Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Οκτ
10
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Έχω επισκεφτεί το εν λόγω εστιατόριο τουλάχιστον 5 φορές και κάθε φορά το επίπεδο του φαγητού και του σέρβις είναι εξαιρετικό.

Είναι πολύ ωραίο να ξεκινάς να γράφεις μια κριτική έχοντας να αναφέρεις μόνο θετικά, άντε και κάνα δύο αρνητικά αλλά και αυτά αμελητέα μπροστά στην όλη εικόνα.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στην τελευταία μου επίσκεψη.

Ο χώρος είναι απλά τέλειος. Το αρχοντικό στο οποίο στεγάζεται το εστιατόριο είναι πολύ όμορφο και ο χώρος πολυτελής και ταυτόχρονα ζεστός. Τώρα που είπα ζεστός, να αναφέρω μια παρατήρηση, ότι ήταν και κυριολεκτικά ζεστός. Ειδικά στον όροφο όπως μπαίνεις δεξιά επικρατούσε και αυτή την φορά και την προηγούμενη ανεξήγητη ζέστη. Και αυτός ο παράγων μπορεί να χαλάσει την όλη εμπειρία του εξαιρετικού φαγητού. Εγώ επειδή ήξερα ζήτησα και αλλάξαμε κατευθείαν τραπέζι ώστε να είμαστε κοντά σε παράθυρο.

Το σέρβις είναι πολύ σωστό, ευγενικό και εξυπηρετικό. Όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο εστιατόριο.

Αλλά ας πάμε τώρα στα ουσιαστικά και νόστιμα.

Ξεκινήσαμε με μια πολύ ωραία σαλάτα με παξιμάδι, ντοματάκια, σκοτύρι Ίου και παγωτό ντομάτας. Φέρνοντας το ο σερβιτόρος το ψέκασε με λίγο αρωματικό λαδάκι για να μαλακώσει το παξιμαδακι Αν και εμείς την σαλάτα μας δεν την τρώμε απο την συγκεκριμένη δεν αφήσαμε ούτε ψιχουλάκι.

Όλα τα στοιχεία ήταν πεντανόστιμα και ιδιαίτερα το παγωτό που ήταν σαν να εσώκλειε όλα τα αρώματα της χωριάτικης σαλάτας

Έπειτα συνεχίσαμε με χέλι με κύβους παντζαριού. Σαν ποσότητα όχι μεγάλη αλλά από νοστιμιά, ειδικά αν σου αρέσει το χέλι, έσκιζε.

Το επόμενο ορεκτικό μας ήταν τα χτένια, τα οποία ήταν πολύ νόστιμα και ωραία μαγειρεμένα, αλλά σαν σύνολο το πιάτο λίγο αδιάφορο μιας και δεν μπορώ καν να θυμηθώ με τι συνοδευόντουσαν.

Κάτι βέβαια που λίγο με απασχόλησε μιας και το επόμενο ορεκτικό μας ήταν το πεντανόστιμο παστίτσιο. Πραγματικά το παστίτσιο αυτό το βάζω στην ίδια ζυγαριά με του funky gourmet και ίσως και να κερδίζει λίγο μιας και το άλλο είναι μόνο μια μπουκιά.

Για να το περιγράψω δεν ξέρω αν υπάρχουν λόγια αλλά αυτό που έχω να πω είναι οτι κάθε φορά που το δοκιμάζω θέλω να γλύψω το πιάτο. Μην διαννοηθείτε να πάτε και να μην το δοκιμάσετε.

Και ήρθαν και τα κυρίως... Και μαζί το δεύτερο αγαπημενο μου πιάτο. Η ωραιότερη πανσέτα που έχετε δοκιμάσει ever με ένα καταπληκτικό πουρέ. Αλλά η πανσέτα με το crispy skin είναι τόσο μαλακή και νόστιμη που χαλάλι οι επερχόμενες θερμίδες. Επίσης πήραμε και το μοσχαράκι ( το οποίο ήταν πολύ σωστά ψημένο ) με το σαλσιφί. Πολύ νόστιμο πιάτο και αυτό.

Τέλος κλείσαμε με δύο από τα τρία γλυκά του καταλόγου. Τον μπακλαβά και την μους χαλβά. Για να μην αδικήσω τον μπακλαβά να πω ότι εμείς κάναμε το λάθος που τον παραγγείλαμε εξ αρχής μιας και δεν μας αρέσει ουσιαστικά ο μπακλαβάς σαν γλυκό.

Παρόλα αυτά το γλυκό ήταν πολύ καλό και αν και δεν είχε την όψη του κλασσικού γλυκού η γεύση ήταν ολόιδια. Την μους την τιμήσαμε ιδιαιτέρως μιας που ήταν πεντανόστιμη.

Εν κατακλείδι να πω ότι είναι ένα εστιατόριο που θέτει πολύ ψηλά τον πήχη και ο σεφ Γκίκας Ξενάκης πραγματικά ζωγραφίζει. Το μόνο που θα ήθελα εγώ είναι να μειωθεί λίγο η αναμονή ανάμεσα στα πιάτα και δεύτερον να μεγαλώσει λίγο το μενού με τα επιδόρπια.

Κατά τα άλλα να πάτε προετοιμασμένοι οτι εδώ θα φάτε ποιοτικά και κυρίως πιάτα μες στην νοστιμιά!