Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Μετς - Καλλιμάρμαρο, Αθήνα
Σεπ
23
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Παρασκευή 19/09
Ο χώρος είναι ακριβώς ίδιος με το προηγούμενο Cucina Povera που υπήρχε εκεί πέρυσι. Μου κάνει λίγο κρύος αλλά τα τραπεζάκια έξω είναι πολύ όμορφα. Το σέρβις ευγενικό και γρήγορο.

Το μενού με αρκετές επιλογές σε ψαρικά και κρεατικά και η λίστα κρασιών πολύ καλή. Πήραμε Tartar λαυράκι με κολοκυθοκεφτέ (πολύ καλό), σαλάτα με αυγοτάραχο (συμπαθητική αλλά της έλειπε το κάτι παραπάνω), χτένι ψητό (πολύ καλό αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 2 χτένια στη μερίδα), ντολμάς θαλασσινών (πολύ νόστιμη και χορταστική μερίδα με 2 μεγάλους ντολμάδες), μυλοκόπι (πολύ καλό και χορταστικό) και μια Pavlova (πολύ νόστιμη).

Με ένα μπουκάλι κρασί (φανταστικό Άσπρο Λαγό 28 ευρώ αν θυμάμαι καλά) 99 ευρώ. Σίγουρα μπορείς να δειπνήσεις με λιγότερα αφού έχει και πιο οικονομικές τιμές στα πιάτα. Νομίζω μια καλή επιλογή αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις κάτι παραπάνω.

Σάββατο 4/10/2014
Πήγαμε με μεγαλύτερη παρέα και δοκιμάσαμε κι άλλα πιάτα.

Κόκορας Πολύ καλός

Σαλάτα μανιτάρια πολύ καλή

Φάβα πολύ καλή

Σπαράγγια καλά αλλά τίποτα το ιδιαίτερο

«Καλαμαράτα» πολύ καλά

Παστιστάδα με πεσκανδρίτσα πολύ καλή

Προβατίνα με ρετσίνα πολύ κακό. Το πιάτο δεν έδειχνε δεμένο και είχε τόσο αλάτι που το πιάτο δεν τρωγόταν ακόμα και από μένα που συμπαθώ τα αλμύρα.

Εκτός από την κακή προβατίνα (προσφέρθηκαν να μου αλλάξουν το πιάτο και αρνήθηκα- χρεώθηκε όμως κανονικά) είχαμε και την ακόλουθη πολύ κακή εμπειρία.

Ρωτήσαμε τι είναι τα «καλαμαράτα» και ο σερβιτόρος μας είπε ότι είναι pasta με καλαμάρι. Όταν μας σέρβιραν το πιάτο μας ρώτησαν «Ποιος έχει το πιάτο με το χταπόδι»? και φανταστήκαμε ότι εννοούσε το «καλαμαράτα». Τελικά το πιάτο δεν είχε ούτε καλαμάρι ούτε χταπόδι.

Στην ερώτηση του σερβιτόρου για το πώς είναι τα πιάτα μας εκτός από την προβατίνα που ήταν λύσσα του είπαμε ότι το «καλαμαράτο» ήταν εντελώς διαφορετικό από ότι μας το περιέγραψαν. Η απάντηση ήταν ότι «ο σεφ το άλλαξε σήμερα»!!! Τέτοιο αλαλούμ δεν επιτρέπεται ούτε σε ταβέρνα πολύ περισσότερο δε σε εστιατόριο που προσπαθεί να πλασαριστεί σαν μαγαζί υψηλής γαστρονομίας.

Είμαι βέβαιος ότι οι σερβιτόροι δεν είχαν ιδέα για τα πιάτα που βγάζει η κουζίνα. Φυσικά η ειλικρινής απάντηση «συγγνώμη λάθος» θα ήταν πολύ προτιμότερη από την απάντηση ότι αποφάσισε ξαφνικά ο σεφ να αλλάξει το πιάτο χωρίς να ενημερώσει τους σερβιτόρους. Αν συμβαίνει το τελευταίο (προσωπικά δεν το πιστεύω) τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Παρότι γευστικά τα πιάτα του είναι αρκετά καλά λόγω του παραπάνω γεγονότος που δείχνει ερασιτεχνισμό και είναι στα όρια της ασέβειας προς τον πελάτη δύσκολα θα το ξαναεπέλεγα.