Loader

Περιγραφή

Ένα ακόμα κατάστημα της γνωστής αλυσίδας. Κλασικές ιταλικές επιλογές.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

4 medium

01 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το La Pasteria της Νέας Σμύρνης ήταν το πρώτο που είχα πάει πολύ πριν ανοίξουν σε διάφορες περιοχές στην Αθήνα. Πάντα θυμάμαι γλυκά την εικόνα του με τα καρό κόκκινα τραπεζομάντιλά του, τα είδη από ζυμαρικά στους τοίχους και την κουζίνα που έβλεπες να φτιάχνουν τις μακαρονάδες τους οι μάγειρές τους. Πολύ μου αρέσει όταν τους βλέπω να γέρνουν το τηγάνι που φτιάχνουν τη σάλτσα και παίρνει φωτιά μέσα ή όταν κάνουν τις κινήσεις για να τις ανακατέψουν. Θέλω να το δοκιμάσω και σπίτι αλλά μάλλον θα κάνω ζημιά και ο μόνος που θα χαρεί είναι η σκυλίτσα μου που θα γλείφει το πάτωμα και τα ντουλάπια.

Κάπως έτσι έχω στο μυαλό μου τις τρατορίες στην Ιταλία.

Ερχόμαστε συχνά με τον σύζυγο και παίρνουμε είτε και οι δύο μενού που είναι πιο οικονομικά ή από μια μακαρονάδα και μια σαλάτα. Ο σύζυγος είναι πιο φαγανός από εμένα και καταλήγουμε να παίρνει κι από το πιάτο μου. Εννιά στις 10 φορές παίρνω την μακαρονάδα με τα τέσσερα τυριά ή την αραμπιάτα που είναι πιο πικάντικη. Ο σύζυγος παίρνει πάντα κάτι που να έχει κοτόπουλο ή κρέμα γάλακτος. Όσες φορές πήγα να υπολογίσω το πώς βγαίνουν οι αρχικές τιμές των μενού τους δεν τα κατάφερα αν σκεφτείς και ότι η σαλάτα είναι ατομικό μέγεθος. Οι τιμές στις μακαρονάδες τους είναι περίπου στα 12 ευρώ και τις θεωρώ λίγο ακριβές. Άσε που δεν είναι πάντα απόλυτα πετυχημένες.

Από σαλάτα παίρνουμε συνήθως κάποια πράσινη. Τόσα χρόνια δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ κάποιο πιάτο τους με κρέας. Αν θέλω να φάω φιλέτο κρέατος προτιμώ να πάω σε κάποιο εστιατόριο που ειδικεύεται στα κρέατα κι όχι σε ένα ιταλικό. Αλλά ούτε και πίτσα δεν έχουμε πάρει ποτέ γιατί ως νοικοκυρά που ξέρω πόσο κοστίζει να φτιάξεις μία πίτσα στο σπίτι δεν μου πάει η καρδιά να δώσω τόσα λεφτά για να φάω μία πίτσα έξω.

Όσοι δουλεύουν στην εξυπηρέτηση έχουν σωστή συμπεριφορά και μετά από τόσα χρόνια είναι κάποιοι που τους προτιμώ κι έτσι κάθομαι στα τραπέζια που έχουν αναλάβει. Δίνουμε που δίνουμε το πουρμπουάρ μας, τουλάχιστον να αξίζει εκεί που το δίνουμε. Είναι όλοι ντυμένοι με ίδια ρούχα που αυτό δεν έχω καταλήξει αν μου αρέσει ή όχι. Μου αρέσει να βλέπω και νέα παιδιά ντυμένα με το δικό τους πιο προσωπικό γούστο.

Αν σκεφτώ τους λόγους που συνεχίζω να πηγαίνω είναι κυρίως γιατί μου αρέσει ο χώρος κι όχι τόσο το φαγητό τους. Το φαγητό τους είναι καλό αλλά όχι κάτι που θα σε αφήσει άφωνο. Με το που έγινε και αλυσίδα έχει χάσει την εικόνα που είχα στο μυαλό μου σαν κάτι το πιο ιδιαίτερο.

6 medium

16 Ιαν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Το επισκευθήκαμε Τρίτη 7/1 ημέρα της ονομαστικής μου εορτής, αρχικά ο χώρος προσεγμένος χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο!!!

Παραγγείλαμε:

1 σαλάτα caesars χωρίς κοτόπουλο 10.85 (μέτρια και σε καμία περίπτωση ανάλογη της τιμής της)

1 πιάτο με διάφορες μπρουσκέτες γιατί δεν είχε τις φλογέρες που παραγγείλαμε αρχικά.

1 πίτσα special 14.90 Μέτρια

1 Εμφιαλωμένο κρασί 17.00

1 Νερό 2.55

Σύνολο 51.80 για 2 άτομα

Πολύ μέτριο και ακριβό

Δεν θα ξαναπάω και δεν θα το προτείνω φυσικά σε κανέναν

10 medium

10 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Επισκεφτήκαμε το συγκεκριμένο εστιατόριο το Σάββατο, δύο άτομα.
Η πρώτη εντύπωση για τον χώρο του μαγαζιού ήταν αδιάφορη.

Αφού κάτσαμε και ξεφυλίσαμε τον κατάλογο ήρθε το πρώτο σοκ από τις τιμές. Αρκετά ακριβό εστιατόριο που συμφέρει καλύτερα κάποιος να επιλέξει από τα menu που διαθέτουν και αυτό κάναμε!

Έτσι επιλέξαμε 2 speciale menu και ζητήσαμε να μας φέρουν μία caesar's όπου ήταν πολύ νόστιμη και σε αρκετή ποσότητα για ατομική και ένα caponata το οποίο απλά το δοκιμάσαμε γιατί δυστυχώς από αυτό που έγραφε στον κατάλογο ότι περιέχει απείχε σε γεύση πολύ... είχαν βάλει τόσο πολύ κανέλα που δεν καταλαβαίναμε καμία άλλη γεύση.. μόνο κανέλα.

Από κυρίως πιάτα πήραμε marinara alla siciliana που το φέρνουν σε ένα τηγάνι με 3 ροδέλες καλαμαράκια 2 γαρίδες και πάρα πολλά όστρακα από τα οποία τα περισσότερα δεν έχουν περιεχόμενο!!! το άλλο κυρίως ήταν pizza speziale όπου και αυτό δυστυχώς δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, είχε τόση σάλτσα ντομάτας που σκέπαζε όλες τις άλλες γεύσεις.

Αφού ο ένας από τους δυο μας ολοκλήρωσε το φαγητό του και ο άλλος έτρωγε ακόμα ήρθε η σερβιτόρα και μας είπε αν μπορεί να μαζέψει της είπα πως το δικό μου πιάτο θα μπορούσε να το πάρει αλλά το άλλο να το αφήσει ακόμα.. η απάντηση της ήταν ή και τα δύο ή κανένα!!! (δεν ξέρω ίσως να είναι δική μου παραξενιά αυτό αλλά δεν μου άρεσε καθόλου η απάντηση της)

Τέλος περιμέναμε υπομονετικά το tiramisu... το οποίο το είχαν ξεχάσει.. αλλά ήταν και το μόνο πιάτο που άξιζε πραγματικά!!!!

Δεν θα το πρότεινα σαν εστιατόριο υπάρχουν πολλά ιταλικά με πολύ καλύτερο φαγητό και πολύ πιο προσιτές τιμές.