Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Μεγάλη ποικιλία από πιάτα με ψάρια και θαλασσινά. Σάββατο, Κυριακή και μεσημέρι.

Διοργανώνουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα ειδικές βραδιές γευσιγνωσίας φαγητού-κρασιού (τα ΟΙΝ...ΩΔΙΑ), όπου παρουσιάζουμε καινούργια δημιουργικά μας πιάτα, αρμονικά συνδυασμένα με εξαιρετικά κρασιά του Ελληνικού και του παγκόσμιου αμπελώνα. Και φυσικά προσπαθούμε πάντα για την απόλυτα δίκαιη σχέση ποιότητας/τιμής.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

18 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

"Θάλασσα, πικροθάλασσα, γιατί να σ' αγαπήσωωωωωω... "
Αυτό αναρωτιέμαι κάθε φορά που πάω σ' ένα εστιατόριο με θαλασσινά ή σε κάποια ψαροταβέρνα και δεν μπορώ να σταματήσω αν δεν παραγγείλω όλον τον κατάλογο (άσχετα αν στο τέλος τρώω μια μπουκιά από κάθε πιάτο!! )... Πρέπει να "χορταίνει" το μάτι, βρε παιδί μου, να το ευχαριστιέται, να υπάρχει πανδαισία χρωμάτων, γεύσεων και αρωμάτων στο τραπέζι!!

Και αυτό ακριβώς ήταν η βραδιά μας στο Ιώδιο: Μια πανδαισία χρωμάτων, γεύσεων, αρωμάτων, δημιουργικότητας και ισορροπημένων γεύσεων!

Ούσα λάτρης της ψαροφαγίας κατά τα ανωτέρω, το είχα βάλει από καιρό στο μάτι το Ιώδιο, και επιτέλους τα κατάφερα και την οργάνωσα την επίσκεψη το Σάββατο 5/12. Πέντε συνολικά - φαγανά - άτομα, έχοντας κάνει κράτηση (αν και δεν χρειάστηκε, υπήρχαν 4 - 5 άδεια τραπέζια όλο το βράδυ), φτάσαμε κατά τις 22.15, αφού κάναμε άσκοπους γύρους στην Αχιλλέως... Σημειωτέον ότι η ταμπέλα δεν φαίνεται πολύ καλά, οπότε πρέπει να έχετε τον νου σας... Το εστιατόριο είναι στην αρχή της Αχιλλέως, στα νεκροταφεία, στο δεξί σας χέρι όπως κατεβαίνετε την Αχιλλέως, ακριβώς στη γωνία, πάρκινγκ σχετικά εύκολο στα γύρω στενά.

Το εστιατόριο περιβάλλεται από μεγάλες τζαμαρίες, ο χώρος σχετικά μικρός, συνολικά χωράει περίπου 12 τραπέζια, με ξύλινες καρέκλες και λευκά τραπεζομάντηλα, αλλά χωρίς κάποια ιδιαίτερη ταυτότητα, μου θύμισε εστιατόριο της δεκαετίας του ΄90, δεν με χάλασε, αλλά και δεν μου τράβηξε την προσοχή, μια χαρά πάντως γενικά. Οι θαμώνες ήταν οικογένειες και φιλικές παρέες μεγαλύτερων ηλικιών (40 - 60 plus), ωστόσο δεν μας απασχόλησε ιδιαίτερα, καθώς ήμαστε όλο το βράδυ κλεισμένοι στον μικρόκοσμό μας, απολαμβάνοντας την καλή παρεά και το εξαιρετικό φαγητό.

Ο κατάλογος είναι η χαρά του ψαροφαγά, είτε πρόκειται για θαλασσινά είτε για ψάρια, καθώς έχει διάφορους πρωτότυπους μεζέδες, ριζότα και μακαρονάδες, αλλά και ψιλόψαρα (γαύρο, σαρδέλα, μαρίδα) ή μεγάλα ψάρια, κοστολογούμενα στα 60 - 65€/kg τα "πρώτα" (φαγκρί, στήρα, ροφός, συναγρίδα), τιμή συνήθης στα εστιατόρια του είδους (άλλο αν μου φαίνεται κατά τι υπερβολική.. ), και μαγειρεμένα είτε απλά, στα κάρβουνα, είτε με διάφορους πρωτότυπους τρόπους (στιφάδο, με μανιτάρια, φρικασέ... )

Στην αρχή μας ήρθαν για καλωσόρισμα ψωμάκια δύο ειδών (στα οποία έγινε refill στη συνέχεια για τους λόγους που θα διαβάσετε!! ), νόστιμα, καθώς και μους τόνου πάνω σε μικρά, της καρδιάς, μαρουλόφυλλα, πολύ νόστιμη αρχή, βελούδινη και ισορροπημένη η μους, μας προϊδέασε για ό, τι θα ακολουθούσε.

Στην παραγγελία αποφασίσαμε να κινηθούμε στη λογική των πιάτων "στη μέση", οπότε δοκιμάσαμε όλοι απ' όλα, τα οποία ήταν τα εξής:

- Καβουροσαλάτα, με γνήσια καβουρόψιχα, όπως έγραφε ο κατάλογος, διάφορα σαλατικά και ντρέσινγκ αβοκάντο, πραγματικά πολύ εύγευστη, και σε καλή ποσότητα, στα 11 ευρώ

- Φωλιά καπνιστού χταποδιού με φάβα και πέστο κάπαρης. Εδώ το Ιώδιο έδωσε ρέστα και σε πρωτοτυπία εμφάνισης και σε γεύση, καθώς μας σερβιρίστηκε ένα πυργάκι, που στα τοιχώματά του είχε κομματάκια πεντανόστιμου καπνιστού χταποδιού, και στο εσωτερικό του γέμιση βελούδινης φάβας, ενώ γύρω - γύρω στο πιάτο υπήρχε πέστο κάπαρης! Η απόλυτη γεύση, μας ενθουσίασε όλους, άνετα τρώγαμε και δεύτερο! (στα 7,50 ευρώ, τα αξίζει! )

- Ταρτάρ φρέσκου τόνου, μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή, τσίλι και σάλτσα σόγιας, επίσης εξαιρετικό, ισορροπούσαν τέλεια η ξινή με την πικάντικη γεύση και το αποτέλεσμα ήταν ονειρεμένο και αρκετά διαφορετικό από ό, τι, προσωπικά, έχω δοκιμάσει στο παρελθόν (στα 10 ευρώ, λίγο τσιμπημένο, αλλά χαλάλι του! )

- Φρέσκο καλαμάρι στη σχάρα (μας προτάθηκε από τον σερβιτόρο αντί των καλαμαρακιων στη σχάρα με λάδι τρούφας και φρέσκα σπαράγγια του καταλόγου). Μας σερβιρίστηκε ένα αρκετά ευμέγεθες καλαμάρι, πεντανόστιμο, ολόγλυκο και ολόφρεσκο (αν και μου έμεινε η λαχτάρα για τα μικρά καλαμαράκια με το λάδι τρούφας, σνιφ σνιφ... την επόμενη φορά!! ) (την τιμή δεν την συγκράτησα, νομίζω ότι ήταν γύρω στα 40 - 45 ευρώ το κιλό)

- Γαρίδες σαγανάκι (λέω και κλαίω!!! ) με ντομάτα, φέτα και πεπεροντσίνο, τι πιάτο ήταν αυτό!!! Τόσο απλό, μα συνάμα τόσο νόστιμο! Δεν νομίζω να έχω φάει νοστιμότερο στη ζωή μου! Μία από τις ελάχιστες φορές που δεν το έπνιγε η υπερβολική ντομάτα, αλλά καταλάβαινες ένα προς ένα όλα τα υλικά.. Με μπόλικες γαριδούλες, μεσαίου μεγέθους, και ένα μικρό "καψιματάκι" από την ιταλική καυτερή πιπερίτσα, όνειρο!!! Οι βούτες έδιναν και έπαιρναν, δεν έμεινε ούτε σταγόνα!! (στα 15 ευρώ, ακριβούτσικο, αλλά δεν θα λυπόμουν να τα ξαναδώσω! )

- Ριζότο καραβιδόψυχας με πουρέ κολοκύθας και μετσοβόνε, επίσης πολύ νόστιμο πιάτο, το ρύζι χυλωμένο όπως έπρεπε, με την διακριτική καπνιστή γεύση του μετσοβόνε, τα νόστιμα κομματάκια καραβίδας και την ελαφριά γλύκα του κολοκυθιού, στα 15,50 ευρώ, λογική τιμή.

Το πεντανόστιμο δείπνο μας συνοδεύσαμε με κρασάκι χύμα λευκό, στα 4,50 ευρώ η καράφα, αρκετά καλό και χωρίς καμία παρενέργεια το επόμενο πρωί (ο κατάλογος, πάντως, είναι πλήρης, με λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά, τόσο ελληνικά, όσο και από ιταλία, γαλλία κλπ. ), και κλείσαμε με δύο επιδόρπια:

- Τσιζ κέηκ τριαντάφυλλο, εξαιρετικό και πρωτότυπο, σου άφηνε τη γλυκιά και νοσταλγική γεύση του τριαντάφυλλου στο στόμα (στα 6 ευρώ) και

- Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια μαδαγασκάρης, επίσης πολύ καλό, αν και πιο συνηθισμένο (στα 7 ευρώ).

Σημειωτέον ότι μας προσφέρθηκαν πριν τα γλυκά αρωματισμένα μαντηλάκια, και στο τέλος δύο μπουκαλάκια σχεδόν γεμάτα λιμοντσέλο και λικέρ μαστίχας, για να πιούμε όσο θέλουμε! Και όταν μας τελείωσε η μαστίχα (το σηκώνουμε το ποτό οι άτιμοι!! ), μας έφερε χωρίς να το ζητήσουμε και δεύτερο μπουκαλάκι, πολύ ευγενική χειρονομία.

Το κόστος ανά άτομο ανήλθε στα 26 ευρώ με το κρασί, του πουρμπουάρ συμπεριλαμβανόμενου, τιμή που θεωρώ ως το απόλυτο vfm γι' αυτά που δοκιμάσαμε, τι δοκιμάσαμε, δηλαδή, περιδρομιάσαμε είναι η καταλληλότερη λέξη!

Όπως θα καταλάβατε, αδημονώ να ξαναπάω, το κόστος, άλλωστε, αν και δεν είναι για κάθε μέρα (για τα δικά μου βαλάντια, τουλάχιστον! ), δεν είναι επ' ουδενί απαγορευτικό. Σύντροφοι καλοφαγάδες - ψαρολάτρεις, σπεύσατε!!

6 medium

03 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Επισκεφθηκαμε το εστιατόριο Πέμπτη βραδυ κατόπιν προτροπής φίλου και ενημέρωσης ότι εχει λάβει βραβεία.
Δυστυχώς η απογοήτευση κυριάρχησε απο την πρώτη στιγμή.
Η κράτηση είχε γινει μέσω e-table. Είχαμε σαφώς το χειρότερο τραπεζι του μαγαζιου αλλα αν οι γεύσεις μας αποζημιωναν δεν θα το ανέφερα καν. Σαφώς και το κάπνισμα επιτρεπόταν.

Στα του φαγητού:
Καλωσόρισμα με ελιές και ενα πιατάκι με σικορε με μους τόνου - νόστιμο αλλα χρεωσιμο 4 ευρώ
Εμφιαλωμένο νερο που ηρθε χωρις να ερωτηθούμε - χρεωσιμο εννοείται
Σαλάτα με καβούρι και ντρεσινγκ αβοκάντο - επίπεδη γεύση που χρειάστηκε διόρθωση με αλάτι και πιπέρι για να αποκτήσει ενδιαφέρον.

Ορεκτικά: Χέλι καπνιστό με μελιτζάνα και σάλτσα μισο - τέσσερα κομμάτια - συμπαθητικό πιάτο κυρίως λόγω της σάλτσας
Καλαμαράκια ψητά με λάδι τρούφας και σπαράγγια - αστεία ποσότητα και γευστική μετριότητα.
Κυρίως πιάτα: Σαρδέλες φιλέτο ψητές με καρέ ντομάτας - ανοστες
Μπαρμπούνια που ζητήσαμε να μας τα ψήσουν - 5 μέτρια
Κέρασμα: Λιμοντσέλο και μαστίχα
Για ολα τα παραπάνω πληρώσαμε δυο άτομα 75 ευρώ συν το κρασί.
Τα συμπεράσματα δικά σας. Εμεις ποτε ξανά. Ευτυχώς στην Αθηνα υπάρχουν εξαιρετικά εστιατόρια για ψαροφαγια με αξιόλογες γεύσεις και χαμηλότερες τιμές.