Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Με την ασιατική κουζίνα πρωτοσυστήθηκα στα πολύ νιάτα μου στο εξωτερικό και έκτοτε ξεκίνησε μια σχέση αγάπης.
Στην Ελλάδα φυσικά δεν κατάφερα να βρω το αντίστοιχο του εξωτερικού (έξοχη γεύση, ποιότητα, ποσότητα, τιμές κοινώς vfm) εκτός επό 1-2 πολύ ακριβά και πολύ γνωστά ασιατικά των Β. Π. τα οποία όμως δεν τα άντεχε η τσέπη μου παρά μόνο για επισκέψεις μία στο τόσο (όταν πηγαίναμε κάπου καλά... ).

Εδώ και μία εβδομάδα ο σύζυγος ονειρεύεται κινέζικο(! ?) πρότεινε μάλιστα και ένα κινέζικο στο Μαρούσι στο οποίο πηγαίναμε κάποτε στο παρελθόν και ήταν αρκετά καλό.
NEW GREAT WALL λοιπόν, Σάββατο βράδυ αρχές Ιουνίου, στο κέντρο του Αμαρουσίου, καταφθάνουμε στο χώρο -που δε λέει κάτι- ουσιαστικά τα γνωστά άθλια πλαστικά τα οποία προστατεύουν από καιρικές συνθήκες και στην προκειμένη περίπτωση προσφέρουν το μοναδικό χώρο αφού ο μέσα χώρος είναι πολύ περιορισμένος,. Ο σύζυγος -γέννημα θρέμα Αμαρουσίου- μας είπε πως ο χώρος ξεκίνησε ως καφετέρια στα χρόνια τα τότε -προφανώς έως σήμερα πολύ λίγες αλλαγές πρέπει να έχουν γίνει στο κτιριακό κομμάτι...
Στο αρνητικό -και το αναφέρω γιατί είναι πολύ ενοχλητικό- είναι τα πολύ στριμωγμένα τραπέζια (όλοι οι καλοί χωράνε?) και η οχλοβοή που συνεπάγεται.

Η έκπληξή μας ήταν στο ότι υπήρχε μπουφές Σάβαβτο βράδυ (συνήθως τις Κυριακές προσφέρεται μπουφές) και στην πληρότητα του μαγαζιού.
Στο service δύο νεαροί ασιάτες -από ότι κατάλαβα ελληνοποιημένοι ίσως και μεγαλωμένοι στην Ελλάδα, μαζί με ένα μεσήλικα έλληνα (πιθανόν ο ιδιοκτήτης) οι οποίοι είτε σέρβιραν όσους αποφάσιζαν να παραγγείλουν από το MENU είτε τους υπόλοιπους με ποτά κλπ.
Αποφασίσαμε να ¨παίξουμε¨ μπουφέ για να δοκιμάσουμε αρκετές από τις προσφερόμενες γεύσεις.
Από τον μπουφέ επιλέξαμε και βάλαμε στο κέντρο για να δοκιμάσουμε όλοι:

Και τις δύο σαλάτες που υπήρχαν, η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα μόνο μία μπουκιά οπότε δε συγκράτησα τη γεύση, φαινόταν πάντως φρεσκοκομμένη.
Σούσι -για τη μία και μοναδική της παρέας που το τρώει και δεν είμαι εγώ- και έμεινε ευχαριστημένη.
Νουντλς και πάπια που πάλι δε δοκίμασα -οι υπόλοιποι της παρέας είπαν ότι η πάπια ήταν πολύ καλή, τα νουντλς συμπαθητικά.
Spring rolls αδιάφορα όση sauce και να έβαζες, σε αντίθεση όμως με τα τηγανητά ραγκούν τα οποία ήταν πολύ γευστικά.
Μοσχάρι σετσουάν καλό, χοιρινό γλυκόξυνο πολύ καλό, γαρίδες με ψιλοκομμένα λαχανικά πολύ νόστιμο πιάτο, το ρύζι καμία σχέση με το original ασιατικό, αλλά δεδομένου ότι όλα αυτά τα πιάτα που αναφέρω έχουν ανάγκη το ρύζι, βάλαμε λίγο στο πλάι του πιάτου μας για να συνοδεύσει τα ¨κυρίως¨.
Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με λευκό ξηρό χύμα κρασί (2 1/2 lt).

Να ξαναπώ ότι είμαι fun της ασιατικής κουζινας, οπότε δεν μπορώ να είμαι πολύ αυστηρός κριτής.
Σαφώς υπήρχε περισσότερο λάδι σε κάποια φαγητά, σίγουρα έχω φάει πολύ καλύτερης ποιότητας/γεύσεις πιάτα, αλλά απ' την άλλη μεριά αυτό το μέρος λειτουργεί κάτι σαν ταχυφαγείο με κόστος μπουφέ euro 15,00/άτομο έτσι σε 3 ώρες που καθίσαμε ανανεώθηκε η πελατεία 2 φορές!!!, κάτι σπάνιο στις ημέρες μας- οπότε οι προσδοκίες μας πρέπει να εναρμονιστούν με το προσφερόμενο προϊόν.

Από την άλλη σκέφτομαι ότι αυτο που προσφέρει δεν είμαι σίγουρη εάν
ανταποκρίνεται στα euro 15,00/άτομο -χωρίς ιδιαίτερη ανάγκη σε service αφού ο μπουφές είναι self service άρα μιλάμε για επικουρική εξυπηρέτηση, χωρίς κανένα περιβάλλον/χώρο, μήπως είναι ακόμη ένα υπερτιμημένο προϊόν?

Τελικό κόστος euro 23,00/άτομο (μαζί με το κρασί) δεν το λες και φτηνό....
Απόδειξη κανονικά και μπράβο τους!

Β. Αμαλίας 1 (στο σταθμό του Ηλεκτρικού), Μαρούσι

210 8023845