Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Οκτ
20
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Ομολογώ ότι μου είναι δύσκολο να δώσω κριτική για τον Βασίλαινα, γιατί άλλα σχεδίαζα να γράψω όταν έκλεισα το τραπέζι και διάβαζα τις καλές κριτικές και αλλιώς μας βγήκε η βραδιά. Συνήθως γράφω μετά την δεύτερη-τρίτη επίσκεψη, όταν πηγαίνω σε κάποιο γνωστό εστιατόριο, ώστε τα συμπεράσματα να είναι πιο ασφαλή.

Τώρα όμως μου έδωσε αφορμή ο χρήστης avocat που έτυχε να βρίσκεται την ίδια βραδιά με εμένα στο Βασίλαινας. Λοιπόν, δεν ξέρω αν το είχε η βραδιά, αλλά όντως εκείνο το σαββατόβραδο οι σερβιτόροι τα είχαν χάσει λίγο με τα μενού και την εξυπηρέτηση.

Εγώ παρήγγειλα το δεύτερο μενού γευσιγνωσίας- αυτό με τα θαλασσινά (40 ευρώ)- και μου έφεραν κατά λάθος το πρώτο! Δυστυχώς, επειδή κάποια πρώτα πιάτα περιλαμβάνονται και στα δύο, το κατάλαβα αργά και συγκεκριμένα μόλις μου έφεραν το κυρίως.

Έτσι κατέληξα να τρώω φαγητό που δεν είχα επιλέξει (δεν είμαι φαν της ταραμοσαλάτας και του γαύρου μαρινάτου), πείθοντας τον εαυτό μου ότι μάλλον δεν θυμόμουν καλά το μενού μου και ότι όπου να 'ναι θα ρθει το χτένι και το κριθαρώτο γαρίδας που τόσο περίμενα. Αντ' αυτού ήρθε ρέγγα με μαυρομάτικα και ριζότο λαχανικών. Και φυσικά καταλαβαίνετε την έκπληξή μου όταν στο τραπέζι προσγειώθηκε το κυρίως: χοιρινή πανσέτα!

Κάλεσα το σερβιτόρο που μας είχε πάρει την παραγγελία, ο οποίος φυσικά παραδέχτηκε το λάθος, και έσπευσε να αντικαταστήσει, τουλάχιστον αυτό το πιάτο, με το κυρίως το δεύτερου μενού: το μυλοκόπι. Κατάλαβα ότι ένιωσε πολύ άσχημα και δεν ήθελα να τον προσβάλλω ούτε να το κάνω θέμα στον υπεύθυνο -άλλωστε όλοι οι εργαζόμενοι κάνουν λάθη. Κι έτσι πέρασε στα ψιλά γράμματα, αλλά ομολογώ ότι όλο αυτό μου χάλασε τη διάθεση, σε μια βραδιά ιδιαίτερη για μένα και το σύντροφό μου. Και νομίζω ότι είναι κάτι που δε θα έπρεπε να συμβαίνει σε ένα εστιατόριο υψηλού επιπέδου, όπου τοποθετείται ο Βασίλαινας.

Πέρα όμως από αυτό, ένιωσα ότι δεν έδωσαν μεγάλη σημασία στο τραπέζι μας από την αρχή.

Γεγονός πρώτο: είχα κάνει κράτηση 5 μέρες νωρίτερα. Αυτό δηλώνει ότι θέλεις ένα καλό τραπέζι, γι αυτό προνοείς. Θα ήθελα λοιπόν, να μας έχουν κρατήσει ένα τραπέζι στη σάλα, όπου είναι και πιο ήρεμα. Αντ’ αυτού, μας έβαλαν παραπλεύρως της πόρτας εισόδου και της εισόδου προς την κουζίνα, όπου επικρατούσε ο πανικός όταν το εστιατόριο γέμισε.

Γεγονός 2ο: Σχεδόν ταυτόχρονα με εμάς γέμισαν και τα δύο τραπέζια δεξιά και αριστερά μας: ένα των τεσσάρων κι ένα δύο ατόμων. Εμείς είχαμε καθίσει λίγο πριν από όλους αυτούς. Για κάποιον λόγο όμως πήραν παραγγελία πρώτα από αυτούς, ενώ εμάς μας ξέχασαν και χρειάστηκε να ειδοποιήσουμε οι ίδιοι τον σερβιτόρο για να παραγγείλουμε.

Αυτός πάλι, εντελώς διεκπεραιωτικός, ξέχασε να μας ενημερώσει για κάποιες αλλαγές που είχαν γίνει στο μενού, τις οποίες είχα ακούσει νωρίτερα να συζητάει με τα διπλανά τραπέζια. Μόνο όταν του το ανέφερα, θυμήθηκε να τις επαναλάβει και σε εμάς.

Γενικά, το όλο σέρβις δεν είχε οργάνωση. Οι σερβιτόροι εξυπηρετούσαν όλοι τους πάντες. Από ένα σημείο κι ύστερα χάσαμε τον «δικό μας» (αυτόν που μας πήρε την παραγγελία κι έφερε κρασί και νερό). Όποιος μπορούσε έφερνε τα πιάτα, τα άφηνε βιαστικά στο τραπέζι, έλεγε τι είναι κι έφευγε, χωρίς συνήθως να έχουμε ακούσει.

Και πάλι διέκρινα ότι υπήρχε καλύτερη εξυπηρέτηση στο τραπέζι των 4 δίπλα μας, οι οποίοι έπαιρναν γλυκό όταν εγώ περίμενα ακόμα το κυρίως. Τα πιάτα τους είχαν μια κανονική ροή (δεν είχαν πάρει μόνο degustation) ενώ το δικό μου μενού ερχόταν ένα πιάτο ανά 15-20 λεπτά. Έχω ξαναφάει σε εστιατόριο μενού degustation αλλά δεν θυμάμαι τέτοια χρονική απόσταση ανάμεσα στα πιάτα. Χωρίς υπερβολή, παραγγείλαμε στις 9.30 και έτρωγα μέχρι τις 23:40. Αφού αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε το γλυκό μαζί με το κυρίως, γιατί είχαμε κανονίσει έξοδο για μετά.

Ο φίλος μου ευτυχώς πήρε ένα κυρίως a la carte και έφαγε γρήγορα. Εγώ, όπως αποδείχτηκε, «έμπλεξα» με το μενού.

Παρολ’ αυτά, θα βάλω 4 στη ποιότητα του φαγητού, επιεικώς, γιατί δεν θέλω να χρεώσω τον σεφ για τις ανεπάρκειες του προσωπικού και της εξυπηρέτησης. Πιστεύω ότι οι γεύσεις στον Βασίλαινα είναι αντάξιες της φήμης του, έστω κι αν αυτά που κατέληξα να φάω δεν ήταν στην πρώτη επιλογή μου. Το μυλοκόπι ήταν πολύ ωραίο φιλέτο ψαριού, καλομαγειρεμένο και νόστιμο. Το carpaccio μου άρεσε πολύ, οι γαρίδες επίσης, όπως και η ελαφριά ψαρόσουπα που προσφέρουν σε όλους στην αρχή. Γενικά το μενού των 7 πιάτων σε χορταίνει.

Το μόνο που δεν αξίζει το 4αρι, κατά τη γνώμη μου, είναι η ρέγγα με τα μαυρομάτικα φασόλια. Όπως και να το κάνεις, το παστό μένει αλμυρό όσο και να πειραματιστείς. Ήταν καλομαγειρεμένο βέβαια, έφαγα λίγο, αλλά γενικά το βρήκα φτωχό σε πρωτοτυπία. Για την χοιρινή πανσέτα δεν έχω γνώμη, δεν την δοκίμασα καν, γιατί δεν την τρώω γενικά.

Η σχέση ποιότητας και τιμής είναι πολύ συμφέρουσα. Μπορείς να φας οικονομικά ένα gourmet κυρίως (13-18 μέσος όρος) και να πιεις ένα ποτήρι κρασί, χωρίς να δώσεις μια περιουσία. Γι αυτή την πρώτη επίσκεψη όμως θα του βάλω 3 (2,5 θα έβαζα αν μπορούσα), γιατί με όλα αυτά, έφυγα από εκεί με ένα αίσθημα ανικανοποίητου.

Για τον χώρο και την ατμόσφαιρα δεν θα πω πολλά. Μου άρεσε, με ενέπνευσε, μου θύμισε κάτι από παλιές σειρές εποχής. Για το σημείο όμως που καθίσαμε δε μπορώ να βάλω πάνω από 3, γιατί είχε θόρυβο και με κούρασε. Επιφυλάσσομαι να γράψω τα καλά και ωραία σε επόμενη κριτική, όπου ελπίζω να δώσω ολόκληρο το 4αρι.

Γι αυτό θα θεωρήσω το λάθος στο μενού μου κακιά στιγμή και θα ξαναπάω. Θα ήθελα όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους σερβιτόρους αυτή τη φορά και καλύτερη οργάνωση στην εξυπηρέτηση γενικότερα. Αυτά, για μένα, είναι θέματα που πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθούν.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια