Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Χαλάνδρι, Αθήνα
Οκτ
20
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Μετά από παρατεταμένη απραξία η οποία μεταφράζεται σε ένα Καλοκαίρι με όλα στο κόκκινο, από εργασία, διακοπές, υποχρεώσεις πολλές, ξανά στην κριτική ή καλύτερα στην παράθεση απόψεων για χώρους εστίασης. Ομολογώ ότι έχω επισκεφτεί αρκετούς και έχω κρατήσει σημειώσεις, έτοιμες να επεξεργαστώ και να καταχωρήσω.

Θα ξεκινήσω από την τελευταία έξοδο που ήταν στο νεοαφιχθέν ‘’Butcher’s bite’’. Αρχικά απόρησα που δεν ήταν καταχωρημένο μιας και υπάρχουν αρκετοί γευσιγνώστες στο Χαλάνδρι και το μαγαζί ήδη μετράει 4 μήνες λειτουργίας. Βρίσκεται κεντρικότατα, στην Κολοκοτρώνη, μετά το Melouk, πριν το Ancho και απέναντι από το California grill.

Τιτλοφορείται μπαρ, ψησταριά, ψητοπωλείο εγώ θα το χαρακτήριζα απλά σύγχρονο κρεατάδικο.

Ξεκινώντας από τον χώρο, αυτός χαρακτηρίζεται από μεταλλική κατασκευή με ξύλινα στοιχεία στις αποχρώσεις του γκρι και μαύρου με τζαμαρία σε όλη την πρόσοψη του μαγαζιού. Το πεζοδρόμιο έχει διακοσμηθεί με γλάστρες μεγάλου κυβισμού και ξύλο, συν ένα μεγάλο στρογγυλό τραπέζι στην είσοδο εν είδει καλωσορίσματος με μικρές γλαστρούλες πάνω και μια τεράστια σαμπανιέρα με κρασιά εντός.

Τα τραπέζια ξύλινα διαφορετικά μεταξύ τους, ο φωτισμός μινιμαλιστικός βιομηχανοποιημένος και οι τοίχοι διακοσμημένοι με διάφορα ποτά κυρίως κρασιά. Ανοιχτή κουζίνα με φοβερό εξαερισμό έτσι ώστε να μην διαχέονται οι μυρωδιές στη σάλα και ψυγείο βιτρίνα με όλα τα καλούδια σε παράταξη. Ο μάγειρας αν και αλλοδαπός είναι expert σε αυτό που ετοιμάζει. Μειονέκτημα ο μικρός χώρος αλλά προσδίδει ζεστασιά. Πέριξ του τοίχου υπάρχει μικρό πάσο με σκαμπό για τα ποτά που προσφέρει και τσιμπολόγημα. Στην επόμενη επίσκεψη θα γίνει και η απαραίτητη δοκιμή.

Το service γίνεται από 2 άτομα και θεωρητικά θα ήταν γρήγορο. Δυστυχώς όμως την ώρα που το μαγαζί γέμισε υπήρξε σχετικό μπέρδεμα και κάποια ολιγωρία. Πιστεύω με τον καιρό θα ρολάρει.

Μην περιμένετε welcome drink και κέρασμα στο τέλος. Τα πάντα ξεκινάνε με τους καταλόγους που έρχονται στην αρχή και το νερό σε όμορφα γυάλινα μπουκάλια.
Ο κατάλογος περιέχει τα ορεκτικά, τις σαλάτες, τις μερίδες, τα burgers, τις συνοδευτικές sauce, τα καλαμάκια που μπορείς να διαλέξεις αν δεν πεινάς πολύ και ελάχιστα (2) γλυκά.

Ψωμί δεν υπάρχει, αντ’ αυτού μπορείς να παραγγείλεις πιτάκια στη σχάρα σε 4 παραλλαγές: λευκά, ολικής, καλαμποκιού, σκόρδου. Τα δοκιμάσαμε όλα με αυτά του σκόρδου να υπερτερούν.

Ο κλασικός πλέον μεζές σε όλα τα κρεατάδικα, πατάτες και αυγά, εδώ λέγεται παταυγά και έρχεται πυργάκι με sticks πατάτας, σκεπασμένο με 2 αυγά μάτια και δίπλα σε μπολάκι το τριμμένο μανούρι. Άξιο σε όλα του γιαυτό το τιμήσαμε και δεύτερη φορά.

Το καλαμάκι χαλούμι αποτελείται από τεράστια κομμάτια χαλούμι ωραία ψημένο κα πιπεριά.

Τα ψητά λαχανικά (μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκύθι, μανιτάρι, ντομάτα) με μανούρι, σε πυργάκι και αυτά, γευστικότατα με την απαραίτητη sauce μπαλσάμικο, υπέροχα ψημένα και κομμένα σε λεπτές φέτες χωρίς να έχουν υπερβολικά υγρανθεί.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις σαλάτες. Ο κατάλογος περιέχει 9 σαλάτες για όλα τα γούστα. Δοκιμάσαμε την παραλλαγή της κλασσικής αγγλικής coleslaw που ήταν τοποθετημένη στο κέντρο, με την περίμετρο του πιάτου να αποτελείται από ραντίτσιο, ξυνόμηλο, μέλι και σταφίδες.

Επίσης η σπανάκι, με baby σπανάκι, μπέικον, κρουτόν, flakes παρμεζάνας, μανούρι και μπαλσάμικο. Και οι 2 τεράστιες και υπέροχες.
Τα καλαμάκια έρχονται στη σέσουλα, ζουμερά, μεγάλα κομμάτια, γευστικά αλλά υπερτιμημένα (ειδικά το αρνί και το μοσχάρι).

Από κυρίως δοκιμάσαμε τα μπριζολάκια, που ήταν ζουμερά, με ελάχιστο λίπος και γευστικότατα και τα μοσχαρίσια μπιφτέκια που παρότι ήταν ψημένα medium, έβγαζαν όλα τα αρώματα στο πιάτο, οπότε πήραμε και δεύτερο γύρο.

Το γεμιστό κεμπάπ με Φιλαδέλφεια δεν άρεσε. Η γεύση από το τυρί υπερκάλυπτε αυτή του κρέατος και προφανώς ήταν προκάτ. Αντιθέτως το σκέτο κεμπάπ, σωστά μαριναρισμένο θεωρώ ότι συναγωνίζεται επάξια αυτό που προσφέρεται σε καθαρά ανατολίτικα μαγαζιά. Όλα τα πιάτα σερβίρονται με τηγανιτές πατάτες κομμένες στο χέρι.

Το γεύμα συνοδεύτηκε με πολύ καλό χύμα λευκό κρασί. Υπάρχουν επίσης πάρα πολλές ετικέτες για να διαλέξεις. Επίσης έχει κάποιες ετικέτες ελληνικής μπύρας, ούζο και τσίπουρο.

Από γλυκά όπως ανέφερα και παραπάνω, έχει το ‘’ημέρας’’ και γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού. Θεωρώ ότι απαιτείται εμπλουτισμός στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Φύγαμε όλοι ευχαριστημένοι και ανανεώσαμε το ραντεβού, για να δοκιμάσουμε τα burgers (από τι είδα είναι τεράστια και μάθαμε ότι θα έχει και burger αστακού), το new entry καλαμάκι με σολομό και γαρίδες, το rib eye black angus και τα κοκτέιλ.
Θεωρώ ότι παρόμοιο μαγαζί (μοντέρνο κρεατάδικο) έλειπε από το Χαλάνδρι και αξίζει η επίσκεψη. Βέβαια λόγω χώρου, δεν συνίσταται για Καλοκαίρι, διότι τα τραπέζια του πεζοδρομίου είναι δίπλα σε πολύβουο δρόμο της περιοχής.
Ένα κλικ κάτω στις τιμές θα ήταν ότι καλύτερο, αλλά τόχω ξαναγράψει:
Είσαι Έλληνας στην Ελλάδα και πουλάς όσο θέλεις.