Loader

Περιγραφή

Παραδοσιακή κουζίνα, με πιάτα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παρασκευή έως Κυριακή και μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

22 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Το Αθήρι το επιλέξαμε για μια πολύ σπέσιαλ βραδινή έξοδο που αφορούσε το να κάνουμε το τραπέζι σε ένα ζευγάρι που μόλις είχαμε παντρέψαμε με τον σύζυγο μου.

Η επιλογή του μέρους ήταν του τελευταίου που έχει βάλει σαν στόχο μάλλον [?] να επισκεφθούμε όλες τις μοντέρνες ταβέρνες μέσα στο 2017 και όπως πάει μάλλον το καταφέρνουμε. Οι νεόνυμφοι είναι από Πάτρα και έχοντας περάσει εκεί ένα 3ήμερο λόγω γάμου με πολλά γεύματα και εορτασμούς [κρίμα που δεν έχει κριτικές για Πάτρα το ask4food γιατί ανακάλυψα κάτι καλά διαμαντάκια.. όποιος βρεθεί προς Αχαΐα μεριά να πάει στο Destinto στο Ρίο!! ] και πολύ καλό φαγητό, θέλαμε να τους ανταποδώσουμε το τραπέζι με κάτι εξίσου καλό.


Το μενού στο Αθήρι αλλάζει με τους μήνες, λόγω της εποχικότητας των υλικών που είναι την εκάστοτε περίοδο στα φόρτε τους. Το Αθήρι βρίσκεται στον Κεραμικό ακριβώς πίσω από το BIOS για όσους ξέρουν την περιοχή. Το parking μπορεί να φανεί δύσκολο αλλά πρέπει να τονίσω κάτι που δεν λέγετε πολύ και είναι κρίμα, ότι το Αθήρι προσφέρει στους πελάτες του parking ακριβώς δίπλα από την είσοδο του… κάτι που όπως είπα δεν διαφημίζετε με αποτέλεσμα αρκετές παρέες να αργούν εξαιτίας του άσκοπου τελικά ψαξίματος.

Η αυλή του είναι μεγάλη και θυμίζει λίγο θερινό κινηματογράφο. Δεν ξέρω γιατί έκανα αυτόν τον συνειρμό, μπορεί οι καρέκλες που είναι του «σκηνοθέτη» που λέμε, μπορεί ο τεράστιος χώρος που είναι απλωμένα τα τραπέζια που κι αυτά είναι τα απλά τα σιδερένια που βρίσκεις σε κάθε θερινό σινεμά, μπορεί η εντελώς αξιαγάπητη οικογένεια γατιών με τα μωρά τους που ήταν σίγουρα η ατραξιόν της βραδιάς που βρεθήκαμε εμείς εκεί.

Όλα αυτά σου δημιουργούσαν μια τρομερή οικειότητα με τον χώρο, σαν να είχες καλέσει τους φίλους σου στο μπαλκόνι σου ένα πράγμα. Ένα μειονέκτημα για τους ιδίους ή για τους γείτονες τους, είναι ότι η αυλή είναι τοίχο-τοίχο με τον από πίσω χώρο μιας πολυκατοικίας που ίσως εξηγεί και την έλλειψη μουσικής και μια γενικότερη «σιωπή» που επικρατούσε στον χώρο.

Ενώ όπως είπα επικρατούσε ένα πολύ οικείο συναίσθημα, ταυτόχρονα όλοι έτρωγαν αρκετά σιωπηλά και σε πολύ χαμηλούς τόνους, προφανώς γιατί όλα γίνονται σε μια αυλή υπό την σκιά μιας πολυκατοικίας κάτι που υποσυνείδητα μας έκανε όλους πιο χαμηλών τόνων. Κάτι που ενίσχυε ίσως και τον ρομαντισμό τελικά αυτής της αυλής.. ?
Από το μενού προσπαθήσαμε να δοκιμάσουμε όσο πιο πολλά γίνεται και σε αυτό βοήθησε το ότι είμασταν 4 στόματα αντί για 2 που πάμε συνήθως.
Θα ξεκινήσω από τα κυρίως πιάτα που ήταν και οι πρωταγωνιστές της βραδιάς μας.
Εγώ επέλεξα το κοκκινιστό πλιγούρι που στην περιγραφή γράφει μεν ότι έχει μελιτζάνες και πιπεριές Φλωρίνης αλλά στην πραγματικότητα ο τρόπος που έχει κατασκευαστεί αυτό το πιάτο είναι σε επίπεδα και θυμίζει μια vegan εκδοχή μουσακά στην όψη και στην γεύση. Σαφώς ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη όταν μπήκε η πρώτη μπουκιά στο στόμα μου και διαπίστωσα την ομοιότητα, γιατί εκ πρώτης όψεως δεν σε κερδίζει. Και αυτό γιατί έρχεται σε ένα τεράστιο πιάτο, ένα μικρό παραλληλόγραμμο κομμάτι σε επίπεδα όπως είπα, το οποίο δεν αντιλαμβάνεσαι κιόλας πώς να το φας? Το κόβω σε κομμάτια? Το κόβω με το πιρούνι? Το τρώω επίπεδο-επίπεδο? Αρκετά καλή προσπάθεια να παρομοιάσει μουσακά με το πλιγούρι κοκκινιστό όπως λέει και ο τίτλος του, το οποίο πλιγούρι όμως ήταν λίγο flat στην γεύση του καθώς ένιωσα ότι του έλειπε, όπως και σε όλο το πιάτο κάποιο καρύκευμα για να του δώσει λίγη ένταση. Ασφαλής επιλογή κατά τα άλλα αλλά όχι ΟΥΑΟΥ. 14€

2η επιλογή ήταν το κοκκινιστό μοσχαράκι με χυλοπίτες, ένα πιάτο κλασσικό και αγαπημένο και φυσικά άριστα εκτελεσμένο. Το μοσχαράκι όπως ήταν λογικό έλιωνε και μόνο που το ακούμπαγες με το πιρούνι και οι χυλοπίτες ήταν όσο βλάχικες έπρεπε γιατί εάν δεν σου μυρίζει αυγό η χυλοπίτα δεν είναι χυλοπίτα, σωστά? Ο σύζυγος μου που το προτίμησε ξετρελάθηκε. Πολύ γενναιόδωρη μερίδα και με την σωστή αναλογία τριμμένου ανθότυρου Κρήτης από πάνω. 17€
3η επιλογή ήταν η πανσέτα μαγειρεμένη σε κενό αέρος. Αυτός ο τρόπος μαγειρέματος ομολογώ ότι ήταν κάτι καινούργιο για μένα σαν άκουσμα, και ακόμα και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω πλήρως τι τελικά σημαίνει, δεδομένου ότι στην όψη αλλά και στην γεύση δεν είχε καμία απολύτως διαφορά από μια «κοινή» πανσέτα. Τώρα ίσως λίγο το γειώνω και δεν το θέλω γιατί τα σχόλια που άκουσα ήταν διθυραμβικά.

Η μερίδα τεράστια και η επιλογή του πιάτου από γυναίκα είχε σαν αποτέλεσμα να της πέσει βαρύ [βάλε και τα καραμελωμένα κρεμμύδια μέσα] και να μην μπορεί να το ολοκληρώσει. Φυσικά δεν έμεινα μπουκιά καθώς φρόντισαν για αυτό οι κύριοι του τραπεζίου. 17€
4η και τελευταία επιλογή κυρίως ήταν η μοσχαρίσια ταλιάτα που παρουσιάστηκε στο πιάτο όσο απλή αξίζει σε τέτοιου είδους πιάτο που οποιοδήποτε συνοδευτικό σε μεγάλη ποσότητα είναι φλυαρία. Εξαιρετικά ψημένη, ζουμερή και αρωματική. Ένα πολύ ασφαλές πιάτο που σε χορταίνει χωρίς τις τύψεις που μπορείς να έχεις επιλέγοντας κάτι άλλο. 19€

Πριν από τα κυρίως για την μέση επιλέξαμε τα: την ελληνική σαλάτα με παξιμάδι από χαρούπι που ήταν μια ζωγραφιά στον ουρανίσκο, το ξεροτήγανο με την φουρνιστή ντομάτα και το αυγό ποσέ εσωτερικά, την φάβα που με την ποικιλία των ψωμιών που έρχονται έπειτα από ερώτηση στην αρχή ήταν ότι έπρεπε για να προθερμάνομε το στομάχι μας για τα κυρίως που ακολούθησαν και τέλος την ψητή πιπεριά Φλωρίνης

Για το τέλος κρατήσαμε τα επιδόρπια που εντάξει μόνο μια λέξη τα περιγράφει καθώς δοκιμάσαμε και τα 3 του μενού: ΕΠΟΣ.
Crème brulee 3 γεύσεων πορτοκάλι, καφές και καραμέλα σερβίρονται προφανώς σε ξεχωριστά λευκά πυρίμαχα σκεύη και ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο. Όσο περίεργο και δύσκολο ενδεχομένως είναι να δώσεις ένταση και γεύση σε ένα τόσο χαρακτηριστικό γλυκό όσο το Crème brulee, και συγκεκριμένα τις παραπάνω γεύσεις, αυτό το γλυκό ξεχείλιζε από φαντασία

Τάρτα με εσπεριδοειδή και αφρό γιαουρτιού που είναι ότι κανείς μπορεί να περιγράψει απλά σαν μια τάρτα μήλου ή μηλόπιτα αλλά εκατό φορές καλύτερη, πιο αφράτη, πιο φρέσκια και πιο δεμένη απ’ ότι κανείς έχει δοκιμάσει για τάρτα μήλου ή μηλόπιτα. Παρόλο που δεν είναι φίλη με τα «λευκά» γλυκά και προτιμώ τις σοκολάτες-καραμέλες, για τους φαν του είδους είναι must have!

Τέλος άφησα την μους σοκολάτας που συνδυαζόταν με μπισκότο και πραλίνα και φουντούκι χωρίς πολλά πολλά λόγια καθώς ήταν απλά θεϊκή

Για όλα τα παραπάνω και με ένα μπουκάλι κρασί που μας σύστησε ο σερβιτόρος μας βάση των επιλογών μας πληρώσαμε περίπου 170€. Κάνοντας την διαίρεση προκύπτει ένα ποσό 42,5€ που γενικά το λες ακριβό. Τα δικαιολογώ όμως τα συγκεκριμένα και λόγο της περίστασης αλλά και γιατί δοκιμάσαμε σχεδόν όλον τον κατάλογο και κατά 90% μείναμε ικανοποιημένοι.

Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε το ότι υπήρχαν πολλές παρέες από τουρίστες στο μαγαζί, added bonus στην εμπειρία οι τρομερά ευγενικοί μα πάνω απ’ όλα ενημερωμένοι σερβιτόροι που ήξεραν όχι μόνο το μενού απέξω όπως οφείλουν αλλά ήταν σε θέση και είχαν την διάθεση να σε καθοδηγήσουν σε αυτό και να σε κάνουν να παραγγείλεις τελικά κάτι με το οποίο αισθάνεσαι ασφαλής ότι διάλεξες για να χορτάσεις και παράλληλα να ευχαριστηθείς.

Στο Αθήρι πιστεύω ότι το φαγητό είναι εμπειρία και αυτό για μένα αξίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο

12 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Αθήρι. Μια πολύ καλή πρόταση, σε προσιτές τιμές; Ή μήπως μια απλώς συμπαθητική πρόταση, υψηλά τιμολογημένη;; Εγώ θα καταθέσω την εμπειρία και την γνώμη μου κι ο καθένας θα κρίνει βάσει της λογικής και του γούστου του.

Επίσκεψη αρχές Σεπτεμβρίου όταν ακόμα ο καιρός πρόσταζε αναζητήσεις δροσιάς στις όμορφες αυλές της Αθήνας. Έτσι, κι αφού το συγκεκριμένο εστιατόριο περίμενε πολύ καιρό στην wish list μου, αποφάσισα πριν κρυώσει ο καιρός να προλάβω ν’ απολαύσω και την αυλή του.

Ο εξωτερικός χώρος λοιπόν είναι αρκετά μεγάλος, με διαφορετικά χαμηλά υψομετρικά επίπεδα και τα τραπέζια σε αρκετά άνετη διάταξη που δεν δημιουργούν κλίμα δυσφορίας, ούτε προβλήματα αδιακρισίας μεταξύ των παρευρισκομένων. Βέβαια από την άλλη, δε μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε. Θα μπορούσαν να τον έχουν επιμεληθεί πιο επισταμένα πιστεύω.

Για τον εσωτερικό τώρα δε μπορώ να έχω σαφή εικόνα γιατί διασχίσαμε στον δρόμο για την αυλή, ένα χώρο με ξύλινο δάπεδο και τζάμια -που ήταν ανοιχτά για την εποχή- εντελώς άδειο από τραπέζια, με τον ένα τοίχο μπαίνοντας δεξιά να είναι γεμάτος αποκόμματα από έντυπο υλικό με άρθρα για φαγητό/εστίαση και ως επί τω πλείστον για το εστιατόριο και τον ιδιοκτήτη-chef Αλέξανδρο Καρδάση. Υπήρχε και μια σκάλα που οδηγούσε σε όροφο αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς είναι διαμορφωμένο τον χειμώνα το εστιατόριο κι αν λειτουργεί σε δυο πατώματα, οπότε δε μπορώ να κρίνω. Οι τουαλέτες ήταν σε άριστη κατάσταση.

Η εξυπηρέτηση καλή, χωρίς όμως να επιδέχεται περαιτέρω μνείας.

Ο κατάλογος είναι μικρός οπότε δεν μπερδεύει.

Ξεκινήσαμε με καλωσόρισμα (πραγματικό αφού δεν χρεώθηκε), σούπας καρότου με πορτοκάλι και πιπερόριζα, που αποτέλεσε μια ωραία αρχή.

Παραγγείλαμε από ορεκτικά:

- Τάρτα από φύλλο με πουρέ φασολιού, γλυκιά πάπρικα και παστουρμά θαλάσσης 4€. Οικονομικό ορεκτικό ε; Μη βιάζεστε.

Ο παστουρμάς θαλάσσης απ’ ότι μας είπε ο σερβιτόρος προέρχεται από κομμάτι μπακαλιάρου με τσιμένι. Το φύλλο ήταν πολύ λεπτό και τραγανό τύπου κρούστας. Τι μέγεθος έχετε στο μυαλό σας όταν ακούτε τάρτα; Ε, ό, τι κι αν είχατε μέχρι τώρα στο μυαλό σας, ξεχάστε το. Εντάξει βέβαια δεν περιμέναμε ότι θα ερχόταν κανένα ταψί τάρτας, άλλωστε από την τιμή του και μόνο υποψιαστήκαμε τι θα επακολουθούσε, γι’ αυτό και επιλέξαμε τρία ορεκτικά στο σύνολο.

Η τάρτα είχε μέγεθος διαμέτρου ενός μπισκότου oreo! Την κοίταζα αρκετή ώρα για ν’ αποφασίσω πως θα την μοιράσω ώστε να μην διαλυθεί. Tην χώρισα προσεκτικά στη μέση και πήραμε ουσιαστικά μια μπουκιά ο καθένας. Εγώ είχα την τύχη να γευτώ τον -γευστικό κατά τα άλλα- παστουρμά θαλάσσης, η φίλη μου όμως…δεν ήταν τόσο τυχερή! Στην μπουκιά της, η οποία τιμάται στα 2,00€ (κάτι λιγότερο από χιλιαρικάκι δηλαδή για να μην ξεχνιόμαστε), υπήρχε μόνο πουρές φασολιού.

- Σαγανάκι με 3 τυριά και μαρμελάδα πορτοκάλι χ 3€.

Εδώ δεν θα σχολιάσω το μέγεθος που εντάξει, όπως καταλαβαίνετε δεν θα μπορούσε να είναι ούτε αυτό μεγάλο, αν και ήταν ικανοποιητικότερο από το πρώτο. Θα πω όμως ότι ένα σαγανάκι αποτελούμενο από τρία πραγματικά εξαιρετικής ποιότητας τυριά μπορεί να ανεβάσει τον πήχη ενός ορεκτικού πολύ ψηλά. Αλλά…σκέτο λέει τίποτα;; Όχι, τίποτα απολύτως γιατί στο τέλος θα μείνει στο στόμα η λιπαρότητα των τηγανιτών τυριών. Οπότε χρειάζεται κάτι είτε αρκετά όξινο (λεμόνι) είτε κάτι αρκετά γλυκό (μαρμελάδα στην προκειμένη) ώστε να έρθουν αυτά τα δύο σε αντίθεση και να ισορροπήσουν στο τελικό αποτέλεσμα.

Και ρωτάω τώρα; Που πήγε η μαρμελάδα οέοοο; Η μαρμελάδα δυστυχώς στον βωμό της γκουρμέ παρουσίασης του πιάτου, έχασε τον καταλυτικό ρόλο της εξισορρόπησης της συνταγής και πήρε τον διακοσμητικό. Έτσι όντας αδύνατον να φτάσει και να καλύψει τις μπουκιές αυτών των κατά τα άλλα υπέροχων τυριών, χάθηκε μαζί και κάθε ελπίδα να ανέβει ο πήχης αυτού του ορεκτικού. Η ανυπαρξία της μαρμελάδας δυστυχώς ήταν τέτοια που δε μπορώ να κρίνω ούτε την μαρμελάδα καθεαυτή. Κρίμα.

- Πέτουλες με βετούλι, γραβιέρα Νάξου και γιαούρτι πασκιτάν 7€

Αναγκαία η επεξήγηση ήρθε από τον σερβιτόρο γιατί από την περιγραφή, μόνο την γραβιέρα καταλάβαμε και το γιαούρτι (σκέτο χωρίς το πασκιτάν). Λοιπόν εξηγώ για όσους δεν γνωρίζουν. Πρόκειται για αρνάκι γάλακτος (βλέπε βετούλι), με ένα είδος ζυμαρικού θα λέγαμε που μοιάζει με κρέπα (βλέπε πέτουλες) και ένα ποντιακό πικάντικο γιαούρτι (βλέπε πασκιτάν)…η γραβιέρα δεν χρειάζεται συστάσεις βεβαίως. Πρόκειται για ένα ορεκτικό τέλεια μαγειρεμένο, χωρίς ίχνος βαριάς μυρωδιάς, ευτυχώς αυτή τη φορά σε πιο λογική μερίδα.

Και πάμε στα κυρίως

- Κριθαρότο γαρίδες με σχοινόπρασο 16€. Το ωραιότερο πιάτο μακράν της βραδιάς παρότι ελειπές κι αυτό σε μερίδα. Υπέροχη γεύση, άψογα χυλωμένο το κριθαρότο, ζουμερές και πεντανόστιμες οι γαρίδες, περίπου σε 6 τμχ μικρές καθαρισμένες.

- Τσιπούρα με κάπαρη, πράσινες ελιές και γίγαντες χ 16€. Καλοψημένη, ζουμερή αλλά μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει κάτι που να με κάνει να θυμάμαι αυτό το πιάτο πέρα από την τιμή του.

Πάμε στα γλυκά

- Μους σοκολάτας με τουίλ φουντουκιού και dulce de leche (καραμελωμένο γάλα) χ 6€. Ωραία παρουσίαση αλλά από γεύση δεν ήταν αυτό που περίμενα. Η μους απλά συμπαθητική και το τουίλ εξαιρετικά λεπτό και φινετσάτο στην εμφάνιση, όμως δεν έβγαζε την μυρωδιά, ούτε την γεύση του φουντουκιού αλλά ούτε καν βούτυρου.

- Crème brulee τριλογία γεύσεων, πορτοκάλι - καραμέλα - κάρδαμο/καφέ χ 6€ ‘Ηταν το δεύτερο στο σύνολο πιάτο που ευχαριστηθήκαμε στο Aθήρι. Σερβιρίστηκε σε 3 μικρά μπολ άλλωστε το συγκεκριμένο γλυκό δεν “σηκώνει” ιδιαίτερη διακόσμηση, αλλά το παιχνίδι αρωμάτων και γεύσεων ήταν απόλυτα επιτυχές. Το προβάδισμα πήρε κατά κοινή ομολογία ο συνδυασμός καφέ/κάρδαμου, δεύτερο ήρθε το πορτοκάλι και τρίτη η καραμέλα καθώς πίκριζε λίγο.

Τα παραπάνω με 2 κόκα κόλες χ 2,50€ έκαστη, ψωμί στα 2€ και νερό σε μπουκάλι που ανανεωνόταν διαρκώς, πληρώσαμε 65,00€.

Άρα υπολογίστε ότι όσοι προτιμούν και ένα μπουκάλι κρασάκι από την αξιόλογη κατά τα άλλα wine list (άσχετα αν εμείς δεν είμαστε του κρασιού) θα πρέπει να προσθέσετε ένα 10ευράκι περίπου έκαστος ανάλογα την ετικέτα πάντα.

Καταλήγω ότι αναπόφευκτα συγκρινόμενο με άλλα τρία τουλάχιστον (πρόχειρα υπολογισμένα) εστιατόρια της ίδιας τάξεως, που δεν θα αναφέρω ονομαστικά για προφανείς λόγους, τα 32€ δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας. Και δεν το κρίνω από την οικονομική πλευρά μόνο, γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν κάναμε έκπτωση στον αριθμό των πιάτων που πήραμε. Δεν θα παραπονιόμουν αν έδινα 40-45€ για μια γευστική εμπειρία πολύ καλή, που θα την θυμόμουν για καιρό, ασχέτως με το πόσο συχνά θα μπορούσα να την απολαμβάνω.

Ένα πιάτο όμως και ένα επιδόρπιο δεν είναι ικανά να με φέρουν πίσω, σε κανένα εστιατόριο. Κλείνω συμπεραίνοντας ότι ωραίες είναι οι γκουρμέ γεύσεις και οι παρουσιάσεις, αλλά θα πρέπει να βλέπουμε και λίγο πιο πέρα από αυτές, καθώς ο πελάτης με τον εστιάτορα θα πρέπει να έχουν πάντα μια αμφίδρομη σχέση. Και στην προκειμένη περίπτωση ικανοποιήθηκε μόνο η μια πλευρά…!

Συνεπώς το Αθήρι υπό τις παρούσες συνθήκες, δύσκολα θα το επισκεπτόμουν ξανά.

04 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι είναι συνολικά ένα από τα καλύτερα εστιατόρια που έχω επισκεφτεί.

Η επίσκεψή μας έγινε καλοκαίρι και για αυτό δεν έχω δει το εσωτερικό. Η αυλή είναι πολύ όμορφη, με χαμηλό αλλά καλό φωτισμό και άνετες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών. Μοναδική ένσταση τα σουπλά και η απουσία τραπεζομάντηλου, αλλά αυτό είναι προσωπική προτίμηση. Προσφέρεται και δωρεάν στάθμευση δίπλα από το εστιατόριο.

Το φαγητό ήταν εξαιρετικό. Το μενού αλλάζει κατά διαστήματα οπότε δεν θεωρώ σκόπιμο να προτείνω πιάτα. Ό, τι δοκιμάσαμε πάντως ήταν πολύ εύγευστο.

Η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή. Ο σερβιτόρος ευγενικός και πανταχού παρών διακριτικότατα. Όλα ήρθαν στην ώρα τους με τις σωστές αποστάσεις ανάμεσα και το λευκό κρασί σερβιρίστηκε δροσερό-δροσερό.

Πληρώσαμε περίπου €70 τα δύο άτομα για ένα πλήρες δείπνο με σαλάτα, τρία μικρά ορεκτικά, δύο κυρίως, δύο γλυκά και μία φιάλη εμφιαλωμένο κρασί. Θεωρώ ότι για το φαγητό που φάγαμε ήταν άκρως ικανοποιητικά και ο μόνος λόγος που δεν το έχουμε επισκεφτεί ξανά είναι ότι η παρέα του site μας έχει κάνει να έχουμε μία μεγάλη "προς επίσκεψη" λίστα εστιατορίων!

4 medium

07 Ιουν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Επισκέφθηκαμε παρεα 6 ατομων το Αθηρι την 1η Ιουνίου στο πλαίσιο της γιορτής του αθηνοράματος (set menu με 50% εκπτωση) όπου γευτηκαμε ένα πολύ χορταστικο μενού 6 πιάτων. Είχαμε πολλές προσδοκίες από το μαγαζί που όμως δυστυχώς δεν επαληθευτηκαν.

Ξεκινοντας από τον χώρο, στα συν το δωρεάν πάρκινγκ κ η πολύ όμορφη αυλή. Βέβαια μπαίνοντας μου έδωσε την αίσθηση ότι ήταν πρόχειρο στημένη, ίσως επειδή είναι αρχή σεζόν δεν είχαν βγάλει όλα τα τραπέζια έξω στην καλοκαιρινή διαταξη.
Το σέρβις ήταν διακριτικό, δεν έχω να πω κάτι αρνητικό.

Στα του γεύματος τώρα. Ξεκινήσαμε με μια σούπα καροτο/πορτοκαλί πολύ καλή. Για τη σαλατα που ακολουθησε δεν εχω προσωπικη γευση καθοτι εγκυος δεν μπορουσα να φαω ουτε το μαρουλι ουτε το μαριναρισμενο λαβρακι ουτε τον ταραμα. Οι υπολοιποι την χαρακτηρισαν αδιαφορη. Έπειτα μας έφεραν χορτοπιτακια τα οποία είχαν φοβερή ζυμη αλλά η γέμιση απογοητεύε, δεν ειχε συνοχή κ η συνοδευτική σάλτσα ήταν αδιάφορη. Το highlight της βραδιάς ήταν το επόμενο πιάτο, η δίπλα με τον κιμά με κακάο κ τη σάλτσα γιαουρτιού. Η γεύση φοβερή, ισορροπημένη, θύμιζε κάτι από chilli con carne, κ η δίπλα αν κ τηγανιτη δεν ήταν καθόλου λαδερη, πολύ τραγανή κ νόστιμη. Το κυρίως όμως ήταν η απογοήτευση. Πάνσετα μαγειρεμένη σε κενό αέρος με μους από φασόλια κ σως τεριακι. Ήταν απίστευτα αλμυρο σε σημείο που εγώ κ άλλη μια κοπέλα δεν φαγαμε πάρα δύο μπουκιές.

Επιπλέον ο πουρές φασολιών δεν του ταίριαζε κ μαζί με τη σως έβγαινε ένα άσχημο αποτέλεσμα. Κανείς απ την παρέα δεν το ευχαριστηθηκε. Ευτυχώς το γλυκό μας αποζημίωσε, μια πολύ καλή μους σοκολάτας με πολύ γευστική σάλτσα φραουλας.
Συνοψίζοντας, από τα 6 πιάτα μόνο 1 πραγματικά σου άφηνε το κάτι διαφορετικό να θυμάσαι οπότε δεν νομιζω να το ξαναεπισκεφθω. θεωρώ πως μπορείς εύκολα να βρεις την ιδια καλή ποιότητα φαγητού, χωρίς να τρως κατι εκπληκτικό από μεριά προτοτυπιας, στην μισή τιμή.

3 medium

16 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
65-80

Επισκέφθηκα με παρέα το Αθήρι στην εσωτερική του αίθουσα την περασμένη βδομάδα. Ωραίος χώρος, ευγενικό σέρβις, καλή γνώση των πιάτων και της λίστας κρασιών. Μου άρεσε που ερωτηθήκαμε για την προτίμησή μας σε νερό (βρύσης ή εμφιαλωμένο), καθώς και για το ψωμί. Το θεωρώ πολύ καλό δείγμα επαγγελματισμού, τη στιγμή μάλιστα που πολλά εστιατόρια επιδεικτικά το αγνοούν.

Στα πρώτα δοκιμάσαμε το μαριναρισμένο λαβράκι σε λεμόνι με λευκή ταραμοσαλάτα. Πολύ καλή εκτέλεση, ιδίως η αφράτη ταραμοσαλάτα. Το λαβράκι μου άρεσε επίσης, αν και προτιμώ την εκδοχή του με κόλιανδρο σε πιάτο που δοκίμασα παλιότερα. Δοκιμάσαμε επίσης σαγανάκι 3 τυριών με σάλτσα πορτοκάλι, ελαφρά παρασκευασμένο, αλλά χωρίς να αποτυπώνεται στη γεύση. Ωραιότατες οι πέτουλες (είδος χυλοπιτών φαντάζομαι) με βετούλι κοκκινιστό (νεαρός τράγος), γραβιέρα Νάουσας και γιαούρτι πασκιτάν. Νόστιμο το κρέας και πολύ καλής ποιότητας κρίνοντας από τη βαθιά ζουμερή γεύση του. Εξίσου νόστιμη η βάση, στην ουσία μια μικρή χειροποίητη πιτούλα γεμιστή με τη γραβιέρα πάνω στην οποία τοποθετείται το κρέας. Ωραία η ισορροπία του κοκκινιστού κρέατος με το ξινούτσικο γιαούρτι.

Στα κυρίως δοκιμάσαμε τον κόκκορα με σαλάτα παντζάρι-καρύδι και σάλτσα μήλου, καθώς και χοιρινή πανσέτα μαγειρεμένη σε κενό αέρος με πουρέ πατάτας και κρύα σάλτσα γιαουρτιού. Ο κόκκορας δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Ίσως ο τρόπος παρασκευής στερεί από το κρέας του κόκκορα την ένταση, και τη σκληρότητα φυσικά, που το ξεχωρίζει από εκείνο της πουλάδας. Ίσως δεν μου ταίριαζε ο συνδυασμός με το μήλο και το παντζάρι, υλικά που κατά τη γνώμη μου δένουν καλύτερα με άλλα πουλερικά με πιο λιπαρή γεύση, όπως η πάπια. Η πανσέτα έδενε πολύ καλά με την ελαφριά σάλτσα μουστάρδας και συνοδευόταν από απολύτως πετυχημένο, βελούδινο και βουτυράτο πουρέ. Παρασκευασμένο φυσικά στο μύλο του πουρέ, όπως μου επιβεβαίωσε ο σερβιτόρος. Εύγε.

Ολοκληρώσαμε το δείπνο με την επίσης εξαιρετική σε σύλληψη και εκτέλεση τριλογία της crème brulée. Μου αρέσει η προσαρμογή άλλης κουζίνας στα εγχώρια δεδομένα και βρήκα πολύ πετυχημένο το συνδυασμό πορτοκαλιού με κάρδαμο.

Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με ένα ωραίο ροζέ Θυμιόπουλου. Ο λογαριασμός δεν ξεπέρασε τα 100 ευρώ/30 ανά άτομο. Καλή σχέση ποιότητας-τιμής για εστιατόριο του είδους του. Στα συν προσθέτω επίσης το αναρτημένο στο διαδίκτυο μενού και την ενημέρωση για την προέλευση των προϊόντων.

8 medium

24 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Επισκεφτήκαμε το Αθήρι στις 22.03.2016, καθώς είχαμε δει ότι έχει αποσπάσει πολλές βραβεύσεις.

Συνολικά θα λέγαμε (ως ζευγάρι) ότι η εμπειρία ήταν κατώτερη του αναμενομένου, χωρίς σε καμία περίπτωση να παραγνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό εστιατόριο. Ίσως το ότι είναι στον Michelin guide να ανέβασε υπερβολικά τις προσδοκίες μας.

Αρχικά, το ψωμάκι ήταν νοστιμότατο και η σούπα/ κέρασμα ενδιαφέρουσα.
Ίσως θα ήταν καλό να υπάρχει μια 3η σαλάτα ως επιλογή, ώστε να καλύπτεται ευρύτερη γκάμα προτιμήσεων.

Δεν επιλέξαμε σαλάτα, αλλά αποζημιωθήκαμε πλήρως από τα ορεκτικά με το τεμάχιο και το μικρό πιάτο, τα οποία θεωρήσαμε πολύ καλή σκέψη για να δοκιμάσουμε διαφορετικές γεύσεις. Επιλέξαμε χορτοπιτάκι (εξαιρετικά αρωματικό, αλλά η σος με κύμινο που το συνόδευε κάλυπτε τα πάντα), σαγανάκι τρία τυριά με σος πορτοκαλιού (πολύ καλό) και πέτουλες με βετούλι (εξαιρετικό πιάτο, υπερβολικά αλμυρό –όχι στην τιμή, που ήταν πολύ καλή). Σύνολο 15€

Από κυρίως πήραμε ψάρι ημέρας με ζοχούς και πουρέ κουνουπιδιού (πολύ καλή μερίδα) και χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με ουρά μόσχου και ζωμό μανιταριών (εξαιρετικό, αλλά και πάλι πολύ αλμυρό).

Από γλυκά, επιλέξαμε τη μους σοκολάτας, πού ήταν από τα καλύτερα γλυκά που έχουμε δοκιμάσει σε εστιατόριο.

Το συγκεκριμένο γεύμα σαν ποσότητα είναι υπέρ-αρκετό για να φύγει ένα ζευγάρι χορτάτο πληρώνοντας 62,5€ με ένα ποτήρι κρασί.

Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη και ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά.

Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με το αλάτι σε 2 από τα 3 «βασικά» πιάτα, θα επρόκειτο για ένα εξαιρετικό γεύμα.

Σημερινές

Ανακοινώσεις

2 ΝΕΕΣ

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΝ
Κάθε Τετάρτη όσο φας.....
Μουσικά Μεζεδ/λεία
Περιστέρι