Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Μεγάλο μενού με κλασικές ιταλικές συνταγές. Και μεσημέρι.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Κάνει delivery
Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες
Υπάρχει εξωτερικός χώρος

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

14 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Τη Δευτέρα 9/5, γύρω στις 6 το απόγευμα, βρεθήκαμε 2 άτομα στο Παλαιό Φάληρο και αποφασίσαμε να φάμε, ύστερα από πολλά χρόνια, στο κλασικό ιταλικό εστιατόριο-τρατορία DA BRUNO, που κοσμεί την πιάτσα της Αγίου Αλεξάνδρου εδώ και 31 χρόνια!!

Η οικογένεια του Bruno Ortolano, που έχει ιδρύσει πλήθος εστιατορίων σε Ιταλία και Γερμανία, λάνσαρε και στη χώρα μας την ιταλική γαστρονομία, ξεκινώντας το 1981 αρχικά στην Κηφισιά και αμέσως μετά στο Καλαμάκι, επί της παραλιακής Λ. Ποσειδώνος. Ωστόσο, στέριωσε κυριολεκτικά στον συγκεκριμένο χώρο του Φαλήρου, ήδη απ’ το 1985, και μάλιστα πέρσι γιόρτασαν τα 30 χρόνια τους, όπως άλλωστε φαίνεται και στα ειδικά μηνιαία μενού τους με τις πραγματικά χαμηλές τιμές! Ας μην ξεχνάμε ότι ο DA BRUNO έφερε στη χώρα μας τόσο το τιραμισού, όσο και το καρπάτσιο -τις γνωστές ψιλοκομμένες φέτες μοσχαριού ή ψαριού, με την κατάλληλη προετοιμασία, ψύξη και μαρινάρισμα! Εξάλλου, κατά καιρούς εξακολουθούν να γίνονται εδώ διάφορα γαστρονομικά events, όπως εβδομάδες ιταλικών τυριών, κ. λπ.

Λειτουργούν καθημερινά από 13.00-01.00 και πραγματοποιούν delivery στα πέριξ, με ένα τρίφυλλο κατάλογο, που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα.

Εμείς, λόγω και του καλού καιρού, καθίσαμε βέβαια στον εξωτερικό χώρο, με τις τζαμαρίες και τα φυτά στη μία μεριά του τοίχου. Παρά το ενδιάμεσο της ώρας, ο χώρος ήταν μισογεμάτος, από ξένους αλλά και Έλληνες, κάθε ηλικίας. Παρατήρησα ότι τα 15 περίπου τραπέζια, σχεδόν διπλασιάζονται σε λίγες μέρες, αφού απέκτησαν πρόσθετο γειτονικό χώρο, σε επαφή προς τη μεριά της θάλασσας, γεγονός που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του μαγαζιού, αφού ο έξω χώρος, με σόμπες τον χειμώνα και ανεμιστήρες το καλοκαίρι, είναι μακράν και ο πιο δημοφιλής. Στα τραπέζια, που ήταν στρωμένα με υφασμάτινα σουπλά -τα οποία άρχιζαν να τα αλλάζουν για το βράδυ με μεγαλύτερα πράσινα τραπεζομάντιλα- υπήρχαν επίσης μικρά βαζάκια με ηλίανθους, ενώ στις μεταλλικές καρέκλες είχαν προστεθεί μικρά αλλά αναπαυτικά μαξιλαράκια. Στο τοίχο πίσω μας, παρατηρήσαμε τις καδραρισμένες πιστοποιήσεις του χώρου, τόσο απ’ το ελληνικό όσο κι απ’ το ιταλικό εμπορικό επιμελητήριο!

Ο μέσα χώρος, για καμιά 30αριά άτομα περίπου, είναι κάπως μικρός και έχει περί τα 10 τραπέζια, ενώ προς την αριστερή πλευρά, υπάρχει ένας συνεχόμενος καναπές, ο οποίος εξυπηρετεί στην εξοικονόμηση χώρου. Υπάρχει πληθώρα κορνιζαρισμένων κάδρων παντού στους τοίχους, ενώ προς τη δεξιά πλευρά βλέπουμε μπαίνοντας το μικρό μπαρ, το πάσο της κουζίνας, και τα 2 WC, τα οποία μάλιστα καθαρίζονταν επιμελώς για το βράδυ. Μια πλευρά του τοίχου είναι καλαίσθητα επενδεδυμένη με πέτρα.

Το σέρβις διεκπεραιώνουν τα ίδια έμπειρα άτομα, με την καθοδήγηση του ώριμου μετρ, που δέχεται τις παραγγελίες μας και μας εξυπηρετεί με τους βοηθούς του, με την ίδια πάντα σβελτάδα, σεμνότητα, ευγένεια, και προπαντός το χαμόγελο που δυστυχώς σπανίζει στα περισσότερα μαγαζιά, αλλά και στην κοινωνία μας γενικότερα, τις δύσκολες μέρες που περνάμε…

Αναφορικά με τις τιμές, για τις οποίες διαβάζουμε τα πιο αντιφατικά σχόλια από πολλούς φίλους χρήστες, θεωρώ ότι στον κανονικό κατάλογο έχουν γίνει μάλλον κάποιες μικρές μειώσεις τιμών από ό, τι στο παρελθόν. Ωστόσο, αυτό που προέχει στο DA BRUNO, είναι ότι -κατά τα πρότυπα πολλών ιταλικών εστιατορίων- εξακολουθεί να υπάρχει έξτρα μηνιαίος κατάλογος με καμιά 15αριά φαγητά, που έρχονται σε μερίδες ελάχιστα μικρότερες των κανονικών, αλλά πάντως λίαν ικανοποιητικές για τον μέσο πελάτη, και σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Έτσι τα φαγητά του Μαΐου κόστιζαν μόνο από 6-11 € και είχαν την τιμητική τους τόσο από μας όσο και απ’ τους γύρω θαμώνες, όπως διαπιστώσαμε.

Το κανονικό μενού, που κι αυτό είθισται να αλλάζει ανά τρίμηνο, περιλαμβάνει καμιά 20αριά σαλάτες και ορεκτικά (5-12 €), καμιά 40αριά ζυμαρικά –φρέσκα και μη, ριζότο και πίτσες (6-15 €), περί τα 20 πιάτα, κρεατικά ή ψάρια, σχάρας ή της ώρας (9-24 €, τιμή που αφορά κάποιο σπέσιαλ μοσχαρίσιο φιλέτο), και 5-6 γλυκά, στα 5-8 €.

Η λίστα των ποτών είναι αντίστοιχα φιλόδοξη, με 70 και πλέον ετικέτες από εμφιαλωμένα κρασιά, ιταλικά, ελληνικά, και απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και καμιά 10αριά φθηνότερα ελληνικά και ιταλικά κρασιά χύμα, σε καράφες του 1 ή του ½ λίτρου. Για ακόμα φθηνότερη επιλογή, υπάρχουν τα συνήθη αναψυκτικά και 4-5 μπύρες, σε τιμές από 2-3 € τα περισσότερα.

Εμείς λοιπόν, μετά από ώριμη σκέψη, διαλέξαμε απ’ τον κατάλογο του Μάη, τα πιο κάτω εδέσματα, ενώ ευθύς εξαρχής μας έφεραν κρύο νερό σε κανάτα:

• 5 ζεστά στρογγυλά ψωμάκια και κουτάκι με ιταλικά λεπτά κριτσίνια, που συνοδεύονταν από δύο ντιπ ντομάτας και πάστας ελιάς. Τιμή 2 Χ 2.10 = 4.20 €.
• Μία μπρουσκέτα με καπνιστό τόνο, ρόκα, λεμόνι και σκόρδο. Ήταν συνολικά 4 κομμάτια, τα οποία ήρθαν πάνω σε ένα ωραίο ξύλινο πιάτο-δίσκο, και κόστιζαν 7 €.
• Μια ριγκατόνι Τεργέστης (Alla Triestina), που ήταν ένα καταπληκτικό ζυμαρικό φούρνου, με ζαμπόν, τυρί γκούντα, κιμά, ντομάτα και κρέμα. Να γλύφεις τα δάχτυλά σου!! Τιμή 7 € -ΧΑΛΑΛΙ!!
• Μία πέννες Ανοιξιάτικες (Penne Primavera Botticelli), που συνοδεύονταν από πιπεριές πολύχρωμες, ντοματίνια, μοτσαρέλα και σκορδάκι. Ωραίο επίσης πιάτο, στα 7 €.
• Μοιραστήκαμε το γλυκό του μήνα, που κι αυτό παρασκευάζεται απ’ τον ίδιο έμπειρο Ιταλό σεφ-ζαχαροπλάστη. Ήταν μια μους σοκολάτας με πορτοκάλι, σε ένα μεγάλο ποτήρι. Η πηχτή σοκολάτα είχε αναμειχτεί με λεπτές λωρίδες πορτοκαλιού, ελαφρά βρασμένες και κατάλληλα σιροπιασμένες. Ένα ποίημα, σε τιμή μόλις 4 €!!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά πληρώσαμε μόνο 29.20 € (το άτομο 10/16 €), το κατα-ευχαριστηθήκαμε και φυσικά θα το επαναλάβουμε, μετά από κοντινό μπάνιο. Σας το προτείνω, για γνήσια ιταλικά ζυμαρικά και όχι μόνο, χωρίς, όμως, να ξεχάσετε να παραγγείλετε από το μενού του αντίστοιχου μ ή ν α!

6 medium

08 Ιαν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Αν και εμπιστεύομαι απόλυτα το ask4food και το συμβουλεύομαι κάθε φορά που θέλω να επισκεφτώ για πρώτη φορά ένα εστιατόριο εντούτοις αυτή είναι η πρώτη μου κριτική.

Ο λόγος που με ώθησε να γράψω δυστυχώς δεν είναι θετικός. Εν μέσω εορτών αποφασίσαμε με τον άντρα μου να πάμε για φαγητό με την μικρή μας ανηψιά, ετών 13. Θεωρήσαμε λοιπόν μία ασφαλή λύση το εστιατόριο da bruno δεδομένου ότι είμαστε χρόνια παλαιοφαληριώτες, το έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές και χωρίς να αποτελεί κάτι το ενθουσιαστικό παραμένει μία σταθερή αξία. Μεταξύ άλλων που παραγγείλαμε, η μικρή ζήτησε πίτσα με sauce bbq. Όταν σχεδόν τελειώσαμε, μας είπε ότι η pizza της δεν είχε sauce bbq αλλά κέτσαπ. Καλέσαμε λοιπόν τον σερβιτόρο να του πούμε για το λάθος που είχε γίνει, εκείνος παραδέχτηκε ότι η κουζίνα αντί να χρησιμοποιήσει το βαζάκι με την bbq έβαλε κέτσαπ, ενώ στη συνέχεια σαν να μην τρέχει τίποτα μας έφεραν κανονικότατα τον λογαριασμό, ύψους 87,00 €. Τους είπαμε ότι με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να επανορθώσουν για το λάθος τους και τότε εμφανίστηκε ο μεγαλύτερος σερβιτόρος για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους... Αντί λοιπόν να ζητήσει συγγνώμη, με αλλαζονικό ύφος και δεικτικό προσπαθούσε να με πείσει ότι η bbq είναι κέτσαπ, απλά πιο πικάντικη... Όταν του έκανα λόγο για τον λογαριασμό, δηλαδή ότι θα έπρεπε να αφαιρέσουν το λάθος πιάτο, και επισημαίνοντάς του ότι είμαστε χρόνια πελάτες, εκείνος αφού μου είπε ότι το γνωρίζει, γυρνώντας την πλάτη και φανερά εκνευρισμένος μου απάντησε "Αφού επιμένετε θα αφαιρέσουμε ένα ευρώ! ". Απαράδεκτοι!!! Δεν περίμενα ποτέ από ένα εστιατόριο με τέτοια πολυετή παρουσία να μεταχειρίζεται τους πελάτες του με τέτοια αγένεια. Κρίμα, γιατί ήταν ένα μέρος που μας άρεσε με αξιοπρεπές φαγητό, το οποίο δυστυχώς θα αναγκαστούμε να μην επισκεφτούμε ξανά μετά από τον τρόπο που μας προσέβαλαν.

Α! Για να μην είμαι άδικη νωρίτερα είχαν φέρει δύο σφηνάκια limoncello.

16 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Κάτι οι διακοπές του Πάσχα, κάτι οι κοινωνικές υποχρεώσεις που συνέπεσαν χρονικά, είχε περάσει καιρός χωρίς να επισκεφθούμε κάποιο εστιατόριο με τον άντρα μου. Ήγγικεν η ώρα όμως και το ηλιόλουστο μεσημεράκι της Κυριακής 8 Μαΐου αποφασίσαμε να γευματίσουμε έξω και η όρεξη τραβούσε ιταλικό. Διάχυτη η διάθεση για δοκιμή νέου εστιατορίου και από το Pizzeria dei Fratelli και το Da Bruno επιλέξαμε το δεύτερο. Μη με ρωτήσετε τους λόγους, ίσως θέλαμε να ανοίξει λίγο το μάτι μας βλέποντας θάλασσα στη διαδρομή.

Ήταν από τις ελάχιστες φορές που δεν είχαμε κάνει κράτηση σε εστιατόριο και η πρώτη φορά που τελικά χρειαζόταν. Κυριακή μεσημέρι συνήθως τρώμε οικογενειακά στο σπίτι μας ή σε συγγενών μας και είχαμε ξεχάσει τον πανζουρλισμό που επικρατεί τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα σε χώρους εστίασης.

Βρήκαμε το μαγαζί πολύ εύκολα, καθώς είναι σε κεντρικό δρόμο του Π. Φαλήρου, αλλά το parking φίλοι μου δεν είναι εύκολη υπόθεση εκεί. Εμείς σταθήκαμε τυχεροί, αφού παρκάραμε σε απόσταση ενός τετραγώνου και πριν αρχίσουμε τα γύρω-γύρω όλοι. Ανεβαίνοντας τα σκαλάκια, βρεθήκαμε στον «εξωτερικό» χώρο που είναι όμορφα κλεισμένος με τζάμι κι επιτρέπει στον ήλιο να τον κάνει φωτεινό κι ευχάριστο σε συνδυασμό με τα γήινα χρώματα της διακόσμησης. Αντίθετα, ο εσωτερικός χώρος είναι αρκετά μουντός και σκοτεινός με λιτή διακόσμηση, αλλά κάπως παλιακή. Το τεράστιο μειονέκτημα και των δύο χώρων ήταν η τρομακτικά κοντινή απόσταση μεταξύ των τραπεζιών και συνεπώς η οχλαγωγία που δημιουργείται, όταν υπάρχει πληρότητα 100%.

Κατά την είσοδό μας, ο μετρ μας εξυπηρέτησε σχεδόν άμεσα και μας βόλεψε σε ένα tiny τραπεζάκι στο βάθος του εσωτερικού χώρου, το οποίο προοριζόταν αυστηρώς για 2 άτομα. Ο προνομιούχος θα έπρεπε να κάτσει στον καναπέ με «θέα» το υπόλοιπο μαγαζί και ο ριγμένος δίπλα του με «θέα» τον τοίχο σε απόσταση μισού μέτρου με ένα μικρό κάδρο. Δεδομένης της μεγάλης πληρότητας και φυσικά της πείνας μας, δεχθήκαμε να κάτσουμε εκεί.

Μετά από λίγη ώρα, ήρθε ο σερβιτόρος, μας έφερε τους καταλόγους, νερό σε κανάτα και ερωτηθήκαμε αν θέλουμε ψωμάκια και ντιπ για αρχή. Τίμιο. Παραγγείλαμε λοιπόν τα εξής:

- Ποικιλία με κριτσίνια, ψωμάκια και ντιπάκια
Η ποικιλία περιείχε 4 μικρά στρογγυλά ζεστά ψωμάκια, 1 συσκευασία ιταλικά κριτσίνια και 2 ντιπάκια, το ένα απλό πατέ ελιάς και το άλλο φρέσκια ντομάτα με σκόρδο και βασιλικό.

- Insalata Romina: Γαλλική σαλάτα, ρόκα, ντοματίνια, κρουτόν, μπουκιές από φρέσκο ψητό φιλέτο κοτόπουλο και κρεμμύδι σβησμένο με balsamico.
Πήραμε το μικρό μέγεθος (υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε όλες τις σαλάτες), καθώς θα ακολουθούσαν δύο ορεκτικά πριν τα κυρίως πιάτα και τελικά η ποσότητα ήταν ιδανική για την παραγγελία μας. Ολόφρεσκα τα υλικά, εν γνώσει μας όχι πρωτότυπη η γεύση, έδινε μια τσαχπινιά το κρεμμύδι, πολύ καλό το γευστικό αποτέλεσμα.

- Funghi pleurotus con parmigiano: Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα με παρμεζάνα και ελαιόλαδο.
Δεν έχω άποψη, δε δοκίμασα καν, όμως ο σύζυγος τα αποδεκάτισε.

- Μανιταρόσουπα βελουτέ
Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ο κατάλογος είχε μια σελίδα με επιλογές σε μικρότερη μερίδα και χαμηλότερη τιμή, ώστε ο πελάτης να δοκιμάσει κάποια γεύση που επιθυμεί, χωρίς αυτό να είναι περιοριστικό για την υπόλοιπη παραγγελία. Η μανιταρόσουπα συμπεριλαμβανόταν σε αυτή τη σελίδα και ως λάτρης της σούπας, ενθουσιάστηκα. Η ποσότητα μου φάνηκε κανονική και όχι μικρή, συνοδευόταν από 5-6 κρουτόν και ήταν πεντανόστιμη αν και ελαφρώς τσιμπημένη στο αλάτι, που προσωπικά δε με χαλάει.

- Risotto con funghi porcini: Ριζότο Arborio με μανιτάρια πορτσίνι και παρμεζάνα.
Τόσο απλή μα τόσο δυνατή η γεύση του συγκεκριμένου πιάτου. Σωστά χυλωμένο το ρύζι και καλή η ποιότητα της παρμεζάνας.

- Gnocchi di patate al gorgonzola: Σπιτικά νιόκι από πατάτα με γκοργκοντζόλα και κρέμα γάλακτος.
Αυτό ήταν το κυρίως πιάτο που παρήγγειλα για μένα. Το πιάτο που ήρθε αντί αυτού ήταν η έτερη επιλογή νιόκι του καταλόγου (Gnocchi di patate mamma Giovanna - Σπιτικά νιόκι από πατάτα με φρέσκια ντομάτα, βουβαλίσια μοτσαρέλα, παρμεζάνα, κουκουνάρι και πέστο βασιλικού). Ξεκίνησα να το τρώω νομίζοντας ότι δεν είχα προσέξει στον κατάλογο το συστατικό «ντομάτα» στο πιάτο και ότι είχα μπερδέψει τα τυριά. Ήταν ένα επίσης νόστιμο πιάτο με εξαιρετική μοτσαρέλα. Η σάλτσα ήταν πανομοιότυπη σε γεύση με αυτή του ντιπ στη ζεστή της εκδοχή. Συζητώντας και γελώντας άδειασα τελείως το πιάτο μου. Κάπου εκεί συνειδητοποίησα πως παραγγέλνοντας περίμενα ότι το κυρίως πιάτο μου θα ήταν «λευκό» και όχι «κόκκινο», διότι γενικά δεν αρέσκομαι στις κόκκινες σάλτσες. Βλέποντας ξανά τον κατάλογο κατάλαβα το λάθος. Δε γνωρίζω αν ήταν του σερβιτόρου ή της κουζίνας, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάποιο παράπονο μιας και το είχα φάει όλο! Δε με πείραξε, αφού ήταν πολύ εύγευστο, απλώς θα ήθελα να έχω δοκιμάσει και τη γεύση που παρήγγειλα. Never mind, next time.

- Panna Cotta: Με σιρόπι φρούτα του δάσους (ζητήσαμε χωριστά το σιρόπι).
Εδώ δυστυχώς τα σχόλια δε θα είναι κολακευτικά, τουναντίον. Ήταν η χειρότερη πανακότα που έχω δοκιμάσει. Καταρχάς, οπτικά ήταν σα να είχε ήδη προστεθεί σιρόπι και μάλιστα καραμέλας. Ήμουν τόσο σίγουρη, που όταν την άφησε στο τραπέζι ο σερβιτόρος…
Μα, δεν την παραγγείλαμε με καραμέλα.
Δεν έχει καραμέλα.
Τότε γιατί είναι καφέ;
Από το αυγό.
Έχω ξαναδοκιμάσει πανακότα και δεν έχει τέτοιο χρώμα.
Έτσι τη φτιάχνουμε εδώ.
Σιωπή. Τι να αντικρούσω σε αυτό το επιχείρημα;
Ήταν πολύ συμπαγής, έβγαζε μια λιπαρότητα, μια γεύση καμένου στις άκρες και έντονη μυρωδιά αυγού. Με την προσθήκη σχεδόν ολόκληρου του σιροπιού μπόρεσα να φάω τη μισή. Ο άντρας μου δεν ξέρω πως κατάφερε να φάει σκέτη την άλλη μισή.

- 2 Coca cola light 250ml

- Κέρασμα 2 σφηνάκια limoncello για το κλείσιμο (αρκετά βαρύ αλλά στο κέρασμα πάντα μετράει η κίνηση)

Η εξυπηρέτηση ήταν καλή και πρόθυμη σε γενικές γραμμές, ενώ η τιμή ανά άτομο χωρίς ποτά ήταν στα άνω όρια της κατηγορίας 17-25€ (55€ συνολικός λογαριασμός). Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια μείωσης των τιμών.

Έμεινα ικανοποιημένη από αυτή την έξοδο και συνεπώς θα μπορούσα να συστήσω το Da Bruno με τη λογική ότι δε θα σας απογοητεύσει ως προς τις γεύσεις. Η πανακότα ήταν φωτεινή εξαίρεση, αλλά δε δοκίμασα κάποιο από τα υπόλοιπα γλυκά του, ώστε να πω "μην παραγγείλετε γλυκό εκεί". Από την άλλη, δεν είναι δεδομένος ο ενθουσιασμός.

Ίσως τύχει να το επισκεφτώ ξανά, άγνωστοι αι βουλαί του Κυρίου, όμως δεν ανυπομονώ.
Αν τουλάχιστον οι τιμές ήταν χαμηλότερες, θα αποτελούσε μια σίγουρη κοντινή λύση.

9 medium

18 Νοε 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Ήταν Πέμπτη βράδυ και αποφασίσαμε 2 άτομα να δοκιμάσουμε το Da bruno έχοντας διαβάσει τις καλές κριτικές. Στον κεντρικό δρόμο του Παλαιού Φαλήρου ανάμεσα στα μαγαζιά βρίσκεται αυτό το διακριτικό εστιατόριο χωρίς να σου κάνει φοβερή εντύπωση απ΄έξω.

Ο χώρος προσεγμένος και τα τραπέζια στολισμένα με φρέσκα τραντάφυλλα σε ιταλικό στυλ με το προσωπικό ομοιόμορφα ντυμένο με κοστούμι μου έκανε πολύ καλή εντύπωση με το που άνοιξα την πόρτα. Το μαγαζί γεμάτο κάτι που μας έκανε εντύπωση για τέτοια μέρα.

Ο κατάλογος πλούσιος με αλλαγές στο μενού κάθε μήνα.
πήραμε
-για αρχή την ποικιλία με τα ψωμάκια που έχουν και τα ντιπ
-Pizza με ντοματίνια και καραμελωμένο κρεμμύδι πολύ νοστιμη και με την κλασσική ιταλική συνταγή χωρίς πάρα πολλά υλικά
-γεμιστά ravioli με μανιτάρια και σάλτσα μανιταριών
-πανακότα με μέλι και φυστίκι Αιγίνης χειροποίητη και όχι η τυποποιημένη που βρίσκεις παντού.

και 2 αναψυκτικά.

Όλα ήταν πεντανόστιμα μας εντυπωσίασαν!! Το μόνο που έπρεπε να προσέξουμε και δεν το ξέραμε ήταν ότι οι πίτσες ειναι ατομικές οπότε και μικρές σε μέγεθος.
Έχουν ένα τεράστιο κεφάλι παρμεζάνα που το φέρνουν στα τραπέζια και ανακατεύουν τα καυτά μακαρόνια μέσα του για να λιώσει και να πάει ομοιόμορφα το τυρί παντού την επόμενη φορά θέλω να μάθω σε ποιές συνταγές το χρησιμοποιούν και να δοκιμάσω!!!
Το σύνολο στον λογαριασμό ήταν γύρω στα 30 ευρώ. Συνιστώ αυτό το μαγαζί στους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας κι ανυπομωνω να το επισκεφθώ ξανά.

6 medium

01 Ιουν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Πήγαμε στο Da Bruno Κυριακή μεσημέρι κατόπιν κράτησης. Καθήσαμε, αμέσως έφεραν νερό σε κανάτα, δροσερό, μια χαρά. Καθήσαμε έξω οπότε δεν έχω λεπτομέρειες για τον χώρο μέσα. Οι σερβιτόροι ήταν ευγενικού, αρκετά γρήγοροι, αν και καθυστέρησαν λίγο στο να πάρουν παραγγελία Το τραπέζι λίγο μικρό αλλά όμορφα στρωμένο, με φρέσκο τριανταφυλλάκι.

Ο κατάλογος είναι μεγάλος, υπάρχει και μενού του μήνα, με πιο οικονομικές τιμές για λίγο μικρότερες ποσότητες. Δεν ζητήσαμε ψωμάκι οπότε δεν μας έφεραν και φυσικά δεν χρέωσαν κουβέρ.

Να πω εξαρχής ότι η όποια βαθμολογία αφορά την γεύση. Οι πρώτες φάνηκαν να είναι καλές οπότε δεν μιλάω για την ποιότητα του φαγητού. εκεί θα έβαζα 3/4 και όχι 2/4 αλλά μας απογοήτευσε λίγο στη γεύση.

Ξεκινήσαμε με σαλάτα τρικολόρε, με γαλλικό μαρούλι, φρέσκια μοτσαρέλα και ντοματίνια, με σάλτσα βαλσαμικού. Ήταν μέτρια. Δεν ήταν δροσερή, ήταν λίγη η σάλτσα και γενικά δεν ενθουσιαστηκαμε. (6/10).

Αυτό που όντως ήταν πολύ καλό ήταν οι μπρουσκέτες με τόνο. Ψημένο ψωμί, με σάλτσα σκόρδου, ρόκα (αν θυμάμαι καλά) και καπνιστό τόνο. Πολύ νόστιμο, 4 μεγάλες φέτες και ιδιαίτερη παρουσίαση σε ξύλο κοπής. (9/10)

Πήραμε δύο μακαρονάδες με φρέσκα ζυμαρικά. Αν και ξέρουμε ότι στα φρέσκα ζυμαρικά είναι μικρότερες οι μερίδες, εδώ το παρακάνανε λίγο και ήταν μικρότερες του συνηθισμένου (στην Ελλάδα εννοώ).
Η μία ήταν με ραβιόλι, φρέσκα μανιτάρια και σάλτσα μανιταριού. Νόστιμα, αν και λίγο βαριά η σάλτσα για τα γούστα μου. Η σάλτσα έμοιαζε με κρέμα γάλακτος πιο πολύ από ό, τι σάλτσα μανιταριού και δεν είχε αυτή τη γήινη γεύση. (6/10)
Η δεύτερη ήταν με φρέσκες ταλιατέλες, προσούτο και σάλτσα λεμονιού. Πιο φίνα γεύση, αλλά η σάλτσα ήταν λίγο νερουλή και πάλι ήταν μικρή ποσότητα.

Με δύο ποτήρια μπύρας ιταλικής, μικρό και μεγάλο ποτήρι, ο λογαριασμός έφτασε τα 49 ευρώ. Για μένα σε σχέση με την ποσότητα και τη γεύση, όχι την ποιότητα ξαναλέω, ήταν ακριβά. Ενώ σε άλλα τραπέζια προσφέρθηκε λεμοντσέλο, εμάς δεν μας ρώτησαν....

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο

210 9818959