Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Πετράλωνα, Αθήνα
Οκτ
31
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Λυπάμαι πολύ που η σημερινή κριτική μου έρχεται σε αντίθεση με την συνολική βαθμολογία του εστιατορίου, και δεν μπορεί να έχει θετικό ύφος, αλλά με αστοχίες σχεδόν σε όλα τα πιάτα που δοκιμάσαμε 4 άτομα που το επισκεφθήκαμε Σάββατο βράδυ 11/10/14, -κι αυτό ήταν συμπέρασμα κοινής ομολογίας-, δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά.

Ίσως έτυχε, όμως τα λάθη δεν ήταν αμελητέα. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Σάββατο μεσημέρι και προσπαθούμε ν’ αποφασίσουμε που να πάμε. Οι επιλογές είναι τόσες πολλές που πραγματικά δεν ξέρουμε πια τι να πρωτοεπιλέξουμε, από αυτά που έχουμε ήδη πάει και μας αρέσουν αλλά ακόμα περισσότερες από αυτά που είναι στα υπόψη, απ’ αυτά που βρίσκονται στην wish list αλλά και από κάποια που απλά μας έκαναν κλικ από κάποιες κριτικές στο ask4f.

Φαίνεται χαζό όμως όταν δεν υπάρχει στόχος εξαρχής για το ερχόμενο Σάββατο, δεν είναι και τόσο εύκολο ν’ αποφασίσεις και είναι πολύ πιθανό να φτάσει απόγευμα Σαββάτου και ακόμα να ψάχνεσαι για το που θα πας.

Η κολλητή που παρεμπιπτόντως ξεσκονίζει στην κυριολεξία το site, ρίχνει την ιδέα για τον Κήπο…εγώ για να πω την αλήθεια δεν πετάω κι από την χαρά μου για κάποιο λόγο. Θέλεις η περιοχή που δεν μου είναι οικεία, θέλεις οι κριτικές που…ναι μεν αλλά δεν μ’ έχουν ενθουσιάσει κι όλας παρά το 3.4 της βαθμολογίας. Επειδή όμως δεν θέλω να το παίζω και ειδήμων, ούτε και είναι δυνατόν κάθε φορά να πηγαίνουμε μόνο όπου γουστάρω εγώ, αποφασίσαμε να πάμε λοιπόν.

Ο χώρος δεν είναι άσχημος, παρόλα αυτά εμένα δεν με κέρδισε. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μεγάλη αυλή σε επίπεδα η οποία έχει μεγάλη ανοιγόμενη οροφή από επάνω και ήταν όλη ανοιχτή εκείνο το ωραίο (ακόμα) βράδυ. Παρόλα αυτά εάν πέσεις σε έναν τύπο ή τύπισσα δίπλα σου που καπνίζει όλη νύχτα αρειμανίως, και αραιά και που θυμάται τον λόγο για τον οποίο βγήκε σε εστιατόριο και κατεβάζει και καμία μπουκιά…ακόμα και σε γήπεδο να βρισκόσουν δεν σώνεται η κατάσταση! Τέρμα και τελείωσε. Ζητώ συγνώμη από τους φίλους καπνιστές, αλλά αυτό το χάλι που εξακολουθεί να συμβαίνει στα ελληνικά εστιατόρια, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Ολόγυρα είναι ντυμένο με πέτρα κι έχει διάφορα διακοσμητικά με αρκετά κρεμαστά γλαστράκια και ζαρντινιέρες. Φιλοξενεί τουλάχιστον 20 τραπέζια απ’ όσο μπόρεσα να καταλάβω με μια ματιά, πράγμα που σημαίνει ότι μέρες που είναι γεμάτο όπως τα Σάββατα εξυπηρετεί το λιγότερο 80-100 άτομα. Αυτό από μόνο του εμένα με αγχώνει και μου δημιουργεί εκνευρισμό. Προτιμώ τους πιο μαζεμένους χώρους, που έχουν πιο ζεστά στοιχεία και συγκεντρώνουν λιγότερη βαβούρα. Ας ήταν όμως μόνο αυτό.

Η εξυπηρέτηση. Ο σερβιτόρος που μας πήρε την παραγγελία ήταν υπέρ του δέοντος ευγενικός και στην συνέχεια που μας ρώτησε πως μας φάνηκε το φαγητό, έδειχνε ότι στεναχωρήθηκε πολύ που δεν είχε κάτι ν’ απαντήσει στις παρατηρήσεις μας.

Είπε βέβαια ότι θα τα μεταφέρει όλα στην κουζίνα και σαν δικαιολογία έριξε το βάρος στον πολύ κόσμο, οπότε μας πρότεινε να έρθουμε κάποια άλλη μέρα που θα είναι πιο χαλαρά. Το μόνο που του προσάπτω είναι το γεγονός ότι δεν είχε σκοπό να μας σταματήσει πουθενά, και μας ρώτησε μετά από 4 κυρίως και 4 ορεκτικά εάν θέλουμε και σαλάτα, πράγμα που εάν επιθυμούσαμε θα του το είχαμε αναγγείλει από την αρχή.

Επίσης δεν μου άρεσε που αντί για το ριζότο λαχανικών που είχαμε παραγγείλει, προσπάθησε να μας προωθήσει αυτό με το κοτόπουλο, κι όταν ήρθε η στιγμή των παρατηρήσεων, μας είπε: “Είδατε; Δεν πήρατε αυτό που σας είπα…” και αυτό δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να το σχολιάσω.

Ο άλλος σερβιτόρος που μας έφερε τα πρώτα ήταν λίγο χαμένος με τις παραγγελίες αλλά οκ, συμβαίνει με τόσο κόσμο.

Αυτό όμως που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία και είναι στην απόλυτη ευθύνη της κουζίνας, είναι το ότι έφτασαν σχεδόν ΟΛΑ τα φαγητά στο τραπέζι ΜΑΖΙ, και σε απαράδεκτες θερμοκρασίες! Και για να είμαι πιο ακριβής, ήρθαν σε δύο δόσεις, πρώτα όλα τα ορεκτικά και μετά από περίπου 5 λεπτά, ήρθαν όλα τα κυρίως Αλλά ακόμα και τα μαγειρευτά που υποτίθεται ότι είναι έτοιμα, πριν φτάσουν σε ένα τραπέζι είθισται να έχουν συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Ξεκινάμε με νεράκι σε κανάτα, ψωμάκι και ένα ντιπ γιαουρτιού με πάστα ελιάς, που πρέπει να είχε και λίγο βούτυρο μέσα. Και όλα τα θετικά δυστυχώς σταματούν εδώ, με εξαίρεση το γλυκό στο τέλος.

Η παραγγελία μας, που αναλύεται παρακάτω, όπως είπα και πριν ήρθε όλη μαζί με διαφορά ούτε 10 λεπτών τα ορεκτικά από τα κυρίως, με αποτέλεσμα να μην έχουμε που να βάλουμε τα πιάτα μας. Αλλά αυτό ίσως ήταν το λιγότερο εάν αυτά που τρώγαμε ήταν καλά.

Αναλυτικά πήραμε:

- Πατάτες τηγανητές, όχι προκάτ, αλλά πιστέψτε με, θα προτιμούσα χίλιες φορές να μου σερβίρουν τραγανές, καυτές και εμφανίσιμες προκάτ, παρά αυτές τις άσπρες, μαλακές και χλιαρές που μας έφεραν! Πιο έντιμο θα το θεωρούσα. Θα τις χαρακτήριζα λίαν επιεικώς Απαράδεκτες!

- Τραγανά ρολά με ανθότυρο και μπέικον, 6 τεμάχια που ουσιαστικά είναι τρία σε σχήμα φλογέρας κομμένα διαγώνια. Επίσης χλιαρά προς το κρύα, με το φύλλο όχι μόνο να μην είναι τραγανό όπως έπρεπε κ. ι όπως υπόσχονταν η περιγραφή τους, αλλά πανιασμένο έως άψητο όπως πολύ σωστά επεσήμανε φίλη της παρέας. Για του λόγου το αληθές, κράτησε ένα κομμάτι και το έδειξε στον σερβιτόρο, όταν ήρθε να μας ρωτήσει πως μας φάνηκε το φαγητό. Ήταν άσπρο μέσα κι αν το πίεζες με το χέρι, έμενε εκεί που ήταν, όπως ακριβώς συμπεριφέρεται ένα άψητο ζυμάρι.

- Πίτα Καισάρειας με το φύλλο της και την θερμοκρασία στην ίδια κατάσταση ακριβώς με τα (ο θεός να τα κάνει) τραγανά ρολά παραπάνω.

- Κολοκυθοκεφτέδες αρωματικοί, που ήταν με κουρκούτι (λάθος δικό μας που δεν ρωτήσαμε), είχαν ρουφήξει πολύ λάδι και πουθενά δεν “ακουγόταν” τα μυρωδικά τους, παρά μόνο η λαδίλα, κανένα ενδιαφέρον.

Πάμε στα κυρίως:

- Ριζότο λαχανικών, απλά ασχολίαστο. Όταν προσγειώθηκε στο τραπέζι μας είχε ήδη δημιουργηθεί μια κρούστα από πάνω του, και σε 3 λεπτά της ώρας είχε γίνει στουπέτσι. Το έκοβες άνετα με το μαχαίρι σε κομμάτι! Πράγμα που μαρτυρούσε όχι μόνο ότι ήταν έτοιμο από νωρίς, αλλά ότι ούτε αυτό φρόντισε η κουζίνα έστω να το φέρει στην κατάλληλη θερμοκρασία πριν το βγάλει για σερβίρισμα. Τον τρόπο εγώ δεν τον ξέρω, ξέρω όμως ότι το ριζότο όταν έρθει στο τραπέζι, πρέπει να είναι ζουμερό και καυτό. Αν δεν μπορείτε να το σερβίρετε στην μορφή που πρέπει, μην το βγάζετε καθόλου ή ονομάστε το λαπά.

- Μπουτάκια κοτόπουλου παναρισμένα με κορν φλεικς και καρύδια. Ήλπιζα ότι εδώ θα τρώγαμε κάτι γευστικό, αλλά δυστυχώς κι εδώ απογοήτευση. Τρία μπουτάκια ξεροψημένα απ’ έξω με την κρούστα να μην αφήνει καμία γεύση έστω του καρυδιού, κι από μέσα το κοτόπουλο που περίμενα τουλάχιστον να ήταν μαλακό, δυστυχώς όμως ήταν στεγνό και σκληρό. Για συνοδευτικό, ρύζι με μια πικάντικη σος και σαλάτα λόλα με ντομάτα σε φέτες.

- Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μπεαρνέζ, που μάλλον αυτή η σάλτσα ήταν ό, τι πιο γευστικό δοκιμάσαμε όλο το βράδυ. Αλλά το συνοδευτικό ίδιο με παραπάνω, ρύζι με σαλάτα…πολύ τουριστικό, αρπακολατζίδικο και παλιομοδίτικο στην εμφάνιση. Με χάλασε πολύ αυτή η copy-paste εικόνα.

- Πουγκί με μοσχαράκι κομμένο σε μπουκιές, συμπαθητικό, με το πουγκί να είναι το μόνο τραγανό όλης της βραδιάς και με το πιο πρωτότυπο στήσιμο.

Ήπιαμε 3 κόκα κόλε και μια έψα. Παρατηρήσαμε ότι ενώ σε όλους έδιναν μικρά έντυπα να συμπληρώσουν για τις εντυπώσεις τους, σε εμάς αρκέστηκαν στον προφορικό λόγο.

Όταν ζητήσαμε λογαριασμό, μας είπαν ότι θα μας κεράσουν γλυκό. Παρόλα αυτά, ήρθε ο λογ/σμός χωρίς το γλυκό. Αρκετή ώρα μετά, όταν είχαμε ήδη βγάλει τα χρήματα για να πληρώσουμε, μάζεψε τ’ ασυμμάζευτα ο σερβιτόρος μας, ο οποίος μας είπε “δεν θα φύγετε χωρίς να σας κεράσουμε το ραβανί μας”.

Πληρώσαμε 56€, ήτοι 14€/άτομο που ήταν λίγα για την ποσότητα των πιάτων και των μερίδων που φάγαμε, αλλά για την ποιότητα όμως δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία.

Συμπέρασμα: Το ραβανί τους ήταν υπέροχο! Δεν φτάνει όμως αυτό. Μπορώ να δεχτώ ότι πέσαμε σε κακή μέρα, σε όλους μπορεί να συμβεί το καταλαβαίνω, αλλά δε μπορώ σε καμία των περιπτώσεων να λάβω ως τυχαίο το γεγονός ότι υπήρχαν σημαντικότατες αστοχίες σε 7 από τα 8 πιάτα που δοκιμάσαμε συνολικά.

Μετά από αυτή την εμπειρία, δεν έχω ούτε εγώ αλλά ούτε και η παρέα μου την παραμικρή επιθυμία να επιστρέψουμε δεύτερη φορά. Λυπάμαι αλλά δεν θα το πρότεινα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
2014-11-01 20:33:12

Καλησπέρα κ σε σας.
Διαβάζοντας την κριτική σας κ βλέποντας οτι ειναι στα top οφείλουμε κ εμείς να απαντήσουμε σε σας οπως απαντάμε σε όλους, κ ελπίζουμε να το διαβάσετε οπως κ οι υπόλοιποι χρήστες του site.
Ο Κηπος Της Τρωων λειτουργεί 10 μήνες σχεδόν τωρα κ οι ιδιοκτήτες του ειναι 2 αδέρφια (ο ένας σας γράφει αυτο το κείμενο) κ θελουμε να πιστεύουμε οτι εχουμε κάνει πολυ σημαντικά βήματα προόδου κ εχουμε καταφέρει μια σεβαστή θέση στα εστιατορια όλης της Αθήνας.
Ο χώρος οπως είπατε εχει ανοίγομενη οροφή κ όταν η οροφή κλείνει το χειμώνα τα πάνω πατάρια ειναι για μη καπνιζοντες.. ημέρες ΠΣΚ εχει 36 τραπέζια κ σερβίρει απο 140 άτομα εώς κ το διπλάσιο. εχει καταφέρει να σερβίρει κ 140 άτομα περάστο σέρβις ( ηταν γάμος).

Να περάσουμε στο θέμα όμως γιατι σίγουρα αυτο θέλετε να διαβάσετε περισσότερο.
Απο εχτες που είδαμε την κριτικη σας μέχρι κ σημερα αυτο συζητούσαμε με την κουζίνα.
Κ οφείλουμε να πούμε οτι έχετε δίκιο στις αστοχίες που βρήκατε.
Το θέμα είναι οτι για κάποιο παράξενο λογο οι αστοχίες ηταν μονο στο δικό σας τραπέζι σε σύνολο 187 κουβερ που εξυπηρετηθηκαν εκείνο το Σάββατο.
1. οι πατάτες οπως είπατε δεν ειναι προκάτ. ειναι φρέσκες (Κύπρου η Αιγύπτου αναλόγως την περίοδο ). δεν μπορούμε να καταλάβουμε για πιο λογο ήρθαν στο τραπέζι σας κατα αυτόν τον τροπο εκτελεσμενες. ειναι ενα πιάτο που ο κόσμος το παίρνει κ 2 ακόμα κ 3 φορές. πραγματικα δεν μπορούμε να καταλάβουμε για πιο λογο ήρθαν ετσι...
2. οσον αφορά τα ρολά ειναι ειναι δικό μας λάθος κ εξηγουμε το γιατι,
Σε φόρτο εργασίας η φριτεζα φτάνει εώς 220 βαθμούς, με αποτέλεσμα αν λίγο δεν το προσεξεις ψήνεται το έξω κ το μέσα μένει άψητο.
Κάτι το οποίο απο τι μπορω να καταλάβω έγινε σε σας.
3. πιτα καισαριας, δυστυχώς το ίδιο με τ ρολά. μπαινοντας μαζι στη φριτεζα βγήκε το αποτέλεσμα που βγήκε κ στα ρολά.
4. κολο/δες. καταρχην δεν ειναι με κουρκουτι. δεν το αλευρωνουμε. ειναι έτοιμο το μείγμα κ μπαίνει κατευθείαν στο τηγάνι. κ τα παιδια απλα το γυρνάνε με τη κουτάλα.
Τωρα γιατι ηταν ετσι θα σας πω. παροτι ειναι το νούμερο ενα ορεκτικο στο μαγαζι μαζι με τ μανιτάρια εκείνη την ημέρα το μείγμα είχε αλλοιωθεί. με απλα λόγια δεν είχε πετύχει. κ το καταλάβαμε πριν απο σας σε άλλο τραπέζι. που ηταν πιο νωρίς απο σας. βγαλαμε την κοπέλα που ειναι στη ζαχαροπλαστική να αφήσει το πόστο της κ να φτιάξει καινούριο μείγμα για κολοκυθοκευτεδες γιατι ξέραμε οτι θα χρειαστούν.
Αυτός ηταν κ ο λόγος που είχαν πιάσει λάδι.

Κυρίως
Η σειρά που μπαίνουν ειναι αυτη.
Μπουτακια
Μοσχάρι πιπερατο
Μπεαρνεζ κ
Ριζοτο.
Σημαίνει οτι το ριζοτο βγαίνει τελευταίο στο πάσο.
Τωρα γιατι εσείς λέτε οτι ηταν κρύο ενώ στην κριτική σας αναφέρετε οτι ήρθαν ολα τα κυρίως σε 10 λεπτά δεν μπορω να βρω το γιατι. το να έχουν μείνει τα πιάτα στο πάσο για ωρα δεν υφίσταται γιατι χτυπάει συνέχεια καμπανάκι απο κουζίνα κ υπαρχει πασαδορος που κάνει κατα κύριο λογο αυτο. κ σε καμία περίπτωση των περιπτώσεων δεν ηταν ήδη έτοιμο το ριζοτο.
Το πιπερατο ειναι σε φυλο(φωλιά)κρουστάς κ οχι σε πουγκι. ειναι μοσχαρακι γάλακτος λίγο καυτερο. κ απο τι καταλάβαμε ούτε αυτο σας άρεσε λογο του οτι ήρθε κ αυτο κρύο....
Στα μπουτακια έχετε δίκιο γιατι μας είχε τελειώσει τη μείγμα καρυδιων. δεν περιμέναμε οτι το μεσημέρι που είχε προηγηθεί θα έφευγε τόσο. πραγμα που εκείνη την ημέρα έγινε. το συγκεκριμένο πιάτο εχει βάση το κοτόπουλο κατα κύριο λογο κ ειναι ξερό ψημενα για να πάρουν την κρουστα. η σως είναι barbecue.

Κ καταλήγουμε.
Δεν ειμαστε μαγαζι που άνοιξε σημερα για να κλείσει αυριο.
Ειμαστε μαγαζι που ανοίξαμε με κυρίως άδεια κ οχι προέγκριση.
Δείχνει οτι απο αρχή πήραμε την δουλεια μας σοβαρά.
Εχουμε ρίξει όλες μας τις περιουσίες σε αυτόν τον χώρο που εσάς δεν σας κέρδισε κ δικαίωμα σας.
Αλλα δεν ειμαστε ΑΡΠΑΚΟΛΑΤΖΙΔΙΚΟ μαγαζι κυρία.
Μπορούμε να ντεκοραρουμε ενα πιάτο με τέτοιο τροπο που να φοβάσαι να το τρως.
Το θέμα ειναι οτι εάν στην μπεαρνεζ η οποία ειναι μια σάλτσα με ψηλό κόστος κ με ψαρονεφρι θα σηκώσουμε την τιμη. κ το πιο ακριβό πιάτο στο εστιατόριο ειναι η μπεαρνεζ στα 9 €.
Δεν ειμαστε ούτε τουρίσταδικο ούτε βρώμικο... οχι πως είπατε κάτι για την καθαριότητα αλλα αφού σχολιάσατε το μαγαζι τόσο εξωνυχιστικα θα μπορούσατε να είχατε πει κ κάτι θετικό.
Κ θα μας συγχωρεσετε αλλα σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε τα σχόλια για τον σερβιτόρο.!!!
Οσον αφορά
α. το γιατι δεν σας σταμάτησε την ωρα που παραγκειλατε κ το γιατι σας ρώτησε για σαλάτα κατα την γνώμη μας ειναι λογικό. γιατι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σας τραβάει η όρεξη, εάν θέλετε να πάρετε 5 πιάτα κ να τα φάτε ολα, η 15 πιάτα για να δοκιμάσετε λίγο απ´ολα...
β. για τον τροπο που απάντησε οτι: σας είχα πει να δοκιμάσετε το ριζοτο κοτόπουλο:, δεν σας το είπε ούτε ειρωνικά οπως αφήνετε να ενωηθει εδώ στο site αλλα με τροπο οτι αισθανόταν πιο σίγουρος οτι θα σας άρεσε περισσότερο το κοτόπουλο.
Ειναι ενα παιδι πολυ φιλότιμο, που πραγματικά δίνει όλο του το ειναι κ ενδιαφέρεται για τον κόσμο. πραγμα που ο ίδιος ο κόσμος το εχει παρατηρήσει κ εκτιμήσει.

Ειμαστε ενα εστιατόριο που εχει πολυ καλές κριτικές κ στο ask4food, k στο tripadvisor k στο athensmenu. κ εχουμε μοχθησει πολυ για αυτο.
Κ δεν μας χαρακτηρίζει μονο το νερό κανατας κ το ντιπ....
Μας χαρακτηρίζουν πολλα αλλα που τα λένε οι κριτικές στα παραπάνω site που ανέφερα κ πολύς κόσμος που εχει επιλέξει το μαγαζι για να κάνει το γάμο του η την βάφτιση του παιδιού του. αλλα κ το πιο σημαντικό, ο απλός πελάτης που θα κάνει ακόμα κ 20€ λογαριασμό αλλα θα ευχαριστηθεί αυτο που έφαγε κ ήπιε.
Απλα στην δική σας περίπτωση έτυχε να πανε κάποια πραγματα στραβά.
Παρόλα αυτα σας ευχαριστουμε πολυ που ήρθατε κ ας ηταν κ η τελευταία φορα.
Με εκτίμηση ΚΗΠΟΣ.


2014-11-03 02:23:39

Καλησπέρα σας! Καταρχήν σας ευχαριστώ που απαντήσατε στην κριτική μου και σας ευχαριστώ διπλά που εκτός απ’ την γραπτή σας απάντηση, μπήκατε στον κόπο να βρείτε το τηλέφωνο από την κράτηση μας, ώστε να με προσεγγίσετε και τηλεφωνικώς παρότι αυτό δεν επετεύχθη, καθώς την κράτηση την είχε κάνει η κολλητή μου κι όχι εγώ, οπότε μιλήσατε μ’ εκείνη. Μου μετέφερε όμως τα σχόλιά σας (πριν δω το γραπτό σας σχόλιο στο site) πράγμα που αρχικά εκτίμησα ιδιαιτέρως.

Βέβαια θα τολμήσω να πω ότι το ύφος της γραπτής σας απάντησης, απέχει σε σχέση με αυτό του χθεσινού τηλεφωνήματος στην φίλη μου, αλλά αυτό το αναλύω στο τέλος. Προς το παρόν θα περιοριστώ στο να απαντήσω στα γραπτά σας σχόλια, μιας και είναι αυτά για τα οποία μπορούν να έχουν όλοι όσοι διαβάζουν εδώ εικόνα και άποψη.

1. Θα ξεκινήσω λέγοντας κάτι που νομίζω ότι είναι προφανές από την κριτική μου, ότι δηλαδή σε ΚΑΝΕΝΑ σημείο δεν ανέφερα, ούτε υπονόησα ΠΟΤΕ ότι το μαγαζί σας δεν είναι καθαρό! Οι λέξεις αρπακολατζίδικο και τουριστικό που χρησιμοποίησα, αφορούν αποκλειστικά και ΜΟΝΟ στην ίδια γαρνιτούρα (ρύζι με σαλάτα) που είχαν δύο διαφορετικά πιάτα που παραγγείλαμε.

Πιο συγκεκριμένα επειδή με παρεξηγήσατε παντελώς, με το αρπακολατζίδικο εννοώ ότι επιλέξατε κάτι εύκολο και γρήγορο ώστε να ξεμπερδεύετε γρήγορα με τόσα κουβέρ που καλείστε να εξυπηρετήσετε (όπως συνηθίζουν στους γάμους). Το τουριστικό, αφορά και πάλι στην γαρνιτούρα, η οποία συγχωρέστε με, αλλά μου θύμισε τις φωτογραφίες με τα 20 πιάτα που φιγουράρουν, έξω από τα τουριστικά μαγαζιά στα νησιά που συνήθως έχουν διαφορετικό κρεατικό και ίδια γαρνιτούρα σε όλα. Για να εξηγούμαστε όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα τουριστικά μαγαζιά δεν είναι καθαρά.

Το γεγονός τώρα ότι δεν στάθηκα στην καθαριότητα, δεν σημαίνει ότι την αμφισβήτησα. Και εδώ θα πρέπει να σας πω, ότι το να γράφω στο site δεν αποτελεί το επάγγελμά μου (όπως και όλων των υπολοίπων φίλων), οπότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ο χρόνος που προσωπικά διαθέτω (όπως φαντάζομαι και ο δικός σας) είναι πολύ περιορισμένος, με αποτέλεσμα οι ώρες που το κάνω αυτό είναι συνήθως περασμένα μεσάνυχτα. Αυτό δυστυχώς σημαίνει ότι αναπόφευκτα λόγω κούρασης κάποιες φορές μπορεί και κάποια σχόλια που θα ήθελα να αναφέρω επιπλέον να μου διαφύγουν, πράγμα που μου έχει συμβεί πάρα πολλές φορές και το αντιλαμβάνομαι μετά την δημοσίευση της κριτικής μου, οπότε και θα την ξαναδιαβάσω. Φαντάζομαι ότι είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους, εξ ου και πολλές φορές κάνουμε και ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη, εξ ου και την φωλιά με το μοσχαράκι που την είπα πουγκί. Συγνώμη γι’ αυτό το λάθος που όμως δεν θεωρώ τόσο τραγικό. Επίσης να πω εδώ ότι αυτό το πιάτο έγραψα ότι ήταν συμπαθητικό, δεν ξέρω γιατί εσείς βγάλατε το συμπέρασμα ότι δεν μας άρεσε.

2. Το γεγονός ότι ο σεφ σας έχει την ικανότητα να κάνει εκπληκτικά πράγματα σε ένα πιάτο, δεν είναι κάτι που μπορώ να γνωρίζω αλλά ούτε και να αμφισβητήσω. Εγώ όμως εδώ καλούμαι να σχολιάσω αυτό που έφτιαξε και έφαγα την δεδομένη στιγμή κι όχι αυτό που θα μπορούσε να φτιάξει και δεν το έκανε για να μην ανεβάσει το κόστος του πιάτου. Φαντάζομαι το αντίστοιχο θα μπορούσε να κάνει και η ζαχαροπλάστης σας, η οποία για παράδειγμα σίγουρα μπορεί να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό γλυκό χρησιμοποιώντας ένα εκλεπτυσμένο biscuit ή μια pate cigarette, μια θεσπέσια τάρτα ή μια φίνα crème brulee, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να την κρίνω για το ραβανί που έφτιαξε, το οποίο ήταν εξαιρετικό όπως ανέφερα.

3. Το σχόλιο που λέτε ότι Δεν δέχεστε για τον σερβιτόρο, αφορά αν δεν κάνω λάθος στην παράγραφο η οποία ξεκινάει με το ότι ήταν υπέρ του δέοντος ευγενικός, γι’ αυτό άλλωστε και επάξια κέρδισε το 3 στην βαθμολογία, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί σταθήκατε τόσο στα υπόλοιπα που ήταν θεωρώ δευτερεύουσας σημασίας. Συνήθως μου συμβαίνει να παραγγέλνω πολλά και να με σταματούν οι σερβιτόροι, εδώ δεν συνέβη και το σχολίασα. Επιπλέον επειδή ακριβώς όπως είπατε κι εσείς, δεν ξέρετε τι τραβάει η όρεξη του καθενός, γι’ αυτό επιλέγουμε εμείς τι θα παραγγείλουμε, οπότε εφόσον δεν παραγγείλαμε σαλάτα σημαίνει ότι δεν την θέλαμε. Η ερώτηση ήταν περιττή. Επίσης με ενοχλεί να με επηρεάζουν στην επιλογή μου, ιδίως όταν δεν έχω ζητήσει την γνώμη του σερβιτόρου (που κάποιες φορές το έχω κάνει, εδώ όμως δεν το έκανα). Δέχομαι ότι μπορεί να ήταν καλοπροαίρετη η καθοδήγησή του, εξακολουθώ όμως να μην δέχομαι ως σωστή την απάντησή του στα σχόλια για το ριζότο. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω πάνω σ’ αυτό, η βαθμολογία μίλησε από μόνη της, όταν μάλιστα πήρε καλύτερο βαθμό από την ποιότητα φαγητού.

Τελειώνω λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι η δική μου εμπειρία και της παρέας μου στο εστιατόριό σας, δεν ήταν πολύ καλή, λέγοντάς μου η φίλη μου χθες ότι την καλέσατε και της είπατε να μου μεταφέρει αν θέλουμε να επισκεφτούμε ξανά το εστιατόριό σας και να παραγγείλουμε τα ίδια φαγητά ακριβώς ώστε να αποδείξετε ότι ήταν μια άτυχη μέρα, μπήκα στην διαδικασία να το επεξεργάζομαι σαν ιδέα.

Διαβάζοντας όμως αργότερα τα σχόλιά σας εδώ, διακρίνω ένα διαφορετικό ύφος, μάλλον λίγο ειρωνικό, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τα όσα γράφετε στο ξεκίνημά σας αλλά και τα όσα είπατε στο τηλέφωνο. Δηλαδή ενώ παραδεχτήκατε ότι είχαμε δίκιο κι ότι ήταν μια μέρα που όλα πήγαν στραβά και υπήρχαν τόσες αστοχίες, στην συνέχεια αναρωτηθήκατε πως αυτό συνέβη ΜΟΝΟ στο τραπέζι μας; Αυτό δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω εγώ, παρόλα αυτά όμως εσείς μας αναλύσατε και τους λόγους, οπότε δεν κατάλαβα προς τι το ερώτημα;

Κλείνω λοιπόν θέλοντας να σας διαβεβαιώσω ότι χαίρομαι πραγματικά που έχετε μια τόσο καλή επισκεψιμότητα όπως είδα εκείνο το βράδυ, όπως διάβασα στις καλές κριτικές του site κι όπως κι εσείς μου επιβεβαιώσατε στο σχόλιό σας, και γενικά ΔΕΝ είμαι από τους ανθρώπους που εύχονται ένα εστιατόριο που άνοιξε σήμερα να κλείσει αύριο, και λυπάμαι πραγματικά που έγινε αυτό το σχόλιο από πλευράς σας. Γιατί εγώ εδώ κύριε, δεν γράφω για να κλείνω μαγαζιά και είναι κάτι που απεύχομαι για τον καθένα! Εγώ γράφω για τον ίδιο λόγο που κι εσείς ο ίδιος στο μαγαζί σας, παραπέμπετε τον κόσμο με σημείωσή σας σε μικρό μαυροπίνακα, να διαβάσει τις κριτικές του ask4food και άλλων site του διαδικτύου που σας αναφέρουν.

Γράφω για να προσθέσω την δική μου εμπειρία από την επίσκεψή μου στο εστιατόριό σας. Το ότι δεν έγραψα ψευδή γεγονότα (πράγμα που δεν έχω κάνει ποτέ, γιατί δεν υπάρχει σκοπιμότητα), το επιβεβαιώσατε κι εσείς. Το ότι μπορεί να ήταν μια άτυχη μέρα, το έγραψα κι εγώ. Θα έβρισκα πιο χρήσιμο το να ερχόσασταν απ’ ευθείας στο τραπέζι μας, μιας και ήσασταν εκεί και να μας πείτε δυο λέξεις, ή έστω όταν σας πρότεινε η φίλη μου να σας δώσει το τηλέφωνό μου για να με πάρετε -γιατί δεν είχε γράψει εκείνη την κριτική-, να τηλεφωνούσατε σ’ εμένα αλλά δεν το κάνατε. Συγκεκριμένα είπατε “προς Θεού, δεν πήρα για να ζητήσω τα ρέστα…” Γιατί αισθάνομαι όμως ότι κατά κάποιο τρόπο τελικά αυτό κάνετε;;

Υ. Γ. Επειδή αναφέρετε ότι δεν έγραψα τίποτα θετικό για τον χώρο, σας παραπέμπω στην παράγραφο που γράφω γι’ αυτόν, ότι δεν είναι άσχημος. Το ότι εμένα δεν με κέρδισε, δεν έχει να κάνει με το πόσα χρήματα ξοδέψατε για να τον φτιάξετε, είναι απλά θέμα γούστου. Θυμίζω επίσης ότι και εκεί σας έβαλα 3.

Σας ευχαριστώ και πάλι.


2014-11-03 14:11:19

Καλησπέρα κ πάλι.
Δεν είμαι ειρωνικος ούτε ζητάω τα ρέστα.
Πίστεψε με. απλα ενδιαφερομαι για την επειχειρηση μου.
Ισως στην απάντηση έγινα λιγάκι παραπάνω συναισθηματικος απο τι έπρεπε.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις.
Για το γιατι δεν ήρθα στο τραπέζι, πίστεψε με εάν είχα καταλάβει το πρόβλημα να είσαι σίγουρη οτι θα συζητούσαμε κανά μισάωρο οσο θα φτιάχνονταν απο την αρχή ολα αυτα που δεν σας άρεσαν.
Παρόλα αυτα η πρόταση μου συνέχιζει να ισχύει κ θα χαρώ ιδιαίτερος να σας δω.
Να είσαι καλα κ καλη συνέχεια.


2014-11-04 16:43:47

Καλησπέρα σας,

Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι όταν πέφτουν οι τόνοι και καταλαγιάζουν τα πράγματα, τότε φαίνονται πάντα οι πραγματικές προθέσεις.
Γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεχνάτε, ότι έχετε επιλέξει ένα δύσκολο επάγγελμα που θέλοντας και μη, είναι η φύση του τέτοια που διαρκώς θα υπόκειται σε κριτική, είτε γραπτή όπως γίνεται μέσα από αυτό ή άλλα site, είτε προφορική από τις συζητήσεις στόμα με στόμα στις παρέες των τραπεζιών και μετά παραέξω, αυτό είναι αναπόφευκτο.
Από την επιμονή σας στο θέμα, αντιλαμβάνομαι ότι είστε ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται γι’ αυτό που κάνει και προσπαθεί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κρατώ λοιπόν αυτήν την πρόθεση και την πρόσκλησή σας και δεν αποκλείω το να επιστρέψω ξανά κάποια στιγμή για επαναπροσδιορισμό.

Καλό απόγευμα.


2014-11-04 19:10:28

Χαίρεται κ πάλι.
Εχω να πω το εξής.
Εκτός του οτι είστε γνωστρια στο θέμα του φαγητού
κατέχετε σε άριστο βαθμό τον γραπτό λογο.
Κ σας συγχαίρω για αυτο.
Δείχνει άνθρωπο με πλούσιο πνευματικό κ πολιτισμικο υπόβαθρο.
Θα τα ξανα πούμε, κ κάτι μου λεει οτι θα ειναι κ σύντομα: -)
Με εκτίμηση Ορεστης.


2016-11-30 00:26:25
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την PONTIKI.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.