Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Χαλάνδρι, Αθήνα
Οκτ
01
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Η ωραία κριτική του fratello για το Funky Gourmet με μετέφερε σε ιδεατούς χώρους εστίασης, χώρους αντάξιους των αστεριών Michelin που έχουν και μεταφράζονται ανάλογα στις παροχές τους.

Τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά με το Ψωμί κι Αλάτι?
Πως συνδέεται μία μοντέρνα-μεταμοντέρνα-πειραγμενο-γκουρμεδο-ελληνική ταβέρνα με τα αστέρια Μισελέν?

Να πως.. Όταν λοιπόν πρωτοάνοιξε το Ψωμί κι Αλάτι γύρω στην άνοιξη- αρχές καλοκαιριού του 2009, το είδαμε και επειδή δεν υπήρχε κάτι άλλο γύρω, ήταν νέα άφιξη και είχε και αυτό το όλο περιτύλιγμα με ένα ωραίο μεν αλλά σύνηθες ήδη, λίγο "δήθεν" περιβάλλον, το επισκεφθήκαμε. Παρένθεση: ο κος Λουκάκος δεν ήταν γνωστός ακόμη ούτε φυσικά και σε εμάς.

Η πρώτη λοιπόν επίσκεψη, τίποτε το ιδιαίτερο, όλα υποφερτά. Ε, καινούργιο μαγαζί, θα δώσουμε και δεύτερη ευκαιρία.

Ελάτε όμως που η δεύτερη επίσκεψη έρχεται αμέσως μετά την επιστροφή μας από το Βερολίνο (Αύγουστος 2009) για επαγγελματικό ταξίδι.
Εκεί λοιπόν που γυρίζαμε την πρώτη ημέρα στο Βερολίνο με τα ποδήλατα και μετά από πολλά χιλιόμετρα, μας πιάνει το βράδυ με έντονο αίσθημα πείνας. Ήμαστε στο κέντρο και ξαφνικά βλέπουμε έναν ωραίο χώρο, ουσιαστικά την αυλή του. Κατεβαίνουμε από τα ποδήλατα.

Έξω γράφει VAU. Φαίνεται γεμάτο και πολύ φινετσάτο.
Φανταστείτε ότι δεν έχουμε πάει ακόμη στο ξενοδοχείο.

Αποφασίζουμε να μπούμε να ρωτήσουμε κι ότι γίνει. Μας υποδέχεται ο μετρ με χαμόγελο και ευγενική προσέγγιση. Του λέμε ότι πεινάμε και δεν γνωρίζαμε το εστιατόριο για να κλείσουμε τραπέζι διότι όντως δεν είχε.

Μας ρώτησε από που είμαστε, χάρηκε που άκουσε Έλληνες κι αντί να μας διώξει ευγενικά μιας και δεν είχε τραπέζι, μας ζήτησε να περιμένουμε λίγο στο πολύ ωραίο υπαίθριο μπαράκι. Μετά από 10-15΄ "δημιουργήσανε" ένα νέο τραπέζι μέσα στον κήπο.! Μας δουλεύουν, αναρωτηθήκαμε.

Καθόμαστε, διαπιστώνουμε ότι το εστιατόριο έχει ένα Μισελέν, ο μετρ και οι σερβιτόροι άψογοι, συγχρονισμένοι, ξέρουν την δουλειά τους. Έχουν φέρει ήδη νερό και κρασί και αρχίζει το ταξίδι.

Δεν θυμάμαι το τι πήραμε, ήταν σίγουρα δύο μενού με εξαιρετικές γεύσεις.
Το άλλο εντυπωσιακό ήταν ότι στα πιάτα της γυναίκας μου υπήρχε μοιραία και κρέας το οποίο δεν τρώει. Ζητήσαμε ευγενικά αν μπορούσε κάτι από αυτά να αλλάξει ή να παραληφθεί. Αμέσως ο μετρ έφυγε προς την κουζίνα.

Μετά από 10 λεπτά είπαμε ότι μας ξέχασαν αλλά, δεν θα το πιστέψετε, ήρθε στο τραπέζι μας ο ίδιος ο Σεφ, ο Κolja Κleeberg (είναι επίσης και γνωστός τηλεοπτικός chef, ανέτρεξα στο ίντερνετ, είναι ακόμη ο ίδιος) έμεινε γύρω στα 15-20΄, έκανε τις προτάσεις του για αντικατάσταση του κρέατος με ψάρι κι αφού συμφωνήθηκαν (! ) οι αλλαγές, μας ρώτησε για την Ελλάδα.

Έχουμε μείνει έκπληκτοι και δη από Γερμανούς!! Δεν θα σας κουράσω άλλο, η συνέχεια ήταν ανάλογη, το τι πληρώνεις σου είναι αδιάφορο (τα ίδια που θα πλήρωνε κάποιος π. χ. στο Βαρούλκο)..

Καταλαβαίνετε ότι η δεύτερη επίσκεψη στο Ψωμί ήταν ατυχής μετά από αυτή την εμπειρία.

Τον Οκτώβρη του 2009 ακολούθησε και τρίτη επίσκεψη. Όχι κάτι ιδιαίτερο πάλι, φαίνεται ότι τα ψάχνει τα υλικά του αλλά...

Μέχρι τον Μάρτιο του 2010 το επισκεφθήκαμε από άλλη μία φορά εγώ και η γυναίκα μου αλλά με ξεχωριστές παρέες λόγω της κοντινής απόστασης από την κατοικία μας.

Συγγνώμη που απογοητεύω πολλούς λάτρεις του μαγαζιού αλλά και πάλι όχι τίποτε ιδιαίτερο που να το θυμόμαστε. Το μαγαζί έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω ότι έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα ούτε από την οικονομική κρίση και μπράβο του.
Από τότε δεν ξαναπήγαμε διότι θεωρώ μαζοχιστικό να επανέρχεσαι κάπου που δεν έχεις κάτι να θυμάσαι.

Τα 3άρια είναι συμβατικά γιατί όντως έχουμε να φάμε εκεί 4 χρόνια αλλά όπως αναφέρουν κι άλλοι φίλοι εδώ, έτσι κι αλλιώς τα εστιατόρια είναι τόσο πολλά και τα χρήματα μετρημένα ώστε ο κάθε εστιάτορας θα έχει μία μόνο ευκαιρία..

Χίλια συγγνώμη από το ask4food αλλά αυτές τις εμπειρίες τις θεωρώ πολύ ουσιαστικές και καλό είναι όχι μόνο να τις ανταλλάσσουμε μεταξύ μας για να μειώνουμε τις πιθανότητες Γαστριμαργικού Βατερλό αλλά κυρίως για να τις διαβάζουν οι εστιάτορες και να βελτιώνονται με σκληρή δουλειά κι αγάπη για το φαγητό και τον πελάτη τους.

Σίγουρα δεν θα πρέπει να ψάχνουμε μόνο σοβαρό Μισελέν εστιατόριο για να φάμε καλά (έχουμε φάει μεγάλη απογοήτευση στις Βρυξέλλες σε εστιατόριο με δύο Μισελέν), έτσι κι αλλιώς είναι για λίγες στιγμές του χρόνου, αλλά πρέπει να μπορούμε να τρώμε επιτέλους κάπου με αξιοπρέπεια χωρίς να νιώθουμε ενοχές γιατί ξαναβγήκαμε.

Αυτές οι προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται από εμάς και σίγουρα υπάρχουν αξιοπρεπέστατοι ιδιοκτήτες που το παλεύουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ξαναγράφω ότι το Ψωμί κι αλάτι το έχω συνδέσει με την μοναδική αυτή γευστική εμπειρία που ζήσαμε στο Βερολίνο (ουσιαστικά τυχαία) πριν την δεύτερη επίσκεψή μας εκεί, εμπειρία που μου ανέσυρε από την μνήμη η ωραία κριτική του fratello..

Στον Επίκουρο αποδίδεται το εξής: " Θα πρέπει να βρούμε με ποιον θα φάμε και θα πιούμε, πριν βρούμε τι θα φάμε και θα πιούμε", εμείς μπορούμε να προσθέσουμε και το "σε ποιόν θα φάμε και θα πιούμε"..

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια