εστιατόρια στην Ελλάδα, οι περιπτώσεις να συναντήσεις τέτοια αντιμετώπιση είναι απο ελάχιστες εως σπάνιες.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς και της άψογης συμπεριφοράς του κύριου Τάσου, (τον οποίο δε μπορώ να σταματήσω να επαινώ) ήταν την ώρα του γλυκού όταν του ζήτησα αντί για τη μους μαύρης σοκολάτας που συμπεριλαμβανόταν στο μενού μας να μας φέρει την πανακότα μιας και τη λατρεύω ενώ αντίθετα η μαύρη σοκολάτα σε οποιαδήποτε εκδοχή της μου περνάει παντελώς αδιάφορη. Εκείνος θεώρησε σωστό να μας φέρει ΚΑΙ την πανακότα ΚΑΙ την μους μαύρης σοκολάτας απλά επιβεβαιώνοντας τη μέχρι εκείνη τη στιγμή άποψή μας για το πρόσωπό τοσο το δικό του όσο και του μαγαζιού.

Μακάρι όλοι όσοι λειτουργούν στο χώρο στης εστίασης να παραδειγματιστούν απο τον τρόπο λειτουργίας του εστιατορίου Ελαίας Γη και να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο όταν ο πήχης της ποιότητας και της εξυπηρέτησης είναι σε αυτά τα επίπεδα μπορεί να φτάσει να είναι τόσο αγαπητό στον κόσμο που Σαββατο βραδύ μετά απο αναγγελία capital control και ΑΤΜ αδεια, στο μαγαζί δεν έπεφτε καρφίτσα. Όπως προείπα.. Τίποτα δεν είναι τυχαίο..

Προς το παρών ψάχνω να βρώ την επόμενη ιδιαίτερη περίσταση...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Ιούλ
02
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Να πάτε όλοι.

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν απλησίαστα ακριβό, μετά διάβασα και είδα τα μενού 14 (35 ευρώ) και 24 γεύσεων (45 ευρώ) και είπα εδώ είμαστε. Είναι προφανές ότι το Ελαίας γη εφάρμοσε το σύστημα των μενού για να είναι πιο φιλικό και προσιτό προς το κοινό, κάτι για το οποίο προσπαθεί και όλο το προσωπικό του. Από τον άνθρωπο στο parking, μέχρι τους σερβιτόρους, υπευθύνους κλπ είναι προφανές ότι επισκέπτεσαι ένα μαγαζί που η ευγένεια, η πολυτέλεια, η φιλοξενία κυριαρχούν, χωρίς κανένα ίχνος νεοπλουτισμού. Πήξαμε στα στυλάτα, μοντέρνα, χάι εστιατόρια που πληρώνεις 40+ το άτομο και νιώθεις ότι σου κάνουν χάρη που σε εξυπηρετούν. Το Ελαίας Γη είναι εστίαση υψηλού επιπέδου.

Δεν θα σταθώ πολύ στα πιάτα, καθώς οι υπόλοιπου καλοφαγάδες της σελίδας τα περιέγραψαν με λεπτομέρεια. Επιγραμματικά να αναφέρω ότι επιλέξαμε το μενού των 14 γεύσεων (2 άτομα) και σκάσαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε.

Ορεκτικά: Πεντανόστιμη κοκορόσουπα, όπως και η σαλάτα με ελληνικά όσπρια – ειλικρινά την καταβρόχθισα και νομίζω έφαγα μαζεμένα όσα όσπρια δεν έχω φάει ποτέ. Η μελιτζανοσαλάτα φτιάχτηκε μπροστά μας από έναν πολύ συμπαθητικό κύριο και αν και διαφορετική, πάρα πολύ καλή. Για εμένα top ορεκτικό ήταν οι σαρμάδες, που ευτυχώς που ήταν ένας (μεγάλος) για κάθε άτομο, γιατί δεν θα έτρωγα τίποτα άλλο.

Κυρίως: Πήραμε τα «Μοσχαρίσια μάγουλα στο ξυλόφουρνο με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας» το οποίο ειλικρινά σας μιλάω ήταν λουκούμι!!! Στην ουσία είναι νομίζω χιουνκιάρ μπεγιεντί και δεν μπορούσα να ξεκολλήσω το πιρούνι μου. Το άλλο κυρίως «Τρίγωνα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια μπακλαβά με φυστίκι Αιγίνης και κασέρι Λέσβου» ήταν πολύ καλό αλλά ομολογώ επισκιάστηκε από το πρώτο.

Γλυκά: Αντίο ζωή.. Είχαμε σκάσει, είπαμε δεν θα φάμε πολύ.. Αλλά η παγωμένη μαστιχωτή μους σοκολάτας ήταν ό, τι καλύτερο έχω φάει σε μους, το παγωτό λουκούμι βάλσαμο για τον ουρανίσκο και η τάρτα σοκολάτας με κρέμα φυστικιού, αμαρτωλό γλυκό που θα ήθελες ένα ταψάκι κάθε μέρα σε σπίτι. Γενικώς τα γλυκά τους με έστειλαν αδιάβαστη..

Πήραμε και ένα μπουκάλι κρασί και πληρώσαμε κάτι λιγότερο από 100ευρώ και βεβαίως και αξίζουν. Να πάτε και να μην έχετε φάει το μεσημέρι. Εγώ την επόμενη φορά θα το φροντίσω. Γιατί θα επιστρέψω άμεσα..

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πολιτεία - Κεφαλάρι, Αθήνα
Μαι
03
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Οργάνωσα τη βάφτιση της κόρης μου στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Πραγματικά είχαμε ένα άψογο αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεπεδα. Το φαγητό καταπληκτικό. Οι γεύσεις άριστες όπως κ η ποικιλία που εντυπωσίασε τους καλεσμένους μου.

Οι υπεύθυνοι του χώρου πολύ εξυπηρετικοί και ό, τι είχαμε συμφωνήσει πραγματικά και αυτό έγινε. Η τιμή σε σχέση με την ποιότητα του φαγητού, τις μερίδες αλλά και την εξυπηρέτηση ήταν λογική. Θα το συνιστούσα και για φαγητό αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να οργανώσουν μια εκδήλωση.