Loader

Περιγραφή

Κλασικές ελληνικές συνταγές. Και μεσημέρι.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

21 Σεπ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Α ρε καταραμένο μάστερσεφ.

Μας έμαθες τα γκουρμέ, τα φιούζιον, τα μοριακά. Μας έμαθες τις τεχνικές και τα μισελέν.

Γιατί όμως?

Για να ψάχνουμε και εμείς τέτοια και να απογοητευόμαστε?

Γιατί εγώ στην κουτσίνα απογοητεύτηκα. Προτείνεται, λέει, από τον Michelin guide. Άρα περιμένεις κάτι, τουλάχιστον, πολύ καλό.

Η τοποθεσία του αρκεί για να προϊδεάσει κάποιον: Θησείο, οδός Αδριανού. Πιο τουριστικά πεθαίνεις.

Παρασημοφορήθηκε όμως, άρα ίσως αξίζει, σωστά?

Ας τα δούμε με τη σειρά.

Χώρος: θα μπορούσε να πάρει 4/4, γιατί αφενός βρίσκεται σε πολύ καλή τοποθεσία βλέποντας Ακρόπολη, αφετέρου είναι μοντέρνος και προσεγμένος. Όμως έχανε σε καθαριότητα και σε “ψυχή”, διακοσμητικά.

Εξυπηρέτηση: θα μπορούσε να πάρει 4/4, καθώς ήταν σούπερ ευγενική και περιποιητική. Όμως ήταν πιο αργή και από το ριπλέι. Ακόμη και όταν ζητούσες κάτι για 2η ή 3η φορά.

Φαγητό: και αυτό θα μπορούσε να πάρει 4/4. Αν πετύχαιναν όλα τα πειράματα και αν η ποιότητα της πρώτης ύλης (ή το μαγείρεμά της) ήταν καλύτερου επιπέδου.

Ενδιαμεσόγραφο: το γεύμα μας ήταν προϊόν φιξ μενού, άρα δεν θα μιλήσουμε για το κόστος σε αυτή την κριτική. Συγνώμη για αυτό.

Η έναρξη έγινε με συμπαθητικά ζεστά ψωμάκια με λάδι και ελιές. Ένα γκουρμεδοϊδιαίτερο ντιπ θα ήταν προτιμότερο. Αγκαζέ με αυτά, μπόλικα εμφιαλωμένα νερά για την μεγάλη μας παρέα.

Κατόπιν ήρθαν:

Τυρομπαλάκια με γέμιση μους φέτας, φιστικιού, λιαστής ντομάτας και ελιών με σος ροδιού. Νόστιμα μεν, με αταίριαστη σος δε. Πολύ μαλακά, έλειψε η αίσθηση της πηγαίας τηγανητής τραγανότητας. Ήταν ένα τολμηρό πείραμα, το οποίο αν πετύχαινε στο 100% θα δικαιούταν τον τέλειο βαθμό (3/4).

Σαλάτα με πρασινάδες, τοματίνια, ξινοτύρι και κρουτόν. Μεγάλο μέγεθος, αλλά γευστικά απέχει πολύ από το να σε κάνει να θες να την ξαναπάρεις (2/4).

Φάβα με μανιτάρια, σπανάκι και παρμεζάνα. Αυτή τη φορά το πείραμα πέτυχε. Βελούδινη η φάβα και σούπερ ο συνδυασμός με τα μανιτάρια. Με λίγα λόγια ένα ορεκτικό που αξίζει να το δοκιμάσετε (3,5/4).

Επόμενο πείραμα το χοιρινό ψημένο για 12 ώρες, με ανανά και πουρέ γλυκοπατάτας. Αυτό μισοπέτυχε. Πέτυχε στο συνδυασμό του ανανά με το κρέας, ο οποίος ήταν εξαιρετικός. Πέτυχε και στον νόστιμο πουρέ. Απέτυχε στο ψήσιμο του κρέατος. Μαλακό ανά σημεία, καμένο σε άλλα. Μισοπέτυχε και στη συνολική αίσθηση. Ήταν νόστιμο μεν, μα φοβερός αχταρμάς γεύσεων δε (σχεδόν 3/4).

Παπαρδέλες με τρούφα, μανιτάρια και ξηρούς καρπούς. Η μυρωδιά τους έσπαγε μύτες ως όφειλε. Η γεύση τους ήταν επίσης από αρκετά ως πολύ καλή. Η ποσότητα σούπερ. Το βράσιμο τους όμως ήταν κλάφτα Χαράλαμπε. Ήταν τόσο πολλές σε ποσότητα και με τέτοιο τρόπο μαγειρεμένες οι παπαρδέλες, που ενώ οι πάνω ήταν τέλειες, οι από κάτω στρώσεις ήταν απόλυτα νια-νια. Γι’ αυτό και κανείς δεν έτρωγε περισσότερες από τις μισές. Μόλις έφευγαν οι πάνω, οι καλές, άλλαζες πιάτο. Διαφορετικός τύπος ζυμαρικών ή λιγότερος χρόνος βρασίματος είναι πιθανότατα δύο εύκολες λύσεις σε αυτό το πρόβλημα (3,5/4 για τη γεύση, 1,5/4 για την εκτέλεση).

Γλυκό. Διάβασα κάτι για αρμενοβίλ, σοκολάτα γκανάς, καραμελώματα κλπ. Στην πραγματικότητα ήταν δύο μπάλες παγωτού με γεύση που βανίλιζε, με λιωμένη σοκολάτα από πάνω και φιλέ αμυγδάλου. Το παγωτό σε σημεία ήταν νόστιμο και του πήγαινε η σοκολάτα. Το αμύγδαλο ήταν περιττό. Αν ψάχνετε κάτι γκουρμέ, αυτό δεν είναι πάντως (2,5/4).

Πόσα δώσαμε δεν ξέρω, όμως με βάση το κόστος που φαίνεται να έχουν τα πιάτα και από άλλες κριτικές, δεν τα αξίζει και τόσο τα λεφτά του.

Αυτό που μας έλειψε είναι η κορυφαία ποιότητα πρώτης ύλης (απαιτείται όταν μιλάμε για Michelin guide) και η επιτυχία στους συνδυασμούς των γεύσεων. Τόλμη υπάρχει, χώρος καλός υπάρχει, σέρβις επαρκές υπάρχει. Ας πιεί και καναν καφέ όμως για να αντιδρά λίγο πιο γρήγορα. Είναι μεγάλο φάουλ να υπάρχει αναμονή μισαώρου ανάμεσα σε 2 πιάτα ενός σετ μενού, ενώ για άλλα η αναμονή μπορεί να ήταν 5 λεπτά.

Ίσως του έδινα μια δεύτερη ευκαιρία, όμως όχι μέχρι να διορθωθούν οι σοβαρές παραπάνω αστοχίες.

Α ρε μάστερσεφ, μας κακόμαθες.

0 medium

08 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

το μαγαζί ήταν εδώ και πολύ καιρό στην λίστα μου... λόγω θέσης και λόγω ενός γνωστού και συμπαθέστατου από την τηλεόραση σεφ

λίγο η κρίση λίγο το ένα λίγο το άλλο... μου πήρε καιρό να το επισκεφτώ...

τελικά.... ένα ωραίο βράδυ... στην ταράτσα....

Χώρος: ωραίο περιβάλλον με άψογη θέα στην ταράτσα

Πιάτα:

1 Σαλάτα με ρόκα: μικρή ποσότητα, οκ φαντάζομαι έτσι είναι στα << καλά εστιατόρια>>...... αλλά και πάλι ήταν απλά κάποια φύλλα ρόκα πεταμένα σε ένα πιατάκι με φλουδίτσες παρμιτζάνο

2 Λουκουμάδες γεμιστοί με σος ροδιού, διαφημισμένο ορεκτικό, οκ... συμπαθητικό

3 Σουτζουκάκια-κεφτεδάκια πάνω σε πιτάκια: απαράδεκτο για μαγαζί που θέλει να λέγεται εστιατόριο (οποιοδήποτε μεζεδοπωλείο-ψητοπωλείο-ταβέρνα νομίζω το βγάζει καλύτερο)

Κυρίως πιάτα:

4 Μοσχάρι σιδηρόδρομος με πούρε με wasabi (από τα πιο διάσημα πιάτα), το κρέας οκ... αλλά ο πουρές....... ίσα ίσα φτάνει να καταστρέψει το πιάτο τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα λογο wasabi

5 Ριζότο με καλαμπόκι..... τίποτα ιδιαίτερο έως αδιάφορο....

Κρασί εμφιαλωμένο: Κανένας chardonay

Νερό: εμφιαλωμένο

Δώσαμε γύρω στα 90 ευρώ

Δεν ξέρω τι έφταιξε και τι όχι...... ενδεχομένως να είχαμε πολύ υψηλές προσδοκίες.......... πάντως και ο σεφ ήταν στο μαγαζί... και στην κουζίνα.. προς τιμήν του αυτό...

ίσως να το ξαναεπισκεφθώ μετά από πολύ πολύ καιρό.....