Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Σεπ
09
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Φουρνομαγειρέματα λοιπόν και πρόκειται γι’ αυτό ακριβώς που λέει η ονομασία του, μαγειρέματα στον φούρνο και μ ό ν ο! Το επισημαίνω γιατί η πρώτη ματιά στην ονομασία του προσωπικά με παρέπεμψε σε αρτοποιείο.

Έξυπνη και πολύ πρωτότυπη ιδέα σαν σύλληψη που πιστεύω ότι σε συνδυασμό με το μεράκι των ιδιοκτητών αλλά και την ανάγκη του κόσμου για κάτι πιο… υγιεινό, που ταυτόχρονα όμως είναι και εξίσου γευστικό, θα πιάσει πραγματικά τόπο!!!

Η επιτυχία πιστεύω του μεζεδοπωλείου αυτού έγκειται στο γεγονός ότι οτιδήποτε βγαίνει από έναν από τους πέντε -αν μέτρησα σωστά- φούρνους, είναι αρτιότατο σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση και όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει κάτι από ένα πιάτο παρασκευασμένο σε τηγάνι, αντιθέτως πολλές φορές το υπερκαλύπτει γευστικά.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην εκπνοή της εργασιακής περιόδου, μια ανάσα πριν τις διακοπές μας, 26/7.

Ξεκινώντας από τον χώρο θα πω ότι είναι λιτός και π ε ν τ α κ ά θ α ρ ο ς!!! Θα μπορούσε άνετα κάποιος να γευματίσει και… στην τουαλέτα χα χα, μαζί με την Ηello kitty, τον Μιckεy mouse κι όλη την παλιοπαρέα των παιδικών που φιγουράρει εκεί καθώς και στον τοίχο απέναντι καθώς μπαίνετε στο μαγαζί. Προσωπικά μου αρέσει πολύ. Δεξιά υπάρχει ένας τοίχος μεταμορφωμένος σε μεγάλο μαυροπίνακα, αριστερά ξύλινες κατασκευές φιλοξενούν μια κάβα και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία και το πάτωμα είναι μωσαϊκό.

Ο Εξωτερικός χώρος βρίσκεται από την πλευρά εισόδου του εστιατορίου και δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο κατά την γνώμη μου, είναι απλά συμπαθητικός και περιποιημένος.

Η πρωτοτυπία που ανέφερα στην αρχή, συνεχίζεται με την κουζίνα να δεσπόζει από ψηλά σε ένα τύπου πατάρι θα έλεγα, απ΄ όπου ο Νίκος (μάγειρας και ιδιοκτήτης) ελέγχει με το μάτι του τα πάντα -ακόμα και τις εκφράσεις των πελατών- όση ώρα ετοιμάζει τα πιάτα που θα κατέβουν. Τρία άτομα “παίζουν” επάνω με σύστημα και καθαριότητα, ένα εκ των οποίων είναι η κοπέλα που φτιάχνει τα γλυκά.

Εξυπηρέτηση από έναν νεαρό (συγγενικό πρόσωπο) κι έναν κύριο (συνιδιοκτήτη) ευγενέστατο ο οποίος δεν παρέλειψε να ρωτήσει από πού μάθαμε για το μαγαζί. Και βεβαίως απ’ ότι κατάλαβα το ask4f -δικαίως- έχει παίξει αναμφισβήτητα θετικότατο ρόλο στην επισκεψιμότητα αυτού όπως και σε πολλών άλλων εστιατορίων.

Θα κάνω εδώ μια παρένθεση για να πω ότι αν και δεν μου αρέσει να δηλώνω την ταυτότητά μου ως χρήστης του site (αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που δεν έκανα χρήση αυτής δια τηλεφώνου για το κέρασμα των δεύτερων ποτών, όπως αναφερόταν τότε στο ask4f), γιατί αφενός μεν δεν θέλω να επηρεάζεται η κρίση μου ώστε να υπάρχει “αντικειμενικότητα” και από την πλευρά μου αλλά και από την πλευρά του εστιατορίου σε όλη την εμπειρία που θα αποκομίσω, αφετέρου όμως δεν ήθελα και να την αποκρύψω, γιατί δεν θα ήθελα σε καμία των περιπτώσεων να φανεί μετέπειτα με την κριτική μου (η οποία αναπόφευκτα φωτογραφίζει τον κάθε χρήστη) ότι ήθελα να πράξω εκ του πονηρού… ξέρετε, αστυνόμος σαίνης κι έτσι.

Παρόλα αυτά στο τέλος της βραδιάς οφείλω να πω ότι δεν αισθάνθηκα ότι η ερώτηση προήλθε από σκοπιμότητα, γιατί παρατήρησα ότι όλοι γύρω μας “χάρηκαν” της ίδιας αντιμετώπισης.

Πάμε στα του φαγητού ή μάλλον στα του φούρνου:

Στην αρχή κατέφθασε νερό βρύσης (φιλτραρισμένο- έχει σημασία), με ντιπ και ζυμωτό ψωμί δικό τους, πάρα πολύ ωραίο.

- Παστουρμαδόπιτα σε πολύ ωραίο φύλλο με φέτα, ντομάτα, παστουρμά πάρα πολύ ωραία. Αυτό που θα ήθελα είναι ο παστουρμάς να ήταν ενιαίος σαν φύλλο κομμένος ή έστω περισσότερος σε ποσότητα. Το γεγονός ότι ήταν κομμένος σε κομματάκια, διευκολύνει το κόψιμο μεν, χάνεται ποσοτικά δε.

- Πατάτες “σαν τηγανητές” crispy. Εδώ υποκλινόμαστε! Εγώ δεν θα σας πω ότι είναι ακριβώς ίδιες με τις τηγανητές, γιατί μπορεί οι λάτρεις του τηγανιού να παρεξηγηθούν. Όμως ως λάτρης της πατάτας σε όλες τις εκδοχές της, θα σας πω ότι απλά δεν υπάρχουν!!! Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα μοναδικό και γευστικό ταυτόχρονα που είναι κρίμα να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο! Είναι must και είναι κρίμα να μην τις δοκιμάσει όποιος το επισκεφτεί.

- Γιαουρτλού που δεν είναι άλλο από πιτάκια με νόστιμο κιμά και μια υπέροχη σάλτσα γιαουρτιού αναμεμειγμένου με διάφορα αρωματικά και μπαχαρικά, πραγματικά υπέροχα!

- Φέτα ψητή στο πήλινο με ντομάτα και γλυκό μπούκοβο, συμπαθητική αλλά υπερβολικά λαδερή για τα γούστα μας, ήταν το μόνο ορεκτικό που δεν μας ενθουσίασε.

- Χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας και αρμπαρόριζας (η οποία μέχρι πρότινος νόμιζα ότι χρησιμοποιείται μόνο σε γλυκά) με αγριόρυζο, υπέροχο!!! Η μόνη ένσταση εδώ ήταν το ρύζι, που σε ερώτηση πως μας φάνηκε, το βρήκαμε περισσότερο μαλακό απ’ ότι θα θέλαμε, που το προτιμάμε al dente. Αλλά οι κεραίες του σεφ -που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε άλλο τραπέζι- ήταν τεντωμένες κι έτσι στην βόλτα του από το τραπέζι μας, μας εξήγησε ότι επειδή η παρασκευή του γίνεται αποκλειστικά στον φούρνο είναι αδύνατον να έχει άλλο αποτέλεσμα. Θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη την μερίδα.

- Κοτόπουλο με μανιτάρια και φαρφάλες στο πήλινο κι ένα πολύ μαλακό (σαν βούτυρο) τυρί σε κύβους που μου διαφεύγει η ονομασία του, ένα πιάτο επίσης εξαιρετικό!!! Έψαχνα εναγωνίως να βρω το τόσο γνωστό μπαχαρικό που έχει και το απογειώνει…το λατρευτό μοσχοκάρυδο!

Μας κέρασαν τα γλυκά, σοκολατόπιτα η οποία ήταν μέτρια, ίσως της έλειπε λίγη υγρασία και κάποιο αρωματικό να την αναδείξει, κι ένα γλυκό το οποίο φτιάχνω κι εγώ σπίτι αλλά στην κατσαρόλα, λευκό σιμιγδαλένιο χαλβά αρωματισμένο με λίγη μασχίχα, γλυκάκι που είναι πολύ απλό αλλά ξεφεύγει από τα τετριμμένα των περισσότερων εστιατορίων, πρωτότυπο και δροσερό για τώρα το καλοκαίρι, το οποίο μας άρεσε. Ακολούθησαν κατά την διάρκεια της κουβέντας μας και αρκετά σφηνάκια με εξαιρετικό μοσχάτο Λήμνου.

Πληρώσαμε 2 άτομα 34,80€ με μια κόκα κόλα και μια μπύρα και ήταν πολύ καλά για την όλη γευστική εμπειρία.

Τα συμπέρασμα είναι πολλά: Η μεγαλύτερη επιτυχία κατ’ εμέ, μετά βεβαίως την γευστική έκπληξη των εδεσμάτων που δοκιμάσαμε στα φουρνομαγειρέματα, που κατάφερε να μας εντυπωσιάσει πραγματικά, ήταν το γεγονός ότι παρότι φάγαμε ως συνήθως -όπως οι περισσότεροι Ελληναράδες- μετά τις 11 το βράδυ, δεν νιώσαμε το παραμικρό φούσκωμα κατά την διάρκεια του ύπνου μας (ξέρετε, αυτό που νομίζεις ότι θα εκραγεί η κοιλιά σου ή ότι θα σου ανέβει το φαγητό για να αναχαράξεις όπως οι κατσίκες), και γι’ αυτό σαφέστατα ευθύνεται ο φούρνος! Με απλά λόγια ό, τι φάγαμε δεν μας έκατσε βαρύ!!!

Επίσης το φιλτραρισμένο νερό ευθύνεται κι αυτό κατά ένα μεγάλο μέρος στην ευκολότερη πέψη μας αλλά και στην ευκολία με την οποία ήπιαμε πολύ μεγάλες ποσότητες… επόμενη κίνησή μας, είναι το φίλτρο στο σπίτι.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι φαίνεται να γουστάρουν πραγματικά αυτό που κάνουν, γι’ αυτό είναι επιλεκτικοί και κάνουν σταθερά βήματα. Με λίγα λόγια μου έδωσαν να καταλάβω ότι πραγματικά ενδιαφέρονται για την ποιότητα των φαγητών που σερβίρουν, δεν το βλέπουν σαν αρπαχτή, αυτός είναι και ο λόγος που φτάνοντας έντεκα παρά είχε ήδη τελειώσει το κότσι που τόσο λαχταρούσαμε να δοκιμάσουμε. Κι αν κρίνω από τις υπόλοιπες κριτικές, πραγματικά αξίζει αυτό το πιάτο.

Οι ποσότητες είναι συγκεκριμένες, τόσες-όσες τους επιτρέπει ο χρόνος παρασκευής τους, ώστε να δίνουν το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Είναι σαφές ότι για να αυξηθεί η ποσότητα, το πιθανότερο είναι να γίνει έκπτωση στην ποιότητα πράγμα στο οποίο δεν αποσκοπούν.

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ χωρίς δεύτερη σκέψη! Εμείς θα επιστρέψουμε σύντομα κι ας μας πέφτει μακριά. Άλλωστε έχουμε δώσει ραντεβού “στα τυφλά”, με την ρεβυθάδα στο πήλινο και το κότσι φυσικά. Αξίζει τον…δρόμο 100%!!!

Υ. Γ. Μπράβο στον μάγειρα που κατάφερε να με ξεγελάσει με το σκορδόλαδο…έκοβα το κεφάλι μου ότι δεν υπήρχε ίχνος σκόρδου στα πιάτα που φάγαμε. Μετά την διαβεβαίωσή του ότι όλα τα πιάτα περιείχαν σκορδόλαδο (δεύτερη φορά που την πατάω), συμπεραίνω ότι θα μπορούσα κάποτε και να το συμπαθήσω τελικά…πάντα σ’ αυτήν την ανάλαφρη εκδοχή του από τον συμπαθέστατο Νίκο.

2014-09-09 18:10:47

Πρώτα απο όλα θα ξεκινήσω με τα ευχαριστήρια μου, για τον χρόνο που αφιερώσατε για αυτή την πραγματικά καλή και μεγάλη παρουσίαση της προσπάθειας μας!!!

Θα συνεχίσω με την συνταγή του σκορδόλαδου (χι χι χι) ώστε να το κάνεις ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και να σου αρέσει το ίδιο!!!! Και για το τέλος θα συνεχίσω με τις επισημάνσεις που μας κάνατε για κάποιες λεπτομέρειες (το άγριο ρύζι-το λάδι στη φέτα κ. τ. λ. π).

Βρίσκομαι ήδη στην διαδικασία να το ψάξω ακόμα περισσότερο, ώστε το αποτέλεσμα να γίνει καλλίτερο και να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν το τέλειο (αν και δυστυχώς έχω το ανικανοποίητο).

Παρόλα αυτά όμως η βοήθεια σας παραμένει πολύ χρήσιμη και πάντα θα τη ζητάμε (καμιά πρόταση για σοκολατόπιτα???? χι χι χι) ξέρω οτι έχεις πολύ καλή άποψη στα γλυκά... Εδω είμαστε να ακούσουμε. Και για να μην πλατιάζω άλλο χίλια ευχαριστούμε για την ανταμοιβή της προσπάθειας μας!!!!!!!


2016-11-30 00:26:25
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την PONTIKI.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.