BUTCHER & SARDELLES

Meat Restaurants

  Περσεφόνης 19, Γκάζι [Χάρτης]
  210 3413440

Περιγραφή
Ορεκτικά και κυρίως πιάτα με πρωταγωνιστή το κρέας. Και μεσημέρι.
Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Γκάζι, Αθήνα
Ιαν
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Ένα μεσημέρι, την προηγούμενη βδομάδα, πήγα με ένα φίλο στο BUTCHER SHOP (BS), στο Γκάζι, που είχα 1-2 χρόνια να το επισκεφθώ και για το οποίο έχουν ήδη προηγηθεί χρήσιμες κριτικές απ’ τον ΙΩΓΙΑΝΝΗ, ΠΟΝΤΙΚΙ, PP_TINA και πολλούς άλλους χρήστες παλιότερα. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι απ’ την είσοδο της Τεχνόπολης και ένα μόνο λεπτό απ’ τον Σταθμό του MΕΤΡΟ Κεραμεικού, ή την οδό Πειραιώς. Εδώ και 2-3 χρόνια έχει συμπεριλάβει στο μενού του και τον κατάλογο με τα ψαρικά από τις SARDELLES, που στεγάζονταν κάποτε ακριβώς δίπλα του, και μάλιστα μπορεί κάποιος, αν επιθυμεί, να συνδυάσει τα δύο μενού, κρεατικών και θαλασσινών, στην παραγγελία του. Το BS λειτουργεί καθημερινά απ’ το μεσημέρι μέχρι τις 2 τη νύχτα, εδώ και 9 χρόνια.

Στεγάζονται σε ένα διώροφο κτίριο, αλλά ο συνήθης χώρος εστίασης είναι ο ισόγειος, με τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο, μέσα στον κυρίως χώρο, αλλά και στην ωραία πίσω αυλή το καλοκαίρι, που διαμόρφωσε ο ιδιοκτήτης, νομίζω αρχιτέκτονας, με μουριές, πλατάνια και τρεχούμενα νερά! Όταν υπάρχει κίνηση, χρησιμοποιείται ο 1ος όροφος, (όπου μπορεί κάποιος να καπνίσει αν θέλει) και τα Σ/Κ συχνά κι ο 2ος όροφος, με θέα μπροστά, πεντακάθαρες τουαλέτες αμφότεροι, και πρόσβαση είτε με σκάλες είτε με ασανσέρ απ’ τον χώρο του ισογείου.

Ο κυρίως εσωτερικός χώρος του ισογείου είναι λιτός αλλά ευρύχωρος, με άνετη διάταξη των ξύλινων τραπεζιών και καθισμάτων, καλαίσθητος, ιδιαίτερα ψηλοτάβανος και ταιριάζει με το περιβάλλον ‘χασαποταβέρνας’, όπως την αποκαλούν.

Η εξυπηρέτηση ήταν υποδειγματική, από ευγενέστατα, πρόθυμα και προπαντός άτομα με επαγγελματική συνείδηση και φυσικά πλήρως κατηρτισμένα για τα 2 μενού τους. Τα φαγητά έφθαναν στους σωστούς χρόνους και δεν σε πίεζαν καταφθάνοντας όλα μαζί, όπως δυστυχώς συμβαίνει κατά κόρον σε πολλούς αντίστοιχους χώρους (Βλάχικα Βάρης, Πάρνηθα, Φυλή, κ. λπ. ), όπου οι θαμώνες δεν υπολογίζονται ως άτομα που πληρώνουν για να απολαύσουν με σειρά και ρέγουλα, ορεκτικά και μεζέδες, κύρια πιάτα και επιδόρπια…

Τα φαγητά ήταν νόστιμα και οι μερίδες χορταστικές. Aλλωστε, εκτός από αυτά που φάγαμε, θα αναφερθώ και στους 2 καταλόγους τους, κρεάτων και ψαρικών, στη συνέχεια. Ευθύς αμέσως, όμως, θα σημειώσω τα 2 φάουλ, κατά τη γνώμη μου: είναι οι τιμές, οι οποίες παραμένουν ακόμη αρκετά υψηλές, παρά τη μικρή μείωση από την τελευταία φορά που πήγα, και που πιστεύω πως έχουν ακόμη περιθώρια συμπίεσης., κυρίως σε κάποια πιάτα κρεάτων. Εξάλλου, θεωρώ ότι ένα κέρασμα γλυκού ή ποτού στο τέλος θα ανεβάσει το στάτους του BS, έστω κι αν η περιοχή είναι τουριστική και η κίνηση συνήθως μεγάλη.

Εμείς πήραμε, μια πλούσια και δροσιστική χωριάτικη σαλάτα (7.60), μια ζεστή κρεατόσουπα με κομμάτια κρέατος ελιάς μοσχαρίσιας και λαχανικά (8.80), μια παϊδάκια προβατίνας, με το σχετικό παχάκι τους (11.40), ένα ζουμερό συκώτι μοσχαρίσιο (10.80) και στο τέλος μοιραστήκαμε ένα γλυκό προφιτερόλ, στα 3.80.

Ήπιαμε την κορωνίδα απ’ τις μπύρες τους, την Delphi Pilsner, 750 ml, και 4.50 βαθμών οινοπνεύματος. Τιμή 15.80 € (! ). Ήταν μια εξαιρετική αρωματική και φρουτώδης μπύρα, η οποία είναι αφιλτράριστη, παρασκευάζεται στη Δροσιά, απέναντι απ’ τη Χαλκίδα, και στις κάβες η τιμή της είναι συνήθως γύρω στα 7-9 €.

Ο λογαριασμός ήρθε στα 60 €, με το στρογγυλευτικό φιλοδώρημα, δηλ. στην κατηγορία 17/25 το κεφάλι, ποσό κάπως τσιμπημένο, όπως είπα, για ό, τι δοκιμάσαμε.

Κατά τα λοιπά, το μενού του BS περιλαμβάνει διάφορα πιάτα με αυγά και ομελέτες (3-7 €), 5 αλοιφές ψυγείου, μέχρι 5 €, 15 σαλάτες, 4.5-7.5 €, τυριά και ποικιλίες (κάποια σε μισές μερίδες). Επίσης, 3 κρεατόσουπες, κρεατικά στο φούρνο (κότσι, γουρουνόπουλο, αρνί κλέφτικο ~ 13 €), όπως και πανσέτα, ή βοδινή σπαλομπριζόλα, στα 21 €! Υπάρχουν ακόμα, λουκάνικα, απάκι, σύγκλινο και καβουρμάς (7-9 €), συνδυασμοί burgers μέχρι 11 €, καθώς και κιμάδες, σουβλάκια και φιλέτα, μέχρι 18 €.

Πρόσεξα επίσης ότι ο κατάλογος ποτών περιλαμβάνει περί τις 30 μπύρες και καμιά εικοσαριά ελληνικά κρασιά, από 16 € το λευκό μοσχοφίλερο Νασιάκου Μαντινείας, μέχρι 37 € το κόκκινο ξινόμαυρο, Δυο Ελιές, του Μπουτάρη. Θεωρώ ότι κι εδώ υφίστανται περιθώρια κάποιας συμπίεσης!

Απ’ τον κατάλογο των ψαρικών, συγκράτησα αυτά που με συγκινούν περισσότερο, όπως π. χ. την ψαρόσουπα με φρέσκα ψάρια ημέρας (8.50), τα μύδια με ούζο (8.80), φρέσκο σολομό σχάρας (11.80), σφυρίδα σχάρας (18.80), φάβα με χταπόδι (6.60), μαριδάκι (9.20) και καλαμαράκι σε ροδέλες (12.50). Φυσικά, για όλα αυτά θα επανέλθω, μετά από νέα μου επίσκεψη!

Θα ήθελα να ολοκληρώσω με ορισμένες σκέψεις απ’ το παρελθόν και μάλιστα απ’ τα παιδικά μου χρόνια που μου ήρθαν τώρα στο μυαλό. Όταν εγώ κι η αδελφή μου ήμασταν μικροί, ο πατέρας μου που ήταν γιατρός, μας πίεζε να τρώμε κρέατα και ψάρια, σχεδόν καθημερινά, γιατί χρειαζόμασταν πρωτεΐνες για να μεγαλώσουμε. Τώρα πια που μεγαλώσαμε, κάποιοι άλλοι γιατροί, μας περιορίζουν τα κρέατα, κυρίως τα κόκκινα, για να πέσει η χοληστερίνη, η πίεση και όλα τα συμπαρομαρτούντα…

Τότε λοιπόν, κάπου στη δεκαετία του 60, πηγαίναμε οικογενειακά σ’ ένα πελάτη του, τον ξακουστό χασάπη και ταβερνιάρη Μανέλα, στο Κριεκούκι (τις σημερινές Ερυθρές, πριν απ’ τη Θήβα), ο οποίος τεμάχιζε αρνιά γάλακτος και μας έφτιαχνε κ α τ α π λ η κ τ ι κ ά π α ϊ δ ά κ ι α!! Όσοι ξέρετε την περιοχή, ή οι γονείς σας θα σας το βεβαιώσουν με νοσταλγία…

Τώρα λοιπόν, άντε κανένα αρνάκι το Πάσχα, άντε καμιά Τσικνοπέμπτη, άντε και κάποια στέκια σαν τον Τηλέμαχο ή το Butcher Shop καλή ώρα, ή έστω κάποιο σουβλάκι, κι αυτά με μέτρο, αφήνοντας τη μερίδα του λέοντος για την παρέα μου!
Άσε που, τώρα πια, με τις διαστάσεις των κινητοποιήσεων γεωργών, κτηνοτρόφων, νταλικέρηδων και λοιπών, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και με τα κρέατα…

Ευτυχώς, τουλάχιστον, τα ψάρια, τα θαλασσινά και τους συναφείς μεζέδες μπορούμε να τα τρώμε άφοβα, αφού οι γιατροί τα θεωρούν ωφέλιμα και δεν μας τα έχουν κόψει. Έλα όμως που οι παρούσες συγκυρίες μάς έχουνε περικόψει τα έσοδά μας…

Κοντολογίς, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, αν και μας μάθανε τότε στα Λατινικά «dum spiro spero». Ζούμε λοιπόν ελπίζοντας, κι έχει ο Θεός! Συγνώμη και πάλι για την πολυλογία μου αυτή και τους συνειρμούς μου…

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Γκάζι, Αθήνα
Σεπ
19
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Κάποτε υπήρχε το Butcher shop και δίπλα του υπήρχε το Sardeles. Το ένα με κρεατικά και το άλλο με θαλασσινά (και από ότι θυμάμαι κυρίως με μικρόψαρα). Τώρα έχουν γίνει ένα που στεγάζεται στον χώρο του πρώτου εκ των δύο και έχει δύο διαφορετικά μενού. Εκτός κι αν αυτό είναι μία πρόσκαιρη λύση και αφορά την καλοκαιρινή περίοδο.

Κατά το παρελθόν είχα επισκεφτεί, χρόνια όμως πριν, και τα δύο. Ανάμεσα τους προτιμούσα το Sardeles γιατί θεωρούσα το Butcher shop ως πιο ακριβό από ότι θα έπρεπε να είναι. Φυσικά τότε ήταν και άλλες εποχές και ότι χώρος εστίασης βρισκότανε στην περιοχή του Γκαζίου ήταν γενικά τσιμπημένος σε τιμές. Στο Butcher shop είχα πάει τρεις συνολικά φορές αλλά πάντα έφευγα με μία αίσθηση του «ναι μεν αλλά». Με όσους πήγαινα εκεί για φαγητό και τους εξέφραζα αντίρρηση για τις τιμές, μου απαντούσαν ότι όντως είναι τσιμπημένες αλλά ότι πιστεύουν πως η ποιότητα και επιλογή των κρεάτων τους είναι πολύ προσεγμένη, κάτι που δεν είχα λόγο να αμφισβητώ.

Μία καθημερινή βραδάκι, μου έγινε η πρόταση να το επισκεφτούμε. Επειδή είχα ακούσει ότι πλέον οι τιμές του έχουν πέσει κι ότι το Value for money του έχει πάρει την ανηφόρα, δέχτηκα με μεγάλη χαρά. Σε αυτό συνέβαλαν αρκετά και οι κριτικές από την PONTIKI και την PP_TINA που μου είχαν εξάψει την περιέργεια.
Λόγω της εποχής, της ημέρας και της ώρας (γύρω στις 8 το βράδυ) επικρατούσε ηρεμία που τάρασσε που και που κανένας ελληνάρας που πέρναγε με το κάμπριό του, ακούγοντας στην διαπασών σκυλάδικα κι έχοντας πάρει το ύφος γύφτικου σκεπαρνιού. Προφανώς το «ξερνάω! » βλέμμα μας, το εκλαμβάνανε και μεταφράζανε σαν θαυμασμό. Έχει κάνει μεγάλο κακό η Αννίτα με τον «Κράζεις-Θαυμάζεις! ». Πλέον κάτι τέτοιοι τύποι έχουν πάθει τον ασυμμάζευτο.

Ο χώρος είναι και εσωτερικά και εξωτερικά πάρα πολύ περιποιημένος. Οι τουαλέτες τους πεντακάθαρες. Αν και ήμασταν δύο άτομα, δεν μας έκαναν θέμα που πιάσαμε τεσσάρι τραπέζι, αν και σε λίγο όλα τα τραπέζια του πεζοδρομίου τους είχαν γεμίσει και κάποιες παρέες έκατσαν και στον εσωτερικό χώρο (έχει και πίσω αυλή). Το βράδυ ήταν αρκετά ζεστό αλλά μας δρόσιζαν οι υπερυψωμένοι κινούμενοι ανεμιστήρες τους.
Τα ξύλινα τραπέζια τους έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να μην ασφυκτιείς και έχουν όλα δίπλα τους από ένα σκαμπουδάκι και έναν διαφημιστικό (αν θυμάμαι καλά, της εξαιρετικής ελληνικής Μπύρας Νήσος η οποία μας κάνει περήφανους με τις διακρίσεις της στο εξωτερικό) τσίγκινο κουβαδάκι με νερό.

Το κουβαδάκι χρησιμοποιείται για να κρατά (με τον πάγο που του ρίχνουν ανά τακτά διαστήματα) παγωμένο το κρασί που τυχόν παραγγείλετε. Επίσης σε κάθε τραπέζι έχει πάνω λαδόξιδο και μπαλσάμικο. Γενικά σου δίνει την αίσθηση ενός πολύ προσεγμένου και καλαίσθητου χώρου. Στα πολύ μεγάλα συν τους η καθαριότητά τους. Στα μείον η μουσική τους. Μία έπαιζε ελληνικά και μία ξένα, αλλά και τα δύο δεν μου φάνηκε να ταιριάζουν στο ύφος τους.

Το παιδί που μας πήρε την παραγγελία ήταν εξαιρετικό. Πολύ άνετος σε κινήσεις και ομιλία. Ευγενέστατος και χαμογελαστός. Αν ήταν ο μοναδικός με τον οποίο είχαμε έρθει σε επαφή θα έβαζα καραμπινάτο 4. Όμως το ίδιο δεν ίσχυε και με τους άλλους δύο που επίσης μας εξυπηρέτησαν. Μια χαρά ήταν κι αυτοί, αλλά θεωρώ λάθος να βγαίνουν και να ρωτάνε επιλεκτικά κάποια τραπέζια εάν μείνανε ικανοποιημένοι (και μάλιστα παραπάνω από μία φορά) ενώ εμάς να μην μας δώσουν την δυνατότητα να πούμε την γνώμη μας.

Επίσης κάποιο λαθάκι που έγινε στην παραγγελία (μας χρεώσανε κάτι που τελικά δεν είχαν διαθέσιμο οπότε στην θέση του είχαμε παραγγείλει κάποιο άλλο που είχε μία μικροδιαφορά στην τιμή), διορθώθηκε αφού πληρώσαμε και μετά από δική μας επισήμανση. Κάποιες μικρολεπτομέρειες προδίδουν ασυνεννοησία μεταξύ του service. Άλλος παίρνει παραγγελία, άλλος έρχεται να μας πει ότι κάποιο πιάτο που παραγγείλαμε τελικά δεν υπάρχει, άλλος μας φέρνει τον λογαριασμό. Οπότε κάθε φορά που λέγαμε κάτι, έπρεπε να κάνουν νέα συνεννόηση μεταξύ τους για να μας απαντήσουν γιατί ο κάθε ένας μας έλεγε ότι δεν ξέρει τι έχει συμβεί και θα πρέπει να μιλήσει πρώτα με τα υπόλοιπα άτομα που μας είχαν εξυπηρετήσει. Δεν θα ήταν πιο απλό να αναλάβει την πλήρη εξυπηρέτησή μας ένα άτομο με το οποίο θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε?

Όταν πήραμε τον κατάλογο στα χέρια μας, κατάλαβα ότι αντίθετα από αυτό που είχα ακούσει, οι τιμές δεν είχαν πέσει. Στον κατάλογο αναγράφονται χωριστά οι μερίδες του φαγητού και χρεώνουν έξτρα αν θέλεις να τις συνοδέψεις με κάτι όπως πατάτες, πουρέ ή λαχανικά. Έτσι, για ένα σύνηθες πιάτο, η τιμή θεωρώ ότι ξεφεύγει από όσο θα έπρεπε να κοστίζει.

Προσανατολιστήκαμε σε κρεατικά και πήραμε μία μερίδα γιαουρτλού και μία με μπιφτέκια τριών κρεάτων. Για σαλάτα επιλέξαμε αυτή με τα βραστά λαχανικά. Σαν συνοδευτικό στα μπιφτέκια ζητήσαμε πουρέ πατάτας. Μας ρώτησαν αν θέλουμε ψωμί και νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης σε κανάτα.

Ξεκινάμε λοιπόν…
Πρώτα ήρθε στο τραπέζι μας η σαλάτα βραστών λαχανικών. Για την τιμή των 5,50 δεν θα την χαρακτηρίσω ούτε μικρή αλλά ούτε και ικανοποιητική. Είχε σε μικρές ποσότητες πατάτα, καρότο, κολοκυθάκια, κρεμμυδάκια, μπρόκολο και φύλο σέλινου. Αντίθετα από την περιγραφή του καταλόγου τους που τα ήθελε ως «ελαφρώς βρασμένα», τα περισσότερα ήταν πολύ παραπάνω βρασμένα από όσο θα έπρεπε και κυρίως τα κολοκυθάκια. Επίσης, αν και ξέρω ότι δεν είναι η εποχή κάποιων από αυτά, τα περισσότερα ήταν εντελώς άγευστα. Αυτά που ξεχώρισα ήταν η πατάτα και το σέλινο. Τα υπόλοιπα ναι μεν φαγώθηκαν αλλά δεν μας ικανοποίησαν.

Στην συνέχεια ήρθαν τα κυρίως μας. Ο πουρές που ζητήσαμε σαν συνοδευτικό στα μπιφτέκια ήρθε σε ξεχωριστό πιατάκι. Το πιατάκι είχε το μέγεθος αυτού που χρησιμοποιούμε για τον καφέ μας αλλά αντί για στρογγυλό, είχε μακρόστενο σχήμα. Ο πουρές που είχε πάνω και για τον οποίο μας ζητήθηκε να καταβάλουμε 2, 6 € ήταν ελάχιστος σε ποσότητα και η πυκνότητά του δεν ήταν η επιθυμητή. Η τιμή ήταν για μισή μερίδα (Μα 2,6 € για μισή μερίδα, ήτοι για 2 κουταλιές πουρέ πατάτας?!!!!!! ). Πάλι καλά που δε ζητήσαμε την κανονική γιατί θα με ενοχλούσε περισσότερο…

Τα μπιφτέκια τριών κρεάτων ήρθαν σε 3 μετρίου μεγέθους τεμάχια και ήταν το πιο νόστιμο πιάτο της βραδιάς. Η τιμή τους ήταν στα 9,8 €. Με απλά μαθηματικά, το πιάτο με τα μπιφτέκια και τον πουρέ μας κόστισε στα 12,40€. Αν κάποιος μπορεί να θεωρήσει αυτό ως λογική τιμή (ότι κι αν σημαίνει για τον καθένα μας ο όρος αυτός…), εμείς την θεωρήσαμε ως υπερβολική.
Το δεύτερο πιάτο που επιλέξαμε ήταν το γιαουρτλού. Είχαμε ρωτήσει κατά την παραγγελία εάν είναι δικό τους και μας είχαν διαβεβαιώσει πως ναι.

Σε ένα πιάτο, λίγο μικρότερου αυτού που σερβίρονται συνήθως οι κυρίως μερίδες φαγητού, μας ήρθε μια πίτα που χρησιμοποιείται για τυλιχτά σουβλάκια με τρία τεμάχια κεμπάπ επίσης μετρίου μεγέθους. Το σύνολο συμπλήρωνε η κόκκινη σάλτσα (που ήταν εξαιρετική) και το γιαούρτι. Η πίτα ήταν παραπάνω από όσο θα έπρεπε ψημένη και σχετικά ξερή. Αυτό δεν την βοήθησε να ποτίσει από τη σάλτσα κι έτσι έμεινε μέχρι το τέλος ένα σώμα ξένο από το υπόλοιπο σύνολο. Τα κεμπάπ δεν ήταν επίσης αυτά που θα έπρεπε να είναι. Δεν ήταν καθόλου ζουμερά και αφράτα. Θα τα χαρακτήριζα μάλλον στεγνά, που γινότανε λίγο πιο ανεκτά με την βοήθεια της σάλτσας.

Επίσης μου φάνηκαν αρκετά βαριά, κάτι που επαληθεύθηκε 1-2 ώρες μετά που έψαχνα απεγνωσμένα στο ψυγείο μου για σόδα… Για να είμαι ειλικρινής, θα μπορούσα να είχα γκρινιάξει για το πιάτο αυτό, αλλά περίμενα πως κάποια στιγμή θα μας ρωτήσουν κι εμάς αν είμαστε ευχαριστημένοι ώστε να πούμε τον πόνο μας. Αυτό όπως προείπα δεν έγινε ποτέ, οπότε και αυτοί δεν έμαθαν για τις αστοχίες τους (αν και πάντα κρατάω επιφυλάξεις εάν οι ερώτηση «μείνατε ικανοποιημένοι» γίνεται με ουσιαστικό ενδιαφέρον ή από ρουτίνα) κι εγώ έμεινα με το παράπονο που δεν τις ανέφερα με δική μου πρωτοβουλία. Το γιαουρτλού κοστολογήθηκε στα 10,40€. Θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες μαγαζιά στην Αθήνα που έχω φάει νοστιμότερο και φθηνότερο γιαουρτλού.

Οι μπύρες ήρθαν σε σωστή θερμοκρασία και με παγωμένο ποτήρι μπύρας, κάτι που πραγματικά εκτιμώ.
Σε αντίθεση με την τακτική που ακολουθούν τα περισσότερα εστιατόρια, κέρασμα δεν μας προσφέρθηκε ούτε στο ξεκίνημα, ούτε στο ενδιάμεσο, ούτε και στο τέλος του τραπεζιού. Ούτε μια ελίτσα ή ούτε ένα ντιπ. Ούτε κάποιο μικρογλυκάκι ή φρούτο. Ούτε ένα σφινάκι με χωνευτικό ποτό. Τίποτα! Παλιά θυμάμαι ότι φεύγοντας υπήρχε περίοδος που σου έδιναν κι από ένα γλαστράκι βασιλικού αλλά προφανώς αυτά ανήκουν στο παρελθόν…

Cost Cutting ή απλά μας ξέχασαν? Μικρή λεπτομέρεια που τελικά ίσως να της δίνουμε μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα γιατί και το κανάκεμα έχει κι αυτό την γλύκα του.
Όπως είπα, ωραία τα παγωμένα ποτήρια μπύρας, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αρκετά για να με κάνουν να θέλω να τους ξαναεπισκεφτώ…

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Γκάζι, Αθήνα
Απρ
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
17-25

Σάββατο βράδυ και ευκαιρία να βρεθούμε με φιλικό ζευγάρι στο Γκαζοχώρι, και να μοιράσουμε, κατά κάποιο τροπο και την απόσταση, παρακολουθώντας και κάποιες ομιλίες στο Athens Science Festival.

Είπαμε να πιούμε καμιά μπύρα, συνοδευόμενη απο κάποια μεζεδάκια και καταλήξαμε στο Butcher & Sardelles, όπως έχει μετονομαστεί το μαγαζί, αυτοπροσδιοριζόμενο, πλέον, ως χασαποψαροταβέρνα.

Φτάσαμε κατά τις 10 παρά, χωρίς κράτηση, και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να βρούμε τραπέζι έξω, αλλα τακτοποιηθήκαμε σχετικά άνετα σε 5αρι τραπέζι του ισογείου. Η ατμόσφαιρα κατα τα γνωστά, αν και χρειάζεται πλέον κάποια ανανέωση. Τα ξύλινα τραπέζια σκεπάζονται με απλό χασαπόχαρτο, το οποίο, όμως, δεν καλύπτει όλο το πλάτος του τραπεζιού, οπότε ότι στάξει 15 πόντους και μέσα απο τα άκρα του τραπεζιού, που είναι το όριο του χασαπόχαρτου, απλά λερώνει το τραπέζι.

Να ξεκινήσουμε από τα καλά. Πρώτον, τσιγάρο στο εσωτερικό ούτε για δείγμα, το θεωρώ εξαιρετικό, για μια τέτοια περιοχή που η καταστρατήγηση του νόμου είναι ο κανόνας. Δεύτερον, ερωτηθήκαμε για το εμφιαλωμένο νερό, είπαμε όχι, και η κανάτα που μας προσφέρθηκε συνοδευόταν από παλιομοδίτικο τσιγκινο δοχείο με πάγο και λαβίδα. Τρίτον, παρόλο που κατά την διάρκεια του φαγητού τα διάφορα πιάτα εφθαναν συνοδεία δελτίου παραγγελίας, στο τέλος κόπηκε συνολική απόδειξη.

Στο ζουμί τώρα, ή μάλλον στο πιάτο. Τέσσερα άτομα παραγγείλαμε σαλάτα λαχανικών, και 4 πιάτα (κανονικές μερίδες) στην μέση για μεζέ. Σουπιές με σπανάκι (πιάτο ημέρας), θράψαλο ψητό, σαρδέλλα σχάρας και κοτόπουλο παϊδάκι το οποίο ήταν όπως έλεγε ο κατάλογος, μισό κοτόπουλο. Επίσης 5 πίτες, κανονικου μεγέθους για σουβλάκι. Ήπιαμε 7 μπύρες των 330ml. Μας κέρασαν δύο πιατάκια με μιά φέτα, έκαστο, χαλβά σιμιγδαλένιο με κανέλλα. Σύνολο λογαριασμού €75. Ουάου που θα έλεγε κι ο γνωστός Πλακιώτης οικονομολόγος.

Και το ουάου δικαιολογείται ως εξής: Μπύρες 500 ml δεν μπορέσαμε να βρούμε, αν η μάρκα τους δεν ήταν από κάποιο ανεξάρτητο παραγωγό η microbrewery. Επίσης δεν υπήρχαν μπύρες βαρελίσιες πλήν της Αλφα. Πηραμε την τελευταία Mythos και 6 FIX οι οποίες κόστισαν τα 15-16€ απο το σύνολο του λογαριασμού. Ισως για κάποιους να είναι λογικό αλλά θεωρώ ότι ενα εστιατόριο πρέπει να διαθέτει και μεγάλες μπύρες με λογική τιμή και όχι μόνο αυτές που κοστίζουν την διπλάσια τιμή. Κάποιοι πάνε για φαγητό και το συνοδεύουν απλά με μπύρα. Θα ήταν διαφορετικά αν ήταν μπυραρία.

Από την άλλη να πληρώνεις σχεδόν €15 για μισό κοτόπουλο παϊδάκι, δεν το λές και λίγο. Δηλαδή αν πάει το ταπεινο κοτοπουλάκι πάνω από €30 το κιλό, τα αρνίσια παϊδάκια πόσο πρέπει να χρεωθούν; Γενικά δεν υπάρχει πιάτο με κρέας ή ψάρι κάτω από €10-12, στον κατάλογο. Ασε που ένα ταπεινό τζατζίκι χρεώνεται, αν δεν κάνω λάθος €6+. Διαολιστήκαμε τόσο που δεν παραγγείλαμε συνοδευτικά, παρόλο που τα πιάτα δεν συνοδεύονταν από τίποτα περισσότερο απο 1-2 ντοματινια κομμένα στην μέση και μερικά φύλλα ρόκας ή φέτες κρεμμυδιού. Ούτε λόγος για σάλτσα, π. χ μουστάρδας στο θράψαλο, ή πατάτας, πουρε ή αλλου συνοδευτικού.

Επίσης, η ποσότητα της σουπιάς με σπανάκι ήταν μέτρια. Επτά, μετρημένα κομμάτια σουπιάς, με σπανάκι, σε βαθύ πιάτο. Τέλος, η σαλάτα ήρθε σε κανονικό βαθύ πιάτο, για πιατελίτσα δεν το συζητάμε.

Αλλά το σημαντικότερο, πάντα είναι η γεύση. Οπερ και παραθέτω:

Το θράψαλο ήρθε χωρισμένο στα πλοκάμια του και με ανοιγμένο flat, το σώμα. Ειχε προφανώς ψηθεί ολόκληρο και είχε ανοιχτεί μετά, γεγονός που φαινόταν απο το γεγονός ότι το καψάλισμα της σχάρας ήταν μόνο από την μία μεριά. Αφού τον έκαναν τον κόπο, γιατί δεν το ψήσαν πάνω κάτω; Ομως δεν είχε κάποια ένταση, γευστικά, αν και ήταν αρκετά νόστιμο. Ισως τα πλοκάμια να θέλαν λίγο παραπάνω ψήσιμο. Όσο για υγρά, υπήρχε ότι είχε κρατήσει από το ψήσιμο, δεν ήρθε με λαδολέμονο ή άλλη σάλτσα. Βέβαια στο τραπέζι υπήρχε και λεμόνι και λάδι, αλλά περιμένεις και την άποψη του μάγειρα.

Το κοτοπουλο ίσως ήταν το καλύτερο πιάτο γευστικά, Σωστά αλατισμένο, με νόστιμη κρούστα. Μικρή αντίρρηση για τα μικροσκοπικά τεμάχια κόκκαλου που ήταν διάσπαρτα στα κομμάτια με το περισσότερο κόκκαλο. Βέβαια το κοτόπουλο παϊδάκι τα έχει αυτά, αλλα θα μπορούσαν να το κόψουν και να το ξεπλύνουν πριν να το μαρινάρουν.

Η σαρδέλλα ήρθε "κοκαλλωμένη". Εξηγούμαι. Η φιλεταρισμένη και ανοιγμένη πεταλούδα σαρδέλλα, είχε κοκαλλώσει, σαν να είχε μπεί σε τοστιέρα, και ήταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό στεγνή, με αποτέλεσμα να μην είναι ζουμερή και να σπάει στην παραμικρή προσπάθεια να την πηρουνίσεις. Μέγα σφάλμα η ύπαρξη μερικών λεπιών. Η σαρδέλλα είναι απο τα ψάρια που δεν κρατάν τα λέπια τους, όσο φρέσκα και να είναι, λίγο τρίψιμο με τα δάχτυλα κατω από τρεχούμενο νερό και το λέπι παει περίπατο. Τώρα, αν την έχεις φιλετάρει και έχει ακόμα λέπια......

Τελειώνω με την σουπιά με το σπανάκι. Απογοήτευση. Το σπανάκι είχε λιώσει και είχε γίνει άμορφη μάζα. Γευστικά δεν ανίχνευσα κάποιο μυρωδικό, π. χ. άνηθο, ή ίχνη κάποιου οινοπνευματώδους ως είθισται, όπως ούζο, ή μυρωδάτο τσιπουρο. Μπορεί και να είχαν χρησιμοποιηθεί, αλλά αν απο το πολύ μαγείρεμα έλιωσε το σπανάκι είναι λογικό να μην είχε μείνει ουσιαστικό γευστικό ίχνος απο τα μυρωδικά.

Η εξυπηρετηση ήταν ευγενικότατη και σχετικά γρήγορη, στην αρχη. Δυστυχώς, για να ζητήσουμε λογαριασμό, να έρθει η απόδειξη και να μας επιστραφούν τα ρέστα χρειάστηκε πάνω από ένα τέταρτο της ώρας.

Οφείλω να αναφέρω ότι όταν συνειδητοποίησα ότι έδωσα στον σερβιτόρο γύρω στα €15 παραπάνω από όσο ήταν ο λογαριασμός, η διαφορά μου επιστράφηκε με τα ρέστα, χωρίς να χρειαστεί να τα ζήτήσω.

Γενικά, νομίζω ότι όσο υπάρχουν δημοφιλείς περιοχές συγκέντρωσης της διασκέδασης, και τα μαγαζιά δεν εξαρτώνται από τακτικούς πελάτες, εφόσον υπάρχει η πληθώρα των περαστικών, λάθη σαν τα παραπάνω γίνονται και θα γίνονται. Εφόσον το μαγαζί είναι γεμάτο και δεν βρίσκεις τραπέζι, δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να το ψάξει η επιχείρηση και φυσικά προτεραιότητα έχει η διεκπεραίωση.

Με αυτόν τον τρόπο, όμως, μονο η πιτσιρικαρία που έτσι κι αλλιώς συρρέει περισσότερο για ένα ποτό, θα εξακολουθήσει να έρχεται, βοηθούσης και της ευκολης και οικονομικής πρόσβασης (ΜΕΤΡΟ).

Δυστυχώς, ή ευτυχώς, το "λίπος" λιγοστεύει καθημερινά και με τις τιμές αυτές (άλλη κατάρα αυτή) δεν υπάρχει περίπτωση να φύγω από τα προάστια για να πάω στο Γκάζι για να έχω την εμπειρία που περιέγραψα παραπάνω. Πειραιά, Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι, Περιστέρι, Αιγάλεω, περιοχές που είναι κοντά μου, υπάρχουν αρκετά μεζεδοπωλεία, ψαροταβερνάκια ή χασαποταβέρνες που προσφέρουν πολύ περισσότερα (γευστικά) για πολύ λιγότερα (χρηματικά).

Για μία ακόμη φόρα να υπενθυμίσω, σε όσους έχουν την καλοσύνη να διαβάζουν ότι γράφω, ότι τα σχόλια μου γίνονται πάντα σε συνάρτηση με το πως προσδιορίζεται ένα κατάστημα και το επίπεδο γεύσης και εμπειρίας που θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει, σε συνάρτηση με το επίπεδο τιμών του. Αλλα κι αυτό αποτελεί υπεραπλούστευση, εκ μέρους μου και συγχωρήστε με, εφόσον υπάρχουν καταστήματα με χαμηλές τιμές χωρίς όμως έκπτωση στην γεύση και την ποιότητα. Ειναι να το έχεις!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Γκάζι, Αθήνα
Δεκ
05
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Επίσκεψη 2 άτομα τέλος Νοέμβρη, μετά από παρότρυνση γνωστού που το επισκέπτεται τακτικά κι έπειτα από την κριτική της έμπιστης φίλης PP_TINA.

Butcher shop λοιπόν κι ενώ η ονομασία παραπέμπει σε κρεοπωλείο, άρα σε κρεατικά κι ότι σχετίζεται με αυτά, η πρώτη εικόνα που είδαμε στην είσοδο με κρεμασμένα σε δίχτυ καβούρια, χταπόδια και οστρακοειδή…μου έφερε στο μυαλό αμέσως το τραγούδι των active member “Φυσάει κόντρα…”

Τα παίρνω με τη σειρά και ξεκινάω με τον χώρο που είναι στο ισόγειο ψηλοτάβανος, λιτός, με χαμηλό σχετικά φωτισμό και έχει άλλα δύο πατώματα από επάνω, που συνδέονται με σκάλες αλλά και με ανελκυστήρα (για να είμαι ειλικρινής δεν τα επισκέφθηκα για να έχω πλήρη εικόνα).

Τα στοιχεία εκείνα που θυμίζουν κρεοπωλείο είναι η ξύλινη ραμποτέ επένδυση σε μαύρο χρώμα γύρω από τον χώρο της κουζίνας με τα χαρακτηριστικά σιδερένια χερούλια που είχαν παλιά τα ψυγεία (πού όντως μου θύμισε το κρεοπωλείο του πατέρα μου), τα εκμοντερνισμένα κούτσουρα σε δυο τρία σημεία που χρησιμεύουν ως βοηθητικά stand πλέον και σε ένα άλλο σημείο στην μπροστινή πλευρά μια βιτρίνα με μπούτια και άλλα κρέατα κρεμασμένα σε τσιγκέλια.

Δε μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα γιατί περίμενα κάτι πιο φωτεινό, πιο απλό, πιο…προς το παλιό-κλασικό-λαϊκό κρεοπωλείο της γειτονιάς. Αυτός ο χώρος είχε μια μεσοβέζικη κατάσταση…ναι μεν αλλά! Κρεοπωλείο αλλά και κυρίλα ταυτόχρονα. Βutcher shop αλλά και ολόκληρη σελίδα στον κατάλογο με ψαροθαλασσινά... Μπερδευτήκαμε.

Το πιο θετικό στοιχείο στον χώρο θεωρώ ότι είναι το ότι δεν καπνίζουν στο ισόγειο, οπότε η ατμόσφαιρα ήταν πεντακάθαρη. Επάνω καπνίζουν, οπότε φαντάζομαι ότι θα είναι λίγο δυσάρεστα για τους μη καπνιστές αλλά όπως είπα δεν ανέβηκα, οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη. Όμως το κρύο που επικρατούσε από τις απώλειες της ξύλινης πόρτας στο τέρμα απέναντι από την είσοδο όπου ήταν και το τραπέζι μας, σε συνδυασμό με την έλλειψη οποιασδήποτε μορφής θέρμανσης στον χώρο, τον καθιστά κρύο απ’ όλες τις πλευρές.

Η μουσική; Κι αυτή φύσαγε κόντρα…μαζί με όλα τα λοιπά στοιχεία στον χώρο, γιατί ήταν "δωματίου" θα έλεγα. Instrumental με πιάνο, βιόλες, σαξόφωνα και τα σχετικά που σε ένα διαφορετικό γενικότερα concept, θα μου ήταν πολύ ευχάριστη, τώρα δεν κατέστη δυνατό να γίνει με φόντο τα κούτσουρα και κάπου εκεί ανάμεσα τα κρέατα στα τσιγκέλια! Όχι δηλαδή, αλλά για κλείστε τα μάτια και picture this για λίγο…!

Εξυπηρέτηση τυπική, διακριτική κι ευγενική από μια κυρία κι έναν κύριο για το τραπέζι μας.

Περνάμε στο φαγητό, που παραγγείλαμε: Πρώτα ήρθε το ψωμί χ 0.60€ και νερό βρύσης σε μπουκάλι.

- Πατάτες με αυγά, το σιγουράκι των ορεκτικών πια που έχει γίνει must τώρα τελευταία, σε αρκετούς καταλόγους εστιατορίων. Ήταν καλό, άλλωστε μια τραγανή πατάτα και δυό αυγά μάτια που δεν έχουν ξεφύγει στο ψήσιμο για να διατηρούνται μελάτα (όπως τα θέλω), πόσο δύσκολο είναι πια να ικανοποιήσει κάποιον; 4,50€

- Πουρές πατάτας -επιλέξαμε την μικρή μερίδα, για να δοκιμάσουμε κι άλλο πουρέ- γευστικός, με το μοσχοκάρυδο να του χαρίζει την επιτυχία. 2,60€

- Πουρές μελιτζάνας -επίσης στην μικρή μερίδα- που όμως δεν μας ενθουσίασε. Κάτι του έλειπε στην γεύση, ίσως λίγο κάπνισμα, ίσως κάποιο μπαχαρικό, δεν ξέρω. 2,70€

- Μπέργκερ κοτόπουλου (πάλι επιλέξαμε την μικρή μερίδα), που στην πραγματικότητα ήταν τεράστια! Αναρωτιέμαι πως θα ήταν η κανονική; Είχε γαρνιτούρα σαλάτα λάχανο, πατάτες τηγανιτές, από ένα μπολάκι μικρό, μουστάρδα, κέτσαπ και μαγιονέζα, και την ρώσικη που αναγραφόταν στον κατάλογο αλλά ξεχάστηκε, την έφεραν μετά από υπενθύμισή μας. Εκτός από το μέγεθος δεν είχε τίποτα το αξιομνημόνευτο, και είχε πάααρα πολύ κρεμμύδι το μπιφτέκι. Γενικά έχω μια προκατάληψη απέναντί στα μπέργκερ και τα αποφεύγω, και μάλλον καλά κάνω τελικά. 7,50€

- Κότσι χοιρινό χωρίς την πέτσα, με μέλι μουστάρδα και δεντρολίβανο, που ήταν συμπαθητικό αλλά όχι αυτό που περίμενα. Έχω πολλές απαιτήσεις από αυτό το πιάτο και το Butcher shop δεν ανταποκρίθηκε σε αυτές. Η πιο ιδιαίτερη, έχει να κάνει με το πιο απλό αλλά και το πιο δύσκολο ταυτόχρονα…το ψήσιμο. Η γεύση του μελιού με την μουστάρδα ήταν καλή και ταίριαζε πολύ με το χοιρινό, αλλά αν το κρέας το ακουμπάς με το μαχαίρι και δεν ξεκολλάει από το κόκκαλο, αν δεν λιώνει στο στόμα…δεν έχει επιτυχία. Είχε συνοδευτικό πατάτες φούρνου όμως δεν είχε καθόλου ντιπ μουστάρδας που είναι απαραίτητο. Βολευτήκαμε όμως με την μουστάρδα μπέργκερ. 12,50€

Για επιδόρπιο φάγαμε ένα προφιτερόλ μέτριο 3,5€. Ήπιαμε 3 κόκα κόλες (πάλι το ρίξαμε έξω) χ 2,80 ΕΚΑΣΤΗ (250ml) και πληρώσαμε 42,30€ από τα οποία σημειώστε -γιατί τώρα το πρόσεξα και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό- ότι τα 8,40€ ήταν για τις 3 κόκα κόλες…έεεεελεεεεοοοοοςςςςς! Ένα χιλιάρικο η κάθε μία δηλαδή;;;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το butcher shop σε γενικές γραμμές δεν ήταν κακό και δεν μας απογοήτευσε, αλλά εκτός του ότι μας μπέρδεψε λίγο ως προς τον χαρακτήρα του, δεν κατάφερε να μας δώσει κάτι επιπλέον. Ποιοτικά τα κρέατα ήταν καλά, όμως γευστικά τα πιάτα τους δεν είχαν αυτό το κάτι που θα μας έκανε να το συζητήσουμε στην παρέα μας και να επιστρέψουμε. Αναφορικά με τις τιμές θα πω ότι οι μερίδες είναι πολύ καλές με μόνη εξαίρεση, από αυτά που δοκιμάσαμε, τους δύο πουρέδες μισής μερίδας που η τιμή τους είναι υπερτιμημένη για το είδος αλλά και την ποσότητά τους και σαφώς, συμφέρει η μεγάλη μερίδα από οικονομικής άποψης. Την τελική απόφαση την αφήνω στην κρίση του καθενός. Άλλωστε γούστα είναι αυτά.

A! Kαι βγάλτε αυτά τα καβούρια από την είσοδο βρε παιδιά. Χάθηκε μια βοϊδοκεφαλή;;;

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Γκάζι, Αθήνα
Νοε
15
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Στο ΒUΤCHER SHOP θα έλεγα ότι βρεθήκαμε κατά λάθος αφού σκοπός μας ήταν να γευματίσουμε σε κάποιο άλλο εστιατόριο της περιοχής το οποίο και βρήκαμε κλειστό. Κάθε εμπόδιο για καλό..

Η πρώτη εντύπωση ήταν αρκετά θετική. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά για να επισκεφθώ το WC με εξέπληξε το γεγονός οτι αντίκρισα ένα ακόμα μέρος φαγητού γεμάτο θαλπωρή και με παράθυρα που είχαν θέα προς τα έξω, στην οδό Περσεφόνης.

Εμείς καθήσαμε στον κάτω χώρο και όπως η μέρα είχε συννεφιά και ο εσωτερικός χώρος φωτίζονταν είμασταν όντως μια ωραία ατμόσφαιρα. Ο χώρος προσπαθεί να φαντάζει ως ένα κρεοπωλείο - εστιατόριο (εξού και BUTCHER SHOP ) πράγμα το οποίο γίνεται αμέσως αντιληπτό και μας βρίσκει και σύμφωνους...!!

Μόλις μας έφεραν τους καταλόγους το πρώτο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι σε όλα τα φαγητά, εκτός από τις σαλάτες και τα πιάτα με τα αυγά, αναγράφονταν τιμές 1/2 μερίδας και τιμές μερίδας. Αυτό διευκολύνει ιδιαίτερα όσους αρέσκονται στο να δοκιμάζουν διάφορες γεύσεις σε μικρές ποσότητες. Βέβαια αποδείχθηκε ότι και οι ποσότητες της 1/2 μερίδας δεν ήταν και τόσο μικρές.

Εμείς παραγγείλαμε, μία μερίδα σαλάτα βραστή με μπρόκολο, καρότο, πατάτες και κρεμμύδι (5,30), εξαιρετική, 2 τεμ. Κεμπάμπ με Μοσχάρι και Πρόβατο (3,20 έκαστο ). Κατέφθασαν δύο καλαμάκια με τις πιτούλες τους το γιαουρτάκι τους, την πολύ καυτερή πιπεριά τους (!!! ) και την ντοματούλα τους. Πεντανόστιμο πιάτο!! Το πιάτο αυτό το συνοδεύσαμε με μία μερίδα πουρέ πατάτας με βούτυρο και Μοσχοκάρυδο (4,30). Υπήρχε και μισή μερίδα με 2,60. Ένας πουρές όλα τα λεφτά (!!!! )
Κατόπιν, πήραμε ένα μικρό χάμπουργκερ 3 κρεάτων (Αρνί, Μοσχάρι, Χοιρινό ),7,30, ( 11,20 έχει το μεγάλο χάμπουργκερ ). Επιλέξαμε δε να έρθει σε cheeseburger, με μια πολύ μικρή επιβάρυνση (?). Το πιάτο αυτό ήταν επίσης εξαιρετικό και χορταστικό για ένα άτομο. Συνοδευόταν με γιαούρτι, ντομάτα, μαρούλι, κέτσαπ με μουστάρδα (?) και πατάτες τηγανιτές.

Επίσης από τα πιάτα με τα αυγά παραγγείλαμε 2 αυγά με ντοματίνια (2,90), πολύ νόστιμα. Βασικά ήταν δύο αυγά τηγανιτά με ψιλοκομμένες ντοματούλες ως γαρνιτούρες.
Από ποτά παραγγείλαμε μόνο ένα ανθρακούχο Ξυνό Νερό των 750ml (3,00).
Στο τέλος, μας προσέφεραν λικέρ μαστίχας. Μέσα σε ένα καλαθάκι ήρθαν, με αρκετό γούστο, ένα μικρό μπουκαλάκι με το λικέρ και τα ποτηράκια.
Η εξυπηρέτηση ήταν γρήγορη και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.
Το BUTCHER SHOP βρίσκεται σχεδόν απέναντι από την είσοδο της Τεχνόπολης στο Γκάζι.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Γκάζι, Αθήνα
Μάρ
06
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
26-36

Πανακριβο μαγαζι. Σιγουρα βρισκω μενου των 55 ευρω τα δυο ατομα με 2 κυριως μια πατατες και μια σαλατα και 2 μπυρες οπουδηποτε. Μα πατατες προψημενες?Ελεος δηλαδη.

Αν δεν ηταν στο Γκαζι το ιδιο μενου θα το εβρισκα 30 ευρω. Γευστικα ομως τα πιατα που δοκιμασαμε αλλα με χαλασαν οι πατατες.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Γκάζι, Αθήνα
Φεβ
24
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Μεσημέρι Κυριακης 4 άτομα, επειδή ένας από εμάς κάπνιζε, κάτσαμε στον επάνω όροφο που είναι για καπνιστές. Πιο ήσυχα και χωρίς καθόλου κάπνα, με πολύ ωραία θέα, θα το προτιμούσα και χωρίς καπνιστές στην παρέα!

Το σέρβις φιλικό και άνετο οπότε 4/4. Το μαγαζί προσφέρει και κρέας και ψάρι κάτι που χώρισε την παρέα μας στα 2 και οι μισοί φάγαμε κρέας και οι μισοί ψάρι. Στα περισσότερα πιάτα έχει την επιλογή για μισές μερίδες κάτι που είναι πολύ θετικό και προτιμήστε το γιατί δεν έχουν μεγάλη διάφορα σε ποσότητα από τις ολόκληρες!

Λοιπόν πήραμε

Χωριάτικη - απλή και ωραία
Βραστά λαχανικά - το ίδιο
Πούρες πατάτας - πολύ καλός
Πατάτες τηγανιτές - καλές
Μπεργερ μοσχάρι - όχι κακό άλλα και τίποτα το ιδιαίτερο
Κοτόπουλο ψητό - πολύ νόστιμο και μαλακό παρολο που ήταν στήθος
Μπακαλιάρο σκορδαλιά - στεγνός και τραγανός
Χταποδακι βραστό - όπως πρέπει
Σαρδέλα ψητή - οκ

Αυτά με κρασί τσίπουρο ψωμί (που ρωτησανε πρώτα) και κέρασμα μαστίχα στα 80 ευρώ. Καλά για 4 άτομα.

Γενικότερα οχι κάτι το απίστευτο αλλά θα ξαναπηγαινα ευχάριστα αν ήμουνα στην περιοχή.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Γκάζι, Αθήνα
Οκτ
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
17-25

27/9/2015 επισκέφτηκα μαζί με την σύζυγο μου το Bucher.

Ήταν η δέκατη φορά που επισκεπτόμασταν το άνω εστιατόριο και είμασταν ικανοποιημένοι απο το φαγητό του, την εξυπηρέτηση του αλλά και τις τιμές του.

Σήμερα όμως μετά λύπης μου οι τιμες ηταν διαφορετικες, παρ' ολο που στην ιστοσελιδα του καταστηματος εχουν τον παλαιό κατάλογο ακόμη και σήμερα.

Το Burger μοσχάρι με λαδοτύρι είχε 20,40 ευρώ. Ούτε στο Hilton δεν έχει τόσο.
Η παλιά τιμη ηταν 13,00 ευρω

Η βλακεία μου ήταν που είπα δεν βαριέσαι αφού παντα μου άρεσε ας φάμε και σήμερα γιατί ήταν ήδη πολύ αργά.

Παραγγείλαμε ψωμάκι μας έφεραν άσπρο και η γυναίκα μου ζήτησε να μας φέρουν και λίγο μαύρο, το μαύρο μας το χρέωσαν 1,90 ευρώ επιπλέον για δυο φετούλες

Μετά απο λίγο ήρθε το φαγητό.
Το μπιφτέκι δεν ηταν και τιποτα σπουδαίο. Ένα κανονικό μπιφτέκι, το λαδοτύρι ηταν ελάχιστο, και τα ελαχιστα συνοδευτικα μανιτάρια ηταν παγωμένα,

Αφού ζήτησα το λογαριασμό, έκανα τα παράπονα μου στο σερβιτόρο και όχι μόνο δεν πήρα καμία απάντηση, με ειρωνεύτηκε, μου είπε οτι οι τιμές δεν εχουν αλλάξει από το 2009, και του απαντησα να μεταφέρει τα παράπονά μου στον υπεύθυνο.

Περίμενα τουλάχιστον ενα συγνώμη, η μια απάντηση απο τον υπεύθυνο, αλλά τίποτα

Έφυγα χωρίς καμία απάντηση αφου πλήρωσα 45,10 ευρω

Ψωμι σταρένιο 0,90
Ψωμί ολικής 1,90
Αγιωργίτικο 1/2 κιλό 7,20
Σαλάτα φαβα 3,20
Burger βοδινου μεγ. 20,40
Φιλέτο συκώτι μοσχ. 11,50

Οτι θέλετε είμαι στη διάθεση σας.
Παναγιώτης Τζέμαρης.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Γκάζι, Αθήνα
Οκτ
06
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
37-49

χθες βραδυ επικεφθηκαμε το εν λογω μαγαζι και ομολογω οτι απογοητευτηκα.

Παραγγειλαμε σαλατα, δυο πρωτα πιατα, μπριζολα, κουτσομουρες, μπιφτεκι και χταποδι μαρινατο και τηγανιτες πατατες. Οι κουτσομουρες ηρθαν μετα τα αλλα δυο κυριως πιατα επειδη ο σερβιτορος ειχε ξεχασει να τις περιλαβει στην παραγγελια. Το μονο που αξιζε ηταν οι τηγανιτες πατατες. Ολα τα αλλα ηταν πολυ κατω του μετριου.

Το εστιατοριο ηταν γεματο απο κοσμο ομως η ατμοσφαιρα και το φαγητο μας απογοητευσαν. Δεν θα ξαναπηγαινα και κατα τη γνωμη μου ηταν πανακριβο.