Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Σεπ
04
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Επίσκεψη προχθές το βράδυ, την πρώτη Δευτέρα του Σεπτέμβρη, λόγω ειδικής περίστασης. Όταν φτάσαμε κατά τις 20.30 ήταν σχεδόν άδειο, εκτός από 2 παρέες κομψοντυμένων ξένων. Τα τραπέζια είναι όντως πολύ κοντά το ένα με το άλλο, θυμίζοντας φαστφουντάδικο, αλλά για ένα παράξενο λόγο δεν μας πείραξε.

Τώρα που έχει ακόμη ζέστη το εστιατόριο επεκτείνεται και στον εξωτερικό χώρο, σαν συνέχεια, μιας και όλη η πρόσοψη είναι από πτυσσόμενη τζαμαρία. Η διακόσμηση στο ίδιο ύφος με το website, απλή, πρωτότυπη και "αυστηρή", με την κουζίνα να είναι ανοικτή στο κοινό και τον ξυλόφουρνο να κυριαρχεί στο κέντρο. Στον πάγκο που χωρίζει την κουζίνα από τα τραπέζια υπήρχαν τα αλλαντικά και μια μηχανή κοπής, πολύ όμορφο θέαμα ομολογώ.

Μας υποδέχθηκε ο υπεύθυνος, δαιμόνιος, αποτελεσματικός και πανταχού παρών όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, όταν και γέμισε (! ) το εστιατόριο (Δευτέρα βράδυ θυμίζω).

Το σέρβις ευγενέστατο και σωστό, μας ρώτησαν αρχικά αν θέλουμε εμφιαλωμένο νερό ή νερό κανάτας, και ψωμί, ενώ σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς ήταν πάντα ευγενικοί και διαθέσιμοι.

Πήραμε το ψωμί με το βούτυρο, αρωματισμένο με πραγματικά κορυφαίο συνδυασμό μπαχαρικών και ο υπεύθυνος ήρθε στο τραπέζι μας να μας εξηγήσει το μενού. Τα πιάτα ημέρας μας έβαλαν σε πειρασμό, αλλά επειδή δηλώνουμε κρεατοφάγοι προχωρήσαμε κατευθείαν στη δεύτερη στήλη του μενού, και στην οπτική απόλαυση των εξαιρετικών κρεάτων που μας ήρθαν ωμά σε δίσκο για να δούμε ακριβώς πώς είναι οι κοπές και ποια κομμάτια του ζώου θα φάμε. Προσωπικά, επειδή είναι ο καημός μου με τα ελληνικά κρέατα, ξετρελάθηκα με το ενδομυϊκό λίπος (marbling) και αποφασίσαμε να κάνουμε όντως κρεατοφαγία παρά τις πολύ υψηλές τιμές.

Παραγγείλαμε:
α) σαλάτα "σπανάκι βουτύρου Κρήτης". Πολύ νόστιμη, ωραίος ο συνδυασμός του ανθότυρου με το πράσινο μήλο, νομίζω όμως ότι έπρεπε να είναι ένα τικ παραπάνω όξινη για να διασπά τη λιπαρότητα του ανθότυρου και να δίνει μεγαλύτερη αίσθηση φρεσκάδας.

β) βοδινό Wagyu Tartare. Το κρέας απίστευτο, δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια για το Wagyu. Βέβαια στο Tartare παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο και τα υπόλοιπα υλικά που βάζεις, στα οποία είχαμε μια μικρή ένσταση για το πόσο έντονα ήταν. Ίσως η κάπαρη να έπεσε λίγο βαριά, όμως πραγματικά το πιάτο το καθαρίσαμε δύο άτομα και ας ήταν μεγάλη η μερίδα.

γ) Top Sirloin Wagyu (ή κάποιο άλλο, δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί δεν ήταν το πιάτο μου) μαριναρισμένο με 2-3 υλικά + espresso. Ήμουν επιφυλακτικός λόγω μιας κριτικής εδώ, αλλά αποδεικνύεται το υποκειμενικό της γεύσης. ΤΕΛΕΙΟ.

δ) Flat Iron Wagyu. Το παρήγγειλα rare και ήρθε rare. Μπορεί να είναι αυτονόητο για ένα τόσο ακριβό εστιατόριο, αλλά πόσες φορές έχουν καταστραφεί εξαιρετικά κρέατα σε εστιατόρια που μου τα φέρνουν well done ενώ τα έχω ζητήσει medium rare ούτε κι εγώ θυμάμαι. Γεύση, υφή, αίσθηση, απογειωμένα όλα. Τι ήταν αυτό το πράγμα...

Παρατήρηση για τα κυρίως: σερβίρονται σε ζεσταμένο μαντεμένιο τηγάνι, συνοδεία baby potatoes, καλαμποκιού (με εργονομική λαβή: )) και σωταρισμένων sticks κολοκυθιού. Το βούτυρο είναι έντονο στη γαρνιτούρα και δεν χρειάζεται, μιας και το Wagyu είναι πολύ λιπαρό από μόνο του. Ίσως μια δοκιμή με ελαιόλαδο;

ε) 1 ποτήρι Broquel (Malbec) για εμένα, που ταίριαξε όπως αναμενόταν τέλεια με τα κρέατα και βοήθησε με το βούτυρο. Η θερμοκρασία του όμως ήταν λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε, σημαντικό φάουλ για εμένα.

στ) Σορμπέ με raspberries, cranberries κλπ για να κλείσουμε με τις γεύσεις και να ελαφρύνουμε λίγο μιας και σκάσαμε. Ήταν ανάλαφρο, ελαφρά όξινο και αρωματικό, χωρίς τεχνητά χρώματα και αρώματα. Δεν υπήρχε στον κατάλογο αλλά η σερβιτόρα μας το πρότεινε όταν της είπαμε ότι θέλουμε κάτι ελαφρύ. Ιδανικό κλείσιμο.

Για όλα τα παραπάνω συν 2 μπουκάλια νερό και το ψωμί με το βούτυρο, λογαριασμός 103€. Φθηνό δεν το λες σε καμία περίπτωση, αλλά πήραμε 3 πιάτα με Wagyu beef που είναι πανάκριβο ακόμη και από το κρεοπωλείο αν το πάρεις (αν βρεις). Άρα δεν είναι και τόσο ακριβό τελικά. Απλώς είναι για ειδικές περιστάσεις, μιας και τα ποσά αυτά είναι απαγορευτικά στις μέρες μας.

2015-05-05 16:03:08

Καταρχάς, συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντησή μας. Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας, και για το χρόνο που διαθέσατε για να σχολιάσετε την εμπειρία σας. Χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε το δείπνο σας και θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε ξανά κοντά μας. Υποσχόμαστε ότι και το κρασί σας θα έρθει στη θερμοκρασία που θέλετε!
Με εκτίμηση,
Η διαχείριση



  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.