Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Ταξινόμηση:

17 Ιούλ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Επίσκεψη στα PROSOPA μετά από πολύ καιρό. Στην μία και μοναδική μου επίσκεψη (πριν από 3 χρόνια) είχα φύγει με άριστες εντυπώσεις, Παρόλα αυτά η επόμενη επίσκεψη άργησε πολύ να πραγματοποιηθεί. Ας δούμε λοιπόν πως πήγαν τα πράγματα αυτή τη φορά.
Παρασκευή βράδυ λοιπόν μετά από αναγκαία κράτηση φθάσαμε στα PROSOPA στην περιοχή του Ρουφ και παρκάραμε με χαρακτηριστική ευκολία, σχεδόν απέξω. Και αυτήν τη φορά καθίσαμε στην κυρίως αίθουσα με τις ανοιχτές τζαμαρίες και την άμεση οπτική πρόσβαση στις σιδηροδρομικές γραμμές. Για το χώρο-ατμόσφαιρα δεν έχω κάτι άλλον να προσθέσω σε σχέση με την παλιότερη κριτική. Ατμοσφαρικός, με όμορφη και λιτή διακόσμηση βιομηχανικού στυλ που ταιριάζει απόλυτα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται το εστιατόριο. Μουσική σε σωστή ένταση, η καθαριότητα εμφανής, όλα καλά. Ο χαμηλός φωτισμός με ενόχλησε κάπως αυτήν την φορά, γρήγορα ωστόσο τον συνηθίζεις.

Η εξυπηρέτηση χωρίς προβλήματα διεκπεραιώνεται από το πολυπληθές προσωπικό. Ένα ζήτημα που δημιουργήθηκε στο τέλος με τη μη εξαργύρωση έκπτωσης λόγω κράτησης μέσω e-table αντιμετωπίστηκε με απόλυτη διακριτικότητα. Αυτό ωστόσο που έκανε και πάλι τη διαφορά ήταν τα πλούσια κεράσματα, για τα οποία θα τα πούμε αναλυτικότερα στη συνέχεια. Το σίγουρο είναι πάντως ότι όλα αυτά τα χρόνια τα PROSOPA δεν άλλαξαν πολιτική ως προς τα κεράσματα.

2 άτομα λοιπόν παραγγείλαμε:
- Για αρχή ήρθε αρκετό μεν αλλά μέτριο σε γεύση ψωμί με συνοδευτικό ντιπ (4 €) μαζί 1 μπουκάλι νερό του ενός λίτρου (2.50 €), μετά από ερώτηση ωστόσο εάν προτιμούμε εμφιαλωμένο ή βρύσης.
- Στη συνέχεια ήρθε το πρώτο κέρασμα, μία πολύ λεπτή πίτσα με τυρί και πράσο (νομίζω είχε και λίγο κρεμμύδι). Πολύ νόστιμη, με ιδιαίτερη γεύση λόγω του πράσου και του κάπως καπνιστού τυριού που περιείχε.
- Ακολούθησε το πρώτο ορεκτικό που είχαμε παραγγείλει, δηλαδή τάρτα με πράσο, κολοκύθι και γραβιέρα Κρήτης (7.60 €). Το συγκεκριμένο πιάτο ενδεχομένως να το αποφεύγαμε εάν ξέραμε το κέρασμα που θα προηγούνταν. Εξάλλου, δεν μας άρεσε ιδιαίτερα, καθώς δεν συναντήσαμε τις έντονες γεύσεις του προηγούμενου πιάτου.
- Για δεύτερο ορεκτικό πήραμε φρέσκα ραβιόλια με τρούφα γεμισμένα με μανιτάρια (9.80 €). Εδώ τα πράγματα κύλησαν σαφώς καλύτερα. Ωραία τα ραβιόλια με την τρούφα σε σωστή αναλογία, μας ικανοποίησαν.
- Από κυρίως εγώ επέλεξα sticks κοτόπουλου σε τραγανή κρούστα, με δροσερή σαλάτα πληγούρι και γιαούρτι (12 €) και η σύζυγος χοιρινά φιλετάκια με ψημένα λαχανικά, μπαλσάμικο και σουσάμι (13.80 €). Νόστιμα και καλομαγειρεμένα και τα 2 πιάτα, μας ικανοποίησαν, σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν γευτήκαμε κάποιο πιάτο ξεχωριστό.

- Για γλυκό παραγγείλαμε cheesecake με φυστικοβούτυρο και μπισκότα oreo. Έντονη η γεύση του φυστικοβούτυρου, μας άρεσε ωστόσο. Παράλληλα ήρθε και για κέρασμα μια τάρτα σοκολάτας με ganache. Νόστιμο επίσης γλυκό (οι λάτρεις της σοκολάτας θα ενθουσιάζονταν), μου φάνηκε ωστόσο λίγο βαρύ. Να αναφέρω επίσης ότι κοιτώντας μετά στο σπίτι το λογαριασμό διαπίστωσα ότι ούτε το cheesecake είχε χρεωθεί, υποθέτω εκ παραδρομής. Σε κάθε περίπτωση ένα τουλάχιστον γλυκό ήταν κερασμένο, οπότε η κίνηση προσμετράται σίγουρα στα θετικά.
- από τη σχετικά τσιμπημένη λίστα κρασιών, επιλέξαμε ένα μπουκάλι ροζέ κρασί Thema Παυλίδη στα 26 € (τιμή κάβας νομίζω κοντά στα 10 €)
Από άποψη γεύσεων μείναμε σε γενικές γραμμές ευχαριστημένοι, χωρίς βέβαια να υπάρχει ο ενθουσιασμός της πρώτης επίσκεψης. Ως επιπλέον παρατήρηση να σημειώσω ότι και οι μερίδες μου φάνηκαν πιο μικρές αυτήν τη φορά.

Για τα παραπάνω, ο λογαριασμός ήρθε στα 75.70 € (εάν είχε χρεωθεί κανονικά και το cheesecake θα ξεπερνούσε τα 80 €, ενώ σκόπιμα δεν αναφέρομαι και στην επιπλέον έκπτωση που είχαμε λόγω e-table). Σίγουρα βρίσκω τις τιμές ελαφρώς ανεβασμένες σε σχέση με το παρελθόν. Μια βαθμολογία στο «2.5» θα ήταν δικαιότερη, μισή μονάδα κερδίζεται μόνο λόγω των κερασμάτων, δεδομένου ότι μπορείς με αυτόν τον τρόπο να αποφύγεις την παραγγελία κάποιων πιάτων (π. χ. δεύτερου ορεκτικού ή γλυκού).

Συμπέρασμα, τα PROSOPA εξακολουθούν να αποτελούν μια ασφαλή επιλογή για έξοδο. Παρά τη σχετικά υψηλή βαθμολογία μου ωστόσο, δεν πιστεύω ότι θα αποτελέσουν βασική μου επιλογή στο μέλλον, καθώς με αυτό το κόστος θεωρώ ότι μπορώ να δοκιμάσω πιο ιδιαίτερα πιάτα και ξεχωριστές γεύσεις.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ALEX80.

12 Φεβ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Φέτος τιμώ και με το παραπάνω τις Dine Athens μέρες και φαίνεται πως αποτέλεσαν και μια ωραία αφορμή να ξεκουνηθώ και να ξεσκουριάσω στην καλοφαγάδικη σελίδα μας, που παρά τη φθορά της παραμένει μέσα στην καρδιά μου. PROSOPA, λοιπόν, το εστιατόριο όπου έκανα την πρώτη μου φετινή Dine Athens εξόρμηση με 4 ακόμη φίλους και υψηλές προσδοκίες, στις οποίες δυστυχώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Κοινώς, πέρασε και δεν ακούμπησε.

Βράδυ Πέμπτης, το τελευταίο αυτού του ατελείωτου φετινού Γενάρη, αρχίσαμε να καταφθάνουμε λίγο πριν τις 8μιση στον πολύ συμπαθητικό χώρο που στεγάζονται τα PROSOPA. Το σημείο που βρίσκονται, δίπλα στις ράγες του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως, είναι υπέροχο και χάρηκα που από το τραπέζι μας μπορούσαμε και χαζεύαμε τα τρένα να περνούν. Κάτσαμε δίπλα στην τζαμαρία, σ’ ένα άνετο και απλωτό τραπέζι, απ’ όπου μπορούσα να τσεκάρω τον συμπαθή χώρο. Χαλαρή ατμόσφαιρα, χαμηλός φωτισμός, βιομηχανικό ντιζάιν, καλές αποστάσεις, άνετα και χαλαρά. Στα συν το άκαπνο περιβάλλον.

Το σέρβις είχε τα καλά του σημεία και τα όχι και τόσο καλά. Σε γενικές γραμμές οι ρυθμοί ήταν καλοί, τα εμφιαλωμένα νερά έδιναν κι έπαιρναν (δεν νομίζω να υπήρξε φάση που να έμεινε το ποτήρι μου άδειο- κι αυτό ενώ το νερό περιλαμβανόταν στο μενού), οι άνθρωποι ήταν ευγενικοί κι επαγγελματίες. Αλλά, ας πούμε, χαλαστήκαμε από τον ρυθμό με τον οποίο μας έπαιρναν τα πιάτα προκειμένου ν’ ακολουθήσουν τα επόμενα, τύπου να έχουμε τελειώσει οι περισσότεροι με τα κυρίως κι άλλες δύο να τρώνε ακόμα και να έρχονται να τα μαζεύουν χωρίς να έχουμε καλά καλά καταπιεί τις μπουκιές μας. Προς τι τόση βιάση, το μαγαζί δεν ήταν καν φουλ να πεις.

Και τώρα στο βασικό θέμα του φαγητού που μας άφησε με έντονη την αίσθηση του ανικανοποίητου. Το μενού ήταν στα 30 ευρώ και περιελάμβανε ψωμάκια, σούπα, από ένα ορεκτικό ή σαλάτα, ένα κυρίως και ένα γλυκό. Εμείς μιας και ήμασταν 5 επιχειρήσαμε τουλάχιστον σε ό, τι αφορούσε στα πρώτα να δοκιμάσουμε όλες τις επιλογές.

Αρχικά κατέφθασαν λοιπόν τα ψωμάκια, ζεστά και προσεγμένα, συνοδεία από χούμους, συμπαθητικό. Ήταν ένα καλό ξεκίνημα. Καλή ήταν και η σούπα που ακολούθησε ευθύς αμέσως, από γλυκιά κολοκύθα και κολοκυθόσπορο. Γενικά μου αρέσει πολύ να ξεκινάω ένα ωραίο γεύμα με μια σούπα κι αυτή ήταν συμπαθέστατη, αλλά δεν προκάλεσε κάποια ιδιαίτερη έκρηξη στους γευστικούς μας κάλυκες.

Από ορεκτικά δοκιμάσαμε όλες τις επιλογές που διατίθενταν. Συγκεκριμένα, πήραμε το σεβίτσε σολωμού με μάνγκο, σχινόπρασο και λάιμ x δύο. Προσωπικά τρελαίνομαι για σεβίτσε κι ανάλογα ωμά εδέσματα που έχουν «ψηθεί» μέσα σε όξινους χυμούς, αλλά το συγκεκριμένο, χωρίς να με χαλάσει, σίγουρα δεν με συγκίνησε. Αντίστοιχα χλιαρές ήταν και οι αντιδράσεις των λοιπών.

Η σαλάτα λαχανικών με φλοίδες γραβιέρας Κρήτης, παστέλι και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, πέραν του ότι ήταν ατομική κι άρα μετά βίας μοιράστηκε, ήταν κι αρκετά αδιάφορη. Τέλος, η ψητή φορμαέλα με σός πορτοκαλιού, ήταν οριακά ψημένη κι αυτό οδήγησε σ’ ένα επιεικώς μέτριο γευστικό αποτέλεσμα.

Πολύ καλύτερη ήταν η κατάσταση με τα κυρίως. Σε γενικές γραμμές τιμήσαμε με τρέλα τα μπιφτεκάκια με βουβαλίσιο κρέας από την Κερκίνη που συνοδεύονταν από πουρέ γλυκοπατάτας. Τρία πολύ νόστιμα μπιφτεκάκια, με εξίσου πετυχημένο πουρέ, καλοψημένα και ζουμερά και αρκούντως κρεατένια. Παρόλα αυτά βρήκα μικρή την μερίδα και δεν τα ευχαριστήθηκε όσο θα ήθελα. Μια φίλη πήρε το κοτόπουλο τεριγιάκι που συνοδευόταν από ρύζι μπασμάτι, το οποίο ήταν σε πλούσια μερίδα και αρκετά γευστικό, αν και βρήκα τα μπιφτεκάκια πολύ πιο πετυχημένα.

Στα γλυκά οι επιλογές ανάμεσα στις οποίες μπορούσαμε να κινηθούμε ήταν οι εξής δύο: Πανακότα με τσάι μάτσα ή τάρτα σοκολάτας (εσφαλμένα γραμμένη στο dine μενού ως τούρτα) με παλαιωμένο ρούμι. Ευτυχώς που κατάλαβα ότι επρόκειτο για τάρτα και όχι τούρτα και την επέλεξα έναντι της πανακότας που είχα αρχικά προτιμήσει, γιατί πραγματικά, οι δύο πανακότες που επελέγησαν δεν φαγώθηκαν. Το τσάι μάτσα ήταν ατυχής προσθήκη, αλλά και η ίδια η πανακότα ήταν πολύ γλυκιά κι αδιάφορη. Η τάρτα σαφώς καλύτερη, αν και όχι κάτι ιδιαίτερο.

Με το μενού ερχόταν και ένα ποτήρι κρασί κι εγώ διάλεξα το λευκό, το οποίο ήταν Μαλαγουζιά, Κωνσταντάρα. Ευχάριστο. Επίσης είχαμε απεριόριστο εμφιαλωμένο νερό, το οποίο πραγματικά σερβιριζόταν χωρίς σταματημό. Όλα κι όλα, πολλά μπορεί να έχω να καταλογίσω, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα μπορούσα να πω ότι μας άφησαν να διψάσουμε.

Σε γενικές γραμμές νομίζω η χλιαρότητα με την οποία αντιμετώπισα την εμπειρία μου στα PROSOPA είναι διάχυτη σε όλη μου αυτήν την κριτική κι αποτυπώνεται και στη μέτρια βαθμολογία μου. Επίσης, νομίζω από το λίγο που είδα τις τιμές, ότι η συμμετοχή στο dine Athens δεν ήταν ιδιαίτερα VfM, καθώς μία ή άλλη θα μας πήγαινε ένα κανονικό γεύμα στα PROSOPA έναντι του dine Athens γεύματος. Όπως και νά χει, έτσι κι αλλιώς δεν βρίσκω VfM την αποτίμηση της γευστικής εμπειρίας που είχα στα 30 ευρώ, καθώς, εντάξει, δεν φάγαμε άσχημα, αλλά σίγουρα φάγαμε αδιάφορα. Κι όλοι μαζί καταλήξαμε ότι δεν θα το ξαναπροτιμήσουμε.

05 Φεβ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Χειμωνιάτικα πρόσωπα, σε ένα ισόγειο στην αρχή της Κωνσταντινουπόλεως, που πριν μισό αιώνα πιθανότατα στέγαζε κάποια βιοτεχνία. Δίπλα ο Άγιος Βασίλειος και το γήπεδο του ερυθρόλευκου ΠΑΟ Ρουφ. Σιδερένια πορτοπαράθυρα και αισθητική με αναφορές στο βιομηχανικό παρελθόν της περιοχής, στο ελαφρώς υποφωτισμένο, άλλα όμορφο εσωτερικό, με την μεγάλη μπάρα.. Εμάς όμως, μας έβαλαν να καθίσουμε στον πίσω χώρο που δείχνει πρόχειρα φτιαγμένος και χρήζει βελτίωσης, αλλά μέσα από την μεγάλη τζαμαρία έχει ωραία θέα στην πλατεία της εκκλησίας.
Η μουσική από το γνωστό L P '85-'95 greatest hits, στη σωστή ένταση, ώστε να μην σε ενοχλεί η Bonnie Tyler και οι Duran Duran. Τα τραπέζια λίγο στριμωγμένα, ίσως λόγω Σαββάτου.
Παραγγείλαμε δύο ωραίες σαλάτες, μια με baby λαχανικά και φαγόπυρο και μια με μοτσαρέλα και τοματίνια. Από ορεκτικά, μία εξαιρετική τάρτα με κολοκύθι και γραβιέρα και επίσης, ψητή γραβιέρα με πορτοκάλι, που δεν μας ενθουσίασε. Τα κυρίως ήταν: Κοτόπουλο satay νόστιμο και τρυφερό. Τόνος με φάβα, ωραίος ο τόνος, αλλά ο συνδυασμός με μια άτονη φάβα μας τα χάλασε λίγο. Νοστιμότατο μπέργκερ, μεσαίου μεγέθους. Καρέ ιμπέρικο με πουρέ και σολωμός με φακές μπελούγκα, ικανοποιητικά και τα δύο. Επίσης καλή ήταν και η τάρτα σοκολάτας. Να σημειώσω πως υπάρχει και ξεχωριστό μενού με ψητά κρέατα, για τους θιασώτες της ψημένης σάρκας, με τιμές ανάλογες με το είδος του κρέατος.
Το service ήταν μια χαρά, με ευγένεια και ταχύτητα.
Χαζέψαμε αρκετή ώρα την πληρέστατη λίστα των κρασιών, με τρία κρασιά από κάθε χρώμα να προσφέρονται και σε ποτήρι. Πολύ καλά. Μπράβο και για τις λογικές τιμές. Εμείς απολαύσαμε ένα Cyrus one και μείναμε συνολικά ευχαριστημένοι από τα πρόσωπα.
Το κόστος χωρίς τα ποτά είναι περίπου 25 - 30 €/ άτομο, λογικό για το είδος του εστιατορίου.
Θα το επαναλάβουμε.

04 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ένα ζεστό βραδάκι καλοκαιριού αποφασίσαμε να πάμε για φαγητό στα " PROSOPA " στο Ρουφ, μια καταπληκτική επιλογή για την ημέρα και την ώρα, καθώς ο υπαίθριος χώρος, δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, αποδείχθηκε ιδανικός. Σε συνδυασμό με το άψογο σέρβις και την διακεκριμένη και πολυποίκιλη γαστρονομία του εστιατορίου, περάσαμε μια πολύ όμορφη βραδιά!

Εδώ και πολλά χρόνια ψυχή του όλου εγχειρήματος είναι ο Γιάννης Γκούμας που ενίοτε ασχολείται και με την κουζίνα. Την ημέρα που επισκεφθήκαμε το μέρος αυτό ήταν πανταχού παρών και με απόλυτο επαγγελματισμό αλλά και χαμόγελο προσπαθούσε να ικανοποιήσει τους θαμώνες αλλά και να συντονίσει τους συνεργάτες του.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του γεύματος μας, μας προσέφερε λίγα κομμάτια από αχνιστή πίτσα που μόλις είχε ενταχθεί στο μενού, ενώ στο τέλος μας πρόσφερε επίσης και περίφημο γλυκό σοκολατόπιτα!

Η επίσκεψη στο εστιατόριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30.08, δύο άτομα.

Οι εξωτερικοί χώροι είναι δύο: εκείνος που βρίσκεται στο απέναντι από το εστιατόριο τμήμα με τον χαμηλό φωτισμό και τα όμορφα κεράκια στο τραπέζι με τα "φυλλώδη" σουπλά. Αν και το μέρος αυτό βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από πολύβουες πιάτσες, σου δίνει την αίσθηση της ηρεμίας και αποπνέει διάχυτο ρομαντισμό.

Ο δεύτερος, μικρός, εξωτερικός χώρος βρίσκεται στο πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από το εστιατόριο, επί της Μεγάλου Βασιλείου.

Ακούγαμε ρυθμικά ξένα κομμάτια μουσικής που συνόδευσαν το φαγητό μας και την παρέα μας με διακριτικότητα.

Η εσωτερική αρχιτεκτονική είναι άψογη και χωρίζεται σε δύο χώρους, έναν στενόμακρο με απλά τραπέζια και τον μεγάλο εσωτερικό χώρο που συνδυάζει το μοντέρνο και λίγο industrial ύφος με το κλασικό, με χαμηλό φωτισμό, αρκετά τραπέζια και ένα όμορφο μπαρ.

Την προσοχή μου τράβηξε η δεύτερη είσοδος επί της Κωνσταντινουπόλεως με τα τζαμωτά παράθυρα που θύμιζαν γαλλικό μπιστρό!

Οι ευρύχωρες τουαλέτες στο υπόγειο με τις χρωματιστές φιγούρες, τα κεράκια, τα διάφορα αρωματικά, την ξύλινη γούρνα και την καθαριότητα τους κερδίζουν τις εντυπώσεις!

Το μενού είναι αρκετά μεγάλο. Εκτός από το κυρίως μεσογειακό μενού του εστιατορίου, υπάρχει και ο λιτός κατάλογος που απευθύνεται σε φανατικούς κρεατοφάγους, όπως η Picanha Black Angus Αμερικής τα 300γρ. στα ΕΥΡΩ 30,00.

Επιπλέον, δόθηκε ξεχωριστά και το μικρό μενού με τα θαλασσινά. Εντυπωσιακές βρήκαμε τις λίστες των ποτών και των κοκταίηλ καθώς και την ξεχωριστή κόκκινη λίστα με τις ιδιαίτερες ελληνικές μπύρες!!

Η παραγγελία μας κινήθηκε στα εξής πιάτα:

Γαρίδα τυλιγμένη με σπαγγέτι πατάτας και σως μάνγκο, κάρυ και τριμμένο μπαχάρι ( 9,60 )!! Ένα εκπληκτικό ορεκτικό από το κυρίως μενού. Σερβίρεται σε κομψό οβάλ πιάτο με ασπρόμαυρες φιγούρες τριών ψαριών. Πρόκειται για πέντε μικρά κομμάτια τυλιχτά με γαρίδα, που μοιάζουν με μπακλαβαδάκια!!

California Dreaming (8,00), από το επίκαιρο μενού με τα θαλασσινά, γαρίδες με ρύζι jasmine, αβοκάντο, σουσάμι και soy sauce. H απόλυτη γεύση!! Το έδεσμα σερβίρεται σε βαθύ γαλάζιο πιάτο και περιλαμβάνει πέντε μεσαίου μεγέθους γαρίδες πασπαλισμένες με σουσάμι που συνοδεύονται από το παραπάνω ρύζι και τουφίτσα άνηθου.

Black Angus Burger με καραμελωμένα κρεμμύδια και πατάτες τηγανητές (15,50). Σε στενόμακρο δίσκο σερβίρεται ένα μετρίου μεγέθους εύγευστο μπέργκερ με πράσινο φύλλο και κίτρινο τυρί και συνοδεύεται από ένα ροζ μεταλλικό κουτάκι με τις φρέσκες τηγανητές πατάτες.

Από τα γλυκά, πήραμε ένα γευστικότατο cheese cake με κόκκινα φρούτα σερβιρισμένο σε ποτήρι (6,50)!

Έρχεται εμφιαλωμένο νερό (2,00).
Ψωμί δεν ήρθε διότι τους είπαμε εξ αρχής ότι δεν θέλουμε.

Ήπιαμε μακεδονίτικη μπύρα "Voreia " pilsner (4,50)

Πρόκειται λοιπόν για ένα αξιόλογο εστιατόριο που συνδυάζει με επιτυχία τη γαστρονομία με την αισθητική!

30 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

«Δεν υπάρχει ειλικρινέστερη αγάπη απ’ αυτήν του φαγητού» μας λέει ο Ιρλανδός συγγραφέας Μπέρναρντ Σω (“there is no sincerer love than the love of food”).
Το διαβάζω στο σουπλά μου στα PROSOPA (P), όπου πήγα χθες με μια φίλη στις 21.30 το βράδυ της Πέμπτης 22/3, και μου δίνεται η ευκαιρία να το επαληθεύσω, χάρη στις άψογες γεύσεις, την εξυπηρέτηση, τον χώρο και το vfm του μενού των 18 € το άτομο, που εξασφάλισα κατά την παρθενική μου κράτηση με το e-table!!

Γι’ αυτό και τα φουλ τεσσάρια μου, που θα αιτιολογήσω στη συνέχεια, σε πλήρη αντιστοιχία με αυτά που προ 5ετίας έβαλε στην κριτική της η evi. Πού, άραγε, χάθηκε αυτή η ψυχή;;
Τα P έχουν εξασφαλίσει υψηλή αξιολόγηση και βεβαιότητα από πολλές κριτικές χρηστών εδώ και 8 χρόνια! Η δική μου είναι αισίως η 58η, μετά την προχθεσινή μου κριτική για τον ΗΛΙΑ 1958, του 58 και πάλι! Τι σου είναι αυτές οι συμπτώσεις, των αριθμών έστω…

Το μαγαζί άνοιξε ο Γιάννης Γκούμας το 1998, λίγο πιο πάνω, στις γραμμές στο Γκάζι που τότε ξεκίναγε. Το 2009 μεταφέρθηκε στη σημερινή του θέση στο Ρουφ, Μεγάλου Βασιλείου και Κωνσταντινουπόλεως, στη θέση παλιού υαλουργείου της περιοχής, όπου και επεκτάθηκε σαν χώρος, δύο αιθουσών, με πρόσοψη αντίστοιχα στους 2 δρόμους, που τις ενώνει ένας καλαίσθητος διάδρομος, εστίασης επίσης.

Εκτιμώ μια συνολική δυναμικότητα 100 ατόμων περίπου (στη μεγάλη αίθουσα των μη καπνιζόντων απ’ την Κωνσταντινουπόλεως, τη μικρή των καπνιζόντων απ’ την Μ. Βασιλείου και τον διάδρομο). Παράλληλα, τους καλοκαιρινούς μήνες βγάζουν τραπεζάκια στο πλάτωμα, στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.
Ο πετυχημένος επιχειρηματίας Γιάννης Γκούμας είχε προϋπηρεσία σαν στέλεχος στο ιστορικό DEALS που καθιέρωσε την πιάτσα στον Φάρο του Ψυχικού, μαζί με τους Διόσκουρους, το San Paolo, τη Ράμπα, τις Πόρτες, και τα λοιπά που οι παλιότεροι θυμόμαστε, και που τώρα αλλάζουν χέρια και ονόματα (πλην της Ράμπας).

Τα P σχεδιάστηκαν απ’ το STUDIO 360, και συνδυάζουν αρμονικά το μοντέρνο βιομηχανικό ύφος, με ρομαντική ατμόσφαιρα και intellectual συναντήσεις.
Η ευρωπαϊκή του κουζίνα εμπλουτίζεται σταδιακά με εξωτικές γεύσεις από Ταϊλάνδη, Χαβάη, κ. λπ. Το μενού επιμελείται προσωπικά ο ίδιος ο κ. Γκούμας, με επιτελείο 5-6 μαγείρων, που τους συντονίζει σε καθημερινή βάση, ενώ στην πολύ ενημερωμένη του κάβα είναι υπεύθυνος ο sommelier Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος.

Το μαγαζί λειτουργεί κάθε βράδυ απ’ τις 19.00, ενώ την Κυριακή ανοίγουν το μεσημέρι στις 13.30.

Εμείς καθίσαμε σε ένα τραπέζι της μεγάλης αίθουσας, ακριβώς δίπλα στις μπροστινές τζαμαρίες, και είχαμε την ευκαιρία να χαζέψουμε τα τρένα που περνούσαν κάθε λίγο!! Η αίθουσα αυτή έχει στο βάθος καταπληκτικό μπαρ με κρυφούς φωτισμούς, εντυπωσιακή ξύλινη στέγη με δοκάρια και 2 λειτουργικούς σωλήνες εξαερισμού, καθώς και μοντέρνα φωτιστικά, ανηρτημένα απ’ την οροφή.

Ο διάδρομος στη μία του όψη έχει ζεστή επένδυση πλινθοδομής, ενώ στην άλλη έχει όμορφο collage νεανικού ζευγαριού, και οδηγεί στην μικρότερη αλλά εξίσου ρομαντική αίθουσα των καπνιζόντων.

Στη ρομαντική ατμόσφαιρα συντελεί ο συνδυασμός του χαμηλού φωτισμού με την απαλή μουσική απ’ τα μεγάφωνα, η οποία ήταν κυρίως pop & disco δεκαετιών 80 και 90, με κομμάτια κλασικά, όπως το illusion, Saturday night fever…

Εξάλλου και τα πεντακάθαρα WC στο υπόγειο είναι φτιαγμένα με μεράκι και ανάλογα του όλου χώρου: από 2 ανδρικά και γυναικεία, με αντίστοιχες ελκυστικές ζωγραφισμένες φιγούρες, εξοπλισμένα μάλιστα με κολόνιες Μυρτώ και κρεμοσάπουνα Apivita!!

Το προσωπικό (υποδοχή, μπάρμαν και σερβιτόροι), γύρω στα 5 άτομα ήταν όλα τους ευγενέστατα και κατηρτισμένα, ομοιόμορφα ντυμένα με μαύρα παντελόνια, πουκάμισα και ποδιές. Το εστιατόριο ήταν μισογεμάτο, αλλά τις Παρασκευές και τα Σάββατα χαλάει ο κόσμος, όπως μάθαμε.

Το μενού περιλαμβάνει 6 σαλάτες, 9-12 €, 8 ορεκτικά από 8-12 €, 6 ριζότο και ζυμαρικά από 10-14 €, 10 κύρια πιάτα, στα 12-34 € (για Rib eye steak Black Angus 300 γραμμαρίων), καθώς και 4 γλυκά στα 6.50 €.

Εξάλλου, υπάρχει πολύ ενημερωμένη λίστα ποτών, με 80 ετικέτες ελληνικών και ξένων κρασιών, απ’ την οποία τα της ελληνικής αμπέλου κυμαίνονται από 25-60 €, ενώ τα cocktails είναι από 8-9 €.

Εμείς πήραμε το μενού των 18 € που έχει επιλογές σε σαλάτες, κύρια πιάτα και γλυκά. Δοκιμάσαμε λοιπόν τα εξής:

• Αρχικά ήρθε εμφιαλωμένο νερό Ιόλη στα 2 €, καθώς και 4-5 φέτες ζεστού ψωμιού, ενώ στη συνέχεια ήρθαν ισάριθμα ζεστά και ολόφρεσκα καρβελάκια, που συνοδεύτηκαν δυο φορές από ντιπ χούμους.

• Μια σαλάτα με λαχανικά (ρόκα, κ. λπ. ), τριγωνικά κομμάτια γραβιέρας, αχλάδι και κρουτόν παστελιού.

• Μια σαλάτα λαχανικών, με σταφίδες, καρύδια και σος vinaigrette.

• Μια κριθαρότο με ginger και λιαστή ντομάτα, και τρεις ροδέλες παντζαριού, σε βαθύ πιάτο.

• Εγώ πήρα φιλέτο κοτόπουλο, πέντε κομμάτια στη σχάρα, τοποθετημένα πάνω σε βάση ρυζιού μπασμάτι, με διακοσμητικό πράσινο βότανο. Το πιάτο μου ήρθε πάνω σε ευπαρουσίαστο μαύρο ορθογώνιο δίσκο.

• Η φίλη μου πήρε το cheesecake με φρούτα του δάσους.

• Εγώ ζήτησα απ’ τον κατάλογο την τάρτα σοκολάτας ganache, που ήταν εκλεκτή τριγωνική τάρτα, η οποία μάλιστα ξεχείλιζε απ’ την σοκολάτα αυτή!

Τα εδέσματα ήταν όλα χορταστικά, καθώς και νοστιμότατα. Το ίδιο ισχύει και για τα γλυκά, που ωστόσο ήταν μάλλον μικρών ποσοτήτων.

Ήπια ένα ποτήρι ροζέ κρασί Άδολη γης του Αντωνόπουλου. Τιμή 5.50 €.

Έτσι πληρώσαμε συνολικά 43.50 € (το άτομο κατηγορία 17/25 €), και θεωρώ ότι για το μενού αυτό το vfm είναι ό, τι πρέπει!

Αντί συμπεράσματος παραθέτω τη ρήση του Oscar Wilde που ήταν γραμμένη στο σουπλά της φίλης μου: “After a good dinner one can forgive anybody, even one’s own relatives”.
Πραγματικά, μετά από ένα καλό δείπνο, όπως αυτό στα PROSOPA, όλοι συγχωρούνται και όλα παραγράφονται, για λίγο έστω!

Προτείνεται!!

23 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Επιτέλους! Να ένα εστιατόριο που σέβεται το όνομά του!

Πρόσωπα λέει, πρόσωπα προσφέρει. Όχι με την κανιβαλιστική έννοια, ούτε ως ο Many-Faced God (για τους 2-3 μυημένους). Είναι, απλώς, ένα μαγαζί που έχει πολλά πρόσωπα. Δεν είναι βαρετό ρε παιδί μου. Δεν είναι απόλυτα τέλειο ή απόλυτα μάπα. Έχει κι απ’ τα δύο.

Να τα πάρουμε με τη σειρά όμως:

Ας ξεκινήσουμε με τα πρόσωπα του Prosopa ως προς τον τομέα της εμφάνισης. Δηλαδή τον χώρο, την εικόνα των σερβιτόρων, τη μουσική, τον φωτισμό. Πολυπρόσωπο το θέμα. Ο χώρος είναι μοντέρνος, προσεγμένος στο έπακρο και καθαρός στην εντέλεια. Ακόμη κι ο τρόπος τοποθέτησης των σερβίτσιων στο τραπέζι είναι μοντέρνος και έχοντας ιδιαίτερο στυλ (αντιδιαμετρικά διαγώνια). Προσεγμένη μπορεί να χαρακτηριστεί και η εμφάνιση των σερβιτόρων. Η μουσική, σε πολύ χαμηλά ντεσιμπέλ, είναι λίγο πιο εκλεπτυσμένη και μπορεί να υποστηρίξει ένα καλό γεύμα. Ο φωτισμός και η, γενικότερη, αίσθηση ατμόσφαιρας είναι βγαλμένα από τον οδηγό “Πως να πετύχετε την τέλεια ατμόσφαιρα”. Υπάρχει μια ελαφριά αίσθηση μυσταγωγίας, την οποία, κατά βάθος, θα ήθελες να έχουν όλα τα εστιατόρια που επισκέπτεσαι. Το πρόβλημα? Η άβολη πλευρά του μοντέρνου χώρου, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στις πλαστικές, όχι ιδιαίτερα αναπαυτικές, καρέκλες. Επίσης, η θεματική διακόσμηση του χώρου παραπέμπει, ανάμεσα, σε εργοτάξιο (Under Construction θέμα στον τοίχο) και σταθμό της… Τραινοσέ. Ενδιαφέρουσα μεν, μακριά από το κυριλέ-εκλεπτυσμένο πρόσωπο του εστιατορίου δε.

Τα πρόσωπα της εμφάνισης: Μοντέρνα, Προσεγμένη, Καθαρή, Εκλεπτυσμένη, Ατμοσφαιρική, Άβολη, Αταίριαστη.

Πάμε στην εξυπηρέτηση. Πριν μπεις, στην αρχή, αλλά και πριν βγεις, στο τέλος, θα παρατηρήσεις το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται προς το πρόσωπό σου. Θα βγάζει μάτι, καθώς ο σερβιτόρος υποδοχής θα περιμένει, όσο χρόνο εσύ σκέφτεσαι αν θα μπεις ή όχι, να σου ανοίξει την πόρτα της εισόδου. Μπορεί, πριν μπεις, να θες να πάρεις τον αγαπητικό σου για καληνύχτα και για να πείτε τα νέα της ημέρας. Αυτός θα μείνει στη θέση του, ακλόνητος, να σε περιμένει με αφοσίωση. Οι Εύζωνοι είναι γατάκια μπροστά του. Εκεί είναι που νιώθεις ότι μπαίνεις κάπου που νοιάζονται, πραγματικά, για σένα, κάνοντας ότι περνά απ το χέρι τους ώστε να σιγουρέψουν ότι θα περάσεις όμορφα.

Αφού καθίσεις, οι σερβιτόροι θα κάνουν τα πάντα για να σου θυμίσουν ότι είσαι σε ένα καλό εστιατόριο. Θα είναι ευγενικοί, καρτερικοί, επεξηγηματικοί. Θα σε εξυπηρετήσουν με στυλ και αφοσίωση. Όμως, ο τρόπος που δείχνουμε το ενδιαφέρον μας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ας πούμε, οι συγκεκριμένοι σερβιτόροι, μολονότι είναι ευγενικοί στο ύφος, είναι λίγο άξεστοι στη συμπεριφορά. Το αποδεικνύουν οι βιαστικές κινήσεις με τις οποίες θα μαζέψουν το πιάτο σου, πριν ολοκληρώσεις την αποψίλωσή του, χωρίς, μάλιστα, να σε ρωτήσουν. Φαίνεται να τους απασχολεί, περισσότερο, η τήρηση των δικών τους χρόνων, παρά του δικού σου. Από την άλλη, το γεγονός ότι, πάντα, (αν έχω καταλάβει σωστά) κερνάνε κάποιο ή κάποια πιάτα (από το κανονικό μενού, όχι απλά σφηνάκια ή ένα ψευτογλυκό) δείχνει ότι κατέχουν τα βασικά, ώστε ο πελάτης να φεύγει με καλή εικόνα.

Τα πρόσωπα της εξυπηρέτησης: Ευγενική, Αφοσιωμένη, Γρήγορη, Βιαστική, Ψυχοβγαλτική, Γενναιόδωρη.

Μια μικρή στάση, ώστε να μιλήσουμε για το μενού. Ετοιμάσου για ένα μενού της κατηγορίας “τα θέλω όλα”, τόσο θελκτικό, όσο σε λίγα εστιατόρια. Βέβαια, τα πιάτα ξεφεύγουν από το συνηθισμένο, κυρίως, μέσω της προσθήκης 1-2 ασυνήθιστων υλικών σε αυτά και όχι, τόσο, μέσω ανατρεπτικών γευστικών πειραματισμών. Safe παίξιμο, που λένε. Η ματιά στον κατάλογο δείχνει, ξεκάθαρα, και το κυριλέ πρόσωπο του Prosopa. Το πιο φθηνό πιάτο του μενού κοστίζει 7,5€, ενώ και τα, μετρίου μεγέθους, γλυκά κοστολογούνται με 6,5-6,8€.

Επόμενος σταθμός: Γεύσεις. Πολυπροσωπία στον υπερθετικό βαθμό.

Η έναρξη του γεύματος γίνεται με το ψωμί (2,2€/άτομο), κλασικά. Αυτό περιλαμβάνει μπόλικες φέτες, όχι απαραιτήτως φρέσκου, ούτε απαραιτήτως, φοβερά, γευστικού, ψωμιού, λευκού και ολικής, συνοδεία μερικών ελιών και κάποιου ντιπ. Στο γεύμα μας, αυτό ήταν ένα, ιδιαίτερα, σκορδάτο και γευστικό χούμους, το οποίο δεν χόρταινες με τίποτα.

Κατόπιν, αναλόγως της παραγγελίας σας, μπορεί να γευθείτε πιάτα που καλύπτουν όλο το φάσμα περιπέτειας και νοστιμιάς, από το επίπεδο του τέλειου, ως εκείνο του βαρετού.

Για παράδειγμα, εμείς, δύο άτομα, στο γεύμα μας, αντιμετωπίσαμε τα εξής:

Ξεκινήσαμε με μια σαλάτα με baby λαχανικά, φαγόπυρο bio, βαλεριάνα, κράνμπερις, καρύδια και βινεγκρέτ βαλσάμικου (9,6€). Η ποσότητα της ήταν σχετικά μικρή, μα επαρκής για δύο άτομα, ενώ η γεύση της ήταν συνηθισμένη, σε ένα βαθμό, μα καλή. Τελικά, καταλήξαμε, ότι ήταν μια καλή επιλογή, αλλά δεν θα την ξαναπροτιμούσαμε (3/4).

Από τα ορεκτικά διαλέξαμε, ίσως, το πλέον φημισμένο τους. Γαρίδα τυλιγμένη με σπαγγέτι πατάτας με σως μάνγκο, κάρυ και τριμμένο μπαχάρι (9,6€). Ήρθαν πέντε μικρές γαρίδες, τυλιγμένες με την πατάτα, με εμφάνιση που τα έσπαγε, στοιχισμένες στη σειρά και βουλιαγμένες στη σως μάνγκο. Τσιμπάς, δαγκώνεις, βογκάς. Κάθε φορά το ίδιο. Κολασμένη γεύση. Απίθανη. Νιώθεις, ταυτόχρονα, μια οικειότητα όμως. Ψάχνεις να βρεις που εντοπίζεται. Αν το δουλέψεις λίγο στο μυαλό σου, καταλήγεις στο ότι η γεύση της σως μάνγκο είναι κατά 99% ίδια με αυτή των γλυκόξινων σαλτσών στα κινέζικα (4/4).

Επειδή είμαστε φαν της τρούφας (τρουfan) ψάξαμε στο μενού για προτάσεις με το ιδιαίτερο αυτό συστατικό. Τη βρήκαμε να περιέχεται σε ένα ορεκτικό και δύο ριζυμαρικά. Ακολουθήσαμε την πεπατημένη, της δεύτερης κατηγορίας. Επιλέξαμε το ριζότο με γλυκιά κολοκύθα, παρμεζάνα και λάδι τρούφας (11,9€). Ήταν έντονα ομογενοποιημένο, τόσο που δεν εντόπιζες καθόλου, την παρμεζάνα ή την κολοκύθα. Το γευστικό συμπέρασμα ήταν το ίδιο με αυτό της σαλάτας. Νόστιμο, μα συνηθισμένο και τυπικό (3/4).

Τώρα προσέξτε τι πάθαμε με το επόμενο και τελευταίο, για τα αλμυρά, πιάτο. Μπουκιές κοτόπουλου με τζίντζερ, κάσιους, λαχανικά και σος τεριγιάκι (11,5€). Μμμ, ενδιαφέρον ε? Ωραίο το τζίντζερ, αγαπητά τα κάσιους και η τεριγιάκι σος, συνήθως είναι νόστιμη. Πράγματι, ήταν συμπαθές γευστικά. Όμως γιατί δεν μας είπε κανείς ότι η γεύση του πιάτου είναι ολόιδια με την τυπική γεύση του κινέζικου κοτόπουλου με λαχανικά? Αν ψάχναμε την τυπική κινέζικη γεύση θα πηγαίναμε σε ένα τυπικό κινέζικο εστιατόριο του οποίου ο μπουφές θα κόστιζε όσο το πιάτο το ίδιο. Το συγκεκριμένο πιάτο καταγράφεται ως απόλυτη απογοήτευση όταν σερβίρεται σε ένα εστιατόριο όπως το Prosopa, δεδομένου ότι δεν “πειράζει” ούτε κατά 1% την τυπική γεύση του κινέζικου. Είναι ακριβώς το ίδιο και, μάλιστα, χωρίς να επιδεικνύει συνταρακτική ποιότητα ή ψήσιμο στις μπουκιές κοτόπουλου (2,5/4).

Η κατάληξη ενός «καλού» γεύματος είναι, ως είθισται, το γλυκό. Αν δεν είχαμε αποφασίσει, σε έναν βαθμό ψυχαναγκαστικά, εκ των προτέρων, ότι θα δοκιμάζαμε, σίγουρα, κάποιο γλυκό, μάλλον, θα αποφεύγαμε να το παραγγείλουμε, δεδομένου ότι τα, τέσσερα, αλμυρά πιάτα που δοκιμάσαμε δεν μας εντυπωσίασαν. Τελικά επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε το «Τεστ του Banoffee» (6,5€), όπως θα το περιέγραφε ο Mpiskotos. Ήρθε ένα μικρομεσαίο κομμάτι τύπου τσίζκεικ, χωρίς τη μαρμελάδα, με μερικές «γραμμές» καραμέλας πάνω από την κρέμα/τυρί. Όμορφα σερβιρισμένο, μα μη θελκτικό όταν το επεξεργάζεσαι λίγο στο μυαλό σου. Μόνο στο μυαλό σου. Όταν αρχίζεις να το γεύεσαι σου δημιουργούνται θεμελιώδεις όσο και συνταρακτικές απορίες: «Πως γίνεται να έχει τόσο λίγη καραμέλα κι όμως αυτή να έχει τόσο έντονη γεύση?», «Πως γίνεται να είναι τόσο νόστιμο αυτό το μπανόφι?», «Τι θα απογίνω αν τελειώσει?», είναι μερικές, μόνο, από τις ερωτήσεις που περνάνε από το μυαλό σου ανάμεσα στις μπουκιές (4/4).

Σημείωση: διαβάζοντας μερικές κριτικές για το Πρόσωπα, πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι ακολουθούν την πάγια τακτική των κερασμάτων. Μπορεί να κεράσουν κάποιο αλμυρό ή κάποιο γλυκό πιάτο, πολλές φορές παραπάνω του ενός. Στην περίπτωσή μας το κέρασμα ήταν ένα δεύτερο γλυκό, μια τάρτα σοκολάτας με ganache. Μολονότι δεν είμαι φαν αυτού του τύπου γλυκών, οφείλω να ομολογήσω ότι η τάρτα ήταν βελούδινη, μαεστρικά παρασκευασμένη. Είχε, από δίπλα, ψήγματα μπισκότου που της έδιναν μια ωραία νότα σπάζοντας τη σοκολατίλα (3,5/4).

Όσα βογκητά δεν ρίξαμε στα αλμυρά, τα προκάλεσαν τα γλυκά. Μάλιστα, απέδειξαν, περίτρανα, πως δεν χρειάζεται η συνταγή να είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, ώστε η συγκίνηση στον ουρανίσκο να αγγίξει το ζενίθ. Ίσως αυτό χρειάζεται να το κοιτάξουν και για τα αλμυρά τους.

Τα πρόσωπα των γεύσεων: Γκουρμέ, Συνηθισμένες, Κολασμένες, Βαρετές, Κλεψιμαίικες, Ικανοποιητικές.

Στη λυπητερή της υπόθεσης, τα παραπάνω, μαζί με δύο ποτήρια λευκό κρασί, κόστισαν 29€ κατ’ άτομο. Μας χόρτασαν? Ναι. Θα μας χόρταιναν χωρίς το κέρασμά τους? Μάλλον όχι. Πήραμε τα ακριβά τους πιάτα ή τα φθηνά? Μάλλον τα μεσαία προς φθηνά. Άρα, για ένα πλήρες γεύμα που θα προσφέρει καλό κορεσμό, το κόστος θα κυμανθεί γύρω στα 25-30€ ανά άτομο, για το φαγητό, και θα ανέβει ανάλογα τη μορφή των ποτών (μπουκάλι-α ή ποτήρι-α).

Εν κατακλείδι, το Prosopa κάνει, ακριβώς, ότι υπόσχεται. Παρουσιάζει πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Έχει καλή εξυπηρέτηση, μα της λείπουν πράγματα, θα νιώσεις να σε σκλαβώνουν, αλλά μπορεί να αισθανθείς κι ότι σε «φτύνουν». Έχει συμπαθή χώρο, προσεγμένο και με στυλ, μα πολλά πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν αλλιώς όντας πιο λειτουργικά. Τέλος, έχει ικανοποιητικές γεύσεις, μα και βαρετά πιάτα, ενώ, με λίγη τύχη, μπορεί να πέσεις και σε κολασμένα πιάτα. Έχει πρωτότυπο μενού, μα συνηθισμένες γεύσεις.

Είναι καλό, αλλά μπορεί όχι κάθε μέρα.

Έκπτωση μέχρι 10%
Etable

Μεγ. Βασιλείου 52 & Κων/πόλεως 4, Ρουφ

210 3413433