Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μετς - Καλλιμάρμαρο, Αθήνα
Σεπ
22
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Δε νομίζω να έχω γράψει 3η κριτική εδώ για άλλο εστιατόριο! Για την αγαπημένη μου Trapezaria όμως έχω λόγο: μετακόμισε πρόσφατα (εκεί που ήταν το Cucina Povera) και μόλις καταφέραμε να την επισκεφθούμε στο νέο χώρο!

Μεγαλύτερος σαφώς! Με πατάρι και εξωτερικό χώρο στον πεζόδρομο, κάτι που έλειπε στο προηγούμενο, όχι κάτι ιδιαίτερο με θέα αλλά ήσυχο σε γειτονιά και λίγες πρασινάδες εδώ κι εκεί... Το παλιό μοναστηριακό τραπέζι παρέμεινε, όπως και όλα τα υπόλοιπα έπιπλα συν καινούρια. Πίνακες ζωγραφικής (μίνι έκθεση ως 7/12) στους τοίχους, μια τεράστια κάβα σε γυάλινη προθήκη από την πολύ ψηλή οροφή ως το πάτωμα, βαριές κόκκινες κουρτίνες απέναντι...

Όμορφα! Αλλά εγώ πηγαίνω πάντα για τη νοστιμιά! Ό, τι κι αν έχω φάει το έχω λατρέψει! Πειραγμένα, δημιουργικά και ίσως τολμηρά πιάτα, (δεν είναι για όσους δεν τρώνε με τίποτα φαγητό διαφορετικά μαγειρεμένο/αρτυμένο από το κλασικό, π. χ. της μαμάς) σε καλές ποσότητες και πάντα ποιοτικά και με ωραία παρουσίαση.

Η εξυπηρέτηση πολύ καλή! Μας έλειψε ο σεφ πίσω από τον πάγκο του στο παλιό μαγαζί, αλλά βγήκε να χαιρετήσει από την πολύ μεγαλύτερη πια κουζίνα του (έχει ένα παραθυρο για να βλέπεις μέσα, και όχι πια μυρωδιές για τις οποίες κάποιοι διαμαρτύρονταν πριν). Οι σερβιτόροι (παλιοί και καινούριοι) γελαστοί κι ενημερωμένοι, γρήγοροι και προσεκτικοί!

Πήραμε μια σαλάτα έκπληξη: αβοκάντο, φινόκιο, αντίβ, κολοκύθι (λεπτές φετούλες σαν πλατιές ταλιατέλες) με τριμμένο αυγοτάραχο από πάνω, όλα "ντυμένα" σωστά στη νόστιμη λευκή σαλτσούλα τους, πολύ δροσερή και καλοκαιρινή! Η πιο ακριβή του καταλόγου, 12€.

Στη συνέχεια μοιραστήκαμε τη θεϊκή παστιτσάδα με πεσκανδρίτσα και μπισκ καραβίδας (14€). Δεν την ξαναπατάω! Σε προηγ. επίσκεψη την πήρα μόνη μου και φούσκωσα. Συνήθως τρώω μικρή μερίδα ζυμαρικών και σχεδόν ποτέ δεν παίρνω έξω, για τούτη εδώ την πεντανοστιμιά όμως κάνω εξαίρεση και είμαι ευτυχής που έπεισα το σύζυγο να τη μοιραστούμε!

Ο σερβιτόρος σεβάστηκε απόλυτα την επιθυμία μας να μην ανακατέψουμε τα πιάτα (διαφορετικές γεύσεις) και τα έφερνε όλα σωστά, αφού τελειώναμε, έτσι το δεύτερο κύριο ήρθε λίγη ώρα μετά. Το χοιρινό κότσι με σελινόριζα και πουρέ ρεβύθι-ταχίνι (12€), φαγάκι μυρωδάτο και παρηγορητικό (αγγλιστί comfort food!!! ). Το γλείψαμε κι αυτό, με το ωραίο ψωμάκι (που ήρθε στην αρχή με ελίτσες και μους λευκού ταραμά-μπρόκολου).

Συνοδέψαμε με ένα μπουκάλι ροζέ (Θεόπετρα, 18€). Η λίστα κρασιών εξαιρετική, πλούσια και σε σχετικά καλές τιμές (μια μείωση σε κάποιες φιάλες θα την κάνει ακόμα πιο ελκυστική). Σαμπανιέρα με πάγο ήρθε άμεσα, για νερό ερωτηθήκαμε "μπουκάλι ή βρύσης;" και έφεραν κομψή καράφα δροσερό νεράκι που ανανέωσαν πριν τελειώσει η πρώτη. ++

Τα γλυκά είναι πάντα ενδιαφέροντα, μοιραστήκαμε το "baked alaska" (7,5€), αρκετά μεγάλο και -θα το ξαναπώ- πεντανόστιμο! Μαζί μάς κέρασαν Μοσχάτο Ρίου (και το γλυκό το κέρασε ο σεφ, το παραγγείλαμε κανονικά κι όταν επισημάναμε ότι δε χρεώθηκε μας το είπαν... )

Θα ξαναπάμε πριν αλλάξει το μενού για να πάρουμε το χουνκιάρ με μάγουλα και τον κόκορα σε μπύρα και την "κρεμ μπρυλέ"-μουσταλευριά με χαλβά και παγωτό (τα γλυκά του είναι πάντα παιχνιδιάρικα και καθόλου βαρετά)....

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ekatn.