Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Μαρούσι, Αθήνα
Σεπ
19
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο πριν μερικές ημέρες, βράδυ Τρίτης.

Η κουζίνα βασίζεται στο ψάρι, το οποίο μαγειρεύεται με διάφορους ευφάνταστους τρόπους και άψογη τεχνική. Οι γεύσεις ισορροπούν αρμονικά, το αλάτι είναι όπως πρέπει και το φαγητό ελαφρύ. Χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον ελληνικά προϊόντα, με έμφαση στη φρεσκάδα των ζαρζαβατικών και λαχανικών ενώ τη τιμητική τους έχουν και τα όσπρια. Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε μακαρονάδες και ρισότο, και μια μικρή επιλογή κρεατικών.

Ο μάγειρας έχει μεγάλο πάθος για τη δουλειά του (φτιάχνει μέχρι και τα γλυκά, που είναι πάρα πολλά, όχι όλα τόσο καλά), την οποία του αρέσει να παρουσιάζει ακόμη και με λεπτομέρεια στους πελάτες που θα δείξουν ενδιαφέρον. Επίσης μπορεί και αντιλαμβάνεται το προφίλ και τις ορέξεις του επισκέπτη ώστε να τον καθοδηγήσει στην παραγγελία.

Το σερβις έιναι ΟΚ, ενώ η αιθητική του χώρου είναι λίγο ετεροχρονισμένη, όπως επίσης θα πρέπει να δουλευτούν σημεία όπως το στρώσιμο του τραπεζιού, η εμφάνιση του μενού, αλλά και η παρουσίαση/ το στήσιμο των πιάτων.
Αν όλα αυτά ανέβουν ένα επίπεδο θεωρώ πως η συνολική γαστρονομική εμπειρία δεν θα απέχει πολύ από εκείνη στου Βαρούλκο (ή όπως εμείς έχουμε στο μυαλό μας κάτι αντίστοιχο του Βαρούλκο), σε πιό προσιτές όμως τιμές.

Αναλυτικά, δοκιμάσαμε:

Σούπα κουνουπιδιού με λάδι αρωματισμένο με τρούφα (10/10)
Γαυρός μαρινάτος (9/10)
Ταραμοσαλάτα (9/10)
Καρπάτσιο τσιπούρας (9/10)
Αμπελοφάσουλα (10/10)
Καπνιστό χέλι με φασόλια και παντζάρι (8/10)
Σουπιά τηγανισμένη στο μελάνο της (8/10)
Τραχανότο ψαριού (10/10)
Ρισότο λεμόνι (10/10)
Pavlova με παγωτο (8/10)
Αχλάδι ποσέ με παγωτο και σιρόπι σοκολάτας (8/10)

Κρασί χύμα μοσχάτο Αμβούργου (8/10)