ΙΩΔΙΟ

Ψαροταβέρνες

  Λ. Αχιλλέως 119Β, Παλαιό Φάληρο [Χάρτης]
  210 9884258
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Μεγάλη ποικιλία από πιάτα με ψάρια και θαλασσινά. Σάββατο, Κυριακή και μεσημέρι.

Διοργανώνουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα ειδικές βραδιές γευσιγνωσίας φαγητού-κρασιού (τα ΟΙΝ...ΩΔΙΑ), όπου παρουσιάζουμε καινούργια δημιουργικά μας πιάτα, αρμονικά συνδυασμένα με εξαιρετικά κρασιά του Ελληνικού και του παγκόσμιου αμπελώνα. Και φυσικά προσπαθούμε πάντα για την απόλυτα δίκαιη σχέση ποιότητας/τιμής.

Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Π.Φάληρο, Αθήνα
Μαι
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας που αποδόθηκε φέτος στο εστιατόριο Ιώδιο, αποτέλεσε έναν ακόμη καλό λόγο για να επισκεφθώ το εστιατόριο αυτό ένα απογευματάκι Σαββάτου, ύστερα από μια πολύ όμορφη βόλτα στην περιοχή της Γλυφάδας.

Η ταμπέλα έξω από το κατάστημα γράφει " ελληνική τρατορία" παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μοντέρνα ψαροφαγεία κυρίως. Τέλος πάντων, αφού μπήκαμε μέσα, αντίκρυσα ένα σχετικά μικρό αλλά πολύ συμπαθητικό χώρο με σημασία στις λεπτομέρειες και ζεστή ατμόσφαιρα. Φαντάζομαι ότι βραδυνή ώρα θα είναι ακόμα πιό όμορφα ιδιαίτερα για ένα ρομαντικό τετ α τετ αφού βέβαια - και μόνο - βρεθείτε στη περιοχή....

Ο εξωτερικός χώρος όπου γευμάτιζαν μερικές παρέες τίποτα το ιδιάιτερο, απλά συμπαθητικός.

Το μενού αρκετά μεγάλο. Οι επιλογές δελεαστικές.
Στην αρχή κατέφθασε ένα πιάτο με δύο περοποιημένα φύλα μαρουλιού με μους τόνου. Όμορφο καλωσόρισμα και πολύ νόστιμο. Επίσης, ήρθαν και μερικές ψιλοκομμένες φέτες συνηθισμένου λευκού και μαύρου ψωμιού.
Το " καλωσόρισμα " αυτό χρεώθηκε ΕΥΡΩ 4,00!!!!

Φυσικά, τα παραπάνω!!!! δεν αφορούν τα ΕΥΡΩ 4,00 αλλά το γεγονός ότι καταστρατηγούνται τα 2 θεμελιώδη Φ του "μητρώου" ελληνικής γαστρονομικής μνήμης, πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για τα διαμάντια του βυθού: τα πατροπαράδοτα Φιλότιμο και Φιλοξενία!!

Από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα μετά από τη πρόσφατη βραβευσή της συγκρκριμένης κουζίνας περιμέναμε περισσότερο επαγγελματισμό τουλάχιστον.
Εξ ου και 2 στο σέρβις.

Επίσης, με το καλησπέρα σας, ήρθε και το εμφιαλωμένο μπουκάλι νερό ( 2,00 ).
Κανονικά όλα τα παραπάνω - σε εστιατόρια της φήμης του Ιωδίου - δεν θα έπρεπε να χρεωθούν!!!! Θα προτιμούσα να χρεωθούν τα φαγητά ΕΥΡΩ 1 - 2,00 παραπάνω παρά αυτό το ρ.......!

Βέβαια, εμένα μου είχε καρφωθεί στο μυαλό η πολυδαφημιζόμενη μπαρμπουνομακαρονάδα του Ιωδίου.

Μπαρμπουνομακαρονάδα έλεγα και αναρωτιόμουν: " μα πως γίνεται αυτό ??" Έχετε, όμως, διαπιστώσει ότι η σωστή απάντηση σε όλες μας τις απορίες είναι η προφανής ??? Έτσι και εδώ.... μια απλή μακαρονάδα με ελάχιστη ποσότητα ψαριού, δύο λεπτά κομματάκια μπαρμπουνιού!! Μπορεί η σύλληψη (... μα καθόλου φαντασία! ) και η εμφάνιση αυτού του πιάτου να με απογοήτευσε όμως η γεύση δεν ήταν τόσο αδιάφορη. Εκείνο που το έσωζε θα έλεγα ότι ήταν η νόστιμη μακαρονάδα με μαραθόριζα, πεπεροντσίνο και ξύσμα λεμονιού, όπως τουλάχιστον έγραφε ο κατάλογος. Το αποτέλεσμα ήταν ένα νόστιμο - λίγο καυτερόπικρο - πιάτο, με ένα ασυνήθιστο γευστικό contrast μεταξύ της απαλής αλμύρας του μπαρμπουνιού και της ζεστής γεύσης της πάστα. Σίγουρα, όμως, για αυτό το πιάτο και μόνο δεν θα ξαναπήγαινα. Ευρώ 16,00.

Ακόμα, δοκιμάσαμε τα εξής:
Κυδώνια σαγανάκι.
Καμία σχέση με το σαγανάκι που ξέρουμε.... μέσα σε ένα ωραίο οβάλ σκεύος ήρθαν τα κυδωνάκια με το κελυφός τους ( γύρω στα 8 τεμ. ) τα οπόια κολυμπούσαν στα "ρηχά ", μέσα σε μια πολύ πολύ νόστιμη σαλτσούλα από άνηθο, κρεμμύδι και μουστάρδα. Κυριαρχούσε το χρώμα και η γεύση του άνηθου. Ευρώ 10,00.

Γαριδοτηγανίτες.
Τέσσερα τεμάχια στρογγυλών, μεγαλούτσικων και πολύ νόστιμων τηγανίτων. Ήταν τηγανισμένες σε κουρκούτι τεμπούρας. Όταν κόβονταν ξεπρόβαλαν κομματάκια νόστιμης και ροδοκόκκινης γαρίδας!! Στη μέση του πιάτου, υπήρχε ένα μπολάκι πεντανόστιμης μαρμελάδας πιπεριάς που έδενε τέλεια με τις τηγανίτες. Ευρώ 7,50

Καρμπονάρα καλαμάρι.
Ένα, επίσης, εύγευστο πιάτο όπου μακαρόνι δεν υπήρχε παρά μόνο όμορφα στην όψη, και νόστιμα στη γεύση, μαγειρεμένα καλαμαράκια μέσα σε ωραία λευκή σάλτσα. Λίγο βαρύ πιάτο. Ευρώ 11,00.
Κλείσαμε, με ένα Εκμέκ πολίτικο. Ένα μικρό κομμάτι εκμέκ με μία μπάλα παγωτού καϊμάκι. Δεν μας ενθουσίασε. Ευρώ 6,50.

Στο τέλος, μας έφεραν και τις γνωστές πετσετούλες ( εδώ, χαρτομάνδηλα μέσα σε πλαστική θήκη ) που είχαν άρωμα μοναδικό!!
Ήπιαμε ένα μπουκάλι μπύρα Kaiser ( 3,00 ).

Επιπλέον, θα ήθελα να σχολιάσω κάτι το ιδιαίτερα θετικό: To Iώδιο διαθέτει μια πολύ μεγάλη λίστα με ελληνικά και ξένα γνωστά κρασιά σε τιμή χαμηλότερη και απο εκείνη κάποιας κάβας σε πολλά απο αυτά (!! ). Αν τα συνδυάσετε μάλιστα και με το προαναφερθέν τετ α τετ, συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ μιας ωραίας βραδυάς. Θα περάσετε όμορφα. Αφήστε που δεν θα σας απασχολούν ούτε το λίγο μπαρμπουνάκι ή το χρεωμένο καλωσόρισμα....

Οι τιμές:
Αν συγκρίνουμε τις τιμές του Ιωδίου με την αισχροκέρδια που γίνεται στο κεφάλαιο ψάρι στην παραδοσιακά θαλάσσια ( και θαλασσοδαρμένη... ) χώρα μας, θα έλεγα ότι κυμαίνονται σε καλά επίπεδα.

Ας έλειπαν μόνο ορισμένες μπαγαποντιές όπως εκείνες που έθιξα προηγουμένως!!

Δύο άτομα για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε ΕΥΡΩ 60,00, χωρίς το φιλοδώρημα.

Βέβαια, είναι κατανοητό ότι όποιος παραγγείλει ψάρι, ειδικά με το κιλό, η τιμή θα διαμορφωθεί αναλόγως. Αλλά και πάλι, από μια ματιά που έριξα στον κατάλογο, οι τιμές βρίσκονται σε καλά επίπεδα (π. χ. στο ντόπιο ψάρι θα πρέπει να υπολογίζετε γύρω στα ΕΥΡΩ 35 - 40,00 το κιλό ).

Επιπλέον, στην αρχή της κάρτας του εστιατορίου, πριν απο τα φαγητά, αναφέρονται με σαφήνεια οι τόποι αλίευσης των ψαριών και των οστράκων με κυρίαρχους τόπους την Ικαρία, την Εύβοια τον Αργοσαρωνικο και τον Αμβρακικό.

YΓ. Στο τέλος - στα πλαίσια της βράβευσης ελληνικής κουζίναςτου Ιωδίου - εκεί που περιμέναμε το " ΤΙΠΟΤΑ '' ή το " ΚΑΝΕΝΑΣ " ( από τα συμφραζόμενα ) ή έστω κάποια μαστίχα Χίου ή ένα κουμκουάτ Κέρκυρας ή έστω μια φατουράδα Κυθήρων μας ήρθε ένα limoncello... di Capri ?, ποιός ξέρει ?

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Π.Φάληρο, Αθήνα
Δεκ
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

"Θάλασσα, πικροθάλασσα, γιατί να σ' αγαπήσωωωωωω... "
Αυτό αναρωτιέμαι κάθε φορά που πάω σ' ένα εστιατόριο με θαλασσινά ή σε κάποια ψαροταβέρνα και δεν μπορώ να σταματήσω αν δεν παραγγείλω όλον τον κατάλογο (άσχετα αν στο τέλος τρώω μια μπουκιά από κάθε πιάτο!! )... Πρέπει να "χορταίνει" το μάτι, βρε παιδί μου, να το ευχαριστιέται, να υπάρχει πανδαισία χρωμάτων, γεύσεων και αρωμάτων στο τραπέζι!!

Και αυτό ακριβώς ήταν η βραδιά μας στο Ιώδιο: Μια πανδαισία χρωμάτων, γεύσεων, αρωμάτων, δημιουργικότητας και ισορροπημένων γεύσεων!

Ούσα λάτρης της ψαροφαγίας κατά τα ανωτέρω, το είχα βάλει από καιρό στο μάτι το Ιώδιο, και επιτέλους τα κατάφερα και την οργάνωσα την επίσκεψη το Σάββατο 5/12. Πέντε συνολικά - φαγανά - άτομα, έχοντας κάνει κράτηση (αν και δεν χρειάστηκε, υπήρχαν 4 - 5 άδεια τραπέζια όλο το βράδυ), φτάσαμε κατά τις 22.15, αφού κάναμε άσκοπους γύρους στην Αχιλλέως... Σημειωτέον ότι η ταμπέλα δεν φαίνεται πολύ καλά, οπότε πρέπει να έχετε τον νου σας... Το εστιατόριο είναι στην αρχή της Αχιλλέως, στα νεκροταφεία, στο δεξί σας χέρι όπως κατεβαίνετε την Αχιλλέως, ακριβώς στη γωνία, πάρκινγκ σχετικά εύκολο στα γύρω στενά.

Το εστιατόριο περιβάλλεται από μεγάλες τζαμαρίες, ο χώρος σχετικά μικρός, συνολικά χωράει περίπου 12 τραπέζια, με ξύλινες καρέκλες και λευκά τραπεζομάντηλα, αλλά χωρίς κάποια ιδιαίτερη ταυτότητα, μου θύμισε εστιατόριο της δεκαετίας του ΄90, δεν με χάλασε, αλλά και δεν μου τράβηξε την προσοχή, μια χαρά πάντως γενικά. Οι θαμώνες ήταν οικογένειες και φιλικές παρέες μεγαλύτερων ηλικιών (40 - 60 plus), ωστόσο δεν μας απασχόλησε ιδιαίτερα, καθώς ήμαστε όλο το βράδυ κλεισμένοι στον μικρόκοσμό μας, απολαμβάνοντας την καλή παρεά και το εξαιρετικό φαγητό.

Ο κατάλογος είναι η χαρά του ψαροφαγά, είτε πρόκειται για θαλασσινά είτε για ψάρια, καθώς έχει διάφορους πρωτότυπους μεζέδες, ριζότα και μακαρονάδες, αλλά και ψιλόψαρα (γαύρο, σαρδέλα, μαρίδα) ή μεγάλα ψάρια, κοστολογούμενα στα 60 - 65€/kg τα "πρώτα" (φαγκρί, στήρα, ροφός, συναγρίδα), τιμή συνήθης στα εστιατόρια του είδους (άλλο αν μου φαίνεται κατά τι υπερβολική.. ), και μαγειρεμένα είτε απλά, στα κάρβουνα, είτε με διάφορους πρωτότυπους τρόπους (στιφάδο, με μανιτάρια, φρικασέ... )

Στην αρχή μας ήρθαν για καλωσόρισμα ψωμάκια δύο ειδών (στα οποία έγινε refill στη συνέχεια για τους λόγους που θα διαβάσετε!! ), νόστιμα, καθώς και μους τόνου πάνω σε μικρά, της καρδιάς, μαρουλόφυλλα, πολύ νόστιμη αρχή, βελούδινη και ισορροπημένη η μους, μας προϊδέασε για ό, τι θα ακολουθούσε.

Στην παραγγελία αποφασίσαμε να κινηθούμε στη λογική των πιάτων "στη μέση", οπότε δοκιμάσαμε όλοι απ' όλα, τα οποία ήταν τα εξής:

- Καβουροσαλάτα, με γνήσια καβουρόψιχα, όπως έγραφε ο κατάλογος, διάφορα σαλατικά και ντρέσινγκ αβοκάντο, πραγματικά πολύ εύγευστη, και σε καλή ποσότητα, στα 11 ευρώ

- Φωλιά καπνιστού χταποδιού με φάβα και πέστο κάπαρης. Εδώ το Ιώδιο έδωσε ρέστα και σε πρωτοτυπία εμφάνισης και σε γεύση, καθώς μας σερβιρίστηκε ένα πυργάκι, που στα τοιχώματά του είχε κομματάκια πεντανόστιμου καπνιστού χταποδιού, και στο εσωτερικό του γέμιση βελούδινης φάβας, ενώ γύρω - γύρω στο πιάτο υπήρχε πέστο κάπαρης! Η απόλυτη γεύση, μας ενθουσίασε όλους, άνετα τρώγαμε και δεύτερο! (στα 7,50 ευρώ, τα αξίζει! )

- Ταρτάρ φρέσκου τόνου, μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή, τσίλι και σάλτσα σόγιας, επίσης εξαιρετικό, ισορροπούσαν τέλεια η ξινή με την πικάντικη γεύση και το αποτέλεσμα ήταν ονειρεμένο και αρκετά διαφορετικό από ό, τι, προσωπικά, έχω δοκιμάσει στο παρελθόν (στα 10 ευρώ, λίγο τσιμπημένο, αλλά χαλάλι του! )

- Φρέσκο καλαμάρι στη σχάρα (μας προτάθηκε από τον σερβιτόρο αντί των καλαμαρακιων στη σχάρα με λάδι τρούφας και φρέσκα σπαράγγια του καταλόγου). Μας σερβιρίστηκε ένα αρκετά ευμέγεθες καλαμάρι, πεντανόστιμο, ολόγλυκο και ολόφρεσκο (αν και μου έμεινε η λαχτάρα για τα μικρά καλαμαράκια με το λάδι τρούφας, σνιφ σνιφ... την επόμενη φορά!! ) (την τιμή δεν την συγκράτησα, νομίζω ότι ήταν γύρω στα 40 - 45 ευρώ το κιλό)

- Γαρίδες σαγανάκι (λέω και κλαίω!!! ) με ντομάτα, φέτα και πεπεροντσίνο, τι πιάτο ήταν αυτό!!! Τόσο απλό, μα συνάμα τόσο νόστιμο! Δεν νομίζω να έχω φάει νοστιμότερο στη ζωή μου! Μία από τις ελάχιστες φορές που δεν το έπνιγε η υπερβολική ντομάτα, αλλά καταλάβαινες ένα προς ένα όλα τα υλικά.. Με μπόλικες γαριδούλες, μεσαίου μεγέθους, και ένα μικρό "καψιματάκι" από την ιταλική καυτερή πιπερίτσα, όνειρο!!! Οι βούτες έδιναν και έπαιρναν, δεν έμεινε ούτε σταγόνα!! (στα 15 ευρώ, ακριβούτσικο, αλλά δεν θα λυπόμουν να τα ξαναδώσω! )

- Ριζότο καραβιδόψυχας με πουρέ κολοκύθας και μετσοβόνε, επίσης πολύ νόστιμο πιάτο, το ρύζι χυλωμένο όπως έπρεπε, με την διακριτική καπνιστή γεύση του μετσοβόνε, τα νόστιμα κομματάκια καραβίδας και την ελαφριά γλύκα του κολοκυθιού, στα 15,50 ευρώ, λογική τιμή.

Το πεντανόστιμο δείπνο μας συνοδεύσαμε με κρασάκι χύμα λευκό, στα 4,50 ευρώ η καράφα, αρκετά καλό και χωρίς καμία παρενέργεια το επόμενο πρωί (ο κατάλογος, πάντως, είναι πλήρης, με λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά, τόσο ελληνικά, όσο και από ιταλία, γαλλία κλπ. ), και κλείσαμε με δύο επιδόρπια:

- Τσιζ κέηκ τριαντάφυλλο, εξαιρετικό και πρωτότυπο, σου άφηνε τη γλυκιά και νοσταλγική γεύση του τριαντάφυλλου στο στόμα (στα 6 ευρώ) και

- Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια μαδαγασκάρης, επίσης πολύ καλό, αν και πιο συνηθισμένο (στα 7 ευρώ).

Σημειωτέον ότι μας προσφέρθηκαν πριν τα γλυκά αρωματισμένα μαντηλάκια, και στο τέλος δύο μπουκαλάκια σχεδόν γεμάτα λιμοντσέλο και λικέρ μαστίχας, για να πιούμε όσο θέλουμε! Και όταν μας τελείωσε η μαστίχα (το σηκώνουμε το ποτό οι άτιμοι!! ), μας έφερε χωρίς να το ζητήσουμε και δεύτερο μπουκαλάκι, πολύ ευγενική χειρονομία.

Το κόστος ανά άτομο ανήλθε στα 26 ευρώ με το κρασί, του πουρμπουάρ συμπεριλαμβανόμενου, τιμή που θεωρώ ως το απόλυτο vfm γι' αυτά που δοκιμάσαμε, τι δοκιμάσαμε, δηλαδή, περιδρομιάσαμε είναι η καταλληλότερη λέξη!

Όπως θα καταλάβατε, αδημονώ να ξαναπάω, το κόστος, άλλωστε, αν και δεν είναι για κάθε μέρα (για τα δικά μου βαλάντια, τουλάχιστον! ), δεν είναι επ' ουδενί απαγορευτικό. Σύντροφοι καλοφαγάδες - ψαρολάτρεις, σπεύσατε!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Π.Φάληρο, Αθήνα
Ιουν
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Βραβειο ελληνικης κουζινας 2015 ή αλλιως η αναγνωριση για το «Ιωδιο», ενα ψαρικο εστιατοριο που απο τοτε που ανοιξε (2002) δεν επαψε στιγμη να εξελισσεται, αθορυβα, αλλα με πολλη δουλεια και φυσικα αγαπη για το φρεσκο ελληνικο ψαρι και τις ποιοτικες πρωτες υλες (αλλα και το καλο κρασι).

Η μοντερνα τρατορια θαλασσινων, οπως αυτοχαρακτηριζεται, βρισκεται στην Κοψαχειλα του Παλαιου Φαληρου, στο τερμα της Αχιλλεως, απεναντι απο το... νεκροταφειο. Η τοποθεσια του ειναι και το μοναδικο αρνητικο.

Ως χωρος ειναι απλος αλλα κομψος και προσεγμενος, με ομορφες χρωματικες αποχρωσεις και διακριτικη μουσικη. Τα λιγοστα τραπεζια -με τα υφασματινα τραπεζομαντηλα- ειναι συνηθως γεματα, ενω το καλοκαιρι βγαζει μερικα ακομη στην αυλη, ενα συμπαθητικο χωρο, δυστυχως βεβαια μπροστα στη λεωφορο.

Το μενου του, πολυσυλλεκτικο. Μπορεις να κινηθεις ειτε σε ψαρομεζεδες, απλους ή «πειραγμενους» ειτε στα ψαρια, κλασικα ή με διαφορες παραλλαγες. Εδω αξιζει να τονιστει το εξοχως γευστικα ενδιαφερον «παντρεμα» φαινομενικα ετεροκλητων γευσεων, κατι που βεβαιως αποδιδεται στο δεξιοτεχνικο ψησιμο του «παιχνιδιαρη» σεφ Μαρκου Πατερακη.

Ευκαιρια για επιστροφη στο «Ιωδιο» αποτελεσε η βραβευση του παραλληλα με το ειδικο μενου του «Αθηνοραματος», που καθε χρονο τετοια εποχη διοργανωνει τις "ημερες βραβευμενης γαστρονομιας" (δεν πιστευω φιλοι καλοφαγαδες να αγνοειτε αυτο το event! ) προσφεροντας μας τη μοναδικη ευκαιρια να ερθουμε σε επαφη με τις κουζινες των κορυφαιων εστιατοριων σε ειδικα διαμορφωμενα μενου, με εκπτωση 50%!

Το ατομικο φιξ μενου λοιπον (στα 30€) περιλαμβανε:

- Βασιλικα χτενια St Jacques τηγανια με στακοβουτυρο και μαυροματικα φασολια.

- Καλαμαρακια καρμποναρα με κρεμα παρμεζανας, πεκορινο και guanciale.

- Γιουβετσαδα καβουριου, τουτουμακια Καλαβρυτων και φρεσκος πετροκαβουρας Βρετανης.

- Σφυριδα φρικασε, χορταρικα και σαλτσα κροκου Κοζανης.

- Σουπα φραουλας με παγωτο γιαουρτι.

Ολα ηταν τοσο γευστικα οσο... ακουγονται! Τα καλαμαρακια καρμποναρα π. χ ειναι ενα απο τα ενδιαφεροντα «παντρεματα» για τα οποια εγραψα πιο πανω. Μοναδικη ενσταση η εντονη πικραδα που εβγαζαν το σταμναγκαθι και τα ραδικια στο κατα τα αλλα εξαιρετικο φρικασε με την καλομαγειρεμενη σφυριδα, αλλα αυτο ισως και να ειναι καθαρα υποκειμενικο.

Για ποτο προτιμησαμε το πολυ καλης ποιοτητας λευκο χυμα κρασι τους (παρα την ιδιαιτερα ενημερωμενη και με καλη τιμολογηση λιστα με παγκοσμιες ετικετες), ενα δροσιστικο και ευκολοπιοτο "Ροδιτη".

Κουβερ (μαυρο και λευκο ψωμι, οχι κατι ιδιαιτερο), νερο (δυο μπουκαλια) και κρασι χρεωθηκαν μολις 5€ επιπλεον των δυο μενου (65€ συνολικα), ενω το υπεροχο δειπνο εκλεισε με κερασμα λικερ μαστιχα «Τεττερης» αλλα και Limoncello, δικο τους, αμφοτερα σε μισογεματα μπουκαλια, φυσικα με οση καταναλωση θελεις.

Στη βαθμολογια, μαλλον η γευση αξιζει για 3,5 (και αν συνεχισουν ετσι πανε φουλ για απολυτο 4αρι), ο χωρος χανει απο την τοποθεσια, ενω το σερβις ειναι μαλλον για 2,5, καθως εις εκ των δυο ειναι σχεδον αμιλητος και αγελαστος, χωρις παντως να υστερει σε επαγγελματισμο.

Το VfM υψηλο (για το συγκεκριμενο μενου αναμφισβητητα απολυτο), 3αρι προς 3,5, αφου τα περιπου 25-30€ (ψαρομεζεδες μαζι με κρασι) ή τα 30€ του μενου degustation, με 5 πιατα και ενα μπουκαλι κρασι ανα 2 ατομα(! ), ειναι πραγματικα πολυ καλα σε σχεση παντα με την εξαιρετικη ποιοτητα που τα συνοδευει.

Οπωσδηποτε το «Ιωδιο» ειναι το κορυφαιο ρεστοραν για ψαρι στα νοτια προαστια και ενα απο τα καλυτερα του ειδους στην Αθηνα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Π.Φάληρο, Αθήνα
Νοε
29
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Επίσκεψη Τρίτη 26/11/2014. Κρύο και Ολυμπιακός στην τηλεόραση. Αυτά νομίζω ότι δικαιολογούν το γεγονός ότι είχε μόνο 3 παρέες μαζί με εμάς.

Ο χώρος προσεγμένος. Μικρός, με μια νότα πολυτέλειας προσγειωμένης, χωρίς να γίνεται απρόσιτος. Απεναντίας ζεστός, με γλυκό φωτισμό, περιποιημένα έπιπλα, και ωραίο στήσιμο στα τραπέζια, αποπνέει καθαριότητα, νοικοκυροσύνη και προσοχή στην λεπτομέρεια. Επίσης φανερώνει προσωπική δουλειά, επιμέλεια και φροντίδα των ιδιοκτητών.

Το σέρβις άνετο και εξυπηρετικό, με επαρκή καθοδήγηση.

Το μενού ολοκληρωμένο και πλήρες για το είδος του εστιατορίου, να ισορροπεί μεταξύ κλασικών γεύσεων και πιο νεωτεριστικών συνδυασμών, στα ορεκτικά, και φρέσκα ψαράκια. Εμείς βρεθήκαμε με διάθεση για τσίμπημα και μεζέ οπότε δεν δοκιμάσαμε τα ψάρια του.

Καλαμάρι ψητό με λάδι τρούφας, πολύ καλά ψημένο, μαλακό και ζουμερό, το τρουφέλαιο όμως κάλυπτε την θαλασσινή αύρα που θα έπρεπε να αποπνέει. Ταρτάρ τόνου, καλό μα κάπως γλυκερό. Καπνιστό χταπόδι απίστευτα λεπτοκομμένο, έμοιαζε πιο πολύ με αλλαντικό, διαφορετικός και ενδιαφέρον μεζές. Στρείδια πολύ καλά και πάνφρεσκα. Χέλι σε πήλινο με πατάτες και ντομάτες στο φούρνο. Αποτυχία. Πολύ πατάτα, πολύ ντομάτα και ελάχιστο χέλι που χανόταν. Έχω φάει την ίδια συνταγή στο Ψάριστον σε κεραμίδι ασύγκριτα πιο πετυχημένη.

Αυτά και ένα ακόμα πιάτο που δεν θυμάμαι, συν μισό κιλό αξιοπρεπές λευκό κρασί ένα ποτήρι απόσταγμα τσιλιλή και στο τέλος κέρασμα μαστίχα και λιμοντσέλο. Δύο άτομα €60. Λογικός λογαρισμός για το είδος του φαγητού.

Όμορφος χώρος για να περάσεις δύο-τρείς όμορφες και ήρεμες στιγμές με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, και να πιείς μία κουβέντα, ανθρώπινα χωρίς πίεση και δηθενιές. Θα το ξαναεπισκεφθώ

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Π.Φάληρο, Αθήνα
Απρ
03
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
37-49

Επισκεφθηκαμε το εστιατόριο Πέμπτη βραδυ κατόπιν προτροπής φίλου και ενημέρωσης ότι εχει λάβει βραβεία.
Δυστυχώς η απογοήτευση κυριάρχησε απο την πρώτη στιγμή.
Η κράτηση είχε γινει μέσω e-table. Είχαμε σαφώς το χειρότερο τραπεζι του μαγαζιου αλλα αν οι γεύσεις μας αποζημιωναν δεν θα το ανέφερα καν. Σαφώς και το κάπνισμα επιτρεπόταν.

Στα του φαγητού:
Καλωσόρισμα με ελιές και ενα πιατάκι με σικορε με μους τόνου - νόστιμο αλλα χρεωσιμο 4 ευρώ
Εμφιαλωμένο νερο που ηρθε χωρις να ερωτηθούμε - χρεωσιμο εννοείται
Σαλάτα με καβούρι και ντρεσινγκ αβοκάντο - επίπεδη γεύση που χρειάστηκε διόρθωση με αλάτι και πιπέρι για να αποκτήσει ενδιαφέρον.

Ορεκτικά: Χέλι καπνιστό με μελιτζάνα και σάλτσα μισο - τέσσερα κομμάτια - συμπαθητικό πιάτο κυρίως λόγω της σάλτσας
Καλαμαράκια ψητά με λάδι τρούφας και σπαράγγια - αστεία ποσότητα και γευστική μετριότητα.
Κυρίως πιάτα: Σαρδέλες φιλέτο ψητές με καρέ ντομάτας - ανοστες
Μπαρμπούνια που ζητήσαμε να μας τα ψήσουν - 5 μέτρια
Κέρασμα: Λιμοντσέλο και μαστίχα
Για ολα τα παραπάνω πληρώσαμε δυο άτομα 75 ευρώ συν το κρασί.
Τα συμπεράσματα δικά σας. Εμεις ποτε ξανά. Ευτυχώς στην Αθηνα υπάρχουν εξαιρετικά εστιατόρια για ψαροφαγια με αξιόλογες γεύσεις και χαμηλότερες τιμές.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια