Loader

Περιγραφή

Παραδοσιακές επιλογές, κυρίως ελληνικές γεύσεις.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

03 Νοε 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Παραμονή 28ης. Έβαλε επιτέλους κρύο, άντε να δούμε λίγο φθινόπωρο… Θέλω παλιακό ταβερνάκι. Να πάω με το παλιό μου τζην, να φάω φαγητό μαγέρικου, να αισθανθώ αυτή την ιδιαίτερη οικειότητα που νιώθει κάποιος (μιας ηλικίας, βεβαίως- βεβαίως) στα μαγαζιά αυτού του τύπου. Να με περιβάλλει η θαλπωρή της αχνιστής κατσαρόλας, ο επαγγελματίας σερβιτόρος (ή ο ενθουσιώδης φοιτητής, κατά περίπτωση) που χωρίς πολλά πολλά θ΄ακούσει και θα σημειώσει την παραγγελία, παρεμβαίνοντας τόσο όσο χρειάζεται για να προτείνει, ή να φρενάρει ατυχείς/ περιττές επιλογές. Σ΄αυτά τα ταβερνεία δεν πας έχοντας αδιαπραγμάτευτες γευστικές απαιτήσεις, ούτε ψάχνεις νεωτερισμούς και «πειραγμένες γεύσεις». Δεν πας επίσης για τον τέλειο εξαερισμό, το χώρο, την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου (λέμε τώρα! ) και τις πεντακάθαρες και cozy τουαλέτες. Είπαμε, πηγαίνεις για την ατμόσφαιρα, την αίσθηση της «γειτονιάς», πηγαίνεις για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, πηγαίνεις γιατί κάποτε, ''ο κόσμος ήταν εύκολος, ένας απλός παλμός. " Ήταν;

Τούτων δοθέντων λοιπόν, τι περιμένει ο εκάστοτε πελάτης ενός τέτοιου μαγαζιού; Να φάει ένα φαγάκι στα όρια της αξιοπρέπειας, να πιεί ένα κρασί και να πληρώσει το αντίστοιχο αξιοπρεπές αντίτιμο λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερθείσες παραμέτρους.
Δεν μου άρεσε, λοιπόν, στη ΛΕΥΚΑ τις προάλλες και ας τα πάρουμε με τη σειρά:

ΧΩΡΟΣ
Δεν είδα το εσωτερικό, είναι υπό ανακαίνιση. Ο εξωτερικός χώρος (δηλαδή η αυλή) είναι μια «κουρελομαργαρίτα», επιτρέψτε μου. Νάυλον, μια και μόνη λεμονιά σε ρόλο πρασινάδας, ελενίτ "τον ουρανό που κάναμε ταβάνι" και κάτι βαρέλια που έχουν ξεμείνει από τα παλιά κλέη της ταβέρνας. Άχρωμος, αδιάφορος, ξεπετουά.
ΣΕΡΒΙΣ
Ένας ευγενέστατος κύριος, με μια πολύ ωραία στολή εργασίας, πρόθυμα κι ευγενικά μας εξυπηρέτησε σε όλα. Δεν κατάλαβα αν ήταν σερβιτόρος ή είχε σχέση ιδιοκτησίας με το μαγαζί.
ΦΑΓΗΤΟ
Λαχανοντολμάδες: Κρεατένιοι, άοσμοι, με δεμένη σάλτσα, άκρως «επαγγελματικοί»
Εντόσθια: Σαν νερόβραστα, σε πιάτο του φρούτου, χάλια
Πατάτες τηγανιτές: Προ, τηγανισμένες σε τι λάδι άραγε; Μην είχε ξεμείνει από τις ολονύχτιες κρασομαχίες μεταξύ των συντρόφων του ΚΚΕ(μλ) και του ΜΛ ΚΚΕ;;;
Κολοκυθοκεφτέδες: Ομοίως με τις πατάτες. Ήταν τόσο κακό το λάδι που επισκίαζε την όποια γεύση
Μοσχαράκι κοκκινιστό: Όπως και οι λαχανοντολμάδες, κι αυτό τυπικά επαγγελματικό πιάτο με μπόλικη κανέλα και καλό κομμάτι μοσχάρι
Καπνιστή μπριζόλα: Τι να σχολιάσω; Αφού έτοιμες αγοράζονται, δεν υπάρχει κάποια τέχνη ή τεχνική από την πλευρά του μαγαζιού εκτός από το ψήσιμο, (που δεν είναι και δύσκολο εδώ που τα λέμε), όπως και να΄χει, ωραία ήταν
Σαλάτα: Πραγματικά το καλύτερο πιάτο της βραδιάς για μένα. Φρεσκοκομμένο και τρυφερό μαρούλι, λιαστή ντομάτα, παρμεζάνα
¾ ξυδοκρασάκι κόκκινο ΚΑΙ παγωμένο. Γιατί το βάζουν στο ψυγείο το έρμο; Ας μου απαντήσει κάποιος…Θα μου πεις, ας μην το΄πινες! Χμμμ, σωστά! Ας πούμε ότι δεν είχα επιλογή!
ΚΟΣΤΟΣ: 55e:3. Πολλά θαρρώ πως ήταν κι ούτε καταλαβαίνω τον τρόπο που τιμολογούν. Σωστά να κοστίζει η καπνιστή 10,40 αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να κοστίζει η σαλάτα 6,20.
Το αυτονόητο τηρήθηκε. Απόδειξη χωρίς να ζητηθεί, συρραμμένη με το δελτίο παραγγελίας.
Κεράστηκε και χαλβαδάκι. Ούτε υποχρεωτικό είναι, ούτε αυτονόητο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΗΣ ΠΟΘΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Μαγαζιά σαν τη ΛΕΥΚΑ είναι ωραίο να υπάρχουν και ο καθένας να τα στηρίζει στη γειτονιά του.
Αλλά για να συνεχίσουν να υπάρχουν πρέπει να αναβαθμίσουν την κουζίνα τους ή να προσαρμόσουν τις τιμές τους στην κουζίνα που μπορούν να προσφέρουν.
Η νοσταλγία είναι παγίδα για τους μεν, δεν είναι όμως σωστό να αποτελεί άλλοθι για τους δε...

Έκπτωση μέχρι 15%
Etable

Μαυρομιχάλη 121, Εξάρχεια

210 3614038