Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Cafe - Restaurants - Χαλάνδρι, Αθήνα
Αυγ
12
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
37-49

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Επισκεφθηκαμε το εστιατοριο Σαββατο βραδυ του Αυγουστου. Καθησαμε στον κηπο που βρισκεται στο πισω μερος του μαγαζιου αφου περασαμε παραλληλα απο τον πολυ ωραιο κλειστο χωρο του. Τοσο λοιπον ο χωρος που κατσαμε οσο και αυτος που λειτουργει το χειμωνα, μας αφησαν παρα πολυ καλες εντυπωσεις.

Τα τραπεζια ανετα, ο φωτισμος χαμηλος, οσο επρεπε, για να βλεπεις το φαγητο σου, δροσια και γυρω γυρω δεντρα.

Η εξυπηρετηση ηταν αψογη, αν και λιγες οι παρεες και δεν μπορεις να πεις οτι πνιγοντουσαν. Παρ ολα αυτα η ευγενεια, η φιλιοτητα και ο επαγγελματισμος διακριθηκαν.

Το μενου κινειται σε κρεατικα. Ουσιαστικα, οπως γραφτηκε και πιο κατω προκειται για ενα steak house. Εμεις επιλεξαμε μια σαλατα με φρουτα και λαχανικα, γιατι μου εκανε εντυπωση το οτι ειχε μεσα λιτσι, φρουτο που ειχα να φαω απ τη Νοτια Αφρικη (μα που το βρηκαν το λιτσι??). Για ορεκτικα επιλεξαμε ρολα γεμιστα με κιμα black angus και κολοκυθακια τηγανητα σε sticks. Τα πιατο με τα ρολα αν και μου φανηκε λιγο κοινοτυπο οταν το παραγγειλα, ηταν πολυ γευστικο χαρη στα μυρωδικα με τα οποια ειχαν στολισει τον κιμα. Δοκιμαστε τα οπωσδηποτε.

Για κυριως πηραμε μια μεριδα μοσχαρι Picanha, κρεας που κοβεται λεπτες φετες και σερβιρεται απανω σε μαντεμι στο βραζιλιανικο στυλ και ενα Rib eye. Το πρωτο πιατο ηταν ενδιαφερον, αν και το κομματι του κρεατος που ειχε επιλεγει ειχε αρκετο λιπος. Δεν ξερω αν ετσι επρεπε να ειναι, δεν το κρινω, απλα ενημερωνω, διοτι δεν ειμαι λατρης του λιπαρου κρεατος. Παρολα αυτα ηταν πολυ γευστικο και πρωτοτυπο.

Το Rib eye δεν ηταν αυτο που περιμενα. Κατ αρχας το βασικο, το ψησιμο. Η επιλογη μου ηταν medium, αλλα προφανως επειδη οι ανθρωποι εχουν συνηθησει με πελατες που δεν ξερουν να τρωνε φρεσκο μοσχαρισιο κρεας, το φερανε medium well προς well. Οπου στον κοσμο πεις medium, εχει αιμα στο κεντρο και οταν κοβεται το κρεας εχει αιμα και στο πιατο. Στο μενου βεβαια εξηγει, διαφορετικα τους τροπους ψησιματος, ειναι προσαρμοσμενοι στα ελληνικα δεδομενα, αλλα ντραπηκα να κανω αναλυση στον σερβιτορο για το πως νοειται το medium ψησιμο και ποσο αιμα πρεπει να εχει το rib eye.

Τελος παντων και αυτα τα λεω με διαθεση ενημερωσης των φιλων καλοφαγαδων και οχι για να κανω υποδειξεις στο μαγαζι, γιατι αν αυριο το rare το φερνανε με ροζ στο κεντρο του κρεατος, το μαγαζι σε ενα μηνα θα το κλεινανε, δυσυχως. Οσον αφορα την γευση του rib eye δεν με ενθουσιασε. Η ποικιλια των κρεατων που εχουν διαλεξει ειναι μετρια προς καλη αλλα σε καμια περιπτωση κατι το ξεχωριστο. Γευστικα, τετοιο rib eye βρισκεις γενικα.

Το κουρασα λιγο ισως, αλλα αξιζει, αν μιλαμε για ενα τοσο εξειδικευμενο εστιατοριο.

Για γλυκο πηραμε ενα φοβερο μιλφειγ που αντι για κρεμα εσωτερικα ειχε παγωτο. Πληρωσαμε με μισο κιλο κοκκινο κρασι 45 ευρω το ατομο. Ενδεικτικα λεω οτι το μοσχαρι picanha (350g) κοστιζε 18 ευρω, ενω το rib eye (300g) 32 ευρω. Επειδη το συνολο, χωρου, εξυπηρετησης και ποιοτητας φαγητου σε τετοια μαγαζια ειναι δυσκολο να τα βρεις με αυτα τα χρηματα, θεωρω οτι αξιζει και θα ξαναπαω..