ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

Μοντέρνες ταβέρνες

  Εμμ. Μπενάκη 22, Κηφισιά [Χάρτης]
  210 8074416 210 8074668

Ώρες λειτουργίας:
Σερβίρουμε Δεύτερα –Σαββάτο από 12 το μεσημέρι έως 01.00 το βραδυ Κυριακή από 10πμ έως 19.30μμ
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Έχει parking Φιλικό προς χορτοφάγους Take away Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Ανακαινισμενος χωρος με νεες προτασεις στον καταλογο από τον σεφ Μιχάλη Ντουνέτα με προτασεις Γεύσεις και μεζέδες σε κρεας κ ψαρι από όλη την Ελλάδα. Πλούσια λίστα κρασιών ποικιλία μεγάλη ούζου κ αποστάγματα.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Κηφισιά, Αθήνα
Ιουν
02
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Εχθρός του καλού δεν είναι το κακό. Είναι το μέτριο.

Το «Εν Ελλάδι» είναι ένα από τα αναρίθμητα μεζεδοπωλεία της Κηφισιάς που δείχνουν σαν να έχουν επιβιώσει από μια άλλη εποχή, αλλά σε αντίθεση με συγγενικά και γειτονικά μαγαζιά έχει γίνει σημαντική προσπάθεια εκμοντερνισμού. Ο χώρος «φωνάζει» για την παλαιότητα του αλλά είναι ανακαινισμένος και καλόγουστος, ειδικά ο εσωτερικός, ο οποίος χωρίζεται στα δύο, σε μια ψηλοτάβανη καλαίσθητη αίθουσα με προσοχή στη λεπτομέρεια (π. χ. τα μικρά φωτιστικά στους τοίχους που έχουν στην πλάτη τους πιάτα! ) και σε μια πιο prive και ήσυχη γωνίτσα... Εμείς προτιμήσαμε ένα από τα τραπέζια που έχουν και καναπέ.

Το προσωπικό ήταν ευγενέστατο και μας παρότρυνε να διαλέξουμε μόνοι μας που θα κάτσουμε αφού δούμε όλες τις επιλογές, είναι το μεγάλο πλεονέκτημα άλλωστε που σου δίνει η περίσταση να βγαίνεις για φαγητό απόγευμα καθημερινής. Όχι βέβαια ότι δεν έχει τύχει να πάμε σε παρακείμενο μαγαζί που ήταν άδειο και να μας υποδείξουν με το ζόρι το πιο άβολο τραπέζι, δεν είναι αυτονόητο λοιπόν.

Αφού στρογγυλοκαθίσαμε και χρεωθήκαμε άμεσα γύρω στα 5 € για νερό, ψωμάκι και ντιπ, παραγγείλαμε:

•Κεφτεδάκια με δυόσμο και σάλτσα γιαουρτιού με πάπρικα (6,2 €). Πολύ νόστιμα. ΑΛΛΆ: Τη λογική να βάζουμε μόνο 6 κεφτεδάκια σε ένα τεράστιο πιάτο και να χρεώνουμε 1 € το ένα, ποτέ δεν την κατάλαβα, πολλοί το κάνουν τελευταία αυτό και το βαφτίζουν «gourmet». Κρίμα, χαλάει η εικόνα σε κάτι που είναι γευστικά άψογο.
•Κρητική ceasar με απάκι, κρουτόν και γραβιέρα Κρήτης (7,5 €). OK. Επίσης μικρή ποσότητα όμως.
•Φρέσκες πατάτες τηγανιτές. Όντως φρέσκες και κομμένες στο χέρι.
•Ριζότο με ντομάτα, σταμναγκάθι, λεμόνι και γραβιέρα Κρήτης (9,5 €). Δεν σας κρύβω ότι μετά από αυτό το πιάτο ανέτρεξα στο google με την απορία «τι είναι το ριζότο» γιατί πραγματικά τόσο καιρό νόμιζα ότι είναι κάτι άλλο. Συγκεκριμένα νόμιζα ότι το ρύζι πρέπει να είναι πιο μαλακό και βρασμένο έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν εύκολα με το πιρούνι οι κόκκοι μεταξύ τους αλλά από ότι κατάλαβα το θέμα ποικίλει και εγώ δεν είμαι επαγγελματίας για να το ψάξω παραπάνω. Για αυτό που είμαι σίγουρος όμως είναι ότι μου έπεσε πολύ βαρύ.
•Ψαρονέφρι σχάρας με ψητή ντομάτα και μαριναρισμένο με πάπρικα και θυμάρι (10,00 €). Εδώ έχω να πω μόνο καλά λόγια (πως το έπαθα)! Γενικά έμεινα με την αίσθηση ότι στο «Εν Ελλάδι» πας για να φας καλής ποιότητας κρεατικά.

Στο τέλος μας κέρασαν και χωνευτικό γλυκό κρασί. Και το κρίσιμο ερώτημα μετά από κάθε γαστρονομική περιπέτεια είναι πάντα: Ξαναπάμε ή όχι ?

Έλα ντε, mixed feelings που λένε και στο χωριό μου, το Βόλο.
Maybe Υes, Μaybe No παραφράζοντας ένα πανέμορφο άσμα των Scorpions ("Maybe I, Maybe You") που κυκλοφόρησε πριν δέκα περίπου χρόνια και είμαι σίγουρος πως δεν το ξέρει κανένας. Ίσως ναι για να δοκιμάσουμε και άλλα πιάτα (για πιο σφαιρική εικόνα) και να απολαύσουμε τον χώρο και το επαγγελματικό service, ίσως όχι γιατί το στομάχι μας λίγες ώρες μετά δεν έστελνε και τα καλύτερα σήματα.

Τελικά ίσως αυτή είναι και η καλύτερη τακτική και συμβουλή, άκου το στομάχι σου!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Κηφισιά, Αθήνα
Φεβ
19
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ένα εστιατόριο που ανακαλυψαμε πρόσφατα με τον σύζυγο, καλύπτει γευστικα και τους δυο μας. Περιβαλλον απλό, καθαρο, λζεστό με μια υπεροχή μικρη αυλή, που θυμίζει τις παλιές ταβερνουλες της γειτονιας μια ευχαριστη εκπληξη, που πραγματικα σε ταξιδεύει.

Στα υπέρ του σίγουρα είναι οτι εχει ξεχωριστό χώρο για τους καπνιστες και μη καπνιζοντες, πραγματικά μπορείς να ευχαριστηθεις το φαγητό σου, χωρίς να πνιγεσαι απο τα τσιγάρα. Το προσωπικό είναι το ατού του στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Ευγενικοι, κινούνται με άνεση στο χώρο, είναι γνωστές του μενού και κυρίως είναι κοντά σου με ένα νευμα, κατι που δεν το συναντας συχνά, ειδικά αν σκεφτείς τι ενεργεία καταναλωνουμε εμεις οι ερμοι πελάτες για να τραβηξουμε την προσοχή τους.

Το μενου εξαιρετικο!!!! Μπορει να καλυψει κάθε ουρανισκο. Απλο μενου με κάποιες ιδιαιτερες πινελιες του σεφ που απογειωνει το πιάτο. Πιάτα γεμάτα ελλαδα.... απο το συνοδευτικο που έρχεται με το που παραγγελνεις, τα ντιπ με πιπερια Φλωρίνης, το πατε ελιάς και το απλο " έλαιο" ελιάς που συνοδεύουν το υπεροχο ψωμι προζυμης, που δεν τσιγγουνευονται καθόλου, αλλά που όμως δεν ειναι πότε αρκετό, μέχρι το ψαρονεφρι σχαρας, το οποίο παρήγγειλε και ο σύζυγος και ηταν πραγμάτικα εξαιρετικό. Τόσο ζουμερο και προσεγμενο με τις Φρεσκες τραγανες πατατουλες διπλα σε ξεχωριστό σκεύος, μια πραγματικά καλή σκεψη του σεφ, γιατί ετσι δεν κολυμπαει το πιατο σου στο λάδι απο τις πατάτες, που θα μπορούσε να ευχαριστηθει και παιδί, αν μπορούσε να φαει τόσο η δυο παιδιά ( πραγματικά πλούσια μερίδα).

Εγω προτίμησα κατι πιο Ιδιαίτερο όπως χοιρινο φιλετο με δαμασκηνα και αποξηραμενα βερυκοκα κ πουρε γλυκοπατατας και δεν με απογοητευσε καθόλου, πολυ φινα γεύση.

Επίσης εξαιρετική και η σαλατα, που παραγγειλαμε στα πρώτα, σιζαρ με απακι, μια πραγμάτικα καλη ελληνική εκδοχη της σιζαρ. Εχει μια πολυ καλη λιστα κρασιων και αποσταγματων, αν και δεν παραγγειλαμε κάποιο ποτό.

Τέλος όσον αφορά τις τιμές σε σχεση με αυτό που προσφέρει ηταν πέραν του δεοντος καλές. Θα το πρότεινα ανεπιφυλακτα, ακόμα και για μικρές εκδηλώσεις. Το προσωπικό πραγματικά " πετάει ", δεν θα ημουν υπερβολική αν ελεγα ότι θα το ήθελε κάθε επιχειρηματίας.