Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Cafe - Restaurants - Πεντέλη, Αθήνα
Οκτ
26
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Στην Πεντέλη το καλό φαγητό νόμιζα ότι εξαντλείται στις -εξαιρετικές- μπριζόλες του Χρύσανθου και του Παπουτσή. Κι όμως. "Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναβαθμιστεί, έλα και θα δεις", επέμενε ένα ζευγάρι φίλων που μένουν στην περιοχή. Το οποίο τελικά με έπεισε και έτσι καταλήξαμε στο Dadas.

Η πρώτη εντύπωση ήταν θετική καθώς το ντιζάιν του χώρου έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Καθισμένοι πλέον στο τραπέζι μας (και αφού εξυπηρετηθήκαμε άμεσα από ένα ευγενικό αγόρι) αρχίσαμε να μελετάμε τον κατάλογο, όπου μας φάνηκε ομοίως ψαγμένος, τόσο όσον αφορά τις γεύσεις όσο και τα υλικά. Μετά από σκέψη καταλήξαμε σε ένα mix and match menu: μπρουσκέτες με τσορίθo, ceviche σολομού, σαλάτα με σπανάκι και μπρεζάολα και rib eye από black angus.

Τραγανές και καθόλου λιγδερές οι μπρουσκέτες, σεβίτσε αυθεντικό-«όπως το έφαγα στο Περού», αποφάνθηκε η πολυταξιδεμένη φίλη, πλούσια και ολόφρεσκη η σαλάτα με μια ιδιαίτερη σος από κολιανδρο και παρμεζάνα χωρίς τσιγγουνιές και το μοσχάρι με άψογο μέτριο ψήσιμο, έλιωνε στο στόμα. Τα εύσημα μου. Στα θετικά θα βάλω τις επιλογές κρασιού σε ποτήρι και το κερασμένη μαστίχα στο τέλος.

Ο λογαριασμός ήρθε περί το 30αρι το άτομο, οπότε λογικό αν συνυπολογίσεις τους παράγοντες γκουρμεδιάς και θεαθήναι. Γιατί ναι εδώ, οι της περιοχής συχνάζουν και για να δουν-τους δουν.