ALERIA

Bar Restaurants

  Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο [Χάρτης]
  210 5222633
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Προσεγμένα πιάτα με δημιουργικά στοιχεία, χρησιμοποιώντας υλικά από την Ελληνική γη. Κυριακή κλειστά.

Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Ιουν
10
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Μην ακούσω κάτι σχετικά με μέρες βραβευμένης γαστρονομίας, πολλώ δε μάλλον χρυσοσκουφάτης, δεν υπάρχει περίπτωση ν’ αντισταθώ και να μη σπεύσω. Παρότι διανύω περίοδο αυτοσυγκράτησης στα οικονομικά μου, με το που βγήκαν τα μενού των βραβευμένων εστιατορίων, ανασκουμπώθηκα, ρίχτηκα σε βαθειά μελέτη και κατέληξα στην Aleria. Κάτι που καιρό τώρα έψαχνα αφορμή να πάω, κάτι το πολύ θελκτικό μενού στην προσιτή τιμή των 35 ευρώ κατ’ άτομο, ήταν μάλλον αναπόφευκτο να επιλέξω το εστιατόριο του Μεταξουργείου.

Υπέροχο, καλοκαιρινό και μοσχοβολιστό βράδυ της πρώτης Τρίτης του Ιούνη, λοιπόν κι εκεί γύρω στις 22.30 διασχίσαμε την είσοδο κι οδηγηθήκαμε πίσω, στην όμορφη αυλή, την ύπαρξη της οποίας ούτε που διανοείσαι καθώς περπατάς τα πεζοδρόμια της Μεγ. Αλεξάνδρου. Διαλέξαμε ένα περιποιημένο τραπέζι για δύο κι αυτό αποτέλεσε την ιδανική γωνιά για το ρομαντικό μας δείπνο.

Η αυλή του υπέροχο νεοκλασικού όπου στεγάζεται το εστιατόριο είναι στ’ αλήθεια πανέμορφη. Φωτισμένη διακριτικά με τρόπο ώστε να δημιουργείται ρομαντική ατμόσφαιρα χωρίς όμως να χρειάζεται να παίζεις τυφλόμυγα, περιτριγυρισμένη από φυτά, προσεγμένα και λιτά διακοσμημένη, με ευρύχωρα τραπέζια τοποθετημένα στις σωστές αποστάσεις, αναπαυτικά καθίσματα και με προσοχή στις λεπτομέρειες. Άριστες επομένως οι εντυπώσεις από τον εξωτερικό χώρο, όπου κι απολαύσαμε τη βραδιά μας. Αντίστοιχα εντυπωσιακός μου φάνηκε και ο εσωτερικός χώρος από το λίγο που τον είδα, χωρίς ωστόσο να έχω πλήρη εικόνα.

Η περιποίηση από τους πολυάριθμους, ομολογουμένως, ευγενέστατους και απόλυτα καταρτισμένους σερβιτόρους επίσης άψογη, όπως θα περίμενε κανείς σ’ ένα εστιατόριο του επιπέδου αυτού. Εξαιρετικοί επαγγελματίες όλοι τους, σαφείς κι επεξηγηματικοί με το μενού, ευγενείς, προσηνείς, χαμογελαστοί, διαρκώς παρόντες, χωρίς να γίνονται λεπτό κουραστικοί. Ας μη μακρηγορώ κι ας συνοψίσω λέγοντας ότι η εξυπηρέτηση ήταν ιδανική.

Το σκηνικό, λοιπόν του τέλειου δείπνου ήταν άψογα στημένο κι η ανυπομονησία μου για τις εκλεκτές γεύσεις μεγάλη. Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ. Άμεσα κατέφθασε το πανεράκι με διάφορα είδη από το χειροποίητο ψωμί που κάθε μέρα ζυμώνουν οι ίδιοι, όπως μας ενημέρωσαν, συνοδεία βουτύρου αρωματισμένου με τρούφα, του οποίου η γεύση ήταν τόσο δυνατή όσο και το άρωμά του. Δυνατό ξεκίνημα.

Λίγο μετά σημειώθηκε η άφιξη του πρώτου πιάτου του βραβευμένου μενού που είχαμε πάει να γευτούμε: Αυγά με πατάτες και τρούφα. Πεντανόστιμο πραγματικά, αλλά θα συγκρατήσω τον ενθουσιασμό μου, καθώς, εντάξει, καταλαβαίνω την αχαλίνωτη μόδα με τ’ αυγά που έχει συνεπάρει ολόκληρη την Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό ναι, το συγκεκριμένο αυγό ήταν άψογο, ο κρόκος του φίνος και ιδανικά υδαρής, τα τσιπς πατάτας καλοτηγανισμένα κι η τρούφα ήρθε κι έδεσε κι αγκάλιασε γλυκά το πιάτο, αλλά οκ. Όπως και να το κάνουμε, δεν παύει να είναι παρά ένα αυγό.

Η συνέχεια ήταν εξίσου καλοεκτελεσμένη, αλλά σαφώς πιο εντυπωσιακή: Γαρίδες ψητές με τοπιναμπούρ (αυτό μάθαμε πως είναι αγκινάρα από την Ιερουσαλήμ, αλλά τελικά δεν είναι κι ακριβώς αγκινάρα), ξινόμηλο και σάλτσα από το ζωμό τους και μελισσόχορτο. Φανταστικό. Το χαιλάιτ της βραδιάς για τον φίλο μου, όπως μάλιστα δήλωσε θα μπορούσε να περάσει το βράδυ του τρώγοντας τη μία γαρίδα πίσω από την άλλη. Ωστόσο κάθε πιάτο δεν είχε παρά δύο γαρίδες, αρκούντως ζουμερές βεβαίως και πλούσιες κι εξαιρετικά απολαυστικές.

Το επόμενο πιάτο αποτέλεσε το δικό μου γευστικό χαιλάιτ: Ραβιόλι γεμιστό με άγρια μανιτάρια, μοσχαρίσια γλυκάδια και ζωμό αρωματισμένο με τρούφα. Χάθηκα στη γεμάτη γεύση του και μου ξέφυγαν κανά δυό διακριτικά μουγκρητά ηδονής. Τέλειο γευστικό αποτέλεσμα, προσωπικά θα μπορούσα να βγάλω τη βραδιά τρώγοντας το ένα ραβιόλι πίσω απ’ τ’ άλλο, μέχρι τελικής πτώσης.

Στη συνέχεια κατέφθασε αρνάκι σιγοψημένο με πουρέ γλυκοπατάτας, σπαράγγια, crumble ξινόχοντρου και σάλτσα γραβιέρας Νάξου. Ομολογουμένως, το αρνί δεν αποτελεί το κρέας της απόλυτης αρεσκείας μου- εκτός κι αν πρόκειται για παϊδάκια. Εκεί είναι άλλη η κατηγορία και άλλο το επίπεδο, τρελαίνομαι. Γενικά όμως δεν παίζει να επιλέξω αρνί για κυρίως κι αν δεν ήταν σεταρισμένο το μενού, δεν υπήρχε περίπτωση να επέλεγα το συγκεκριμένο πιάτο. Χαίρομαι όμως που τελικά το έφαγα, γιατί ήταν ένα καλοψημένο κομμάτι αρνιού, χωρίς λίπη, ιδιαίτερα γευστικό και πολύ ταιριαστό με τα τριγύρω. Νομίζω ότι η απουσία ενθουσιασμού έγκειται στην υποκειμενική μη προτίμηση του εν λόγω κρέατος, κάποιος που το αγαπά, ίσως να ξετρελαθεί.

Κλείσαμε με ένα φανταστικό γλυκό: Κρέμα λευκής σοκολάτας με παγωτό κυδώνι (! ), εσπεριδοειδή και σαμπλέ αμυγδάλου. Υπέροχος ο συνδυασμός της λευκής σοκολάτας με το παγωτό κυδώνι, άψογο και το σαμπλέ. Τα κομματάκια εσπεριδοειδών μου παραφάνηκαν ξινούτσικα και κατ’ εμέ θα μπορούσαν να λείψουν.

Το δείπνο μας συνοδεύσαμε με ένα κρασί από την αξιοπρόσεχτη και τσιμπημένη συνάμα λίστα τους που δεν είχα ξαναδοκιμάσει. Ένα λευκό κρασί από ξινόμαυρο σταφύλι, το «Άσπρο από Μαύρο» του Κτήματος Χρυσοχόου, ιδιαίτερο, συνταίριαξε αρμονικά με τις γεύσεις μας, στα 24 ευρώ.

Όσο για τις τιμές, δεν είδα τον κανονικό κατάλογο, οπότε δεν έχω σαφή εικόνα, αλλά απ’ ότι αντιλαμβάνεστε πρόκειται για ένα ακριβό εστιατόριο. Το μενού που εμείς απολαύσαμε με 35 ευρώ κατ’ άτομο, κανονικά κοστολογείται σαφώς ακριβότερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα αξίζει. Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και προσφέρετέ του μια όμορφη βραδιά στον υπέροχο χώρο της Aleria με αφορμή μια επέτειο, τον εορτασμό μιας επιτυχίας ή απλά για να χαρείτε μια καλοκαιρινή βραδιά, από αυτές τις μοσχομυρωδάτες, ιδιαίτερες, μοναδικές βραδιές της ξεμυαλίστρας Αθήνας μας.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Απρ
01
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
50-64

Ένα αστέρι Michellin από 'μένα

Επισκευθήκαμε το εστιατόριο Παρασκευή βράδυ, τέλη Μαρτίου, 2 άτομα.

Κατ' αρχήν, ο χώρος πολύ προσεγμένος, αριστοκρατικός, επιβλητικός, μοντέρνος, αλλά και κλασσικός. Σίγουρα ιδιαίτερος και σε προϊδεάζει για υψηλής γαστρονομίας εμπειρία. Αν και μας είχαν προειδοποιήσει να αποφύγουμε το Πα-Σα, δεν είχαμε πολλές επιλογές και πήγαμε Παρασκευή, παραμονή 25ης Μαρτίου. Έτσι, και μια και πηγαίναμε για πρώτη φορά, μας έβαλαν σε έναν διάδρομο, μεταξύ δύο μεγάλων (και όπως φαινόταν όμορφων) αιθουσών. Ο χώρος ήταν πολύ άνετος και το τραπέζι πολύ μεγάλο, αλλά βλέπαμε σε μία αποθήκη που είχε 2 ψυγεία και άδεια κιβώτια κρασιού. Είχε γίνει μια προσπάθεια να παρουσιασθεί όλο αυτό ως μια εικαστική παρέμβαση, αλλά η αποθήκη είναι αποθήκη! Αυτό χειροτέρεψε από το ότι δίπλα μας καθόταν ένα ζευγάρι του οποίου ο κύριος ήταν πωλητής και είχε πάει για να φάει, αλλά και να δείξει την πραμάτια του. Βλέπαμε τις δύο σάλες εκατέρωθέν μας, με τον "φυσιολογικό" κόσμο, με ζήλεια αλλά αν και ζητήσαμε από την αρχή να μας αλλάξουν τραπέζι, αυτό δεν στάθηκε δυνατόν.

Είπαμε λοιπόν να μην χαλαστούμε και να απολαύσουμε τη γαστρονομική εμπειρία, αποκλείοντας από το οπτικό μας πεδίο το φυσικό περιβάλλον. Βλέποντας το μενού "αναθαρρήσαμε" καθώς υπήρχε menu degustation με wine pairing, και όλα τα πιάτα φαινόντουσαν πολύ ενδιαφέροντα. Υπήρχε ένα menu 4 πιάτων με 45 ευρώ (περ. ) και ένα 7 πιάτων με 60 ευρώ. Χωρίς δεύτερη σκέψη, είπαμε και οι δύο "τα 7 πιάτα" καθώς ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο.

Πραγματικά, η εκτέλεση ήταν πολύ πιο εντυπωσιακή από την περιγραφή. Το καλωσόρισμα ήταν μια έκρηξη γεύσεων--τρεις μοναδικές μπουκίτσες με απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων που γέμιζαν το στόμα και τη μύτη με αρώματα.

Το πρώτο πιάτο ήταν λαυράκι με ντολμαδάκι--απίστευτος συνδυασμός γεύσεων. Μετά, ένα καλαμαράκι (καλό, αλλά όχι εντυπωσιακό). Μετά, μία απίστευτη μους κολοκύθας με τρούφα, καραμελωμένο κάστανο και speck. Αυτό ήταν ένα εντυπωσιακό πιάτο, με πλύ πλούσια γεύση. Δυστυχώς, συνοδεύτηκε από ένα Αιγιωργήτικο, το οποίο δεν στάθηκε στο ύψος του φαγητού. Ήταν λίγο και έφευγε από το στόμα πολύ γρήγορα, ενώ η μούς με την τρούφα είχε μεγάλο βάθος και διάρκεια. Επίσης, μας σέρβιραν ένα πολύ ξεχωριστό ταρταρ με καβουρμά και πατατάκια. Το κυρίως πιάτο ήταν ένα μοναδικό παστίτσιο με ουρά μοσχαριού και κοφτό μακαρονάκι. Εξαιρετικό ήταν και το αρνάκι με κρέμα γίγαντες.

Για επιδόρπιο εγώ πήρα το πιάτο τυριών, συνδυασμένο με ένα κόκκινο κρασί, ενώ η σύζυγός μου πήρε το γλυκό, που ήταν ένα ρυζόγαλο με σορμπε κόκκινα φρούτα. Αν και δεν πηρε εκείνη το wine pairing της σέρβιραν ένα Σαμιώτικο (γλυκό) κρασί.

Γενικά, το wine pairing ήταν πολύ επιτυχημένο (με εξαίρεση το Αιγιωργήτικο). Χρησιμοποίησαν έξυπνα άγνωστες ετικέττες, αλλά πολύ καλά κρασιά που ταίριαζαν με το φαγητό και δημιουργούσαν ένα αρμονικό σύνολο. Εδώ βέβαια πρέπει να πω ότι έλειπε ευρύτητα στο φάσμα των γεύσεών τους, όπως για παράδειγμα ένα όξυνο πιάτο με ένα αντίστοιχο ασύρτικο.

Όλη η κουζίνα είναι εμπνευσμένη, με εντυπωσιακούς συνδυασμούς γεύσεων. Ένα μεγάλο μπράβο στον Σεφ, οποίος έχει πάρει στοιχεία της κλασσικής Ελληνικής κουζίνας και τα έχει εκμοντερνίσει με ήσυχο τρόπο, χωρίς εντάσεις και φαμφάρες. Τα έχει αναδείξει και τα έχει φέρει στο σήμερα με δημιουργικό τρόπο και σεβασμό στην παράδοση.

Έχοντας πει όλα αυτά, πρέπει να πούμε ένα μπράβο και στο προσωπικό το οποίο ήταν φιλικό και έτοιμο να εξυπηρετήσει κάθε επιθυμία μας. Ευχάριστοι και διακριτικοί, προσιτοί και πρόθυμοι να ακούσουν και να ανταποκριθούν σε όσα ζητήσαμε. Μπράβο και για την εκπαίδευση.

Έχοντας εμπειρία από εστιατόρια με αστέρια Michellin, πιστεύω ότι το Aleria αξίζει ένα, ιδιαίτερα για το ότι αναδεικνύει την Ελληνική κουζίνα με έναν τόσο υψηλού επιπέδου τρόπο.

Τέλος, πιστεύω ότι το Aleria είναι "must" για όσους ψάχουν τη γεύση, καθώς αυτό που θα βρούν εκεί δεν είναι ούτε υπερβολικό, ούτε λίγο, αλλά μια γευστική εμπειρία που μπορεί να χειρισθεί και θα έπρεπε να έχει οποιοσδήποτε. Απλά, όταν κλείσετε τραπέζι πείτε τους να μην σας βάλουν στον διάδρομο του 1ου ορόφου.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Μαι
26
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Μήνας γαστρονομικής απόλαυσης ο Μάιος χάρη στο Αθηνόραμα και μια από τις επιλογές του μήνα, το πολυσυζητημένο Aleria. Το menu για το αφιέρωμα στα 35 ευρώ και περιλάμβανε (αντιγράφω από Αθηνόραμα: )

Ωδή στα χόρτα

Κρητικός ντάκος με κρέμα από ξινομυζήθρα, φρέσκο βασιλικό, παγωτό ντομάτας, τραγανό κέικ ελαιολάδου και πούδρα από κάππαρη και ελιές

Ψητές γαρίδες Κοιλάδας με κρέμα φρέσκου αρακά, αγκινάρες και σάλτσα από το ζωμό τους με λουίζα

Αρνάκι με κρούστα από βότανα, μελιτζάνες με μέλι και ούζο, ψητά φρέσκα κρεμμύδια και σάλτσα από λεμόνι και μαστίχα

Μους από λευκό ρυζόγαλο με κρέμα από φιστίκι, σορμπέ βύσσινο και τραγανό ρύζι με κανέλα

Κάθε πιάτο, μια ξεχωριστή ιστορία γαστρονομικής τέχνης, με τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία να ξεχειλίζουν σε κάθε πιάτο.

Ξεχωρίζω το πιάτο με το αρνάκι σε μια εμπνευσμένη εκτέλεση που δεν θα σας θυμίσει τίποτα αντίστοιχο που έχετε φάει (σε αρνί) ενώ και η μελιτζάνα απλά ανεπανάληπτη.

Το πιάτο με τα χόρτα θα ξεχαστεί σχετικά σύντομα ενώ και και οι γαρίδες με τον αρακά μάλλον λίγο παραπάνω από το καλό.

Εξαιρετική βραδιά - Υπέροχη Aleria

Τραγούδι για Τρίτη Βράδυ:

Lana Del Rey - Young and Beautiful

https: //www. youtube. com/watch?v=o_1aF54DO60

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Νοε
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Η σχέση μας με το Aleria αναπτύχθηκε (και δυνάμωσε) με το χρόνο! Το επισκεπτόμαστε σταθερά 6-7 χρόνια με "ανοδική πορεία" στην ικανοποίηση και απόλαυση (νομίζω πιάσαμε "ουρανό" πλέον).

Το γνωρίσαμε από τις Wine Wednesdays του καλοκαιριού στον υπέροχο κήπο τους (με vfm εξαιρετικό για 4 πιάτα+4 ποτήρια κρασί σε τέλειους συνδυασμούς είτε στα 30€ κατ'άτομο που ξεκίνησαν είτε στα 35€ τα τελευταία χρόνια) και στη συνέχεια στο εσωτερικό του αρχοντικού σπιτιού με τις μοντέρνες πινελιές στη διακόσμηση.

Γνωρίσαμε σιγά σιγά και τους ανθρώπους του... Το αφοσιωμένο προσωπικό (που παραμένει χρόνια και λέει τα καλύτερα για το "αφεντικό"), τον καταξιωμένο σεφ Γκίκα Ξενάκη (λατρεύω το στυλ του) που από το 2012 που ανέλαβε το Aleria το ανέβασε θεωρώ και τον ιδιοκτήτη Νικηφόρο Κεχαγιαδάκη στον οποίο θα σταθώ ιδιαίτερα: ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΣ, πάντα παρών στο καλωσόρισμα, ικανότατος επιχειρηματίας αν κρίνω από αυτό που δημιούργησε και συντηρεί σε υψηλό επίπεδο... Όχι, δεν τον γνωρίζαμε από πριν, αυτή είναι η ειλικρινής γνώμη εμού και του συζύγου μου μετά από ολιγόλεπτες συζητήσεις μαζί του στις πολλές επισκέψεις μας!

Η κάρτα φαγητού είναι μικρή και αλλάζει εποχιακά κρατώντας κάποια all time classics όπως το αποδομημένο παστίτσιο και τα "κεφτεδάκια" μπραντάδας μπακαλιάρου (αγαπημένο μου πιάτο). Όλα είναι δημιουργικά, σε μικρές μερίδες (χρειάζεται οπωσδήποτε ορεκτικό+κύριο κατ'άτομο, το επιδόρπιο μπορεί και να μοιραστείτε ανα 2) με φρέσκα υλικά και φανταστική παρουσίαση!

Στο δείπνο μας το Σάββατο 7/11 ξεκινήσαμε με τη νοστιμότατη μους κολοκύθας με απάκι και φρ. τρούφα (αφρός! τι γεύση! ελπίζω να μείνει και το χειμώνα) και τη διαφορετική "χορτόπιτα" του Ξενάκη: 2 "καναπεδάκια" με πρασινάδες και φέτα πάνω σε χειροποίητο σκληρό φύλλο (τα κρατάς με το χέρι) που μόλις βάλεις στο στόμα σκάει όλη η γεύση μιας θεϊκής σπανακόπιτας...

Μια ευγενική κοπελίτσα περνάει με τα χειροποίητα ψωμάκια (εξηγεί με ζήλο τι είναι το καθένα) και σερβίρει μαζί με ντιπ από λευκό ταραμά. Μπορείς να φας όσο θες. Μας κέρασαν κι ένα κανονικό πιάτο παστίτσιο για να το δοκιμάσουμε (τα προνόμια των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών ίσως), δίκαια χαρακτηρίζεται signature dish (τρυφερό κρέας, γήινη γεύση από τα μανιτάρια σιτάκε, al dente μακαρόνι, κρεμώδης μπεσαμέλ).

Τα κύρια ήταν coq au vin (τρελαίνομαι για το "μακαρόνι" πατάτας γεμιστό με σκοτύρι που το συνοδεύει) και Bavette μόσχου, κομμένο σε φιλετίνια ψημένα μέτρια (ροζ εσωτερικά) και πολύ τρυφερά. Για επιδόρπιο ζητήσαμε να μοιραστούμε τη σφαίρα μαρένγκας με καρύδα και σορμπέ ανανά και μας έφεραν κέρασμα άλλο ένα επιδόρπιο, το πειραγμενο cheesecake (με τρίμμα κριθ. παξιμαδιού και ξινοτύρι Ίου). Αυτό το πρόσφεραν σε όλα τα τραπέζια που είχαν πάρει τη μαρένγκα, όπως και ποτήρια γλυκό κρασί Σάμου ως κέρασμα με το λογαριασμό.

Θα σταθώ στην πολιτική BYOB ("φέρε το δικό σου μπουκάλι") του Aleria, που κατά τη γνώμη μου θα'πρεπε να παρέχουν όλα τα καλά εστιατόρια. Χρεώνουν 6€ corking fee ανα φιάλη (περιλαμβάνει σερβίρισμα σε σωστά ποτήρια, σαμπανιέρα για λευκά και καράφα μετάγγισης για ερυθρά όπως στο δικό μας την τελευταία φορά) και το κάνουν ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ (τι να το κάνω με μούτρα;;;). Η δική τους wine list τσίμπησε αρκετά σε τιμές όπως και η κάρτα φαγητού (το μόνο αρνητικό του Aleria είναι ότι είναι ακριβό, αν και το επίπεδό του αξίζει).

Εμείς φάγαμε πολύ τελικά στο δείπνο που περιέγραψα (αν και gourmet, σχεδον σκάσαμε! ) και με δικό μας μπουκάλι κρασί συγκρατήσαμε το λογαριασμό στα ~90€ με καλό tip. Το εστιατόριο ήταν γεμάτο, είχε και Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες, οι καπνιστές έχουν ξεχωριστό χώρο (υπάρχει και η όμορφη αυλή για να βγει κάποιος αν έχει καθίσει στο ισόγειο με την παρέα του) και η εξυπηρέτηση ήταν για άλλη μια φορά υποδειγματική.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ekatn.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Μάρ
19
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Θεωρώ ότι το φαγητό στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι μία εμπειρία από μόνο του. Ο χώρος ατμοσφαιρικός, το προσωπικό επαγγελματίες, η υποδοχή εγκάρδια και το φαγητό του εμπειρία.

Αν και δεν είναι χώρος για μένα που μπορώ να τον κάνω στέκι, ούτε στιγμή δεν μετάνιωσα για την επίσκεψή μου εκεί λόγω το ότι με έβγαλε ασπροπρόσωπη στους καλεσμένους μου. Δεν θα μιλήσω ειδικά για κάποια φαγητά γιατι αλλάζουν συχνά τα πιάτα τους, αλλά το κάθε ένα από αυτά που πήραμε ήταν έργο τέχνης και γεύσεις. Τις τιμές τις θεωρώ κανονικές για αυτά που προσφέρουν και δεν μετάνιωσα στιγμή για την επιλογή μου.

Το προτείνω σίγουρα..... για όσους έχουν την διάθεση να φάνε κάτι διαφορετικό και φυσικά να πληρώσουν και τα ανάλογα χρήματα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Ιουν
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Η επίσκεψη στο Aleria ήρθε ως εκπλήρωση της επιθυμίας μου να το επισκεφθώ από το χειμώνα και με αφορμή την άφιξη αγαπημένου συγγενικού προσώπου από το εξωτερικό. Το ένα και μοναδικό Σάββατο - 13/6- που έμεινε στην Ελλάδα ήθελα να πάμε σε ένα ωραίο εστιατόριο που να συνδυάζει και υψηλή γαστρονομία και ωραίο περιβάλλον. Τα βρήκα λοιπόν και τα δύο στο Aleria.

Και τελικά, φίλοι μου, άξιζε η αναμονή μέχρι τον Ιούνιο, γιατί ο εξωτερικός χώρος της αυλής είναι υπέροχα ατμοσφαιρικός, ιδανικός για δείπνο μια γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά, όπως αυτή που τελικά πήγαμε. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Το νεοκλασικό όπου στεγάζεται το Aleria βρίσκεται σε έναν από τους γνωστότερους δρόμους του ανερχόμενου Μεταξουργείου, τη Μ. Αλεξάνδρου. Είναι ένα επιμελημένα διατηρημένο και φωτισμένο κτίριο που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της σειράς. Το γεγονός ότι βρίσκεται σε στενό πολυσύχναστο δυσκολεύει το παρκάρισμα, αλλά ευτυχώς υπάρχει ευγενικός παρκαδόρος που αναλαμβάνει το αυτοκίνητό σας σε περίπτωση που αποφασίσετε να οδηγήσετε. Ή απλώς σας ανοίγει την πόρτα του ταξί, όπως έκανε σε εμάς.

Το μετρό, αν και βρίσκεται σε λογική απόσταση από το εστιατόριο, δεν θα το συνιστούσα γιατί η περιοχή δεν είναι και η πιο ενδεδειγμένη για νυχτοπερπατήματα, αφήστε που το dress code των κυριών για ένα τέτοιο δείπνο δεν ευνοεί το περπάτημα γενικώς.

Μπαίνοντας μέσα, θα βρεθείτε σε έναν καλαίσθητο, αρχοντικό χώρο νεοκλασικής οικίας με διακριτική διακόσμηση κι ένα μεγάλο μπαρ, όπου μπορείτε απλώς να καθίσετε για ένα ποτό. Άλλωστε ο χώρος συστήνεται ως bar-restaurant.

Την βραδιά που πήγαμε εμείς κάποιοι γευμάτιζαν στα stands εκεί, αλλά εικάζω ότι ίσως δεν είχαν κάνει κράτηση, γι' αυτό δεν τους έδωσαν τραπέζι στην προνομιακή αυλή. Να πω εδώ ότι κι εμείς, προκειμένου να βρούμε τραπέζι Σάββατο βράδυ, με κράτηση που προηγήθηκε 2 μέρες πριν, συμβιβαστήκαμε με την λύση των 11:00, καθώς νωρίτερα δεν υπήρχε τίποτα.

Όπως διαβάζω από άλλες κριτικές λειτουργεί και δεύτερο επίπεδο πάνω. Δεν κατάλαβα όμως αν ανοίγει τώρα το καλοκαίρι. Νομίζω πως όχι. Όπως και να χει όμως είναι κρίμα να επισκεφθεί κανείς το Aleria καλοκαίρι και να χάσει την όμορφη αυλή του. Είναι σαν να χάνει την μισή εμπειρία δείπνου σε αυτό το εστιατόριο.

Η αυλή λοιπόν, περί ης ο λόγος, βρίσκεται στο βάθος ακριβώς μετά το μπαρ. Δεν είναι μεγάλη αλλά είναι κουκλίστικη. Χωράει γύρω στα 15 τραπέζια των 4 ατόμων κι έχει έναν γωνιακό, πετρόχτιστο καναπέ με καλαίσθητα μαξιλάρια για μεγαλύτερες παρέες. Μου άρεσαν πάρα πολύ τα τραπέζια φερ φορζέ, γυάλινα, βαριά με σιδερένιες βάσεις, πολύ αρχοντικά και άψογα ταιριαστά με καλοκαιρινές συνάξεις. Το αρτ ντε λα ταμπλ καλόγουστο και αυστηρό, όπως αρμόζει σε ένα βραβευμένο εστιατόριο αυτού του επιπέδου. Τριγύρω αλλά και μέσα πολλά φυτά που δημιουργούν αυτή την ωραία ατμόσφαιρα κήπου που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της πόλης.

Ειδική μνεία αξίζει στην εντυπωσιακή είσοδο της αυλής, διακοσμημένης με βαριά σφυρήλατη επένδυση. Ο φωτισμός είναι προσαρμοσμένος άψογα, με ένταση στα σωστά σημεία, κρυφό φωτισμό ανάμεσα στον πέτρινο τοίχο και διακριτικότητα στα τραπέζια. Η μουσική επίσης είναι διακριτική και καλόγουστη.

Η κουζίνα είναι σύγχρονη, δημιουργική, ελληνική με επιμονή στην φρέσκια πρώτη ύλη και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, κάτι που φαίνεται και στην εκτεταμένη λίστα τυριών, απ' όπου απουσιάζουν παντελώς τα εισαγόμενα.

Ο κατάλογος, προς έκπληξη όλων και δικιά μου, είναι αρκετά περιορισμένος. Όλα τα εδέσματα περιορίζονται σε δύο σελίδες, ενώ οι υπόλοιπες καταλαμβάνονται από λίστες κρασιών. Τεράστια ποικιλία σε λευκά και κόκκινα και αρκετές επιλογές σε ποτήρι.

Στην αρχή ήρθε ένα ντιπ ταραμοσαλάτας με λάιμ και μυρωδάτα ψωμάκια. Αρκετά εύγευστα, αν και προτιμώ να μην υποκύπτω στο ψωμί πριν το φαγητό.

Αποφασίσαμε να παραγγείλουμε τρία ορεκτικά που μας χτύπησαν στο μάτι, για να τα δοκιμάσουμε και τρία κυρίως. Αυτά κατά σειρά ήταν τα εξής:

- tartare από φρέσκο λευκό ψάρι (δεν θυμάμαι το είδος του) με αχινό και καρυκεύματα. Δεν έχω λόγια! Ακόμα και ο φίλος της παρέας που δεν τρώει θαλασσινά δεν μπόρεσε να μην αναγνωρίσει την ντελικάτη γεύση, την γλυκύτητα της κάθε μπουκιάς. Η δική μου γνώμη, ως λάτρης των θαλασσινών, νομίζω ότι είναι περιττή. Για μένα είναι το ορεκτικό must. Παίρνει 4/4 (αν όχι 10/4! ).

- Καπνιστό χέλι Άρτας, με κρέμα από αγγούρι, κανθαρέλες και σαλάτα από αρμυρίκια (€ 14). Επίσης εύγευστο, φρέσκο, λίγο ξινούτσικο. Παίρνει επάξια 4/4, αν σας αρέσουν τα θαλασσινά.

- Παστίτσιο: χοντρό μακαρόνι, ουρά μόσχου μπρεζέ, μανιτάρια σιτάκε και αφράτη μπεσαμέλ (€ 14). Το επέλεξα εγώ από περιέργεια περισσότερο κι επειδή δύο "διάσημα παστίτσια" γνωρίζω στην Αθήνα (εκτός της μαμάς). Το ένα είναι του Funky Gourmet και το άλλο της Aleria. Αυτό που δοκίμασα είναι μια μορφή "αποδομημένου" παστίτσιου, με παχύρευστη κρέμα, μοσχαρίσιο κρέας και χοντρό al dente μακαρόνι. Έρχεται σε βαθύ πιάτο και μοιράζεται με το κουτάλι. Αρκετό και για κυρίως. 4/4 και εδώ.

Ως κυρίως πιάτα επιλέξαμε:

- Κόκορας κρασάτος: με χοντρά μακαρόνια πατάτας γεμιστά με σκοτύρι Ίου και κρέμα πικάντικης πιπεριάς € 17

- Μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος: με μάραθο, μανιτάρια και πουρέ από κάποιο λαχανικό (συγχωρέστε με, δύσκολο να το θυμάμαι επακριβώς) € 18

- Μοσχαρίσιο διάφραγμα (bavette): ψητό σαλσιφί, απάκι, κρέμα από σέσκουλα και πεκορίνο Αμφιλοχίας € 20

Και τα τρία ικανοποίησαν πλήρως τις απαιτήσεις καθενός που τα παρήγγειλε. Και τα τρία βαθμολογούνται με 4/4, θα τολμήσω όμως να βάλω το 4' με τόνο στο δικό μου πιάτο (τα μοσχαρίσια μάγουλα), γιατί κατόπιν δοκιμής και των άλλων δύο, κατέληξα ότι το δικό μου ήταν το γευστικότερο των τριων! Το κρέας ήταν τέλεια μαλακό και καθαρό, τα συνοδευτικά του νοστιμότατα. Αλλά γούστα είναι αυτά.

Η παρουσίαση των πιάτων τροφή στο μάτι και στον εγκέφαλο.

Συνοδεύσαμε με τρία ποτήρια κόκκινο κρασί Μαλαγουζιά. Πραγματικά δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω από τη λίστα! Γλυκάκι δεν πήραμε, εξάλλου η ώρα ήταν περασμένη.

Για τη εξυπηρέτηση δεν έχω τίποτα να πω, παρά επαίνους. Άψογη, άμεση, διακριτική, χαμογελαστή, υψηλότατου επαγγελματισμού και άριστου επιπέδου. Αρκεί να πω ότι φεύγοντας, μας αποχαιρέτισε σχεδόν όλο το προσωπικό όρθιο στην είσοδο με χαμόγελο και υπόκλιση. Ήμασταν βέβαια από τους τελευταίους που φύγαμε αλλά για μένα δεν παίζει κάποιο ρόλο.

Ως προς τον λογαριασμό, πληρώσαμε αναμενόμενα 48 ευρώ το άτομο μαζί με το κατιτίς που αφήσαμε. Δηλαδή σύνολο 134 ευρώ. Δεν είναι οικονομικά αλλά δεν είναι και αποτρεπτικά για ένα γεύμα υψηλού επιπέδου μια στο τόσο, από τη στιγμή που ξέρεις πού πηγαίνεις.

Το μόνο ίσως έξτρα που θα επιθυμούσα θα ήταν περισσότερες επιλογές πιάτων στα κυρίως.

Αν προτείνω το Aleria, εξυπακούεται πως ναι. Είναι από τα λίγα εστιατόρια στην Αθήνα που πρέπει να επισκεφθεί έστω μια φορά όποιος αγαπάει το καλό και ποιοτικό φαγητό. Η συνολική εμπειρία, και όχι απλώς η αντιστοίχιση φαγητού- τιμής, αξίζει τα λεφτά του στο έπακρο.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Νοε
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Θα ήθελα να ξεκινήσω επισημαίνοντας πως φύγαμε από το εστιατόριο με μία αίσθηση ευτυχίας. Πρώτη φορά ένιωσα έτσι, ενώ έχω δειπνήσει σε πολλά εστιατόρια με αστέρια Michelin.

Επισκεφθήκαμε λοιπόν το εστιατόριο Σάββατο βράδυ (22.30), ενώ είχαμε κλείσει τραπέζι (2 άτομα) προηγουμένως με σκοπό εορτασμού της επετείου μας. Φτάσαμε στην ώρα μας και μας ζητηθηκε να περιμένουμε στο μπαρ μέχρι να "ετοιμαστεί" το τραπέζι. Σημειώνεται πως ο δρόμος του εστιατορίου είναι σκοτεινός αλλά γνωρίζοντας πως στην περιοχή είναι κι άλλα υπερβραβευμένα εστιατόρια νιώθεις μια ελαφρία ένταση για αυτό που θα δοκιμάσεις. Επίσης δεν είναι εύκολο να παρκάρεις, αλλά τα παιδιά από το εστιατόριο στο παίρνουν και το φέρνουν όταν φύγεις. Στο μπαρ μας κέρασαν 2 ποτά, επειδή περιμέναμε περίπου 30 λεπτά, αλλά ήταν τόσο ενδιαφέρον ο χώρος με έργα τέχνης που δεν δώσαμε τόση σημασία στην αναμονή.

Όταν μπορούσαμε πια να ανέβουμε στον 1ο όροφο είχε ξεσηκωθεί και η πείνα μας και από τις μυρωδιές της κουζίνας, ανυπομονούσαμε να δούμε τι θα δοκιμάσουμε.

Παραγγείλαμε από το A LA CARTE MENU.
Ορεκτικά: Παστίτσιο €16 και Ορτύκι Γρεβενών €14 και τα δύο εξαιρετικά, αλλά το αποδομημένο παστίτσιο ήταν καταπληκτικό. Δίκαια το συγκεκριμένο πιάτο είναι από τα πιο γνωστά του εστιατορίου.
Κυρίως πιάτα: Γουρουνάκι Γάλακτος €18 και Αρνάκι Σιγοψημένο €20. Το αρνάκι σιγοψήνεται επί 12 ώρες ενώ η ελαφριά sauce του ετοιμάζεται τέσσερις μέρες!! Τι πιάτο ήταν αυτό! Λόγω και του συγκεκριμένου πιάτου έχει βραβευθεί με Χρυσό Σκούφο. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Επιδόρπια: Μους από Μακεδονικό χαλβά €9 και Κρέμα λευκής σοκολάτας €12. Πολύ καλά και τα δύο πιάτα.

Σημειώνω πως μας κέρασαν ένα αρχικό πιάτο με το κλασσικό ελληνικό πιάτο των γεμιστών αλλά υπό τη μορφή ιαπωνικού νιγκίρι, καθώς και ενδιαφέρουσα προσέγγιση της τυροκαυτερής καθώς και πράσινο φασόλι γεμισμένο με χέλι. Φοβερή εμπειρία. Επίσης μας κέρασαν και το ένα επιδόρπιο που παραγγείλαμε καθώς και από ένα πιάτο Μους Κόκκινης Κολοκύθας με καραμελωμένα κάστανα, απάκι και φρέσκια μαύρη τρούφα, το οποίο ήταν σκέτη αποθέωση.

Επίσης το εστιατόριο προωθεί το Bring Your Own Wine οπότε κι αποφασίσαμε να φέρουμε ένα δικό μας κρασί, με μία χρέωση €6, μιας και κατά τη διάρκεια της βραδιάς μας σέρβιραν ανελλιπώς. Εδώ ερχόμαστε στην εξυπηρέτηση, η οποία ήταν και ο δεύτερος λόγος που φύγαμε στο τέλος τους γεύματος με μία αίσθηση ευτυχίας. Όλη η ομάδα φαινόταν να σφίζει από ενέργεια, να μας περιγράφει την παρασκευή και τα υλικά του κάθε πιάτου, να έχουν πάντα τα μάτια τους ανοιχτά και να ικανοποιήσουν πιθανές μας ανάγκες, πάντα με το χαμόγελο.

Συνολικά πληρώσαμε για 2 άτομα €92 μαζί με ψωμί και ενφιαλωμένο νερό, ενώ όπως προείπα το κρασί ήταν δικό μας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αυξανόταν ο λογαριασμός κατά περίπου €30. Μια επίσκεψη κάθε 2 μήνες ώστε να δοκιμάσουμε όλα τα πιάτα, συμφωνήσαμε πως είναι αναγκαία.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Σεπ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Ήθελα από καιρό να επισκεφτώ αυτό το εστιατόριο για τα καλά λόγια που είχα διαβάσει. Τελικά μπορώ να πώ οτι ήταν κατώτερο τον προσδιοκιών μου κυρίως λόγω του κρασιού και του γλυκού. Το περιβάλλον πολύ όμορφο και μου άρεσε οτι δεν ήταν το ένα τραπέζι πάνω στο άλλο και είχες μια σχετική ιδιωτικότητα.

Το σέρβις ήταν εξαιρετικό και οι χρόνοι σερβιρίσματος αρκετά καλοί. Το πρόβλημα μας ήταν το κρασί. Πήραμε ένα Μαντινεία '13 Μποσινάκης | Μοσχοφίλερο, το οποίο ήταν πολύ έντονο στην γεύση και στο χρώμα και σε τίποτα δεν θύμιζε Μοσχολφίλερο. Ρώτησα τον σερβιτόρο αν θα ήταν σαμπανιζέ και μου είπε οτι το συγκεκριμένο του Μποσινάκη είναι αρκετά έντονο και στο διοξείδιο. Θεωρήσαμε λοιπόν οτι μάλλον ήταν ατυχής η επιλογή μας αλλά μας χάλασε πολύ το γεύμα.

Επίσης το γλυκό θέλαμε αυτό με την σοκολάτα που όμως είχε αλλαγή από το μενού και είχε κάτι με καφέ μέσα οπότε πήγαμε στην σφαίρα μαρέγκας. Πραγματικά αδιάφορο γλυκό. Η λουίζα δε δεν μου ταίριαζε καθόλου. Στα υπόλοιπα πήραμε την μπραντάδα μπακαλιάρου που ήταν ΟΚ, το κριθαρότο που πήρε ο σύζυγος αρκετά γευστικό και το μυλοκόπι που πήρα ΟΚ χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και βρήκα και ένα κοκκαλάκι μέσα στο φιλετάκι.

Ποσότητες αρκετά μικρές που προσωπικά δεν μας χόρτασαν, παρά το οτι πήραμε μια σαλάτα ένα ορεκτικό δύο κυρίως και γλυκό. Η σαλάτα ωραία αλλά επίσης μικρή σε ποσότητα. Σε γενικές γραμμές το βρήκα αρκιβό για αυτό που προσέφερε. Δε θα ξαναπήγαινα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Μάρ
14
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Θα ξεκινήσω απ το βασικό που δεν είναι σαφές από όσα διάβασα προτού πάω. Τι είναι το Αλέρια;
Είναι ένα εστιατόριο γαστρονομίας στον επάνω όροφο, ενώ στον κάτω λειτουργεί χώρος ποτού, καθιστά.

Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό στο μεταξουργείο και έχει φινέτσα. Είναι λίγο παραπάνω extravagant από το γούστο μου. Όχι βαρύ και ασήκωτο αλλά σίγουρα επίσημος χώρος. Βάζω 4 ντοματάκια, για την ακρίβεια είναι 3,5.

Ήμασταν τρία άτομα, σχετικά πεινασμένοι και πήγαμε για χαβαλέ όπου και δοκιμάσαμε τον περισσότερο κατάλογο.

Η μία και μοναδική σαλάτα του ήταν πολύ νόστιμη. Η μερίδα ήταν οριακά για δύο άτομα.

Επειδή ο ένας από την παρέα ήταν Ισπανός, το διασκεδάσαμε με τα χτένια. Αστεία ποσότητα για 16 ευρώ. Η μία μπουκιά που αντιστοιχούσε στον καθένα ήταν καλή. Το καπνιστό χέλι όμως φοβερό. Το παστίτσιο επίσης πολύ καλό, αφράτο και για αλλαγή καλή μερίδα.
Θα ήθελα να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα ορεκτικά, έχουν ενδιαφέρον κατάλογο.

Για κυρίως πήρα κόκορα που ήταν πολύ καλός, ζουμερότατος και η κρέμα πιπεριάς υπέροχη. Αλλά λίγος. Δοκίμασα μάγουλα που ήταν επίσης πεντανόστιμα αλλά έπασχαν πάλι στην ποσότητα. Το highlight είναι το αρνάκι. Φανταστική γεύση και χορταστικά.

Μας κεράσανε κάποια επιδόρπια και τους ευχαριστώ.
Η σφαίρα μαρέγκας είναι λίγο αδιάφορη αλλά καλή σαν ιδέα. Η κρεμακότα δεν άρεσε, πολύ πικρή χωρίς ισορροπία στη γεύση.
Οπωσδήπωτε να δοκιμάσετε τη μους χαλβά. Γλυκό για δύο, ελληνικότατο και πάρα πολύ καλό.

Θα σχολιάσω ότι οι τιμές τους είναι καλές σε αυτή την κατηγορία κουζίνας, σίγουρα θα το ξαναεπισκευτώ.

Το σέρβις ήταν καλό και τα παιδιά πολύ ευγενικά, χωρίς να είναι εντυπωσιακό. Οι προτάσεις σε κρασί ήταν έτσι και έτσι, ακολουθήστε το ενστικτό σας. Υπ όψιν το παρκιν είναι "αναλαμβάνω να σας παρκάρω στο δρόμο" αλλά καλώς υπάρχει.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Νοε
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Ξεκινησαμε να παμε στο εν λογω εστιατοριο που μας ειχε προτεινει φιλος φιλων.. και αν και Σαββατο βραδυ τελικα βρηκαμε τραπεζι για τεσσερα ατομα.

Το εστιατοριο στεγαζεται σε ενα εντυπωσιακο νεοκλασσικο αρχοντικο στο κεντρο της Αθηνας το οποιο ηταν πολυ ζεστο και φιλοξενο και στο εσωτερικο του.
Η διακοσμηση απλη και τα τραπεζια λιγα και εχει και πολυ ωραιο κηπο στο πισω μερος.

Ο καταλογος εχει μολις μια σελιδα ορεκτικα και κυριως αλλα ολα τα πιατα που πηραμε ηταν μοναδικα σε γευσεις και αν και οταν διαβαζεις το μενου σου φαινονται καπως περιεργα, η παρουσιαση των πιατων αλλα και οι συνδιασμοι των υλικων ηταν υπεροχοι.

οι τιμες ειναι λιγο προς τα πανω αλλα τρως διαφορετκα

Θα το συστηνα ανεπιφύλακτα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια