DA BRUNO

Ιταλία

  Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο [Χάρτης]
  210 9818959

Ώρες λειτουργίας:
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Κάνει delivery Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Υπάρχει εξωτερικός χώρος

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Μεγάλο μενού με κλασικές ιταλικές συνταγές. Και μεσημέρι.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Μαι
14
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Τη Δευτέρα 9/5, γύρω στις 6 το απόγευμα, βρεθήκαμε 2 άτομα στο Παλαιό Φάληρο και αποφασίσαμε να φάμε, ύστερα από πολλά χρόνια, στο κλασικό ιταλικό εστιατόριο-τρατορία DA BRUNO, που κοσμεί την πιάτσα της Αγίου Αλεξάνδρου εδώ και 31 χρόνια!!

Η οικογένεια του Bruno Ortolano, που έχει ιδρύσει πλήθος εστιατορίων σε Ιταλία και Γερμανία, λάνσαρε και στη χώρα μας την ιταλική γαστρονομία, ξεκινώντας το 1981 αρχικά στην Κηφισιά και αμέσως μετά στο Καλαμάκι, επί της παραλιακής Λ. Ποσειδώνος. Ωστόσο, στέριωσε κυριολεκτικά στον συγκεκριμένο χώρο του Φαλήρου, ήδη απ’ το 1985, και μάλιστα πέρσι γιόρτασαν τα 30 χρόνια τους, όπως άλλωστε φαίνεται και στα ειδικά μηνιαία μενού τους με τις πραγματικά χαμηλές τιμές! Ας μην ξεχνάμε ότι ο DA BRUNO έφερε στη χώρα μας τόσο το τιραμισού, όσο και το καρπάτσιο -τις γνωστές ψιλοκομμένες φέτες μοσχαριού ή ψαριού, με την κατάλληλη προετοιμασία, ψύξη και μαρινάρισμα! Εξάλλου, κατά καιρούς εξακολουθούν να γίνονται εδώ διάφορα γαστρονομικά events, όπως εβδομάδες ιταλικών τυριών, κ. λπ.

Λειτουργούν καθημερινά από 13.00-01.00 και πραγματοποιούν delivery στα πέριξ, με ένα τρίφυλλο κατάλογο, που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα.

Εμείς, λόγω και του καλού καιρού, καθίσαμε βέβαια στον εξωτερικό χώρο, με τις τζαμαρίες και τα φυτά στη μία μεριά του τοίχου. Παρά το ενδιάμεσο της ώρας, ο χώρος ήταν μισογεμάτος, από ξένους αλλά και Έλληνες, κάθε ηλικίας. Παρατήρησα ότι τα 15 περίπου τραπέζια, σχεδόν διπλασιάζονται σε λίγες μέρες, αφού απέκτησαν πρόσθετο γειτονικό χώρο, σε επαφή προς τη μεριά της θάλασσας, γεγονός που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του μαγαζιού, αφού ο έξω χώρος, με σόμπες τον χειμώνα και ανεμιστήρες το καλοκαίρι, είναι μακράν και ο πιο δημοφιλής. Στα τραπέζια, που ήταν στρωμένα με υφασμάτινα σουπλά -τα οποία άρχιζαν να τα αλλάζουν για το βράδυ με μεγαλύτερα πράσινα τραπεζομάντιλα- υπήρχαν επίσης μικρά βαζάκια με ηλίανθους, ενώ στις μεταλλικές καρέκλες είχαν προστεθεί μικρά αλλά αναπαυτικά μαξιλαράκια. Στο τοίχο πίσω μας, παρατηρήσαμε τις καδραρισμένες πιστοποιήσεις του χώρου, τόσο απ’ το ελληνικό όσο κι απ’ το ιταλικό εμπορικό επιμελητήριο!

Ο μέσα χώρος, για καμιά 30αριά άτομα περίπου, είναι κάπως μικρός και έχει περί τα 10 τραπέζια, ενώ προς την αριστερή πλευρά, υπάρχει ένας συνεχόμενος καναπές, ο οποίος εξυπηρετεί στην εξοικονόμηση χώρου. Υπάρχει πληθώρα κορνιζαρισμένων κάδρων παντού στους τοίχους, ενώ προς τη δεξιά πλευρά βλέπουμε μπαίνοντας το μικρό μπαρ, το πάσο της κουζίνας, και τα 2 WC, τα οποία μάλιστα καθαρίζονταν επιμελώς για το βράδυ. Μια πλευρά του τοίχου είναι καλαίσθητα επενδεδυμένη με πέτρα.

Το σέρβις διεκπεραιώνουν τα ίδια έμπειρα άτομα, με την καθοδήγηση του ώριμου μετρ, που δέχεται τις παραγγελίες μας και μας εξυπηρετεί με τους βοηθούς του, με την ίδια πάντα σβελτάδα, σεμνότητα, ευγένεια, και προπαντός το χαμόγελο που δυστυχώς σπανίζει στα περισσότερα μαγαζιά, αλλά και στην κοινωνία μας γενικότερα, τις δύσκολες μέρες που περνάμε…

Αναφορικά με τις τιμές, για τις οποίες διαβάζουμε τα πιο αντιφατικά σχόλια από πολλούς φίλους χρήστες, θεωρώ ότι στον κανονικό κατάλογο έχουν γίνει μάλλον κάποιες μικρές μειώσεις τιμών από ό, τι στο παρελθόν. Ωστόσο, αυτό που προέχει στο DA BRUNO, είναι ότι -κατά τα πρότυπα πολλών ιταλικών εστιατορίων- εξακολουθεί να υπάρχει έξτρα μηνιαίος κατάλογος με καμιά 15αριά φαγητά, που έρχονται σε μερίδες ελάχιστα μικρότερες των κανονικών, αλλά πάντως λίαν ικανοποιητικές για τον μέσο πελάτη, και σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Έτσι τα φαγητά του Μαΐου κόστιζαν μόνο από 6-11 € και είχαν την τιμητική τους τόσο από μας όσο και απ’ τους γύρω θαμώνες, όπως διαπιστώσαμε.

Το κανονικό μενού, που κι αυτό είθισται να αλλάζει ανά τρίμηνο, περιλαμβάνει καμιά 20αριά σαλάτες και ορεκτικά (5-12 €), καμιά 40αριά ζυμαρικά –φρέσκα και μη, ριζότο και πίτσες (6-15 €), περί τα 20 πιάτα, κρεατικά ή ψάρια, σχάρας ή της ώρας (9-24 €, τιμή που αφορά κάποιο σπέσιαλ μοσχαρίσιο φιλέτο), και 5-6 γλυκά, στα 5-8 €.

Η λίστα των ποτών είναι αντίστοιχα φιλόδοξη, με 70 και πλέον ετικέτες από εμφιαλωμένα κρασιά, ιταλικά, ελληνικά, και απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και καμιά 10αριά φθηνότερα ελληνικά και ιταλικά κρασιά χύμα, σε καράφες του 1 ή του ½ λίτρου. Για ακόμα φθηνότερη επιλογή, υπάρχουν τα συνήθη αναψυκτικά και 4-5 μπύρες, σε τιμές από 2-3 € τα περισσότερα.

Εμείς λοιπόν, μετά από ώριμη σκέψη, διαλέξαμε απ’ τον κατάλογο του Μάη, τα πιο κάτω εδέσματα, ενώ ευθύς εξαρχής μας έφεραν κρύο νερό σε κανάτα:

• 5 ζεστά στρογγυλά ψωμάκια και κουτάκι με ιταλικά λεπτά κριτσίνια, που συνοδεύονταν από δύο ντιπ ντομάτας και πάστας ελιάς. Τιμή 2 Χ 2.10 = 4.20 €.
• Μία μπρουσκέτα με καπνιστό τόνο, ρόκα, λεμόνι και σκόρδο. Ήταν συνολικά 4 κομμάτια, τα οποία ήρθαν πάνω σε ένα ωραίο ξύλινο πιάτο-δίσκο, και κόστιζαν 7 €.
• Μια ριγκατόνι Τεργέστης (Alla Triestina), που ήταν ένα καταπληκτικό ζυμαρικό φούρνου, με ζαμπόν, τυρί γκούντα, κιμά, ντομάτα και κρέμα. Να γλύφεις τα δάχτυλά σου!! Τιμή 7 € -ΧΑΛΑΛΙ!!
• Μία πέννες Ανοιξιάτικες (Penne Primavera Botticelli), που συνοδεύονταν από πιπεριές πολύχρωμες, ντοματίνια, μοτσαρέλα και σκορδάκι. Ωραίο επίσης πιάτο, στα 7 €.
• Μοιραστήκαμε το γλυκό του μήνα, που κι αυτό παρασκευάζεται απ’ τον ίδιο έμπειρο Ιταλό σεφ-ζαχαροπλάστη. Ήταν μια μους σοκολάτας με πορτοκάλι, σε ένα μεγάλο ποτήρι. Η πηχτή σοκολάτα είχε αναμειχτεί με λεπτές λωρίδες πορτοκαλιού, ελαφρά βρασμένες και κατάλληλα σιροπιασμένες. Ένα ποίημα, σε τιμή μόλις 4 €!!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά πληρώσαμε μόνο 29.20 € (το άτομο 10/16 €), το κατα-ευχαριστηθήκαμε και φυσικά θα το επαναλάβουμε, μετά από κοντινό μπάνιο. Σας το προτείνω, για γνήσια ιταλικά ζυμαρικά και όχι μόνο, χωρίς, όμως, να ξεχάσετε να παραγγείλετε από το μενού του αντίστοιχου μ ή ν α!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Μαι
16
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Κάτι οι διακοπές του Πάσχα, κάτι οι κοινωνικές υποχρεώσεις που συνέπεσαν χρονικά, είχε περάσει καιρός χωρίς να επισκεφθούμε κάποιο εστιατόριο με τον άντρα μου. Ήγγικεν η ώρα όμως και το ηλιόλουστο μεσημεράκι της Κυριακής 8 Μαΐου αποφασίσαμε να γευματίσουμε έξω και η όρεξη τραβούσε ιταλικό. Διάχυτη η διάθεση για δοκιμή νέου εστιατορίου και από το Pizzeria dei Fratelli και το Da Bruno επιλέξαμε το δεύτερο. Μη με ρωτήσετε τους λόγους, ίσως θέλαμε να ανοίξει λίγο το μάτι μας βλέποντας θάλασσα στη διαδρομή.

Ήταν από τις ελάχιστες φορές που δεν είχαμε κάνει κράτηση σε εστιατόριο και η πρώτη φορά που τελικά χρειαζόταν. Κυριακή μεσημέρι συνήθως τρώμε οικογενειακά στο σπίτι μας ή σε συγγενών μας και είχαμε ξεχάσει τον πανζουρλισμό που επικρατεί τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα σε χώρους εστίασης.

Βρήκαμε το μαγαζί πολύ εύκολα, καθώς είναι σε κεντρικό δρόμο του Π. Φαλήρου, αλλά το parking φίλοι μου δεν είναι εύκολη υπόθεση εκεί. Εμείς σταθήκαμε τυχεροί, αφού παρκάραμε σε απόσταση ενός τετραγώνου και πριν αρχίσουμε τα γύρω-γύρω όλοι. Ανεβαίνοντας τα σκαλάκια, βρεθήκαμε στον «εξωτερικό» χώρο που είναι όμορφα κλεισμένος με τζάμι κι επιτρέπει στον ήλιο να τον κάνει φωτεινό κι ευχάριστο σε συνδυασμό με τα γήινα χρώματα της διακόσμησης. Αντίθετα, ο εσωτερικός χώρος είναι αρκετά μουντός και σκοτεινός με λιτή διακόσμηση, αλλά κάπως παλιακή. Το τεράστιο μειονέκτημα και των δύο χώρων ήταν η τρομακτικά κοντινή απόσταση μεταξύ των τραπεζιών και συνεπώς η οχλαγωγία που δημιουργείται, όταν υπάρχει πληρότητα 100%.

Κατά την είσοδό μας, ο μετρ μας εξυπηρέτησε σχεδόν άμεσα και μας βόλεψε σε ένα tiny τραπεζάκι στο βάθος του εσωτερικού χώρου, το οποίο προοριζόταν αυστηρώς για 2 άτομα. Ο προνομιούχος θα έπρεπε να κάτσει στον καναπέ με «θέα» το υπόλοιπο μαγαζί και ο ριγμένος δίπλα του με «θέα» τον τοίχο σε απόσταση μισού μέτρου με ένα μικρό κάδρο. Δεδομένης της μεγάλης πληρότητας και φυσικά της πείνας μας, δεχθήκαμε να κάτσουμε εκεί.

Μετά από λίγη ώρα, ήρθε ο σερβιτόρος, μας έφερε τους καταλόγους, νερό σε κανάτα και ερωτηθήκαμε αν θέλουμε ψωμάκια και ντιπ για αρχή. Τίμιο. Παραγγείλαμε λοιπόν τα εξής:

- Ποικιλία με κριτσίνια, ψωμάκια και ντιπάκια
Η ποικιλία περιείχε 4 μικρά στρογγυλά ζεστά ψωμάκια, 1 συσκευασία ιταλικά κριτσίνια και 2 ντιπάκια, το ένα απλό πατέ ελιάς και το άλλο φρέσκια ντομάτα με σκόρδο και βασιλικό.

- Insalata Romina: Γαλλική σαλάτα, ρόκα, ντοματίνια, κρουτόν, μπουκιές από φρέσκο ψητό φιλέτο κοτόπουλο και κρεμμύδι σβησμένο με balsamico.
Πήραμε το μικρό μέγεθος (υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε όλες τις σαλάτες), καθώς θα ακολουθούσαν δύο ορεκτικά πριν τα κυρίως πιάτα και τελικά η ποσότητα ήταν ιδανική για την παραγγελία μας. Ολόφρεσκα τα υλικά, εν γνώσει μας όχι πρωτότυπη η γεύση, έδινε μια τσαχπινιά το κρεμμύδι, πολύ καλό το γευστικό αποτέλεσμα.

- Funghi pleurotus con parmigiano: Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα με παρμεζάνα και ελαιόλαδο.
Δεν έχω άποψη, δε δοκίμασα καν, όμως ο σύζυγος τα αποδεκάτισε.

- Μανιταρόσουπα βελουτέ
Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ο κατάλογος είχε μια σελίδα με επιλογές σε μικρότερη μερίδα και χαμηλότερη τιμή, ώστε ο πελάτης να δοκιμάσει κάποια γεύση που επιθυμεί, χωρίς αυτό να είναι περιοριστικό για την υπόλοιπη παραγγελία. Η μανιταρόσουπα συμπεριλαμβανόταν σε αυτή τη σελίδα και ως λάτρης της σούπας, ενθουσιάστηκα. Η ποσότητα μου φάνηκε κανονική και όχι μικρή, συνοδευόταν από 5-6 κρουτόν και ήταν πεντανόστιμη αν και ελαφρώς τσιμπημένη στο αλάτι, που προσωπικά δε με χαλάει.

- Risotto con funghi porcini: Ριζότο Arborio με μανιτάρια πορτσίνι και παρμεζάνα.
Τόσο απλή μα τόσο δυνατή η γεύση του συγκεκριμένου πιάτου. Σωστά χυλωμένο το ρύζι και καλή η ποιότητα της παρμεζάνας.

- Gnocchi di patate al gorgonzola: Σπιτικά νιόκι από πατάτα με γκοργκοντζόλα και κρέμα γάλακτος.
Αυτό ήταν το κυρίως πιάτο που παρήγγειλα για μένα. Το πιάτο που ήρθε αντί αυτού ήταν η έτερη επιλογή νιόκι του καταλόγου (Gnocchi di patate mamma Giovanna - Σπιτικά νιόκι από πατάτα με φρέσκια ντομάτα, βουβαλίσια μοτσαρέλα, παρμεζάνα, κουκουνάρι και πέστο βασιλικού). Ξεκίνησα να το τρώω νομίζοντας ότι δεν είχα προσέξει στον κατάλογο το συστατικό «ντομάτα» στο πιάτο και ότι είχα μπερδέψει τα τυριά. Ήταν ένα επίσης νόστιμο πιάτο με εξαιρετική μοτσαρέλα. Η σάλτσα ήταν πανομοιότυπη σε γεύση με αυτή του ντιπ στη ζεστή της εκδοχή. Συζητώντας και γελώντας άδειασα τελείως το πιάτο μου. Κάπου εκεί συνειδητοποίησα πως παραγγέλνοντας περίμενα ότι το κυρίως πιάτο μου θα ήταν «λευκό» και όχι «κόκκινο», διότι γενικά δεν αρέσκομαι στις κόκκινες σάλτσες. Βλέποντας ξανά τον κατάλογο κατάλαβα το λάθος. Δε γνωρίζω αν ήταν του σερβιτόρου ή της κουζίνας, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάποιο παράπονο μιας και το είχα φάει όλο! Δε με πείραξε, αφού ήταν πολύ εύγευστο, απλώς θα ήθελα να έχω δοκιμάσει και τη γεύση που παρήγγειλα. Never mind, next time.

- Panna Cotta: Με σιρόπι φρούτα του δάσους (ζητήσαμε χωριστά το σιρόπι).
Εδώ δυστυχώς τα σχόλια δε θα είναι κολακευτικά, τουναντίον. Ήταν η χειρότερη πανακότα που έχω δοκιμάσει. Καταρχάς, οπτικά ήταν σα να είχε ήδη προστεθεί σιρόπι και μάλιστα καραμέλας. Ήμουν τόσο σίγουρη, που όταν την άφησε στο τραπέζι ο σερβιτόρος…
Μα, δεν την παραγγείλαμε με καραμέλα.
Δεν έχει καραμέλα.
Τότε γιατί είναι καφέ;
Από το αυγό.
Έχω ξαναδοκιμάσει πανακότα και δεν έχει τέτοιο χρώμα.
Έτσι τη φτιάχνουμε εδώ.
Σιωπή. Τι να αντικρούσω σε αυτό το επιχείρημα;
Ήταν πολύ συμπαγής, έβγαζε μια λιπαρότητα, μια γεύση καμένου στις άκρες και έντονη μυρωδιά αυγού. Με την προσθήκη σχεδόν ολόκληρου του σιροπιού μπόρεσα να φάω τη μισή. Ο άντρας μου δεν ξέρω πως κατάφερε να φάει σκέτη την άλλη μισή.

- 2 Coca cola light 250ml

- Κέρασμα 2 σφηνάκια limoncello για το κλείσιμο (αρκετά βαρύ αλλά στο κέρασμα πάντα μετράει η κίνηση)

Η εξυπηρέτηση ήταν καλή και πρόθυμη σε γενικές γραμμές, ενώ η τιμή ανά άτομο χωρίς ποτά ήταν στα άνω όρια της κατηγορίας 17-25€ (55€ συνολικός λογαριασμός). Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια μείωσης των τιμών.

Έμεινα ικανοποιημένη από αυτή την έξοδο και συνεπώς θα μπορούσα να συστήσω το Da Bruno με τη λογική ότι δε θα σας απογοητεύσει ως προς τις γεύσεις. Η πανακότα ήταν φωτεινή εξαίρεση, αλλά δε δοκίμασα κάποιο από τα υπόλοιπα γλυκά του, ώστε να πω "μην παραγγείλετε γλυκό εκεί". Από την άλλη, δεν είναι δεδομένος ο ενθουσιασμός.

Ίσως τύχει να το επισκεφτώ ξανά, άγνωστοι αι βουλαί του Κυρίου, όμως δεν ανυπομονώ.
Αν τουλάχιστον οι τιμές ήταν χαμηλότερες, θα αποτελούσε μια σίγουρη κοντινή λύση.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Αυγ
02
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Απόγευμα καθημερινής μετά απο ένα όμορφο μπάνιο στη παραλία της Γλυφάδας, αποφασίσαμε να πάμε στο all time classic ιταλικό εστιατόριο Da Bruno. Να μην κεράσω κάτι ενόψει γενεθλίων... ;;
Πρόκειται για ένα παλαιάς κοπής εστιατόριο που με ταπεινότητα και σεβασμό προς τους θαμώνες, συνεχίζει μια παράδοση ετών.
Μετά από την επίσκεψή μου στο Da Bruno, διάβασα διάφορα σχόλια στο ask4food για το συγκεκριμένο εστιατόριο. Τα περισσότερα θετικά σχόλια αφορούσαν την ποιότητα τού φαγητού. Οι αρνητικές κριτικές στέκονταν στο θέμα της τιμολόγησης των πιάτων. Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι οι τιμές έχουν μειωθεί αρκετά, σε επίπεδα αρκετά ανεκτά για την εποχή που διανύουμε και την εξαιρετική ποιότητα τού φαγητού που συναντήσαμε.

Μάλιστα, η τύχη μας ευνόησε στο γεγονός ότι πετύχαμε το καινούργιο -ανανεωμένο μενού Ιουλίου - Αυγούστου ( περιλαμβάνει περί τα τριάντα πιάτα ). Μας ενημέρωσαν ότι το μενού αλλάζει κάθε μήνα με εξαίρεση τη θερινή περίοδο.

Την ώρα που πήγαμε στο Da Bruno έβραζε ο τόπος και έτσι καθήσαμε στον εσωτερικό, κλιματιζόμενο, χώρο. Βέβαια, μας έκανε εντύπωση που ο cozy εξωτερικός χώρος ήταν σχεδόν γεμάτος από κόσμο. Για την ώρα και την εποχή πολύ θετικό σημάδι.

Εσωτερικά, ο χώρος είναι αρκετά προσεγμένος χωρίς όμως ιδιαίτερες διακοσμητικές παρεμβάσεις. Θυμίζει πιτσαρίες της περασμένης δεκαετίας αλλά δεν μας χάλασε. Αντιθέτως, ανασύρθηκαν ωραίες μνήμες από εποχές που τα ιταλικά εστιατόρια ήταν λίγα και καλά.
Μου άρεσε που πριν την είσοδο υπήρχε κάποιο προσεγμένο πόστο, και ειδικό σταχτοδοχείο, για τους καπνιστές.
Οι στολές των ανθρώπων που εργάζονταν στο κατάστημα ήταν όλες προσεγμένες και πεντακάθαρες.
Η συμπεριφορά του προσωπικού, από την αρχή έως το τέλος, τυπική και διακριτική χωρίς όμως να γίνεται αυστηρή και σνομπ. Έλυναν με προθυμία την όποια απορία μας.
Ωστόσο, τα πάντα συντονίζονταν από τον ώριμο και έμπειρο μετρ του εστιατορίου.

Από μακριά, κάποια στιγμή που άνοιξε η πόρτα, είδαμε τις κυρίες της κουζίνας με τα σκουφάκια τους.
To τραπέζι μας, μας φάνηκε άψογα επιμελημένο, χωρίς υπερβολές, με ωραίες πετετούλες - θήκη.
Μάλιστα, μετά από λίγη ώρα μας προσέφεραν και αρωματικές πετσετούλες.

Δοκιμάσαμε:
Γαρίδες κοκταίιλ, με τη γνωστή ρόζ σάλτα, όμορφα σερβιρισμένο, με μικρές φετούλες φρυγανισμένου ψωμιού γύρω από το- στρογγυλό- ποτήρι για κοκταίιλ! Αρκετά νόστιμο ορεκτικό! ΕΥΡΩ 6,50

Σαλάτα Rubens. Σαλάτα με αβγό, τόνο, φασολάκια, ελίτσες και κρεμμύδι. Ουσιαστικά για εμφανή ομοιότητα με τη γνωστή σαλάτα Νισουάζ, χωρίς τις πατάτες και τα φιλετάκια αντζούγιας. Τα υλικά, η διακόσμηση και η παρουσίαση αυτής της σαλάτας μου θύμισαν αξέχαστα χρόνια στο La Bussola στη Γλυφάδα και την Capriccioza στην Κηφισιά. Αφήστε που η σαλάτα αυτή ήταν σήμα κατατεθέν κάθε αξιοπρεπούς ιταλικού εστιατορίου...! Νόστιμη και πλουσία...!! ΕΥΡΩ 4,00

Πένες με προσούτο και μανιτάρια. Ειλικρινά, τι δε θά 'δινα να ξαναπάω μόνο και μόνο για αυτό το πιάτο!!!
Μια νοστιμότατη και χορταστική ποσότητα πάστας, σερβιρισμένη μέσα σε βαθύ πιάτο, αρκετά al dente για τα γούστα μου. ΕΥΡΩ 6,50

Πίτσα Fontana di Trevi! Η παρουσίαση της πίτσας ήταν άψογη, μια σχετικά μικρή πίτσα των έξι τεμαχίων, όπου στην επιφάνεια υπήρχε αρκετή ποσότητα φρεσκότατης ρόκας, φέτες ντομάτας και κομματάκια παρμεζάνας. Μοτσαρέλα, ντομάτα και γαλοπούλα ήταν τα υπόλοιπα υλικά της πίτσας. Σερβιρισμένη σε ένα ξύλινο και στρογγυλό δίσκο. Νοστιμότατη και άκρως καλοκαιρινή!! Εκ πρώτης όψεως, θύμιζε χορτοφαγική πίτσα. ΕΥΡΩ 6,50

Yπήρχαν δύο πιάτα ημέρας: ψητό μοσχάρι με σάλτσα τόνου (! ) και μπιφτέκια απο κιμά Black Angus και σπαγγέτι, σε λογικές τιμές ΕΥΡΩ 6,50 και 8,50 αντίστοιχα.

Το κανονικό αλλά και το καλοκαιρινό μενού του Da Bruno έχουν αναρτηθεί με κάθε λεπτομέρεια στην ιστοσελίδα του εστιατορίου. Μάλιστα, είναι από τα λίγα εστιατόρια που έχουν τις τιμές του μενού στο internet!! Σ

Από γλυκά, πήραμε μία μερίδα γλυκού semifreddo alla mandorle. Γλυκό Σεμιφρέντο με γεύση αμυγδάλου και λουσμένο με σος σοκολάτας, σταγόνες της οποίας ξέφευγαν από το γλυκό και άγγθζαν με χάρη το υπόλοιπο πιάτο.

"Ξεφύγαμε" με τέσσερα ποτήρια λευκή Σαγκρία, όμορφα παρουσιασμένη με φρούτα του δάσους και μία φέτα λεμόνι. Ελαφριά και δροσερή. ΕΥΡΩ 3,50

Στο τέλος, μας κέρασαν δροσιστικό limoncello.
To νερό ήρθε σε κανάτα και ερωτηθήκαμε κατά πόσο επιθυμούσαμε ψωμί.

Oι άνθρωποι του Da Bruno σέβονται την ιστορία του εστιατορίου και αυτό μας το έδειξαν με κάθε τρόπο. Είναι δυνατόν, λοιπόν, εμείς να μείνουμε αμέτοχοι και να μην ξαναπάμε ;;

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Οκτ
19
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
26-36

Παρασκευή βράδυ κατόπιν κράτησης 2 άτομα βρεθήκαμε σε ένα απο τα γνωστά και παλιά (σχεδόν 36 χρόνια) ιταλικά εστιατόρια στο Π. Φάληρο.

Χώρος (2/4):

Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα πολύ κεντρικό δρόμο του Π. Φαλήρου και κατά συνέπεια πολύ δύσκολο να παρκάρεις (βαθμός δυσκολίας 4/4). Συναντήσαμε έναν υπερυψωμένο απο το πεζοδρόμιο χώρο με μια τζαμαρία κλεισμένο γύρω-γύρω και έναν εσωτερικό χώρο με ένα μπάρ και δίπλα του την κουζίνα (αρκετά μικρό θα έλεγα) "πνιγμένο" με τραπεζάκια μικρά και στενά. Υπάρχει ένας τοίχος με επένδυση πέτρας με χαμηλό φωτισμό και στους γύρω τοίχους κάδρα απομιμήσεις γνωστών έργων ζωγραφικής με το αντίστοιχο χρυσό μικρό φωτιστικό του ο καθένας. Επισκέφθηκα την μικρή τουαλέτα τους την οποία βρήκα καθαρή.

Το βασικό αρνητικό είναι η εγγυήτητα των τραπεζιών (μιλάμε για λίγους πόντους απόσταση το ένα με το άλλο) που εμένα προσωπικά με ενοχλεί να ακούω τις συζητήσεις των διπλανών τραπεζιών. Μάλιστα ένιωθα ότι ο διπλανός μου θα μπορούσε να τσιμπήσει λίγο απο το πιάτο μου. Γενικά λοιπόν για τέτοιο μαγαζί και για τέτοιες τιμές θα περίμενα κάτι καλύτερο απο τον χώρο.

Το μαγαζί ήταν άδειο όταν φτάσαμε αλλά μέχρι να φύγουμε είχε γεμίσει πλήρως, δεν είχε μείνει ούτε ένα τραπέζι κενό.

Γεύση (2/4):

Περασμένα μεγαλεία!!

Το εστιατόριο αυτό έχει μια πιστοποίηση απο ότι είδα ότι είναι αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο. Οκ!! Ο κατάλογος μεγάλος σε ποικιλία αλλά για το εστιατόριο αυτό και για τις τιμές αυτές αυτές δεν μπορώ να δεχτώ να είναι πλαστικό folder με ζελατίνες Α4 και τυπωμένα απο εκτυπωτή σπιτιού.

Δοκιμάσαμε:

Ψωμάκια μικρά ψημένα με σώς μαγιονεζό-μουστάρδας και πάστα ελιάς καθώς και τα ιταλικά μπαστουνάκια κριτσίνια των οποίων τώρα μου διαφεύγει το όνομα. Οκ σε γεύση αλλά περίμενα κάτι καλύτερο.

Σαλάτα με baby σπανάκι, ντοματίνια μικρά κομμένα στην μέση, κρουτόν και κάποιο αλλαντικό που δεν θυμάμαι τώρα. (καλή σε γεύση και ποιότητα, βαθμολογία 7/10)

Λουκάνικο μαλακό μαγειρευτό με πιπεριές, κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα (δεν ενθουσιάστηκαμε, βαθμολογία 5.5/10)

Μια πίτσα με σχετικά λεπτή ζύμη, μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας, λεπτές φέτες παρμεζάνας και ρόκα (μικρή σαν μέγεθος, καλή σαν γεύση, βαθμολογία 7.5/10)

Λαζάνια σπιτικά (ελάχιστα λαζάνι με τυρί, κρέμα. κιμά (ίχνη κιμά θα έλεγα), ζαμπόν, ντομάτα(δεν είδα καθόλου). Πιο πολύ τυρί παρά οτιδήποτε απο τα άλλα συστατικά. Το βρήκα πολύ αλμυρό και μετριότατο σαν γεύση (βαθμολογία 5.5/10)

Φιλέτο κοτόπουλου τηγανιτό με ζαμπόν, μανιτάρια πορτσίνι, μπείκον, κρέμα, ντομάτα (μετριότατο επίσης σε γεύση, βαθμολογία 5.5/10)

Γλυκό τιραμισού (μεγάλο αρκετό για 2 άτομα αλλά άγευστο, βαθμολογία 5/10)

Εξυπηρέτηση (3/4):

Το καλύτερο σημείο του μαγαζιού. Πολύ προσωπικό (περίπου 7 άτομα είδα εγώ) και ένας θεός ξέρει πόσους ακόμα έχει.
Νερό σε κανάτα, λινή πετσέτα, βαριά καλά μαχαιροπήρουνα. Σε κάθε στάδιο του δείπνου μας έχω θετικά να πώ, όπως για παράδειγμα στην παραγγελία που ήρθαν σχεδόν άμεσα, στα πιάτα που ήρθαν άμεσα, στα μαχαιροπήρουνα που μας άλλαξαν απο τα πρώτα στα κυρίως, στο άμεσο γέμισμα της κανάτας με νερό, στο μάζεμα των άδειων πιάτων, στην προςέλευςη των πιάτων κτλ. Η μόνη μικρή παραφωνία η καθυστέρηση στον λογαριασμό καθώς πλέον το μαγαζί είχε γεμίσει και το προσωπικό είχε χαθεί.

Value for money (1/4):

Πολύ ακριβό για την ποιότητα του θεωρώ ότι είναι. Βέβαια ξεκίνησε προτάσεις με μικρότερη ποσότητα (λές και ειναι τόσο μεγάλο κόστος η ποσότητα) με πιο χαμηλές τίμες αλλά γενικά όλα τα πιάτα είναι πιο ακριβά απ´οτι θα έπρεπε για το αποτέλεσμα που σερβίρει.

Για όλα τα παραπάνω μαζί με ένα ποτήρι λευκή σανγκρία με φρούτα του δάσους το κόστος ήταν γύρω στα 60 ευρώ. Σίγουρα δεν το λές πανάκριβο αλλά κυρίως και για την γευση των πιάτων του 30 ευρώ το άτομο αυτή την εποχή δεν τα αξίζει.

Συμπέρασμα:

Ένα μετριότατο ιταλικό σε γεύση με καλή εξυπηρέτηση, μέτριο χώρο και ακριβό για το value for money που προσφέρει. η ιστορία αυτού του μαγαζιού με ύπαρξη 30 ετών σίγουρα αποπνέουν θαυμασμό αλλά νομίζω γευστικά τουλάχιστον αυτό το μαγαζί βρίσκεται σε μια παρακμή!! (βέβαια απο την άλλη το μαγαζί ήταν φίσκα οπότε ίσως σε άλλο κόσμο αρέσει ακόμα, γούστα είναι αυτά!! )

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Ιαν
04
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Στο Da Bruno έχουμε πάει κάποιες φορές και σε κάθε επίσκεψη μας, μένουμε ευχαριστημένοι γιατί τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι απολαυστικά. Είχαμε να πάμε καιρό και το αποφασίσαμε για την γιορτή του ενός από την παρέα των 4.

Πήραμε 4 μερίδες... Τορτελίνια με ζαμπόν, ραβιόλια με δεν θυμάμαι τι σάλτσα, παπαρδέλες με αγκινάρες και νιόκι με μοτσαρέλα. Επίσης πήραμε μανιτάρια πλευρώτους με σκορδάκι και σαλατα με baby σπανάκι και μπέικον. Οι υπόλοιποι ήπιαν κοκκινο κρασάκι και ξέχασα να γράψω ότι πήραμε και ψωμάκι με ντιπ.
Πραγματικά οι γεύσεις ήταν τέλειες και φυσικά θα ξαναπάμε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Νοε
15
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Πολλα τραπεζοκαθισματα σε ενα χωρο που επρεπε να ειχε τα μισα. Τουαλετα που μπαινεις και βγαινεις με το πλαι αλλα ευτυχως καθαρη και με λινες πετσετες.

Το φαγητο τωρα: Πολυ καλη σουπα γκασπατσο, το μοσχαρισιο καρπατσιο καλο, οι μπρουσκετες στερουνται δυστυχως φαντασιας και ειναι flat στην γευση, χωρις "σπιρταδα", η καπρεσε χωρις καποιο ιδιαιτερο γευστικό τόνο, εξαιρετικο το φιλετο ALTA MIRA (γιατι το ψηνεις ο ιδιος οπως το θελεις), τα αλλα φιλετα ομως δεν ερχονται παντα ψημενα οπως τα ζητας και συνηθως "πνιγοναι" σε κρεμωδεις σαλτσες. Εχουμε μεινει στην δεκαετια του ΄80, ενω η εστιατοριακη και η μαγειρικη τεχνη εχει προχωρησει...

Μια αλλαγη προς αυτην την κατευθυνση ειναι... υποχρεωτικη, για να δικαιολογειται κι ο λογαριασμος!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Σεπ
04
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
10-16

Διαβάζοντας καλές κριτικές, αποφασίσαμε Παρασκευή βραδάκι να πάμε.
Ο χώρος έξω καλός. δροσερός αλλά δυστυχώς ο ένας πάνω στον άλλο και δεν μπορούσες να μιλήσεις χωρίς να σε ακούνε οι δίπλα.

Τα τραπέζια στενά και συνεχώς είχαμε την πλάτη του σερβιτόρου πάνω στα μούτρα μας όταν σερβίριζε το διπλανό τραπέζι. Και φυσικά χωρίς μία συγγνώμη.

Η εξυπηρέτηση γρήγορη, χωρίς χαμόγελο και τελείως διαχειριστική.

Η σαλάτα τρικολόρε, 8 ευρώ με όχι ιδιαίτερα φρέσκα φύλλα και λίγη μοτσαρέλα. Μας την έφεραν πριν ακόμα φέρουν το κρασί το οποίο έπρεπε να ξαναζητήσουμε διότι είχε ξεχαστεί.

Η καθυστέρηση για την παραγγελία ήταν σημαντική κάτι που συνέβαινε σε όλα τα τραπέζια αλλά υπήρχε αρκετός κόσμος και ίσως δικαιολογείται.
Τα νιόκι αρκετά σε ποσότητα όμως η σάλτσα φρέσκιας τομάτας με πεστο ήταν τόσο νερουλή που θύμιζε σούπα, στα 11 ευρώ. Μέτριο πιάτο για αυθεντική ιταλική τρατορία.

Καλά τα ραβιόλια στα 11 ευρώ αλλά χωρίς να απογειώνεται η γεύση όπως περιμέναμε. Όταν κρύωσε το πιάτο η σάλτσα έδεσε καλύτερα.
Ήπιαμε κρασί χύμα καλό και μας έφεραν νερό βρύσης.

Μας έκανε εντύπωση οτι ενώ κέρναγαν μαστίχα/λιμοντσέλο στο τέλος, εμάς δε μας έφεραν τίποτα όπως και σε ένα διπλανό τραπέζι που καθόταν μια οικογένεια.
Παρολα τα πολύ καλά σχόλια, εμάς μας δε μας ικανοποίησε, μέτρια εξυπηρέτηση και πιάτα που τα βρίσκεις και σε εστιατόρια οπουδήποτε όχι σε πιστοποιημένη αυθεντική ιταλική τρατορία.

Ίσως να ήταν τυχαία η εντύπωση που μας άφησε αλλά πραγματικά ολα ήταν μέτρια.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Νοε
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Ήταν Πέμπτη βράδυ και αποφασίσαμε 2 άτομα να δοκιμάσουμε το Da bruno έχοντας διαβάσει τις καλές κριτικές. Στον κεντρικό δρόμο του Παλαιού Φαλήρου ανάμεσα στα μαγαζιά βρίσκεται αυτό το διακριτικό εστιατόριο χωρίς να σου κάνει φοβερή εντύπωση απ΄έξω.

Ο χώρος προσεγμένος και τα τραπέζια στολισμένα με φρέσκα τραντάφυλλα σε ιταλικό στυλ με το προσωπικό ομοιόμορφα ντυμένο με κοστούμι μου έκανε πολύ καλή εντύπωση με το που άνοιξα την πόρτα. Το μαγαζί γεμάτο κάτι που μας έκανε εντύπωση για τέτοια μέρα.

Ο κατάλογος πλούσιος με αλλαγές στο μενού κάθε μήνα.
πήραμε
-για αρχή την ποικιλία με τα ψωμάκια που έχουν και τα ντιπ
-Pizza με ντοματίνια και καραμελωμένο κρεμμύδι πολύ νοστιμη και με την κλασσική ιταλική συνταγή χωρίς πάρα πολλά υλικά
-γεμιστά ravioli με μανιτάρια και σάλτσα μανιταριών
-πανακότα με μέλι και φυστίκι Αιγίνης χειροποίητη και όχι η τυποποιημένη που βρίσκεις παντού.

και 2 αναψυκτικά.

Όλα ήταν πεντανόστιμα μας εντυπωσίασαν!! Το μόνο που έπρεπε να προσέξουμε και δεν το ξέραμε ήταν ότι οι πίτσες ειναι ατομικές οπότε και μικρές σε μέγεθος.
Έχουν ένα τεράστιο κεφάλι παρμεζάνα που το φέρνουν στα τραπέζια και ανακατεύουν τα καυτά μακαρόνια μέσα του για να λιώσει και να πάει ομοιόμορφα το τυρί παντού την επόμενη φορά θέλω να μάθω σε ποιές συνταγές το χρησιμοποιούν και να δοκιμάσω!!!
Το σύνολο στον λογαριασμό ήταν γύρω στα 30 ευρώ. Συνιστώ αυτό το μαγαζί στους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας κι ανυπομωνω να το επισκεφθώ ξανά.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Ιουν
01
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Πήγαμε στο Da Bruno Κυριακή μεσημέρι κατόπιν κράτησης. Καθήσαμε, αμέσως έφεραν νερό σε κανάτα, δροσερό, μια χαρά. Καθήσαμε έξω οπότε δεν έχω λεπτομέρειες για τον χώρο μέσα. Οι σερβιτόροι ήταν ευγενικού, αρκετά γρήγοροι, αν και καθυστέρησαν λίγο στο να πάρουν παραγγελία Το τραπέζι λίγο μικρό αλλά όμορφα στρωμένο, με φρέσκο τριανταφυλλάκι.

Ο κατάλογος είναι μεγάλος, υπάρχει και μενού του μήνα, με πιο οικονομικές τιμές για λίγο μικρότερες ποσότητες. Δεν ζητήσαμε ψωμάκι οπότε δεν μας έφεραν και φυσικά δεν χρέωσαν κουβέρ.

Να πω εξαρχής ότι η όποια βαθμολογία αφορά την γεύση. Οι πρώτες φάνηκαν να είναι καλές οπότε δεν μιλάω για την ποιότητα του φαγητού. εκεί θα έβαζα 3/4 και όχι 2/4 αλλά μας απογοήτευσε λίγο στη γεύση.

Ξεκινήσαμε με σαλάτα τρικολόρε, με γαλλικό μαρούλι, φρέσκια μοτσαρέλα και ντοματίνια, με σάλτσα βαλσαμικού. Ήταν μέτρια. Δεν ήταν δροσερή, ήταν λίγη η σάλτσα και γενικά δεν ενθουσιαστηκαμε. (6/10).

Αυτό που όντως ήταν πολύ καλό ήταν οι μπρουσκέτες με τόνο. Ψημένο ψωμί, με σάλτσα σκόρδου, ρόκα (αν θυμάμαι καλά) και καπνιστό τόνο. Πολύ νόστιμο, 4 μεγάλες φέτες και ιδιαίτερη παρουσίαση σε ξύλο κοπής. (9/10)

Πήραμε δύο μακαρονάδες με φρέσκα ζυμαρικά. Αν και ξέρουμε ότι στα φρέσκα ζυμαρικά είναι μικρότερες οι μερίδες, εδώ το παρακάνανε λίγο και ήταν μικρότερες του συνηθισμένου (στην Ελλάδα εννοώ).
Η μία ήταν με ραβιόλι, φρέσκα μανιτάρια και σάλτσα μανιταριού. Νόστιμα, αν και λίγο βαριά η σάλτσα για τα γούστα μου. Η σάλτσα έμοιαζε με κρέμα γάλακτος πιο πολύ από ό, τι σάλτσα μανιταριού και δεν είχε αυτή τη γήινη γεύση. (6/10)
Η δεύτερη ήταν με φρέσκες ταλιατέλες, προσούτο και σάλτσα λεμονιού. Πιο φίνα γεύση, αλλά η σάλτσα ήταν λίγο νερουλή και πάλι ήταν μικρή ποσότητα.

Με δύο ποτήρια μπύρας ιταλικής, μικρό και μεγάλο ποτήρι, ο λογαριασμός έφτασε τα 49 ευρώ. Για μένα σε σχέση με την ποσότητα και τη γεύση, όχι την ποιότητα ξαναλέω, ήταν ακριβά. Ενώ σε άλλα τραπέζια προσφέρθηκε λεμοντσέλο, εμάς δεν μας ρώτησαν....

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Ιουν
09
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Πρωτοπήγα στο DA BRUNO πολλα χρόνια πρίν, ίσως μόλις είχε πρωτοανοίξει. Ηταν πρωτοποριακό γιά την εποχή του, ειδικά το πιάτο με το φιλέτο και τα λαχανικά που ψηνόταν στην πέτρα. Εκτοτε, κατά καιρούς το επισκεπτόμουν αλλά όχι πολύ συχνά. Τον τελευταίο χρόνο μετακόμισα στην περιοχή και άρχισα να το επισκέπτομαι ξανά. Είναι εντυπωσιακό ότι, μετά από τόσα χρόνια, η ποιότητα του φαγητού είναι σταθερή και πολύ καλή.

Ο χώρος έχει περιγραφεί από άλλα μέλη. Απλός αλλά ζεστός χωρίς εξάρσεις. Το σέρβις πολυ καλό, οι περιποιητές φροντίζουν γρήγορα τις επιθυμίες των πελατών.

Τα πιάτα κλασσικά ιταλικά αλλά μαγειρεμένα με μεράκι και νοστιμότατα.

Η δική μου προτίμηση είναι πάντα το φιλέτο στην πέτρα, αλλά και οι μακαρονάδες και οι σαλάτες και όλα τα πιάτα, χωρίς να διεκδικούν αστέρια, είναι καλομαγειρεμένα και νόστιμα, οι δε μερίδες πλούσιες. Ειδική μνεία αξίζει στο τιραμισού που είναι από τα ωραιότερα που έχω φάει.

Οι τιμές του λογικές και θα έλεγα και εγώ με την σειρά μου ότι το εστιατόριο αυτό είναι value for money γιά την περιοχή.

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα το delivery που μέ ενημέρωσαν ότι προσφέρουν. Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.