Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Γλυφάδα, Αθήνα
Οκτ
12
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Είχα καιρό να πάω στην ταβέρνα (ίσως και 2 χρόνια) και χθες το βράδυ (ΠΑ 11/10/2014) πρότεινα σε φιλικό μου ζευγάρι να πάμε εκεί, μιας και είχαμε κέφι για κρεατικά και οι φίλοι δεν είχαν πάει ποτέ αλλά είχαν ακούσει πολλά από μένα. Βέβαια, είναι προτιμότερο να πάει κανείς μεσημέρι για να απολαύσει και την υπέροχη θέα πάνω από όλη τη Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη αλλά και μεγάλο τμήμα του Σαρωνικού. Το μεσημέρι, όμως, διατρέχει τον κίνδυνο αφενός να μην βρει τραπέζι αφετέρου να πέσει σε εκδήλωση κλπ.

Για όσους δεν έχουν ξαναπάει, η καλλίτερη διαδρομή είναι από τη Βουλιαγμένης, Ιασωνίδου, στο τέρμα λίγο αριστερά την Μυκάλης που συνεχίζει ως Βορείου Ηπείρου μέχρι το τέλος της στην πλατεία με την εκκλησία, στη συνέχεια ΚαραΪσκάκη, και στο πρώτο δεξιά την Μικράς Ασίας, η οποία στην αρχή, αμέσως μετά το τέλος του σχεδίου πόλης, είναι ασφαλτοστρωμένη αλλά συνεχίζει με μπετόν μέχρι την κάθετο Μάχης της Κρήτης, στην οποία στρίβουμε αριστερά και υπάρχουν πινακίδες που μας οδηγούν με λίγα ζιγκ ζαγκ μέχρι την ταβέρνα. Είναι λίγο περιπετειώδης η διαδρομή αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο για όποιον θέλει να φάει σωστό και καλοψημένο κρέας. Η μία από τις δύο κλειστές αίθουσες (το καλοκαίρι και τις ηλιόλουστες μέρες τα τραπέζια μεταφέρονται στη μεγάλη βεράντα) δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο από πλευράς διακόσμου.

Στη χθεσινή επίσκεψη ήταν μόνο 4 τραπέζια κατειλημμένα και αυτά κοντά στα παράθυρα με τη (νυκτερινή) θέα αλλά έχει και αυτή ενδιαφέρον όταν προσπαθείς να καταλάβεις τους φωτισμένους δρόμους και τις περιοχές που φτάνει το μάτι. Στον ευπαρουσίαστο κατάλογο καταγράφονται πολλά φαγητά και μεζέδες που δεν είναι πάντα διαθέσιμα, όπως χθες πχ το κοντοσούβλι στις δύο εκδοχές του και άλλα. Οι τιμές δεν είναι απλής ταβέρνας και νομίζω ότι είναι τσιμπημένες για την εποχή.

Παραγγείλαμε τη γιορτινή σαλάτα με ρόκα και τυρί (6 ευρώ), σαγανάκι σε πήλινο (6), φέτα ψητή (6), πατάτες (3) και οι μεν γυναίκες αποφάσισαν να μοιραστούν την τεράστια αλλά νόστιμη και σωστά ψημένη σταβλίσια μπριζόλα (17) ενώ οι άντρες περιορίστηκαν σε μισό κιλό αρνίσια παϊδάκια (30 το κιλό). Ή σαλάτα ήταν πλούσια για 4 άτομα και δεν καταφέραμε να την φάμε όλη, παρά τη σχετική προσπάθεια. Τα ορεκτικά ταίριαζαν πολύ καλά με την μπύρα που ήπιαμε οι άντρες (3 Heineken * 3) αλλά και με το μισό κιλό κρασί (2,50) που ήπιαν οι γυναίκες. Μίλησα για την μπριζόλα την οποία δοκιμάσαμε και εμείς αλλά και τα παϊδάκια ήταν νοστιμότατα και πολύ δύσκολα καταφέραμε να αδειάσουμε την πιατέλα. Μετά από όλα αυτά βρέθηκε χώρος και για ένα παγωτό βανίλια (4) και ένα γιαούρτι με μέλι (3). Ο λογαριασμός έφτασε τα 73,90 ευρώ με τα ποτά και τα 64,90 χωρίς αυτά.

Η παραγγελία δόθηκε μάλλον στο ίδιο άτομο (αφεντικό; ), που εξυπηρετούσε και τα 4 τραπέζια, χωρίς καθυστερήσεις. Το φιλικό μας ζευγάρι αλλά και εμείς μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από το φαγητό και την εξυπηρέτηση, αν και επαναλαμβάνω ότι θεωρώ τις τιμές του λίγο τσιμπημένες.

Θα ξαναπάω σίγουρα, μάλλον μεσημέρι, την επ΄μενη φορά.