Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Αφρική - Μεταξουργείο - Πλ. Βάθης, Αθήνα
Νοε
02
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

δεύτερη φορά που κατεβαίνω Πλατεία Βάθης μέσα σε τρεις μέρες! Όχι δεν είναι το νέο τρεντ αλλά μόνο εκεί, 500μέτρα από την Ομόνοια στην αρχή της Λιοσίων θα βρεις 3 τουλάχιστον μαγαζιά με αυθεντικό φαλάφελ. Είχα ήδη δοκιμάσει ένα στο μικροσκοπικό που βρίσκεται στο νουμ.5 (πολύ φθηνό, 1ευρώ το ένα! ) και είπα να δοκιμάσω και το λίγο μεγαλύτερο στο νούμερο 1 της Λιοσίων.

Βράδυ πέμπτης, ελάχιστος κόσμος τριγύρω, και ναι περίεργες φάτσες εδώ και κει (όχι τα ναρκωτικά δεν έχουν φύγει και ας λένε) + τους μετανάστες που έχουν τα δικά τους μαγαζιά να τρώνε και να θυμούνται πατρίδα αλλά έτσι και εμείς έχουμε την ευκαιρία για γεύσεις ανατολής.

Λιβανέζος ο Χαλίλ + ένας αιγύπτιος και οι προσδοκίες να πιάσουμε ορίτζιναλ γεύση χτυπάνε κόκκινο (και έχοντας την εμπειρία σε Κάιρο, Παλαιστίνη κτλ κάνω πάντα την σύγκριση). Το μέρος αδιάφορο όπως κάθε σουβλατζίδικο της σειράς αλλά καθαρό, και στα λίγα τραπεζάκια (αν κάτσετε στον μικρό χώρο με τα 4 τραπέζια θα έχετε θέα προς την πλατεία από τη μία μεριά και από την άλλη θα βλέπεις το ταμείο/ψησταριά, γούστα είναι αυτά αλλά ναι δε θες να κάτσεις για πολύ).

Οι περισσότεροι πελάτες στα τραπέζια ξένοι αλλά στο ταμείο περιμένουμε 6-7 έλληνες και το πρόχειρο γκάλοπ μου δείχνει ότι όλοι παίρνουν ένα φαλάφελ και ένα κοτόπουλο. Ακολουθούμε το πλήθος και παίρνουμε το ίδιο, το απλό είναι κλασικό φαλάφελ (τρεις μεγάλες μπάλες) σε ωραία μεγάλη αραβική πιτούλα με τα κλασικό γέμισμα ντομάτας, μια σωστή σως ταχίνι (με το λεμονάκι/σκορδάκι της όπως πρέπει) και μαϊντανός, σε ρωτάει για την καυτερή κόκκινη σως, ναι να βάλετε αλλά με προσοχή γιατί τσιμπάει και οι ευαίσθητοι δε θα την παλέψουν…. Α και το κόστος αυτού 1,5 ευρώ, μια χαρά… Το τυλίγουν σε αλουμινόχαρτο και το βάζουν στην ειδική τοστιέρα για λίγο, αν τα πάρετε σπίτι πείτε να μη τα ζεστάνουν και το κάνετε χαλαρά στην τοστιέρα σας μόνοι και θα ναι τέλειο έτσι κι αλλιώς.

Δοκιμάσαμε και ένα ακόμη με μελιτζάνα, θεωρείται σπέσιαλ αλλά η διαφορά είναι μικρή (2ευρώ), η γυναίκα το λάτρεψε, εγώ το βρήκα πολύ λαδερό και απομακρύνεται πολύ γευστικά από το ορίτζιναλ. Για το ίδιο λόγο αποφεύγω και τις πατάτες στο φαλάφελ, προτηγανισμένες είναι έτσι κι αλλιώς (παντού τα ίδια πια), καλό κάνουμε….

Το τελευταίο ήταν ένα με κοτόπουλο (2ευρώ), μαριναρισμένο όμορφα, σούπερ, θα ξαναπήγαινα μόνο και μόνο γιαυτό και αυτό τα λέει όλα.

Αν φάτε εκεί θα σας τα δώσουν με πιπεριές τουρσί (καλή συνήθεια σε όλα τα μαγαζιά εκεί) προσωπικά δε τρελαίνομαι οπότε δεν… Φεύγοντας πήραμε και το κουτάκι με τις γλυκές ανατολίτικες μπουκίτσες (1,5ευρώ), οκ το μπακλαβαδάκι με τα φυστίκια, ψιλοαδιάφορα τα υπόλοιπα….