Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σκανδιναβία - Κεραμεικός, Αθήνα
Σεπ
08
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Επισκευτήκαμε αυτό το σκανδιναβικό εστιατόριο με την Fushion κουζίνα του τον Ιούλιο, έτοιμοι για γευστικές εκπλήξεις. Βρίσκεται κοντά στον Κεραμεικό σε μια περιοχή όπου όσο υποβαθμισμένη και αν είναι κρύβονται μερικά από τα σπουδαιότερα εστιατόρια της Αθήνας. Χώρος λιτός με αισθητική ikea ενώ υπήρχε και μια μικρή αυλή περιστοιχισμένη από τοίχους πολυκατοικιών και ωραία φωτισμένος. Σίγουρα θα μπορούσε να έχει κάποιες πινελιές ακόμα για να αποκτήσει πιο γλυκό χαρακτήρα.

Η εξυπηρέτηση ήταν απλά φανταστική. Μια χαμογελαστή κοπέλα, όπου παρουσίαζε σωστά τα πιάτα, γνώριζε πάρα πολλά για την πλούσια και προσεγμένη λίστα κρασιού, ίσως η καλύτερη εξυπηρέτηση που έχουμε ποτέ δεχθεί σε εστιατόριο. Μακάρι να ακολουθήσουν πολλοί αυτό το δρόμο.

Τα πιάτα ήταν όλα ξεχωριστά με έμφαση στα φρέσκα και δυσεύρετα υλικά, ήταν όντως μια καταπληκτική μίξη της φιλοσοφίας της σκανδιναβικής κουζίνας με την ελληνική φύση. Επίσης σχεδόν όλα τα υλικά είχαν περάσει κάποια επεξεργασία από τον προφανώς εμπνευσμένο σεφ του καταστήματος. Έχουμε και λέμε λοιπόν...

Στην αρχή ήρθε το φρέσκο ψωμάκι, ζεστό και χειροποίητο, μαζί με την πράσινη σαλάτα με γαρίδες, άνηθο και σμετάνα και ντίπ σολομού. Ωραίο αποτέλεσμα για αρχή. Το πρώτο όμως πιάτο που έδειξε τις προοπτικές του καταστήματος ήταν η μους σολομού με δροσουλίτη, χρένο και ρέβα, όπου από την μια συναντούσες την θάλασσα από τον σολομό μαζί με την κρητική φύση από τα χορταρικά, ενώ η ρέβα έδινε την απαραίτητη ισορροπία και ουδετερότητα στο πιάτο.

Για κυρίως ακολούθησε καπνιστός σολομός (από τους ίδιους) με βινεγρετ λιαστής ντομάτας. Εδώ να τονίσω ότι για όσους έχουν στο μυαλό τους παντρεμένους τους όρους gourmet με 'άδεια πιάτα', ο σολομός ήταν το μεγαλύτερο κομμάτι που έχω τύχει να φάω σε εστιατόριο. Πολύ ωραίος συνδυασμός σαν πιάτο και όπως όλα θαυμάσια εμφάνιση.

Το άλλο κυρίως ήταν κοτόπουλο με πουρέ αρακά, αλλά αυτό που ακόμα μου έχει μείνει στο μυαλό ήταν η σάλτσα από κασίς, όπου έδινε έναν πλούσιο χαρακτήρα στο πιάτο και έδενε αρμονικά με το κρέας, ίσως η πιο ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς.

Τέλος για γλυκά δοκιμάσαμε την ganache μαύρης σοκολάτας, φρούτα του πάθους και γιαούρτι, ένα γεμάτο γεύσεις επιδόρπιο δίχως να είναι υπέρμετρα γλυκό, καθώς και ένα κέικ αμύγδαλου με ξυνόγαλο πορτοκαλιού, το οποίο αν και ήμασταν διστακτικοί έκλεισε όπως έπρεπε το τραπέζι μας. Κοινώς τα επιδόρπια ήταν ξεχωριστά και απλά... essential!!! Σαν κρασί επιλέξαμε τον Δάφνιο του Δουλουφάκη με το υπέροχο καπνιστό άρωμα του. Η λίστα κρασιού ήταν εξαιρετική και πάρα πολύ σωστά τιμολογημένη.

Σαν κόστος όλα τα παραπάνω ήταν στα 80 ευρώ (Δίχως το κρασί) άλλα με την έκπτωση πληρώσαμε τα μισά, κοινώς ήταν ο ορισμός του value for money. Όντως είναι απαγορευτικό για αρκετό κόσμο λόγω της περιόδου που ζούμε, αλλά αν σκεφτούμε τι πληρώνουμε ακόμα και σε μια απλά ταβέρνα, νομίζω ότι σίγουρα για μια ξεχωριστή στιγμή αξίζει η επίσκεψη σε αυτό το υπέροχο εστιατόριο. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να υποστηρίζονται για να έχουμε την κουζίνα που μας αξίζει!