Loader

Περιγραφή

Ένα απο τα πολλά της αλυσίδας εστιατορίων με εξειδίκευση σε pasta και κλασικές ιταλικές σάλτσες. Και το μεσημέρι ανοιχτά.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

11 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Κυριακή 7 Μαΐου, χαζεύουμε τρεις φίλοι στην Ανθοκομική Έκθεση και τα ανοιχτά μαγαζιά των Εμπορικών Κέντρων της Κηφισιάς, καταλήγοντας πεινασμένοι στις 2 μ. μ. στην κλασική LA PASTERIA, που βρίσκεται στην κεντρική διασταύρωση Κασσαβέτη και Κυριαζή, στο κέντρο της Κηφισιάς.

Η PASTERIA (P), η γνωστή μας αλυσίδα με 15 τρατορίες ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (η πρώτη είχε ανοίξει στην Τσακάλωφ, στο Κολωνάκι το 1995), εκπροσωπείται επάξια στην Κηφισιά, με συνεχή αναβάθμιση επιλογών και μενού, υπό την καθοδήγηση των δύο άξιων σεφ της, του Βασίλη Ψιμούλη και του Χρήστου Τσάβε. Οι γνωστοί σεφ, ειδικοί στις τοπικές κουζίνες της Ιταλίας, έχουν παρουσιάσει στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, τις σπεσιαλιτέ της Σαρδηνίας, όπως π. χ. την τοπική τονοσαλάτα με τον μαριναρισμένο τόνο και βινεγκρέτ πορτοκαλιού κ. λπ.

Την P, απ’ το 2010 και για κάποια χρόνια είχε αναλάβει γαστρονομικά ο σεφ Μποτρίνι, ως εξωτερικός συνεργάτης, ο οποίος έδωσε και κατευθύνσεις στους επιμέρους συνεργάτες μαγείρους των καταστημάτων της αλυσίδας.

Η Κηφισιώτικη τρατορία, που μέσα σε λίγα λεπτά έσφυζε από κόσμο κάθε ηλικίας, μέσα και έξω, είναι ένα καθιερωμένο στέκι απαιτήσεων, όπου θα απολαύσεις καλομαγειρεμένα ιταλικά εδέσματα για κάθε γούστο. Λειτουργεί καθημερινά από τις 13.00 μέχρι 01.00 τη νύχτα, και βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο απ’ το 2013, στη θέση που μέχρι τότε απολαμβάναμε τα παγωτά KAYAK, ενώ την προηγούμενη δεκαετία είχε ξεκινήσει λίγο πιο κάτω στην Κασσαβέτη, δίπλα ακριβώς απ’ το ιστορικό ζαχαροπλαστείο ΒΑΡΣΟΣ!

Η ωραία γωνιακή αυλή χωράει περί τα 70 άτομα, ενώ η εσωτερική αίθουσα περί τα 50. Εμείς μπήκαμε απ’ την είσοδο του εμπορικού κέντρου, θαυμάζοντας τον φωτεινό χώρο με τα λευκά πλακάκια και τους καφέ ρόμβους στο δάπεδο της αίθουσας, όπως και τα μαύρα ή μπεζ τετράγωνα τραπέζια με τα αναπαυτικά καθίσματα, και στο βάθος την ανοιχτή σχεδόν κουζίνα με τους μαγείρους σε οργασμό. Πρέπει να υπήρχαν περί τα 12 άτομα προσωπικού (σεφ, βοηθοί, μαιτρ και σερβιτόροι), όλα τους ευγενέστατα και ενήμερα!

Τελικά επιλέξαμε λόγω ζέστης την εξωτερική αυλή με τις 2 τεράστιες ομπρέλες-υπόστεγα, και τα τραπέζια με τα κλασικά ιταλικά κόκκινα καρό τραπεζομάντιλα, σε μικρά και μεγάλα τραπέζια. Είδαμε αμέσως ότι τις Τετάρτες έχουν έκπτωση 50% στις μεγάλες μερίδες των κύριων πιάτων τους.

Εξάλλου, οι κατάλογοι έχουν 3 μενού: Το κλασικό, με μια σαλάτα, κύριο πιάτο και επιδόρπιο, στα 13 €, το σπέσιαλ, αντίστοιχα στα 16.50 €, και το αποκλειστικό, στα 19 €, με εκτενέστερη επιλογή, καθώς και burgers.

Ο κανονικός κατάλογος περιλαμβάνει 7 ορεκτικά (5.5-11 €), 8 πίτσες (10-15 €), 9 σαλάτες, σε νορμάλ ή μεγάλες μερίδες (7-13 €), 2 ριζότο περί τα 10 €, 9 πιάτα με ζυμαρικά επιλογής σας, σε νορμάλ και μεγάλες μερίδες (8-14 €), 10 διεθνείς γεύσεις ζυμαρικών, αντίστοιχα, από 7-16 €, 8 κρεατικά και ψάρια, από 14-18 € (για τον σολομό σχάρας), 6 γλυκά (5-6.50 €), αναψυκτικά, καφέδες, λικέρ και αποστάγματα.

Απ’ τον επίσης ενημερωμένο κατάλογο κρασιών, αναφέρω ενδεικτικά:
• Λευκό Μαντίνεια Νασιάκου, στα 14.50 €
• Λευκό Κτήμα Άλφα, Sauvignon Blanc, στα 27 €
• Κόκκινο Chianti, στα 20 €
• Κόκκινο ΑΒΑΤΟΝ Γεροβασιλείου, στα 29.50 €
• Κόκκινο Chateau Julia Λαζαρίδη, στα 26 €
• Διάφορα ποτήρια κρασιού, από 4.00-6.50 € (το Chateau Julia Λαζαρίδη)

Εμείς λοιπόν καταλήξαμε στις ακόλουθες επιλογές:

• Ήρθε εξαρχής εμφιαλωμένο νερό Αύρα, στα 2.55 €.
• Πανέρι με έξι ολόφρεσκα στρογγυλά ψωμάκια -πολύσπορα ή γλυκάνισου- συνοδευμένα από σος γιαουρτιού και λάδι. Εξαιρετικά νόστιμα, έκλεψαν κυριολεκτικά την παράσταση! Τιμή 3Χ1.65 = 4.95 €.
• Ένα νόστιμο ριζότο Μιλανέζε με σαφράν, και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα απ’ τον σερβιτόρο (έτριψε σε όλα τα ζυμαρικά). Τιμή 9.40 €.
• Μία νορμάλ μερίδα πέννες με αυγοτάραχο (penne con bottarga), σπεσιαλιτέ της Σαρδηνίας, με μικρές ροδέλες κόκκινης πιπεριάς. Ήταν νόστιμο, αν και υπερίσχυε η έντονη γεύση του αυγοτάραχου. Τιμή 9 €.
• Εγώ δοκίμασα μια νορμάλ μερίδα καρμπονάρα, με ριγκατόνι, μπόλικη κρέμα και προσούτο Πάρμας. Απλά ικανοποιητικό. Τιμή 8.50 €.
• Εντέλει μοιραστήκαμε μία σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια, καθώς και σιρόπι ζεστής σοκολάτας. Ήτανε δυο μεγάλα κομμάτια σοκολατόπιτας και δυο μπάλες βανίλια, με διακόσμηση λωρίδων από σιρόπι σοκολάτας και άχνη ζάχαρη. Επίσης καταπληκτικό δείγμα της ζαχαροπλαστικής τέχνης των δύο σεφ, που κυριολεκτικά το τσακίσαμε!! Τιμή 6.20 €.

Πληρώσαμε 40.60 €, δηλαδή κατηγορία 10/16 € το άτομο, χωρίς να πιούμε ποτά.
Θεωρώ πως η τιμή ήταν εντάξει, αλλά, γενικά κρίνοντας τα τρία τους μενού, καθώς και ορισμένες σαλάτες, πίτσες, κύρια πιάτα και κάποια ποτά, πιστεύω ότι έχουν σαφή περιθώρια συμπίεσης τιμών. Για τον λόγο αυτό, θα είμαι αυστηρός στο value for money, βαθμολογώντας το με 2 στα 4 (ειδικά εν μέσω κρίσης), ενώ σε όλα τα άλλα θα βάλω 3 στα 4, αφού άλλωστε πρόκειται για γεύσεις μιας απλής τρατορίας και όχι ενός καταστήματος πολυτελείας.

Σε σχέση με το παρελθόν, η PASTERIA έχει εμπλουτίσει και αναβαθμίσει τη γαστρονομική γκάμα των εδεσμάτων που μας προσφέρει ευγενικά μέσα σε ένα ωραίο περιβάλλον. Είμαι της γνώμης ότι στο παρελθόν είχε παρεξηγηθεί κάπως, αλλά νομίζω ότι πήρε το μήνυμα και σταδιακά βελτιώθηκε, αρκεί να συμπιέσει ακόμα τις τιμές της, και ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΚΕΡΑΣΜΑ – ΛΙΚΕΡΑΚΙ Κ. ΛΠ!!

Αξίζει, πάντως, να της δώσετε μια ευκαιρία, όταν βρεθείτε προς τα ‘κει!!

14 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Στη La Pasteria έχω πάει αρκετές φορές, εχω δοκιμάσει πολλά πιατα και γενικά την θεωρώ μια ενδιαφέρουσα, αλλα και ακριβή πρόταση για ιταλική κουζίνα.

Το κατάστημα της Κηφισιάς πρώτη φορά το επισκέφτηκα.

Σάββατο βράδυ και δεν έβρισκες τραπέζι ελεύθερο, αφού στο εσωτερικό, αλλα και στις δυο αυλές, επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Κατευθυνθήκαμε στην πίσω αυλή και κάτσαμε λίγο στο μπαρ περιμένοντας να αδειάσει κάποιο τραπέζι.
Όταν καθήσαμε επιτέλους, μας έφεραν το γνωστό ορεκτικό με τα ψωμάκια και το ντιπ γιαουρτιού.
Παλιότερα έφερναν και ελίτσες, αλλα το αντικατέστησαν με σκέτο λαδάκι, δίπλα στο γιαούρτι.
Αυτό χρεώνεται 3,3€.
Μας ρώτησαν αν θέλουμε εμφιαλωμένο νερό, είπαμε ναι και μας έφεραν πλαστικό μπουκάλι λίτρου. (2,55!! )

Πήραμε για αρχή κάποια ορεκτικά τα οποία προσφέρονται με το τεμάχιο(0,85€ έκαστο) και μας φάνηκε καλή ιδέα, έστω για ποικιλία.
Ονόματα στα ιταλικά, δεν θυμάμαι, αλλα θα τα περιγράψω στα ελληνικά.

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με μαρμελάδα τομάτας, περασμένο σε ξυλινο πηρουνάκι, μαζί με ένα τοματίνι, εντός ποτηριού(! ).
Πρωτότυπη ιδέα, αλλα απο γεύση, ήταν εντελώς άγευστο και επίπεδο.

Κομματάκια ιταλικού λουκάνικου με σάλτσα.

Μου θύμισε σπετσοφάϊ, αλλα στο πιο ήπιο..
Οκ, καλό ήταν, όχι κάτι ιδιαίτερο...

Κροκέτες κοτόπουλου, οι οποίες ήταν σκληρές, αλλα αρκετά γευστικές..

Λαζάνια με σπανάκι..
Μου θύμισε μαλακή σπανακόπιτα με μακαρόνι.
Η ποσότητα ήταν καλή.

Πήραμε ένα ριζότο milanese με σαφραν και παρμεζάνα που, φυσικά την έτριψαν μπροστά μας. (9,4€).

Μου φάνηκε ανάλατο χωρίς κάτι ιδιαίτερο, κάτι που να θυμίσει ξεχωριστή γεύση..

Συνεχίσαμε με το μενού των 16,5€ και προτιμήσαμε τη γνωστή ατομική ceasers, χωρίς κοτόπουλο, το ψαρονέφρι με πένες(εξαιρετικό!! ) και φυσικα την μοναδική επιλογή για γλυκό, το τιραμισού, το οποίο ήταν πολύ μικρό... συμβολικό θα έλεγα..

Με αυτά, συν δυο μπουκαλάκια 375 ml λευκό κρασί(9€ έκαστο), πληρώσαμε 60€, τα οποία θεωρώ πάααρα πολλά για αυτά που φάγαμε και για την ποιότητα των υλικών..

Αξίζει όμως να πάει κάποιος, για τον εντυπωσιακό χώρο και την άψογη εξυπηρέτηση.