Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καλλιθέα, Αθήνα
Οκτ
02
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Όταν γράφω κριτική, θέλω να 'μαι ενθουσιασμένη! Και με αυτές τις προθέσεις ξεκίνησα με το έτερον ήμισυ να διασχίσουμε την Αθήνα για να φτάσουμε νότια, σε αυτό το υποσχόμενο ταβερνάκι θαλασσινών, που από τις κριτικές έμοιαζε να έχει αξιώσεις για κάτι περισσότερο.

Μια ανάσα από τη Συγγρού, το ταβερνάκι καμουφλαρισμένο σε μια ετερόκλητη κι αναρίθμητη ποικιλία όλων των ειδών φυτών, πρασινάδων και λουλουδικών, ήθελε να προσφέρει μια πράσινη όαση για τους θαμώνες.

Αναγνωρίζω την καλή πρόθεση του ιδιοκτήτη και παρ' ότι δεν ήταν του γούστου μου αυτή η ετερόκλητη ποικιλία, δεν θα μείνω εκεί. Άλλωστε, συνοικιακό ταβερνάκι είναι. Εντύπωση -θετική- όμως μας έκαναν οι τεράστιες ψαροουρές και τα πελώρια όστρακα, πραγματικά σπάνια και δυσεύρετα, φανέρωναν την ειλικρινή ενασχόληση του ιδιοκτήτη με το σπορ του ψαρέματος.

Μια σερβιτόρα ευγενική και ο ιδιοκτήτης-σεφ αποτελούσαν την εξυπηρέτηση του μισογεμάτου μαγαζιού, αυτό το μεσημεράκι του Σαββάτου που βρεθήκαμε εκεί. Επαρκής, ευγενική όσο πρέπει και τα προλάβαινε όλα μια χαρά.

Από πρώτα, διαλέξαμε τα μαριναρισμένα φιλέτα σε σάλτσα εσπεριδοειδών, έχοντας κάνει τη μελέτη μας από πριν, χάρη στις προηγούμενες κριτικές. Δυσκολεύομαι να γράψω αρνητικά, αλλά με απογοήτευσε.

Λωρίδες ψαριού -που έμοιαζε προβρασμένο- μαριναρισμένες σε λεμονοπορτοκάλι που δυστυχώς δεν άφηνε καθόλου ιώδιο να φτάσει στον ουρανίσκο, πάνω σε μαρουλοσαλάτα. Ούτε η ποιότητα αλλά ούτε και η εκτέλεση του πιάτου νομίζω ότι δικαιολογούσαν τα 10 ευρώ της κοστολόγησής του.

Χόρτα βραστά για τη συνέχεια (7 ευρώ), δεν έχω κάτι να σχολιάσω, άλλωστε πόσο να σε ενθουσιάσουν τα χόρτα; Κι όμως, άλλες φορές μου έχει συμβεί.

Για κυρίως, μια μακαρονάδα θαλασσινών με χιώτικα ρουστίκ ζυμαρικά και όστρακα (πετροσωλήνες, γυαλιστερές και μύδια). Ήταν πιάτο πολλά υποσχόμενο.

Σχετικά καλά εκτελεσμένο, αν εξαιρέσει κανείς δύο σημαντικά μείον: υπερβολικά αλ ντεντε (πράγμα που δεν μας ενόχλησε τόσο) και υπερβολικό αλάτι. Αυτό το δεύτερο, μας χάλασε την απόλαυση. Κατά τ' άλλα, τα οστρακοειδή ήταν νοστιμότατα, με το ιώδιο να γαργαλάει τον ουρανίσκο μας. Στα 16 ε, ποσότητα μέτρια προς καλή, παρουσίαση καλή.

Επίσης, ένα κριθαρώτο με πετροσωλήνες, στα 16 ε, ποσότητα μεγάλη, πετροσωλήνες νόστιμοι, αλλά πάλι εξαιτίας του αλατιού δεν κατάφερα να κατεβάσω πάνω από 5-6 πηρουνιές. Κρίμα για το τόσο αλάτι, θα προτιμούσα πιο "λεπτά" μυρωδικά, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή δυόσμο (όπως με ξετρέλανε στο κριθαρώτο του Όμικρον), κάτι που σε συνδυασμό με το ιώδιο θα απογείωνε τα πιάτα τελοσπάντων.

Στα πολύ θετικά, μετά από προτροπή της σερβιτόρας, δοκιμάσαμε μια μπύρα Ζέον από ζυθοποιΐα του Άργους, που έρχεται σε μπουκάλι του 1 λίτρου για δύο άτομα, αρκετά ψημένη και πικρή όπως μας αρέσει.

Και στο τέλος, κέρασμα τσίπουρο από το μαγαζί, αρωματισμένο με ξηρούς καρπούς και φρούτα, άλλο ένα δείγμα από το μεράκι του ιδιοκτήτη.

Η ταβέρνα αυτή έχει όλα τα ζεστά χαρακτηριστικά μιας οικογενειακής συνοικιακής ταβέρνας: ιδιότυπη διακόσμηση, μεράκι του ιδιοκτήτη, ευγενικό σέρβις και έμπνευση στον κατάλογο.

Αλλά δυστυχώς πιστεύω ότι οι τιμές του εντάσσονται στην κατηγορία "εστιατόριο" για το οποίο θέλει ακόμα δουλειά στην εκτέλεση των πιάτων και αναβάθμιση του χώρου με ευχάριστη διακόσμηση και κυρίως καλαίσθητη.

Γιατί τα 30ε/άτομο τα δίνεις για τέτοια θαλασσινά, αλλά θες και το ανάλογο περιβάλλον να σε εμπνέει και τα πιάτα να σε απογειώνουν. Τότε ξεχνάς και την περιοχή και "ταξιδεύεις" στη γαστρονομία.