Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Πετράλωνα, Αθήνα
Οκτ
27
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Πέμπτη βράδυ, δύο άτομα με κράτηση, καταλήξαμε στο τραπέζι δίπλα σε ένα διαδρομάκι που οδηγεί στην τουαλέτα. Και δυστυχώς υπήρχε μια ανεπαίσθητα δυσάρεστη μυρωδιά. Αλλά ευτυχώς αυτό είναι το ένα από τα μόνο δύο αρνητικά στοιχεία όλο το βράδυ.

Ο χώρος, που αποτελείται, από 2 αίθουσες είναι ωραίος, απλός, καλαίσθητος με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και το μέταλλο. Η πρώτη αίθουσα έχει και μπάρα επίσης όμορφη που σε προσκαλεί διακριτικά να το επισκεφτείς και για πότο.

Ο σερβιτόρος που μας εξυπηρέτησε στην μεγάλη, δεύτερη αίθουσα ήταν αποδοτικότατος και τυπικότατος αλλά για κάποιο λόγο, που δεν μου έδωσε, δεν θα τον έλεγα και συμπαθητικό. Από την άλλη η δουλειά του είναι να σε καθοδηγήσει και να σε σερβίρει σωστά και όχι να σε κάνει να τον θες φίλο σου οπότε ουσιαστικά δεν έχω παράπονο. Το μόνο αρνητικό της εξυπηρέτησης ήταν μια 20 λεπτή καθυστέρηση ανάμεσα στα πρώτα και στα δεύτερα. Σημειώστε ότι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στη μέσα αίθουσα τουλάχιστον.

Τώρα στην ουσία. Ο κατάλογος είναι μικρός το οποίο υποστηρίζω ότι είναι πάντα καλό αλλά ομολογώ ότι σε αυτήν την περίπτωση ένιωσα λίγο περιορισμένη. Θα ήθελα 1-2 πιάτα παραπάνω και λίγο μεγαλύτερη επιλογή. Συγκεκριμένα έχει 3 κυρίως, κόκκορα, μοσχάρι, και ένα ψάρι ημέρας, και 5-6 πρώτα, εκ των οποίων μόνο το ένα είναι αμιγώς σαλάτα, και περιλαμβάνει και ένα ριζότο και μια κρύα σούπα. Σημειώνω ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που μας είπε ο σερβιτόρος είναι ότι το μενού αλλάζει σε λίγες μέρες σαν να ήξερε τι σκεφτόμασταν..

Πήραμε αυτήν την σαλάτα με ντόματίνι, σπαρράγι, και άλλα, η οποία ήταν νόστιμη πολύ, και είχε ενδιαφέρον διότι περιέχει στοιχεία μοντέρνων τεχνικών και ιδιαίτερων γεύσεων. Ήταν όμως λίγο μικρή μερίδα για 2 άτομα. Το επόμενο κυρίως ήταν ένα ριζότο με κάρυ το οποίο ήταν εξαιρετικό. Το ριζότο είναι απαιτητικό πιάτο να σερβίρεις σε εστιατόριο γιατί πρέπει να ετοιμαστεί εκείνη την ώρα, θέλει ένα 20λεπτο τουλάχιστον, και συνεχή προσοχή για να μην στεγνώσει και να έχει την τέλεια κρεμώδη υφή, με τη σωστή ποσότητα του ρευστού υγρού αλλά όχι παραβρασμένο ρύζι, και επιπλέον μέσα σε όλο αυτό το τεχνικό κομμάτι πρέπει να ισορροπήσεις και τη γεύση.

Απορώ πως το παρήγγειλα γιατί γενικά το αποφεύγω καθότι είναι σχεδόν πάντα αποτυχημένο αλλά το συγκεκριμένο ήταν από τα καλύτερα που έχω φάει σε εστιατόριο. Αν εχω μια παρατήρηση να κάνω είναι ότι τα κομματάκια πράσινου μήλου θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο μικρά και ίσως λίγο λιγότερα.

Δοκιμάσαμε από κυρίως το μοσχάρι το οποίο ήταν τέλεια ψημένο μέτριο όπως το ζήτησα, και συνοδευόταν από μια κρούστα με λαχανικά, νόστιμη, και μια πατατοκροκέτα επίσης νόστιμη, και ήταν σωστή μερίδα όσον αφορά την ποσότητα του κρέατος αλλά ίσως ήθελα μια ακόμα πατατοκροκέτα..! Παρόλα αυτά δεν ξετρελάθηκα, νομίζω ότι ήταν λίγο υποτονικές οι γεύσεις, θα ήθελα κάπως κάτι λίγο πιο έντονο, ίσως στη σάλτσα που ήταν ευχάριστα συμπληρωματική και σωστή στην υφή αλλά κουβαλούσε ελάχιστη γεύση.

Δοκιμάσαμε επίσης τον κόκκορα που ήταν ζουμερός, ξανά τέλεια μαγειρεμένος, αλλά το υπόλοιπο πιάτο ήταν πάλι λίγο περιορισμένο (δεν θυμάμαι ακριβώς από τί συνοδευόταν γιατί ήταν η επιλογή της φίλης μου και δοκίμασα μόνο το κρέας). Τέλος πήραμε το μπανόφι που ήταν ωραίο, όχι το καλύτερο που έχω φάει.

Εν κατακλείδι, για τις τιμές του (τα ορεκτικά κυμαίνονται γύρω από τα 5 ευρώ και τα κυρίως λίγο πάνω από τα 10) έχει τεχνικά άψογα εκτελεσμένο και νόστιμο φαγητό με μερικά διαμαντάκια έκπληξη.

Πληρώσαμε 30 ευρώ το άτομο, με γερό τιπ μέσα στα 30, και 3 ποτήρια ροζε κρασί στα 4 ευρώ το ποτήρι αν θυμάμαι καλά. Να σημειώσω επίσης οτι ρωτάνε για ψωμί και δεν στο φέρνουν με το έτσι θέλω και φέρνουν νερό σε κανάτα που δεν χρεώνουν (υποθέτω ότι θα έχουν εμφιαλωμένο αν κάποιος προτιμάει).
Να πάτε.