Loader

Περιγραφή

Παραδοσιακή κουζίνα, με πιάτα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παρασκευή έως Κυριακή και μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

6 medium

03 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Πριν από λίγες μέρες, Κυριακή μεσημέρι, παρέα τεσσάρων ατόμων, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το "Αθήρι". Δεν κρύβω ότι το εστιατόριο του σεφ Αλέξανδρου Καρδάση αποτελεί για μένα ιδανική επιλογή, όταν πρόκειται να απολαύσουμε ένα καλό γεύμα και αυτός ήταν ο λόγος που το πρότεινα και στους συνδαιτυμόνες μου, εξάλλου όλοι είχαν επισκεφτεί ξανά το εστιατόριο στο παρελθόν και είχαν αποκομίσει πολύ θετικές εντυπώσεις.

Ο εσωτερικός χώρος του νεοκλασικού κτηρίου στον Κεραμεικό, όπου και καθίσαμε λόγω του βροχερού καιρού, χαρακτηρίζεται από απλή, λιτή, αλλά καλόγουστη διακόσμηση και "βιομηχανικό" design. Ωστόσο το "δυνατό χαρτί" είναι η υπέροχα φωτισμένη αυλή, στην οποία και σας προτρέπω να καθίσετε κάποιο βράδυ για το χρονικό διάστημα από εδώ και πέρα που καλυτερεύει ο καιρός.

Μας υποδέχτηκε μια ευγενέστατη κοπέλα που μας βοήθησε να διαλέξουμε τραπέζι και αμέσως μετά μας έφερε καταλόγους και ρώτησε αν θέλαμε να πιούμε νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο. Επιλέξαμε το πρώτο και η κανάτα που κατέφθασε αμέσως, ανανεώθηκε πολλές φορές στη διάρκεια του γεύματός μας, χωρίς να χρειαστεί να το ζητήσουμε.

Επίσης, την ώρα της παραγγελίας ρωτηθήκαμε αν επιθυμούμε να μας φέρουν ψωμάκια, απαντήσαμε θετικά και πράγματι μας έφεραν μετά από λίγο φρεσκοψημένα πεντανόστιμα λευκά και μαύρα ψωμάκια. Ως καλωσόρισμα προσφέρθηκε μια εξαιρετική βελουτέ σούπα λαχανικών που μας προϊδέασε θετικά για τη γευστική εμπειρία που θα ακολουθούσε.

Συγκεκριμένα παραγγείλαμε και απολαύσαμε:
- Σαλάτα µε µπρόκολο, αβοκάντο, λάχανο, καρότο, κολοκυθόσπορο και λαδολέµονο µουστάρδας. Η μίξη των λαχανικών μας φάνηκε άψογη, το λαδολέμονο μουστάρδας προσέθετε γευστική ένταση.

- Χόρτα εποχής µε σάλτσα πορτοκάλι και φιστίκια Αιγίνης. Βρασμένα "τόσο-όσο" τα χόρτα αναδεικνύονταν γευστικά χάρη στην όξινη γεύση της σάλτσας πορτοκαλιού.

- Χορτοπιτάκια µε µήλο και δυόσµο σε πουρέ κυδώνι. Πρωτότυπη και πολύ γευστική συνταγή, πολύ νόστιμος ο συνδυασμός φύλλου, χόρτων και του πουρέ κυδωνιού.

- Φάβα Σχοινούσας µε καραμελωμένο κρεμμύδι και γλυκό τοματάκι. Παρότι αραιή, η φάβα ήταν εξαιρετικά νόστιμη, ειδικά όταν τη δοκίμαζε κάποιος σε συνδυασμό με το καραμελωμένο κρεμμύδι και το γλυκό τοματάκι.

- Μυλοκόπι ψητό µε σαλάτα ρέβα, καρότο, ραπανάκι, δυόσµο και µοσχολέµονο. Αυτή ήταν η δική μου επιλογή για κυρίως πιάτο. Το ψάρι άψογα ψημένο, να κρατάει τους χυμούς του, έδενε αρμονικά με την έντονα όξινη γεύση της σαλάτας.

- Μοσχαρίσιο µάγουλο γάλακτος µε χειροποίητες πέτουλες και γραβιέρα Αρκαδίας. Αυτό το πιάτο επέλεξαν οι κυρίες της παρέας και έμειναν ενθουσιασμένες. Τα μάγουλα κυριολεκτικά έλιωναν στο στόμα. Πεντανόστιμα και σωστά βρασμένα τα χειροποίητα ζυμαρικά (πέτουλες) έπαιρναν γευστική ένταση από τη γραβιέρα.

- Γαριδοµακαρονάδα µε χειροποίητα ζυµαρικά, αρωµατισµένη µε αστεροειδή γλυκάνισο και σησαµέλαιο. Ο τέταρτος της παρέας που την παρήγγειλε, ξαφνιάστηκε όταν είδε ότι τα χειροποίητα ζυμαρικά προσέγγιζαν στην όψη τα νουντλς. Ωστόσο, ικανοποιήθηκε από τη γλυκόξινη γεύση της σάλτσας.

Για επιδόρπιο, δοκιμάσαμε creme brulee σε τρεις γεύσεις (πορτοκάλι-κάρδαμο, ελληνικός καφές, καραμέλα). Τέλειες και οι τρεις, έντονες και ξεχωριστές γλυκές γεύσεις, για να κλείσει ένα όμορφο γεύμα.

Ο λογαριασμός ανήλθε στα 27-28 ευρώ το άτομο, τιμή απόλυτα λογική για την ποιότητα των φαγητών, των πρώτων υλών, τον εξαιρετικά όμορφο χώρο και την άψογη εξυπηρέτηση.

Συμπέρασμα: Για μένα κάθε γεύμα στο "Αθήρι" είναι μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία! Σε έναν εξαιρετικό χώρο (επαναλαμβάνω προτείνω ανεπιφύλακτα την επίσκεψη βράδυ για δείπνο στην υπέροχη αυλή), σερβίρονται άψογα μαγειρεμένες γεύσεις ελληνικής κουζίνας. Να επισημάνω ότι το μενού αλλάζει κάθε εποχή, προστίθενται ή αφαιρούνται υλικά προσεκτικά επιλεγμένα από αξιόλογους παραγωγούς από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Η εξυπηρέτηση είναι άψογη από το ευγενέστατο προσωπικό. Τι θα μπορούσε να βελτιωθεί; Το value for money! Παρότι το "Αθήρι" έχει λάβει τη διάκριση Michelin Bib Gourmand για την καλή σχέση ποιότητας τιμής "good quality, good value cooking for under €40" επί τρία συναπτά έτη, 2015, 2016, 2017, εκτιμώ ότι θα μπορούσαν να είχαν καθιερώσει κάποιο ειδικό μενού γευσιγνωσίας σε ακόμα καλύτερη τιμή και ειδικότερα, για κάποιες μέρες της εβδομάδας. Παρά ταύτα, το value for money παραμένει πολύ καλό. Σίγουρα, δεν είναι το εστιατόριο που θα επισκεφτεί κάποιος πολύ συχνά, είναι όμως μια σίγουρη επιλογή για ξεχωριστές περιστάσεις!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη George G..

Πλαταιών 15, Κεραμεικός

210 3462983 - 210 4940672