Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Κερατσίνι, Αθήνα
Νοε
02
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Για την αργία της 28ης Οκτώβριου αρχικά η παρέα σχεδίαζε εκδρομή εκτός Αθήνας, αλλά λίγο η βροχερή μέρα, λίγο που αργήσαμε να ξεκινήσουμε, το σχέδιο ναυάγησε. Ευτυχώς το Ε/Γ Ταξιδεύοντας κινήθηκε στην σωστή ρότα και το γευστικό μας ταξίδι στέφθηκε με επιτυχία.

Λοιπόν, το πρώτο κομμάτι του ταξιδιού ήταν πραγματικά μια περιπέτεια καθώς για να φτάσουμε στο Ε/Γ ταξιδεύοντας, ξεκινώντας από Αθήνα χωρίς GPS και χωρίς να ξέρουμε ιδιαίτερα την περιοχή, χρειαστήκαμε χρόνο, υπομονή και αρκετούς κύκλους. Για την πρώτη φορά που θα πάτε, το GPS συστήνεται ανεπιφύλακτα για όσους ερχονται από μακριά.

Το σημείο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, σε ένα συνοικιακό δρόμο χωρίς καμιά ιδιαίτερη θέα παρά σε ένα μικρό παρκάκι, δεν είναι αυτό που λες: «τι ωραία μέρα, πάμε να δούμε θάλασσα», καθόλου. Το ίδιο το μαγαζί σαν χώρος κινείται στα όρια του ζεστού/γραφικού και κιτς με τη θαλασσινή του διακόσμηση και τα πλαστικά στον εξωτερικό χώρο -βλέπε πεζοδρόμιο- και ήταν τίγκα παρόλο που φτάσαμε γύρω στις 5 το απόγευμα, με ελαφρώς στριμωγμένα τραπέζια και με το κάπνισμα να επιτρέπεται μέσα. Είναι πάντως πεντακάθαρο σε όλους τους χώρους και χωρίς ενοχλητικές μυρωδιές από την κουζίνα. Τελικά όμως, το ισοζύγιο όλων αυτών είναι θετικό, ακόμα και πριν δοκιμάσεις το φαι. Η αίσθηση που έχω πάντως είναι ότι βοήθησε και ο καιρός. Αν ήταν μια ζεστή και ηλιόλουστη μέρα θα διάλεγα κάτι πιο «αεράτο».

Πριν περάσω στα του φαγητού πρέπει να κάνω ιδιαίτερη μνεία στην εξυπηρέτηση: δεν νομίζω να έχω συναντήσει ποτέ τόσο ευγενική, καλοκουρδισμένη και φιλική εξυπηρέτηση σε κανένα άλλο μέρος στην Αθήνα τελευταία! Από τον υπεύθυνο στον οποίο μιλήσαμε για τραπέζι καθώς δεν είχαμε κάνει κράτηση (ποτέ ξανά! Απ’ ότι είδα είναι ρίσκο, έχει πολύ κόσμο) και ο οποίος μας εξυπηρέτησε σε δέκα λεπτά παρόλο τον πανικό που γινόταν, μέχρι την άψογη συμπεριφορά των σερβιτόρων σε όλη τη διάρκεια του γεύματος, τους χρόνους, την περιποίηση (τασάκια, νερό και ότι άλλο χρειαστήκαμε) διακριτικά, ευγενικά, γρήγορα, φιλικά με μια λέξη άψογα.

Επίσης είναι υποδειγματικό τόσο το καλωσόρισμα με νοστιμότατο ψητό ψωμί με λαδορίγανη και ελιές σε γενναιόδωρες ποσότητες, αλλά ιδίως το κέρασμα στο τέλος με σορμπέ λεμόνι, πιατέλα (άπαιχτων) γλυκών και λικέρ μαστίχα. Μικρές λεπτομέρειες όπως π. χ. ότι έφεραν 2 καραφάκια μαστίχα για 4 άτομα, δείχνουν απόλυτο σεβασμό στον πελάτη και μια "λαρτζότητα" που δεν είναι ο κανόνας.

Στα του φαγητού τώρα: Καθώς δεν ήταν εκεί ο αρχικός προορισμός μας, πήγα αδιάβαστη ως προς τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και τον εκτενή του κατάλογο, δεν είχα διαβάσει πρόσφατα ούτε τις προτάσεις των φίλων του site (ντροπή! ) και λίγο χάθηκα με την υπερπροσφορά εδεσμάτων καθώς ήμασταν τέσσερις και δεν μπορούσαμε να δοκιμάσουμε πολλά πιάτα. Καλό είναι κανείς να πηγαίνει λίγο προετοιμασμένος.
Πήραμε ζεστή σαλάτα στρειδιών, με μια ονειρεμένη σάλτσα λεμόνι – σκόρδο- μαϊντανό εξαιρετική και χταπόδι κρασάτο με κόκκινη σάλτσα που έδινε εντύπωση στιφάδου: νοστιμότατο, έλιωνε στο στόμα και η σάλτσα έδωσε την ευκαιρία για άπειρες βούτες με ψωμί. Το ρυζότο με μελάνι σουπιάς ήταν σωστά χυλωμένο και πιο ελαφρύ από άλλες εκδοχές του και το ρύζι al dente όπως πρέπει.

Λόγω ώρας και μέρας δεν είχε μικρά ψάρια και πολλά είδη (π. χ. οι διάσημοι γαυροντολμάδες) είχαν τελειώσει. Ο σερβιτόρος μας πρότεινε την κουτσομούρα, λέγοντας πως ήρθε πριν μισή ώρα και το πιάτο που εφτασε στο τραπέζι μας τον δικαίωσε απόλυτα: Φρεσκότατα και στεγνά καλοτηγανισμένα ψαράκια, ενθουσίασαν την παρέα και φαγώθηκαν μέχρι λέπι. Κατά τα λοιπά, χόρτα και πατάτες τηγανιτές ήταν φρέσκα και όπως πρέπει να ‘ναι και το χύμα λευκό κρασί τους αξιοπρεπέστατο. Για τα γλυκά το είπα και πριν: καιρό έχω να φάω γλυκό-κέρασμα από μαγαζί που δεν είναι διεκπεραιωτικό αλλά χειροποίητο και πεντανόστιμο.

Δεν δοκίμασα όσα θα ήθελα, αλλά από τη μια χαίρομαι γιατί μου δίνει κάτι να προσδοκώ για την επόμενη φορά και δε βλέπω την ώρα να ξαναπάω.
Οι τιμές που σε κάποιους μπορεί να φαίνονται τσιμπημένες για την περιοχή κλπ κλπ σε μένα φαίνονται απολύτως λογικές για το είδος του φαγητού και την φανερά πολύ καλή ποιότητα των πρώτων υλών του. Για τα παραπάνω με ένα κιλό κρασί και μπύρα δώσαμε λιγότερο από 20 ευρώ/άτομο και άξιζε κάθε ευρώ.

Μια ένδειξη για την ποιότητα του φαγητού του Ε/Γ Ταξιδεύοντας είναι ότι η φίλη εκ των τεσσάρων που δεν είναι φαν των ψαριών και ψαρικών γενικώς και ήρθε για χατίρι της παρέας, στο τέλος δοκίμασε τα πάντα και μας ευχαρίστησε που την πείσαμε να έρθει, λέγοντας ότι το μέρος της άνοιξε νέους ορίζοντες: «ναι, αν είναι έτσι τρώω και ψάρια»

Αξίζει παιδιά, και τα λεφτά και τη δοκιμή και το ταξίδι. Να πάτε.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια