Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Σεπ
10
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Τα "Χρώματα Βυθού" είναι ένα πολύ προσεγμένο εστιατόριο για ψάρι στη Ν. Ερυθραία. Δημιουργική κουζίνα, ενδιαφέρουσες επιλογές, θαλασσινά ταιριασμένα με πρωτότυπα υλικά και σεβασμό στην ιδιαίτερη γεύση τους.

Η επίσκεψή μου είναι μία και μοναδική (πραγματοποιήθηκε τέλη Αυγούστου), οπότε βαθμολογώ με κάθε επιφύλαξη. Αλλά επειδή έτυχε να δοκιμάσω πολλά πιάτα, θεωρώ ότι η κριτική μου ίσως φανεί χρήσιμη.

Πήγαμε οικογενειακώς, παρέα 8 ατόμων (εκ των οποίων 2 μικρά παιδιά) βασικά για να φάμε ψάρι. Συνήθως αυτός είναι ο σκοπός μας όταν επισκεπτόμαστε με οικογένεια εστιατόρια θαλασσινών ή ψαροταβέρνες. Τα μεζεδάκια απλώς προηγούνται ως ορεκτικά. Διαλέξαμε λοιπόν αμέσως μια ωραιότατη συναγρίδα, και ανοίξαμε τον κατάλογο για τα περαιτέρω.

Λοιπόν, όχι ότι η συναγρίδα δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες μας, τα πρώτα πιάτα όμως ήταν η αποκάλυψη της βραδιάς. Ακόμα και τώρα, 10 μέρες μετά, έχω την αίσθηση από την γεύση τους, την προσεγμένη παρουσίασή τους, το πρωτότυπο πάντρεμά τους με άλλα υλικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι ακριβώς την ονομασία των πιάτων, γιατί η παραγγελία γινόταν ταυτόχρονα απ' όλους μας, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να καταφθάνουν απανωτά πιάτα, χωρίς να ξέρουμε τι και πώς.

Πήραμε λοιπόν: - νιόκι με συμιακό γαριδάκι και μία σάλτσα (που είχε σίγουρα κρασί). Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο νόστιμο ήταν!

- καλαμαράκι βραστό, με λαδόξυδο. Μαλακό, φρεσκότατο, ζουμερό. Επιτέλους μια άλλη πετυχημένη εκδοχή για καλαμάρι εκτός από τηγάνι- λάδι- κρούστα.

- ένα καρπάτσιο ψαριού ελαφρά μαριναρισμένο (δεν θυμάμαι τι ψάρι ήταν, πάντως υπέροχο).

- γαύρος μαρινάτος: συνηθισμένος, αλμυρός, αλλά με συνοδεία ψωμάκι έγινε άφαντος σε πέντε λεπτά.

- αχινοσαλάτα: φρεσκότατη, νοστιμότατη μέσα στην απλότητά της.

- σαλάτα με μαρούλι- παρμεζάνα- ντοματίνια- ρόδι- ελαφριά σος μπαλσάμικο

- σαλάτα πράσινη με αβοκάντο, σουσάμι και σπόρους: εξαιρετική

Αυτά είναι κάποια μόνο από τα πιάτα που πήραμε, δεν τα θυμάμαι όλα. Να πω επίσης ότι στην αρχή δοκιμάσαμε ένα ωραιότατο κρύο σουφλέ πατάτας, μαζί με τα υπέροχα ψωμάκια που μας έφεραν (ένα πολύσπορο, ένα γλυκό με ανθό αλατιού, κι ένα ολικής). Όλα αυτά σε συνδυασμό με δύο μπουκάλια λευκό κρασί (η λίστα κρασιών μεγάλη), μας είχαν χορτάσει μέχρι να έρθει το κυρίως.

Η συναγρίδα κατέφθασε ψητή, όχι παραψημένη, ζουμερή και νόστιμη, την συνοδεύσαμε με βραστά λαχανικά και το απαραίτητο λαδολέμονο. Παρουσιάστηκε κι αυτή ψημένη και λαχταριστή στο δίσκο της κι έπειτα κόπηκε και μοιράστηκε σε όλους. Κλείσαμε το δείπνο με φρούτα και παγωτό για τα παιδιά.

Το σέρβις ήταν άψογο, οι ιδιοκτήτες πολύ φιλικοί. Αν και μας έβλεπαν πρώτη φορά, μας έκαναν να νιώθουμε μια ζεστασιά, όπως στις ταβέρνες των νησιών που σε γνωρίζουν και σε θυμούνται. Κάθισαν μαζί μας και συζήτησαν, μας συστήθηκαν, έφεραν διάφορα μικροαντικείμενα στα παιδάκια για να τα απασχολήσουν. Καμιά αυστηρότητα κανένας δήθεν καθωσπρεπισμός. Ίσως βοηθούσε και η μέρα, που ήταν σχετικά χαλαρή από κόσμο. Μπράβο τους!

Τα παιδιά που σερβίριζαν ήταν επαγγελματίες, εξυπηρετικοί και όσο πρέπει ευγενικοί. Όλα τα φαγητά σερβιρίστηκαν από αυτούς στα πιάτα μας σε ίσες μερίδες, γιατί, λόγω των παιδιών, τους εξηγήσαμε ότι δεν θέλαμε πολλά σερβίτσια πάνω στο τραπέζι.

Ο χώρος ήρεμος. Καθίσαμε στην αυλή που είναι διαμορφωμένη σε τόνους νησιώτικους με αρκετά τραπέζια, κάποια χτιστά, σε καλή απόσταση μεταξύ τους και με διακριτικό φωτισμό. Δυο-τρεις μεγάλες μουριές με παχύ φύλλωμα έριχναν τον ίσκιο τους, άρα υποθέτω ότι η αυλή είναι ευχάριστη και για μεσημεριανό φαγητό.

Οι τιμές βεβαίως είναι το μεγάλο αγκάθι, όπως σε πολλά εστιατόρια αυτής της κατηγορίας. Δεν πλήρωσα εγώ, γι αυτό δεν μπορώ να έχω ακριβή εικόνα, πάντως από τις τιμές που είδα στον κατάλογο, θα το κατέτασσα στα ακριβά εστιατόρια (Θυμάμαι ένα μονότονο 58 στις τιμές των ψαριών/κιλό και τις σαλάτες όλες άνω των 10 ευρώ). Υπολογίζω σίγουρα 40 ευρώ το άτομο για μια απλή παραγγελία θαλασσινών, που δεν περιλαμβάνει ψάρι.

Οι μερίδες θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικές για μικρές παρέες, 2-4 ατόμων. Εμείς, επειδή ήμασταν περισσότεροι, αδειάζαμε το καθετί που προσγειωνόταν στο τραπέζι μας, αμέσως.

Συνολικά η εμπειρία που προσφέρει αυτό το εστιατόριο στη ψαροφαγία είναι ιδιαίτερη και αξίζει έστω μια επίσκεψη. Απορώ γιατί δεν συγκαταλέγεται στα γνωστά, διαφημισμένα εστιατόρια θαλασσινών, αφού έχει ιστορία σχεδόν δέκα χρόνων. Εμείς έτυχε να πάμε από συστάσεις κάποιου γνωστού μας, αλλιώς δεν το είχαμε καν στα υπόψη.

Όμως τώρα που το έμαθα, άνετα θα ξανανέβαινα Ν. Ερυθραία για να φάω εκεί.