Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Αμπελόκηποι, Αθήνα
Οκτ
29
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
1-9

Συμπληρώνονται σήμερα 4 ολόκληροι μήνες από τότε που έγραψα την τελευταία μου κριτική στο ask4food. Από τότε πολλά άλλαξαν, μέχρι και το ίδιο το site (παρεμπιπτόντως οφείλω να αποδώσω και εγώ συγχαρητήρια στην ομάδα του site, που διαρκώς προσπαθεί να εξελίσσει και να βελτιστοποιεί τις υπηρεσίες της).

Σήμερα αποφάσισα να επανέλθω με κριτική σε ένα χώρο εστίασης, που παρόλο που έχει καταχωρηθεί εδώ και πολύ καιρό στο site και αποδεδειγμένα συγκεντρώνει πλήθος κόσμου καθημερινά, δεν του έλαχε ακόμη να λάβει την πρώτη του κριτική. Ας το κάνω εγώ λοιπόν, κατά τη συνήθη τακτική μου (άλλωστε υπήρξα και αυτός που το καταχώρησε στο σύστημα).

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η περί το τέρμα της Αλεξάνδρας περιοχή, παρόλο που αποτελεί κεντρικότατο κόμβο για την επιστροφή πολλών Αθηναίων από(ή την κάθοδο για) νυχτερινή διασκέδαση, δε συγκεντρώνει ιδιαιτέρως αξιόλογα στέκια για φαγητό στο χέρι, ίσως με την εξαίρεση του "Αυτόφωρου" που μένει στο ύψος του για μαγαζί της κατηγορίας του.

Κατ'αποτέλεσμα, η αναζήτηση ενός τίμιου (decent θα έλεγαν οι αγγλόφιλοι) σουβλακιού αποτελούσε συχνά βραδινό πονοκέφαλο (ή και πονόκοιλο κατά περίπτωση).

Σε μια πολύπαθη πιάτσα όπως η Μαβίλη, η οποία φημίζεται (δικαίως) για τα μικρά και ζεστά μπαράκια της, και (κατά πολλούς αδίκως) για την καντίνα της, η απαίτηση για ένα μαγαζί με γρήγορο, ΠΟΙΟΤΙΚΟ φαγητό ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη.

Μέχρι που ήρθε το KALAMAKI MOU (το όνομα δε θα σχολιαστεί καν-παραπέμπω σε προηγούμενες κριτικές). Από το όνομα του και μόνο μπορεί κανείς να καταλάβει από ακολουθεί πιστά το δόγμα της νεοσουβλακερί, χωρίς όμως να προβαίνει στις αλλοιώσεις άλλων wannabe καλαμακάδικων. Τι εννοώ; Καταρχήν, βασίζεται στα καλαμάκια (=σουβλάκια).

Από εξαιρετικό κρέας, εμφανώς χειροποίητα, πραγματικά λιώνουν στο στόμα. Αποτελούνται συνήθως από 4-5 αρκετά χοντρά ακανόνιστα κομμάτια και τόσο το χοιρινό όσο και το κοτόπουλο είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από ενός κοινού σουβλατζίδικου με αντίστοιχη αναλογία στις τιμές (1,60-1,70€ αντίστοιχα σκέτα με το κλασσικό στρογγυλό ψωμάκι [χωρίς χρέωση, όπως έχω δει άλλους στο Κουκάκι] το οποίο θα ήθελε λίγο λάδι ακόμη / 2,20-2,30€ σε πίτα με πατάτες και τα συναφή).

Οι πατάτες τους-αν και κάποιες φορές θέλουν λίγο αλάτι ακόμη- είναι καλοτηγανισμένες και κομμένες στο χέρι (άλλο ένα συν από μένα), και να τονιστεί συνήθως τα καλαμάκια είναι φρεσκοψημένα.

Σε αυτό πάντως που τους βγάζω το καπέλο είναι ότι προσπαθούν, μένοντας πιστοί στο δόγμα τους, να εντάξουν πρωτοπορώντας νέες γεύσεις στο γευστικό τους ρεπερτόριο. Ενδεικτικά: δεν έχουν γύρο; προσέθεσαν το ΖΙΓΚΟ, που αποτελεί εξαιρετικής ποιότητας καπνισμένο χοιρινό σε λεπτές φέτες, που σερβίρεται σε ψωμάκι brioche με μουστάρδα και πιπέρι (3€). Δεν έχουν hotdog; Προσφέρουν ποιοτικό σάντουιτς με χωριάτικο λουκάνικο (3€).

Επίσης, νέες ιδέες όπως σάντουιτς με brezel, καλαμάκι μοσχάρι (πέραν των κλασσικών πλέον με μανιτάρια, χαλούμι ή λαχανικά), πίτα φαλάφελ (αν και όχι του ύψους των άλλων κατά τη γνώμη μου). Τέλος προσφέρουν και κάποια light μενού, όπως και κάποιες σαλάτες για τις οποίες δεν έχω γνώμη και δε μπορώ να τις προτείνω.

Ο χώρος δεν είναι κάτι το φοβερό αλλά είναι καθαρός και όλα γίνονται μπροστά στα μάτια σου ενώ και η περατζάδα της Σούτσου έχει το χάζι της. Η εξυπηρέτηση γίνεται από ένα πολυπληθές προσωπικό για το μέγεθος που μαγαζιού ενώ και το delivery του έχει πολύ καλούς χρόνους.

Ως προς τις τιμές του, μπορεί να φαντάζουν ότι είναι υψηλές για την εποχή, όμως προσφέρει προϊόντα ποιότητας και είναι αντίστοιχες επίσης της ποσότητας. Να τονιστεί δε ότι είναι από τα ελάχιστα μαγαζιά που θυμάμαι να μείωσε τις τιμές του με την πτώση του ΦΠΑ.

Εν κατακλείδι, δεν είναι για να σπεύσετε από μακριά αλλά αν ποτέ σας βγάλει ο δρόμος στην Μαβίλη/Αλεξάνδρας, δώστε του μια ευκαιρία. Θα έχετε την ευκαιρία (όπως των πλήθος των εν ήμερα εργαζόμενων και εν νυχτί διασκεδαζόντων περαστικών) να γευτείτε από κοντά αυτήν την ποιοτική, γνήσια, ανόθευτη νεοσουβλακερί. Ίσως το "Καλαμάκι Μπροκολάκι" να βρήκε τελικά την εξελιγμένη μετεμψύχωσή του.