Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

23 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Επίσκεψη στις 20/3

Η ταβέρνα "Ο Κρητικός" βρίσκεται σε μια κεντρική οδό της Ν. Σμύρνης, τη Ραιδεστού. Ουσιαστικά είναι κάτω Ν. Σμύρνη, δηλαδή πιο κοντά στη Συγγρού και όχι άνω Ν. Σμύρνη, δηλαδή κοντά στην κεντρική πλατεία. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με αμάξι, και το παρκινγκ με μικρό (για Ν. Σμύρνη) συντελεστή δυσκολίας.

Η ταβέρνα χωρίζεται σε μια αρκετά μεγάλη αίθουσα, και στον ημιυπαίυριο εξωτερικό χώρο, ο οποίος έχει σκεπαστεί με τζαμαρία και πόρτα. Το καλοκαίρι, όταν επιτρέπει ο καιρός βγάζει και τραπέζια έξω, στην αυλή του. Στον ημιυπαίθριο επιτρέπεται το κάπνισμα, εναώ στη μέσα αίθουσα, από ότι μας έδωσαν να καταλάβουμε δεν επιτρέπεται. Αυτό είναι πολύ ωραίο αν τηρείται ακόμα και όταν έχει πολύ κόσμο. Στην επίσκεψη μου τηρήθηκε πάντως. Στον ημιυπαίθριο δεν νιώθεις κρύο και είσαι προστατευμένος.

Επειδή ήμασταν μεγάλη παρέα πήραμε αρκετά πράγματα. Στην αρχή βέβαια έσκασε το εμφιαλωμένο νερό, αλλά στη συνέχεια όταν ζητήσαμε κανάτες με νερό (για δεύτερη γύρα) δεν υπήρξε καμία δυσθυμία. Δοκιμάσαμε την τυροκαυτερή του, που ήταν χειροποίητη και τσίμπαγε όσο έπρεπε, το λουκάνικο, το οποίο η ορεκτική μερίδα ήταν μεγάλη και νόστιμο και τα τυροπιτάκια, τα οποία ήταν ωραία, το σαγάκι το οποίο ήταν καλοτηγανισμένο και νόστιμο. Σαλάτες τόσο η χωριάτικη παρόλο που είναι εκτός εποχής όσο και οι άλλες, ήταν νόστιμες και σε επαρκείς μερίδες.

Για κυρίως επιλέξαμε δύο ποικιλίες κρεατικών, που ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, μια και είχαμε πάρει για ορεκτικό λουκάνικο, προθυμοποιήθηκε να βαλει περισσότερο μπιφτέκι. Πιστευώ ήταν μια πολύ καλή κίνηση. Οι ποικιλίες ήταν επαρκείς σε ποσότητα και νόστιμες. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν έκανε τις μερίδες βασιζόμενος στον αριθμό των ατόμων (9 είμασταν) ή έτσι είναι οι μερίδες. Γιατί όντως ήταν χορταστικές.

Συνοδέψαμε με λευκό χύμα κρασί, ενώ κεράστηκε και ενα κιλό κρασί ενώ στο τέλος προσφέρθηκαν λουκουμάδες με μέλι και λουκουμάδες με μερέντα. Θα ήταν άψογος ο "Κρητικός", αν στο κουβερ του μας είχε φρυγανισμένο ψωμί, και όχι σκέτο ψωμί, αν και υπερεπαρκές σε ποσότητα. Το λέω, γιατί σαν να πήρε το μάτι μου σε διπλανό τραπέζι φρυγανισμένο ψωμι, αλλά δεν μπορώ να είμαι και 100% σίγουρος, μια και όπως είπαμε, παρέα, φαγητό, συζήτηση, γέλια, κρασί αφήνουν κάτι τέτοιες μικρολεπτομέρειες απαρατήρητες. Έτσι δε στερώ ντοματούλα στην εξυπηρέτηση.

Η εξυπηρέτηση ήταν χαμογελαστή και ταχύτατη. Ο ιδιοκτήτης παρατηρούσε αν τα τραπέζια ήθελαν τίποτα, και οτιδήποτε χρειαζόμασταν ερχόταν στους σωστούς χρόνους απο το επαρκές σε αριθμο προσωπικό. Μέχρι και φωτογραφίες μας έβγαλαν, μια και οι selfies είναι δύσκολες τη σήμερον ημέραν, ειδικά όταν έχεις πιεί και τα κρασάκια σου.

Στο δια ταύτα πληρώσαμε 18 ευρώ το άτομο με το κρασί, και ικανοποιηθήκαμε πλήρως. Φυσικά όπως πάντα στις συνεστιάσεις με την παρέα, σημασία έχει και η παρέα που βάζει το τελικό θετικό ή αρνητικό πρόσημο. Και το πρόσημο ήταν πολύ θετικό για τον Κρητικό, γιατί η παρέα ήταν πολύ καλή. Εδώ θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για το χαρτί παραγγελίας. Και σε εμάς ήρθε χαρτί παραγγελίας, αλλά επειδή ζητήθηκε τιμολόγιο, κόπηκε κανονικά απόδειξη. Υποθέσεις δεν μπορώ και δε θέλω να κάνω αν θα μας έφερνε απόδειξη ή όχι. Θα με επιβεβαιώσουν ή θα με διαψεύσουν άλλοι χρήστες, αν επιλέξουν το εν λόγω μαγαζί, σχετικά με την πολιτική έκδοσης αποδείξεων.

Αν έμεινα ευχαριστημένος και αν θα ξαναπάω; Ας ξεκινήσουμε με την αρχική υπόθεση εργασίας. Πήγαμε εκεί γιατί δεν βρήκαμε στη Μυρτιά. Κυριακή γινόταν λαϊκό προσκύνημα και είχαν διαθέσιμο τραπέζι μετά τις 15:30 Η μία και μοναδική κριτική που διάβασα ήταν του 2015 που δεν προδιέθετε θετικά, άρα πάλι καλά που δεν αποφάσισα εγώ το που θα πάμε, γιατί δε θα είχα διαλέξει τον Κρητικό.

Είναι από τις περιπτώσεις ή που θα βγεις κερδισμένος ανακαλύπτοντας κάτι καινούριο ή που θα έχεις να το λες στην επόμενη μάζωξη και να γελάς. Ομολογώ ότι ο "Κρητικός" με κέρδισε σαν μια τίμια λύση, και κονταροχτυπιέται με την "Μυρτιά" στην κατηγορία ταβέρνα στη Ν. Σμύρνη. Είναι καλό να υπάρχει υγιής ανταγωνισμος γιατί επωφελούμαστε όλοι.